WAKACJE 2014: plaża + dobre imprezy :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-29, 16:53   #31
Melissa86
Zakorzenienie

Dot.: WAKACJE 2014: plaża + dobre imprezy :)

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość
Ibiza jest najdrozsza z tych miejsc, zalezy ile lot by kosztowal.
Na miejscu tez jest drogo
Najtaniej wyjdzie LLoret chyba bo jest mnowstwo lotow do barcelony.
Na miejscu na Teneryfie wydaje mi sie najtaniej.
Tak właśnie myślałam,że Ibiza jest najdroższa niestety. Najlepsze kluby, ale wstęp do nich mega drogi.
Teneryfa chyba niestety nie na moją kieszeń z tego co widzę.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 22:58   #32
7sweety7
Rozeznanie

poszukaj sama lotow i hoteli, bez biura tez
ja lubie stronke skyscanner.net i
http://flightchecker.moneysavingexpe...b=13&s=&o=0&v=

moze jakis last miute sie tez trafi
Stary 2014-05-30, 16:55   #33
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość
poszukaj sama lotow i hoteli, bez biura tez
ja lubie stronke skyscanner.net i
http://flightchecker.moneysavingexpe...b=13&s=&o=0&v=

moze jakis last miute sie tez trafi

Odpada - naprawdę chcę zapłacić biurze podróży i niech ono załatwi wszystko za mnie. Tak wiem - bardzo wygodne podejście, ale naprawdę takiego właśnie urlopu i jego planowania potrzebuję.
Stary 2014-05-30, 23:24   #34
7sweety7
Rozeznanie

moze beda jekies last minute, pomysl tez o wrzesniu, studenci jeszcze imprezuja, ale dzieci juz w szkole, wiec moze sie cos trafic
Stary 2014-05-31, 16:07   #35
Melissa86
Zakorzenienie

No więc byłam dzisiaj w dwóch biurach podróży i w tym przedziale cenowym (do 2000zł) to albo Bułgaria albo grecka wyspa Kreta (Kos) albo druga grecka wyspa Zakynthos (Laganas).

I najbardziej atrakcyjna - ze względu i na plażę i na życie nocne (i ceny) wydaje mi się Bułgaria, konkretnie Słoneczny Brzeg.

Ktoś był, poleca?
Stary 2014-06-04, 13:50   #36
mirelka88
Przyczajenie

Ja byłam rok temu w Słonecznym Brzegu w podróży poślubnej Żałowaliśmy tylko z mężem, że nie pojechaliśmy ekipą, bo zawsze wtedy weselej. Ale jest tam mnóstwo klubów, praktycznie nie przejdziesz promenadą pięciu kroków bez zaczepki "naganiaczy", którzy stają na rzęsach żeby zwerbować ludzi do klubów polecam klub Amigo, mały, ale wyczyny barmana wprawiły mnie w zachwyt, sztuczki z ogniem, popisowe robienie drinków, do tego wszystko w świetnym klimacie, że aż się nie chce wracać do hotelu
mirelka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 14:44   #37
veronikes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
No więc byłam dzisiaj w dwóch biurach podróży i w tym przedziale cenowym (do 2000zł) to albo Bułgaria albo grecka wyspa Kreta (Kos) albo druga grecka wyspa Zakynthos (Laganas).

I najbardziej atrakcyjna - ze względu i na plażę i na życie nocne (i ceny) wydaje mi się Bułgaria, konkretnie Słoneczny Brzeg.

Ktoś był, poleca?
było świetnie, byliśmy w sierpniu zeszłego roku na 2 tygodnie. dużo klubów, fajne drinki, ale smaczniejsze oczywiście droższe ^^ no i lepiej jechać w więcej osób, my się zdecydowaliśmy sami i żałujemy. ogólnie nas to kosztowało 2200 zł za osobę lot, hotel, wyżywienie, parking. a oprócz tego swoja kasa

morze nawet ok, chociaż nie tak czyste i piękne jak na Chorwacji. ale biorąc pod uwagę, że to bardziej młodzieżowe, imprezowe miasteczko, a nie kulturalna do pozwiedzania Chorwacja, to cenowo jest ok. w miarę czysto, hotel mieliśmy też super, najwyższy w okolicy ^^ zadbany, miła obsługa, pycha jedzenie. opaliłam się mega, wygrzaliśmy się i było mega! Bułgarzy są zabawni, a Ci co nagabywali do swoich klubów - lipa. płaciło się na polskie 20 zł za 2 godziny picia, a to był sam szajs, tania wódka z tanim sokiem, ja byłam nieźle podchmielona po takich pysznych, konkretnych, ale one kosztowały dużo więcej. siedziało się przy ulicy, przy barze, barman się popisywał, świetna muzyka, świeżo wyciskane soki i drinki z prawdziwego zdarzenia.

zawsze bierz co najmniej 500 zł więcej niż planowałaś. a najlepiej 1000 zł :P
Stary 2014-06-04, 19:50   #38
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirelka88 Pokaż wiadomość
Ja byłam rok temu w Słonecznym Brzegu w podróży poślubnej Żałowaliśmy tylko z mężem, że nie pojechaliśmy ekipą, bo zawsze wtedy weselej. Ale jest tam mnóstwo klubów, praktycznie nie przejdziesz promenadą pięciu kroków bez zaczepki "naganiaczy", którzy stają na rzęsach żeby zwerbować ludzi do klubów polecam klub Amigo, mały, ale wyczyny barmana wprawiły mnie w zachwyt, sztuczki z ogniem, popisowe robienie drinków, do tego wszystko w świetnym klimacie, że aż się nie chce wracać do hotelu
Jak dobrze,że trafiłaś na ten wątek.

Powiedz mi z jak cenami? Ile w przeliczeniu na polski złoty stoi wstęp do klubu, czy w tej cenie są jakieś drinki/gadżety (np. ręcznik plażowy )?

I jeszcze o Aquapark chciałam podpytać - byliście tam może?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez veronikes Pokaż wiadomość
było świetnie, byliśmy w sierpniu zeszłego roku na 2 tygodnie. dużo klubów, fajne drinki, ale smaczniejsze oczywiście droższe ^^ no i lepiej jechać w więcej osób, my się zdecydowaliśmy sami i żałujemy. ogólnie nas to kosztowało 2200 zł za osobę lot, hotel, wyżywienie, parking. a oprócz tego swoja kasa

morze nawet ok, chociaż nie tak czyste i piękne jak na Chorwacji. ale biorąc pod uwagę, że to bardziej młodzieżowe, imprezowe miasteczko, a nie kulturalna do pozwiedzania Chorwacja, to cenowo jest ok. w miarę czysto, hotel mieliśmy też super, najwyższy w okolicy ^^ zadbany, miła obsługa, pycha jedzenie. opaliłam się mega, wygrzaliśmy się i było mega! Bułgarzy są zabawni, a Ci co nagabywali do swoich klubów - lipa. płaciło się na polskie 20 zł za 2 godziny picia, a to był sam szajs, tania wódka z tanim sokiem, ja byłam nieźle podchmielona po takich pysznych, konkretnych, ale one kosztowały dużo więcej. siedziało się przy ulicy, przy barze, barman się popisywał, świetna muzyka, świeżo wyciskane soki i drinki z prawdziwego zdarzenia.

zawsze bierz co najmniej 500 zł więcej niż planowałaś. a najlepiej 1000 zł :P
To do Ciebie te same pytania co do koleżanki wyżej. Jak cenowo wejście do klubów (i które polecasz?)? Byłaś w Aquaparku?

Wychylaliście się na własną rękę (komunikacją miejską) do któregoś z pobliskich miast?
Stary 2014-06-05, 09:59   #39
veronikes
Raczkowanie

chciałabym podać nazwy, ale kompletnie nie pamiętam :P przypomniała mi się "Bonkers"... znak rozpoznawczy - wielkie nogi kobiety odwróconej tyłem na wejściu. tam było najlepiej w tej części Złotych Piasków, chyba, że się zdziadzili przez rok

jak się idzie ulicą w dół, to przy drodze jest bar z napisami Jagermeister, można sobie tam usiąść przy barze, głębiej są stoliki. przy drodze stoi wieeelka tablica z drinkami. płacisz od ok. 8 leva (BGN) do chyba nawet ponad 20 leva i masz za to 2 takie same drinki, o ile to wszystko wygląda tak jak w zeszłym roku. tam jest najsmaczniej, barman Alex był bardzo miły, dolewał mi duuużo soku, jak zrobił zbyt mocnego drina, kelnerka komplementowała, była bardzo miła. byliśmy tam kilka razy i dostali od nas troszkę napiwków, szczególnie za rzucanie lodem i problemy ze złapaniem do kieliszka (Alex najchudszy nie był, a sobie chyba walnął za kołnierz ) także ta "knajpka" na mega duży +

pojechaliśmy do Varny, zrobiliśmy zakupy, było tam taniej, a i tak jechaliśmy na polską mszę w niedzielę, więc zrobiliśmy zapasy głównie do lodówki. koszt taksówki 100 zł (taksówkarz po nas później przyjechał)

autobusów tam nie widziałam i też nie chcieliśmy ryzykować, bo to wszystko obce, a nawet się z niektórymi po angielsku nie dogadasz, więc... poza tym jedyne autobusy jakie jeździły to chyba tylko wycieczkowe
Stary 2014-06-05, 11:40   #40
sennaLila
Przyczajenie

Jeśli potrzebujesz imprez to gdzie indziej jak nie na Ibizę? Tylko Ibiza jest dość droga, to trzeba mieć nieco w portfelu zanim się tam zabierzesz.
sennaLila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 13:24   #41
veronikes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sennaLila Pokaż wiadomość
Jeśli potrzebujesz imprez to gdzie indziej jak nie na Ibizę? Tylko Ibiza jest dość droga, to trzeba mieć nieco w portfelu zanim się tam zabierzesz.
racja, ale najlepsze imprezy to najwięcej kasy. Bułgaria to raczej dla młodych, którzy dużo kasy nie mają, a chcą fajnie imprezowo spędzić czas. Co prawda mam 20 lat dopiero, ale w tym roku jadę na spokojniejsze wakacje, chciałabym Grecję albo Turcję, nie ma pojęcia, chyba na LM polecimy...
Stary 2014-06-05, 20:25   #42
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym podać nazwy, ale kompletnie nie pamiętam :P przypomniała mi się "Bonkers"... znak rozpoznawczy - wielkie nogi kobiety odwróconej tyłem na wejściu. tam było najlepiej w tej części Złotych Piasków, chyba, że się zdziadzili przez rok
To ja już nie wiem gdzie Ty byłaś :P - w Złotych Piaskach czy w Słonecznym Brzegu? Bo mi chodzi o Słoneczny Brzeg.
Stary 2014-06-05, 20:57   #43
veronikes
Raczkowanie

Cytat:
To ja już nie wiem gdzie Ty byłaś :P - w Złotych Piaskach czy w Słonecznym Brzegu? Bo mi chodzi o Słoneczny Brzeg.
początkowo napisałam Słoneczne Piaski
sorry, nie dopatrzyłam. o Złotych Piaskach cały czas piszę. sorry.
Stary 2014-06-05, 21:04   #44
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
początkowo napisałam Słoneczne Piaski
sorry, nie dopatrzyłam. o Złotych Piaskach cały czas piszę. sorry.
Aaa...to nie. ;P Ja chyba jednak wybiorę Słoneczny Brzeg.
Stary 2014-06-23, 13:06   #45
mirelka88
Przyczajenie

Cytat:
Jak dobrze,że trafiłaś na ten wątek.

Powiedz mi z jak cenami? Ile w przeliczeniu na polski złoty stoi wstęp do klubu, czy w tej cenie są jakieś drinki/gadżety (np. ręcznik plażowy )?

I jeszcze o Aquapark chciałam podpytać - byliście tam może?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

To do Ciebie te same pytania co do koleżanki wyżej. Jak cenowo wejście do klubów (i które polecasz?)? Byłaś w Aquaparku?

Wychylaliście się na własną rękę (komunikacją miejską) do któregoś z pobliskich miast?
Przepraszam, że dopiero teraz, do mniejszych klubów wstęp był zazwyczaj darmowy, w prawie każdym mieli happy hours 2 drinki w cenie 1, mniej więcej 15-20 zł za dwa wiadomo, jakieś bardziej wyszukane droższe. W Aquaparku niestety nie byliśmy, za to odwiedziliśmy Nessebar. Polecam przejść się tam na własną rękę, nie z wycieczką fakultatywną, bo szkoda kasy 1,5 godzinki wzdłuż plaży i można zwiedzać co się chce i ile chce
mirelka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 20:13   #46
mala1512
Raczkowanie

Wakacje 2014 dla pary

Witam
W tym roku chciałabym się wybrać z chłopakiem na wakacje w drugiej połowie września na tygodniowy wypoczynek nad morzem. Zastanawiamy się nad Chorwacją. Raczej nie pojedziemy z biurem podróży, bo taniej samemu sobie zorganizować podróż (myślimy nad autem lub samolotem). Czy możecie coś polecić?
mala1512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 21:31   #47
mammamia_
Przyczajenie

Dot.: Wakacje 2014 dla pary

Byłam w Makarskiej. Polecam, przepiękne widoki i sympatyczne ceny.
mammamia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 20:52   #48
BlackDiamond01
Rozeznanie

Dot.: Wakacje 2014 dla pary

Jak w drugiej połowie września to faktycznie wybierzcie południową Chorwację Polecam również poszukać lotów czarterowych na stronach biur podróży (np. do Splitu). Można upolować lot za 300-400zł za osobę w dwie strony z pełnym bagażem (25 kg). Np TUI, Travel Planet, Neckermann - te biura mają chyba najlepszą ofertę lotów

Go and catch a falling star..

BlackDiamond01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości