|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
ale tak jak i u mnie czas zrobić odrosty
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Aizdee No własnie nic!
I nie wiem czy ta skorupa nie przepuszcza łoju czy facelle tak zadziałał nie wiem. Ale byłam w szoku.. Tylko ze jak przejechalam palcami po głowie to się paznokiec zatrzymywal na 'skorupce'... eM mi łeb obejżał i mówi, że to takie jakby żółtawe strupki, więc mozliwe ze się rozdrapałam ;/ No ni kupiłam tę neutrogenę więc zobaczymy U lekarza własnie na badaniach tarczycy byłam bo się dziwne rzeczy dzieją, zobaczymy...
|
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi zaczęły się rozdwajać paznokcie:/.Nie dziwi mnie to bo ciagle choruje,brałam 2 antybiotyki w maju.Muszę teraz o sobie zadbać. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-04 o 13:15 |
|
|
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadrabiałam codziennik i muszę ci powiedzieć, Myszko, że twoje włosy są coraz piękniejsze Joanku(! kolor Już trzy razy nakładałam olej, podcięłam końce. Pierwsze z lampą zrobiłam wieczorem, drugie rano; po trzech godzinach na polu była już totalna miotła. Kupię znowu oliwkę bd fur mama, bo mimo że nie znoszę tego zapachu, to chyba najlepiej działała. Aziddee, jakie ty już masz długie włosy! Próbowałam znaleźć twoje aktualne zdjęcia, ale coś nie mogę się dokopać. Wrzuć jakieś!
Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2014-06-04 o 15:40 |
|
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Joanku mam nadzieję, że Ci to co kupiłaś pomoże.
KikoX może wrzucę po cięciu. Przestałam aktualizować, bo przez wypadanie nie mam się czym chwalić
|
|
#1776 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten naturalny naturalny też ładny... kurka, i ta gęstość! Jak ja Ci zazdroszczę posiadania tylu włosów Cytat:
Pójdź do lekarza i na pewno szybko znajdzie się rozwiązanie tego problemu.Cytat:
Ja od jakiś 8 lat myję głowę codziennie i nie ma przebacz, muszę umyć. Chyba, że wiem, że nie wyjdę z domu, to wtedy sobie odpuszczam. :pA boli Cię pod tymi strupkami? W sensie, rozdrapałaś jakiegoś przez przypadek, lała Ci się jakaś krew albo ropa? Jeśli to nie jest nic poważnego, żadna reakcja alergiczna czy coś to może peeling skóry głowy by pomógł, np. można dodać cukru do szamponu. Tylko gorzej, jak to coś poważniejszego i taki zabieg mógłby zaszkodzić :<
|
|
#1777 |
|
Moderator
|
Ja też myję głowę tak że szamponem/odżywą raz na tydzień. Pomiędzy myciami tylko moczę, nakładam odżywke czy maske jak tego potrzebują i spłukuję. Potrafią mi włosy hardcorowo półtora tygodnia bez mycia wytrzymać, dzis akurat myjałam ale to tylko przez to że używałam protein i mi zżerały nawilżenie paskudy.
We wakacje pewnie już w ogóle będę nieczęsto myć bo teraz odświeżam żeby kształt fryzura miała - moje kudły nie cierpią czestego mycia. I jak szybko skubane rosną, prawie już wróciły do długości sprzed cięcia, szok ;D z 3 cm przyrostu. Myszka jakie piękne i gładkie włoski i fakt, że dużo ich *,* |
|
|
|
#1778 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Za to mydełka Sesa jestem ciekawa. Jeśli nie sprawdzi się jako myjadło, to zostanie odżywką. Ewentualnie mydłem do ciała
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś z Was blondynek używa szamponu Jaonna Niebieskiego? Czy można go traktować jako "prosty szampon" do oczyszczania?
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpuszczam właśnie jak w domu jestem cały dzień, albo dawniej jak czasem wyprostowałam to mi się na 2 dzień trzymały
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam dziś, bo zaraz padam spać, jutro nadrobię
![]() Ale czy tak dużo włosiąt mam, tak chyba wygląda, mam 7cm w kucyku, to żadna rewelacja, acz nie jest źle i już nie narzekam ,lubię swoje włosy, nawet jak mają mieć 7cm objętości |
|
|
|
#1782 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przypadkiem odkryłam dziś najlepsze działanie maseczki, może komuś się przyda to napiszę. Wróciłam późno, a że sąsiadów mam starszych i nerwowych to musiałam ogarnąć wszystko na raz. Zmieszałam półtora łyżki biovaxa do suchych z 3/4 łyżki olejku makadamia. Następnie pacnęłam to na głowę, dałam na to czepek i poszłam ćwiczyć z Jillian pół godziny. Pod czepkiem miałam od tych potów i skoków dosłownie saune, po prysznicu - efekt najlepszy z dotychczasowych sposobów trzymania masek |
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myję głowę co 3-4 dni
częściej nie potrzebują to po co mam je męczyć?
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak jest dużo lepiej niż było, teraz na drugi dzień są takie tylko trochę nieświeże, ale ja się strasznie źle z takimi czuję. Cytat:
Odeśpij sobie! ![]() U mnie trzymają dwa dni jak je wysuszę suszarką, ale dość rzadko mi się to zdarza. Jak schną same to lepiej wyglądają. :p
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie gdybym ciągle chodziła w rozpuszczonych to byłoby ok, ale po 5 dniach wolę je związać bo po prostu mam ich dość A teraz jak pracuję na 2 zmiany to mi się nie chce myć bo musiałabym suszyć i tak o sobie czekam od piątku do piątku Mam coraz większą ochotę ściąć je tak do ramion dokuczają mi strasznie ostatnio i w ogóle
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś tak miałam (w liceum), że jak umyłam rano, to wieczorem już miałam brzydkie. Często w piątki zdarzało mi się tak, że myłam rano przed szkołą, a później pod wieczór przed wyjściem gdzieś ze znajomymi. Teraz mogłabym co 2gi dzień myć, ale myję codziennie, chyba z przyzwyczajenia i bo lubię mieć świeże włosy. No i teraz myję wieczorem. Więc też nie wiem, czy 2 noce by mi włosy przetrwały. Na pewno daje radę, jak umyję rano, chodzić cały dzień, a później następny. |
|
|
|
|
#1790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A nie - nie mam czasu ćwiczyć, nie mam czasu nakładać odżywki na włosy... Cytat:
![]() ![]() Ja myłam kiedyś raz na tydz teraz co 4 dni.
|
|
|
#1791 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myję co 2 dni jak są kręcone i nie czeszę ich a jak mam wyprostowane i są bez tylu środków do stylizacji to 4 dni mogę nie myć i jest ok
.Duza ilość środków do stylizacji powoduje,że po dwóch dniach czuję się nieświeża i muszę umyć głowę.
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Czemu? Stosowany jako szampon do oczyszczania?
Joanny się do oczyszczania jak najbardziej nadają. Cytat:
Jakoś przy krótszych moje zawsze krócej świeże były. |
|
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Joanku, piszesz w codzienniku o "wylewaniu gluta" - zastanawia mnie, jak to dokładnie wygląda. Rozprowadzasz go potem jakoś na włosach/dzielisz na pasma/rozczesujesz?
edit: Aaa, ty używasz gluta w ramach odżywiania, nie stylizacji! Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2014-06-05 o 14:34 |
|
|
|
#1796 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Kikox Po ostatnim plukaniu deszczowa mam gluta w szklance i maczam w nim wlosy, a reszte wylewam wyżej żeby spłynęła. Takie odciskam w koszulkę i zawijam w plopping. Po 10 minutach dopieto przeczesuje palcami, nakładam bootsa plopping raz jeszcze i to tyle na tym etapie.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-06-05 o 17:33 |
|
|
|
#1798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony myślę że nie ma co być ortodoksem, włosy mają być ozdobą a nie jakąś świętą krową. Więc jak wyglądają lepiej ze stylizatorami, ale się szybciej przetłuszczają, to już chyba lepiej dla własnego komfortu myć je częściej, niż paradować z nieogarnierem ;PJa właśnie do stylizacji nie używam niczego (też dlatego, że codzienne ugniatanie by mi pół życia zabrało) a i tak jak nie umyję, to mi sie wydaje, że mam kupkę brudu na łbie Cytat:
Pewnie tak Też właśnie myję na wieczór. Jak zdarza mi się umyć rano, to wtedy myję następnego dnia wieczorem i są jeszcze znośne. Ale nie chce mi się wstawać wcześniej żeby je umyć, musiałabym suszarką o 6 dziewczyny w pokoju budzić, po za tym wieczorem mam te pięć czy dziesięć minut więcej na jakąś maskę czy coś.
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Święte słowa! Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Z przykrością stwierdzam, że moje całkiem już zdrowe włosy kręcą się słabiej, niż jak były zniszczone. Choć w sumie powinnam się cieszyć, że są już zdrowe, nawet jak mają mieć mniejszy skręt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

.Zmotywowałaś mnie,zaraz zadzwonię umówić się
.

Mój szary blondzik w naturalnym świetle wygląda tak:
nie jestem panikarą ale tym razem serio się boję (dodam, że przed chwilą podcięłam jeszcze trochę włosy) przez ponad 2 tygodnie straciłam tyle włosów, że szok (po myciu wygląda to strasznie)
Pójdź do lekarza i na pewno szybko znajdzie się rozwiązanie tego problemu.
Jeśli to nie jest nic poważnego, żadna reakcja alergiczna czy coś to może peeling skóry głowy by pomógł, np. można dodać cukru do szamponu. Tylko gorzej, jak to coś poważniejszego i taki zabieg mógłby zaszkodzić :<

dokuczają mi strasznie ostatnio i w ogóle 
.Duza ilość środków do stylizacji powoduje,że po dwóch dniach czuję się nieświeża i muszę umyć głowę.