|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
a ze mną coraz gorzej ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Apropos tego ułożenia, oni chyba to mogą zmacać, że tak powiem. Położna mi namierza dziecko rękami... Aj zuken współczuję rozstepów. Mam jeden albo dwa na razie na piersiach, ale mało widoczne. Ale wiem, że wszystko przede mną. Moja mama ma strasznie poryty brzuch... Do tej pory, po tylu latach, grube, głębokie krechy. I teraz myślę, że mnie to nie ominie, ale pocieszam się, że są teraz różne sposoby żeby to uniewidocznić |
||
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Powiem.ci ze się juz chyba przyzwyczaiłam do tego swędzenia,ale do tej pory nie było aż tak uporczywe. Mam wrażenie ze z dnia na dzień się pogłębia,boje się co moze być dalej. Tobie wspolczuje rozstępów,ja się podrapie ale większego śladu nie bedzie po tym,a ty się biedna musisz martwic co z tym dziadostwem zrobić.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-06-05 o 00:01 |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam wizytę i u gina i dentysty a tu skurcz łydki mnie złapał i nie mogę spać
Za równe 2 miesiące rodze A co do wagi moja 2 tygodnie temu miała 1300g |
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze torba bedzie bardziej pakowna? Nie wiem.Cytat:
![]() 500zł? Drogo nawet jak na profesora...Cytat:
![]() Cytat:
by bylo ok, zapisz sie jak najszybciej do poradniMoze wstawimy siatke centylowaplodu w I poscie? Cytat:
Eee dziecku nie jest potrzebne "wszystko" .Czesto teraz rodzice tak ciezko pracuja na gadzety dla dzieci, zeby im zapewnic "wszystko" ze jak juz na nie zapracuja to im brakuje czasu dla dziecka. Bledne kolo.Wszystkie mamy w ciazy obawy ale damy rade bo kto jak nie my?
|
|||||
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki za wizytę bo się trochę stresuje
![]() Zarówno ginekologa jak i dentysty |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do nóg to i ja to znam...przed ciążą też czasami (czyt. raz dwa razy w miesiącu) miałam takie rwanie w nogach ale to po dłuższym chodzeniu np caly dzien na zakupach teraz to co drugi dzień, ąz mnie całą szarpie to takie mega nieprzyjemne uczucie...u mnie to związane ze słabym krążeniem w kończynach i predyspozycjami do zylaków. Myślę, że w ciąży po prostu się pogłębiło.zaczarowana - powodzenia na wizycie dentysty się nie bój a u gina na pewno bedzie wszystko super, potem nam opowiesz![]()
|
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A zgage mam wieczorami jak stad do Japonii . Cytat:
Choc ja mysle, ze bede miala jeszcze jedno, bo gdyby cesarka, to oni musza jakos sprawdzic czy maluch juz jest w stanie samodzielnie funkcjonowac, i wtedy wyznaczaja termin na ciecie. Chyba bez usg w takim razie sie nie obejdzie. Do szpitala jade jeszcze raz jutro, wczoraj zmarnowalam tam pol dnia i okazalo sie, ze skierowali mnie na niewlasciwe badanie i do innego oddzialu Doszlo do mnie nagle, ze to jeszcze niecale dwa miesiace.... Rany boskie, ja jeszcze tylu rzeczy nie mam! Panika. W przyszlym tygodniu jade na mega zakupy. |
|||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wizytę jutro
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
a i witam się w 31tc
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się z rana z pracy z ![]() Dziś juz mam lepszy humor - bo wczoraj się zestresowałam tą wagą dziecka. Nie wiem czemu ale jakos wbiłam sobie do głowy że w tej ciąży dzidziuś będzie mniejszy (chcialam tak 3200-3300gr) bo dużo mniej tyję i mam mniejszy brzuch niż w 1 ciąży. Dodatkowo dostałam tez kazanie od męża że zamiast się cieszyć że dziecko zdrowe to się zmartwiłam wysoką wagą. On chodzi dumny jak paw że dorodne dzieci płodzi. |
|||
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Czekam na fachowców od rolet i pomyślałam, że do Was zajrzę na chwilkę. Wczoraj byliśmy na zakupach i typ wózka mi się zmienił Najprawdopodobniej zostaniemy przy Tako City Move albo coś z wózków Camarelo, bo mają największe gondole (ale akurat spacerówka mi się u nich średnio podoba). Ja ciągle sobie wmawiam, że nasza córka będzie duża i chcę, żeby miała sporo miejsca w gondoli, tym bardziej, że planuję całą zimę w niej przejeździć, dlatego zrodził się pomysł z tym wózkiem Camarelo. Muszę jeszcze poczytać o wadze, wadach i zaletach obu wózków i jak się zdecyduję to zamawiamy Przemaglowaliśmy sprzedawcę w temacie fotelików i też chyba się nie zdecydujemy na Maxi Cosi, tylko na Cybex. I wahamy się co do bazy, bo ją się tylko wykorzystuję do tego pierwszego fotelika, a jednak sporo kosztuje (często więcej niż fotelik). Kupiliśmy kilka drobnostek i zostawiliśmy w sklepie ponad 200zł. Dopiero dotarło do mojego TŻ ile to wszystko kosztuje i stwierdził, że on już sobie nic nie kupuje tylko wszystko dla Hanusi
|
#3162 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My jeszcze kolyske kupujemy. Czyli te 90/40. Znaczy tesciowa kupuje ale przyznam ze musze pilnowac bo jej wszystko jedno jaki materac i juz 2 razy sie zdenerwowalam bo ja mega alergik wiec wole drozszy z pianki lub lateksu a po prostu jak grochem o sciane. Kupila teraz sobie lozeczko turystyczne w lidlu za 99zl bodajze i na bank nie sprawdzila z czego jest zrobione i czy chemii nie ma tylko ze o 150 zl tansze niz w Bobolandzie. Materac tez tam pewnie jest z tej dupnej pianki no i nie jest wysokosc regulowana no to wiadomo ze taniej. Eh. Pocieszcie mnie z tym lozeczkiem z lidla albo dobijcie bo ja go jeszcze nie dotykalam ani nie wachalam... Wychodze z zalozenia ze sknera traci 2 razy. Kupilam sobie raz kapcie w auchan za 10 zl. No hit zakup. Dawaly benzyna na caly dom do wywalenia byly i i tak musialam kupic kapcie. Nie po to sprawdzam sklad kazdej jednej rzeczy zeby potem moja Dzidzia musiala i tak spac w czyms chemicznie nasiaknietym. Oby to lozko mialo jakies atesty bo padne trupem. Podkladow jeszcze nie mam ale skoro sa w rossmannie to zakupie! Cytat:
![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() wczoraj poszłam spać jakoś o 22, a dzisiaj o 6:30 byłam już wyspana. Poleżałam trochę i jako dobra żona zrobiłam TŻtowi śniadanie i kawę przed pójściem do pracy - byście widziały jego zaciesz Zwykle jeszcze śpię, jak on wychodzi do pracy.O godzinie 8:20 miałam już wywieszone pranie w ogrodzie - ostatnie dzieciaczkowe rzeczy uprane Prasowania też z tego za wiele nie będzie, bo głównie są tam kurteczki i kombinezony. Parę sweterków pomiędzy tym.Zastanawiam się tylko nad jednym, gdzie ja ma układać te wszystkie rzeczy?! W sypialni wygospodarowałam 3 półki na dziecięce rzeczy i w meblościance mam pół szafki - będzie cała szafka, jak oddam ciuchy ciążowe (które swoją droga pożyczyłam, uprałam, uprasowałam i nic nie założyłam!) W łazience mam 2 półeczki na rzeczy Małej, ale obawiam się, że wepchnę tam kilka rzeczy i będzie pełno. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma (odpukać!). Jedynie na biodrach i boczkach mam z okresu dorastania, które teraz strasznie się rozciągnęły. Używam balsamu na rozstępy i zwykłego też. Moja mama ma może z 3 rozstępy na brzuchu po 2 ciążach, więc mam nadzieję, że nie będę miała wcale albo tylko kilka. Wiem za to, że mama ma całe piersi w rozstępach - w 1 ciąży bardzo mocno jej urosły, potem zmalały i przy 2 ciąży urosły jeszcze bardziej - ale już tak mocno jej nie zmalały - tka mi opowiadała. U mnie piersi trochę urosły, ale nie jakoś bardzo mocno - z ich powiększenia jestem akurat bardzo zadowolona - z rozmiaru 70B (nawet nie wszystkie kroje, bo niektóre miały za duże miski i musiałam brać A) mam teraz ładne 80B
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez nie zamierzam kąpać codziennie, a co dwa dni. Zosia miała suchą skórę a kąpiele jeszcze bardziej ją wysuszały. Będę przemywała wacikiem i przegotowaną wodą
|
|
|
#3166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież nikt nie zrobił tego łóżeczka z azbestu i gumy przerobionej ze starej opony moczonej wcześniej w benzynie i arszeniku ![]() Ale poniekąd Cię rozumiem, że chcesz mieć rzeczy takie, jak sobie wymyśliłaś My wczoraj widzieliśmy się z teściami i teściowa powiedziała, że chcą nam kupić łóżeczko i że mam powiedzieć, jakie ono ma być, a ona kupi. Trochę się musiałam nagimnastykować, żeby ją przekonać, że ja je wybiorę i kupię, a jak będą chcieć, to dadzą kasę... Bo mam obawy, co by kupiła, nawet jakbym jej napisała, na co zwracać uwagę ![]() Cytat:
Cytat:
Co do prania dla dzidziusia, to właśnie ja na razie nie piorę dlatego, że nie mam na razie włożyć tych wypranych rzeczy. W lipcu planujemy przemeblować troche sypialnię, wstawić tam nowa komodę dla Hani i dopiero wtedy wypiorę i poukładam tam od razu rzeczy Ja tez na razie nie mam żadnych rozstępów, byle tak dalej. Ale wiecie co? Na SR dostaliśmy próbki kosmetyków Pharmaceris, w tym balsam dla mam. Wczoraj po kąpieli się nim posmarowałam. Dziewczyny, co za masakra. Całe nogi mam upstrzone czerwonymi spuchniętymi kropkami, w dodatku bolącymi. Tak mi podrażnił nogi, że masakra... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-05 o 09:44 |
||||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie tak działa ta oliwka z rossmana, jak raz ja na nogi nałożyłam, to całą noc nie spałam, tylko się drapałam. Maxi cosi ma też bazę wpinaną w pasy bezpieczeństwa http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...asybase-2.aspx z tym, że ona jest tylko do 1. fotelika, a te z isofixem są też do kolejnych. |
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja córeczka ważyła tydzień temu 1700 g (końcówka 31tygodnia ) Miesiąc temu na USG gin powiedział, że do porodu powinna ważyć 3100 bo tak mu wyszło z tych jego pomiarów. Ale skoro mam rodzić wcześniej to pewnie będzie mniej. Cytat:
Dziewczęta dziękuję za miłe słowo Zabieram się do zamawiania i mi nie wychodzi. Przeglądam allegro i sprzedawców i nie wiem na co się zdecydować. ZUKEN pisałaś, że u rodzyneczek wychodzi najtaniej? W nocy dostałam wiadomość, że koleżanka z którą leżałam na sali i też dostała sterydy na rozwój płuc (ten sam tydzień ciąży co Ja) została przewieziona na porodówke z 4 cm rozwarcia. Urodziła synka 1850 g 42 cm. W tym szpitalu od niedawna jest tak, że każde dziecko urodzone przed 37 tc nawet jeżeli oddycha samodzielnie zostaje przewiezione do szpitala w Częstochowie (jakieś 70 km) na oddział noworodków. Także jej maluszek został zabrany od razu i widziała go zaledwie przez chwilkę. Razem zostałyśmy wypisane ... może gdyby została jeszcze dłużej to udało by się zatrzymać akcję... Bardzo to przeżywam.
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też poproszę bo też mam dziś wizytę.....jak zawsze przed wizytą jest mi słabo z nerw karoseria znam twój ból, mnie też wszystko przytłacza....a to przez to ze mam wszystko na raz, zaliczenia, prace magisterską, przygotowania wyprawki i praktyki....załatwiania kupę i w ciagłym biegu...Nie to ze stresuję się dzieckiem to i szkołą.... a swoja droga obawy tez mam przed porodem... tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi) |
|
|
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny ;-).
Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaków bo to najważniejsze. Nikomu płeć dzieciatka się nie zmieniła;-)? Po drugie kampanie i rytuały dnia nijak się maja w pierwszym miesiącu zycia bo dzidzius jest malutki i tak nie będzie wiedział że po kąpieli idzie spać. Co innego po pierwszym miesiącu życia. Ja do pierwszego miesiąca życia będę kąpać co drugi dzień oczywiście pupka buzia paszki codziennie. A potem już codziennie. Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-) Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania. Jeśli bym się to potwierdziło wskazanie do cc i potem leczenie. Ale to nic pewnego. Kluseczka moja waży 1700 gr ;-) ale ja i moj Tz tez byliśmy maluszkami. Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm. I teraz już co dwa tyg wizyty i KTG przed każdą. Ide jeść śniadanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
A co do kasy, to ja zawsze wychodze z założenia, ze da sie ja zorganizować, raz jest lepiej raz gorzej, ale najważniejsze aby była miłość i szacunek..Anie ja ani mój maż nie pochodzimy z zamoznych rodzin...Mnie od 13 roku zycia wychowywała sama mama...było jej cięzko, wiec nie miałam wielu rzeczy co mieli rówieśnicy...Jednak nigdy z tego powodu nie rozpaczałam, nigdy też tego mamie nie wypomniałam, starała się jak mogła, a wiem ze było jej ciezko...Jednak nigdy nie pamietam, abym chodziła w brudnym czy dziurawym ubraniu, czy abym była głodna...Jednak przez to ze nie miałam wszystkiego umiem docenić naprawdę małe rzeczy i sie tym cieszyć....
Uważam, ze nawet jak jest nas stać na wszystko dla dziecka, to też nie nalezy przesadzać, dziecko też powinno znać pewne wartości i wiedzieć, ze kasa łatwo nie przychodzi...Nie należy też ulegać stereotypowi, inni maja to i ja muszę.... To jest oczywiscie moje zdanie, bo jak wychowam moje dziecko czas zweryfikuje, ale chciała bym kierowac się własnie takimi wartosciami....ważne jest cieszyć się z małych rzeczy... |
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha i Anastazja dalej jest Anastazja ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja dzis nie spie od 4 .Ostatnio kupilismy z TZ drugi samochód,pojechałam dzis do mechanika,zeby załozył gaz, bo nie wyobrazam sobie na benzynie jezdzic, w poprzednim aucie tez miałam i miło tankuje sie do pełna za 100 zł ![]() Pisałyscie o niespokojnych nogach...tez to mam Straszne to jest, szczególnie jak juz połozymy sie spac, wtedy zaczyna sie jazda, az TZ sie wkurza, ze spac mu nie daje, bo ciągle ruszam nogami.Co do kąpania, to ja jeszcze nie wiem jak bedzie u mnie, duzo zalezy od pogody.U mojego brata Małego kąpali 2-3 razy w tygodniu, ja póki co myśle, ze co 2 dni bedzie ok, no ale zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Napisz prosze, co przekonało Cie do wózka Tako, ta wieksza gondola? Kurcze, tez wolałabym wieksza, bardziej podoba mi sie wózek bebetto luca, ale tam niestety ta gondola nie jest zbyt duza, a przeciez nasze dzieci będą z niej tez w zime korzystały,kiedy juz troche urosną i ubrania beda grubsze i kocyki, czy spiworki...sama nie wiem A dlaczego fotelik cybex a nie maxi cosi?
|
|
|
|
|
#3174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na poprzednich badaniach nic na to nie wskazywało.? Może to pomyłka. Tak jak piszesz nie wolno się denerwować. Spokój jest teraz tak ważny! Zdecydowałam się nareszcie na wózek tako laret. Dobrze stoi w rankingach. Fotelik maxi cossi z cabrio fix.
|
|
#3175 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień DObry
Przespałam całą noc ;-) Pierwszą od wielu dni i jest inaczej, co prawda czuje jeszcze deficyt snu, ale humor lepszy. Brak snu żle na mnie wpływał, stres szalejące cukry, drażliwość itd. Cytat:
Cytat:
Jesteśmy w podobnej sytuacji. Ty w 29 tc a Dzidzia 1700, a ja w 31 tc 1966. Obie mało przytyłyśmy. Brzuchy mamy duże. Trzymam za WAS kciuki i za siebie i moją Helenkę. Najważniejsze, że dzieci zdrowe. Tak napisał i powiedział lekarz, chta adnotacja pod USG, że usg nie wykrywa wszystkich wad itd zawsze mnie stresuje. Dokładnie tak myślę, że wolę nie kupić nic niż badziewie. I nie stać mnie na buble, wole zapłacić 2x drożej i mieć dłużej. Aczkolwiek cena też nie gwarantuje jakości. |
||
|
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko kupienie tej bazy na wszystkie foteliki. Cytat:
I nachodzą mnie mysli, że nie zdążę z przygotowaniami na pojawienie się Malucha... Dziewczyny, piszecie o tej rutynie. Skąd macie takie informacje, że ona na początku nie jest ważna? Bo nie rozumiem tego zbytnio. Bo tak jak pisałam, to nie kwestia tylko tego, że dziecko wie, że po kapaniu idzie spać, ale też o poczucie bezpieczeństwa i nawiązywanie więzi z dzieckiem. I może się mylę, ale chyba warto to od początku robić. Tak samo możnaby powiedzieć, że jaki jest sens od samego początku mówienia Maluchowi, co się robi przy nim itp...bo dziecko i tak nie kuma...A jak ma zacząć kumać, jak się tego nie robi? Im szybciej zacznie się coś robić, tym szybciej dziecko zaczyna rozumieć... Ale to moje zdanie, oczywiście każda z Was zrobi, jak uważa Angelika, przykre, że kolezanka tak wcześnie urodziła, oby dzidziuś miał się jak najlepiej! Papryczka, kochana |
||
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cybex to bardzo dobra firma, nie tak znan jak maxi cosi ale bardzo wysoka jakość. Mam wózek tej firmy - spacerówkę.
Przyszła pościel od Dolly.pl i jest super, ale tak druga też rewelacyjna - satynowa bawełna taka mięciutka w dotyku cudna. Ochroniacz można prać bez wypełenia bo się zdejmuje. Cytat:
Dziewczyny jak ogarnę to rozpakowywanie to porobię trochę fotek. |
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby się okazało że lekarz sie pomylił. Ja tez myslę o śniadaniu ale drugim. Chyba wyskoczę na ryneczek bo jest niedaleko biura i kupię sobie jakieś owoce do podjadania. |
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i juz wiem co mała mi w moja wątrobę wpycha tyleczek po którym mogę ja klepac;-) tak ja wypycha. Kurcze nie mogę dodzwonić się do tego kardiologa ciągle zajęte. Ja tez wybrałam juz wózek Camarelo Carera i fotelik Maxi Cosi tylko ciągle się zastanawiam Cabrio czy Pebble. Cytat:
Patrzcie a ja 33 tydz i moja waży 1700 gr ;-) Kluseczka. A i przesunął mi się termin na 1.08 ;-) o trzy dni. Kciuki zaczarowanadlaniego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za spokój i pozytywne myślenie Dziewczyny, a macie może jakies informacje od Mamuski? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

a ze mną coraz gorzej
Cieszcie się tym co macie bo na pewno dużo osób jest w gorszej sytuacji... Nie sztuką jest zapewnić dziecku wszystkie dobra materialne, sztuką jest kochać je ponad wszystko i pomimo wszystko i wychować na dobrego człowieka
dlatego nic tylko się cieszyć, że będziecie mieli dziecko, zdrowe dziecko a to jest najcenniejsze pod słońcem
Ostatnio coś o tym wiem bo codziennie budzę się w nocy i strasznie swędzi mnie brzuch, czasem drapię się na pół świadomie, jakby przez sen i te rozstępy mam całe czerwone jak wstanę
I teraz myślę, że mnie to nie ominie, ale pocieszam się, że są teraz różne sposoby żeby to uniewidocznić 

najwięcej miejsca zajmują pampersy i podkłady, ja biorę jedną paczkę podkładów, jak będę potrzebowała to tż mi przywiezie. 

Drogo nawet jak na profesora...
by bylo ok, zapisz sie jak najszybciej do poradni

Oby się okazało że lekarz sie pomylił.