W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 20:28   #3331
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mi też się szare podobają ale z tych co papryczka wstawiła to super też wygląda ca13
Też mi sie podoba bardzo ten CA 13 ale zrezygnowałam z niego ze względu na pomarańczowe koła , które już średnio mi sie podobają.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Hmm Tz kupil szary kocyk z Biedry teraz musimy dokupic jeszcze szary wozek zeby byc prawdziwa sierpniowka

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
za podjętą decyzję! Jak przyjdzie to koniecznie daj znać, to wtedy może i ja się w końcu zdecyduję

To mnie zaskoczyłyście z tym pulsem. Ja mam zazwyczaj tak 60-65. Dziś miałam 80 i czułam się fatalnie. A tu czytam, że 110? łoo matko, chyba by mi serce wyskoczyło
Wrzucę rel zdjęcia jak przyjdzie.

Ja w połowie ciąży miałam tetno w spoczynku nawet 120. Ciężko mi się oddychało, zaczęłam brać Eutyrox i wszystko teraz jest ok.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:32   #3332
anius_7
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ha, ja też mam taki puls zawsze, około 60 max 70 jak Wy żyjecie z pulsem 110, masakra jakaś. A może to my ledwo żyjemy?
ja jestem niskociśnieniowcem, więc może też z tego powodu mam taki niski puls zawsze. Mój lekarz rodzinny śmieje się, że będę długo żyła, bo moje serce sobie powoli pracuje, nie zmęczy się za szybko

Dziewczyny zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz. Jakoś mi się wbiło do głowy, że dziecko na początku powinno leżeć na płasko, czy to w wózku czy w łóżeczku. A teraz czytam, że jednym z zaleceń w celu uniknięcia śmierci łóżeczkowej jest układanie dziecka pod kątem ok.30 stopni. To jak to w końcu ma być? Mam nie używać poduszki do łóżeczka, ale jakoś materacyk podnieść?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:37   #3333
malutka100
Zakorzenienie

Dziewczyny nadrobiłam 4 strony, pocytowałam i wszystko mi wcięło ah jak ja to uwielbiam...

zVenus- ja również nie mam jeszcze tak ładnie wszystkiego przygotowanego jak wiele dziewczyn tutaj, ale pocieszam się, ze mam prawie najpoźniej z was termin, więc jeszcze zdąże
mam ciuszki, które leżą co niektóre jeszcze z metkami papierowymi nieodciętymi aha i jeszcze karton z przesyłka z all- m.in. przewijak, ręczniki z kapturkiem i kilka innych rzeczy...
Ale teraz jestem już na l-4 więc się wszystkim zajmę.
W weekend planujemy podjechać do sklepu pooglądać wózki już jakieś typy mamy, ale trzeba się jeszcze przymierzyć na żywo

papryczka160- piękny macie wózek super kolor...

h4linka- ja już nie planuje więcej dzieci...ale wiadomo tak myślę teraz, a co będzie w przyszłości- zobaczymy
Może jestem jakaś wyrodna ale nie wyobrażam sobie przez to wszystko jeszcze raz przechodzić...
Wiem że mój Tż chciałby mieć dwójkę.

Zaczarowanadlaniego- Ty to się bidulko umęczysz...Ale jeśli chodzi o to że schudłaś- też bym się nie martwiła skoro lekarz mówi że z dzieckiem wszystko ok- to chyba najważniejsze

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
j
Dziewczyny zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz. Jakoś mi się wbiło do głowy, że dziecko na początku powinno leżeć na płasko, czy to w wózku czy w łóżeczku. A teraz czytam, że jednym z zaleceń w celu uniknięcia śmierci łóżeczkowej jest układanie dziecka pod kątem ok.30 stopni. To jak to w końcu ma być? Mam nie używać poduszki do łóżeczka, ale jakoś materacyk podnieść?
ja kupiłam poduszkę klin
coś takiego:
http://allegro.pl/poduszka-klin-40x3...260108955.html
tylko że nie od tego sprzedawcy
myślę że takie rozwiązanie jest dobre, bo takiej zwykłej płaskiej poduszeczki nie można
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:39   #3334
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem niskociśnieniowcem, więc może też z tego powodu mam taki niski puls zawsze. Mój lekarz rodzinny śmieje się, że będę długo żyła, bo moje serce sobie powoli pracuje, nie zmęczy się za szybko

Mozesz podniesc lekko materac, ponoc sprawdza sie podlozenie ksiazki pod materac, jest wtedy pod kątem, a dziecko nadal lezy plasko.
Stary 2014-06-05, 20:48   #3335
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Oj zuken nie odpuszczasz to i ja odpiszę: a kto Ci powiedział, że ja pościeli nie wypiorę i łóżeczka z materacem nie wywietrzę??? Wszystko będzie gotowiuteńkie na czas, z tym, że nie będzie leżało w pokoju...dopiero na początku sierpnia zniosę na dół. mam nadzieję, że już rozumiesz o co mi chodzi ja po prostu nie wyobrażam sobie mieć tego wszystkiego już "pod nogami" i w zasięgu wzroku. Dla mnie to za wcześnie choć nie twierdzę że nie przygotuje wszystkiego zawczasu na tip top Mam nadzieję, że się rozumiemy
Fajnie ze masz gdzie wyniesc rzeczy by sie nie plataly pod nogami. Tez bym tak chciala

My mamy sajgon bo wszystko co u nas bylo kompletowane i skladane trzeba teraz przewiezc na poczatek do mamy. I tu klops bo nie ma miejsca nawet na lozeczko.Trzeba w tym celu jakies szafki wyrzucic ale gdzie dac ubranka nie mam pojecia.
Jak juz TZ skonczy urlop po narodzinach to wrocimy do siebie a tego tym bardziej sobie nie wyobrazam - zapakowanie malego dziecka, wszystkich ubranek, wanienki, akcesoriow do samochodu i fruu w droge A na miejscu wypakowanie na raz wszystkich rzeczy dla dziecka To bedzie armagedon

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:49   #3336
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jutro wysylaja nam nasze rzeczy ktore zamowilismy : jupi: (oprocz jednej poszewki na ktora czekamy 3 tygodnie bo nie maja na stanie ale nam sie nie spieszy ) aaaa jestem mega szczesliwa
super wkoncu się doczekalas no i brawo za wizyte, mam nadzieje ze wyniki szybko ci się poprawia, wiesz co mój siostrzeniec pil cherbate z pokrzywy bo niby lepiej się wtedy zelazo wchlania

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

hahah nieźle

smaka tymi pierogami robicie, az wkoncu sie wkurze i zrobie, tyle, ze u mnie to zawsze pol dnia stania z pierogami bo nie potrafie zrobic malej porcji.

Nic nie poradzimy na to USG, nie wiem ile przysluguje USG z NFZ w PL, ale chyba tez nie za wiele? Ja Ci powiem, ze jestem zadowolona z tutejszej sluzby zdrowia, poczatkowo bylam zalamana, ale teraz widze, ze jak cos sie dzieje reakcja jest natychmiastowa i jezeli trzeba badania zrobic codziennie, tak tez to robia, do tego z usmiechem na twarzy

Czego sie nie zrobi dla tych naszych maluszków Jeszcze nie ma ich na swiecie, a my bysmy góry przeniosły jakby trzebabyło

Ja dzis miałam puls 110 i polozna stwierdzial, ze za wysoki. Ale to chyba efekt lekarskiego fartucha

Ja wyprałam dopiero jeden automat, wzielam sie za to z wielkim zapałem ale po wyprasowaniu duzej ilosci mini bodów i spiochów - szybko mi sie odechciało

Mi jeszcze nie proponowali szczepienia na krztusiec

Ja mam tylko zaznaczone na jedym wykresie, to o ten chodzi co na zdjeciu?

Ostatnio mam szcxzescie na te polozne, jak jedna zgubila moje wyniki tak druga nie mogla pobrac krwi. A mam wszystkie zyly widoczne.
aha no ja mam cos podobnego tylko wlasnie po prawej mam przypuszczalna wage dziecka zaraz ci wkleje zdiecie

Cytat:
Mi też się szare podobają ale z tych co papryczka wstawiła to super też wygląda ca13

Ja mam szaro różowy ale nie jest z takiego fajnego materiału jak te wózki teraz Jest taki śliski

Patrycja no w Polsce na NFZ też nie ma dużo usg bo chyba tylko 3 czy 4 W sumie to i tak zależy od gina bo niektórzy robią na każdej wizycie Mimo to chyba to ostatnie usg jest trochę później niż w 30 tygodniu, żeby właśnie zobaczyć ile maluszek waży i czy jest odpowiednio ułożony do porodu No i trzeba zobaczyć czy jest odpowiednia ilość wód płodowych i czy łożysko się nie starzeje także na pewno jakieś usg jeszcze jest pod koniec...

Dziewczyny a pierzecie ochraniacz do łóżeczka? Ja mam 2 bo jeden kupiłam i jeden dostałam, wyprałam ten co dostałam i nie wiem czy się czasem nie skopał A poszewki niestety nie można ściągnąć i teraz nie wiem czy ten drugi też prać?
ja wyprałam w automacie jakos nie pomyslalam ze cos może się stacale naszczescie nic mi się nie stalo
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:50   #3337
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Mozesz podniesc lekko materac, ponoc sprawdza sie podlozenie ksiazki pod materac, jest wtedy pod kątem, a dziecko nadal lezy plasko.
Gdzies czytalam ze dobry jest duzy segregator podlozony pod materac. Ciekawe czy to sie sprawdzi. Ludzie podkladaja tez ksiazki, reczniki itp

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:57   #3338
pati1078
Rozeznanie

P1050899.jpg
Stary 2014-06-05, 21:24   #3339
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
To masz lepsza tabelke. Wg Twojej jakbym zaznaczyla swoje krzyzyki to na 28 tydz mały ważyłby ok 1350gr.
Stary 2014-06-05, 21:24   #3340
agatka553
Rozeznanie

Witajcie mamuśki
Od razu przepraszam, że się nie odzywałam, ale od poniedziałku byłam u rodziców i jakoś nie było okazji żeby wejść na neta.

Ja już zaczęłam 32 tydzień, bo dziś już 31 tygodni i 1 dzień

We wtorek byłam u Gina i znów mam CRP podwyższone, a nie wiem czemu. Mam zażywać rutinoscorbin, żeby uszczelnić łożysko przed infekcjami, ale ja nie czuję żeby być jakoś przeziębiona i dobrze się czuję. Czy któraś z Was też tak miała??

Wczoraj byłam znów na szkole rodzenia (dziękuję, że mnie namówiłyście, bo naprawdę warto) pomimo, że nikt więcej nie przyszedł. Byłam tylko ja z mężem, ale pani położna naprawdę ciekawie mówiła, np. jak walczyć ze skutkami zzo albo co zabrać ze sobą do szpitala. Gadała półtorej godzinki, ale nie wiem kiedy zleciało, mąż też był zadowolony.

Niestety dziś jestem już trochę zmęczona, a Wy tyle naskrobałyście, że pewnie jutro cały dzień spędzę żeby Was dogonić.

Dziś już zmykam i Wam też życzę spokojnej nocy.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:32   #3341
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

agatka to czekamy, żebyś nam tutaj streściła conieco ze szkoły Ja właśnie dzisiaj wstępnie spakowałam walizkę bo się przestraszyłam Ciekawe ilu rzeczy zapomnę

W sumie tak patrzę i jak pampersy wezmę osobno to powinnam się zmieścić
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:39   #3342
UmiZumi
Rozeznanie

Dołączam do posiadaczek kocyka z Biedronki W dotyku wg mnie miły, szkoda tylko, że wzory były już przebrane. Wzięliśmy szary we lwy i kolorowe drzewa. Mam nadzieję, że nie zrobi się brzydki po praniu...

czytałam, że rozmawiacie o ciśnieniu i pulsie. Ja też jestem niskociśnieniowcem - przynajmniej byłam przed ciążą, bo teraz jestem prawie, jak z książki wyjęta. Funkcjonowałam w pełni normalnie z ciśnieniem 90/60, rzadko miewałam wyższe. Teraz mam zwykle 110/70 - 115/75. Puls też mam pomiędzy 60-70, ale to nie uległo zmianie w ciąży.
Stary 2014-06-05, 21:40   #3343
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna
Mam nadzieję , że wózek się sprawdzi

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Ja też dzisiaj odreagowuje
Cały dzień sobie dogadzam tyle co ja dzisiaj zjadłam niezdrowych rzeczy.
Widzę połowa z nas będzie miała szaro-czarne wózki

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Ja tam mogę kogoś przepuścić w kolejce

Ja niezdecydowana w końcu się zdecydowałam, tzn TŻ zdecydował bierzemy fotelik Cabrio Fixa uffffffffffff.
I wózek też kupiłam kolor Ca 14 i kolor graphic crystal fotelik
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...elazcamarelo-_
Też dzisiaj poszalałam, lody, ciastka u teściowej a na koniec chipsy…
Tż mi nie pozwala chipsów jeść, ale z nim wynegocjowałam, że jak będę karmić piersią to ani tyle sobie nie użyję, więc do porodu mogę trochę poszaleć

Cytat:

Ja mam szaro różowy ale nie jest z takiego fajnego materiału jak te wózki teraz Jest taki śliski

Patrycja no w Polsce na NFZ też nie ma dużo usg bo chyba tylko 3 czy 4 W sumie to i tak zależy od gina bo niektórzy robią na każdej wizycie Mimo to chyba to ostatnie usg jest trochę później niż w 30 tygodniu, żeby właśnie zobaczyć ile maluszek waży i czy jest odpowiednio ułożony do porodu No i trzeba zobaczyć czy jest odpowiednia ilość wód płodowych i czy łożysko się nie starzeje także na pewno jakieś usg jeszcze jest pod koniec...

Dziewczyny a pierzecie ochraniacz do łóżeczka? Ja mam 2 bo jeden kupiłam i jeden dostałam, wyprałam ten co dostałam i nie wiem czy się czasem nie skopał A poszewki niestety nie można ściągnąć i teraz nie wiem czy ten drugi też prać?
Ale jak się skopał? Ja miałam zamiar prać, mam jakaś tam funkcję w pralce pierze/puch, ale zastanawiam się czy ręcznie nie przepłukać właśnie.

Cytat:

Zawitkowski w jakimś wywiadzie mówił, że właśnie dziecko położone bez poduszki na płaskim materacu oddycha najlepiej bo w miękkim zapada mu się główka i nie może jej obrócić. Tak więc ja niczego nie podkładam.
A o tych poduszkach klinowych to już chyba jakiś czas temu była tutaj dyskusja i któraś z was odradzała. Ktoś pamięta?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Od razu przepraszam, że się nie odzywałam, ale od poniedziałku byłam u rodziców i jakoś nie było okazji żeby wejść na neta.

Ja już zaczęłam 32 tydzień, bo dziś już 31 tygodni i 1 dzień

We wtorek byłam u Gina i znów mam CRP podwyższone, a nie wiem czemu. Mam zażywać rutinoscorbin, żeby uszczelnić łożysko przed infekcjami, ale ja nie czuję żeby być jakoś przeziębiona i dobrze się czuję. Czy któraś z Was też tak miała??

Wczoraj byłam znów na szkole rodzenia (dziękuję, że mnie namówiłyście, bo naprawdę warto) pomimo, że nikt więcej nie przyszedł. Byłam tylko ja z mężem, ale pani położna naprawdę ciekawie mówiła, np. jak walczyć ze skutkami zzo albo co zabrać ze sobą do szpitala. Gadała półtorej godzinki, ale nie wiem kiedy zleciało, mąż też był zadowolony.

Niestety dziś jestem już trochę zmęczona, a Wy tyle naskrobałyście, że pewnie jutro cały dzień spędzę żeby Was dogonić.

Dziś już zmykam i Wam też życzę spokojnej nocy.
A jakie są skutki zzo jeśli możesz napisać?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:46   #3344
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ok rozumiem już Tylko dziwne, że po zjedzeniu tej bułki i pączka jeszcze było mało No ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia co do 3 skibek na 2 śniadanie
Nie dziwne. To cukry proste wszystko. Szybko podnosi poziom cukru, ale nie daje 'energii' na długo

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Fajnie ze masz gdzie wyniesc rzeczy by sie nie plataly pod nogami. Tez bym tak chciala

My mamy sajgon bo wszystko co u nas bylo kompletowane i skladane trzeba teraz przewiezc na poczatek do mamy. I tu klops bo nie ma miejsca nawet na lozeczko.Trzeba w tym celu jakies szafki wyrzucic ale gdzie dac ubranka nie mam pojecia.
Jak juz TZ skonczy urlop po narodzinach to wrocimy do siebie a tego tym bardziej sobie nie wyobrazam - zapakowanie malego dziecka, wszystkich ubranek, wanienki, akcesoriow do samochodu i fruu w droge A na miejscu wypakowanie na raz wszystkich rzeczy dla dziecka To bedzie armagedon
O matko, to faktycznie będzie przeprawa dla Was Współczuję!

Venus, ja jestem na takim etapie, jak Ty Nic nie wyprane, rzeczy w torbach, kosmetyki nie kupione, łóżeczko nie kupione, wózek tez nie

Papryczka, super wózek i fajnie, że wstawiłaś ten link, bo w tym sklepie znalazłam swój wózek z fotelikiem tańszy i z dodatkowymi gratisami Tak więc dziękuję

A ja jutro mam wizytę, możecie trzymać kciuki, bo mam schizy, że szyjka się skraca..

Dziś zadzwoniła do mnie moja 3-letnia siostrzenica, że pierogi z truskawkami były pyszne i żebym zrobiła na jutro

UmiZumi, też mam ten właśnie wzór kocyka. Bardzo mi sie podoba i będzie pasował do jakiegokolwiek koloru wózka...chociaż wybraliśmy...no zgadnijcie jaki kolor

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-05 o 21:49
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:48   #3345
pati1078
Rozeznanie

mojej koleżance polozna doradzila żeby uzyc poduszki klinowej bo dzidzia strasznie ulewala
Stary 2014-06-05, 21:49   #3346
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dołączam do posiadaczek kocyka z Biedronki W dotyku wg mnie miły, szkoda tylko, że wzory były już przebrane. Wzięliśmy szary we lwy i kolorowe drzewa. Mam nadzieję, że nie zrobi się brzydki po praniu...

czytałam, że rozmawiacie o ciśnieniu i pulsie. Ja też jestem niskociśnieniowcem - przynajmniej byłam przed ciążą, bo teraz jestem prawie, jak z książki wyjęta. Funkcjonowałam w pełni normalnie z ciśnieniem 90/60, rzadko miewałam wyższe. Teraz mam zwykle 110/70 - 115/75. Puls też mam pomiędzy 60-70, ale to nie uległo zmianie w ciąży.
Ja wyprałam dzisiaj ten kocyk i dalej jest taki milusi, do tego teraz pachnie takim małym szkrabem, normalnie chyba będę z nim spać

TheFall nie wiem czy nie straci "fasonu" ale to zobaczę jutro bo teraz schnie to ciężko powiedzieć Chociaż przed chwilą jak patrzyłam to wydaje mi się, że jednak będzie ok Przeraziłam się jak wyciągnęłam z pralki bo był jak szmat a

A co do skutków zzo to chyba chodzi o to, że możesz nie czuć skurczy i nie wiedzieć kiedy przeć, tak coś kiedyś czytałam ale niech się agatka wypowie co tam ciekawego się dowiedziała

Dziewczyny kupujecie więcej staników do karmienia czy w domu będziecie chodzić w normalnym? Ja jakbym jednak miała karmić to kupiłam jeden bawełniany ale kompletnie się w nim nie czuję O wyglądzie nie wspomnę No i chyba na tym jednym poprzestanę, wezmę go do szpitala a później będę już nosić normalne, usztywniane
Co myślicie?
Stary 2014-06-05, 21:52   #3347
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:

hej, nie wolno podusi dawac ale kupuje sie klin do lozeczka i wsadza go pod materac

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:54   #3348
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ja wyprałam dzisiaj ten kocyk i dalej jest taki milusi, do tego teraz pachnie takim małym szkrabem, normalnie chyba będę z nim spać

TheFall nie wiem czy nie straci "fasonu" ale to zobaczę jutro bo teraz schnie to ciężko powiedzieć Chociaż przed chwilą jak patrzyłam to wydaje mi się, że jednak będzie ok Przeraziłam się jak wyciągnęłam z pralki bo był jak szmat a

A co do skutków zzo to chyba chodzi o to, że możesz nie czuć skurczy i nie wiedzieć kiedy przeć, tak coś kiedyś czytałam ale niech się agatka wypowie co tam ciekawego się dowiedziała

Dziewczyny kupujecie więcej staników do karmienia czy w domu będziecie chodzić w normalnym? Ja jakbym jednak miała karmić to kupiłam jeden bawełniany ale kompletnie się w nim nie czuję O wyglądzie nie wspomnę No i chyba na tym jednym poprzestanę, wezmę go do szpitala a później będę już nosić normalne, usztywniane
Co myślicie?
Mi coś obiło się o uszy, że po zzo może boleć kręgosłup nawet przez kilka miesięcy i skoajrzyłam, ze jak skutki zzo to może jeszcze jakieś cyrki się dzieją po tym.

Mi akurat te bawełniane staniki bardzo pasują chociaż uważam, że nie podtrzymują cyców w ogóle.
Stary 2014-06-05, 21:54   #3349
UmiZumi
Rozeznanie

czekamy na paczkę z pościelą, poszewkami (do łóżeczka i drugi komplet do wózka), prześcieradłem, ochraniaczem, przybornikiem, ma też przyjść rożek i baldachim razem ze stelażem. Paka pewnie będzie duuuuża!

Wózek chcemy zamówić w najbliższy weekend.
Łóżeczko w trakcie odnawiania, makabra jakaś, jak to idzie...

Materacyk kupimy w tę lub następną sobotę.
Zostały jeszcze: ciepły kocyk, ręczniki, kosmetyki dla Bobasa, termometr i kilka rzeczy z apteki. Do końca czerwca mam zamiar mieć wszystko. Ciekawa jestem, czy nam się uda wyrobić

Na koniec czerwca, początek lipca chcemy jechać jeszcze do Ikei - w celu kupna komody, lampki nad łóżeczko - jak nie dam rady, to wybierzemy i zamówimy coś przez neta.
Stary 2014-06-05, 21:58   #3350
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie?
No właśnie ja też się zastanawiałam nad tym. Wolałabym chodzić w swoich zwykłych. Chyba na razie nie kupię i zobaczę, jak mój biust będzie się prezentował, jak zacznie się laktacja...

Hania

Stary 2014-06-05, 22:02   #3351
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

Co myślicie?
ja kupiłam 2 do karmienia i jeden pół usztywniany z myślą o szpitalu, chodzeniu w nich w domu, ewentualnie spaniu w nich (chociaż, to ciężko mi sobie wyobrazić - nie spałam nigdy w staniku ). Myślę, że poza dom będę wychodziła w normalnych stanikach, bo w tych, to sobie nie wyobrażam...
Stary 2014-06-05, 22:02   #3352
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Co myślicie?
Ja mam dwa, już ich nienawidzę i mam zamiar używać jak najrzadziej. Planuję w moich normalnych łazić po domu, w sumie nie mam zamiaru nawet jak gdzieś wyjdę karmić przy kimś, więc niezbyt będę tych z klapkami używać.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:04   #3353
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

UmiZumi, też mam ten właśnie wzór kocyka. Bardzo mi sie podoba i będzie pasował do jakiegokolwiek koloru wózka...chociaż wybraliśmy...no zgadnijcie jaki kolor
Na pewno nie szary
Stary 2014-06-05, 22:07   #3354
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to dobrze, że nie jestem sama Ja znalazłam bardzo ładne na allegro u jednego sprzedawcy i może jak się okażę, że będę karmić to zamówię bo chyba później będę mogła je nosić normalnie też

http://allegro.pl/listing/user/listi...96054&id=78015

Ale może zostanę przy normalnych, odepnę ramiączko i już Szczerze to ja dłużej odpinałam tą klapkę jak przymierzałam ostatnio niż bym ten stanik ściągnęła
Stary 2014-06-05, 22:08   #3355
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie szary
Nie no, coś Ty!
Powiedziałabym: popielaty, ewentualnie, sól z pieprzem...może siwy?

Hania

Stary 2014-06-05, 22:09   #3356
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Widzę połowa z nas będzie miała szaro-czarne wózki

Też dzisiaj poszalałam, lody, ciastka u teściowej a na koniec chipsy…
Tż mi nie pozwala chipsów jeść, ale z nim wynegocjowałam, że jak będę karmić piersią to ani tyle sobie nie użyję, więc do porodu mogę trochę poszaleć

Ale jak się skopał? Ja miałam zamiar prać, mam jakaś tam funkcję w pralce pierze/puch, ale zastanawiam się czy ręcznie nie przepłukać właśnie.

Zawitkowski w jakimś wywiadzie mówił, że właśnie dziecko położone bez poduszki na płaskim materacu oddycha najlepiej bo w miękkim zapada mu się główka i nie może jej obrócić. Tak więc ja niczego nie podkładam.
A o tych poduszkach klinowych to już chyba jakiś czas temu była tutaj dyskusja i któraś z was odradzała. Ktoś pamięta?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

A jakie są skutki zzo jeśli możesz napisać?
wydaje mi sie ze duzo rodzicow robi blad i kladzie klin na materac zamiast pod..jak jest pod to materac jest po prostu rowno podniesiony i jest super.
My mamy 2 kliny -jeden wyzszy a drugi cienki i minusem jest to ze z tego grubszego dzidzius zjezdza troche, wiec jesli szymek niebedzie tak ulewal jak tomek to od razu ten niski mu dam...
Ja w kazdym razie polecam i to na dluuugo

Cytat:

Co myślicie?
Przy Tomku mialam chyba 3 sztuki, teaz jescze po siostrze mam ale na pewno kupie usztywniany do karmienia bo sa juz takie, wtedy nie moglam znalezc.
pamietam ze siostra miala super, ale nadal go nosi bo super biust trzyma, i zamowila go chyba na www.pieknamama.pl jakos tak.
jak mi spasuje to zamierzam kupic 2 usztywniane na wyjscia a te zwykle po domu...

ja mam za tomproblem z majtkami, wsytsko mi zjezdza pod brzuch i nieladnie uklada tak ze z tylu wyglada na falde po tam akurat zawsze nosze troche wyzsze a nie lubie biodrowek :/ macie jakies sprawdzone majty ciazowe??
mam te z h&m ale nie lubie ich wlasnie

U nas remont trwa, wylewki zrobione, zakaz wstepu do jutra wieczorem, ale i tai dopiero w sb rano tam pojdziemy b beda wymieniam okna i podwieszac sufit ja juz chce koniec....

Stary 2014-06-05, 22:12   #3357
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro mam wizytę, możecie trzymać kciuki, bo mam schizy, że szyjka się skraca..
na pewno wszystko bedzie dobrze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:13   #3358
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam dwa, już ich nienawidzę i mam zamiar używać jak najrzadziej. Planuję w moich normalnych łazić po domu, w sumie nie mam zamiaru nawet jak gdzieś wyjdę karmić przy kimś, więc niezbyt będę tych z klapkami używać.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Tak mi się przypomniało, byłam dzisiaj w pracy na herbatce i plotach i gadałyśmy o zasadach jakie są w szpitalach po porodzie. W moim mieście w jednym szpitalu jest zupełnie inaczej niż w 3 pozostałych. Normalnie wstęp na oddział ma tylko tatuś, a w tym jednym cały oddział jest otwarty dla "zwiedzających". I tak jak masz pokoje 3-osobowe to może przyjść odwiedzić matkę z dzieckiem ciotka, kuzynka, koleżanka itd. I mówiłam im, że to trochę krępując, że ktoś chce cycem karmić a tu jakiś wujek dziewczyny obok ma twój biust na widoku. Koleżanki stwierdziły, że nie będzie mnie to interesowało czy ktoś się gapi na moje cyce jak będę karmić. Nie wiem skąd maja takie informacje, ale ja na pewno nie będę wystawiać cyca przy ludziach. Nie jestem dojną krową tylko kobietą karmiącą i nie rozumiem tego trochę. Bez dziecka piersi nie pokazuję to i z dzieckiem ich nie pokażę nikomu. Dla mnie może postrzeganie piersi przy karmieniu dziecka będzie inne, ale dla tego "wujka obok" to nadal będą gole cycki.
Stary 2014-06-05, 22:16   #3359
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No to dobrze, że nie jestem sama Ja znalazłam bardzo ładne na allegro u jednego sprzedawcy i może jak się okażę, że będę karmić to zamówię bo chyba później będę mogła je nosić normalnie też

http://allegro.pl/listing/user/listi...96054&id=78015

Ale może zostanę przy normalnych, odepnę ramiączko i już Szczerze to ja dłużej odpinałam tą klapkę jak przymierzałam ostatnio niż bym ten stanik ściągnęła
A po co tym modelką te brzuchy? Przecież karmi się po porodzie

Cytat:
Nie no, coś Ty!
Powiedziałabym: popielaty, ewentualnie, sól z pieprzem...może siwy?
To całe szczęście, ze szarego nie kupiłaś, w ogóle mi się nie podobają, siwy lepszy
Stary 2014-06-05, 22:17   #3360
Mamamarta2010
Raczkowanie

Jeszcze a pro po stanikow, ja sobie nie wyobrazam nosic zwyklych i odpinac ramiaczek to strasznie uciazliwe, nie mam malego biustu i jak mi sie trafi biustonosz z odpinanymi to zwykle sam sie odpina i szalu dostaje, a jak odskoczy do tylu to ogole

a poza tym, pomyslcie ze Wasi TZ-ci beda w 7 niebie z takimi stanikami ja teraz spie w koszulce z takimi i b. to sprytne a na noc najlepiej kupic dopasowana bluzke lub wlasnie koszulke tez przystosowana do karmienia- wtedy niue trzeba stanika,ale biust musi sie w nich trzymac zeby nie latal bo zadna wkladka wtedy niue pomoze niestety...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości