|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z wizyty i niestety dowiedziałam się że mam mało wód płodowych (a 2 tyg temu były w normie) i Kingusia słabo przybrała na wadze, łożysko nie jest już superowe i jutro mam się zgłosić do szpitala na badania.
![]() ![]() Nie spodziewałam się takiego rozwoju wypadków. Najgorsze jest to, że jutro nie bardzo ma mnie kto zawieźć (szpital 40 km od domu) i przez to podwójny dół. |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Ja się dziś wyspałam ![]() Agnes bardzo możliwe , że to jakiś nacisk na nerw. Ja już od 5 miesiąca mam problem z cierpnącymi rękoma, więc może maluszek naciska na kolejne ![]() ![]() Malwiska mój sposób na chrapanie TŻ to też przewracanie na bok i działa, a mój TŻ jest bardzo posłuszny w łóżku ![]() ![]() Wisienka ja też się boję samego porodu, ale chyba nie cieszę się, że mam jeden z ostatnich terminów na forum hmmm... chyba będę miała jeszcze większy mętlik w głowie. Co do kasy w kopercie , ja jestem zdania, że każdy daje ile może, poza tym Ty musisz na to wesele dojechać, ubrać się. Zależy na jakich 'organizatorów' trafisz, ciężko stwierdzić. Kularek kupowałaś coś dla dzidziusia w IKEI? Będę w sobotę w Krk i tak się właśnie zastanawiałam, czy warto pod tym kątem tam zajrzeć ![]() Współczuję przepowiadaczy ![]() Ines nie stresuj TŻ, biedny facet chce się pewnie odstresować a tu takie wieści. Ja się czasem zastanawiam nasi TŻ mają tak na prawdę w głowach i co tam sobie myślą i dopowiadają gdy poród się zbliża ![]() Dusia to ja na 12 lipca torbę będę miała spakowaną. U nas wszystkie dzieci rodzą się 2 tyg wcześniej. Wg ostatniego USG termin mama na 26 lipca, więc pełnia wypada dokładnie 2 tyg wcześniej ![]() I like It będę musiała się obserwować, a 17ego na wizycie wszystko dokładnie przedstawić ginowi, bo znam dziewczyny, które tak krok po kroku rozkładało a to kończyło się na cesarce. Mnie jeszcze jedna rzecz niepokoi - jak przekręcam się w nocy z jednej na drugą stronę to mi kości gdzieś tam w środku, na dole strzelają ![]() Oooo... 9 miesiąc ![]() ![]() U mnie dziś piękna pogoda, oj chyba wieczorkiem wyciągnę TŻ na jakąś ławeczkę do parku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cos sie sypiemy, Brzuchatki ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze zrobia ci wczesniej cesarke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 36tc się zaczyna i jest bomba! A co do szyjki to moja przyjaciółka co medycynę właśnie kończy mówiła mi, że osobiście badała panią, co miała całkowicie zgładzoną szyjkę i jej się pęcherz płodowy wpuklał do pochwy i chodziła tak jeszcze jakiś czas ![]() Mi dziś macica świruje, stawia się od byle czego, mały kopnie - stawia się, robiłam sobie śniadanie - stawia się, stałam przy umywalce i myłam zęby - stawia się. I jeszcze dalej czuję, jakby mi młody głowę do pochwy pchał. To mam w takim razie wyrąbane i dziś leżę cały dzień, małż poinformowany smsem, że dziś obiadu nie będzie i niech coś kombinuje. Etap buntu i płaczu już przechodziłam, ale nie ma co, to trzeba z jajem przyjąć. Cytat:
![]() Poszaleć w sensie ![]() Jak tak to zazdroszczę, mi się już niedobrze robi z tej posuchy ![]() Cytat:
![]() A mnie jeszcze wkurza, jak się mnie ktoś pyta ile na usg mały waży i mówię, że tyle i tyle i jak tak będzie to w terminie porodu 3,5kg, to zaraz komenty, że oooo mało, a mój to ważył 4, czyjś tam 4,5. Jakieś pierniczone wyścigi, kto jak dziecko utuczy. Cytat:
![]() Z tym przybieraniem na wadze to też to z przymrużeniem oka przyjmuj, to szacowanie na usg jest za przeproszeniem o kant d. rozbić. 3 tygodnie temu o 19 mi jeden lekarz wyliczył, że 1800g waży, a na drugi dzień o 10 już było prawie 2200. Przecież przez noc 400g nie przytył ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko niech się z synem dogada, żeby się nie pchał jeszcze na świat ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Raczkowanie
|
Ines to mamy podobnie, ja też całymi dniami siedzę sama,a mój TŻ bardzo się dziwi, że Go np. na quady z kolegami wysyłam, tylko On nie zdaje sobie sprawy, co będzie działo się po porodzie, bo na bank na początku bez Niego sobie nie poradzę i będzie potrzebne wsparcie, a jak wsparcie to kosztem zabawy
![]() Współczuję z tą macicą, musi być strasznie nieprzyjemnie, ja odczuwam dopiero jakieś zmiany jak na prawdę się nadwyrężę. Jeśli chodzi o 3,5 kg dziecko, to zawsze możesz powiedzieć, że to waga książkowa. Dzieci , które rodzą się z taką wagą mają w dorosłym życiu najmniej problemów z krązeniem, ogólnie z sercem i nie mają skłonności do nadwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Jakaś czarna seria znowu bo wczoraj popołudniu dowiedzieliśmy się, że mój teściu zmarł ![]() ![]() ![]() Karolinek głowa do góry moja ginka mówiła mi żebym wytrzymała do końca 36 tyg i jest donoszona ![]() ![]() Robaczek ja też mam mało wód ale jeszcze w normie i musi być dobrze , głowa do góry kochana ![]() Fame poka łóżeczko ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
ines jeszcze 2tyg? Masz coraz wieksze wymagania kobieto
![]() ![]() Tak z mezem bylo bara bara, dla mnie to juz srednia przyjemnosc ![]() joanna trzymaj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobitki!
Dawno mnie nie było, ale podczytywałam na bieżąco. Od przyszłego tygodnia prawdopodobnie nie będę już pracowała więc będę miała dużo czasu, żeby się aktywnie udzielać. Byłam tydzień temu na wizycie i ogólnie szyjka wszystko ok tylko dziecina mi się jeszcze nie przekręciła ![]() A Wam się dziecka już obróciły czy ktoś też ma taki problem jak ja? Ogólnie cesarki się nie boję bo od dawna się na to przygotowywałam ze względu na dużą wadę wzroku (-7 i -6,5), ale ostatnio byłam u okulistki i okazało się że pomimo dużej, która teraz w ciąży mi się jeszcze powiększyła prawie o kolejne -1 dioptrii, to mam super siatkówkę więc o cc mogę zapomnieć.. Apropos ktoś pisał o korekcie wzroku po ciąży i mi babeczka powiedziała że nawet to 6 miesięcy może utrzymywać się wada z ciąży i dpiero po takim czasie można coś z tym robić. Wybaczcie że Was zanudziłam pisaniem o sobie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() joanna najszczersze kondolencje... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
Asia, trzymajcie się mocno
![]() robaczek, na tym etapie Maleństwo może już wolniej przybierać na wadze ![]() ![]() No i też to, że USG to nie jest aparat doskonały. Powiedziałabym wręcz, że bardzo niedoskonały ![]() Nie martw się na zapas, pij dużo wody, o czym wspominała już jedna z dziewczyn i przede wszystkim spróbuj się wyciszyć, nie panikować ![]() ![]() mulonka, moje Dziecko jest od początku praktycznie główką w dół, już na USG genetycznym, w 13 tc był tak ułożony ![]() ![]() Z tego co pamiętam to chyba Caramel ostatnio pisała, że jej Maluch nie jest odwrócony głową w dół ![]()
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie umowila sie na przyszly tydzien na usg 32 tygodnia,
pozniej wizyta u mojej lekarki, wymaz i co ....czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Zadomowienie
|
Karolinek - u mnie te przepowiadające to takie jak bym miała okres dostać i zaczyna mi się ból brzucha i potem idzie na plecy -albo od razu tak w kręgosłupie i to taki nagły i bardzo ostry ból i jest mi niedobrze
już niedługo i co dzień to bliżej ![]() robaczek - oj współczuję - trzymaj się ![]() TaTekla - tym razem kupowaliśmy głównie oświetlenie, tż wzioł sobie fotel, trochę pierdół do domu, kilka rzeczy dla starszego synka -dla młodszego chciałam kupić owieczkę -fajnie wyglądała na internecie -ale na żywo ![]() a wogóle to było bardzo dużo kobiet w ciąży w nocy to mam problem żeby wogóle się przekręcić może mi nic nie strzela ale tak boli wszystko, że ledwo daję radę a czasem tż budzę przeczytałam te objawy porodu i stwierdzam, że mam ponad połowę ... ale 3 tyg to może trwać ...??? katastrofa jakaś ![]() posprzątałam całą górę, ugotowałam obiad, zrobiłam tż listę rzeczy pilnych do zrobienia przed porodem i zbieram się do przedszkola |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny, zaczynam dziś 32 tydzień więc do przodu. Dziś przespałam pierwszą noc od tygodnia bez drapania się. Na jutro mam zlecone próby watrobowe i przepływy.
Na sali mam już dwa noworodki.... Cytat:
![]() Cytat:
ja takie coś zaobserwowałam u siebie od wczoraj, właśnie ból brzucha w dole, na kręgosłup i mi słabo...
![]() |
#3768 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba tak zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szyjka jak trąba słonia mnie rozwaliła ![]() ![]() Tak w ogóle wygrałam fotelik 15-36 na targach w Askocie ![]() ![]() ![]() Karolinek, robaczek, trzymać nogi razem!!! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Raczkowanie
|
Nam sie przypaletal problem z moja lewa nerka... Jutro czeka mnie usg...
![]() Jak nie urok to... ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
Mam koszule i staniki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
robaczek tylko się nie dołuj! nie ma sytuacji bez wyjscia, na pewno ktos się znajdzie kto mógłby Cie podwiesc
![]() ![]() joanna współczuję ![]() a co do łóżeczka to takie zwykłe najbardziej mi się podobało i zamówiłam takie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Zadomowienie
|
Mamaya zapomniałam się odnieść do koncertu, w poprzedniej ciąży tydzień przed terminem wybrałam się na juwenalia i było git
![]() ![]() Wisienka gratuluje wygranych, super uczucie co? ![]() ![]() Robaczek ![]() ![]() Joanna ![]() Wiecie co, po wczorajszej wizycie dopadła mnie jakaś nostalgia.. Niby wiem że z taką "diagnozą" mogę spokojnie jeszcze miesiąc pochodzić i tak też się czuję.. z resztą przypomniało mi się że w poprzedniej ciąży pod koniec 8 miesiąca też usłyszałam że szyjka się skrocila i suma sumarum ciążę przynosiłam prawie o tydzień, ale mimo to wszystko tak jak któraś z Was pisała, chyba czas na podsumowania.. świadomość że dzidz może wyjść lada dzień robi swoje.. no ale remont prawie skończony, jeszcze kilka pralek do wyprania i uprasowania i mogę leżeć, pachnieć i czekać na d-day ![]() Aaa któraś z Was pisała (nie pamiętam kto sorki) że 3, 5 kg to mało, że inni się chwalą 4kg czy więcej... dla mnie to trochę żal takiej gadki, bo 3,5 kg to idealna waga, moja córa tyle wazyla (bez 40g) i nie chciałabym żeby wazyla więcej, bo niby dlaczego? Przecież ponad 4kg to masakra żeby urodzić. . Ja raczej współczuję jak któraś kobieta musi urodzić tak duże dziecko, jeszcze siłami natury.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-05 o 13:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3774 |
Raczkowanie
|
Mulonka i tak długo wytrzymałaś w pracy
![]() Mojej znajomej malutka też się nie przekręciła i miała cesarkę 9 dni przed terminem porodu. Mój maluch w 32 tygodniu jest już odwrócony. Gin powiedział, że jeszcze ma sporo miejsca, ale tak zostanie - w sporadycznie zdarza się, że dzieciątka się odwracają. Joanna ![]() Kularek to widzę, że Ikeowe zakupy udane. Ja sobie chyba zostawię ten sklep jako uzupełnienie wolnego czasu, ale jeszcze popatrzę na stronkę, co tam mają. Kurcze, mój TŻ nie chce za bardzo kupować takich ' umilaczy ' dla maluszka. Jemu się wydaje, że takie dziecko nic nie czai, chciałam kupić taką karuzelkę nad łóżeczko z pozytywką, a On do mnie, że dziecko przecież nie będzie widzieć tego ![]() Wisienka ![]() ![]() Karolinek trzymaj się tam mocno i nie daj nerce. Moja koleżanka rodziła w styczniu, ostatnie dni przeleżała w szpitalu właśnie przez nerki, przy porodzie nie miała żadnych problemów, tym Cię mogę pocieszyć ![]() Debsciara , co do tych 3,5 kg mamy to samo zdanie. Już pisałam na ten temat, dla mnie waga książkowa, najlepsza dla dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecię od zawsze wywrócone głową w dół, także się nie wypowiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poka poka chwal się Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To jest na takiej samej zasadzie, jak ponad 30 lat temu moja mama była w rodzinie traktowana jak trędowata, bo braci urodziła przez cesarskie cięcie, a nie "normalnie". I to nie to, że jej się wydawało, ale np. teściowa, a moja śp. babcia, w oczy jej powiedziała, że musiała się wstydzić na wsi, bo ktoś znajomy z wioski rodził w tym samym czasie w tym samym szpitalu co mama i rozpowiedział właśnie o mamy cc. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tych wyścigów wagowych, to niektórzy mają na to parcie i nic nie poradzisz... w ciąży to jeszcze pikuś, po porodzie się dopiero zaczyna... a moje już się uśmiechnęło, podnosi główkę, gada sobie, je, siada, chodzi, ma same piątki, idzie na studia i tak do usranej śmierci ![]() a z tą historią Twojej mamy to yyyy ![]() ![]() ![]() No ale jak to mówą są dwie rzeczy nieskończone, wszechświat i ludzka głupota ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-05 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że ja też byłam przerażona jak usłyszałam, że J. jest w 94 centylu i że taki wielki, pulchny
![]() ![]()
![]() |
#3779 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po tym jak ostatnio naogladalam sie blizniakow z licznymi wadami jak bylam w przychodni to nie wazne czy mlody bedzie duzy czy maly lysy czy zarosniety itd wazne zeby byl zdrowy i bezpiecznie przyszedl na swiat. To wszystko bzdury w obliczu tego jak nniektore dzieci sa chore. Wiec nawet nie wchodze w ten temat.
Szpitalne dziewczynki zdrowka dl was i maluchow grunt, ze jestescie pod opieka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.