|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie mieć nic a tutaj wody odchodząPoza tym nigdy nie wiadomo czy nam się szyjka nie zacznie na przykład zbyt szybko skracać i będziemy musiały leżeć ostatni miesiąc albo po prostu będziemy się źle czuć i nie damy rady z tym wszystkim Przezorny zawsze ubezpieczony![]() Ja tam myślę, że nie ma czegoś takiego, że za wcześnie... no bo niby na co jest za wcześnie To co można warto jest przygotować
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() jak Tz dostal te mieszkanie to wlascicielka mieszkania sie spytala czy chce wszystkie meble odkupic ( lozko, komoda, szafa, stol i 6 krzesel, biurko , kanape, szafki , lustra ) bo poprzedni wlasciciel nie placil przez 6 miesiecy za mieszaknie i zostawil meble ktore mialy z niecale 2 tygodnie. Pokazala Tz rachunki to lacznie koszotowalo to z 10 tys euro a ona chciala sie tego pozbyc wiec sprzedala Tz za 1800 euro wszystko ![]() a co do szafy i jej rozmiaru to racja miejsca jest zawsze za malo
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Mam pytanie o łóżeczko Klupś Nati z kokardką, pamiętam że któraś pisała że je ma ale kompletnie nie pamiętam kto to był ![]() Chcę zapytać o kolory bo producent pisze że jest szaro- ecru- to prawda? Na zdjęciach wygląda na szaro- białe |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wysylaja nam nasze rzeczy ktore zamowilismy
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z tym wietrzeniem to już jest jakiś argument dla mnie ![]() ja absolutnie nie krytykuję, bardziej podziwiam ![]() Cytat:
![]() no mimo wszystko nie wyobrażam sobie mieć już łóżeczka w pokoju. O ciuszkach nie dyskutuję, to na pewno i sama zrobię dużo wcześniej - być może nawet w nastepnym tygodniu o ile będę mieć na to czas. Może to właśnie kwestia tego, że ja cały czas pracuje, średnio ostatnio po 10-12h więc nie bardzo mam nawet kiedy się za to wziąc ![]() teraz też pracuję tylko, że wizaż mam włączony
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 minut może więc nie starczyć Pościel też muszę wyprać No ale wiadomo to też jest wszystko kwestia jak kto woli![]() Ja po prostu lubię być na wszystko gotowa |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Lece z Tz na lody, odreagowac jakos ta wizyte
|
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja niezdecydowana w końcu się zdecydowałam, tzn TŻ zdecydował bierzemy fotelik Cabrio Fixa uffffffffffff. I wózek też kupiłam kolor Ca 14 i kolor graphic crystal fotelik http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...elazcamarelo-_
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-05 o 19:08 |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za podjęcie decyzji!Super cena za wózek z takim fotelikiem! Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-06-05 o 19:10 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem z siebie dumna
Mam nadzieję , że wózek się sprawdzi ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Ja też dzisiaj odreagowuje ![]() Cały dzień sobie dogadzam tyle co ja dzisiaj zjadłam niezdrowych rzeczy.
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka super wózek i fotelik
Prawdę mówiąc wózek mój wymarzony![]() Także mega zazdroszczę
|
|
|
|
#3315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to był jeden z trudniejszych moich wyborów. Bardzo się cieszę , ze Ci się podoba.Ale nie ma tego złego zawsze masz więcej pieniązków na inne piękne rzeczy dla kruszynki .
|
|
#3316 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czego sie nie zrobi dla tych naszych maluszków Jeszcze nie ma ich na swiecie, a my bysmy góry przeniosły jakby trzebabyło ![]() Cytat:
![]() Ja wyprałam dopiero jeden automat, wzielam sie za to z wielkim zapałem ale po wyprasowaniu duzej ilosci mini bodów i spiochów - szybko mi sie odechciało Cytat:
![]() Ja mam tylko zaznaczone na jedym wykresie, to o ten chodzi co na zdjeciu? Cytat:
|
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez wybrałam szary, wiec potwierdzam, ze Twoj również znakomity wybór
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W następnym tyg ma przyjść juz nie mogę się doczekać fury Tuśki
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-05 o 19:56 |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Wybralam sie na "spacer" czyli do sklepu dzieciecego na przeciwko bloku
Obczailam drobne gadzety Juz prawie wszystko wybrane.Pomacalam posciel i czekam co powie Tz. Nie kupie na miejscu bo jest 50zl drozej na 5 elementowym zestawie tej samej firmy. W sobote mam usg na 11:30 a sklep otwarty od 10tej. Do 11 musimy wszystko wrzucic do koszyka i kupic. Jutro ide obejrzec materace i popytac obslugi. Tz sie smieje ze wszyscy tamtejsi sprzedawcy mnie beda znali jak zaczne chodzic codziennie A przeciez bylam tylko 15minut ![]() Zuken wolalbym dostac wozek bo jakby mi sie nie podobal albo okazal sie kiepski to na czyjs inny gust moglabym zwalic |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się szare podobają
Ja mam szaro różowy ale nie jest z takiego fajnego materiału jak te wózki teraz Patrycja no w Polsce na NFZ też nie ma dużo usg bo chyba tylko 3 czy 4 W sumie to i tak zależy od gina bo niektórzy robią na każdej wizycie No i trzeba zobaczyć czy jest odpowiednia ilość wód płodowych i czy łożysko się nie starzeje także na pewno jakieś usg jeszcze jest pod koniec...Dziewczyny a pierzecie ochraniacz do łóżeczka? Ja mam 2 bo jeden kupiłam i jeden dostałam, wyprałam ten co dostałam i nie wiem czy się czasem nie skopał A poszewki niestety nie można ściągnąć i teraz nie wiem czy ten drugi też prać ?
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Hmm Tz kupil szary kocyk z Biedry teraz musimy dokupic jeszcze szary wozek zeby byc prawdziwa sierpniowka
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za podjętą decyzję! Jak przyjdzie to koniecznie daj znać, to wtedy może i ja się w końcu zdecyduję ![]() Cytat:
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i ja odpiszę: a kto Ci powiedział, że ja pościeli nie wypiorę i łóżeczka z materacem nie wywietrzę??? Wszystko będzie gotowiuteńkie na czas, z tym, że nie będzie leżało w pokoju...dopiero na początku sierpnia zniosę na dół. mam nadzieję, że już rozumiesz o co mi chodzi ja po prostu nie wyobrażam sobie mieć tego wszystkiego już "pod nogami" i w zasięgu wzroku. Dla mnie to za wcześnie choć nie twierdzę że nie przygotuje wszystkiego zawczasu na tip top Mam nadzieję, że się rozumiemy
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tu chociaz USG prenatalne jest dla wszystkich, a w PL jak nie zaplacisz to nie ma szans zeby ktos ci je zrobil. Ja przepiorę ręcznie, tez nie wiem jak sie zachowa wypelnienie i czy je dobrze przyszylam, wiec nie zaryzykuje wrzucic go do automatu.
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po 5 min prawie zemdlałam hehe---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Teraz mierzylam puls , wynik 90. Wogole nie wiem jaki jest prawidlowy puls kobiet w ciazy
|
|
#3328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepsze ze sąsiadki nie widzialy ze wieszam pranie i ze jeszcze z brzuchem chodze a jak mój chłopak poszedł sciagnac to mu dziecka gratulowaly![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę na Nfz i mam usg na każdej wizycie, początkowo wizyty miałam co 5 tyg z czego byłam niezadowolona, ale to z czasem się zmieniło na 4 teraz na 3 a za chwilę będę chodzić co 2 tyg do samego końca. Sporo zaoszczedziłam a mój gin pracuje w szpitalu w którym będę rodzić i mogę do niego zawsze zadzwonić.
W moim przypadku opieka NFZ jest naprawdę Ok. |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyraziłam swoje zdanie, nie napisałam przecież, że Ty nie wypierzesz pościeli Każdy robi jak uważa![]() Ja zawsze mam puls 90-100 to za dużo?? Czytałam gdzieś, że w ciąży może być podwyższony i jakoś tak nie zwracałam na to uwagi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

kącik dla małej jest ale w mojej głowie - wiem po prostu gdzie będzie stało łóżeczko i tyle
Nie wyobrażam sobie nie mieć nic a tutaj wody odchodzą
To co można warto jest przygotować

?