80 kilo na liczniku...Łosz cholera! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 14:03   #391
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dot.: 80 kilo na liczniku...Łosz cholera!

Cytat:
Napisane przez szkrabus30 Pokaż wiadomość
hej

co taka cisza?
gdzie w tablece miejsce na nowe pomiary?
Miejsce i jest ale większość gdzieś wywiało
Może diety wyczerpały i brak sił do pisania

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez LittleDevil14 Pokaż wiadomość
Witam Potrzebuje Waszej pomocy. nadszedł w końcu ten dzień kiedy odważyłam się stanąć na wadze i załamka;/ 80 kg prz 170 wzrostu. Zapuściłam się strasznie ale postanowiłam coś z tym zrobić, tylko kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać ;/ Mój największy problem polega na tym, że strasznie wybrzydzam jeśli chodzi o jedzenie, nie lubię większości potraw, warzyw prawie w ogóle. Najchętniej to bym w kółko jadła rosół, pomidorową i kurczaka w każdej postaci, no i moje ukochane ziemniaczki Wyliczyłam sobie według podanych na forum wzorów ile powinnam jeść kalorii dziennie, ile gram białka, ile tłuszczów itd. Tylko jak to teraz przełożyć na rzeczywistość ? Macie jakieś dobre kalkulatory, aplikacje na telefon które Wam pomagają ? Bardzo, chce zacząć ale nie wiem jak Pomóżcie
polecam stronkę www.tabele-kalorii.pl , sama korzystam.

Malinka_Malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:03   #392
izunia19l
Zakorzenienie

u mnie po tygodniu na minusie 3 kg miało być 4 kg, ale się nie udało.
Teraz liczę na kolejne 2 kg w tym tygodniu i reszte to już zwolnione tempo i pewnie będzie mega mega wolno spadać.
izunia19l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:09   #393
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleDevil14 Pokaż wiadomość
Witam Potrzebuje Waszej pomocy. nadszedł w końcu ten dzień kiedy odważyłam się stanąć na wadze i załamka;/ 80 kg prz 170 wzrostu. Zapuściłam się strasznie ale postanowiłam coś z tym zrobić, tylko kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać ;/ Mój największy problem polega na tym, że strasznie wybrzydzam jeśli chodzi o jedzenie, nie lubię większości potraw, warzyw prawie w ogóle. Najchętniej to bym w kółko jadła rosół, pomidorową i kurczaka w każdej postaci, no i moje ukochane ziemniaczki Wyliczyłam sobie według podanych na forum wzorów ile powinnam jeść kalorii dziennie, ile gram białka, ile tłuszczów itd. Tylko jak to teraz przełożyć na rzeczywistość ? Macie jakieś dobre kalkulatory, aplikacje na telefon które Wam pomagają ? Bardzo, chce zacząć ale nie wiem jak Pomóżcie

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia19l Pokaż wiadomość
u mnie po tygodniu na minusie 3 kg miało być 4 kg, ale się nie udało.
Teraz liczę na kolejne 2 kg w tym tygodniu i reszte to już zwolnione tempo i pewnie będzie mega mega wolno spadać.
Super, MEGA spadek, tylko uważaj żeby jo-jo Cię nie dopadło.

Stary 2014-06-02, 15:02   #394
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Super, MEGA spadek, tylko uważaj żeby jo-jo Cię nie dopadło.
Malinka za dużo już straciłam kilogramów, żeby być totalnym laikiem w odchudzaniu Poznałam już zasady odchudzania nie w teorii a w praktyce i to chyba jest najcenniejsze
Stary 2014-06-02, 16:23   #395
szkrabus30
Zadomowienie

Malinka , Izunia gratulacje super spadkow !

Izunia to ci zazdroszcze tej wiedzy po ja bladze jak dziecko we mgle
szkrabus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 16:58   #396
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:

oj uwierz nie ma czego zazdrościć, bo to była długa i ciężka droga i wolałabym nie mieć żadnej wiedzy i nie przechodzić tego, ale na szczęście mam już za sobą większość i teraz jedynie mogę podziękować tam na górze, że wytrwałam to hehe.
Tak czy siak odchudzam się dalej z wami, bo moim celem jest pozbycie się jeszcze 13 kg
Stary 2014-06-02, 20:07   #397
emma0201
Raczkowanie

Ja też jestem nadal z Wami, ale zapomniałam się zważyć. Ostatnio tego za często nie robię, bo wole "czuć po sobie" że coś ubyło i wtedy się zważyć. Wcześniej ważyłam się co chwilę, wyskoczyło 0,5 więcej i przeżywałam jak stonka wykopki a pewnie woda się zatrzymała bo mało piłam

cel I - 65 kg - osiągnięty!
cel II- 58 kg

cel główny - założyć leginsy w czerwcu

64
173 cm
emma0201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 09:46   #398
emma0201
Raczkowanie

A gdzie Autorka naszego wątku?

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-06-03, 10:04   #399
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
oj uwierz nie ma czego zazdrościć, bo to była długa i ciężka droga i wolałabym nie mieć żadnej wiedzy i nie przechodzić tego, ale na szczęście mam już za sobą większość i teraz jedynie mogę podziękować tam na górze, że wytrwałam to hehe.
Tak czy siak odchudzam się dalej z wami, bo moim celem jest pozbycie się jeszcze 13 kg
Może zechcesz się dopisać do naszej tabelki z pierwszej strony.
Pozostał dziewczyny a w tym i ja będziemy miały dalszą motywację do jeszcze większego wysiłku.
Dziewczyny prośba do wszystkich, które jeszcze uczestniczą w wątku aby wpisały się do tabelki, będziemy wiedziały ile nas jeszcze trwa w swoich postanowieniach.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emma0201 Pokaż wiadomość
A gdzie Autorka naszego wątku?
Też się zastanawiam i boję się że nasz wątek umiera śmiercią zapomnienia.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:

Ostatnio rzadko się pojawiasz, co słychać u Ciebie jak dieta jaka satysfakcja po kolejnych dniach dietowych katuszy

Stary 2014-06-03, 10:17   #400
izunia19l
Zakorzenienie

No pewnie dziewczyny, bez problemu możecie mnie wpisać
Mam 25 lat, waga początkowa 115 kg, waga teraźniejsza 77.4 kg.
Mam 179 cm.
Stary 2014-06-03, 12:25   #401
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie dziewczyny, bez problemu możecie mnie wpisać
Mam 25 lat, waga początkowa 115 kg, waga teraźniejsza 77.4 kg.
Mam 179 cm.
Wielki szacun

Czy miałaś problemy ze sprężystością skóry?

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-06-03 o 12:26
Stary 2014-06-03, 12:42   #402
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
Wielki szacun

Czy miałaś problemy ze sprężystością skóry?
Dziękuję
Z jędrnością skóry nie miałam dosłownie żadnych problemów, nigdzie nie mam zwisów z czego jestem strasznie zadowolona, ale przypuszczam że tutaj duże znaczenie miała moja dieta wysokobiałkowa, stopniowe chudnięcie, picie dużej ilości płynów i masaże i na początku też ładnie ćwiczyłam, ale nie codziennie i nie intensywnie i nie dużo
Myślę jednak, że to dieta bogata w białko utrzymała moją skórę a nie pozwoliła zwisnąć
Stary 2014-06-03, 13:25   #403
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Z jędrnością skóry nie miałam dosłownie żadnych problemów, nigdzie nie mam zwisów z czego jestem strasznie zadowolona, ale przypuszczam że tutaj duże znaczenie miała moja dieta wysokobiałkowa, stopniowe chudnięcie, picie dużej ilości płynów i masaże i na początku też ładnie ćwiczyłam, ale nie codziennie i nie intensywnie i nie dużo
Myślę jednak, że to dieta bogata w białko utrzymała moją skórę a nie pozwoliła zwisnąć
Będę wdzięczna za pomysły i przepisy na dania bogate w białko

Stary 2014-06-03, 15:36   #404
szkrabus30
Zadomowienie

Cytat:
Będę wdzięczna za pomysły i przepisy na dania bogate w białko
prosba nie do mnie ale najlepsze bialko ma jajko, potem mieso

ale tez czekam na odpowiedz specjalistek naszych tu na forum czyli Izuni i Emmy

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Dziewczyny a bierzecie odzywki bialkowe?jak tak to jakie
Stary 2014-06-03, 20:53   #405
emma0201
Raczkowanie

Oj teraz to pojechałaś Ja się nie uważam i nie jestem żadną specjalistką, robie na pewno sama mnóstwo błędów. Nie mam takiej wiedzy, żeby doradzać komuś o białku itp, ja jadam to co ma białko czyli twaróg chudy, jajka, mięso drobiowe i wędliny drobiowe - ale nie wybieram tych przetworzonych tylko raczej typu gotowany kurczak; ryby, no i w musli są na pewno jakieś orzechy, pije codziennie mleko lub jem z owsianką, no i dużo jogurtów naturalnych. Do wszystkiego daję jogurt - do twarożku, do obiadu robie z niego sos, poza tym jem z płatkami owsianymi albo z jabłkiem, truskawkami. Nie używam żadnych odżywek białkowych itd.
Stosowałam za to przez 2 tygodnie wspomagacz Therm Line Forte, ale nie zauważyłam dodatkowych korzyści, no może poza większą chęcią do ćwiczeń, więc się nie faszeruję już i w portfelu więcej zostaje, bo 60 tabsów wystarcza na 2 tyg a tanie nie są.

Malinka_Malinka widzę że waga spada, już 76 A powiedz kiedy była waga wyjściowa 83? Kurczę fajnie, gratuluję

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-06-03, 21:54   #406
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
prosba nie do mnie ale najlepsze bialko ma jajko, potem mieso

ale tez czekam na odpowiedz specjalistek naszych tu na forum czyli Izuni i Emmy

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Dziewczyny a bierzecie odzywki bialkowe?jak tak to jakie
Oj dziewczyny miło mi, ale mi też daleko do specjalistki jedynie mogę mówić na swoim przykładzie.
Jeśli chodzi o białko to dokładnie na pierwszym miejscu są jajka i to dosłownie pod każdą postacią, nastepnie mięso i ryby a dalej to już twaróg, jogurty naturalne.
Zapomniałam dodać, iż ja na początku przez kilka miesięcy nie jadłam w ogóle tłuszczy poza tymi które znajdują się w jajkach czy tam mięsie, jajecznica bez masła, mięso i ryby gotowane na parze i tak dalej teraz moja dieta jest zupełnie inna ale miałam naprawdę sporo do stracenia dlatego naprawdę pragnęłam schudnąć a nie bawić się w odchudzanie.
Ja odżywkę białkową stosowałam bardzo bardzo rzadko, kupiłam jakieś 8 miesiecy temu i nadal mam, czasem robię sobie koktajl na wieczór, mam smak czekoladowy i jest to naprawdę pyszne, ale trzeba dobrze czytac etykiety żeby wybrać odżywkę prawie czysto białkową a nie w wiekszosci skladajaca się z wegli. Ja osobiscie nie popieram takich odzywek, niepotrzebna stuczna chemia, ale to byl okres kiedy juz nie mogłam patrzec na jajka i potrawy z pary i to było dla mnie wybawienie bo to jest slodziutkie wiec jeszcze zastepowalo slodycze a i polecam dukanowski sernik, długie czasy mnie wspierał i naprawdę można go jeśc do woli bo praktycznie samo białko.
Stary 2014-06-04, 07:44   #407
szkrabus30
Zadomowienie

Cytat:
Oj dziewczyny miło mi, ale mi też daleko do specjalistki jedynie mogę mówić na swoim przykładzie.
Jeśli chodzi o białko to dokładnie na pierwszym miejscu są jajka i to dosłownie pod każdą postacią, nastepnie mięso i ryby a dalej to już twaróg, jogurty naturalne.
Zapomniałam dodać, iż ja na początku przez kilka miesięcy nie jadłam w ogóle tłuszczy poza tymi które znajdują się w jajkach czy tam mięsie, jajecznica bez masła, mięso i ryby gotowane na parze i tak dalej teraz moja dieta jest zupełnie inna ale miałam naprawdę sporo do stracenia dlatego naprawdę pragnęłam schudnąć a nie bawić się w odchudzanie.
Ja odżywkę białkową stosowałam bardzo bardzo rzadko, kupiłam jakieś 8 miesiecy temu i nadal mam, czasem robię sobie koktajl na wieczór, mam smak czekoladowy i jest to naprawdę pyszne, ale trzeba dobrze czytac etykiety żeby wybrać odżywkę prawie czysto białkową a nie w wiekszosci skladajaca się z wegli. Ja osobiscie nie popieram takich odzywek, niepotrzebna stuczna chemia, ale to byl okres kiedy juz nie mogłam patrzec na jajka i potrawy z pary i to było dla mnie wybawienie bo to jest slodziutkie wiec jeszcze zastepowalo slodycze a i polecam dukanowski sernik, długie czasy mnie wspierał i naprawdę można go jeśc do woli bo praktycznie samo białko.
dzieki za odpowiedz
a jaka masz ta odzywke?
i jeszcze poprosze o przepis na ten serniczek bo ja na dukanie nigdy nie bylam wiec nie wiem o co chodzi
Stary 2014-06-04, 08:10   #408
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za odpowiedz
a jaka masz ta odzywke?
i jeszcze poprosze o przepis na ten serniczek bo ja na dukanie nigdy nie bylam wiec nie wiem o co chodzi
Kurcze odżywkę przesypałam do pojemnika i nie pamiętam nazwy, na pewno amerykańska ale nie mogę znaleźć jej na necie, ale jeszcze popróbuję jej poszukać bo naprawdę jest dobra

A ciasta to z czystym sercem polecam to http://nietylkonadiecie.blogspot.com...ec-dukana.html

a co do sernika to wpisz sobie w google sernik dukan i wyskoczy masa przepisów, choć do dukanowskiego sernika wchodzi praktycznie tylko ser biały, jajka i można troszkę budyniu
Stary 2014-06-04, 08:27   #409
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma0201 Pokaż wiadomość
Oj teraz to pojechałaś Ja się nie uważam i nie jestem żadną specjalistką, robie na pewno sama mnóstwo błędów. Nie mam takiej wiedzy, żeby doradzać komuś o białku itp, ja jadam to co ma białko czyli twaróg chudy, jajka, mięso drobiowe i wędliny drobiowe - ale nie wybieram tych przetworzonych tylko raczej typu gotowany kurczak; ryby, no i w musli są na pewno jakieś orzechy, pije codziennie mleko lub jem z owsianką, no i dużo jogurtów naturalnych. Do wszystkiego daję jogurt - do twarożku, do obiadu robie z niego sos, poza tym jem z płatkami owsianymi albo z jabłkiem, truskawkami. Nie używam żadnych odżywek białkowych itd.
Stosowałam za to przez 2 tygodnie wspomagacz Therm Line Forte, ale nie zauważyłam dodatkowych korzyści, no może poza większą chęcią do ćwiczeń, więc się nie faszeruję już i w portfelu więcej zostaje, bo 60 tabsów wystarcza na 2 tyg a tanie nie są.

Malinka_Malinka widzę że waga spada, już 76 A powiedz kiedy była waga wyjściowa 83? Kurczę fajnie, gratuluję
Waga początkowa końcówka kwietnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 08:38   #410
izunia19l
Zakorzenienie

Naszukałam się i znalazłam

http://allegro.pl/hi-tec-micellar-ca...tml?source=mlt

Bardzo bardzo dobre. Ja mam czekoladowe
Stary 2014-06-04, 13:13   #411
szkrabus30
Zadomowienie

Cytat:
Naszukałam się i znalazłam

http://allegro.pl/hi-tec-micellar-ca...tml?source=mlt

Bardzo bardzo dobre. Ja mam czekoladowe
Dziekuje , kochana jestes
za przepis tez, sprobuje bo jak bialkowe to pozyteczne z przyjemnym

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

bialko drogie ale opis i ilosc bialka ma bardzo fajny
Stary 2014-06-05, 06:38   #412
po porostu ania
Przyczajenie

Cześć! Jestem tu po raz pierwszy. Szukam sposobów na motywację do schudnięcia... Stwierdziłam, że może jak będę Wam regularnie meldować moje efekty, to jakoś się uda... chociaż naprawdę łatwo nie jest... w zeszłym tygodniu schudłam 2 kilo, dzisiaj już jest jak było. Ważę 81kg, mam 176cm..
po porostu ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 07:01   #413
emma0201
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez po porostu ania Pokaż wiadomość
Cześć! Jestem tu po raz pierwszy. Szukam sposobów na motywację do schudnięcia... Stwierdziłam, że może jak będę Wam regularnie meldować moje efekty, to jakoś się uda... chociaż naprawdę łatwo nie jest... w zeszłym tygodniu schudłam 2 kilo, dzisiaj już jest jak było. Ważę 81kg, mam 176cm..
Witaj. Powiedz jak jadłaś w zeszłym tygodniu, a jak jesz obecnie, jak w ogóle wygląda Twój dzień, co jesz, co pijesz itp.

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-06-05, 08:02   #414
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez po porostu ania Pokaż wiadomość
Witamy
A ile zamierzasz schudnąć?

Stary 2014-06-05, 09:07   #415
szkrabus30
Zadomowienie

Witaj Ania
Stary 2014-06-05, 13:50   #416
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dziewczyny jakie diety dotąd stosowałyście i jakie miałyście z nich korzyści ?

Stary 2014-06-05, 17:50   #417
Butowniczka007
Raczkowanie

Wreszcie i ja zanotowałam spadek na 78,2 kg! Jupi!

Nie było mnie tu chwilę bo w rodzinnym domu byłam a tam internet rządzi się swoimi prawami ( czyt. w cale go nie ma)
Nadrabiam więc co tam u was słychać a zarazem przykro mi, że tak wiele dziewczyn się wykruszyło...

Tenis, squash? Bardzo chętnie!
Butowniczka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:18   #418
ultravioletx
Raczkowanie

Hejj dziewczyny dzis to i ja wam sie pochwale... Waga ruszyla -2kg tylko... Ale... Od marca ubylo mi 5cm w biodrach po za tym staram sie jadac zdrowo i regularnie tylko woda... Hmmm zapiminam o niej... A raczej nie odczuwam pragnienia wiec tu do poprawy jeszcze:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ultravioletx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:02   #419
emma0201
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultravioletx Pokaż wiadomość
Hejj dziewczyny dzis to i ja wam sie pochwale... Waga ruszyla -2kg tylko... Ale... Od marca ubylo mi 5cm w biodrach po za tym staram sie jadac zdrowo i regularnie tylko woda... Hmmm zapiminam o niej... A raczej nie odczuwam pragnienia wiec tu do poprawy jeszcze:p

No ja też mam problem z wodą i nie wyobrażam się jej wypić 2l dziennie ale muszę chociaż litr, bo inaczej zaraz mam zastój i więcej na wadze...:/

cel II- 58 kg

64
173 cm
Stary 2014-06-05, 20:06   #420
ultravioletx
Raczkowanie

Kiedys mi to nie sprawialo takich problemow butelke spokojnie wypijalam a teraz nie wiem

ultravioletx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości