|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2492 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Hej
![]() My 7.15 ![]() Cytat:
Z tą osobą krytykującą - chyba jej piatej klepki brakuje i jest jakaś niedowartościowana:rolley es: Cytat:
![]() Fajnie z tym wyjazdem, choć wiadomo, z takim maluchem to prawdziwa wyprawa. Dzisiaj dzwoniła do mnie mama, która akurat jest w Grecji na wakacjach i mówiła, że takich maluchów jest mnóstwo ![]() Cytat:
![]() Rocky dla LaurkiPerse i opracowałaś dekoracje na roczek? Dzoan ja bym zrobiła grecką z sosem czosnkowym, łatwo zrobić, dużo wychodzi i raczej każdy lubi
|
|||
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem.. nawet na policzku pod oczkiem ma, to chyba aż tak wysoko by się nie ślinił by plamka wyskoczyła :/
Potworki zza ściany przyjechały i w całym mieszkaniu słyszę biegi w te i z powrotem..TUPTUPTUPTUPTUP i co jakiś czas BACH! o drzwi wejściowe Nie wiem jak ja to wytrzymam prawdopodobnie przez miesiąc.. zwłaszcza jeśli Olka będą mi wybudzać co i rusz
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Fiazo współczuć, gratulować tylu zaproszeń?
![]() Kurcze, ja też muszę zainwestować w jakieś buty, Kuba w domu to już mi tak próbuje chodzić, ciągle też staje sobie z klęku i tak stoi i się śmieje ![]() Ostatnio bierze telefon mój, zabawkowy albo pilota, przykłada do ucha i mówi "aaaaaaaa, a, a, a" albo bierze pilota, wciska guzik i patrzy na tv. I jeszcze nauczył sie piłkę podawać jak siedzimy na dywanie. Cazsem mu poleci w drugą stronę ale nieważne no taki kumaty się zrobił na dniach
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
MYSZKO @ spóźnia się 3 dzień. Ale zrobiłam testa i ulżyło mi bo była jedna kreska. Więc po prostu za dużo stresu
![]() Ktoś już podsunął pomysł klubu malucha na fb. Może być fajną formą na zarobek. Jak ja otworzyłam szkółkę to ludzie pytali czy to nie jest właśnie punkt przedszkolny, gdzie mogliby zostawić maluchy na parę godzin. U nas się to popularne robi bo przedszkola przepełnione. DZOAN ja już Ci składam życzenia gdybym czasem w niedzielę nie zdążyła dużo zdrówka, miłości, cierpliwości i pociechy z męża i syna ![]() Co do plamek, to nie mam pojęcia co to może być. Ale myślę, że dobrym idziesz bo skoro ma to tylko na buzi to to może by być coś z czym ma kontakt twarz. A sałatkę zrobiłabym jakąś lekką. Albo brokuł, zielony ogórek, prażone migdały i jogurt naturalny albo sałata zielona, pomidor, ogórek z sosem czosnkowym. ![]() ROCKY poleż tylko jak będziesz mogła. Wiem, że przy Laurce to nie jest łatwe ale jak tylko będziesz miała okazję ![]() AGRAFKA ja nie wiem czym Ty się przejmujesz bo ja nie raz Igorowi czapki nie zakładam. Nikt nie jest idealny i przestań myśleć, że jesteś złą matką bo osobiście Ci ![]() ![]() Każda matka zna swoje dziecko i wie co dla niego najlepsze Uwierz, że mogłabym napisać co nieco na przykładzie własnej rodziny co to jest zła matka, ale nie chcę pisać na forum ![]() LEMURKU i jak z tą pracą? Ochłonęłam przez noc bo miałam straszne wyrzuty sumienia wczoraj z powodu babci. Tata zadzwonił do mnie chyba około 20, żeby przyjechać bo karetka, babcia.. za dużo nie zrozumiałam ale czarny scenariusz w głowie. Igi na szczęście spał więc teściowa została, a my pojechaliśmy. Tata został bez auta bo mama pojechała do0 teatru. Okazało się, że babcia zemdlała na ulicy, na szczęście w kartce zrobili ekg i nic nie wyszło. Funkcje życiowe zachowane. Padła z wycieńczenia. W lodówce pusto, był tylko olej i przecier pomidorowy. W półkach pusto, zero cukru, herbaty tylko trochę mąki i ziemniaki. Jeśli chodzi o kasę to miała 1,2 zł. Po prostu nic nie jadła. Moi rodzice mieszkają i pracują 300 metrów od niej ale ona nie przyjdzie powiedzieć, że nie ma co jeść tylko chodzi po sąsiadach i pożycza kasę na jedzenie. Jak jej mama przyniosła kiedyś obiad to go wyrzuciła. Pojechałam do sklepu, zrobiłam jej zakupy małe na śniadanie. Zrobiłam jej kanapkę i herbatę. to nawet tego nie chciała zjeść ale ja się z nią nie cackam tylko jej zagroziłam, że jak jeść nie będzie to jej kroplówkę w szpitalu dadzą i będzie tam siedzieć aż nie przytyje 10 kg. Poskutkowało. Ona nie ma dużej emerytury ale zawsze sobie radziła. Obstawiamy, że ma jakąś "życzliwą" koleżankę, która pożycza od niej pieniądze na wieczne nieoddanie jak tylko pojawi się emerytura. Bo parę razy powiedziała, że komuś dała kasę ale nie pamięta komu... Miałam straszne wyrzuty sumienia bo odkąd skończyłam korki to nie jestem u niej tak często jak byłam do końca maja. Zawsze zaglądłam czy wszystko ok i czy ma co jeść. Od zeszłego tygodnia tam nie byłam... SAMMI nie jest taki czuły na punkcie zdrowia tylko ma mieć tę komisję lekarską i tam musi być wszystko idealnie więc od 3 dni jeździ robić cholesterol bo za wysoki
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-06-05 o 09:35 |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan-sałatka grecka
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan chyba trop z proszkiem będzie dobry. U nas od sliny to sa takie czerwone, punktowe krostki/wypryski
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Własnie wylałam Inkę na jasną sofę z materiału
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakąś stronkę (lub same macie wenę
) z fajnymi oryginalnymi życzeniami na 30. rocznicę ślubu? Potrzebuję do albumu dla rodziców, a sama nie bardzo potrafię coś ładnego i nieoklepanego ułożyć..---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Mamaszkrabka takie sałatki też fajne Co do babci to nasza też nie je.. ona chyba po prostu nie pamięta, że trzeba zjeść, bo na imprezach rodzinnych wsuwa aż miło co by się nie podstawiło.. sama sobie też nic nie kupi i jakby tak ktoś obcy popatrzył po lodówce, to by uznał, że rodzina ją głodzi.. rodzice i ciocia przynoszą jej jedzenie od dawna.. kto zrobi obiad czy sałatkę czy ciasto, zawsze porcja do babci jedzie..ale jak się przy niej nie usiądzie, żeby zjadła, to to jedzenie często jej się w lodówce psuje.. Nie wiem czy jak teraz kuzyn z narzeczoną wprowadzili się do niej, to pilnują by jadła, bo babcia wciąż chudnie... A swego czasu chodziła też po śmietnikach i gołębią chleb wybiera i rozsypywała i raz sąsiadka coś mówiła, że na rodzinę babcia nagaduje, że nikt jej nie pomaga, gdzie to nieprawda.. wiek, pamięć zawodzą.. i aż przykro, bo jak ktoś z boku spojrzy, to naprawdę można by pomyśleć, że babcia po śmietnikach z głodu chodzi.. Straszne to jest i tak naprawdę taka osoba powinna mieć już całodobową opiekę..chociażby do pilnowania pór posiłków i brania leków. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- sammi o jejku jakimś vanishem do tapicerki może usuniesz? Ja za to ciągle sypkimi podkładami i różem brudzę fioletową kanapę ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Olek ciągle śpi i co wchodzę do sypialni to w innej pozycji rozwalony..rączki do góry i sobie wzdycha Niezły jest..mógłby tylko trochę przesunąć tę długą drzemkę parę godzin w tył, to i ja bym w nocy lepiej pospała |
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z życzeniami nie pomogę ale się podpinam bo rodzice mają rocznicę za 3 dni i też skorzystam z jakichs ładnych życzonek ![]() Dzoan a przypadkiem nie malujesz się siędząc w kucki przy stoliku kawowym, z kosmetykami na sofie? bo ja tak robię
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, kawę już wypiłam i lecę bo mam ambitny plan dziś sprzątać i okna umyć. Mam je mega brudne bo żeby ścian nie brudzić muchy ubijam na oknie... Resztę sobie dopowiedzcie. No i chcę pierogi z serem zrobić, żeby jutro tacie zawieźć bo on lubi. Tylko, że pierwszy raz w życiu będę je robiła.
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Sammi no dokładnie, tylko ja lusterko kładę na drewnianą zabawkę Olka, bo stolik kawowy musieliśmy odsunąć na bok ![]() Olek dopiero się obudził.. chyba pójdę z nim ok. południa do pediatry i poproszę o wizytę..niech zaświadczenie do żłobka wypełni i Olka zważy, zmierzy i zbada.. powiem, że panie nie chciały mnie zarejestrować, bo nie kwalifikujemy się ani na szczepienie ani bilans..
|
|
|
|
|
#2503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciacho? może jakieś biszkoptowe z truskawkami lub rabarbarem albo polecam crumble- proste i pyszne i na pewno zaskoczysz wszystkich. Cytat:
A na urlop jedziecie sami czy z biurem podróży? na jaką wyspę? Pamiętałaś o apteczce dla Kubusia? (tak w razie W oczywiście) Cytat:
Wygląda to faktycznie na jakieś podbieranie bo przecież nie zrobiła się nagle jakaś bardziej rozrzutna zwłaszcza, że ma pustą lodówkę. Kurde, przykre to bardzo, że babcia kompletnie nie wie co się dookoła dzieje- pożycza i nie wie komu, nie je... A nie moglibyście sie rodzinnie zrzucić (albo częściowo z jej emerytury pokryć) na jakąś opiekunkę do niej? Wiesz, tak jak do dziecka to tutaj do osoby starszej. Byłby z nią ktoś przez kilka godzin, zrobił zakupy. Przynajmniej mielibyście spokojniejszą głowę. Przytulam... olaboga! jak plama? zeszła? Jak Kubuś, już wszystko ok? Kupy już normalne? Cytat:
u mnie największy stres to ciasto. Pewnie i tak sie ucieszy, że zrobiłaś coś co lubi i nieważne jakie wyjdą. POwodzenIA! ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- MYSZKA dzięki za info o bucikach, będę się rozglądała. Z netem nie pomogę bo to pewnie od rejonu kraju zależy. SURKA jak tam aklimatyzacja? Lilka już przywykła do swojego łóżeczka i nowego-starego otoczenia? ELAINE ile będziecie u Twojej mamy? dłuższy pobyt? ROCKY odpoczywaj. Może troszkę się "zestresowałaś" wyjazdem przyjaciółki i stąd złe samopoczucie. MERA jak wam idzie picie Rooibosa? u nas średnio, najbardziej wchodzi z dodatkiem jakiejś innej słodzonej herbatki. I jak się sprawują buciki? Maksiu pierwszy raz zjadł na śniadanie jajecznicę z 2 żółtek. Mamuśka zaszalała i dojadł suchym chlebem. W ogóle do mnie dotarło, że muszę kupić dla niego "specjalne" masełko bo tutaj 99% jest z zawartością soli. Otwierał pyszczek więc chyba bardzo smakowała Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia taneczne. Smiałam się rano do męża, że jak tak bardzo nie chce na nie iść to mógł powiedzieć a nie taka akcję z karetką i szpitalem wymyślił |
||||
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Mamaszkrabka nie ciekawie z babcia przykro mi. A kase to na pewno ktos jej bierze. Moze faktycznie przydalaby sie jakas opiekunka chocby na kilka godzin
Czyli test zrobiony i dzidzi nie ma . za duzo stresu.Miszka apteczka dla Kuby jest . Lecimy z biurem podrozy na Zakhintos.Mela pierogi na pewno wyjda bo z miloscia robione a tata i tak bedzie szczesliwy .Ale bylismy dlugo na dworzu. U nas slonko i cieplo, Kuba integrowal sie z dziecmi w piaskownicy i fajnie bo w rodzinie nie ma innych dzieci do zabawy wiec chpciaz podworkowe ![]() Lemurku jyz cos wiesz co z praca? ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Miszka fajnie ze jajecznica smakowala. Ja robilam z calego jajka i troche Kuba podjadl ale nie zachqycal sie jakos specjalnie. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- musialam sprawdzic jak wyglada salatka grecka w grafice netu i stwierdzam ze na pewno bylaby pyszna wiec Dzoan zrob salatke grecka
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Zakyntos słyszałam, że piękne a więc czekam z niecierpliwością na fotki.No nie mów, że nie znałaś greckiej sałatki to na urlopie spróbuj- jest nieco inaczej robiona ale na urlopie w ciepełku wszystko smakuje pysznie![]() Dziewczyny, czy możecie podpowiedzieć co oprócz jogurtów i owoców robicie/podajecie dzieciaczkom na podwieczorek/deserek? |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
znalam ale nie wiedzialam ze ta salatka grecka sie nazywa
![]() u nas na podwieczorek glownie jogurt i owoce ale mozesz dac jeszcze kisiel, budyn. nie wiem co jeszcze bo zawsze sie tez zastanawiam co malemu podac. Kuba stoi przy stoliku i tanczy, kreci tym malym dupskiem ze hoho
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję was, ale jakoś nie mam mocy, nawet odpisywać mi się nie chce
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie to musi wyglądać takie wywijanie doopeczką z pampuchem ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- coś się stało? |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero weszłam do domu,po ponad trzech godzinach...padam na twarz,akurat dzisiaj musiało zrobić się upalnie...
Słuchajcie,mam wracać do pracy jakoś pod koniec września,wcześniej powinnam tylko wykorzystać zaległy urlop ![]() Muszę ochłonąć. Dzięki za trzymanie kciuków |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj makaron z pesto
![]() Dla Maksia to samo tylko w nieco okrojonej wersji |
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN u Was podobny problem, co u nas. Nie wiadomo jak się to skońćzy.
PIANKA I MISZKA pomysł z opiekunką dobry, problem w tym, że babcia jest sprawna fizycznie. Sama robi zakupy - jak ma za co. Sama kosi trawę, pali w piecu. Więc w sumie ustaliliśmy, że mama rano i popołudniu będzie chodzić ją karmić.. LEMUREK czyli super, że masz nadal pracę ![]() MISZKA co do tych podwieczorków to my jemy non stop to samo ale jeszcze można budyń i kisiel jak Pianka wspomniała.MELA widzę, że z tatą coraz lepiej.Super! My poszliśmy na spacer z Igim i złapał nas wiosenny deszczyk ![]() Ja dziś gołąbki jadłam mniam
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od pediatry..ledwo nas przyjęła, bo przechodziła już do dzieci chorych.
Olek w 2 mce przybrał tylko 260g Pediatra od razu, że za mało Wypisała skierowane na morfologię krwi i mocz A za 2-3 tyg do kontroli wagi. Zmartwiłam się strasznie, bo do tej pory nie było problemów z wagą..wzorowo przybierał. Czuję się winna, bo może nie tak go karmię (( Czegoś mu brakuje w diecie.. może ma anemię ( Do męża się nie mogłam dodzwonić, to wybrałam nr do przyjaciółki i mnie pocieszyła trochę..może rzeczywiście Olek teraz więcej się rusza i spala wszystko, a wyniki będą ok. Pediatra jeszcze, że jakiś taki blady jest, gdzie moja mama zawsze mówi, że opalony na buzi.. zresztą Olek słońca nie lubi, to i jakoś specjalnie ciemnej karnacji mieć nie będzie..Zmartwiłam się..wyszłam z przychodni i mnie w gardle ściskało do płaczu.. jakaś nienormalna jestem, bo przecież może wszystko jest ok.. A może przeżywam to pobieranie krwi dodatkowo ![]() Olek ogólnie nie był w nastroju do badania, a już na pewno do oglądania gardła i zębów, więc pediatra zrezygnowała i nie dowiedziałam się czy i ona dostrzega trójki czy jakiś inne ząbki. Ciemiączko spore, ale niby prawidłowo zarasta..Osłuchowo ok, choć też badała na szybkiego, bo Olek się wkurzał i albo odpychał jej ręce albo zabierał sprzęt ![]() Zapytałam jeszcze o mleko krowie, to powiedziała, że do 2 lat dziecko nie powinno pić. Zapytałam czy w takim razie jeśli w żłobku mają zwyczaj podawać, to mam odmówić? Przytaknęła. Powinni podawać tylko mm. A skoro mój nie pije, to mówiła, żeby dawać już jogurty i twarożki i dodatkowo kaszkę Sinlac kupić, bo zawiera wapń, a jest bezmleczna..tylko nie wiem czy on będzie chciał jeść jak jest niesmaczna ponoć. W ogóle taka wystraszona wyszłam, że poleciałam od razu do sklepu po jogurt i twarożek i do mięsnego obkupić Olka w mięsku.. Babka niby polecała to mięcho dla dzieciaczków, ale kto wie... wzięłam kawał cielęciny i fileta z indyka tak, żeby pomrozić mniejsze porcje i wydałam ponad 40zł chciałam jeszcze królika, ale miała ponad kilogramowe, na razie podziękowałam, bo to chyba był roczny królik, a ja chciałam młodszego..babka dziwnie się patrzyła, bo jak to ubijać takie niewyrośnięte króliczki ![]() W piekarni wzięłam jeszcze bułeczkę grahamkę i podzióbał z masełkiem, a do tego troszkę twarożku z tartym jabłuszkiem (dla mnie smak rewelacja ). Zaraz poporcjuję mięso i zacznę obiadek Olkowi pichcić. A biedaczek taki umęczony, że padł chyba od razu po odłożeniu do łóżeczka.. cicho tam to pewnie śpi. A o tych plamach się wiele nie dowiedziałam..być może od śliny..żadnych pytań nie zadawała.. więc dziękuję..nawet nie powiedziała czym smarować... A za wydanie zaświadczenia do żłobka zapłaciłam 26 zł, gdzie mając miejsce na pół strony napisała tylko 'Dziecko zdrowe'
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN nie stresuj się dodatkowo. Nasze dzieciaki gonią teraz jak szalone więc spalają więcej. Spróbuj zwiększyć mu troszkę porcje jedzenia ale bez szaleństw. Zobaczysz jak wyjdą wyniki. Jedne dzieci więcej przybierają, drugie mniej. Jakoś na fotkach nie widziałam, żeby był wychudzony. A na pewno dobrze go zważyli?
![]() Masz w domu wagę? My zawsze robimy tak: M. wchodzi na wagę i się waży, potem podaję mu Igora i odejmujemy wyniki. Mniej więcej pokrywa się to z wagą z ośrodka zdrowia. Może coś z wagą mieli nie tak? Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-06-05 o 14:28 |
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan nie martw sie. Olus sie duzo rusza, bedzie dobrze. To ile Olus teraz wazy?
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- nie wiedzialam ze za zaswiadczenie do zlobka trzeba placic
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaszkrabka no niby ciągle na tej samej wadze ważony i dobrze zawsze pokazywała.. na swojej próbowaliśmy tym samym sposobem jak Wy, ale inaczej wychodziło niż w ośrodku zdrowia. Teraz tylko taka była różnica, że siedział na wadze, a zawsze leżał.. ale nie wiem czy może wyjść inaczej? Bo ja jak się bujnę na swojej w przód czy tył, to zmienia się waga
![]() A i dziękuję za życzenia Pianka pod koniec marca ważył 8540g, a teraz miał 8780. No niby wcale tak mało nie waży jak na 10 mcy.. pediatra czepiła się samego przybrania... Ja też nie wiedziałam, że za zaświadczenie trzeba płacić..dobrze, że miałam pieniądze..to jest ogólnie opłata za wydanie dokumentu.. i tak bez sensu ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Właśnie sobie uświadomiłam, że liczyć nie potrafię 8780-8540=240, a nie 260 czyli Olek jeszcze mnie przybrał
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
czyli faktycznie sama waga Olusia jest niezla a z przybraniem to moze zostal ostatnio zle zwazony. Jak dziecko lezy i sie rusza to ta waga tez jest inna. Zrob te bvadania i zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. Lekarka marudzila ze cos nie tak ale na zaswiadczeniu napisala ze dziecko zdrowe wiec sie nie denerwuj. Bedzie wszystko dobrze. Moze napisz ile wczoraj przez caly dzien zjadl Olus to zobsvzymy czy rzeczywiscie za malo jada.
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie burza. Smutno mi.Znowu same jestesmy
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan nie stresuj się, bo Kuba przybrał identycznie, w 2 miesiące koło 250g. Dzieciaki się ruszają to i spalają więcej. Ja to tłumaczę tak, że Kuba przybierał nadprogramowo w pierwszych miesiącach i teraz wyrównuje do normy. Waży tyle co Olus.
I nam też ostatnio lekarka powiedziała, że Kuba blady, a wyniki jak ta lala ![]() I my jedliśmy Sinlac, teraz odpowiednik z Bobovity "Minima" (tańsza ale przede wszystkim lepszy skład) i uwierz mi, Olek zje bo jest bardzo smaczna (czyt. słodka) Co do babci to pamiętam, nie tak dawno pisałaś o tym zbieraniu na pogrzeb. Dobrze Twoja mama ich zripostowała. Chyba wstydu nie mają.. ![]() Lemurku super z pracą Mamaszkrabka straszne to co piszesz z babcią. Teraz jeszcze dojść co to za "wdzięczna" koleżanka podbiera pieniądze Miszka powodzenia i ubawienia na tańcach! dobrze, że z Tż już lepiejA ja mam maruda, wczoraj dwójka na dole wyszła, teraz z drugiej strony prawie wyszła ale dziąsło jak balonik i cierpimy
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2014-06-05 o 16:08 |
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Pianka mnie się wydaje, że Olek dużo zjada.. porcje ma naprawdę spore i nie jeden raz miałam wrażenie, że zjadłby więcej..już się zastanawiałam momentami czy nie za dużo mu daję, bo może lepiej by jadł częściej, a mniejsze porcje..żeby żołądeczka nie rozciągnąć
Prędzej źle zbilansowana dieta.. ![]() Podzieliłam mięsko na porcje w mini woreczki owinęłam i mam 13 porcji cielęciny i 16 indyka
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

. Pewnie bedzie ciezko Kubie wytrzymac i miec jedna drzemke. Maz dzis ostatni dzien w pracy przed urlopem i dzis nasza czwarta rocznica slubu
. Najbardziej jestem szczesliwa z tego naszego 10 miesiecznego szkraba depxzacego po podlodze.

dla Laurki
Nie wiem jak ja to wytrzymam prawdopodobnie przez miesiąc.. zwłaszcza jeśli Olka będą mi wybudzać co i rusz

to na urlopie spróbuj- jest nieco inaczej robiona ale na urlopie w ciepełku wszystko smakuje pysznie