W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 18:29   #3301
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
haaaa Ty to jesteś dobra, wszystko już urządzone, czeka gotowe...dziewczyny u Was też juz tak "na gotowo" wszystko??
bo u mnie ciuchy w koszach (nie prane bo mi się zdaje ze za wcześnie...), łóżeczko na strychu przykryte, pościel popakowana w oryginalne folie, wózek zamknięty szczelnie na 4 spusty na strychu, pieluch ani innych kosmetologiczno-higienicznych rzeczy brak kącik dla małej jest ale w mojej głowie - wiem po prostu gdzie będzie stało łóżeczko i tyle
ja sobie nie wyobrażam mieć już łóżeczka koło głowy...do nas ciągle ktoś przychodzi i mimo, że mieszkamy w dużym domu to i tak często siedzimy tam gdzie my śpimy, głupio bym się czuła jakby mi już wszystko stało a tu jeszcze 2 miechy do terminu. A może to ja dziwna jestem...no nie wiem. ja myślałam żeby łóżeczko rozłożyć w pokoju na początku sierpnia
Ja chcę mieć na początku lipca wszystko gotowe i dopięte na ostatni guzik To będzie 36 tydzień więc właściwie każdego dnia będę już mogła rodzić, mało osób doczekuje terminu, jednak większość dzieci szybciej pcha się na świat Nie wyobrażam sobie nie mieć nic a tutaj wody odchodzą

Poza tym nigdy nie wiadomo czy nam się szyjka nie zacznie na przykład zbyt szybko skracać i będziemy musiały leżeć ostatni miesiąc albo po prostu będziemy się źle czuć i nie damy rady z tym wszystkim Przezorny zawsze ubezpieczony

Ja tam myślę, że nie ma czegoś takiego, że za wcześnie... no bo niby na co jest za wcześnie To co można warto jest przygotować Jedynie może być za późno a wtedy zostaje nam już liczyć na tż-ta
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:35   #3302
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Zaczarowana, ładny kącik dla maleństwa A szafa jak sądzę z Ikei? Bo moja siostra też taką ma, chyba nawet większy rozmiar, chcieliśmy też taką z Tż bo można samemu przestrzeń zorganizować, ale ostatecznie wybraliśmy inną. Mnie się wydaje, ze jakiej dużej szafy bym nie wybrała, zawsze będę narzekać na brak miejsca
Powiem Ci ze nie wiem, ale wszystkie meble ktore mamy sa nowe
jak Tz dostal te mieszkanie to wlascicielka mieszkania sie spytala czy chce wszystkie meble odkupic ( lozko, komoda, szafa, stol i 6 krzesel, biurko , kanape, szafki , lustra ) bo poprzedni wlasciciel nie placil przez 6 miesiecy za mieszaknie i zostawil meble ktore mialy z niecale 2 tygodnie. Pokazala Tz rachunki to lacznie koszotowalo to z 10 tys euro a ona chciala sie tego pozbyc wiec sprzedala Tz za 1800 euro wszystko

a co do szafy i jej rozmiaru to racja miejsca jest zawsze za malo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:37   #3303
M_aria
Rozeznanie

Hej
Mam pytanie o łóżeczko Klupś Nati z kokardką, pamiętam że któraś pisała że je ma ale kompletnie nie pamiętam kto to był

Chcę zapytać o kolory bo producent pisze że jest szaro- ecru- to prawda? Na zdjęciach wygląda na szaro- białe
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:40   #3304
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jutro wysylaja nam nasze rzeczy ktore zamowilismy : jupi: (oprocz jednej poszewki na ktora czekamy 3 tygodnie bo nie maja na stanie ale nam sie nie spieszy ) aaaa jestem mega szczesliwa

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 18:42   #3305
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
tez nie mam pieluch i kosmetycznych rzeczy
wole sama dopilnowac poki mam sile bo Tz jak to facet nie pouklada tego tak jak bede chciala
poza tym chcialam zeby sie meble wywietrzyly tak samo wozek tez sie wietrzy w duzym pokoju
akurat z tym nie ma problemu bo my lozeczko mamy w swojej sypialni i jak ktos przychodzi to siedzimy w kuchni badz duzym pokoju bo raczej w sypialni nie bede nikogo trzymac zwlaszcza ze nasze lozko sie nie sklada i zajmuje 70 % pokoju

poza tym ja mysle ze urodze w lipcu bo termin mam na 5 sierpnia a moja mama zawsze rodzila przed terminem i wole miec gotowe bo sobie niewyobrazam rodzic i tego ze Tz zamiast byc ze mna i z mala mialby sie zajac przygotowaniem tego wszystkiego wole sama po malu zrobic
poza tym mnie rozczula taki widok i sie ciesze zawsze jak sie budze jak patrze na lozeczko ze coraz blizej juz do narodzin

ale wiadomo kazdy jest inny
A moj Tz chcial juz wszystko kupywac w grudniu wiec i tak sporo czasu go przetrzymalam
haha to dobry jest!

no z tym wietrzeniem to już jest jakiś argument dla mnie
ja absolutnie nie krytykuję, bardziej podziwiam

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja chcę mieć na początku lipca wszystko gotowe i dopięte na ostatni guzik To będzie 36 tydzień więc właściwie każdego dnia będę już mogła rodzić, mało osób doczekuje terminu, jednak większość dzieci szybciej pcha się na świat Nie wyobrażam sobie nie mieć nic a tutaj wody odchodzą

Poza tym nigdy nie wiadomo czy nam się szyjka nie zacznie na przykład zbyt szybko skracać i będziemy musiały leżeć ostatni miesiąc albo po prostu będziemy się źle czuć i nie damy rady z tym wszystkim Przezorny zawsze ubezpieczony

Ja tam myślę, że nie ma czegoś takiego, że za wcześnie... no bo niby na co jest za wcześnie To co można warto jest przygotować Jedynie może być za późno a wtedy zostaje nam już liczyć na tż-ta
zgadza się, jednak dla mnie to mimo wszystko za wcześnie, bo znieść łóżeczko z góry to max 3minuty, i włożyc do niego pościel to kolejne 5minut więc jak dla mnie to mogę po odejściu wód jeszcze sie za to zabrać
no mimo wszystko nie wyobrażam sobie mieć już łóżeczka w pokoju.
O ciuszkach nie dyskutuję, to na pewno i sama zrobię dużo wcześniej - być może nawet w nastepnym tygodniu o ile będę mieć na to czas. Może to właśnie kwestia tego, że ja cały czas pracuje, średnio ostatnio po 10-12h więc nie bardzo mam nawet kiedy się za to wziąc
teraz też pracuję tylko, że wizaż mam włączony
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:43   #3306
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Czasem czuję się podobnie, i tez sobie tłumaczyłam, że oho, spadł mi cukier. Mam w domu dwa glukometry rożnych firm i od razu leciałam mierzyć poziom glukozy, był w zupełnej normie. Także nie zawsze spadki cukru czy ciśnienia odpowiadają za kiepskie samopoczucie...Choć mi jedzenie, picie i chwila wytchnienia na kanapie tez pomaga
Pewnie tak. U mnie to akurat był niski cukier, też mam glukometr w domu bo mamuśka ma cukrzycę. Raz sobie zmierzyłam w takim stanie poziom cukru i o godzinie 17.00 miałam 71 czyli sporo za niski.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:53   #3307
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
To wypoczywaj teraz i dbaj o siebie, musisz wytrzymac do TP bo jak juz urodzisz to nie bedziesz miala czasu na wizaz i kto powiadomi nas o porodach

Nie znam sie na tych firmach o ktoych pisza dziewczyny, jedynie z autopsji moge napisac co jest praktyczne:
a wiec nie zaciezki (zebys go mogla wsadzic do auta) i nie za lekki (misi byc stabilny wiec uwazaj na te 3-kolowe), latwe skladanie i rozkladnie. Hamulkec reczny-super sprawa jak sie zjezdza w dol! Hamulec kol ktory latwo zaciagnac-mozna sie niezle walnac w noge a w klapkach to w ogole...
Regulacja raczki jest dobra, dosyc gleboka budka (mowie juz o spacerowce), skretnosc kol, najolepiej wsadzic cos ciezszego wozka i sprobowac pojezdzic nim jedna reka (codziennie trzebabedzie tak robic przy wejsciu przez jakies drzwi...), kola duze i tylko duze, ale pewnie wszystkie glebokie tak maja... chaba tyle , pestka co ?

nie no bulwers jednym slowem hmmm 1 porod pewnie zdazysz do tych innych ale kolejny ..do tego czasu moze znieczulenie znow sie pojawi w tym Twoim

Mi tez sie nie trzyma hybryda na paznokciach u rak, wiec mam zel a na stopach mam hybryde i trzyma sie juz 5 tyg, musialam zamalowac bo odrost jest ale nic a nic nie odpryslo!
A mi kosmetyczka polecila manikure japonski , podobno super wzmacnia plytke...z tego co kojarze to 50 zl jakos kosztuje i trzeba kilka zabiegow zeby naprawde je wzmocnic..

Znooowu schudlas? kurde to troche przerazajace ale podswiadomie to Ci zazdroszcze

ale numer, miala byc dziewczynka tak? ja bym sie nie obrazila jakby nawet na porodowce okazalo sie ze mam coreczke a nie synka

no nie no, ta objada sie fastfoodami i jeszcze chudnie, ehhhh noo..

Hmmm Grunt to dobre nastawienie, da sie urodzic, da sie to przezyc, w koncu wsyzstkie kobiety rodza... Ja nie powinnam sie w sumie tutaj wypowiadac bo jestem absolutna zwolenniczka znieczulenia i zrobie wszystko zeby to dostac..
Wiesz to parcie to jedno ale wczesniej kilka-kilkanascie godzin skurczy... ale dasz rade, z usmiechem na twarzy (po tym gazie )

ja sie zglaszam na ochotnika jako pierwsza rodzaca! Wole miec to za soba a i tak licze na porod w lipcu i koniec a poza tym skreci mnie jak kolejna bedzie jechala na porodowke i chwalila sie dzidziusiem a ja bede sie meczyc z brzuchem i panikowac przed porodem
ej no lista kolejności jest na pierwszej stronie i nie wpychać się po kolei prosze

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Bylam dzis w tym szpitalu, mialam KTG, mierzone cisnienie i pobieranie krwi.

Prawie zemdlałam ! Musieli mnie wachlować , otwierac okna i na szybko wodę podac. Jakaś pielęgniarka chciała mi pobrać krew i wbijała się wielką igłą w dwie ręce 3 razy , tylko raz trafiła w żyłe a i tak krwi nie pobrała.. tylko mi krew zaczeła lecieć, ręka w krwi, ja blada a kobieta w szoku
Poszla dopiero po inna kobiecinę, która odrazu za pierwszym razem wbiła się prawidłowo i pobrała dwie próbki. Ale przeżycie niezle

Teraz bede musiała jezdzic dwa razy w tygodniu na badania do szpitala. Kolejna wizyta w poniedzialek.
Dodatkowo zrobią mi USG wątroby czy czasem się nie uszkadza przez tą cholestaze.
no to mialas przejścia a ja narzekałam ze mi pobrać nie mogą ale takiej akcji nie mialam

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Też czytałam te opinie przed kupieniem Bebetto Luca i szczerze to momentami te kobiety jakieś głupoty wytykają, a że każdy pisze co innego to też może być kwestia użytkowania.
Tak jak ktoś już pisał, wszystkie wózki mają praktycznie te same funkcje, ja tak to widzę po rundzie po sklepach.
Zresztą czy istnieje wózek bez złych opinii w Internecie?

Ja też chcę pierwsza urodzić, potem zaczną się opisy porodów itd. a ja padnę na zawał z nerwów.
o nastepna się pcha a z dzidzia to ustalilas, może jej dobrze u mamusi w brzuszku i wcale nie ma zamiaru prędzej wychodzic
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:55   #3308
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
haha to dobry jest!

no z tym wietrzeniem to już jest jakiś argument dla mnie
ja absolutnie nie krytykuję, bardziej podziwiam

zgadza się, jednak dla mnie to mimo wszystko za wcześnie, bo znieść łóżeczko z góry to max 3minuty, i włożyc do niego pościel to kolejne 5minut więc jak dla mnie to mogę po odejściu wód jeszcze sie za to zabrać
no mimo wszystko nie wyobrażam sobie mieć już łóżeczka w pokoju.
O ciuszkach nie dyskutuję, to na pewno i sama zrobię dużo wcześniej - być może nawet w nastepnym tygodniu o ile będę mieć na to czas. Może to właśnie kwestia tego, że ja cały czas pracuje, średnio ostatnio po 10-12h więc nie bardzo mam nawet kiedy się za to wziąc
teraz też pracuję tylko, że wizaż mam włączony
Wiesz co ja łóżeczko i materac muszę powietrzyć bo jednak jest nowe 5 minut może więc nie starczyć Pościel też muszę wyprać No ale wiadomo to też jest wszystko kwestia jak kto woli

Ja po prostu lubię być na wszystko gotowa Nie wyobrażam sobie latać z łóżeczkiem czy pakowaniem torby jak już mi wody odejdą to i tak będzie dla mnie mega stres, nie chcę sobie dokładać stresów
Stary 2014-06-05, 18:56   #3309
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Lece z Tz na lody, odreagowac jakos ta wizyte

Nasze szczescie
Stary 2014-06-05, 19:00   #3310
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
ej no lista kolejności jest na pierwszej stronie i nie wpychać się po kolei prosze
Ja tam mogę kogoś przepuścić w kolejce

Ja niezdecydowana w końcu się zdecydowałam, tzn TŻ zdecydował bierzemy fotelik Cabrio Fixa uffffffffffff.
I wózek też kupiłam kolor Ca 14 i kolor graphic crystal fotelik
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...elazcamarelo-_

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-05 o 19:08
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:08   #3311
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Ja niezdecydowana w końcu się zdecydowałam, tzn TŻ zdecydował bierzemy fotelik Cabrio Fixa uffffffffffff.
za podjęcie decyzji!

Super cena za wózek z takim fotelikiem!

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2014-06-05 o 19:10
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:13   #3312
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
za podjęcie decyzji!

Super cena za wózek z takim fotelikiem!
Jestem z siebie dumna
Mam nadzieję , że wózek się sprawdzi

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Lece z Tz na lody, odreagowac jakos ta wizyte
Ja też dzisiaj odreagowuje
Cały dzień sobie dogadzam tyle co ja dzisiaj zjadłam niezdrowych rzeczy.

Stary 2014-06-05, 19:23   #3313
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Macie też taki jakby ucisk tam na dole, że chodzenie powoduje dyskonfort? W dodatku co pare minut chce wam sie siku mimo tego ze nie macie juz czym? pytam bo nie wiem czy to do konca normalne w 31 tyg
ja też tak mam, ostatnio to bardzo czesto tak mi sie dzieje niestety
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:24   #3314
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Papryczka super wózek i fotelik Prawdę mówiąc wózek mój wymarzony Właśnie taki bym kupiła ale dostałam od kuzynki i niestety ten zakup mnie ominie

Także mega zazdroszczę
Stary 2014-06-05, 19:35   #3315
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Papryczka super wózek i fotelik Prawdę mówiąc wózek mój wymarzony Właśnie taki bym kupiła ale dostałam od kuzynki i niestety ten zakup mnie ominie

Także mega zazdroszczę
Dziękuję kochana to był jeden z trudniejszych moich wyborów. Bardzo się cieszę , ze Ci się podoba.

Ale nie ma tego złego zawsze masz więcej pieniązków na inne piękne rzeczy dla kruszynki .

Stary 2014-06-05, 19:46   #3316
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Chyba tez sobie jakies Porody albo odcinek Poloznych obejrze. Nic mi sie nie chce jak tak leze w lozku calymi dniami nie wstajac. I w dodatku glupoty czytam, niech mnie ktos w glowe uderzy zeby mi przeszlo

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
to chyba z tego wszystkiego jest najlepsze..Mój maz zawsze mówi ze on ma ze mna dobrze, bo może sadzić baki pod kołdrą a ja nic mu nie powiemAle mimo ze nie czuje zawsze dobieram mu ładny zapach perfum, zastanawiał sie ostatnio jak to mozliwe....
hahah nieźle
Cytat:
Nie jesz czerwonego miesa z jakiegos konkretnego powodu czy tak po prostu?

Wcianm pierogi ruskie i pomidora z pieprzem i smietana a narobilyscie mi smaka na mielone. Chyba zjem dzis 2gi obiad bo mielone sa w lodowce
smaka tymi pierogami robicie, az wkoncu sie wkurze i zrobie, tyle, ze u mnie to zawsze pol dnia stania z pierogami bo nie potrafie zrobic malej porcji.
Cytat:

Co do tego usg jeszcze bo mnie temat męczy Rozumiem, że można zmacać jak dziecko jest ułożone, nie wpadłam na to ale skąd wiadomo jak jest duże? W końcu u nas duże dziecko to też czasem wskazania do cc, oczywiście zależy to też od figury i budowy ciała matki ale nie wyobrażam sobie urodzić dziecka, które waży 5 kg A takie się zdarzają przecież

patrycja współczuję takich przeżyć w szpitalu!! Ale jesteś dzielna kobita i widzę, że dajesz radę

Dzisiaj się wkońcu zabrałam za pranie Ciuszków niby nie mam mega dużo ale jak doszły pościele, ręczniki, kocyki, śpiworki i inne to mam zajęcia na 2 tygodnie chyba! Najgorzej będzie to poprasować ale mimo to cieszę się, że wkońcu się za to zabrałam
Nic nie poradzimy na to USG, nie wiem ile przysluguje USG z NFZ w PL, ale chyba tez nie za wiele? Ja Ci powiem, ze jestem zadowolona z tutejszej sluzby zdrowia, poczatkowo bylam zalamana, ale teraz widze, ze jak cos sie dzieje reakcja jest natychmiastowa i jezeli trzeba badania zrobic codziennie, tak tez to robia, do tego z usmiechem na twarzy

Czego sie nie zrobi dla tych naszych maluszków Jeszcze nie ma ich na swiecie, a my bysmy góry przeniosły jakby trzebabyło

Cytat:
Wyprałam 2 pralki ciuszków i nie mam więcej miejsca na suszarce także na dzisiaj koniec Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania

Dzisiaj mam kiepski dzień, jakoś tak niedobrze mi się zaczęło robić, w głowie się zakręciło i strasznie mi ręce zaczęły się trząść Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

Przyznam, że pierwszy raz się wystraszyłam, że dzieje się coś niedobrego, jeszcze jak mnie brzuch zabolał to już całkiem... Z tego wszystkiego wzięłam walizkę, spakowałam do niej wszystko co już mam dla siebie i dzidzi i nie ma już na nic miejsca a ja nie spakowałam jeszcze ręczników, koszul, klapków pod prysznic, papci ani żadnej bielizny

Chyba czeka mnie jakaś selekcja bo niezłym wyczynem będzie się zmieścić
Ja dzis miałam puls 110 i polozna stwierdzial, ze za wysoki. Ale to chyba efekt lekarskiego fartucha

Ja wyprałam dopiero jeden automat, wzielam sie za to z wielkim zapałem ale po wyprasowaniu duzej ilosci mini bodów i spiochów - szybko mi sie odechciało

Cytat:
g
nie plan porodu ma tylko pomuc w ustaleniu czego chcesz żeby na porodówce nie musieli zadawać setek pytan a zdanie możesz zmienić zawsze. pati ia zaznacza ci polozna na wykresie jak ci mierzy brzuch bo tam z prawej strony pisze ile może dzidzia wazyc

no to wkoncu się ujawnil gratulacje
Mi jeszcze nie proponowali szczepienia na krztusiec

Ja mam tylko zaznaczone na jedym wykresie, to o ten chodzi co na zdjeciu?

Cytat:

no to mialas przejścia a ja narzekałam ze mi pobrać nie mogą ale takiej akcji nie mialam

o nastepna się pcha a z dzidzia to ustalilas, może jej dobrze u mamusi w brzuszku i wcale nie ma zamiaru prędzej wychodzic
Ostatnio mam szcxzescie na te polozne, jak jedna zgubila moje wyniki tak druga nie mogla pobrac krwi. A mam wszystkie zyly widoczne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tabela.jpg (68,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-06-05, 19:48   #3317
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

Super wyglada w tym kolorze A cena super

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:50   #3318
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Kocyki z biedry i szare wozki górują na naszym wątku Ja tez wybrałam szary, wiec potwierdzam, ze Twoj również znakomity wybór
Stary 2014-06-05, 19:54   #3319
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Super wyglada w tym kolorze A cena super
Cytat:
Kocyki z biedry i szare wozki górują na naszym wątku Ja tez wybrałam szary, wiec potwierdzam, ze Twoj również znakomity wybór
Po szarym wózku i kocyku z Bedry poznasz mamuśki sierpniowe

W następnym tyg ma przyjść juz nie mogę się doczekać fury Tuśki

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-05 o 19:56
Stary 2014-06-05, 20:06   #3320
Optymistka26
Zadomowienie

Wybralam sie na "spacer" czyli do sklepu dzieciecego na przeciwko bloku Obczailam drobne gadzety Juz prawie wszystko wybrane.
Pomacalam posciel i czekam co powie Tz. Nie kupie na miejscu bo jest 50zl drozej na 5 elementowym zestawie tej samej firmy.

W sobote mam usg na 11:30 a sklep otwarty od 10tej. Do 11 musimy wszystko wrzucic do koszyka i kupic.
Jutro ide obejrzec materace i popytac obslugi. Tz sie smieje ze wszyscy tamtejsi sprzedawcy mnie beda znali jak zaczne chodzic codziennie A przeciez bylam tylko 15minut

Zuken wolalbym dostac wozek bo jakby mi sie nie podobal albo okazal sie kiepski to na czyjs inny gust moglabym zwalic

Stary 2014-06-05, 20:08   #3321
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi też się szare podobają ale z tych co papryczka wstawiła to super też wygląda ca13

Ja mam szaro różowy ale nie jest z takiego fajnego materiału jak te wózki teraz Jest taki śliski

Patrycja no w Polsce na NFZ też nie ma dużo usg bo chyba tylko 3 czy 4 W sumie to i tak zależy od gina bo niektórzy robią na każdej wizycie Mimo to chyba to ostatnie usg jest trochę później niż w 30 tygodniu, żeby właśnie zobaczyć ile maluszek waży i czy jest odpowiednio ułożony do porodu No i trzeba zobaczyć czy jest odpowiednia ilość wód płodowych i czy łożysko się nie starzeje także na pewno jakieś usg jeszcze jest pod koniec...

Dziewczyny a pierzecie ochraniacz do łóżeczka? Ja mam 2 bo jeden kupiłam i jeden dostałam, wyprałam ten co dostałam i nie wiem czy się czasem nie skopał A poszewki niestety nie można ściągnąć i teraz nie wiem czy ten drugi też prać?
Stary 2014-06-05, 20:09   #3322
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Po szarym wózku i kocyku z Bedry poznasz mamuśki sierpniowe
Hmm Tz kupil szary kocyk z Biedry teraz musimy dokupic jeszcze szary wozek zeby byc prawdziwa sierpniowka

Stary 2014-06-05, 20:10   #3323
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
za podjętą decyzję! Jak przyjdzie to koniecznie daj znać, to wtedy może i ja się w końcu zdecyduję

Cytat:
Ja dzis miałam puls 110 i polozna stwierdzial, ze za wysoki. Ale to chyba efekt lekarskiego fartucha
To mnie zaskoczyłyście z tym pulsem. Ja mam zazwyczaj tak 60-65. Dziś miałam 80 i czułam się fatalnie. A tu czytam, że 110? łoo matko, chyba by mi serce wyskoczyło

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:11   #3324
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja łóżeczko i materac muszę powietrzyć bo jednak jest nowe 5 minut może więc nie starczyć Pościel też muszę wyprać No ale wiadomo to też jest wszystko kwestia jak kto woli

Ja po prostu lubię być na wszystko gotowa Nie wyobrażam sobie latać z łóżeczkiem czy pakowaniem torby jak już mi wody odejdą to i tak będzie dla mnie mega stres, nie chcę sobie dokładać stresów
Oj zuken nie odpuszczasz to i ja odpiszę: a kto Ci powiedział, że ja pościeli nie wypiorę i łóżeczka z materacem nie wywietrzę??? Wszystko będzie gotowiuteńkie na czas, z tym, że nie będzie leżało w pokoju...dopiero na początku sierpnia zniosę na dół. mam nadzieję, że już rozumiesz o co mi chodzi ja po prostu nie wyobrażam sobie mieć tego wszystkiego już "pod nogami" i w zasięgu wzroku. Dla mnie to za wcześnie choć nie twierdzę że nie przygotuje wszystkiego zawczasu na tip top Mam nadzieję, że się rozumiemy
Stary 2014-06-05, 20:12   #3325
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też się szare podobają ale z tych co papryczka wstawiła to super też wygląda ca13

Ja mam szaro różowy ale nie jest z takiego fajnego materiału jak te wózki teraz Jest taki śliski

Patrycja no w Polsce na NFZ też nie ma dużo usg bo chyba tylko 3 czy 4 W sumie to i tak zależy od gina bo niektórzy robią na każdej wizycie Mimo to chyba to ostatnie usg jest trochę później niż w 30 tygodniu, żeby właśnie zobaczyć ile maluszek waży i czy jest odpowiednio ułożony do porodu No i trzeba zobaczyć czy jest odpowiednia ilość wód płodowych i czy łożysko się nie starzeje także na pewno jakieś usg jeszcze jest pod koniec...

Dziewczyny a pierzecie ochraniacz do łóżeczka? Ja mam 2 bo jeden kupiłam i jeden dostałam, wyprałam ten co dostałam i nie wiem czy się czasem nie skopał A poszewki niestety nie można ściągnąć i teraz nie wiem czy ten drugi też prać?
Co kraj to obyczaj
Ale tu chociaz USG prenatalne jest dla wszystkich, a w PL jak nie zaplacisz to nie ma szans zeby ktos ci je zrobil.

Ja przepiorę ręcznie, tez nie wiem jak sie zachowa wypelnienie i czy je dobrze przyszylam, wiec nie zaryzykuje wrzucic go do automatu.
Stary 2014-06-05, 20:14   #3326
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
za podjętą decyzję! Jak przyjdzie to koniecznie daj znać, to wtedy może i ja się w końcu zdecyduję

To mnie zaskoczyłyście z tym pulsem. Ja mam zazwyczaj tak 60-65. Dziś miałam 80 i czułam się fatalnie. A tu czytam, że 110? łoo matko, chyba by mi serce wyskoczyło
ha, ja też mam taki puls zawsze, około 60 max 70 jak Wy żyjecie z pulsem 110, masakra jakaś. A może to my ledwo żyjemy?
Stary 2014-06-05, 20:23   #3327
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

He ja nigdy na puls nie zwracalam uwagi, jedynie cisnieniem sie przejmowalam. Dzis mialam 120/80 a puls 110 A po 5 min prawie zemdlałam hehe

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Teraz mierzylam puls , wynik 90. Wogole nie wiem jaki jest prawidlowy puls kobiet w ciazy
Stary 2014-06-05, 20:24   #3328
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Wyprałam 2 pralki ciuszków i nie mam więcej miejsca na suszarce także na dzisiaj koniec Takim tempem to mnie lipiec zastanie no ale trudno Dobrze, że się teraz wzięłam bo chciałam to odłożyć na koniec czerwca, myślałam że 2 dni i po robocie a tu mnie czeka minimum 2 tygodnie codziennego prania i prasowania

Dzisiaj mam kiepski dzień, jakoś tak niedobrze mi się zaczęło robić, w głowie się zakręciło i strasznie mi ręce zaczęły się trząść Zmierzyłam ciśnienie 120/60 więc dobre, puls 104 to też ok, nie wiem co to mogło być ale zjadłam chleba i przechodzi

Przyznam, że pierwszy raz się wystraszyłam, że dzieje się coś niedobrego, jeszcze jak mnie brzuch zabolał to już całkiem... Z tego wszystkiego wzięłam walizkę, spakowałam do niej wszystko co już mam dla siebie i dzidzi i nie ma już na nic miejsca a ja nie spakowałam jeszcze ręczników, koszul, klapków pod prysznic, papci ani żadnej bielizny

Chyba czeka mnie jakaś selekcja bo niezłym wyczynem będzie się zmieścić
ja prałam jak było u nas goraco szybko wyyschlo a le za to taka sterta do prasowania się zrobila ze przez caly tydz po pracy prasowałam najlepsze ze sąsiadki nie widzialy ze wieszam pranie i ze jeszcze z brzuchem chodze a jak mój chłopak poszedł sciagnac to mu dziecka gratulowaly

Cytat:
Niby w ciąży taki puls jest dobry

Co do spadku cukru to nie ma szans, wstałam rano, zjadłam bułkę z pomidorem, później tż przywiózł mi pączka z jabłkami Wciągnęłam jeszcze 2 krówki Także głodna nie byłam

Mi pogoda nic nie daje przy suszeniu bo wszystko schnie na suszarce w sypialni koło okna Na dworze nie chcę wywieszać bo każdy by tylko patrzył czy już urodziłam, że ciuchy dziecięce piorę Poza tym mamy sznurek koło takiej żwirowej drogi i tam się za bardzo kurzy

Wiesz co tych ubranek to nie wyszło by tak dużo ale do tego doszły pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyki, ręczniki, śpiworki, chyba z 5 kompletów pościeli, prześcieradła, ochraniacze do łóżeczka i tak jakoś się zebrało, że chyba z 20 pralek będzie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:25   #3329
M_aria
Rozeznanie

Ja chodzę na Nfz i mam usg na każdej wizycie, początkowo wizyty miałam co 5 tyg z czego byłam niezadowolona, ale to z czasem się zmieniło na 4 teraz na 3 a za chwilę będę chodzić co 2 tyg do samego końca. Sporo zaoszczedziłam a mój gin pracuje w szpitalu w którym będę rodzić i mogę do niego zawsze zadzwonić.
W moim przypadku opieka NFZ jest naprawdę Ok.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:27   #3330
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Oj zuken nie odpuszczasz to i ja odpiszę: a kto Ci powiedział, że ja pościeli nie wypiorę i łóżeczka z materacem nie wywietrzę??? Wszystko będzie gotowiuteńkie na czas, z tym, że nie będzie leżało w pokoju...dopiero na początku sierpnia zniosę na dół. mam nadzieję, że już rozumiesz o co mi chodzi ja po prostu nie wyobrażam sobie mieć tego wszystkiego już "pod nogami" i w zasięgu wzroku. Dla mnie to za wcześnie choć nie twierdzę że nie przygotuje wszystkiego zawczasu na tip top Mam nadzieję, że się rozumiemy
Ja wszystko rozumiem Wyraziłam swoje zdanie, nie napisałam przecież, że Ty nie wypierzesz pościeli Każdy robi jak uważa Ja rozłożę łóżeczko do końca czerwca na pewno no i będzie stało w sypialni bo niby gdzie mam je włożyć

Ja zawsze mam puls 90-100 to za dużo?? Czytałam gdzieś, że w ciąży może być podwyższony i jakoś tak nie zwracałam na to uwagi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości