|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
activelifestyle, dzięki
no_dubt, też chcieliśmy się dogadać z parką, ale ksiądz dał nr do niego i on musi porozmawiać z narzeczoną. Do dziś się nie odezwał. TŻ powiedział, że jeśli będziemy przystrajali Kościół, to ściągniemy ozdoby po mszy. Tylko kto to zrobi, bo nie wynajmujemy dekoratorki Odp. TŻta: Każdy z gości coś sobie weźmiemarlenqa, szybko znajdziesz coś innego ![]() misia, fachowa robota, śliczny jest! mysza, raczej nie |
|
|
|
#1622 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
No na tym zdjęciu chyba nie ![]() Cytat:
Ale nic, jeden wydatek odpada
|
||
|
|
|
#1623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za zdobna suknia ![]() Konkardia - no więc mówię, że jeśli najlepiej będziesz się czuła w wyprostowanych lekko spiętych to tak się czesz
|
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardorja dlaczego mi współczujesz?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
activelifestyle
Kate Noir Konkardia enzunio 21klaudyna anka1897 cornflower_girl bardorja czekooczekolada Dziękuję za wszystkie opnie . Jeszcze się nad tymi trudniejszymi nazwiskami zastanowię zanim zamówię zaproszenia ![]() Konkardia A co takiego zrobiłaś że nie musiałaś odmieniać ?
Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-06-05 o 16:46 |
|
|
|
#1626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy po prostu tekst: Będzie nam bardzo miło, jeśli zaszczycą nas swoją obecnością ... Bez odmieniania |
||
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba ze jeszcze jakies upięcia chociaż do tego ![]() monidot ja tez nie musialam odmieniac, mialam w zapro ' rodzice i narzeczeni wielce zaszczyceni beda gdy sz.p. ...... na uroczystosc przybeda'
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-06-05 o 16:57 |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze jedną zagwostkę... Idziemy z TŻ na wesele parę tygodni wcześniej, przed naszym. On ma tylko taki... ekhem... trochę już przestarzały w kroju garnitur. I stwierdził, że albo idzie w nim, albo w ślubnym No i teraz nie wiem jak byłoby lepiej... Dwa nowe odpadają, bo garniak jest tylko od święta, do pracy tylko koszule nosi ( |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba będę mieć tak: X X i Y Y w imieniu rodziców i własnym maja zaszczyt zaprosić Sz. P. ......................... ............ na uroczystość zawarcia związku małżeńskiego itd.... W takim wypadku chyba powinny być odmienione co? |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie chciałabym żeby Tż w ślubnym przed ślubem gdzieś poszedł. Już lepiej ten starszy ubrać ewentualnie w tym starszym coś np. zwęzić, zależy jaki krój
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
My stosujemy
![]() Nadrobiłam Was oczywiście nie wszystko ale kilkadziesiąt stron :P Enzunio jak już pisałam ślub i wesele jak z bajki ![]() Co do nas to sprawy ślubne stoją w miejscu i chyba tak postoją aż do lipca mam nadzieję że w lipcu ruszymy chociaż w czerwcu musimy iść do księdza i do urzędu. W pracy jest dziwnie ogólnie wszyscy fajni ale dyrektorka to jakiś tyran i wszyscy sie jej boją wszyscy poza mną bo ja nie widzę się tam we wrześniu więc trochę mi to wisi szczególnie że wiem że teraz mnie nie zwolni co oczywiście nie znaczy że nie wykonuje swoich obowiązków ale mam dystans do jej fanaberii dzieci są powoli do ogarnięcia chociaż już mi głos wysiada a w pon mam lekcje pokazową (sala 4 na 4 metry 14 dzieciaków ja + pomoc nauczyciela pani dyrektor i 2 nauczycielki ) w sobote idziemy na ślub mojej kuzynki ale nie wiem co z tego wyjdzie bo TŻ jest chory od kilku dni ciągle ma zawroty był już u lekarzy i w szpitalu i podobno jakiś wirus dostał tabletki i powoli przechodzi. ale tak bardzo chciałam w końcu z nim potańczyć a nie wiadomo co z tego wyjdzie
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Melduje że dziś odebrałam obrączki
uploadfromtaptalk1401984887298.jpgWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie nazwisk, to ja części nie odmieniałam - nie mogło mi przejść przez klawiaturę, że zapraszam Państwa Widłów (Agata i Dariusz Widła) , czy Cacków (Marzena i Krzysztof Cacko) - jedni i drudzy dziwili się, że ich nazwisko się powinno odmieniać jak z nimi rozmawiałam - a rozmawiałam
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Lusiija, piękne obrączki!
Byłam w salonie sukien ślubnych zapytać, co z tą przymiarką ![]() Pani powiedizala, że do mnie zadzwoni, ale przymiarka koniec czerwca/początek lipca i mam mieć wtedy stanik, choć ostatecznie jakbym nie miała, to tragedii nie będzie. Producent jest poinformowany, że chcę jak najpóźniej przymiarkę, więc nie ma problemu. No i nie mogła się nachwalić, jak dużo schudłam, jak dobrze wyglądam i jaka różnica. Ostatni raz widziałyśmy się na Targach w styczniu ![]() Mega miłe to było! Chciałam obejrzeć moją kieckę, ale jej nie było już Czyli wiem, że nie mam co się umawiać na probny make up i fryzurę, zeby zgrać to z przymiarką, bo kiecki nie ma.Moje dylematy biała, czy ecru też zostały rozwiązane, bo miałam mierzyć białą jeszcze raz i ew. inną ecru i myśleć, a tak to zostawiam tak, jak jest w umowie, ecru i koniec. Może i dobrze wyglądam w białej, ale nie znoszę białego i źle bym się w niej czuła, ecru będzie dobra
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, potrzebuję rady
![]() W załącznikach jest moja suknia, fryzura, którą prawdopodobnie będę miała. Planuję uszyć bolerko ala koszulka, raczej gładkie, może z drobnym zdobieniem koronkowym na końcu rękawków (rękawki 3/4 lub takie na grubych ramiączkach). Pas do sukni planuje bez ozdób w pastelowym różu, bardzo delikatnym, możliwe, że związany z tyłu na kokardkę(raczej tak). Powiedzcie mi teraz czy coś z tej biżu by pasowało? We włosach będę miała powpinane kilka kwiatków ale to się okaże na kolejnej próbnej Linki do biżuterii:Bransoletka: https://www.etsy.com/listing/1549540...d_tlp=weddings Kolczyki: https://www.etsy.com/listing/1103775...home_active_16 https://www.etsy.com/listing/1064997...?ref=related-1 https://www.etsy.com/listing/9983604...home_active_22 https://www.etsy.com/listing/1539594...home_active_19 https://www.etsy.com/listing/9217334..._home_active_4 Czy może coś całkowicie innego? Stawiam raczej na bransoletkę i kolczyki niż na łańcuszek i kolczyki. Bo jak dam łańcuszek to chyba ta góra za ciężka się zrobi i jakoś do bolerka mnie to nie pasi co prawda zdejmę je pewnie po kościele ![]() Może bransoletka zamiast podwójna to pojedyncza powinna być? Nie wiem, doradźcie coś proszę bo im dłużej na to patrze tym gorzej
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-06-05 o 19:00 |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, bransoletka podwójna jest spoko. Z tych kolczyków wybrałabym nr 1, aczkolwiek nie wiem, czy nie lepsze by były kuleczki (jak w bransoletce).
I bransoletka i te pierwsze kolczyki PIĘKNE |
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za opinię Chyba są takie same kolczyki właśnie z kuleczką na końcu
|
|
#1638 | |
|
Konto usunięte
|
Krótki już mam
![]() dzięki za odpowiedzi Cytat:
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
byłam dzisiaj w salonie przymierzyć moją suknie i zrobić sobie zdjęcie bo nie mam jej w żadnym katalogu, jest jakiejś edycji limitowanej.
guziki nie są zapięte w ogóle bo nikomu się nie chciało. ten paseczek został odpruty bo był na nim brzydki kwiatek i mam zakupić taki tylko szerszy. co powiecie ? przy okazji udało mi się kupić jeszcze dzisiaj przez przypadek buciki w których chyba pójdę do ślubu chciałam fuksja/ amarant i są |
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak elegancko Pasek moim zdaniem kompletnie nie pasuje i lepiej byłoby bez niego
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
i buciki
tylko światło nie jest najlepsze....
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
Konkardia, moja przyszła szwagierka na swoim ślubie miała wyprostowane włosy i właśnie kosmyki z przodu zaczesane z tyłu. Ładnie to wyglądało
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Lusiija, piękne! Błysk jak z reklam ![]() aniuska18032, głosuję za ostatnimi lub przedostatnimi kolczykami ![]() TysiaBB1989, też odrzuciłabym pasek. Zazdroszczę Ci, że masz już buty. Ja wciąż szukam
|
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Lusiija Piękne obrączki
![]() Le_lena ja właśnie Busse i Karnafel zostawię tak jak są bo w l. mn. totalnie dziwnie brzmią. aniuska18032 bardzo ladnie wyglądasz w tek sukience, myślę że bransoletka jak najbardziej pasuje, a co do kolczyków to mi się praktycznie wszystkie podobają, wybierz zależnie od tego jak długie chcesz je mieć ![]() TysiaBB1989 buty świetne , suknie bardzo ładna
|
|
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też chciałam buty w takim kolorze, bo to mój przewodni, ale jak mówiłam mamie, że teraz często dziewczyny mają kolorowe buty i taka moda, to stwierdziła "że chyba nie u nas" ale i tak kupie takie jak mi sie spodobają
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Piękne obrączki
![]() Cytat:
A ja się pochwalę mamy już wódkę i wino ![]() A do tego dzwonił pan od obrączek i są już do odbioru. Jutro odbieramy. Nie moge się doczekać
|
|
#1646 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lusiija - Ładne ![]() Cytat:
![]() aniuska18032 - bardzo ładna bransoletka TysiaBB1989 - super wyglądasz Gratuluję zakupu bucików ładnie leżą ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Czekam na fotki
|
|||
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeszcze mam prosbę
, chce mieć na zaproszeniu wierszyk lub tekst w którym zamiast kwiatów prosimy wino lub tez inny alkohol a zamiast prezentów pieniędze, i chciałabym mieć to ułożone w jednym wierszyku/tekście. Tu podaje dwa osobne które się nam dosyć podobają, ale nie wiem czy można je jakoś złączyć w całość czy lepiej coś innego wymyślić?By o kwiaty znieść frasunek, przynieś Gościu dobry trunek. Młodzi barek skompletują i serdecznie podziękują. Wino, whisky, likier, rum – wybór to już będzie Twój. Goście nasi ukochani, my już w domu wszystko mamy. Chcecie coś nam podarować, dajcie śwince się radować. Lub ewentualnie coś takiego: Młoda Para pragnie szczerze No i prosi goście mili, Na wesele nie z kwiatami, Lecz byście z winkiem przybyli. A co do prezentów wszelkich Nie róbcie pakunków wielkich. Te do koperty schowane Są najbardziej pożądane. Chociaż szczerze mówiąc wolałabym jakiś fajny tekst do tego ułożyć zamiast wierszyka ale nie wiem jak się do tego zabrać Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-06-05 o 21:05 |
|
|
|
#1648 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym zebrała dekoracje, chyba, że wiedziałabym, że para, która ślubuje po nas jest w trudnej sytuacji materialnej. To ewidentnie wygląda na podejście "na sępa" ![]() Żadna praca nie jest warta szargania sobie nerwów Znajdziesz coś lepszego na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bransoletka piękna Cytat:
![]() Dziewczyny melduję, że byłam z mamą na zakupach i po 5 godzinach chodzenia po sklepach efekt jest następujący: - Bielizna ślubna TAKA )- Sukienka dla mnie na poprawiny http://www.sendspace.pl/file/b6bfd27d7daa3ae449e000d - Sukienka dla mamy na wesele http://www.sendspace.pl/file/7075c3cbcd77c6fd2b689c2 - Sukienka dla mamy na poprawiny (nie mam zdjęcia, bo mama dała ją do krawcowej na niewielkie przeróbki )Jestem meeega zadowolona
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-06-05 o 21:02 |
||||||
|
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pasuje. Piszę bo mam podobną kieckę, a welon trochę za ramiona.
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Ciesze się ze wam się podoba
no świecą się mocno a robiłam bez lampy i w domu hmm i dałam 300zl za robotę plus brylanty najlepszy biznes życia ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Odp. TŻta: Każdy z gości coś sobie weźmie

Ale nic, jeden wydatek odpada
My przy wyborze tekstu do zaproszeń wybraliśmy za to taki, w którym nie odmieniamy żadnego 

15.09.2014