W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 13:37   #3211
asix86
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cześć Dziewczyny

Długo zajęło mi nadrabianie , ale nareszcie jestem na bieżąco !

lilka_vanilka, malutka100 dziękuję za numery telefonów
Świetny pomysł . Już kiedyś zastanawiałam się czy mój TŻ dałby radę sam napisać post na wątku

W poniedziałek wróciłam znad morza. Było świetnie. Ale niestety od wtorku muszę znosić hałasy związane z remontem klatek schodowych w moim budynku . Moja klatka wygląda jak po wojnie, w powietrzu unosi się pył .

U nas ostatni dzień 31 tygodnia. Waga prawie +14kg. Za 3h mamy wizytę i zobaczymy wreszcie naszego Syneczka . Ciekawe jak urósł .

My oprócz ciuszków nic jeszcze nie mamy.. ale w ciągu 2 tyg mam zamiar mieć wszystko . Zobaczymy czy się uda!
Stary 2014-06-05, 13:37   #3212
UmiZumi
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
nie ma rady, trzeba zwolnić
a czy Ty również bierzesz luteine??

Dziewczyny, które brały/biorą luteinę- dobrze się czujecie po tym? bo ja mam wrażenie że jakoś dziwnie- jestem jakaś senna, wręcz otępiała
nie wiem czy to możliwe po luteinie?

dziękuję

gratuluję synka
a czy wcześniej lekarz Ci powiedział że to będzie dziewczynka, czy nie znałaś jeszcze płci i miałaś tylko takie przeczucie?
ja brałam Luteinę na początku ciąży i wtedy też non stop byłam senna, ale wiązałam to ze swoim stanem, a nie z tabletkami. Potem miałam jeszcze w połowie ciąży i nie byłam jakoś bardziej senna niż bez niej. A brałam 2x2, a potem 1x1 (ale w tej większej dawce).

Ja to jestem senna od jakiś 2 tygodni non stop! w nocy często wstaję siku - od 3 do 5 razy! Wczoraj szłam spać po 22, wstałam dzisiaj jakoś o 6:30, ale po 11 ucięłam sobie już drzemkę
Stary 2014-06-05, 13:40   #3213
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie znowu schudłam tym razem w ciągu 2 tygodni poleciało mi 1.5 kg . Widziała wagę i nic nie mówiła wiec jest ok.

Na skurcze dostałam magnez i spadło mi żelazo mam 8.8 i muszę brać tabletki

Miałam KTG małej serduszko super bije ja nie mam skurczy wiec jest dobrze.

Jestem wykończona bo czekaliśmy trochę na wizyte.

U dentysty zrobili mi 2 zęby, został jeszcze jeden
Super, że z Malutką wszystko w porządku Ale szczerze-to dziwi mnie troche postawa Twojej gin, Ty chudniesz, żelazo leci w dół, te ciągłe wymioty, a ona nic...Zaleciła Ci cos brac?
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
the fall z nie dużym przekonaniem ale wpisz synusia, jeszcze bezimiennego
O jejuniu, to Ci niespodzianka

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
nic tylko się cieszyć że mało wymagajacy
Ja dzis w planach mam mielone, młode ziemniaczki i sałatę ze smietaną. Została też mi zupa z młodej kapusty która zrobił wczoraj mąż.
Ale pyszności gotujecie Ja dzis robie tylko ogórkową, zostało mi jeszcze z wczoraj troche ryżu z chili con carne, a mój TZ wczoraj stwiedził, że może bysmy sie tylko na zupy przerzucili, a przynajmniej on, bo tez juz "zaczyna być w widocznej ciąży" Mi pasuje, bardzo lubię zupy

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ja bym sie nie zastanawiala i brala Cabrio - bezpieczniejszy a to dla mnie priorytet. A jeszcze jak tanszy sesese

Jak znajde o tym Camarello jeszcze raz to wkleje
No wiec po wstepnym zapoznaniu się z opisami wózków mam 3 typy:
Bebetto luca
Tako city move bądź laret
Camarelo nie wiem jaki dokładnie (najlżejszy i spora gondola, to na pewno na +)
w sobotę wyruszamy z TŻ na jazdy próbne
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:45   #3214
asix86
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o wózek to jesteśmy nastawieni na firmę Bebetto. Zauważyłam, że sporo z Was też o nich myśli. My jeszcze nie wiemy, który model. Polecam, żebyście obejrzały model Pascal i Nico Plus. Pascal nie ma belki przedniej, przez co jest fajny dla wysokich osób, do których my należymy . Poza tym blokuje się i odblokowuje przyciskając "do góry", więc buty i paznokcie nie ucierpią . My musimy pojechać specjalnie do sklepu, w którym mają wszystkie modele, żeby sobie porównać (łącznie z tym, ile miejsca zajmują w bagażniku)
Stary 2014-06-05, 13:45   #3215
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja dziś nie gotuję, tż po pracy ma dentystę, będzie pewnie po 20, dla mnie samej mi się nie chce, coś sobie zamówię do domu. Lenia mam.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:45   #3216
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Nareszcie jestem w domku
Tz niestety musial leciec do pracy
bo sobie bez niego rady nie daja

u mnie dzis na obiad frytki i burger z Burger Kinga tak na szybko kupilismy

lece Was nadrabiac bo widze ze troche mnie ominelo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:48   #3217
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
walizka sama pojedzie na kolkach ale w ta najmniejsza jak na bagaz podreczny sie nie zmieszcze a duza to mi bedzie wstyd brac Moze torba bedzie bardziej pakowna? Nie wiem.

A duza ta walizka? Boje sie ze wyjde na glupka z jakims mega bagazem
500zł? Drogo nawet jak na profesora...

wow to nie bedzie male dziecko

trzymam by bylo ok, zapisz sie jak najszybciej do poradni

Moze wstawimy siatke centylowaplodu w I poscie?

To tylko kryzys hormonow w ciazy, przejdzie ci szybko. Czasem ciezko opanowac emocje ale zawszze sie mozna pozalic i jest lepiej
Eee dziecku nie jest potrzebne "wszystko" .Czesto teraz rodzice tak ciezko pracuja na gadzety dla dzieci, zeby im zapewnic "wszystko" ze jak juz na nie zapracuja to im brakuje czasu dla dziecka. Bledne kolo.
Wszystkie mamy w ciazy obawy ale damy rade bo kto jak nie my?
Możemy wstawić. Masz jakiś link?

Cytat:
Trzymajcie kciuki za wizytę bo się trochę stresuje

Zarówno ginekologa jak i dentysty

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
mi ginka liczyła wage urodzeniową to w 25tc wyszło, że max 3100-3200 a w 27, że do 3600, bo akurat przez te 2tyg troche się jej uroslo i usg było robione na innym sprzęcie...

co do nóg to i ja to znam...przed ciążą też czasami (czyt. raz dwa razy w miesiącu) miałam takie rwanie w nogach ale to po dłuższym chodzeniu np caly dzien na zakupach teraz to co drugi dzień, ąz mnie całą szarpie to takie mega nieprzyjemne uczucie...u mnie to związane ze słabym krążeniem w kończynach i predyspozycjami do zylaków. Myślę, że w ciąży po prostu się pogłębiło.

zaczarowana - powodzenia na wizycie dentysty się nie bój a u gina na pewno bedzie wszystko super, potem nam opowiesz
Ja też to miałam, ale przed ciążą, teraz nie mam problemu ze spaniem, a z nogami to już w ogóle. Tylko stopy bolą eh.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
To hormony, rybko, nie martw sie tak takie placze sie zdarzaja, kazda z nas ma takie zalamania. Wszystko bedzie dobrze, nie boj sie.

Tez to mam, zwlaszcza przed zasnieciem, i okropnie mnie to denerwuje.
A zgage mam wieczorami jak stad do Japonii.

Wyglada na to ze w UK nie robia usg w 3 trymestrze. Tu w Danii tez nie. Polozna sprawdza recznie jak dziecko jest ulozone.
Choc ja mysle, ze bede miala jeszcze jedno, bo gdyby cesarka, to oni musza jakos sprawdzic czy maluch juz jest w stanie samodzielnie funkcjonowac, i wtedy wyznaczaja termin na ciecie. Chyba bez usg w takim razie sie nie obejdzie.
Do szpitala jade jeszcze raz jutro, wczoraj zmarnowalam tam pol dnia i okazalo sie, ze skierowali mnie na niewlasciwe badanie i do innego oddzialu. Mam wizyte jutro na badanie siatkowki.
Doszlo do mnie nagle, ze to jeszcze niecale dwa miesiace.... Rany boskie, ja jeszcze tylu rzeczy nie mam! Panika. W przyszlym tygodniu jade na mega zakupy.
Też mnie taka panika dopadła w tym tygodniu, boję się, że remonty się przedłużą a ja wyląduję wcześniej w szpitalu. I jakoś ten poród mnie nie przeraża tak bardzo jak to, że wrócę z dzieckiem do tego całego rozgardiaszu.

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
My jeszcze kolyske kupujemy. Czyli te 90/40. Znaczy tesciowa kupuje ale przyznam ze musze pilnowac bo jej wszystko jedno jaki materac i juz 2 razy sie zdenerwowalam bo ja mega alergik wiec wole drozszy z pianki lub lateksu a po prostu jak grochem o sciane. Kupila teraz sobie lozeczko turystyczne w lidlu za 99zl bodajze i na bank nie sprawdzila z czego jest zrobione i czy chemii nie ma tylko ze o 150 zl tansze niz w Bobolandzie. Materac tez tam pewnie jest z tej dupnej pianki no i nie jest wysokosc regulowana no to wiadomo ze taniej. Eh. Pocieszcie mnie z tym lozeczkiem z lidla albo dobijcie bo ja go jeszcze nie dotykalam ani nie wachalam...
Wychodze z zalozenia ze sknera traci 2 razy.
Kupilam sobie raz kapcie w auchan za 10 zl. No hit zakup. Dawaly benzyna na caly dom do wywalenia byly i i tak musialam kupic kapcie. Nie po to sprawdzam sklad kazdej jednej rzeczy zeby potem moja Dzidzia musiala i tak spac w czyms chemicznie nasiaknietym. Oby to lozko mialo jakies atesty bo padne trupem.

Podkladow jeszcze nie mam ale skoro sa w rossmannie to zakupie!

Powodzenia

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
Zgadzam się z tym, że sknera traci 2 razy. Koleżanka tak chciała przyoszczędzić to kupiła używany wózek 3w1, chyba całkowicie bez sprawdzenia go, bo zaraz musiała dokupywać inną spacerówkę jak młody miał 6 miesięcy, bo na gondolę był za duży a w spacerówce się gniótł przez jakieś beznadzieje ochraniacze boczne. Leżaczek kupiła najtańszy to też zaraz kupowali kolejny bo tamten był do 7 kg, butelki najtańsze to młody nie chciał z nich pić i kupili lepsze, laktator najtańszy i zaraz potem elektryczny. Głowa mała ile kasy stracili na tym.

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Witam
Ja dzis nie spie od 4 .Ostatnio kupilismy z TZ drugi samochód,pojechałam dzis do mechanika,zeby załozył gaz, bo nie wyobrazam sobie na benzynie jezdzic, w poprzednim aucie tez miałam i miło tankuje sie do pełna za 100 zł
Pisałyscie o niespokojnych nogach...tez to mamStraszne to jest, szczególnie jak juz połozymy sie spac, wtedy zaczyna sie jazda, az TZ sie wkurza, ze spac mu nie daje, bo ciągle ruszam nogami.
Co do kąpania, to ja jeszcze nie wiem jak bedzie u mnie, duzo zalezy od pogody.U mojego brata Małego kąpali 2-3 razy w tygodniu, ja póki co myśle, ze co 2 dni bedzie ok, no ale zobaczymy

Mój fachowiec od rolet miał sie pojawic w zeszłym tyg, chyba musze do niego zadzwonic
Napisz prosze, co przekonało Cie do wózka Tako, ta wieksza gondola? Kurcze, tez wolałabym wieksza, bardziej podoba mi sie wózek bebetto luca, ale tam niestety ta gondola nie jest zbyt duza, a przeciez nasze dzieci będą z niej tez w zime korzystały,kiedy juz troche urosną i ubrania beda grubsze i kocyki, czy spiworki...sama nie wiem A dlaczego fotelik cybex a nie maxi cosi?
Ja kupiłam wózek Bebetto Luca, tam gondola ma 79 cm, a chyba największe na rynku mają 85 cm. Dla mnie to niewielka różnica. Zresztą spacerówka w tym wózku jest rozkładana na płasko, jak mały wyrośnie z gondoli to zimą do spacerówki, opatulić kocykiem i pokrowiec na nóżki. Też będzie.

Cytat:
Jak rodziłam w 2006 roku to było płatne, później przez 2-3 lata bezpłatne a od paru lat nie ma żadnej opcji. Jest gaz rozweselający
Drugiego szpitala w moim mieście nie ma. Najbliższe są oddalone o kilkadziesiąt kilometrów więc może tam się wybiorę.
Kurcze dziewczyny, ale co, naprawdę tak tragicznie bez znieczulenia? W moim szpitalu też go nie ma, jest tylko gaz i ja się zdecydowałam już tam rodzić z myślą, że kiedyś nic nie dawali a się rodziło i to ile dzieci…
Ale jak was czytam to sama nie wiem, nie rodziłam jeszcze i mam wrażenie jakbym sobie wmawiała, że lekko popchnę i mały wyjdzie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:48   #3218
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Butter mam nadzieje ze wysypka po probkach z SR szybko ci przejdzie
Jest lepiej, dziękuję

Cytat:
Byłam na wizycie znowu schudłam tym razem w ciągu 2 tygodni poleciało mi 1.5 kg . Widziała wagę i nic nie mówiła wiec jest ok.

Super, że wszystko ok u Ciebie. Tylko to żelazo...no ale to pewnie przez wymioty.

Cytat:

Dziewczyny, które brały/biorą luteinę- dobrze się czujecie po tym? bo ja mam wrażenie że jakoś dziwnie- jestem jakaś senna, wręcz otępiała
Ja brałam luteinę i nie odczuwałam żadnych zmian

Moni, no to nieźle. No to gratuluję synka Najważniejsze, że Maluch zdrowy

Malutka, dobrze, że poszłaś do lekarza! Oszczędzaj się i dbaj o siebie

Malutka, Lilka, dzięki za nr tel
Ciekawe która z nas pierwsza urodzi. Która się zgłasza? Robimy zakłady?

Co do wózków, my zdecydowaliśmy się na Bebetto Luca. Ma wszystko, co potrzeba, a nie jest jakiś porażająco drogi. Kupimy do niego adapter do fotelika, to będzie można do sklepu wypinać fotelik i nie brać całej budy ze sobą

A dziś w DDTVN była nasza szkoła rodzenia

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:53   #3219
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Super, że jesteś taka spokojna, tak trzymaj! Głowa do góry i musi być dobrze. Najważniejsze, że masz dobrą opiekę i szybko udało Ci się załatwić wizytę u kardiologa. Trzymamy kciuki

Powiem Ci, że jeśli chodzi o wózek to sprzedawca sugerował, żeby się kierować przede wszystkim wyglądem i tym co nam się podoba. Bo generalnie stwierdził, że większość wózków ma te same funkcje i podobne gabaryty. Nie do końca się z nim zgadzam, ale niech mu będzie Ja wcześniej nie brałam pod uwagę Tako City Move, ale jak go na żywo wypróbowałam i trochę nim pojeździłam to poczułam, że mi bardzo odpowiada. Ma dość dużą gondolę, dno ma plastikowe, co podobno ułatwia utrzymanie czystości, bo w razie jakby się zachlapał np. od śniegu to łatwo można przetrzeć, ma dużą torbę, zapinany kosz i po prostu mi się podoba Rozważam jeszcze któryś z modeli Camarelo, a tak na marginesie to z tymi wózkami jest ciekawie, bo ja przeglądając je w internecie nie zwróciłam uwagi, że wszystkie modele są takie same, a różnią się jedynie kolorystką. Dopiero sprzedawca mi to uświadomił
A z fotelikiem to dowiedziałam się, że w cenie Maxi Cosi, który ma 4* w tych rankingach bezpieczeństwa czy jak to się fachowo nazywa, można zakupić fotelik Cybex z 5*. Pan, który nam doradzał stwierdził, że po prostu Maxi Cosi to jest taki modny producent, o którym wszyscy słyszeli, a są na rynku mniej znane modele o naprawdę dobrych parametrach. Wspominał też o fotelikach Mimas.

a masz już może wózek? Bo też się zastanawiam nad tym modelem Będziesz zamawiać z neta?
Staram się być spokojna , bo nie chcę małaj szkodzić.
Jeszcze wózka nie mam bo zamawiam 3w1 a nie mogę się zdecydować na fotelik .
Będę zamawiać z neta ze sklepu Oskar .

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
zmykam robić obiad - dzisiaj na życzenie TŻ: ryż z warzywami myślałam, że coś bardziej skomplikowanego wymyśli, jak rano pytałam, co by zjadł Mówił też o pieczonym serze żółtym - nigdy nie robiła, ale teściowa ostatnio tłumaczyła, więc zrobię, jak go kupimy - wyszedł wczoraj do spaghetti koniecznie musimy jechać dzisiaj na te zakupy, bo wieje pustkami w lodówce...

a to szczepionkę na krztusiec trzeba kupić? nie jest obowiązkowa ani refundowana przez NFZ?
A jak sie robi ten ser pieczony ? Bo smażony to wiem

Cytat:
Ja bym sie nie zastanawiala i brala Cabrio - bezpieczniejszy a to dla mnie priorytet. A jeszcze jak tanszy sesese

Jak znajde o tym Camarello jeszcze raz to wkleje
Mówisz i chyba masz rację, jak znajdziesz to wrzuć

Cytat:

nie wiem czy to możliwe po luteinie
Ja brałam 3x2 i nie widziałam różnicy

Cytat:
Nareszcie jestem w domku

Smacznego i fajnie że po wizycie wszystko ok

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:00   #3220
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
Wpisuję

Cytat:
nic tylko się cieszyć że mało wymagajacy
Ja dzis w planach mam mielone, młode ziemniaczki i sałatę ze smietaną. Została też mi zupa z młodej kapusty która zrobił wczoraj mąż.
U mnie dziś spaghetti i bogu dzięki, nie ma przy tym wiele roboty.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Długo zajęło mi nadrabianie , ale nareszcie jestem na bieżąco !

lilka_vanilka, malutka100 dziękuję za numery telefonów
Świetny pomysł . Już kiedyś zastanawiałam się czy mój TŻ dałby radę sam napisać post na wątku

W poniedziałek wróciłam znad morza. Było świetnie. Ale niestety od wtorku muszę znosić hałasy związane z remontem klatek schodowych w moim budynku . Moja klatka wygląda jak po wojnie, w powietrzu unosi się pył .

U nas ostatni dzień 31 tygodnia. Waga prawie +14kg. Za 3h mamy wizytę i zobaczymy wreszcie naszego Syneczka . Ciekawe jak urósł .

My oprócz ciuszków nic jeszcze nie mamy.. ale w ciągu 2 tyg mam zamiar mieć wszystko . Zobaczymy czy się uda!
No to wydatki, wydatki i jeszcze raz wydatki. I to w przeciągu 2 tyg.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:07   #3221
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
zmykam robić obiad - dzisiaj na życzenie TŻ: ryż z warzywami myślałam, że coś bardziej skomplikowanego wymyśli, jak rano pytałam, co by zjadł Mówił też o pieczonym serze żółtym - nigdy nie robiła, ale teściowa ostatnio tłumaczyła, więc zrobię, jak go kupimy - wyszedł wczoraj do spaghetti koniecznie musimy jechać dzisiaj na te zakupy, bo wieje pustkami w lodówce...
Poproszę o przepis na pieczony ser. Jestem serojadem i pochłaniam go w każdej postaci, chętnie spróbuję.

U mnie dzisiaj bagietki czosnkowe z biedry. Trzeci dzień nie mam w domu gazu i nawet normalnie obiadu się nie da ugotować. Jak mi dzisiaj nie założą licznika to zwariuję i zrobię komuś krzywdę.

Cytat:
Moim zdaniem kiedy trwa dyskusja między pebble a cabrio to kierowałabym się tylko i wyłącznie ceną i wagą fotelika. Pamiętajmy, że trzeba go też nosić a nie tylko trzymać w aucie albo na stelażu.

Dzięki za opinie z kąpaniem malucha, wychodzi na to, że będziemy go kąpać w pokoju na podłodze i jeśli nie będzie mega gorąco to raz na dwa dni powinien starczyć.

Dzisiaj mam dzień "na nie". Jestem niewyspana (ahh te nocne wycieczki do łazienki) a w dodatku przeciągnęłam sobie jakiś mięsień w łydce i chodzę jak kaleka, jest burza, mam zły humor i znowu siedzę cały dzień w domu czekając na ludzi z gazowni i z pzu. Siedzę i marudzę. Nawet koty mnie omijają szerokim łukiem.

Wizja remontu brzmi coraz gorzej, wczoraj wyrzucili mi ze ściany kilka cegieł bo nie dało rady inaczej przeprowadzić rur, dzięki temu naruszyli konstrukcję ściany i posypała mi się farba z tynkiem w łazience, więc czeka mnie malowanie całego sufitu. Supcio. Chyba jednak nie będzie wakacji.

Za tydzień mam trzecie usg, już nie mogę się doczekać.
Tż powiedział, że nie może się doczekać, aż w końcu zobaczy swojego synusia i będzie go mógł przytulić i ululać do snu.

papryczka ja też kupowałam w Oskarze, dlatego Ci zawczasu powiem, żebyś nie dostała zawału. mi 3w1 wysłali w dwóch kartonach, osobno wózek i osobno fotelik z gadżetami, kurier tez przychodził dwa razy.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-05 o 14:09
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:15   #3222
Optymistka26
Zadomowienie

Carera to nowy model wiec duzo opinii nie ma ale stelaz taki sam jest w Sevilli, Carmelo i Carera, roznica w sumie to eko skora w Carera i inne przeszycia na budkach. Poza tym sprzedawca twierdzil ze sa prawie identyczne.
Zwracal tez uwage ze kola maja juz w sklepie luzy na boki i po jezdzie w terenie moga sie rozgibotac.
W relacji Jedo Fyn-Camarelo -Tutek TAmbero polecal po kolei: Jedo potem Tutek, na koncu Camarele jesli chodzi o jakosc materialow uzytkowanie awaryjnosc. Poczytalam o Tutek Ambero i Tambero i nie kupie

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...o-carera-wozek
uwagi dot. jakosci i to samo mowil mi sprzedawca...

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-sevilla-wozek

Jak znajde to co mnie najbardziej zastanowilo to wkleje bo to bylo o samym producencie a znalezc nie moge.

Jak firma robi dobry wozek to co roku troche odswieza mu tylko d-sign i nadal go sprzedaje wiec opinii jest sporo i o modelu i o firmie. Jak wozki sa w dobrej kondycji po roku uzytkowania to jest tez pelno uzywanych do kupienia za okolo 1/2 ceny.
Jedo jest od 40 lat na rynku, Camarelo od 2011r ale produkowali rowery i wozki inwalidzkie

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:18   #3223
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

papryczka ja też kupowałam w Oskarze, dlatego Ci zawczasu powiem, żebyś nie dostała zawału. mi 3w1 wysłali w dwóch kartonach, osobno wózek i osobno fotelik z gadżetami, kurier tez przychodził dwa razy.
Dobrze że napisałaś bo ja jestem panikara i pewnie zawał byłby murowany

Stary 2014-06-05, 14:19   #3224
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że z Malutką wszystko w porządku Ale szczerze-to dziwi mnie troche postawa Twojej gin, Ty chudniesz, żelazo leci w dół, te ciągłe wymioty, a ona nic...Zaleciła Ci cos brac?
Dokładnie! Też jestem zdziwiona. Zaczarowana, a pytałaś o dietę, witaminy? Musisz sobie uzupełniać niedobory.

Moni gratulacje! Kolejny chłopak! super! Widzisz, dobrze, że Cię naszło na beże i miętę, a nie na róże

Halinka, o szlak.. to kiepsko z tą łazienką.. ja Ci powiem, że miałabym wyje..ne na remonty i pojechałabym na wakacje. Z dziurą w łazience też da się żyć

A tak a propos dzieciowych wydatków, to od zawsze planowałam wydawać kasę na podróże z dzieckiem, zamiast na remonty i nowe sprzęty do domu. Moja mama ciągle zmieniała wystroje kuchni, salonu i narzekała, że nie stać ją na wakacje nad morzem nawet Z kolei rodzice TŻ urządzili się raz a dobrze i ciągle jeździli z dziećmi na wycieczki. Też tak chcę

ButterBear, a pokazywali Cię?

Wczoraj trafiłam na odc. Seksu w Wielkim Mieście, w którym kot Mirandy ukradł dziecku kawałek pępowiny
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:21   #3225
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dobrze że napisałaś bo ja jestem panikara i pewnie zawał byłby murowany
Ja właśnie dostałam zawału jak otworzyłam to wielkie pudło a tam tylko wózek. Na szczęście się dodzwoniłam do nich i pan mnie uspokajał, że reszta rzeczy przyjdzie jutro w drugim kartonie. Tłumaczył, że wózek był zapakowany fabrycznie i oni w sklepie nawet ich nie otwierają, żeby nie było potem problemów i reklamacji. A ja już spanikowana, że tyle pieniędzy i mnie oszukali.

lilka też bym łazienkę jakoś przebolała, chociaż moja nerwica mocno cierpi, ale ściana w przedpokoju wygląda jak ser z dziurami.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-05 o 14:24
Stary 2014-06-05, 14:23   #3226
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Poproszę o przepis na pieczony ser. Jestem serojadem i pochłaniam go w każdej postaci, chętnie spróbuję.

U mnie dzisiaj bagietki czosnkowe z biedry. Trzeci dzień nie mam w domu gazu i nawet normalnie obiadu się nie da ugotować. Jak mi dzisiaj nie założą licznika to zwariuję i zrobię komuś krzywdę.

Moim zdaniem kiedy trwa dyskusja między pebble a cabrio to kierowałabym się tylko i wyłącznie ceną i wagą fotelika. Pamiętajmy, że trzeba go też nosić a nie tylko trzymać w aucie albo na stelażu.

Dzięki za opinie z kąpaniem malucha, wychodzi na to, że będziemy go kąpać w pokoju na podłodze i jeśli nie będzie mega gorąco to raz na dwa dni powinien starczyć.

Dzisiaj mam dzień "na nie". Jestem niewyspana (ahh te nocne wycieczki do łazienki) a w dodatku przeciągnęłam sobie jakiś mięsień w łydce i chodzę jak kaleka, jest burza, mam zły humor i znowu siedzę cały dzień w domu czekając na ludzi z gazowni i z pzu. Siedzę i marudzę. Nawet koty mnie omijają szerokim łukiem.

Wizja remontu brzmi coraz gorzej, wczoraj wyrzucili mi ze ściany kilka cegieł bo nie dało rady inaczej przeprowadzić rur, dzięki temu naruszyli konstrukcję ściany i posypała mi się farba z tynkiem w łazience, więc czeka mnie malowanie całego sufitu. Supcio. Chyba jednak nie będzie wakacji.

Za tydzień mam trzecie usg, już nie mogę się doczekać.
Tż powiedział, że nie może się doczekać, aż w końcu zobaczy swojego synusia i będzie go mógł przytulić i ululać do snu.

ser żółty pokroić w grube plastry (takie kawały duże), obtoczyć w jajku i bułce tartej i na patelnię aż zarumieni się panierka. Osobiście jeszcze nie robiłam - tak mi tłumaczyła teściowa - mam zamiar przetestować w najbliższym czasie.
Stary 2014-06-05, 14:27   #3227
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Wczoraj trafiłam na odc. Seksu w Wielkim Mieście, w którym kot Mirandy ukradł dziecku kawałek pępowiny
Hehhee..

Nie, nie pokazywali mnie
Oni organizują coś takiego jak Szkoła taty i o tym było

U mnie dziś na obiad ziemniaczki z koperkiem, kalafior i jajko sadzone

Co do smażonego sera, to ja też kocham i żółty i camambert, ale kurna, to ma z 4 miliony kalorii A ja i tak żrę więcej niż ustawa przewiduje

Hania

Stary 2014-06-05, 14:27   #3228
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Ojacie uwielbiam ten serial .

Stary 2014-06-05, 14:29   #3229
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
ser żółty pokroić w grube plastry (takie kawały duże), obtoczyć w jajku i bułce tartej i na patelnię aż zarumieni się panierka. Osobiście jeszcze nie robiłam - tak mi tłumaczyła teściowa - mam zamiar przetestować w najbliższym czasie.
A to to znam :P Osobiście uwielbiam chociaż to bomba kaloryczna. Najlepsza jest zwykła gouda, ale musi być w miarę twarda. Jeśli jesz dużo sera na codzień to Ci zasmakuje. Jak człowiek nie jest przyzwyczajony to może trochę zemdlić. Polecam dodać do jajka trochę przypraw.
Stary 2014-06-05, 14:32   #3230
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hehhee..

Nie, nie pokazywali mnie
Oni organizują coś takiego jak Szkoła taty i o tym było

U mnie dziś na obiad ziemniaczki z koperkiem, kalafior i jajko sadzone

Co do smażonego sera, to ja też kocham i żółty i camambert, ale kurna, to ma z 4 miliony kalorii A ja i tak żrę więcej niż ustawa przewiduje
A jesz w ogóle cammemberta w ciąży? Bo ja uwielbiam nad życie, ale nie jem, tak samo jak pleśniowych.

Dziewczyny, a co sądzicie o takim daniu z serem?
Stary 2014-06-05, 14:34   #3231
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
lilka_vanilka- no wlasnie "dziabnelam" sie w brzuch jak przyszywalam guzik.... krew mi poleciala, a maluszek w tym miejscu ma cos twardego (oby to byla pupka!). I teraz sie martwie, zaraz odkazilam to miejsce, ale boje sie, zeby wszystko bylo ok
Maz jedzie na 3 dni, wiec nie wiem czy wezmie sobie jakies dodatkowe zabiegi w SPA, wiem, ze w cenie pobytu jest na bank basen, sauna finska i taka zwykla, jacuzzy itd. http://www.poziom511.com/ ... mam nadzieje, ze ma na tyle rozumu, zeby wiedziec, ze w chwili obecnej sa wazniejsze wydatki niz pobyt w SPA...i nie wezmie jakis extra zabiegow! Musze mu powiedziec, ze to takie niemeskie...
Spa dr Eris

Cytat:
Anius będę zamawiać ze sklepu internetowego Oskar mają fajne ceny na zestaw 3w1.

Tylko KUUUUUUUUUrdeeeeeee jaki folteki MaxiCosi Cabrio czy Pebbleeee aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa umrę zaraz pomóżcie.

Wagowo Cabrio jest trochę lżejszy i ma 5 gwiazdek wielkość ta sama.
Pebble ma 4 gwiazdki jest droższy o 100 zł i ma ładniejsze kolory i kilka udogodnień z pasami .
Pomóżcie bo przez ten fotelik wózka kupić nie mogę .

Wszystkim Wam dziękuję za kciuki ;-)

Optymistko a jakie złe opinie o Camarelo przeczytałaś hyyyy ?
Ja mam pebble, jest super. Pan od maxi cosi mówił, że on lepszy, nowszy itd

Cytat:
Ja po wizycie!

Gratuluje, a ja czułam, że u Ciebie będzie chłopak.

Cytat:
ja też nie mam kocyka z Biedronki jeszcze! wieczorem jedziemy z TŻ na zakupy - jakoś tak pusto nam się zrobiło w lodówce - ja nie wiem, kto to wszystko je jak będą kocyki i nam się spodobają, to może kupimy. Zastanawiam się, czy nie kupić jeszcze jednej bluzki ciążowej w Biedronce - mam jedną bluzkę z Biedry kupioną jakiś tydzień temu i świetnie się w niej chodzi, ale nie wiem, jaka będzie po praniu - w tej chwili czekana upranie. Mam też sukienkę ciążową z Biedronki, ale jeszcze nie założyłam...
Ja też nie mam tego kocyka z biedry, tak zachęcałyście, że poszła go kupić, ale nie było...

Cytat:
To ty po porodzie będziesz ważyć mniej niż przed ciazą
Ale najważniejsze że córa się dobrze rozwija.

A na przyszłość: jak kiedys przytyjesz to wiesz - zachodź w ciążę
heheheh dobre. Zaczarowana to przez te wymioty i awersję do mięsa.

Cytat:
Dokładnie! Też jestem zdziwiona. Zaczarowana, a pytałaś o dietę, witaminy? Musisz sobie uzupełniać niedobory.

Moni gratulacje! Kolejny chłopak! super! Widzisz, dobrze, że Cię naszło na beże i miętę, a nie na róże

Halinka, o szlak.. to kiepsko z tą łazienką.. ja Ci powiem, że miałabym wyje..ne na remonty i pojechałabym na wakacje. Z dziurą w łazience też da się żyć

A tak a propos dzieciowych wydatków, to od zawsze planowałam wydawać kasę na podróże z dzieckiem, zamiast na remonty i nowe sprzęty do domu. Moja mama ciągle zmieniała wystroje kuchni, salonu i narzekała, że nie stać ją na wakacje nad morzem nawet Z kolei rodzice TŻ urządzili się raz a dobrze i ciągle jeździli z dziećmi na wycieczki. Też tak chcę

Te serial mogłabym oglądać non stop ;-) pamietam ten odcinek
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:35   #3232
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A jesz w ogóle cammemberta w ciąży? Bo ja uwielbiam nad życie, ale nie jem, tak samo jak pleśniowych.

O! MÓJ! BOŻE!

Też nie jem camemberta i brie i innych pleśniaków, lekarz mówił, że nie wolno.
Stary 2014-06-05, 14:36   #3233
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie mamy w ciazy obawy ale damy rade bo kto jak nie my?

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a i witam się w 31tc

Cytat:
Kazdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej i żeby mu niczego nie zabrakło. Niestety realia są , jakie są i nieraz niejeden rodzic jest zmuszony odmówic czegos dziecku. Takie zycie. Najważniejsze że będa kochane.

Dziś juz mam lepszy humor - bo wczoraj się zestresowałam tą wagą dziecka. Nie wiem czemu ale jakos wbiłam sobie do głowy że w tej ciąży dzidziuś będzie mniejszy (chcialam tak 3200-3300gr) bo dużo mniej tyję i mam mniejszy brzuch niż w 1 ciąży. Dodatkowo dostałam tez kazanie od męża że zamiast się cieszyć że dziecko zdrowe to się zmartwiłam wysoką wagą. On chodzi dumny jak paw że dorodne dzieci płodzi.
Ach Ci Tz-ci

dokladnie, najwazniejsze to zapewnic im dom pelen milosci i ciepla.

Cytat:
Dzień dobry
wczoraj poszłam spać jakoś o 22, a dzisiaj o 6:30 byłam już wyspana. Poleżałam trochę i jako dobra żona zrobiłam TŻtowi śniadanie i kawę przed pójściem do pracy - byście widziały jego zaciesz Zwykle jeszcze śpię, jak on wychodzi do pracy.

U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma (odpukać!). Jedynie na biodrach i boczkach mam z okresu dorastania, które teraz strasznie się rozciągnęły. Używam balsamu na rozstępy i zwykłego też. Moja mama ma może z 3 rozstępy na brzuchu po 2 ciążach, więc mam nadzieję, że nie będę miała wcale albo tylko kilka.
No to niespodzianke zrobilas mezowi : )

Ja tez mam roztepy na piersiach jak zaczely mi szybko rosnac
ja smaruje sie z babydream jest tez jakis olejek
uzywalam jakiegos z apteki, potem jakiegos kokosowego a teraz wlasnie tego i na razie nic nie widze i mam nadzieje ze nie zobacze

Cytat:
:
a swoja droga obawy tez mam przed porodem...
tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi)
z tego co slyszalam instynkt maciezynski potrafi zdzialac cuda, wiec glowka do gory i nie martw sie na zapas : )

Cytat:

Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Jeśli bym się to potwierdziło wskazanie do cc i potem leczenie.
Ale to nic pewnego.
Kluseczka moja waży 1700 gr ;-) ale ja i moj Tz tez byliśmy maluszkami.
Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm.
Dobrze ze sie nie martwisz na zapas, trzymam mocno zeby okazalo sie ze wszystko jest w porzadku

Cytat:
A co do kasy, to ja zawsze wychodze z założenia, ze da sie ja zorganizować, raz jest lepiej raz gorzej, ale najważniejsze aby była miłość i szacunek..Anie ja ani mój maż nie pochodzimy z zamoznych rodzin...Mnie od 13 roku zycia wychowywała sama mama...było jej cięzko, wiec nie miałam wielu rzeczy co mieli rówieśnicy...Jednak nigdy z tego powodu nie rozpaczałam, nigdy też tego mamie nie wypomniałam, starała się jak mogła, a wiem ze było jej ciezko...Jednak nigdy nie pamietam, abym chodziła w brudnym czy dziurawym ubraniu, czy abym była głodna...Jednak przez to ze nie miałam wszystkiego umiem docenić naprawdę małe rzeczy i sie tym cieszyć....
Uważam, ze nawet jak jest nas stać na wszystko dla dziecka, to też nie nalezy przesadzać, dziecko też powinno znać pewne wartości i wiedzieć, ze kasa łatwo nie przychodzi...Nie należy też ulegać stereotypowi, inni maja to i ja muszę....
To jest oczywiscie moje zdanie, bo jak wychowam moje dziecko czas zweryfikuje, ale chciała bym kierowac się własnie takimi wartosciami....ważne jest cieszyć się z małych rzeczy...
Tz mi wiele razy powtarza ze kase zawsze da sie zorganizowac
zgadzam sie z Toba w 100 %
Tez u mnie sie nie przelewalo i bylam szczesliwym dzieckiem mimo iz nie mialam wiele gadzetow jak moi rowiesnicy ale poszlam do pracy i sama sobie zarobilam i bardziej to docenilam
chce zeby moje malenstwo mialo wszystko ale wiadomo ze w granicach rozsadku chce nauczyc je zeby umialo docenic i te duze i te mniejsze rzeczy a nie przyjac to za pewniak

Cytat:
hej dziewczyny
miałam wczoraj mega stresujący dzień...

umówiłam się na wizytę do lekarza, bo twardnienie brzucha było coraz częstsze i ogólnie czułam że coś jest nie tak.
Okazało się że szyjka zaczęła się skracać ( ostatnią wizytę miałam tydzień temu i była 2 cm dłuższa) i jest ryzyko przedwczesnego porodu
dostałam luteinę i nospę, mam też prowadzić oszczędniejszy tryb życia...

jak to wyraził się mój gin- katastrofy jeszcze nie ma- bo inaczej skierowałby mnie od razu do szpitala, ale organizm zaczął mnie już ostrzegać, zapaliła się już lampka kontrolna...

Oszczedzaj sie kochana
najwazniejsze ze wszystko jest pod kontrola
i juz wiesz ze musisz zwolnic

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

zapomniałam się pochwalić , zaczynamy dzisiaj okrągluki 30 tydzień

Cytat:

druga sprawa hybryda mi odchodzi juz po tyg wiec moje pazurki musze odpoczać jaką odżywkę polecacie? ja sie na tym kompletnie nie znam!

Dzis idę na SR pierwszy raz i bez TŻta bo pracuje ale Położna kazala mu przyjsc na 2 i 4 zajecia wiec bedzie musial sie zwolnic! a co! razem to razem!
ja moge polecic Eveline 8w1
na moich paznokciach zdzialala cuda i mam od 3 lat piekne i zdrowe

DOKLADNIE Tz tez sie przyda !

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 14:40   #3234
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Wygląda super
zjadłabym, a jak! Jak wszystko

Jem sery pleśniowe, ale tylko po obróbce termicznej. Czyli np. na pizzy, albo w sosie do makaronu

Hania

Stary 2014-06-05, 14:49   #3235
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

LUTEINA 100 biore 2x1 ale cierpie na bezsennosc

Moni gratuluje synka

CAMARELO Znalazlam dyskusje ale malo w niej konkretow, ostatni post jest o producencie ale nijak sie nie da tego sprawdzic - nawet baze CEIDG przekopalam i nic bo czesc to spolki jawne. ech te nawyki z pracy
Bebetto to faktycznie PPH ARO Karoń a Adamex to PPH ADAMEX II.
ARO produkuje wozki Bebetto, IZacco, AroTeam i jakies akcesoria Bobostello.
Daje sobie spokoj z wozkami na dzis, chcecie to poczytajcie
http://forum.gazeta.pl/forum/w,10161...sport.html?v=2

i przy okazji Bebetto Luca http://www.bangla.babyonline.pl/opin...tto-luca-3-w-1

Po stronach patrzac i historii firm Bebetto podchodzi mi bardziej niz Camarelo. Boszzzzzzzzzzzz powinnam zmienic zawod bo sie rozdrabniam

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-05 o 14:50
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:51   #3236
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do fotelików i bazy, to właśnie w maxi cosi jest tak, że mozna kupić jedną bazę na wszystkie foteliki. Tylko, że ona jest tylko do samochodów z isofixem.

Myślę, że za bardzo się przejmujesz przecież nikt nie zrobił tego łóżeczka z azbestu i gumy przerobionej ze starej opony moczonej wcześniej w benzynie i arszeniku
Ale poniekąd Cię rozumiem, że chcesz mieć rzeczy takie, jak sobie wymyśliłaś
My wczoraj widzieliśmy się z teściami i teściowa powiedziała, że chcą nam kupić łóżeczko i że mam powiedzieć, jakie ono ma być, a ona kupi. Trochę się musiałam nagimnastykować, żeby ją przekonać, że ja je wybiorę i kupię, a jak będą chcieć, to dadzą kasę... Bo mam obawy, co by kupiła, nawet jakbym jej napisała, na co zwracać uwagę
Moze wez tesciową do sklepu i pokaz co chcesz kupic, co wam sie podoba, zamow a ona niech zaplaci. Mysle, ze lepiej sie poczuje jak bedzie mogla uczestniczyc w zakupach
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Mam taką samą. Jest super. POLECAM !!!

Moja córeczka ważyła tydzień temu 1700 g (końcówka 31tygodnia )
Miesiąc temu na USG gin powiedział, że do porodu powinna ważyć 3100 bo tak mu wyszło z tych jego pomiarów. Ale skoro mam rodzić wcześniej to pewnie będzie mniej.

Trzymam mocno kciuki,

Dziewczęta dziękuję za miłe słowo
Zabieram się do zamawiania i mi nie wychodzi. Przeglądam allegro i sprzedawców i nie wiem na co się zdecydować.

ZUKEN pisałaś, że u rodzyneczek wychodzi najtaniej?

W nocy dostałam wiadomość, że koleżanka z którą leżałam na sali i też dostała sterydy na rozwój płuc (ten sam tydzień ciąży co Ja) została przewieziona na porodówke z 4 cm rozwarcia. Urodziła synka 1850 g 42 cm. W tym szpitalu od niedawna jest tak, że każde dziecko urodzone przed 37 tc nawet jeżeli oddycha samodzielnie zostaje przewiezione do szpitala w Częstochowie (jakieś 70 km) na oddział noworodków. Także jej maluszek został zabrany od razu i widziała go zaledwie przez chwilkę.
Razem zostałyśmy wypisane ... może gdyby została jeszcze dłużej to udało by się zatrzymać akcję... Bardzo to przeżywam.
Ojejku, a maluszek zdrowy?? Nic nie wiadomo o jego stanie? Oby wszystko bylo dobrze
Cytat:

ja też poproszę bo też mam dziś wizytę.....jak zawsze przed wizytą jest mi słabo z nerw

karoseria znam twój ból, mnie też wszystko przytłacza....a to przez to ze mam wszystko na raz, zaliczenia, prace magisterską, przygotowania wyprawki i praktyki....załatwiania kupę i w ciagłym biegu...Nie to ze stresuję się dzieckiem to i szkołą....
a swoja droga obawy tez mam przed porodem...
tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi)
Przynajmniej ominie Cie zapach przy porodzie.

Kolezanka rodzila ok miesiaca temu i mowila, ze na wszystko sie przygotowała, ale nie wiedziała, ze poród "śmierdzi" W sumie nie dziwne, krew, skrzepy, narządy jak łożysko.. fiołkami nie pachnie
Cytat:
lilka też bym łazienkę jakoś przebolała, chociaż moja nerwica mocno cierpi, ale ściana w przedpokoju wygląda jak ser z dziurami.
Dobrze, ze ty lubisz ser

Zaczarowana ja bym sie juz zaczeła stresować wagą, to chyba nie normalne, zeby tak chudnąć?
Stary 2014-06-05, 14:53   #3237
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie!
super ze na wizycie z malenstwem wszystko dobrze
no to ladna masz niespodzianke

ja bym sie zalamala tak szczerze mowiac teraz
wszystko mam pod dziewczynke
dzis u ginekologa widzielismy takiego ladnego chlopaczyka mial 10 miesiecy i ciagle sie do nas usmiechal
chcialabym juz miec mala przy sobie

Cytat:
To ty po porodzie będziesz ważyć mniej niż przed ciazą
Ale najważniejsze że córa się dobrze rozwija.

A na przyszłość: jak kiedys przytyjesz to wiesz - zachodź w ciążę
O tak, to jest dla mnie najwazniejsze bo gdyby bylo cos nie tak ..
ach nawet nie chce o tym myslec
w glowie mam tylko dudniace serduszko mojej kruszyny

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

tez bym sobie pojechala
dasz rade !
za wizyte
Powodzenie z wyprawka

Cytat:
przepisala mi zelezo w tabletkach
no niestety jak sie tyle wymiotuje to trudno tyc
na wymioty mam czopki ale tez sie od nich uodpornilam
staram sie jesc mieso idzie mi to opornie ale posuwam sie na przod

Cytat:
Super, że wszystko ok u Ciebie. Tylko to żelazo...no ale to pewnie przez wymioty.
mam nadzieje ze dzieki tabletka sie poprawi wynik zelaza

Cytat:

hahahahha uwielbiam ten serial
jeden z moich ulubionych

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 14:54   #3238
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny
miałam wczoraj mega stresujący dzień...

umówiłam się na wizytę do lekarza, bo twardnienie brzucha było coraz częstsze i ogólnie czułam że coś jest nie tak.
Okazało się że szyjka zaczęła się skracać ( ostatnią wizytę miałam tydzień temu i była 2 cm dłuższa) i jest ryzyko przedwczesnego porodu
dostałam luteinę i nospę, mam też prowadzić oszczędniejszy tryb życia...

jak to wyraził się mój gin- katastrofy jeszcze nie ma- bo inaczej skierowałby mnie od razu do szpitala, ale organizm zaczął mnie już ostrzegać, zapaliła się już lampka kontrolna...

Tym razem nie dyskutowałam i grzecznie wzięłam l-4 ( jedyny plus że będę w końcu miała więcej czasu by z wami tu popisać)

Zaraz powysyłam również obiecane wiadomości na pw dla wszystkich naszych mamusiek z moim nr tel
jakby któraś z Was nie dostała, proszę piszcie, ale postaram się nikogo nie ominąć

To wypoczywaj teraz i dbaj o siebie, musisz wytrzymac do TP bo jak juz urodzisz to nie bedziesz miala czasu na wizaz i kto powiadomi nas o porodach
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dziewczyny czym sie kierujecie przy wyborze wózka?
ja nie moge sie na nic zdecydowac...a czasu coraz mniej

chcialabym cos małego, lekkiego z pompowanymi kołami....ale chyba nie wybrodukowano takiego cuda?
Nie znam sie na tych firmach o ktoych pisza dziewczyny, jedynie z autopsji moge napisac co jest praktyczne:
a wiec nie zaciezki (zebys go mogla wsadzic do auta) i nie za lekki (misi byc stabilny wiec uwazaj na te 3-kolowe), latwe skladanie i rozkladnie. Hamulkec reczny-super sprawa jak sie zjezdza w dol! Hamulec kol ktory latwo zaciagnac-mozna sie niezle walnac w noge a w klapkach to w ogole...
Regulacja raczki jest dobra, dosyc gleboka budka (mowie juz o spacerowce), skretnosc kol, najolepiej wsadzic cos ciezszego wozka i sprobowac pojezdzic nim jedna reka (codziennie trzebabedzie tak robic przy wejsciu przez jakies drzwi...), kola duze i tylko duze, ale pewnie wszystkie glebokie tak maja... chaba tyle , pestka co ?
Cytat:
Jak rodziłam w 2006 roku to było płatne, później przez 2-3 lata bezpłatne a od paru lat nie ma żadnej opcji. Jest gaz rozweselający
Drugiego szpitala w moim mieście nie ma. Najbliższe są oddalone o kilkadziesiąt kilometrów więc może tam się wybiorę.
nie no bulwers jednym slowem hmmm 1 porod pewnie zdazysz do tych innych ale kolejny ..do tego czasu moze znieczulenie znow sie pojawi w tym Twoim
Cytat:
bardzo dobrze trzeba Tobie teraz odpoczynku!!
trzymam kciuki i bedzie git majonez pocahontas!

super ekstra tez chce isc ogladac porodowke! musze to jakos ogarnac.

Dziewczyny pytalam o kocyki MINKY którego sprzedawce mozecie polecic?

druga sprawa hybryda mi odchodzi juz po tyg wiec moje pazurki musze odpoczać jaką odżywkę polecacie? ja sie na tym kompletnie nie znam!

Dzis idę na SR pierwszy raz i bez TŻta bo pracuje ale Położna kazala mu przyjsc na 2 i 4 zajecia wiec bedzie musial sie zwolnic! a co! razem to razem!

Robiłyście kiedyś hybryde na stopach? zapisalam się na wtorek i nie wiem co o tym myśleć
Mi tez sie nie trzyma hybryda na paznokciach u rak, wiec mam zel a na stopach mam hybryde i trzyma sie juz 5 tyg, musialam zamalowac bo odrost jest ale nic a nic nie odpryslo!
A mi kosmetyczka polecila manikure japonski , podobno super wzmacnia plytke...z tego co kojarze to 50 zl jakos kosztuje i trzeba kilka zabiegow zeby naprawde je wzmocnic..

Cytat:

Znooowu schudlas? kurde to troche przerazajace ale podswiadomie to Ci zazdroszcze
Cytat:
Ja po wizycie!
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusieAle dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

ale numer, miala byc dziewczynka tak? ja bym sie nie obrazila jakby nawet na porodowce okazalo sie ze mam coreczke a nie synka
Cytat:
Nareszcie jestem w domku

no nie no, ta objada sie fastfoodami i jeszcze chudnie, ehhhh noo..
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Możemy wstawić. Masz jakiś link?

Ja też to miałam, ale przed ciążą, teraz nie mam problemu ze spaniem, a z nogami to już w ogóle. Tylko stopy bolą eh.

Też mnie taka panika dopadła w tym tygodniu, boję się, że remonty się przedłużą a ja wyląduję wcześniej w szpitalu. I jakoś ten poród mnie nie przeraża tak bardzo jak to, że wrócę z dzieckiem do tego całego rozgardiaszu.

Zgadzam się z tym, że sknera traci 2 razy. Koleżanka tak chciała przyoszczędzić to kupiła używany wózek 3w1, chyba całkowicie bez sprawdzenia go, bo zaraz musiała dokupywać inną spacerówkę jak młody miał 6 miesięcy, bo na gondolę był za duży a w spacerówce się gniótł przez jakieś beznadzieje ochraniacze boczne. Leżaczek kupiła najtańszy to też zaraz kupowali kolejny bo tamten był do 7 kg, butelki najtańsze to młody nie chciał z nich pić i kupili lepsze, laktator najtańszy i zaraz potem elektryczny. Głowa mała ile kasy stracili na tym.

Ja kupiłam wózek Bebetto Luca, tam gondola ma 79 cm, a chyba największe na rynku mają 85 cm. Dla mnie to niewielka różnica. Zresztą spacerówka w tym wózku jest rozkładana na płasko, jak mały wyrośnie z gondoli to zimą do spacerówki, opatulić kocykiem i pokrowiec na nóżki. Też będzie.

Kurcze dziewczyny, ale co, naprawdę tak tragicznie bez znieczulenia? W moim szpitalu też go nie ma, jest tylko gaz i ja się zdecydowałam już tam rodzić z myślą, że kiedyś nic nie dawali a się rodziło i to ile dzieci…
Ale jak was czytam to sama nie wiem, nie rodziłam jeszcze i mam wrażenie jakbym sobie wmawiała, że lekko popchnę i mały wyjdzie.
Hmmm Grunt to dobre nastawienie, da sie urodzic, da sie to przezyc, w koncu wsyzstkie kobiety rodza... Ja nie powinnam sie w sumie tutaj wypowiadac bo jestem absolutna zwolenniczka znieczulenia i zrobie wszystko zeby to dostac..
Wiesz to parcie to jedno ale wczesniej kilka-kilkanascie godzin skurczy... ale dasz rade, z usmiechem na twarzy (po tym gazie )

Cytat:
Jest lepiej, dziękuję

Ja brałam luteinę i nie odczuwałam żadnych zmian

Moni, no to nieźle. No to gratuluję synka Najważniejsze, że Maluch zdrowy

Malutka, dobrze, że poszłaś do lekarza! Oszczędzaj się i dbaj o siebie

Malutka, Lilka, dzięki za nr tel
Ciekawe która z nas pierwsza urodzi. Która się zgłasza? Robimy zakłady?

Co do wózków, my zdecydowaliśmy się na Bebetto Luca. Ma wszystko, co potrzeba, a nie jest jakiś porażająco drogi. Kupimy do niego adapter do fotelika, to będzie można do sklepu wypinać fotelik i nie brać całej budy ze sobą

A dziś w DDTVN była nasza szkoła rodzenia
ja sie zglaszam na ochotnika jako pierwsza rodzaca! Wole miec to za soba a i tak licze na porod w lipcu i koniec a poza tym skreci mnie jak kolejna bedzie jechala na porodowke i chwalila sie dzidziusiem a ja bede sie meczyc z brzuchem i panikowac przed porodem

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:56   #3239
kasia_ruda
Zakorzenienie

Zaczarowana dostałaś żelazo w tabletkach? Czy tylko w witaminach ciążowych? Kurcze, bo 8,8 to mało (o ile to te same, co nasze normy), norma dla ciężarnych jest od 11. Musisz pomyśleć o diecie krwiotwórczej.
Stary 2014-06-05, 14:56   #3240
patrycja19894
Wtajemniczenie

Bylam dzis w tym szpitalu, mialam KTG, mierzone cisnienie i pobieranie krwi.

Prawie zemdlałam ! Musieli mnie wachlować , otwierac okna i na szybko wodę podac. Jakaś pielęgniarka chciała mi pobrać krew i wbijała się wielką igłą w dwie ręce 3 razy , tylko raz trafiła w żyłe a i tak krwi nie pobrała.. tylko mi krew zaczeła lecieć, ręka w krwi, ja blada a kobieta w szoku
Poszla dopiero po inna kobiecinę, która odrazu za pierwszym razem wbiła się prawidłowo i pobrała dwie próbki. Ale przeżycie niezle

Teraz bede musiała jezdzic dwa razy w tygodniu na badania do szpitala. Kolejna wizyta w poniedzialek.
Dodatkowo zrobią mi USG wątroby czy czasem się nie uszkadza przez tą cholestaze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości