|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Wyprałam 2 pralki ciuszków i nie mam więcej miejsca na suszarce także na dzisiaj koniec
Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania![]() Dzisiaj mam kiepski dzień, jakoś tak niedobrze mi się zaczęło robić, w głowie się zakręciło i strasznie mi ręce zaczęły się trząść Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodziPrzyznam, że pierwszy raz się wystraszyłam, że dzieje się coś niedobrego, jeszcze jak mnie brzuch zabolał to już całkiem... Z tego wszystkiego wzięłam walizkę, spakowałam do niej wszystko co już mam dla siebie i dzidzi i nie ma już na nic miejsca a ja nie spakowałam jeszcze ręczników, koszul, klapków pod prysznic, papci ani żadnej bielizny ![]() Chyba czeka mnie jakaś selekcja bo niezłym wyczynem będzie się zmieścić
|
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Jakby kogoś interesowało porównanie fotelików Maxi Cosi
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/compa...642F683C2C&d=0
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję jutro zacząć prać, idą upały, więc mam nadzieję, że wszystko będzie schło szybciutko, mam zamiar się z tym w weekend obrobić, ale jak czytam, co piszesz, to się obawiam trochę, że potrwa to dłużej. Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Te objawy to brzmią jak spadek cukru, może pracując zapomniałaś zjeść i stąd się to wzięło? Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do prania, to czekam aż ten cały pył zmyjemy z domu, ale u mnie chyba mało tych ciuszków, może dwa wkłady wyjdzie plus pościel i ochraniacze... |
|
|
|
|
#3275 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do bluzek to mam dwie. Różową i niebieską. Po praniu nic się z nimi nie stało... super mi się je nosi. Sukienkę też już wypróbowałam i jestem zadowolona. Nie jest to ostatni krzyk mody ciążowej ale czuje się w niej wygodnie. Spodnie dresowe też kupiłam i śmigam w nich cały czas. Ogólnie odzież biedronkowa u mnie pełną gębą. Jeszcze troche i mi skrzydełka urosną Cytat:
Za dwa tyg mam zmienić na waginalną.....masakra!! Cytat:
WIĘCEJ ODPOCZYNKU !! To na prawdę jest ważne!! Ja po całym tyg leżenia czuje znaczącą poprawę. A tak na prawdę już po 3 dniach czułam się dużo lepiej.
|
|
#3276 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I po 2 godz wcinam kanapki.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez miałam problem z żelazem - groził mi nawet szpital i zastrzyki. Na szczęście od jakiegoś czasu idzie mi powoli w górę. Aaaaaa, to faktycznie źle zrozumiałam. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-05 o 17:14 |
||||
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam ze cudownie jest slyszec przez 10 minut bicie serduszka swojego malenstwa
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Niby w ciąży taki puls jest dobry
![]() Co do spadku cukru to nie ma szans, wstałam rano, zjadłam bułkę z pomidorem, później tż przywiózł mi pączka z jabłkami Wciągnęłam jeszcze 2 krówki Także głodna nie byłamMi pogoda nic nie daje przy suszeniu bo wszystko schnie na suszarce w sypialni koło okna Na dworze nie chcę wywieszać bo każdy by tylko patrzył czy już urodziłam, że ciuchy dziecięce piorę Poza tym mamy sznurek koło takiej żwirowej drogi i tam się za bardzo kurzy![]() Wiesz co tych ubranek to nie wyszło by tak dużo ale do tego doszły pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyki, ręczniki, śpiworki, chyba z 5 kompletów pościeli, prześcieradła, ochraniacze do łóżeczka i tak jakoś się zebrało, że chyba z 20 pralek będzie
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo czesto przed spaniem musze zjesc bulke i mi przechodzi
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Nie orientuję się za bardzo, ale może chodzić o to, że spożywasz pokarmy zawierające szybko wchłaniające się węglowodany. Po spożyciu takich produktów poziom glukozy we krwi gwałtownie wzrasta, wtedy trzustka w szybkim tempie wytwarza dużą dawkę insuliny, która znowu może za bardzo obniżyć poziom cukru. No i wtedy niby się coś jadło a cukier niski i rączki drżą.
![]() |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Ok rozumiem już
Tylko dziwne, że po zjedzeniu tej bułki i pączka jeszcze było mało No ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia co do 3 skibek na 2 śniadanie
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3290 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja szczepilam się na krztusiec w 28 tyg, zadnych objawow po niej nie miałam tylko reka trochę bolała bo to domięśniowo, czytałam ze nie ma ona zywych kultow bakterii wiec jako tako jest lagodna, no ale wiesz to indywidualna sprawa i sama musisz zdecydowac Cytat:
Cytat:
za wizyte z serduszkiem na pewno będzie dobrze u mojej koleżanki synek urodzil się z dziura w sercu i w przeciągu roku wszystko się zroslo i teraz jest okCytat:
|
||||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana ślicznie
Ciuszki w komodzie już czekają ? Zmieściliście się ?Ja cały czas zwalniam jakąś szafę w sypialni na rzeczy dla małej, jeszcze trochę i nie będzie dla nas miejsca
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zmieszczenia to powiem Ci ze kocyki i reczniki trzymam w szafie ale juz i tak nie mam miejsca nigdzie a szafe mam duza bo o taka : ![]() nawet na zdjeciu sie cala nie zmiescila a nie ma w niej miejsca jestem zalamana ![]() nie wiem gdzie wsadze reszte jak przyjdzie
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też piorę tylko te 56 i 62
![]() Jak tak posegregowałam rzeczy na rozmiary i zostawiłam te małe to wcale nie jest tego jakoś mega dużo Mam zamiar już nic nie kupować na te małe rozmiary, teraz jak coś mi wpadnie w oko to będę brała na 68 albo większeWiadomo też, że trochę ciuszków pewnie jeszcze kupi rodzina i znajomi jak będą przychodzić do małej, tak samo pampersy pewnie dostanę także póki co mam tylko 2 paczki tych najmniejszych |
|
|
|
#3294 |
|
Raczkowanie
|
zaczarowanadlaniego uwielbiam ten wasz kącik, marzę o czymś takim
bardzo ładny kolor scian. Nie wiem czy dam rade namowic tz na taki, bo on chce zolty albo jakis jasny ' zeby nie bylo jak w trumnie ' :-( juz sama nie wiem . Zazdroszcze , ze masz to juz z glowy jade w sobote po wyprawke dla malego. Nie moge sie doczekac
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak nawet czytalam na necie opinie innych mamusiek i one odradzaja kupowanie nie wiadomo jakiej ilosci bo sie tego nie zluzyje na rozmiar 56 - 62 chociaz ja mam tez sporo na rozmiar 50-56 bo ta ich mala byla wczesniakiem od ktorej mamy ciuszki no u mnie niestety sie nie zapowiada zeby ktos cos nam kupil nawet z ciuszkow Tesciowa jakos tez milczy w tym temacie w sumie mieszka 10 minut od nas a juz jej ponad miesiac nie widzialam niby byla taka chetna do kupienia wozka ale to typ osoby ktory duzo mowi a malo robi |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haaaa Ty to jesteś dobra, wszystko już urządzone, czeka gotowe...dziewczyny u Was też juz tak "na gotowo" wszystko?? bo u mnie ciuchy w koszach (nie prane bo mi się zdaje ze za wcześnie...), łóżeczko na strychu przykryte, pościel popakowana w oryginalne folie, wózek zamknięty szczelnie na 4 spusty na strychu, pieluch ani innych kosmetologiczno-higienicznych rzeczy brak kącik dla małej jest ale w mojej głowie - wiem po prostu gdzie będzie stało łóżeczko i tyle![]() ja sobie nie wyobrażam mieć już łóżeczka koło głowy...do nas ciągle ktoś przychodzi i mimo, że mieszkamy w dużym domu to i tak często siedzimy tam gdzie my śpimy, głupio bym się czuła jakby mi już wszystko stało a tu jeszcze 2 miechy do terminu. A może to ja dziwna jestem...no nie wiem. ja myślałam żeby łóżeczko rozłożyć w pokoju na początku sierpnia
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A szafa jak sądzę z Ikei? Bo moja siostra też taką ma, chyba nawet większy rozmiar, chcieliśmy też taką z Tż bo można samemu przestrzeń zorganizować, ale ostatecznie wybraliśmy inną. Mnie się wydaje, ze jakiej dużej szafy bym nie wybrała, zawsze będę narzekać na brak miejsca
|
||
|
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
zaczarowanadlaniego powiem Ci ze tak jest swietnie, moze nawet ciekawiej to wyglada niz dwie sciany takie a dwie takie :-D ja mam jeszcze jeden problem, bo mam na jednej scianie tapete zlota w takie brazowe roze i nie mam pojecia jaki kolor do niej dobrac.. :-( teraz mam taki bezowy
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole sama dopilnowac poki mam sile bo Tz jak to facet nie pouklada tego tak jak bede chciala poza tym chcialam zeby sie meble wywietrzyly tak samo wozek tez sie wietrzy w duzym pokoju akurat z tym nie ma problemu bo my lozeczko mamy w swojej sypialni i jak ktos przychodzi to siedzimy w kuchni badz duzym pokoju bo raczej w sypialni nie bede nikogo trzymac zwlaszcza ze nasze lozko sie nie sklada i zajmuje 70 % pokoju poza tym ja mysle ze urodze w lipcu bo termin mam na 5 sierpnia a moja mama zawsze rodzila przed terminem i wole miec gotowe bo sobie niewyobrazam rodzic i tego ze Tz zamiast byc ze mna i z mala mialby sie zajac przygotowaniem tego wszystkiego wole sama po malu zrobic poza tym mnie rozczula taki widok i sie ciesze zawsze jak sie budze jak patrze na lozeczko ze coraz blizej juz do narodzin ![]() ale wiadomo kazdy jest inny ![]() A moj Tz chcial juz wszystko kupywac w grudniu wiec i tak sporo czasu go przetrzymalam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno
Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania
Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

Poza tym mamy sznurek koło takiej żwirowej drogi i tam się za bardzo kurzy

Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak... 
za wizyte z serduszkiem na pewno będzie dobrze u mojej koleżanki synek urodzil się z dziura w sercu i w przeciągu roku wszystko się zroslo i teraz jest ok
jestem zalamana