|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Martwie sie...Musze isc jak najszybciej do poradni. Mysia 4100???!!!!! czyli u mnie tez sie tak zapowiada. W pierwszej ciazy straszyli mnie ze bedzie ponad 4 kg a bylo 3,5 kg. |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Tasia wodę na pewno chcę zabrać ze sobą, nie wiem czy u mnie w szpitalu można kupić a jak będę rodzić w nocy to raczej na pewno nie
Woda niby najlepsza ta z dziubkiem A co do przekąsek czy jakiś ciasteczek to najwyżej tż przywiezie
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzis przeglądałam wypisy z usg 1 córy i 1 był robiony dokładnie w tym samym dniu co ty dzis czyli 30tc i 4 i córa ważyła 1656gr a urodziła sie 8 dni przed terminem z wagą 3975gr. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Niestety nie w moim szpitalu. Pentuerka - faktycznie waga 1900gr to sporo. A wy jakiej postury jestescie? Bo mój mąz jest "duzy" tzn ma ponad 190cm, ja 170cm i lekarz sie smiał patrząc na mego męża że wszystkie nasze dzieci będą raczej większe niz pozostałe. |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej wagi prognozowanej podchodzę z dużym dystansem. Moja siostra trzy lata temu rodziła i tydzień przed porodem na jakimś hiper sprzęcie jej wyszło, że dziecko ma cztery kg, a urodziła córeczkę ważącą 2940.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiero jak juz wieksza czesc dnia będzie dziecko aktywne to wtedy mozna takie codzienne rytualy wprowadzać bo to ulatwi wieczorne zasypianie, ale jak spi wieksza czesc dnia? Moim zdaniem nie ma sensu, takie jest moje zdanie i jeśli nie będzie jakichs wskazań medycznych to na pewno nie będę kąpać codziennie(wiadomo ze miejsca najbardziej narażone przemywac będę codziennie,ale do tego nie trzeba calego kąpać Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-06-04 o 22:32 |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tych dwóch rzeczy się wylicza średnio...Moja kuzynka dzień przed porodem miała usg i jej córka niby ważyła 3300 a urodziła się i miała 2300 ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- kasiullad według mnie to nie ma znaczenia, że noworodek dużo śpi, przecież jakąś rutynę dobową też ma co ?? Chyba, że ja źle myślę W każdym bądź razie ja będę kąpać codziennie, tak jak zaleca moja położna |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z 1 dzieckiem sie potwierdziło. Więc jakos nie licze teraz ze bedzie inaczej i nie nastawiam sie psychicznie na lekki poród.
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3130 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie dzień przed porodem podczas usg powiedzieli, że dziecko waży 2870g a synek urodził się 2780g także u mnie się sprawdziło ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem co mam o tym myśleć, sprawdziłam że moje pierwsze dziecko na tym etapie ważyło 2300 na jest na tych zdjęciach z USG i wymiary miało podobne a urodziła się 3500.
Lekarz mówił, że jet duża, bo 2 tyg do przodu, ale w normie. |
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
wiadomo ze pomiary z usg trzeba traktowac z tolerancja nawet plus minus 500g(chociaz podajecie przyklady ze nawet więcej) Mi akurat przy starszym sie sprawdziło, dzien przed cc mialo byc nieco ponad 4 kg(juz nie pamietam ile) no i bylo dokładnie 4080 g
![]() a co do rytualow kazda niech robi jak uważa, ja juz mam dwoje dzieci wiec i doświadczenia inne, zuken, a to ze polozna cos powie nie jest wyznacznikiem ze trzeba ślepo robić tak jak mówi, bo inna moze powiedzieć co innego( moja np doradzila żeby nie kąpać codziennie bo to wysusza skore no i faktycznie przy rzadszych kąpielach kondycja skory u synka sie poprawila) kasia ruda nie mialam na myśli przemywania chusteczkami nawilzonymi a jakims wacikiem i przegotowana woda Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-06-04 o 22:53 |
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
mi też sie wydawało że takie małe dzieci kompie sie codziennie i taki też mam zamiar jak na razie. Chyba ze mi sie odmieni
|
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A miejsce? W pokoju na dywanie Do wczoraj Dziś po raz pierwszy Krzyś wykąpał się w wannie Długo się bał w ogóle łazienki i piecyka gazowego, powoli przyzwyczajaliśmy i dziś poszło naprawdę nieźle! Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Mam duży, ale jest ogólnie przydatny w domu, do odkażania czy przemywania Taki mniej piekący odpowiednik spirytusu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja rzeczywiście tak to napisałam bardziej pod kątem CC, bo po niej nawet pić nie można przez ok. dobę, a jeść normalnie to dopiero po 2-3 dniach
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, to jest nadzieja ze Twoja 2 córa później też przystopuje z przyrostem i urodzi sie z podobna wagą. |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- wolę działać już teraz nie gdybać co będzie. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na siatce centylowej jeszcze się mieści do 2100. |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ginekologa, jesli lekarz tak niefrasobliwie podchodzi do tematu, to musisz poszukac pomocy u diabetologa! Zauwazylam, ze niestety wiekszosc lekarzy zupelnie bagatelizuje objawy i niepokoje pacjentow... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Zapomnialam napisac, ze stres, zmeczenie rowniez bardzo wplywa na poziom cukru w organizmie! Moze to jest powod Twoich skokow "cukrowych". |
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys
Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak... Jeszcze zamówiłam sobie na ebayu ręcznik z kapturkiem, piękny z żabką i przyszła taka ścierka jakby... Fakt, nie sprawdziłam rozmiaru, ale jak można było coś takiego nazwać ręcznikiem dla niemowlaka? ![]() A o tej witaminie K mi kazała też położna poczytać. Podawać, czy nie? Jak jest u was? A macie może szczepionkę na krztusiec? Mam też podjąć decyzję czy chcę... I nie mam kocyka z biedronki Chyba muszę zlecić misję komuś w PL, bo nie wiem gdzie tu mogę fajny kocyk dostać :P
|
|
|
|
#3140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prawda,ze jak teraz oswiadczysz ze nie vhcesz znieczulenia to przy porodzie ostro się tego trzymają nawet jak zmianiasz zdanie? Cytat:
ale to wszystko wyjdzie w praktyce,każdy ma inne podejście,każde dziecko też jest inne.. Ja planuje kąpać codziennie,będę stawiać wanienkę na komodzie tam gdzie przewijak. Wogole to duże wam urosły juz dzieciaczki,każde planowo bedzie miec prawie 4kg lub więcej. Toć to szok:-D ja nie wiem ile.moj kawaler wazy i mierzy. Mieści się w normach ale ile ma to nie mam pojecia ![]() Chyba mam tzw zespół niespokojnych nog od jakiegoś czasu wieczorami rwa mnie nogi, wkurzające uczucie,nie mogę przez to zasnąć.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-06-04 o 23:18 |
||
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiuulad wiem, że masz już dzieci, dlatego dla Ciebie jest łatwiej
To będzie moje pierwsze dziecko i jednak przynajmniej na początku posłucham kogoś bardziej doświadczonego, myślę że jeśli taka kąpiel maluszka codziennie nie zaszkodzi to nie ma przeciwwskazań i krzywdy dziecku nie zrobię Chyba Zresztą jak mała urodzi się latem i będzie ciepło to taka kąpiel dla maluszka będzie też orzeźwieniem i czymś przyjemnym![]() ![]() Co do wagi to mój gin mówił ostatnio, że jak donoszę do końca to mała może mieć 3200-3400 czyli nie dużo Ja jak się urodziłam ważyłam 2700 a tż 4200, zobaczymy w kogo ślady pójdzie![]() Tasia brawa dla Krzysia za pierwszą kąpiel Mądry braciszek wie, że musi zwolnić wanienkę dla swojej siostrzyczki![]()
|
|
|
|
#3142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj 91, 94,99,176,157 przedwczoraj 77,155,123,108 Praktycznie codziennie mam przekroczone od kilku dni bo wczesniej przekroczenia były 3-4x w tygodniu. |
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
karoseria głowa do góry kochana
Kochana hormony szaleją, każda z nas ostatnio przechodziła albo przechodzi taki kryzys U Ciebie to też na pewno chwilowe także uśmiech proszę![]() A co do usg to jak to nie będziesz już miała?? Musisz mieć przed porodem, żeby zobaczyć czy mała nie waży za dużo no i czy jest ułożona główkowo i możesz rodzić naturalnie także na pewno będziesz miała jeszcze usg |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w lecie tym bardziej lepiej codziennie kąpać, miłe odświeżenie ![]() A Krzyś pewnie, mądry Skarbuś! ![]() Dobranoc Babeczki, do jutra, śpijcie spokojnie!
|
|
#3147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ nie wykazuje niby braku zainteresowania, ale też jakoś ja sobie może wkręcam, że już nie jest jak dawniej. Nasza Ninka nie była do końca planowana, oczywiście bardzo się cieszymy ale co za tym idzie jest mnóstwo obaw Nie wiem, czy podołamy. TŻ jest kochany z jednej strony i bardzo się cieszy, ale nie angażuje się w zakupy np. Mówi, że jak Ninka się urodzi to będzie jej kupował ![]() Niby nie mamy takiej tragicznej sytuacji finansowej, ale ja szczerze nie wiem czy podołamy. Chciałabym, żeby dziecko miało wszystko- a tak się nie da ![]() W uk nie robią już USG... |
|
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale tak, jak piszesz. Masz dwójkę dzieci i też na podstawie tego doświadczenia będziesz postępować z następnym ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki mocny sen mam dopiero jak tz pójdzie do pracy,wtedy mam cale łóżko dla siebie,krece się,wierce,zmieniam poduszki ,strony łóżka ale spie.
|
|
#3150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Na pewno lekarz zerknie chociażby na chwilę przed porodem... Bo tak to przecież jest niebezpieczne bo co jak dzidzia byłaby ułożona pośladkowo? Co do obaw to każda z nas je ma Cieszcie się tym co macie bo na pewno dużo osób jest w gorszej sytuacji... Nie sztuką jest zapewnić dziecku wszystkie dobra materialne, sztuką jest kochać je ponad wszystko i pomimo wszystko i wychować na dobrego człowiekaCo do tego, że nie planowaliście dzidziusia to cóż, zdarza się, ważne że przyjęliście tą wiadomość z uciechą, pomyśl ile par w dzisiejszych czasach ma problemy z zajściem w ciążę, smutne to strasznie dlatego nic tylko się cieszyć, że będziecie mieli dziecko, zdrowe dziecko a to jest najcenniejsze pod słońcem---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Ostatnio coś o tym wiem bo codziennie budzę się w nocy i strasznie swędzi mnie brzuch, czasem drapię się na pół świadomie, jakby przez sen i te rozstępy mam całe czerwone jak wstanę |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Woda niby najlepsza ta z dziubkiem
A co do przekąsek czy jakiś ciasteczek to najwyżej tż przywiezie
W łazience niestety nie mam miejsca więc kąpać będziemy pewnie w pokoju

za wizytę 

Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak... 

Ostatnio coś o tym wiem bo codziennie budzę się w nocy i strasznie swędzi mnie brzuch, czasem drapię się na pół świadomie, jakby przez sen i te rozstępy mam całe czerwone jak wstanę