W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 11:15   #3181
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak...

Jeszcze zamówiłam sobie na ebayu ręcznik z kapturkiem, piękny z żabką i przyszła taka ścierka jakby... Fakt, nie sprawdziłam rozmiaru, ale jak można było coś takiego nazwać ręcznikiem dla niemowlaka?

A o tej witaminie K mi kazała też położna poczytać. Podawać, czy nie? Jak jest u was?
A macie może szczepionkę na krztusiec? Mam też podjąć decyzję czy chcę...

I nie mam kocyka z biedronki Chyba muszę zlecić misję komuś w PL, bo nie wiem gdzie tu mogę fajny kocyk dostać :P
Nie martw sie, ja nie mam kocyka z Biedronki i miec go nie bede, bo mi jakos nie pasuje!
Co do nastrojow, to kazda z nas przezywa dokladnie to samo... takie hustawki sa okropne, ale to norma! Ja wczoraj sie poplakalam jak sie dowiedzialam, ze maz jedzie na 3 dni na szkolenie, ktore sie odbywa w centrum SPA... no ok wkurzylam sie jak cholera, bo on bedzie w spa, a ja mam zap....rzac w domu... z wielkim brzuchem...i z 4,5 latka, ktora ostatnio postanowila zachowywac sie jak maly dzidzius (to podobno normalne- taka podswiadoma zazdrosc o rodzenstwo). Jestem duza, niezdarna, opuchnieta, mam mega celullit, a dzisiaj musialam cos przyszyc i ukulam sie mocno w brzuch i zaraz stres czy nie zrobilam krzywdy maluszkowi... krew mi leciala, najadlam sie strachu i teraz bede to przezywac i ciagle sie w siebie wsluchiwac...

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Moje cukry dzisiaj: 91 na czczo, po 2 h 157,90,120

wczoraj 91, 94,99,176,157

przedwczoraj 77,155,123,108

Praktycznie codziennie mam przekroczone od kilku dni bo wczesniej przekroczenia były 3-4x w tygodniu.
Oj to wizyta u diabetologa i to migiem, na ginekologa sie nie ogladaj, bo oni chyba wychodza z zalozenia, ze sa od spraw zwiazanych z kobiecymi sprawami, a nie z cukrzyca...

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za wizytę bo się trochę stresuje

Zarówno ginekologa jak i dentysty
za wizyty!

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Mam taką samą. Jest super. POLECAM !!!

Moja córeczka ważyła tydzień temu 1700 g (końcówka 31tygodnia )
Miesiąc temu na USG gin powiedział, że do porodu powinna ważyć 3100 bo tak mu wyszło z tych jego pomiarów. Ale skoro mam rodzić wcześniej to pewnie będzie mniej.

Trzymam mocno kciuki,

Dziewczęta dziękuję za miłe słowo
Zabieram się do zamawiania i mi nie wychodzi. Przeglądam allegro i sprzedawców i nie wiem na co się zdecydować.

ZUKEN pisałaś, że u rodzyneczek wychodzi najtaniej?

W nocy dostałam wiadomość, że koleżanka z którą leżałam na sali i też dostała sterydy na rozwój płuc (ten sam tydzień ciąży co Ja) została przewieziona na porodówke z 4 cm rozwarcia. Urodziła synka 1850 g 42 cm. W tym szpitalu od niedawna jest tak, że każde dziecko urodzone przed 37 tc nawet jeżeli oddycha samodzielnie zostaje przewiezione do szpitala w Częstochowie (jakieś 70 km) na oddział noworodków. Także jej maluszek został zabrany od razu i widziała go zaledwie przez chwilkę.
Razem zostałyśmy wypisane ... może gdyby została jeszcze dłużej to udało by się zatrzymać akcję... Bardzo to przeżywam.
To az dziwne, ze bez zgody rodzicow przewoza dzieci do innego szpitala i to tak odleglego... Pewnie na Parkitke??

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;-).

Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaków bo to najważniejsze. Nikomu płeć dzieciatka się nie zmieniła;-)?

Po drugie kampanie i rytuały dnia nijak się maja w pierwszym miesiącu zycia bo dzidzius jest malutki i tak nie będzie wiedział że po kąpieli idzie spać. Co innego po pierwszym miesiącu życia. Ja do pierwszego miesiąca życia będę kąpać co drugi dzień oczywiście pupka buzia paszki codziennie. A potem już codziennie.

Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Jeśli bym się to potwierdziło wskazanie do cc i potem leczenie.
Ale to nic pewnego.
Kluseczka moja waży 1700 gr ;-) ale ja i moj Tz tez byliśmy maluszkami.
Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm.

I teraz już co dwa tyg wizyty i KTG przed każdą.

Ide jeść śniadanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie martwi sie, moja siostrzenica tez miala dziurke w serduszku i przez pierwszy rok byla pod opieka kardiologa, po czym dziurka zarosla sama! Teraz chodzi na rutynowa kontrole raz w roku! Jest zdrowa, wysportowana dziewczynka!

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

A dziewczyny i te "niespokojne" stopy/ nogi, tez to mam, jakby zyly wlasnym zyciem... probuje zasnac spokojnie, a one skacza i sie kreca...

Tez mysle czesto co u naszej Mamuski11 !!! Kochana napisz nam jak sie czujesz i co u Was- prosze!!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:20   #3182
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Papryczka, kochana A co mówił jeszcze lekarz? Wszystko musi być dobrze. Słyszałam, że te dziurki się zdarzają i zarastają i dzieci są zdrowe jak ryby! I na pewno u Ciebie tak tez będzie

Na pewno będzie wszystko dobrze ;-) Dziękuję.
Lekarz mówił że trzeba to skontrolować a na karcie jest napisane z USG "......z uwagi na podejrzenie ubytku w części błoniastej przegrody międzykomorowej zaleca się konsultacje i badania takie jak np echo serca...."

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Cybex to bardzo dobra firma, nie tak znan jak maxi cosi ale bardzo wysoka jakość. Mam wózek tej firmy - spacerówkę.

Przyszła pościel od Dolly.pl i jest super, ale tak druga też rewelacyjna - satynowa bawełna taka mięciutka w dotyku cudna. Ochroniacz można prać bez wypełenia bo się zdejmuje.

Papryczko - współczuję Musi być dobrze.

Dziewczyny jak ogarnę to rozpakowywanie to porobię trochę fotek.

Prosimy o fotki ;-) i dzięki za wsparcie.
Juz jestem umówiona na poniedziałek do Dolnośląskiego Centrum Chorób Serca. Dobrze że udało się tak szybko. Dostałam prywatny nr o swojego gina.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Oby się okazało że lekarz sie pomylił.

Ja tez myslę o śniadaniu ale drugim. Chyba wyskoczę na ryneczek bo jest niedaleko biura i kupię sobie jakieś owoce do podjadania.
Drugim ;-) smacznego.
I również dzięki i mam nadzieje że to pomyłka.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-05 o 11:25
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:33   #3183
malutka100
Zakorzenienie

hej dziewczyny
miałam wczoraj mega stresujący dzień...

umówiłam się na wizytę do lekarza, bo twardnienie brzucha było coraz częstsze i ogólnie czułam że coś jest nie tak.
Okazało się że szyjka zaczęła się skracać ( ostatnią wizytę miałam tydzień temu i była 2 cm dłuższa) i jest ryzyko przedwczesnego porodu
dostałam luteinę i nospę, mam też prowadzić oszczędniejszy tryb życia...

jak to wyraził się mój gin- katastrofy jeszcze nie ma- bo inaczej skierowałby mnie od razu do szpitala, ale organizm zaczął mnie już ostrzegać, zapaliła się już lampka kontrolna...

Tym razem nie dyskutowałam i grzecznie wzięłam l-4 ( jedyny plus że będę w końcu miała więcej czasu by z wami tu popisać)

Zaraz powysyłam również obiecane wiadomości na pw dla wszystkich naszych mamusiek z moim nr tel
jakby któraś z Was nie dostała, proszę piszcie, ale postaram się nikogo nie ominąć

malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:37   #3184
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

To az dziwne, ze bez zgody rodzicow przewoza dzieci do innego szpitala i to tak odleglego... Pewnie na Parkitke??
Podobno ze względu na te wszystkie złe wydarzenia które miały miejsce w szpitalach. Tam dzieciaczki mają lepszą opiekę MINUSEM jest to, że mama po porodzie jest oddalona od maluszka...to boli najbardziej.
Nie wiem dokładnie gdzie znajduje się ten szpital nawet się nie zapytałam.

Obym wytrzymała jeszcze do 37/38 tygodnia.

Papryczka

Zarówno Cabrio czy Pebble miały znajome i mówią, że bez różnicy im. Obie wersje godne polecenia.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:52   #3185
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

umówiłam się na wizytę do lekarza, bo twardnienie brzucha było coraz częstsze i ogólnie czułam że coś jest nie tak.
Okazało się że szyjka zaczęła się skracać ( ostatnią wizytę miałam tydzień temu i była 2 cm dłuższa) i jest ryzyko przedwczesnego porodu

jak to wyraził się mój gin- katastrofy jeszcze nie ma- bo inaczej skierowałby mnie od razu do szpitala, ale organizm zaczął mnie już ostrzegać, zapaliła się już lampka kontrolna...

Tym razem nie dyskutowałam i grzecznie wzięłam l-4 ( jedyny plus że będę w końcu miała więcej czasu by z wami tu popisać)

Zaraz powysyłam również obiecane wiadomości na pw dla wszystkich naszych mamusiek z moim nr tel
jakby któraś z Was nie dostała, proszę piszcie, ale postaram się nikogo nie ominąć

No i dobrze teraz nasze kruszynki są najważniejsze
Odpoczywaj i rozsyłaj nr tel.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

Papryczka

Zarówno Cabrio czy Pebble miały znajome i mówią, że bez różnicy im. Obie wersje godne polecenia.
Wytrzymasz trzymam kciuki .

No właśnie i przez ten fotelik ciągle sie zastanawiam który kupić cholerka . Ale postanowiłam że dzisiaj kupuję wózek i fotelik.
Prawdziwa kobieta nie potrafię się zdecydować.

Stary 2014-06-05, 12:03   #3186
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dzięki za wiadomości i smsy

Papryczka - wszystko będzie dobrze!
Karoseria - też już mam doły za sobą, a teraz się wzruszam wszystkim i ciągle chce mi się płakać nad jakimiś głupotami
Justa - jak to w brzuch się ukułaś?? A TŻ będzie z tego spa korzystał, czy tylko szkolenie ma?
Mój niedługo ma szkolenie w moim hotelu
Angelika - dzielna jesteś! super, że wytrwałaś! A Twojej koleżance współczuję, szczególnie tej rozłąki! 70km.. Wczoraj widziałam takiego wcześniaczka urodzonego w 32tc! I wiecie, że się uśmiechał?

Wczoraj na SR położna zabrała nas na porodówkę i powiem wam, że jestem zachwycona! Inni może mniej, bo nie widzieli porodówki w Puławach, dokąd mnie wysyłała mama Mają trzy oddzielne sale do porodów rodzinnych, kameralna atmosfera, nie ma szpitalnych kolorów i rodzi się jak w domu Po porodzie leży się 4 doby, ale jakoś to trzeba przezyć.. lepiej dłużej poleżeć, niż potem wracać do szpitala. Sale są 2 i 3 osobowe, ale kilka było wolnych.
Położna prosiła, żeby nie brać wypchanej walizki, bo mężowie i tak będą dowozić, więc lepiej za dużo nie dźwigać! Najlepiej naszykować w domu torbę do szpitala, a obok kolejne partie do dowiezienia. Ubranka dla dziecka tylko na wyjście.

Podkłady na oddziale i porodowce mają takie - http://allegro.pl/podklady-poporodow...228984276.html
więc lepiej dla siebie kupić te lepsze np. Canpola.

Kupcie sobie koszule nocne na ramiączkach! Wczoraj było już gorąco, a okien nie można otwierać, żeby dzieciaczków nie przewiało!

Przy okazji odwiedziłam koleżankę, która dopiero urodziła. I jej córcia taka grzeczna, dużo spała. Można zabrać sobie też książkę czy gazetę, żeby się nie nudzić w przerwach między karmieniem
Cytat:

Mi wczoraj gin wymacał dziecko i okazało się, że ma główkę na dole, a nie pod żebrami więc cały ten czas głaskałam go po tyłku

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Do szpitala jade jeszcze raz jutro, wczoraj zmarnowalam tam pol dnia i okazalo sie, ze skierowali mnie na niewlasciwe badanie i do innego oddzialu. Mam wizyte jutro na badanie siatkowki.
Doszlo do mnie nagle, ze to jeszcze niecale dwa miesiace.... Rany boskie, ja jeszcze tylu rzeczy nie mam! Panika. W przyszlym tygodniu jade na mega zakupy.
Co? Kto tam pracuje?! Współczuję.. i trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!

I ja chyba się wezmę za ostatnie zakupy wyprawkowe..
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:06   #3187
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a i witam się w 31tc

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wczoraj poszłam spać jakoś o 22, a dzisiaj o 6:30 byłam już wyspana. Poleżałam trochę i jako dobra żona zrobiłam TŻtowi śniadanie i kawę przed pójściem do pracy - byście widziały jego zaciesz Zwykle jeszcze śpię, jak on wychodzi do pracy.

O godzinie 8:20 miałam już wywieszone pranie w ogrodzie - ostatnie dzieciaczkowe rzeczy uprane Prasowania też z tego za wiele nie będzie, bo głównie są tam kurteczki i kombinezony. Parę sweterków pomiędzy tym.

Zastanawiam się tylko nad jednym, gdzie ja ma układać te wszystkie rzeczy?! W sypialni wygospodarowałam 3 półki na dziecięce rzeczy i w meblościance mam pół szafki - będzie cała szafka, jak oddam ciuchy ciążowe (które swoją droga pożyczyłam, uprałam, uprasowałam i nic nie założyłam!) W łazience mam 2 półeczki na rzeczy Małej, ale obawiam się, że wepchnę tam kilka rzeczy i będzie pełno.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma (odpukać!). Jedynie na biodrach i boczkach mam z okresu dorastania, które teraz strasznie się rozciągnęły. Używam balsamu na rozstępy i zwykłego też. Moja mama ma może z 3 rozstępy na brzuchu po 2 ciążach, więc mam nadzieję, że nie będę miała wcale albo tylko kilka.

Wiem za to, że mama ma całe piersi w rozstępach - w 1 ciąży bardzo mocno jej urosły, potem zmalały i przy 2 ciąży urosły jeszcze bardziej - ale już tak mocno jej nie zmalały - tka mi opowiadała. U mnie piersi trochę urosły, ale nie jakoś bardzo mocno - z ich powiększenia jestem akurat bardzo zadowolona - z rozmiaru 70B (nawet nie wszystkie kroje, bo niektóre miały za duże miski i musiałam brać A) mam teraz ładne 80B
u mnie podobnie z piersiami,miałam 75B a teraz są pełniejsze i ładniejsze

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

ja też poproszę bo też mam dziś wizytę.....jak zawsze przed wizytą jest mi słabo z nerw

karoseria znam twój ból, mnie też wszystko przytłacza....a to przez to ze mam wszystko na raz, zaliczenia, prace magisterską, przygotowania wyprawki i praktyki....załatwiania kupę i w ciagłym biegu...Nie to ze stresuję się dzieckiem to i szkołą....
a swoja droga obawy tez mam przed porodem...
tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi)
za wizytę

Cytat:
Cześć dziewczyny ;-).

Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaków bo to najważniejsze. Nikomu płeć dzieciatka się nie zmieniła;-)?

Po drugie kampanie i rytuały dnia nijak się maja w pierwszym miesiącu zycia bo dzidzius jest malutki i tak nie będzie wiedział że po kąpieli idzie spać. Co innego po pierwszym miesiącu życia. Ja do pierwszego miesiąca życia będę kąpać co drugi dzień oczywiście pupka buzia paszki codziennie. A potem już codziennie.

Ja wczoraj po wizycie nic nie pisałam bo się trochę zdolowalam. Ale nie martwię się na zapas nie wolno Nam ;-)
Moja Kluseczka ma prawdopodobnie dziurkę w serduszku,ale to trzeba potwierdzić i oby tak nie było. Dzisiaj muszę umówić nas do kardiologa dziecięcego. I wykonać badania.
Ale to nic pewnego.
Szyjka zamknięta ale już się skraca co na tym etapie ciąży jest normalne ma 28 mm.

Ide jeść śniadanie.

Kochana dobrze ze się nie zamartwiasz na zapas, dzieki temu Dzidzia się i lepiej czuje i zobaczysz wszystko się zrośnie

Cytat:
hej dziewczyny

no to jedziemy na tym samym wózku...mój organizm juz tez mi zaalarmował ze muszę zwolnić

zapomniałam się pochwalić , zaczynamy dzisiaj okrągluki 30 tydzień

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-06-05 o 12:09
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:09   #3188
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Podobno ze względu na te wszystkie złe wydarzenia które miały miejsce w szpitalach. Tam dzieciaczki mają lepszą opiekę MINUSEM jest to, że mama po porodzie jest oddalona od maluszka...to boli najbardziej.
Nie wiem dokładnie gdzie znajduje się ten szpital nawet się nie zapytałam.

Papryczka

Wiesz tu pewnie chodzi o oddzial patologii noworodka, a nie zwykly neonatologiczny (noworodkowy). Maluszki urodzone nawet w 36 tc czesto maja problem z oddychaniem, nie mowiac o tych mlodszych!
Stary 2014-06-05, 12:09   #3189
Polly_
grozi wypollizowaniem

dziewczyny czym sie kierujecie przy wyborze wózka?
ja nie moge sie na nic zdecydowac...a czasu coraz mniej

chcialabym cos małego, lekkiego z pompowanymi kołami....ale chyba nie wybrodukowano takiego cuda?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:09   #3190
Mamamarta2010
Raczkowanie

witam czwartkowo (lo matko zaraz znow weekend i kolejny tc)

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
To szybko się robi, piersi dzielę na pół wzdłuż, ubijam, smaruję kozim serkiem, układam na to pokrojone pomidorki, zawijam, przyprawiam, owijam folią i do piekarnika- max 30 min z przygotowaniem i sprzątaniem. Ser kozi kupuję na wagę, wybieram taki mięciutki, żeby w temperaturze pokojowej się nadawał do rozsmarowania.

Wysłano z aplikacji mobilnej.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Mi Zaczarowana wczoraj zrobiła takiego smaka na frytki, myślałam, że zwariuję, jak nie zjema

Hmmmm faktycznie brzmi prostoi.....chyba zrobie w swojej nowej kuchni
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodzily
czy jak sie lezy w szpitalu to po tych 3-4 dniach jak sie wychodzi jeszcze duzo leci krwi ?

bo nie wiem czy w razie czego nie kupic jakies podkladki na lozko
bo szkoda mi zeby upackac materac i nie wiem czy np, sama podpaska wystarczy
no powiem Ci ze ja uzywalam podkladow 7 dni, na 8 dzien wyszlam do domu i wtedy orzerzucilam sie na podpaski dopiero, strasznie tego duzo bylo....
Cytat:
Dzieki dziewczyny
ja zawsze mialam okres malo obfity ale to nie jest wyznacznikiem zawsze moze ze mnie leciec jak z kranu woda

w takim razie musze sie zapytac poloznej w sobote gdzie moge dostac podklady poporodowe i podkladow na lozko bo wpisuje w neta i nic tu takiego mi nie wyskakuje

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

ja jutro bede miala rowne dwa miesiace

i tez mi sie wydaje ze teraz ten czas pedzi, ale to dobrze
niedlugo sie obudze i bede miala mala przy sobie
moja siostra tez mieszka w niemczech i kupuje w rossmanie chyba z tego babydream, to jest jako podklad do przewijania dzeicka. Ja kupilam tansze u nas w aptece bez misiow itd, narazie 10 sztuk. Potem regularnie bede dokupywac te z rossmana tez na przewijak, na to pieluche tetrowa i git, jak posika to do kosza a pielucha do wymiany i juz.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
stól i krzesła super też chcę takie kupić

wg mnie nie może, leżaczek powinien być rozkładany na płasko

mi leciało i to dużo, z tego co pamiętam to ok 2 tyg po porodzie używałam normalnych podpasek, a podkłady na łóżko kup

za 32 tydzień

ja biorę walizkę, w której będę miała swoje i małego rzeczy. Pamiętam, że paczka pampersów starczyła mi na 5 dni pobytu w szpitalu najwięcej miejsca zajmują pampersy i podkłady, ja biorę jedną paczkę podkładów, jak będę potrzebowała to tż mi przywiezie.

ja podkłady kupuję w rossmanie

okres mam raczej mało obfity, a po cc jednak mocno ze mnie leciało.

Jutro dwa razy muszę jechać do Łodzi, a to jednak ok 60 km w jedną stronę, strasznie mi się nie chce. Rodzice jutro wyjeżdżają do Paryża, nie ma tam gdzie za bardzo zostawić auta, więc muszę ich zawieźć, a wieczorem jedziemy z Zosią do laryngologa. Mała ma powiększone migdały, laryngolog u którego byłam u mnie w mieście każe usuwać trzeci i podciąć boczne, ale jakoś nie jestem przekonana. Znalazłam podobno bardzo dobrego profesora w Łodzi, który badanie robi na miejscu, ale wizyta prawie 500 zł, nic tylko chorować.
Oby Zosia nie musiala miec tego zabiegu! Kurde 500 zl za wizyte? to chba razem z zabiegiem juz ...masakra, niezle koles zarabia...

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ten remont mnie do płaczu doprowadza, nie chciałam gipsowania ścian to Tż się uparł. Dzisiaj w końcu skończył, ale ten pył jest wszędzie. Niby posprzątane, ale myślę, że jeszcze z 3 razy trzeba wszystko przelecieć.

Tak więc kuchnia już prawie skończona ...a potem trzeba pomalować korytarz i klatkę schodową, o matko
Pociesze Cie- ja jestem na etapie wynoszenia gruzu z domu, wczoraj sie stamtad juz wynieslismy bo juz nawet nie pyl jest wszedzie ale piach, kamyczki, wszytsko, a staralismy sie wszytsko dobrze zabezpieczyc i guzik...
Koniec przewidujemy za jakies 2 tyg, za tydz w nd biore juz pania do sprzatania
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi się nasunęło takie głupie pytanie.
Czy te małe dzieciaczki kąpie się łazience? Chodzi mi o to, że właśnie któraś pokazała stelaż na wanienkę, no i to dziecko trzeba po kąpieli położyć i owinąć ręcznikiem i ogarnąć, ja u siebie w łazience nie mam tyle miejsca, żeby tam wstawiać albo montować prowizoryczny stolik. Mogę go myć normalnie w pokoju na stole albo biurku? Czy jak?
I czy takiego bobasa kąpie się codziennie?
My tez przy Tomku nie mielismy miejsca w lazience, wiec na stoliku w pokoju kapalismy a potem od razu na przwijak, ale moj byl taki zmarzluch ze w sierpniu jeszcze farelka szla przy kapieli... jednak w lazience jakos cieplej niz w pokoju.
Kapalismy go codziennie, szybko nauczyl sie ze po kapieli jest mleczko i sam usypial w lozeczku, ale przy drugim na pewno nie bedzie tak dobrze i nie bedziemy kapac codziennie, mam nadzieje ze obmywanie cialka wacikami i ciepla woda tez bedzie dawala podobne rezultaty, chociaz wiadomo ze to nie to samo
Aha i my zawsze kapalismy go w 39-40 stopniach, jak byla zimneisjza to plakal i caly sie trzasl chociaz zamaczalismy cale cialo, razem z pepkiem
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile wy tych podkładów na łóżko kupujecie????ile szt???
ja mam 10 narazie, potem dla dziecka bede dokupywac do przewijania..
Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
my juz po wizycie u dentysty, ciezko bylo i glosno ale w nagrodę bylo wesole miasteczko(akurat pod M1 bylo).
polazilam troszke po M1 ale totalnie nie mialam nastroju na zakupy,kupilam tylko paczkę pampersów 1 bo w domu mam tylko rozm2 a do szpitala lepszy rozm 1.

mam pytanie jaka pojemność tego Octeniseptu kupujecie 50 czy 250 ml??? Ja przy młodszym uzywalam takich nasączonych gazikow Leko i sie zastanawiam co teraz kupić bo co chwila wchodzi nowa "moda" na pielegnacje pepka...
na poczatku starczy Ci mala buteleczka z tym psikaczem a potem mozesz dokupic wieksza i przelewac bo octanisept zawsze sie przydaje zwlaszcza przy dzieciach
Cytat:
Jestem po USG.

Przewidywana waga mojej dzidzi to 4100.

PS. w moim szpitalu nie ma już znieczulenia
PS2. Nie dało się potwierdzić dziś płci. Więc na razie tylko raz miałam rozpoznaną dziewczynkę - 8 tyg temu.
O Boze! jak to nie ma znieczulenia JUZ? bylo i nie ma? Jeny cofaja sie w rozwoju zamiast isc naprzod...
Ja bym szukala innego ale to ja, bo dla mnie jak nie ma znieczulenia to nie ma porodu :/
Waga sie tak nie przejmuj, mi caly czas wychodzilo ze dziecko bedzie b. duze, przynajmniej 4 kg, w dniu porodu w szpitalu oszacowali wage na 3600 a potem okazalo sir ze wyszedl Tomcio 3020g takze niekoniecznie tak musi byc
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
łohoho a ja myślałam że mój będzie duży bo 3800

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczyny dla Maluszka są jakieś specjalne ręczniki? Bo kompletnie nie wiem jakie kupić..
te z kapturkiem, b. fajne sa i ja wle takie cienkie, bo sa mieksze i latwiej dzidziusia wysuszyc

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:20   #3191
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

O Boze! jak to nie ma znieczulenia JUZ? bylo i nie ma? Jeny cofaja sie w rozwoju zamiast isc naprzod...
Ja bym szukala innego ale to ja, bo dla mnie jak nie ma znieczulenia to nie ma porodu :/
Waga sie tak nie przejmuj, mi caly czas wychodzilo ze dziecko bedzie b. duze, przynajmniej 4 kg, w dniu porodu w szpitalu oszacowali wage na 3600 a potem okazalo sir ze wyszedl Tomcio 3020g takze niekoniecznie tak musi byc

Jak rodziłam w 2006 roku to było płatne, później przez 2-3 lata bezpłatne a od paru lat nie ma żadnej opcji. Jest gaz rozweselający
Drugiego szpitala w moim mieście nie ma. Najbliższe są oddalone o kilkadziesiąt kilometrów więc może tam się wybiorę.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:21   #3192
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Karoseria - też już mam doły za sobą, a teraz się wzruszam wszystkim i ciągle chce mi się płakać nad jakimiś głupotami
Justa - jak to w brzuch się ukułaś?? A TŻ będzie z tego spa korzystał, czy tylko szkolenie ma?
Angelika - dzielna jesteś! super, że wytrwałaś! A Twojej koleżance współczuję, szczególnie tej rozłąki! 70km.. Wczoraj widziałam takiego wcześniaczka urodzonego w 32tc! I wiecie, że się uśmiechał?

Wczoraj na SR położna zabrała nas na porodówkę i powiem wam, że jestem zachwycona! Inni może mniej, bo nie widzieli porodówki w Puławach, dokąd mnie wysyłała mama Mają trzy oddzielne sale do porodów rodzinnych, kameralna atmosfera, nie ma szpitalnych kolorów i rodzi się jak w domu Po porodzie leży się 4 doby, ale jakoś to trzeba przezyć.. lepiej dłużej poleżeć, niż potem wracać do szpitala. Sale są 2 i 3 osobowe, ale kilka było wolnych.
Położna prosiła, żeby nie brać wypchanej walizki, bo mężowie i tak będą dowozić, więc lepiej za dużo nie dźwigać! Najlepiej naszykować w domu torbę do szpitala, a obok kolejne partie do dowiezienia. Ubranka dla dziecka tylko na wyjście.

Podkłady na oddziale i porodowce mają takie - http://allegro.pl/podklady-poporodow...228984276.html

Kupcie sobie koszule nocne na ramiączkach! Wczoraj było już gorąco, a okien nie można otwierać, żeby dzieciaczków nie przewiało!

Przy okazji odwiedziłam koleżankę, która dopiero urodziła. I jej córcia taka grzeczna, dużo spała. Można zabrać sobie też książkę czy gazetę, żeby się nie nudzić w przerwach między karmieniem

Mi wczoraj gin wymacał dziecko i okazało się, że ma główkę na dole, a nie pod żebrami więc cały ten czas głaskałam go po tyłku

lilka_vanilka- no wlasnie "dziabnelam" sie w brzuch jak przyszywalam guzik.... krew mi poleciala, a maluszek w tym miejscu ma cos twardego (oby to byla pupka!). I teraz sie martwie, zaraz odkazilam to miejsce, ale boje sie, zeby wszystko bylo ok
Maz jedzie na 3 dni, wiec nie wiem czy wezmie sobie jakies dodatkowe zabiegi w SPA, wiem, ze w cenie pobytu jest na bank basen, sauna finska i taka zwykla, jacuzzy itd. http://www.poziom511.com/ ... mam nadzieje, ze ma na tyle rozumu, zeby wiedziec, ze w chwili obecnej sa wazniejsze wydatki niz pobyt w SPA...i nie wezmie jakis extra zabiegow! Musze mu powiedziec, ze to takie niemeskie...
Stary 2014-06-05, 12:24   #3193
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to nic pewnego.
Super, że jesteś taka spokojna, tak trzymaj! Głowa do góry i musi być dobrze. Najważniejsze, że masz dobrą opiekę i szybko udało Ci się załatwić wizytę u kardiologa. Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Napisz prosze, co przekonało Cie do wózka Tako, ta wieksza gondola? Kurcze, tez wolałabym wieksza, bardziej podoba mi sie wózek bebetto luca, ale tam niestety ta gondola nie jest zbyt duza, a przeciez nasze dzieci będą z niej tez w zime korzystały,kiedy juz troche urosną i ubrania beda grubsze i kocyki, czy spiworki...sama nie wiem A dlaczego fotelik cybex a nie maxi cosi?
Powiem Ci, że jeśli chodzi o wózek to sprzedawca sugerował, żeby się kierować przede wszystkim wyglądem i tym co nam się podoba. Bo generalnie stwierdził, że większość wózków ma te same funkcje i podobne gabaryty. Nie do końca się z nim zgadzam, ale niech mu będzie Ja wcześniej nie brałam pod uwagę Tako City Move, ale jak go na żywo wypróbowałam i trochę nim pojeździłam to poczułam, że mi bardzo odpowiada. Ma dość dużą gondolę, dno ma plastikowe, co podobno ułatwia utrzymanie czystości, bo w razie jakby się zachlapał np. od śniegu to łatwo można przetrzeć, ma dużą torbę, zapinany kosz i po prostu mi się podoba Rozważam jeszcze któryś z modeli Camarelo, a tak na marginesie to z tymi wózkami jest ciekawie, bo ja przeglądając je w internecie nie zwróciłam uwagi, że wszystkie modele są takie same, a różnią się jedynie kolorystką. Dopiero sprzedawca mi to uświadomił
A z fotelikiem to dowiedziałam się, że w cenie Maxi Cosi, który ma 4* w tych rankingach bezpieczeństwa czy jak to się fachowo nazywa, można zakupić fotelik Cybex z 5*. Pan, który nam doradzał stwierdził, że po prostu Maxi Cosi to jest taki modny producent, o którym wszyscy słyszeli, a są na rynku mniej znane modele o naprawdę dobrych parametrach. Wspominał też o fotelikach Mimas.

Cytat:
Ja tez wybrałam juz wózek Camarelo Carera i fotelik Maxi Cosi tylko ciągle się zastanawiam Cabrio czy Pebble.
a masz już może wózek? Bo też się zastanawiam nad tym modelem Będziesz zamawiać z neta?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:24   #3194
Optymistka26
Zadomowienie

Mialam zamawiac na allegro spora czesc wyprawki ale okazuje sie ze w sklepie obok sie oplaca kupic. Dzis spisze wszystko na kartke i w sobote ide z Tz wszystko kupic
Materacyk, posciel i butelki zamowie na allegro bo taniej i wiekszy wybor.
Miala moze ktoras posciel firmy Ankras lub Amy albo od Baby-raj z allegro?Mozecie polecic?

Cytat:
Dziś juz mam lepszy humor - bo wczoraj się zestresowałam tą wagą dziecka. Nie wiem czemu ale jakos wbiłam sobie do głowy że w tej ciąży dzidziuś będzie mniejszy (chcialam tak 3200-3300gr) bo dużo mniej tyję i mam mniejszy brzuch niż w 1 ciąży. Dodatkowo dostałam tez kazanie od męża że zamiast się cieszyć że dziecko zdrowe to się zmartwiłam wysoką wagą. On chodzi dumny jak paw że dorodne dzieci płodzi.
HAHAHA mezczyzni

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Czekam na fachowców od rolet i pomyślałam, że do Was zajrzę na chwilkę. Wczoraj byliśmy na zakupach i typ wózka mi się zmienił Najprawdopodobniej zostaniemy przy Tako City Move albo coś z wózków Camarelo, bo mają największe gondole (ale akurat spacerówka mi się u nich średnio podoba). Ja ciągle sobie wmawiam, że nasza córka będzie duża i chcę, żeby miała sporo miejsca w gondoli, tym bardziej, że planuję całą zimę w niej przejeździć, dlatego zrodził się pomysł z tym wózkiem Camarelo. Muszę jeszcze poczytać o wadze, wadach i zaletach obu wózków i jak się zdecyduję to zamawiamy
Przemaglowaliśmy sprzedawcę w temacie fotelików i też chyba się nie zdecydujemy na Maxi Cosi, tylko na Cybex. I wahamy się co do bazy, bo ją się tylko wykorzystuję do tego pierwszego fotelika, a jednak sporo kosztuje (często więcej niż fotelik).
Kupiliśmy kilka drobnostek i zostawiliśmy w sklepie ponad 200zł. Dopiero dotarło do mojego TŻ ile to wszystko kosztuje i stwierdził, że on już sobie nic nie kupuje tylko wszystko dla Hanusi
Tez chcemy Cybexa z baza dla wygody, ale co wazne i z baza i bez niej ma 4* a przy wsiadaniu do taxi, innego samochodu itp to wazne.
Do Maxi Cosi jest baza isofix pasujaca na wszystkie foteliki ale... kolejne foteliki te powyzej 13kg z MC podobno nie sa juz tak wysoko oceniane wiec i tak kupilibysmy cos innego i baza by sie nie przydala. w sumie 2 rozne bazy wychodza cenowo niewiele wiecej niz 1 pasujaca na wszystkie foteliki.
Koszty rozloza sie w czasie.

Z tymi wozkami to ja dostane kociokwiku!:mur :
Zdecydowana juz bylam na Camarello Carera/Carmelo az poczytalam kilka zlych opinii i rece mi opadly. Wrocilam do pomyslu Jedo Fyn, poczytalam i wszyscy chwala gondole ale marudza na kiepska spacerowke. Juz nie wiem co robic.
Camarelo ma 1 rok gwarancji a Jedo 2 lata.
Juz mowilam Tz kupmy moze uzywane Jedo a przy wymianie na spacerowke kupmy uzywany inny wozek - wyjdzie nam lacznie podobna kwota
albo kupmy cos uzywanego ale z gooornej polki cenowej - uzywke do 2 tys.
Juz nie mam sily do tego tematu

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Kupila teraz sobie lozeczko turystyczne w lidlu za 99zl bodajze i na bank nie sprawdzila z czego jest zrobione i czy chemii nie ma tylko ze o 150 zl tansze niz w Bobolandzie. Materac tez tam pewnie jest z tej dupnej pianki no i nie jest wysokosc regulowana no to wiadomo ze taniej. Eh. Pocieszcie mnie z tym lozeczkiem z lidla albo dobijcie bo ja go jeszcze nie dotykalam ani nie wachalam...
Wychodze z zalozenia ze sknera traci 2 razy.
Rozumiem cie - dla mojego tescia slowo jakosc tez nie istnieje, tylko "promocja". Nie wazne ze cos jest nie funkcjonalne ale jest taniej i "wszyscy kupowali" Dobrze ze Tz ma na odwrot

Cytat:
biednego nie stać na tanie rzeczy.
swieta racja
Jaki wozek kupujesz?

Butter mam nadzieje ze wysypka po probkach z SR szybko ci przejdzie

Cytat:
tym bardziej że mam pewny dyskomfort...wstydze się o tym mówić, ale po prostu nie mam węchu(czasem czuję bardzo intenstwne zapachy, ale rzadko) lekarz mi powiedział, ze taki mój urok widocznie, raczej nie da sie z tym nic zrobić....Tata mi powiedział, ze moja babcia też tak miała, może jakoś genetycznie) dlatego strasznie sie martwię, ze nie wyczuje kupy u maluszka, wiadomo ze będe sprawdzała czesto( u takiego maleństwa wystarczy chwila nie uwagi)
Na pocieszenie powiem ze siostra zna dziewczyne ktora nie slyszy od urodzenia. Jak wrocila ze szpitala z dzieckiem to wszyscy sie bali ja zostawic sama bo cos sie moze stac dziecku jak matka nie slyszy placzu itd.
Podobno to niesamowite jest jak siedzi sobie w kuchni,dziecko spi w pokoju i nagle sie zrywa i leci do niego bo WIE i CZUJE ze dziecko placze choc tego nie slyszy. I co najlepsze nigdy sie nie pomylila. Natura i instynkt matki potrafi sobie ze wszystkim poradzic Takze glowa do gory, rozpoznasz kupe w pore

Cytat:
Ale to nic pewnego.

.
trzymam za poniedzialkowa wizyte

Cytat:
hej dziewczyny

Odpoczywaj i tak dluuugo juz pracowalas a teraz maluszek najwazniejszy. Grunt to szybko zareagowac

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-05 o 12:31
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:31   #3195
papryczka160
Wtajemniczenie

Anius będę zamawiać ze sklepu internetowego Oskar mają fajne ceny na zestaw 3w1.

Tylko KUUUUUUUUUrdeeeeeee jaki folteki MaxiCosi Cabrio czy Pebbleeee aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa umrę zaraz pomóżcie.

Wagowo Cabrio jest trochę lżejszy i ma 5 gwiazdek wielkość ta sama.
Pebble ma 4 gwiazdki jest droższy o 100 zł i ma ładniejsze kolory i kilka udogodnień z pasami .
Pomóżcie bo przez ten fotelik wózka kupić nie mogę .

Wszystkim Wam dziękuję za kciuki ;-)

Optymistko a jakie złe opinie o Camarelo przeczytałaś hyyyy ?

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-05 o 12:34
Stary 2014-06-05, 12:37   #3196
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
ale noworodek tak czy siak spi wieksza czesc doby wiec tu rutyna nie jest tak istotna, karmiony tez jest co ok 3 godz wiec gdzie tu powiazanie ze kąpiel, jedzenie i spanie?
dopiero jak juz wieksza czesc dnia będzie dziecko aktywne to wtedy mozna takie codzienne rytualy wprowadzać bo to ulatwi wieczorne zasypianie, ale jak spi wieksza czesc dnia? Moim zdaniem nie ma sensu,
takie jest moje zdanie i jeśli nie będzie jakichs wskazań medycznych to na pewno nie będę kąpać codziennie(wiadomo ze miejsca najbardziej narażone przemywac będę codziennie,ale do tego nie trzeba calego kąpać
Nie zgadzam sie Przeciez wlasnie po to wprowadza sie te rytualy zeby dziecko sie tego nauczylo, jak juz nie bedzie tak spalo naokraglo (chociaz ja nie kojarze tego okresu jako wylacznie patrzenie na spiace niemowle).
Po kapieli nasz synek lepiej spal, szybciej zasypial, w sumie same plusy. Teraz przy drugim po prostu nie bedzie nam sie chcialo kapac codziennie ale mimo to bardzo popieram jak komus sie chce
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też. Dla mnie smarowanie tymi mokrymi chusteczkami to tylko rozmazywanie brudu. Kąpiel musi być. I ja też wierzę w wyrabianie od początku poczucia rytmu dnia.

Ja mam zamiar przemywac synka ciepla woda a nie chusteczkami... tez mam wrazenie ze chusteczki az sie lepia, teraz jak mamy wieksza lazienke i bede miec tam przewijak to przypusczam ze nawet pupke czesciej bede przemywac woda niz chusteczkami...
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak...

Jeszcze zamówiłam sobie na ebayu ręcznik z kapturkiem, piękny z żabką i przyszła taka ścierka jakby... Fakt, nie sprawdziłam rozmiaru, ale jak można było coś takiego nazwać ręcznikiem dla niemowlaka?

A o tej witaminie K mi kazała też położna poczytać. Podawać, czy nie? Jak jest u was?
A macie może szczepionkę na krztusiec? Mam też podjąć decyzję czy chcę...

I nie mam kocyka z biedronki Chyba muszę zlecić misję komuś w PL, bo nie wiem gdzie tu mogę fajny kocyk dostać :P

heeej nie przejmuj sie, przeciez to normalne! Jakby nie bylo czeka nas mega zmiana w zyciu, wszytsko wywroci sie do gory nogami - to pewne, w koncu nigdy mama nie bylas wiec jest to dla Ciebie nieznany grunt (ja mimo iz bede miala drugie to tez sie boje).
Powiem Ci tak, z 1 synkiem u nas tez byla wpadka, mieszkalismy katem u rodzicow bo za duzo niue zarabialismy, porodu balam sie okropnie i codziennie ryczalam jak to wszytsko sie ulozy, tymbardziej ze moj tz nie cieszyl sie za bardzo z dziecka wiec bylo mi jeszcze smutniej.
ALE jak juz urodzisz tego malego potwora ktory nie daje Ci spac po nocach, i bedzie przerabane a JEDNAK nigdy przenigdy tego nie pozalujesz i bedziesz dziekowac Bogu za ta istotke ktora jako jedyna na swiecie kocha Cie bezwarunkowo i bedziesz czuc sie potrzebna jak nigdy dotad! To jest meczace ale jednoczesnie niesamowite glowa do gory, mysle ze wszytskie miewamy takie okresy, a jak nie to ja jestem nienormalna a Ty tez

Stary 2014-06-05, 12:46   #3197
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny

bardzo dobrze trzeba Tobie teraz odpoczynku!!
trzymam kciuki i bedzie git majonez pocahontas!

Cytat:

super ekstra tez chce isc ogladac porodowke! musze to jakos ogarnac.

Dziewczyny pytalam o kocyki MINKY którego sprzedawce mozecie polecic?

druga sprawa hybryda mi odchodzi juz po tyg wiec moje pazurki musze odpoczać jaką odżywkę polecacie? ja sie na tym kompletnie nie znam!

Dzis idę na SR pierwszy raz i bez TŻta bo pracuje ale Położna kazala mu przyjsc na 2 i 4 zajecia wiec bedzie musial sie zwolnic! a co! razem to razem!

Robiłyście kiedyś hybryde na stopach? zapisalam się na wtorek i nie wiem co o tym myśleć
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:56   #3198
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Byłam na wizycie znowu schudłam tym razem w ciągu 2 tygodni poleciało mi 1.5 kg . Widziała wagę i nic nie mówiła wiec jest ok.

Na skurcze dostałam magnez i spadło mi żelazo mam 8.8 i muszę brać tabletki

Miałam KTG małej serduszko super bije ja nie mam skurczy wiec jest dobrze.

Jestem wykończona bo czekaliśmy trochę na wizyte.

U dentysty zrobili mi 2 zęby, został jeszcze jeden

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:57   #3199
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Mam taką samą. Jest super. POLECAM !!!

Moja córeczka ważyła tydzień temu 1700 g (końcówka 31tygodnia )
Miesiąc temu na USG gin powiedział, że do porodu powinna ważyć 3100 bo tak mu wyszło z tych jego pomiarów. Ale skoro mam rodzić wcześniej to pewnie będzie mniej.

Trzymam mocno kciuki,

Dziewczęta dziękuję za miłe słowo
Zabieram się do zamawiania i mi nie wychodzi. Przeglądam allegro i sprzedawców i nie wiem na co się zdecydować.

ZUKEN pisałaś, że u rodzyneczek wychodzi najtaniej?

W nocy dostałam wiadomość, że koleżanka z którą leżałam na sali i też dostała sterydy na rozwój płuc (ten sam tydzień ciąży co Ja) została przewieziona na porodówke z 4 cm rozwarcia. Urodziła synka 1850 g 42 cm. W tym szpitalu od niedawna jest tak, że każde dziecko urodzone przed 37 tc nawet jeżeli oddycha samodzielnie zostaje przewiezione do szpitala w Częstochowie (jakieś 70 km) na oddział noworodków. Także jej maluszek został zabrany od razu i widziała go zaledwie przez chwilkę.
Razem zostałyśmy wypisane ... może gdyby została jeszcze dłużej to udało by się zatrzymać akcję... Bardzo to przeżywam.
o rany, wspolczuje jej, mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze... A my sie przejmujemy takimi glupstwami, czlowiek jakos trzezwieje jak slyszy takie historie...
Cytat:

ja też poproszę bo też mam dziś wizytę.....jak zawsze przed wizytą jest mi słabo z nerw

karoseria znam twój ból, mnie też wszystko przytłacza....a to przez to ze mam wszystko na raz, zaliczenia, prace magisterską, przygotowania wyprawki i praktyki....załatwiania kupę i w ciagłym biegu...Nie to ze stresuję się dzieckiem to i szkołą....
a swoja droga obawy tez mam przed porodem...

Cytat:
Cześć dziewczyny ;-).

Ale to nic pewnego.

Ide jeść śniadanie.

Oby sie okazalo ze tak nie jest!!!!!!!!

lece i wroce pozniej...dalej nadrabiac...eh, papa

Stary 2014-06-05, 13:02   #3200
Moni 26
Zadomowienie

Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
the fall z nie dużym przekonaniem ale wpisz synusia, jeszcze bezimiennego

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-05 o 13:05
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:07   #3201
UmiZumi
Rozeznanie

ja też nie mam kocyka z Biedronki jeszcze! wieczorem jedziemy z TŻ na zakupy - jakoś tak pusto nam się zrobiło w lodówce - ja nie wiem, kto to wszystko je jak będą kocyki i nam się spodobają, to może kupimy. Zastanawiam się, czy nie kupić jeszcze jednej bluzki ciążowej w Biedronce - mam jedną bluzkę z Biedry kupioną jakiś tydzień temu i świetnie się w niej chodzi, ale nie wiem, jaka będzie po praniu - w tej chwili czekana upranie. Mam też sukienkę ciążową z Biedronki, ale jeszcze nie założyłam...
Stary 2014-06-05, 13:07   #3202
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

swieta racja
Jaki wozek kupujesz?
Jeszcze nie wiemy. Zostawiliśmy sobie ten temat na lipiec. Mamy teraz za dużo spraw zwiazanych z firmą na głowie i po prostu nie mamy za bardzo czasu na "testowanie" wózków.

Cytat:

druga sprawa hybryda mi odchodzi juz po tyg wiec moje pazurki musze odpoczać jaką odżywkę polecacie? ja sie na tym kompletnie nie znam!

Robiłyście kiedyś hybryde na stopach? zapisalam się na wtorek i nie wiem co o tym myśleć
Ja z hybrydy zrezygnowałam jakies 2 miesiące temu i teraz robię żelowe (bez tipsów -na własnej płytce). Zdecydowanie dłużej trzyma mi się kolor. hybryda potrafiła mi odprysnąć gdy walnełam w cos ręką i parę razy paznokiec tez mi się złamał. z żelem nie mam tego problemu. Ale tak w lipcu całkiem zrezygnuję z robienia paznokci bo do porodu nie powinno sie mieć pomalowanych paznokci. Juz ustaliłam z kosmetyczka że w lipcu robie jakis manicure japoński po którym naturalna płytka ładnie sie błyszczy przez jakis okres.
Stary 2014-06-05, 13:08   #3203
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:

Dostali papiery od mojego okulisty i pomieszaly im sie informacje. Powinnam miec badanie dna oka, ocene stanu siatkowki i decyzje o wskazaniu do cesarki. A ze w papierach stalo tez info o sprawdzeniu mozliwosci na laserowa korekte wzroku, wiec im sie pokickalo i poslali mnie na oddzial chirurgii refrakcji a potem sie ''obudzili'' ze tego badania nie moga mi zrobic jak jestem w ciazy. Musze skonczyc karmienie i dopiero wtedy zaczac sie przymierzac do lasera.
Wiec w ekspresowym tempie umowili mi te wizyte na oddzial retinologiczny, wlasnie jutro o 10:00.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
heeej nie przejmuj sie, przeciez to normalne! Jakby nie bylo czeka nas mega zmiana w zyciu, wszytsko wywroci sie do gory nogami - to pewne, w koncu nigdy mama nie bylas wiec jest to dla Ciebie nieznany grunt (ja mimo iz bede miala drugie to tez sie boje).
Ja tez dzis z rana zaliczylam mala zalamke. To te hormony. Poplakiwalam sobie przez 15 minut w tym samym duchu. Ze sobie nie dam rady, ze nie zdaze z wyprawka na czas, ze dostane depresji poporodowej (bo mam sklonnosci), i inne takie glupoty.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:12   #3204
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?

OOO proszę, to juz kolejny przypadek na naszym forum że płec się zmieniła.
co to bedzie jak zaczna sie dzieci rodzic - ciekawe czy beda "niespodzianki"
Stary 2014-06-05, 13:13   #3205
UmiZumi
Rozeznanie

zmykam robić obiad - dzisiaj na życzenie TŻ: ryż z warzywami myślałam, że coś bardziej skomplikowanego wymyśli, jak rano pytałam, co by zjadł Mówił też o pieczonym serze żółtym - nigdy nie robiła, ale teściowa ostatnio tłumaczyła, więc zrobię, jak go kupimy - wyszedł wczoraj do spaghetti koniecznie musimy jechać dzisiaj na te zakupy, bo wieje pustkami w lodówce...

a to szczepionkę na krztusiec trzeba kupić? nie jest obowiązkowa ani refundowana przez NFZ?
Stary 2014-06-05, 13:16   #3206
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
zmykam robić obiad - dzisiaj na życzenie TŻ: ryż z warzywami myślałam, że coś bardziej skomplikowanego wymyśli, jak rano pytałam, co by zjadł Mówił też o pieczonym serze żółtym - nigdy nie robiła, ale teściowa ostatnio tłumaczyła, więc zrobię, jak go kupimy - wyszedł wczoraj do spaghetti koniecznie musimy jechać dzisiaj na te zakupy, bo wieje pustkami w lodówce...

a to szczepionkę na krztusiec trzeba kupić? nie jest obowiązkowa ani refundowana przez NFZ?
nic tylko się cieszyć że mało wymagajacy
Ja dzis w planach mam mielone, młode ziemniaczki i sałatę ze smietaną. Została też mi zupa z młodej kapusty która zrobił wczoraj mąż.
Stary 2014-06-05, 13:18   #3207
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Anius będę zamawiać ze sklepu internetowego Oskar mają fajne ceny na zestaw 3w1.

Tylko KUUUUUUUUUrdeeeeeee jaki folteki MaxiCosi Cabrio czy Pebbleeee aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa umrę zaraz pomóżcie.

Wagowo Cabrio jest trochę lżejszy i ma 5 gwiazdek wielkość ta sama.
Pebble ma 4 gwiazdki jest droższy o 100 zł i ma ładniejsze kolory i kilka udogodnień z pasami .
Pomóżcie bo przez ten fotelik wózka kupić nie mogę .

Wszystkim Wam dziękuję za kciuki ;-)

Optymistko a jakie złe opinie o Camarelo przeczytałaś hyyyy ?
Ja bym sie nie zastanawiala i brala Cabrio - bezpieczniejszy a to dla mnie priorytet. A jeszcze jak tanszy sesese

Jak znajde o tym Camarello jeszcze raz to wkleje

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:23   #3208
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

no to jedziemy na tym samym wózku...mój organizm juz tez mi zaalarmował ze muszę zwolnić
nie ma rady, trzeba zwolnić
a czy Ty również bierzesz luteine??

Dziewczyny, które brały/biorą luteinę- dobrze się czujecie po tym? bo ja mam wrażenie że jakoś dziwnie- jestem jakaś senna, wręcz otępiała
nie wiem czy to możliwe po luteinie?

Cytat:
bardzo dobrze trzeba Tobie teraz odpoczynku!!
trzymam kciuki i bedzie git majonez pocahontas!
dziękuję

Cytat:
Ja po wizycie!

gratuluję synka
a czy wcześniej lekarz Ci powiedział że to będzie dziewczynka, czy nie znałaś jeszcze płci i miałaś tylko takie przeczucie?
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:25   #3209
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Byłam na wizycie znowu schudłam tym razem w ciągu 2 tygodni poleciało mi 1.5 kg . Widziała wagę i nic nie mówiła wiec jest ok.

Na skurcze dostałam magnez i spadło mi żelazo mam 8.8 i muszę brać tabletki

Miałam KTG małej serduszko super bije ja nie mam skurczy wiec jest dobrze.

Jestem wykończona bo czekaliśmy trochę na wizyte.

U dentysty zrobili mi 2 zęby, został jeszcze jeden
To ty po porodzie będziesz ważyć mniej niż przed ciazą
Ale najważniejsze że córa się dobrze rozwija.

A na przyszłość: jak kiedys przytyjesz to wiesz - zachodź w ciążę
Stary 2014-06-05, 13:32   #3210
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie!

Wiesz co, ja przy takim ciśnieniu dostałam na stałe leki na obniżenie. Nie chcę cię straszyć, ale wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne, nie kazał ci nawet kontrolować w domu? Ja muszę mierzyć trzy razy dziennie, a przy górze 160 mam jechać do szpitala...

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości