W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 23:54   #3151
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
too tak jak ja,długo się mecze z nogami,jak już zasne to budzę się na siku,a i wtedy zaczyna się swędzenie. Jak spie to pewnie drapie się przez sen,bo w nocy jak siadam na kibelek to nogi mam cale czerwone
Taki mocny sen mam dopiero jak tz pójdzie do pracy,wtedy mam cale łóżko dla siebie,krece się,wierce,zmieniam poduszki ,strony łóżka ale spie.
no i ja i zaraz trzeba wstawać :P dzisiaj w pracy każdy po kolei się mnie pytał co się stało, że mam takie podkrążone oczy a ze mną coraz gorzej

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
To skąd będziesz wiedziała czy możesz normalnie rodzić? Na pewno lekarz zerknie chociażby na chwilę przed porodem... Bo tak to przecież jest niebezpieczne bo co jak dzidzia byłaby ułożona pośladkowo?

Co do obaw to każda z nas je ma Nie ma się co nakręcać na zapas! Mój tż też nie robi ze mną zakupów ale jakoś nie to jest dla mnie ważne Cieszcie się tym co macie bo na pewno dużo osób jest w gorszej sytuacji... Nie sztuką jest zapewnić dziecku wszystkie dobra materialne, sztuką jest kochać je ponad wszystko i pomimo wszystko i wychować na dobrego człowieka

Co do tego, że nie planowaliście dzidziusia to cóż, zdarza się, ważne że przyjęliście tą wiadomość z uciechą, pomyśl ile par w dzisiejszych czasach ma problemy z zajściem w ciążę, smutne to strasznie dlatego nic tylko się cieszyć, że będziecie mieli dziecko, zdrowe dziecko a to jest najcenniejsze pod słońcem

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Współczuję swędzenia Ostatnio coś o tym wiem bo codziennie budzę się w nocy i strasznie swędzi mnie brzuch, czasem drapię się na pół świadomie, jakby przez sen i te rozstępy mam całe czerwone jak wstanę To musi być okropne jak swędzi całe ciało
Masz rację, wiem. Tylko czasami mnie to jakoś przytłacza

Apropos tego ułożenia, oni chyba to mogą zmacać, że tak powiem. Położna mi namierza dziecko rękami...

Aj zuken współczuję rozstepów. Mam jeden albo dwa na razie na piersiach, ale mało widoczne. Ale wiem, że wszystko przede mną. Moja mama ma strasznie poryty brzuch... Do tej pory, po tylu latach, grube, głębokie krechy. Ja miałam rozstępy w okresie dojrzewania na biodrach i zostały chociaż bledziutkie i ledwo widoczne, tylko tak jakby pod słońce I teraz myślę, że mnie to nie ominie, ale pocieszam się, że są teraz różne sposoby żeby to uniewidocznić
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:58   #3152
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
To skąd będziesz wiedziała czy możesz normalnie rodzić? Na pewno lekarz zerknie chociażby na chwilę przed porodem... Bo tak to przecież jest niebezpieczne bo co jak dzidzia byłaby ułożona pośladkowo?

Co do obaw to każda z nas je ma Nie ma się co nakręcać na zapas! Mój tż też nie robi ze mną zakupów ale jakoś nie to jest dla mnie ważne Cieszcie się tym co macie bo na pewno dużo osób jest w gorszej sytuacji... Nie sztuką jest zapewnić dziecku wszystkie dobra materialne, sztuką jest kochać je ponad wszystko i pomimo wszystko i wychować na dobrego człowieka

Co do tego, że nie planowaliście dzidziusia to cóż, zdarza się, ważne że przyjęliście tą wiadomość z uciechą, pomyśl ile par w dzisiejszych czasach ma problemy z zajściem w ciążę, smutne to strasznie dlatego nic tylko się cieszyć, że będziecie mieli dziecko, zdrowe dziecko a to jest najcenniejsze pod słońcem

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Współczuję swędzenia Ostatnio coś o tym wiem bo codziennie budzę się w nocy i strasznie swędzi mnie brzuch, czasem drapię się na pół świadomie, jakby przez sen i te rozstępy mam całe czerwone jak wstanę To musi być okropne jak swędzi całe ciało
tu niestety nie ma.usg przed porodem,sprawdzają ułożenie dziecka ręcznie. Ja bedr miala dodatkowe usg tylko dlatego.ze mam cholestaze i w 20tyg mialam nisko łożysko. Jak jest wszystko ok to nie ma na co liczyć.

Powiem.ci ze się juz chyba przyzwyczaiłam do tego swędzenia,ale do tej pory nie było aż tak uporczywe. Mam wrażenie ze z dnia na dzień się pogłębia,boje się co moze być dalej.

Tobie wspolczuje rozstępów,ja się podrapie ale większego śladu nie bedzie po tym,a ty się biedna musisz martwic co z tym dziadostwem zrobić.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-06-05 o 00:01
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 00:06   #3153
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dzisiaj mam wizytę i u gina i dentysty a tu skurcz łydki mnie złapał i nie mogę spać

Za równe 2 miesiące rodze

A co do wagi moja 2 tygodnie temu miała 1300g

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 01:23   #3154
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny bierzecie torbę czy walizkę do szpitala? Osobno dla dzidziusia? Bo ja jak włożę do mojej walizki podkłady i pampersy dla małej to już chyba na nic nie będzie miejsca
walizka sama pojedzie na kolkach ale w ta najmniejsza jak na bagaz podreczny sie nie zmieszcze a duza to mi bedzie wstyd brac Moze torba bedzie bardziej pakowna? Nie wiem.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja biorę walizkę, w której będę miała swoje i małego rzeczy. Pamiętam, że paczka pampersów starczyła mi na 5 dni pobytu w szpitalu najwięcej miejsca zajmują pampersy i podkłady, ja biorę jedną paczkę podkładów, jak będę potrzebowała to tż mi przywiezie.

wieczorem jedziemy z Zosią do laryngologa. Mała ma powiększone migdały, laryngolog u którego byłam u mnie w mieście każe usuwać trzeci i podciąć boczne, ale jakoś nie jestem przekonana. Znalazłam podobno bardzo dobrego profesora w Łodzi, który badanie robi na miejscu, ale wizyta prawie 500 zł, nic tylko chorować.
A duza ta walizka? Boje sie ze wyjde na glupka z jakims mega bagazem
500zł? Drogo nawet jak na profesora...

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Niecałe 1700gr -obecnie jestem w 29 tygodniu.
Wymiary odpowiadają 90centylom.
Macica wielkości jak na 32 tydzień (co niby potwierdza że w brzuszku jest duży lokator).
wow to nie bedzie male dziecko

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Ja tez jestem po usg, jestem w 30 tc i 4 d, a dziecko wazy 1900!!!! Wiek z usg to 32. Jestem zaniepokojona, boje sie makrosomi ze wzgledu na moja cukrzce, powiedzial ze moje skoki cukrow nie sa normalne i dziwne ze moj gin to bagatelizuje.

Martwie sie...Musze isc jak najszybciej do poradni.

Mysia 4100???!!!!! czyli u mnie tez sie tak zapowiada. W pierwszej ciazy straszyli mnie ze bedzie ponad 4 kg a bylo 3,5 kg.
trzymam by bylo ok, zapisz sie jak najszybciej do poradni

Moze wstawimy siatke centylowaplodu w I poscie?

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Chciałabym, żeby dziecko miało wszystko- a tak się nie da

W uk nie robią już USG...
To tylko kryzys hormonow w ciazy, przejdzie ci szybko. Czasem ciezko opanowac emocje ale zawszze sie mozna pozalic i jest lepiej
Eee dziecku nie jest potrzebne "wszystko" .Czesto teraz rodzice tak ciezko pracuja na gadzety dla dzieci, zeby im zapewnic "wszystko" ze jak juz na nie zapracuja to im brakuje czasu dla dziecka. Bledne kolo.
Wszystkie mamy w ciazy obawy ale damy rade bo kto jak nie my?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 06:23   #3155
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki za wizytę bo się trochę stresuje

Zarówno ginekologa jak i dentysty

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 07:57   #3156
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Wogole to duże wam urosły juz dzieciaczki,każde planowo bedzie miec prawie 4kg lub więcej. Toć to szok:-D ja nie wiem ile.moj kawaler wazy i mierzy. Mieści się w normach ale ile ma to nie mam pojecia

Chyba mam tw zespół niespokojnych nog od jakiegoś czasu wieczorami rwa mnie nogi, wkurzające uczucie,nie mogę przez to zasnąć.
mi ginka liczyła wage urodzeniową to w 25tc wyszło, że max 3100-3200 a w 27, że do 3600, bo akurat przez te 2tyg troche się jej uroslo i usg było robione na innym sprzęcie...

co do nóg to i ja to znam...przed ciążą też czasami (czyt. raz dwa razy w miesiącu) miałam takie rwanie w nogach ale to po dłuższym chodzeniu np caly dzien na zakupach teraz to co drugi dzień, ąz mnie całą szarpie to takie mega nieprzyjemne uczucie...u mnie to związane ze słabym krążeniem w kończynach i predyspozycjami do zylaków. Myślę, że w ciąży po prostu się pogłębiło.

zaczarowana - powodzenia na wizycie dentysty się nie bój a u gina na pewno bedzie wszystko super, potem nam opowiesz
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 08:06   #3157
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak...
Jeszcze zamówiłam sobie na ebayu ręcznik z kapturkiem, piękny z żabką i przyszła taka ścierka jakby... Fakt, nie sprawdziłam rozmiaru, ale jak można było coś takiego nazwać ręcznikiem dla niemowlaka?
To hormony, rybko, nie martw sie tak takie placze sie zdarzaja, kazda z nas ma takie zalamania. Wszystko bedzie dobrze, nie boj sie.

Cytat:
Chyba mam tzw zespół niespokojnych nog od jakiegoś czasu wieczorami rwa mnie nogi, wkurzające uczucie,nie mogę przez to zasnąć.
Tez to mam, zwlaszcza przed zasnieciem, i okropnie mnie to denerwuje.
A zgage mam wieczorami jak stad do Japonii.
Cytat:
Wyglada na to ze w UK nie robia usg w 3 trymestrze. Tu w Danii tez nie. Polozna sprawdza recznie jak dziecko jest ulozone.
Choc ja mysle, ze bede miala jeszcze jedno, bo gdyby cesarka, to oni musza jakos sprawdzic czy maluch juz jest w stanie samodzielnie funkcjonowac, i wtedy wyznaczaja termin na ciecie. Chyba bez usg w takim razie sie nie obejdzie.
Do szpitala jade jeszcze raz jutro, wczoraj zmarnowalam tam pol dnia i okazalo sie, ze skierowali mnie na niewlasciwe badanie i do innego oddzialu. Mam wizyte jutro na badanie siatkowki.
Doszlo do mnie nagle, ze to jeszcze niecale dwa miesiace.... Rany boskie, ja jeszcze tylu rzeczy nie mam! Panika. W przyszlym tygodniu jade na mega zakupy.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 08:06   #3158
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

Nic się nie stresuj, wszystko na pewno będzie dobrze

ja mam wizytę jutro

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 08:32   #3159
zVenus
Zakorzenienie

a i witam się w 31tc
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 08:41   #3160
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

wolę działać już teraz nie gdybać co będzie. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na siatce centylowej jeszcze się mieści do 2100.
Nie, no działac trzeba przede wszystkim.

Cytat:
Dzięki za dobrę słowo
Mój TŻ nie wykazuje niby braku zainteresowania, ale też jakoś ja sobie może wkręcam, że już nie jest jak dawniej. Nasza Ninka nie była do końca planowana, oczywiście bardzo się cieszymy ale co za tym idzie jest mnóstwo obaw Nie wiem, czy podołamy. TŻ jest kochany z jednej strony i bardzo się cieszy, ale nie angażuje się w zakupy np. Mówi, że jak Ninka się urodzi to będzie jej kupował

Niby nie mamy takiej tragicznej sytuacji finansowej, ale ja szczerze nie wiem czy podołamy. Chciałabym, żeby dziecko miało wszystko- a tak się nie da

W uk nie robią już USG...
Kazdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej i żeby mu niczego nie zabrakło. Niestety realia są , jakie są i nieraz niejeden rodzic jest zmuszony odmówic czegos dziecku. Takie zycie. Najważniejsze że będa kochane.

Cytat:
no i ja i zaraz trzeba wstawać :P dzisiaj w pracy każdy po kolei się mnie pytał co się stało, że mam takie podkrążone oczy a ze mną coraz gorzej

Aj zuken współczuję rozstepów. Mam jeden albo dwa na razie na piersiach, ale mało widoczne. Ale wiem, że wszystko przede mną. Moja mama ma strasznie poryty brzuch... Do tej pory, po tylu latach, grube, głębokie krechy. Ja miałam rozstępy w okresie dojrzewania na biodrach i zostały chociaż bledziutkie i ledwo widoczne, tylko tak jakby pod słońce I teraz myślę, że mnie to nie ominie, ale pocieszam się, że są teraz różne sposoby żeby to uniewidocznić
Oglądałam jakis program ostatnio na TVN style czy Polsat Cafe na temat pozbywania się rozstępów i sa teraz przerózne metody (np. wszywanie jakiś nici) na zmniejszenie tego dziadostwa. Jednakże całkowicie sie ich nie da usunąć bo to jednak rodzaj blizny.

Witam się z rana z pracy z

Dziś juz mam lepszy humor - bo wczoraj się zestresowałam tą wagą dziecka. Nie wiem czemu ale jakos wbiłam sobie do głowy że w tej ciąży dzidziuś będzie mniejszy (chcialam tak 3200-3300gr) bo dużo mniej tyję i mam mniejszy brzuch niż w 1 ciąży. Dodatkowo dostałam tez kazanie od męża że zamiast się cieszyć że dziecko zdrowe to się zmartwiłam wysoką wagą. On chodzi dumny jak paw że dorodne dzieci płodzi.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:01   #3161
anius_7
Wtajemniczenie

Witam się z rana

Czekam na fachowców od rolet i pomyślałam, że do Was zajrzę na chwilkę. Wczoraj byliśmy na zakupach i typ wózka mi się zmienił Najprawdopodobniej zostaniemy przy Tako City Move albo coś z wózków Camarelo, bo mają największe gondole (ale akurat spacerówka mi się u nich średnio podoba). Ja ciągle sobie wmawiam, że nasza córka będzie duża i chcę, żeby miała sporo miejsca w gondoli, tym bardziej, że planuję całą zimę w niej przejeździć, dlatego zrodził się pomysł z tym wózkiem Camarelo. Muszę jeszcze poczytać o wadze, wadach i zaletach obu wózków i jak się zdecyduję to zamawiamy
Przemaglowaliśmy sprzedawcę w temacie fotelików i też chyba się nie zdecydujemy na Maxi Cosi, tylko na Cybex. I wahamy się co do bazy, bo ją się tylko wykorzystuję do tego pierwszego fotelika, a jednak sporo kosztuje (często więcej niż fotelik).
Kupiliśmy kilka drobnostek i zostawiliśmy w sklepie ponad 200zł. Dopiero dotarło do mojego TŻ ile to wszystko kosztuje i stwierdził, że on już sobie nic nie kupuje tylko wszystko dla Hanusi

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:01   #3162
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Tak to właśnie jest z tymi rozstępami Ja w 1. ciąży nie smarowałam się w ogóle! Nie lubię balsamów na skórze i tyle A rozstępu ani pół nie miałam Teraz też niczego nie używam, na razie ciiiisza
Moja Mama też nie miała, więc predyspozycje - i tyle. Jak się ma duże skłonności, to cudów nie ma, balsam nie pomoże na 100%, najwyżej trochę je może uniewidocznić

A, 120/60... Zdawało mi się, że mniejsze Bo ja zamówiłam 90/40, takie łóżeczko-kołyskę i ciekawa jestem, jak taki wymiar wygląda (Krzyś z kolei ma 140/70, ale na drugie takie nie mamy na razie miejsca...)

Karuzelka b. ładna, my mamy podobną, tylko nie misie, a inne zwierzaki (słonik, małpka i chyba tygrysek ).

Na pewno nie za długo, niezdrowo...

Pieluchy zamówiłam 2 tetry i tyle, ale mamy jeszcze z 10 tetr łącznie i kilka flaneli (muszę poszukać i policzyć, bo sama nie pamiętam ). Wkładek laktacyjnych mam 1 opak. kilkadzies. sztuk, majtki siatkowe 2 pary (je się super przepiera w ręku i schną błyskawicznie), rozmiar największy (najwygodniejszy ). Podkładów 1 paczkę, ale w razie czego dokupię. Tych na łózko nie mam, w moim szpitalu są - a jak wyszłam już ze szpitala, to aż tak nie ciekłam i w domu nie używałam.

My jeszcze kolyske kupujemy. Czyli te 90/40. Znaczy tesciowa kupuje ale przyznam ze musze pilnowac bo jej wszystko jedno jaki materac i juz 2 razy sie zdenerwowalam bo ja mega alergik wiec wole drozszy z pianki lub lateksu a po prostu jak grochem o sciane. Kupila teraz sobie lozeczko turystyczne w lidlu za 99zl bodajze i na bank nie sprawdzila z czego jest zrobione i czy chemii nie ma tylko ze o 150 zl tansze niz w Bobolandzie. Materac tez tam pewnie jest z tej dupnej pianki no i nie jest wysokosc regulowana no to wiadomo ze taniej. Eh. Pocieszcie mnie z tym lozeczkiem z lidla albo dobijcie bo ja go jeszcze nie dotykalam ani nie wachalam...
Wychodze z zalozenia ze sknera traci 2 razy.
Kupilam sobie raz kapcie w auchan za 10 zl. No hit zakup. Dawaly benzyna na caly dom do wywalenia byly i i tak musialam kupic kapcie. Nie po to sprawdzam sklad kazdej jednej rzeczy zeby potem moja Dzidzia musiala i tak spac w czyms chemicznie nasiaknietym. Oby to lozko mialo jakies atesty bo padne trupem.

Podkladow jeszcze nie mam ale skoro sa w rossmannie to zakupie!

Cytat:
Dzisiaj mam wizytę i u gina i dentysty a tu skurcz łydki mnie złapał i nie mogę spać

Za równe 2 miesiące rodze

A co do wagi moja 2 tygodnie temu miała 1300g
Powodzenia

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:08   #3163
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
My jeszcze kolyske kupujemy. Czyli te 90/40. Znaczy tesciowa kupuje ale przyznam ze musze pilnowac bo jej wszystko jedno jaki materac i juz 2 razy sie zdenerwowalam bo ja mega alergik wiec wole drozszy z pianki lub lateksu a po prostu jak grochem o sciane. Kupila teraz sobie lozeczko turystyczne w lidlu za 99zl bodajze i na bank nie sprawdzila z czego jest zrobione i czy chemii nie ma tylko ze o 150 zl tansze niz w Bobolandzie. Materac tez tam pewnie jest z tej dupnej pianki no i nie jest wysokosc regulowana no to wiadomo ze taniej. Eh. Pocieszcie mnie z tym lozeczkiem z lidla albo dobijcie bo ja go jeszcze nie dotykalam ani nie wachalam...
Kupilam sobie raz kapcie w auchan za 10 zl. No hit zakup. Dawaly benzyna na caly dom do wywalenia byly i i tak musialam kupic kapcie. Nie po to sprawdzam sklad kazdej jednej rzeczy zeby potem moja Dzidzia musiala i tak spac w czyms chemicznie nasiaknietym. Oby to lozko mialo jakies atesty bo padne trupem.

Powodzenia
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
U mnie jak mieszkałam z rodzicami w domu się nie przelewało ale moja mama zawsze twierdziła że biednego nie stać na tanie rzeczy. I zawsze kupowała np buty z naturalnej skóry bo wiedziała że w nich dłużej pochodzi i komfort większy.
Stary 2014-06-05, 09:32   #3164
UmiZumi
Rozeznanie

Dzień dobry
wczoraj poszłam spać jakoś o 22, a dzisiaj o 6:30 byłam już wyspana. Poleżałam trochę i jako dobra żona zrobiłam TŻtowi śniadanie i kawę przed pójściem do pracy - byście widziały jego zaciesz Zwykle jeszcze śpię, jak on wychodzi do pracy.

O godzinie 8:20 miałam już wywieszone pranie w ogrodzie - ostatnie dzieciaczkowe rzeczy uprane Prasowania też z tego za wiele nie będzie, bo głównie są tam kurteczki i kombinezony. Parę sweterków pomiędzy tym.

Zastanawiam się tylko nad jednym, gdzie ja ma układać te wszystkie rzeczy?! W sypialni wygospodarowałam 3 półki na dziecięce rzeczy i w meblościance mam pół szafki - będzie cała szafka, jak oddam ciuchy ciążowe (które swoją droga pożyczyłam, uprałam, uprasowałam i nic nie założyłam!) W łazience mam 2 półeczki na rzeczy Małej, ale obawiam się, że wepchnę tam kilka rzeczy i będzie pełno.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma (odpukać!). Jedynie na biodrach i boczkach mam z okresu dorastania, które teraz strasznie się rozciągnęły. Używam balsamu na rozstępy i zwykłego też. Moja mama ma może z 3 rozstępy na brzuchu po 2 ciążach, więc mam nadzieję, że nie będę miała wcale albo tylko kilka.

Wiem za to, że mama ma całe piersi w rozstępach - w 1 ciąży bardzo mocno jej urosły, potem zmalały i przy 2 ciąży urosły jeszcze bardziej - ale już tak mocno jej nie zmalały - tka mi opowiadała. U mnie piersi trochę urosły, ale nie jakoś bardzo mocno - z ich powiększenia jestem akurat bardzo zadowolona - z rozmiaru 70B (nawet nie wszystkie kroje, bo niektóre miały za duże miski i musiałam brać A) mam teraz ładne 80B
Stary 2014-06-05, 09:40   #3165
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
ale noworodek tak czy siak spi wieksza czesc doby wiec tu rutyna nie jest tak istotna, karmiony tez jest co ok 3 godz wiec gdzie tu powiazanie ze kąpiel, jedzenie i spanie?
dopiero jak juz wieksza czesc dnia będzie dziecko aktywne to wtedy mozna takie codzienne rytualy wprowadzać bo to ulatwi wieczorne zasypianie, ale jak spi wieksza czesc dnia? Moim zdaniem nie ma sensu,
takie jest moje zdanie i jeśli nie będzie jakichs wskazań medycznych to na pewno nie będę kąpać codziennie(wiadomo ze miejsca najbardziej narażone przemywac będę codziennie,ale do tego nie trzeba calego kąpać
Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość

a co do rytualow kazda niech robi jak uważa, ja juz mam dwoje dzieci wiec i doświadczenia inne,
zuken, a to ze polozna cos powie nie jest wyznacznikiem ze trzeba ślepo robić tak jak mówi, bo inna moze powiedzieć co innego( moja np doradzila żeby nie kąpać codziennie bo to wysusza skore no i faktycznie przy rzadszych kąpielach kondycja skory u synka sie poprawila)
kasia ruda nie mialam na myśli przemywania chusteczkami nawilzonymi a jakims wacikiem i przegotowana woda
zgadzam się z Tobą co do rytuałów i kąpieli
ja tez nie zamierzam kąpać codziennie, a co dwa dni. Zosia miała suchą skórę a kąpiele jeszcze bardziej ją wysuszały. Będę przemywała wacikiem i przegotowaną wodą

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:42   #3166
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Czekam na fachowców od rolet i pomyślałam, że do Was zajrzę na chwilkę. Wczoraj byliśmy na zakupach i typ wózka mi się zmienił Najprawdopodobniej zostaniemy przy Tako City Move albo coś z wózków Camarelo, bo mają największe gondole (ale akurat spacerówka mi się u nich średnio podoba). Ja ciągle sobie wmawiam, że nasza córka będzie duża i chcę, żeby miała sporo miejsca w gondoli, tym bardziej, że planuję całą zimę w niej przejeździć, dlatego zrodził się pomysł z tym wózkiem Camarelo. Muszę jeszcze poczytać o wadze, wadach i zaletach obu wózków i jak się zdecyduję to zamawiamy
Przemaglowaliśmy sprzedawcę w temacie fotelików i też chyba się nie zdecydujemy na Maxi Cosi, tylko na Cybex. I wahamy się co do bazy, bo ją się tylko wykorzystuję do tego pierwszego fotelika, a jednak sporo kosztuje (często więcej niż fotelik).
Kupiliśmy kilka drobnostek i zostawiliśmy w sklepie ponad 200zł. Dopiero dotarło do mojego TŻ ile to wszystko kosztuje i stwierdził, że on już sobie nic nie kupuje tylko wszystko dla Hanusi
Co do fotelików i bazy, to właśnie w maxi cosi jest tak, że mozna kupić jedną bazę na wszystkie foteliki. Tylko, że ona jest tylko do samochodów z isofixem.

Cytat:
Myślę, że za bardzo się przejmujesz przecież nikt nie zrobił tego łóżeczka z azbestu i gumy przerobionej ze starej opony moczonej wcześniej w benzynie i arszeniku
Ale poniekąd Cię rozumiem, że chcesz mieć rzeczy takie, jak sobie wymyśliłaś
My wczoraj widzieliśmy się z teściami i teściowa powiedziała, że chcą nam kupić łóżeczko i że mam powiedzieć, jakie ono ma być, a ona kupi. Trochę się musiałam nagimnastykować, żeby ją przekonać, że ja je wybiorę i kupię, a jak będą chcieć, to dadzą kasę... Bo mam obawy, co by kupiła, nawet jakbym jej napisała, na co zwracać uwagę

Cytat:
U mnie jak mieszkałam z rodzicami w domu się nie przelewało ale moja mama zawsze twierdziła że biednego nie stać na tanie rzeczy. I zawsze kupowała np buty z naturalnej skóry bo wiedziała że w nich dłużej pochodzi i komfort większy.
Moja mama mówi dokładnie to samo.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wczoraj poszłam spać jakoś o 22, a dzisiaj o 6:30 byłam już wyspana. Poleżałam trochę i jako dobra żona zrobiłam TŻtowi śniadanie i kawę przed pójściem do pracy - byście widziały jego zaciesz Zwykle jeszcze śpię, jak on wychodzi do pracy.

O godzinie 8:20 miałam już wywieszone pranie w ogrodzie - ostatnie dzieciaczkowe rzeczy uprane Prasowania też z tego za wiele nie będzie, bo głównie są tam kurteczki i kombinezony. Parę sweterków pomiędzy tym.

Zastanawiam się tylko nad jednym, gdzie ja ma układać te wszystkie rzeczy?! W sypialni wygospodarowałam 3 półki na dziecięce rzeczy i w meblościance mam pół szafki - będzie cała szafka, jak oddam ciuchy ciążowe (które swoją droga pożyczyłam, uprałam, uprasowałam i nic nie założyłam!) W łazience mam 2 półeczki na rzeczy Małej, ale obawiam się, że wepchnę tam kilka rzeczy i będzie pełno.

U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma (odpukać!). Jedynie na biodrach i boczkach mam z okresu dorastania, które teraz strasznie się rozciągnęły. Używam balsamu na rozstępy i zwykłego też. Moja mama ma może z 3 rozstępy na brzuchu po 2 ciążach, więc mam nadzieję, że nie będę miała wcale albo tylko kilka.

Wiem za to, że mama ma całe piersi w rozstępach - w 1 ciąży bardzo mocno jej urosły, potem zmalały i przy 2 ciąży urosły jeszcze bardziej - ale już tak mocno jej nie zmalały - tka mi opowiadała. U mnie piersi trochę urosły, ale nie jakoś bardzo mocno - z ich powiększenia jestem akurat bardzo zadowolona - z rozmiaru 70B (nawet nie wszystkie kroje, bo niektóre miały za duże miski i musiałam brać A) mam teraz ładne 80B
Ja podobnie, wstałam dziś wcześnie bardzo, pranie wywiesiłam, wstawiłam kolejne, następnie zaczęło padać

Co do prania dla dzidziusia, to właśnie ja na razie nie piorę dlatego, że nie mam na razie włożyć tych wypranych rzeczy.
W lipcu planujemy przemeblować troche sypialnię, wstawić tam nowa komodę dla Hani i dopiero wtedy wypiorę i poukładam tam od razu rzeczy Bo chyba bez sensu prać teraz i ładować do worków...nie?

Ja tez na razie nie mam żadnych rozstępów, byle tak dalej.
Ale wiecie co? Na SR dostaliśmy próbki kosmetyków Pharmaceris, w tym balsam dla mam. Wczoraj po kąpieli się nim posmarowałam. Dziewczyny, co za masakra. Całe nogi mam upstrzone czerwonymi spuchniętymi kropkami, w dodatku bolącymi. Tak mi podrażnił nogi, że masakra...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-05 o 09:44
Stary 2014-06-05, 09:51   #3167
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Co do fotelików i bazy, to właśnie w maxi cosi jest tak, że mozna kupić jedną bazę na wszystkie foteliki. Tylko, że ona jest tylko do samochodów z isofixem.

Myślę, że za bardzo się przejmujesz przecież nikt nie zrobił tego łóżeczka z azbestu i gumy przerobionej ze starej opony moczonej wcześniej w benzynie i arszeniku
Ale poniekąd Cię rozumiem, że chcesz mieć rzeczy takie, jak sobie wymyśliłaś
My wczoraj widzieliśmy się z teściami i teściowa powiedziała, że chcą nam kupić łóżeczko i że mam powiedzieć, jakie ono ma być, a ona kupi. Trochę się musiałam nagimnastykować, żeby ją przekonać, że ja je wybiorę i kupię, a jak będą chcieć, to dadzą kasę... Bo mam obawy, co by kupiła, nawet jakbym jej napisała, na co zwracać uwagę

Moja mama mówi dokładnie to samo.

Ja podobnie, wstałam dziś wcześnie bardzo, pranie wywiesiłam, wstawiłam kolejne, następnie zaczęło padać

Co do prania dla dzidziusia, to właśnie ja na razie nie piorę dlatego, że nie mam na razie włożyć tych wypranych rzeczy.
W lipcu planujemy przemeblować troche sypialnię, wstawić tam nowa komodę dla Hani i dopiero wtedy wypiorę i poukładam tam od razu rzeczy Bo chyba bez sensu prać teraz i ładować do worków...nie?

Ja tez na razie nie mam żadnych rozstępów, byle tak dalej.
Ale wiecie co? Na SR dostaliśmy próbki kosmetyków Pharmaceris, w tym balsam dla mam. Wczoraj po kąpieli się nim posmarowałam. Dziewczyny, co za masakra. Całe nogi mam upstrzone czerwonymi spuchniętymi kropkami, w dodatku bolącymi. Tak mi podrażnił nogi, że masakra...

Na mnie tak działa ta oliwka z rossmana, jak raz ja na nogi nałożyłam, to całą noc nie spałam, tylko się drapałam.

Maxi cosi ma też bazę wpinaną w pasy bezpieczeństwa http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...asybase-2.aspx z tym, że ona jest tylko do 1. fotelika, a te z isofixem są też do kolejnych.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:04   #3168
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:

Ja chcę taką karuzelę:

Kurczę dużo z Was już wie ile ważą Maluszki a my mamy usg dop za 2 tyg a ost było hen hen dawno temu!
Mam taką samą. Jest super. POLECAM !!!

Moja córeczka ważyła tydzień temu 1700 g (końcówka 31tygodnia )
Miesiąc temu na USG gin powiedział, że do porodu powinna ważyć 3100 bo tak mu wyszło z tych jego pomiarów. Ale skoro mam rodzić wcześniej to pewnie będzie mniej.
Cytat:

Trzymam mocno kciuki,

Dziewczęta dziękuję za miłe słowo
Zabieram się do zamawiania i mi nie wychodzi. Przeglądam allegro i sprzedawców i nie wiem na co się zdecydować.

ZUKEN pisałaś, że u rodzyneczek wychodzi najtaniej?

W nocy dostałam wiadomość, że koleżanka z którą leżałam na sali i też dostała sterydy na rozwój płuc (ten sam tydzień ciąży co Ja) została przewieziona na porodówke z 4 cm rozwarcia. Urodziła synka 1850 g 42 cm. W tym szpitalu od niedawna jest tak, że każde dziecko urodzone przed 37 tc nawet jeżeli oddycha samodzielnie zostaje przewiezione do szpitala w Częstochowie (jakieś 70 km) na oddział noworodków. Także jej maluszek został zabrany od razu i widziała go zaledwie przez chwilkę.
Razem zostałyśmy wypisane ... może gdyby została jeszcze dłużej to udało by się zatrzymać akcję... Bardzo to przeżywam.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:11   #3169
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

ja też poproszę bo też mam dziś wizytę.....jak zawsze przed wizytą jest mi słabo z nerw

karoseria znam twój ból, mnie też wszystko przytłacza....a to przez to ze mam wszystko na raz, zaliczenia, prace magisterską, przygotowania wyprawki i praktyki....załatwiania kupę i w ciagłym biegu...Nie to ze stresuję się dzieckiem to i szkołą....
a swoja droga obawy tez mam przed porodem...
tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi)
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:20   #3170
papryczka160
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny ;-).

Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaków bo to najważniejsze. Nikomu płeć dzieciatka się nie zmieniła;-)?

Po drugie kampanie i rytuały dnia nijak się maja w pierwszym miesiącu zycia bo dzidzius jest malutki i tak nie będzie wiedział że po kąpieli idzie spać. Co innego po pierwszym miesiącu życia. Ja do pierwszego miesiąca życia będę kąpać co drugi dzień oczywiście pupka buzia paszki codziennie. A potem już codziennie.

Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Jeśli bym się to potwierdziło wskazanie do cc i potem leczenie.
Ale to nic pewnego.
Kluseczka moja waży 1700 gr ;-) ale ja i moj Tz tez byliśmy maluszkami.
Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm.

I teraz już co dwa tyg wizyty i KTG przed każdą.

Ide jeść śniadanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:21   #3171
Moni 26
Zadomowienie

A co do kasy, to ja zawsze wychodze z założenia, ze da sie ja zorganizować, raz jest lepiej raz gorzej, ale najważniejsze aby była miłość i szacunek..Anie ja ani mój maż nie pochodzimy z zamoznych rodzin...Mnie od 13 roku zycia wychowywała sama mama...było jej cięzko, wiec nie miałam wielu rzeczy co mieli rówieśnicy...Jednak nigdy z tego powodu nie rozpaczałam, nigdy też tego mamie nie wypomniałam, starała się jak mogła, a wiem ze było jej ciezko...Jednak nigdy nie pamietam, abym chodziła w brudnym czy dziurawym ubraniu, czy abym była głodna...Jednak przez to ze nie miałam wszystkiego umiem docenić naprawdę małe rzeczy i sie tym cieszyć....
Uważam, ze nawet jak jest nas stać na wszystko dla dziecka, to też nie nalezy przesadzać, dziecko też powinno znać pewne wartości i wiedzieć, ze kasa łatwo nie przychodzi...Nie należy też ulegać stereotypowi, inni maja to i ja muszę....
To jest oczywiscie moje zdanie, bo jak wychowam moje dziecko czas zweryfikuje, ale chciała bym kierowac się własnie takimi wartosciami....ważne jest cieszyć się z małych rzeczy...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:21   #3172
papryczka160
Wtajemniczenie

Aha i Anastazja dalej jest Anastazja ;-)

Stary 2014-06-05, 10:31   #3173
motylek_555
Raczkowanie

Witam
Ja dzis nie spie od 4 .Ostatnio kupilismy z TZ drugi samochód,pojechałam dzis do mechanika,zeby załozył gaz, bo nie wyobrazam sobie na benzynie jezdzic, w poprzednim aucie tez miałam i miło tankuje sie do pełna za 100 zł
Pisałyscie o niespokojnych nogach...tez to mamStraszne to jest, szczególnie jak juz połozymy sie spac, wtedy zaczyna sie jazda, az TZ sie wkurza, ze spac mu nie daje, bo ciągle ruszam nogami.
Co do kąpania, to ja jeszcze nie wiem jak bedzie u mnie, duzo zalezy od pogody.U mojego brata Małego kąpali 2-3 razy w tygodniu, ja póki co myśle, ze co 2 dni bedzie ok, no ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Mój fachowiec od rolet miał sie pojawic w zeszłym tyg, chyba musze do niego zadzwonic
Napisz prosze, co przekonało Cie do wózka Tako, ta wieksza gondola? Kurcze, tez wolałabym wieksza, bardziej podoba mi sie wózek bebetto luca, ale tam niestety ta gondola nie jest zbyt duza, a przeciez nasze dzieci będą z niej tez w zime korzystały,kiedy juz troche urosną i ubrania beda grubsze i kocyki, czy spiworki...sama nie wiem A dlaczego fotelik cybex a nie maxi cosi?
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:34   #3174
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;-).

Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaków bo to najważniejsze. Nikomu płeć dzieciatka się nie zmieniła;-)?

Po drugie kampanie i rytuały dnia nijak się maja w pierwszym miesiącu zycia bo dzidzius jest malutki i tak nie będzie wiedział że po kąpieli idzie spać. Co innego po pierwszym miesiącu życia. Ja do pierwszego miesiąca życia będę kąpać co drugi dzień oczywiście pupka buzia paszki codziennie. A potem już codziennie.

Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Ale to nic pewnego.
Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm.

Ide jeść śniadanie.

Papryczko dobrze. że jesteś pod opieką takiego lekarza, który zdiagnozował problem u córci.
A na poprzednich badaniach nic na to nie wskazywało.? Może to pomyłka.
Tak jak piszesz nie wolno się denerwować. Spokój jest teraz tak ważny!

Zdecydowałam się nareszcie na wózek tako laret. Dobrze stoi w rankingach.
Fotelik maxi cossi z cabrio fix.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 599e6b8a927700699732ba1a27734e35.jpg (38,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotel_cabrio_fix_raspberry_red.jpg (25,8 KB, 6 załadowań)

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:34   #3175
pentuerka
Rozeznanie

Dzień DObry

Przespałam całą noc ;-) Pierwszą od wielu dni i jest inaczej, co prawda czuje jeszcze deficyt snu, ale humor lepszy.

Brak snu żle na mnie wpływał, stres szalejące cukry, drażliwość itd.

Cytat:

Trzymam kciukasy.

Cytat:
Nie, no działac trzeba przede wszystkim.

ziś juz mam lepszy humor - bo wczoraj się zestresowałam tą wagą dziecka. Nie wiem czemu ale jakos wbiłam sobie do głowy że w tej ciąży dzidziuś będzie mniejszy (chcialam tak 3200-3300gr) bo dużo mniej tyję i mam mniejszy brzuch niż w 1 ciąży. Dodatkowo dostałam tez kazanie od męża że zamiast się cieszyć że dziecko zdrowe to się zmartwiłam wysoką wagą. On chodzi dumny jak paw że dorodne dzieci płodzi.
Mysia ja to samo, zestresowałam się okropnie i zryczałam jak nigdy, że szkodzę dziecku.

Jesteśmy w podobnej sytuacji. Ty w 29 tc a Dzidzia 1700, a ja w 31 tc 1966. Obie mało przytyłyśmy. Brzuchy mamy duże.

Trzymam za WAS kciuki i za siebie i moją Helenkę.

Najważniejsze, że dzieci zdrowe. Tak napisał i powiedział lekarz, chta adnotacja pod USG, że usg nie wykrywa wszystkich wad itd zawsze mnie stresuje.

Cytat:
Dokładnie tak myślę, że wolę nie kupić nic niż badziewie. I nie stać mnie na buble, wole zapłacić 2x drożej i mieć dłużej. Aczkolwiek cena też nie gwarantuje jakości.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:42   #3176
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Na mnie tak działa ta oliwka z rossmana, jak raz ja na nogi nałożyłam, to całą noc nie spałam, tylko się drapałam.

Maxi cosi ma też bazę wpinaną w pasy bezpieczeństwa http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...asybase-2.aspx z tym, że ona jest tylko do 1. fotelika, a te z isofixem są też do kolejnych.
Tak, tak, wiem. Dlatego to się moim zdaniem nie opłaca
Tylko kupienie tej bazy na wszystkie foteliki.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

ja też poproszę bo też mam dziś wizytę.....jak zawsze przed wizytą jest mi słabo z nerw

karoseria znam twój ból, mnie też wszystko przytłacza....a to przez to ze mam wszystko na raz, zaliczenia, prace magisterską, przygotowania wyprawki i praktyki....załatwiania kupę i w ciagłym biegu...Nie to ze stresuję się dzieckiem to i szkołą....
a swoja droga obawy tez mam przed porodem...
tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi)
Mam to samo! Stresuję się szkołą i obroną. Bardzo.
I nachodzą mnie mysli, że nie zdążę z przygotowaniami na pojawienie się Malucha...

Dziewczyny, piszecie o tej rutynie. Skąd macie takie informacje, że ona na początku nie jest ważna? Bo nie rozumiem tego zbytnio.
Bo tak jak pisałam, to nie kwestia tylko tego, że dziecko wie, że po kapaniu idzie spać, ale też o poczucie bezpieczeństwa i nawiązywanie więzi z dzieckiem. I może się mylę, ale chyba warto to od początku robić.
Tak samo możnaby powiedzieć, że jaki jest sens od samego początku mówienia Maluchowi, co się robi przy nim itp...bo dziecko i tak nie kuma...A jak ma zacząć kumać, jak się tego nie robi? Im szybciej zacznie się coś robić, tym szybciej dziecko zaczyna rozumieć...
Ale to moje zdanie, oczywiście każda z Was zrobi, jak uważa

Angelika, przykre, że kolezanka tak wcześnie urodziła, oby dzidziuś miał się jak najlepiej!

Papryczka, kochana A co mówił jeszcze lekarz? Wszystko musi być dobrze. Słyszałam, że te dziurki się zdarzają i zarastają i dzieci są zdrowe jak ryby! I na pewno u Ciebie tak tez będzie

Hania

Stary 2014-06-05, 10:47   #3177
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

A dlaczego fotelik cybex a nie maxi cosi?
Cybex to bardzo dobra firma, nie tak znan jak maxi cosi ale bardzo wysoka jakość. Mam wózek tej firmy - spacerówkę.

Przyszła pościel od Dolly.pl i jest super, ale tak druga też rewelacyjna - satynowa bawełna taka mięciutka w dotyku cudna. Ochroniacz można prać bez wypełenia bo się zdejmuje.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Papryczko dobrze. że jesteś pod opieką takiego lekarza, który zdiagnozował problem u córci.

Papryczko - współczuję Musi być dobrze.

Dziewczyny jak ogarnę to rozpakowywanie to porobię trochę fotek.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:50   #3178
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny ;-).
Ale to nic pewnego.

Ide jeść śniadanie.
Oby się okazało że lekarz sie pomylił.

Ja tez myslę o śniadaniu ale drugim. Chyba wyskoczę na ryneczek bo jest niedaleko biura i kupię sobie jakieś owoce do podjadania.
Stary 2014-06-05, 10:55   #3179
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Na poprzednim badaniu czyli na pierwszym genet. wyszło ze serduszko jest za małe i słabo widoczne. Potem byłam na kontroli i wszystko się unormowało. I oby teraz tez tak było.
A i juz wiem co mała mi w moja wątrobę wpycha tyleczek po którym mogę ja klepac;-) tak ja wypycha.
Kurcze nie mogę dodzwonić się do tego kardiologa ciągle zajęte.

Ja tez wybrałam juz wózek Camarelo Carera i fotelik Maxi Cosi tylko ciągle się zastanawiam Cabrio czy Pebble.

Cytat:
Dzień DObry

Przespałam całą noc ;-) Pierwszą od wielu dni i jest inaczej, co prawda czuje jeszcze deficyt snu, ale humor lepszy.

Brak snu żle na mnie wpływał, stres szalejące cukry, drażliwość itd.

Trzymam kciukasy.

Mysia ja to samo, zestresowałam się okropnie i zryczałam jak nigdy, że szkodzę dziecku.

Jesteśmy w podobnej sytuacji. Ty w 29 tc a Dzidzia 1700, a ja w 31 tc 1966. Obie mało przytyłyśmy. Brzuchy mamy duże.

Trzymam za WAS kciuki i za siebie i moją Helenkę.

Najważniejsze, że dzieci zdrowe. Tak napisał i powiedział lekarz, chta adnotacja pod USG, że usg nie wykrywa wszystkich wad itd zawsze mnie stresuje.
Mnie tez stresuję ta adnotacja brrrrr.

Patrzcie a ja 33 tydz i moja waży 1700 gr ;-) Kluseczka. A i przesunął mi się termin na 1.08 ;-) o trzy dni.

Kciuki zaczarowanadlaniego.

Stary 2014-06-05, 10:58   #3180
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny ;-).

Ale to nic pewnego.

Ide jeść śniadanie.

Trzymam kciuki za Anastazje i jej serduszko i za Ciebie Papryczko za spokój i pozytywne myślenie mam nadzieje, ze na kolejnym badaniu wszystko z serduszkiem okaże się w porządku

Dziewczyny, a macie może jakies informacje od Mamuski?
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości