Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 07:05   #3811
Xelia
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Próbowałam nadrobić, chyba z 20 stron i co doczytam, to ich dalej przybywa.
Szpitalne mamusie - trzymam kciuki i za pozostałe też.
Maciejka - Gratulacje!

U nas wszystko ok. Dziś zaczynamy 34tc. Maluch w centylach ma 53, czyli dobrze. Tyle że od początku gin mówił, że to chłopiec a teraz sam już nie wie czyli mamy niespodziankę.
O mięśniach kegla zapominam, natomiast mój M od dwóch tygodni robi mi masaż krocza oliwką dla dzieci. Nic się od niej nie dzieje, a sam masaż do przyjemnych nie należy.

Ubranka mam poprane od miesiąca, ale jakoś syndrom wicia gniazda się jeszcze nie włączył i nie mogę się zebrać do prasowania
Poza tym kupiliśmy działkę z altanką, 600m w stanie.....i jest tyle pracy a ja niestety jestem już niepełnosprawna i tylko warzywa posiała. Mój M dyga, a ja płaczę bo nic już nie daję rady robić.
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:21   #3812
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

dzięki dziewczyny trochę nie dowierzam jeszcze ...bo to 1 cs i kreska jest blada, ale obiecałam sobie, że musi być dobrze

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:29   #3813
agnes208
Zakorzenienie

xelia to niezle z ta niespodzianka. Haha no ale 100 pewnosci da nam rzut oka a porodowce
maciejka grunt ze jest druga kreska,mam tez udalo sie w 1cs. O ile pamietam to ty tez szybko ostatnio zaciazylas bo kojarze cie ze staraczek jeszcze,ktore podczytywalam chyba w 2 czy 3cs?
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:31   #3814
Ines3037200
Rozeznanie

Witam z rana,
TŻ mnie wkurzył z samego rana, zbiera mu się ostatnio, coś czuję, że będzie awanti wieczorem.
Nosz kurna, zbiera się do pracy i włączył sobie film co go nie obejrzał do końca bo zasnął, żeby chociaż na tym pierdzącym głośniku z laptopa, ale nieeee, podłączone głośniki i to nie całkiem cichutko, tylko basy mi czaszkę przeszywają. Mówię weź to ścisz a w zasadzie to wyłącz i daj pospać. To się jeszcze ze mną kłóci, że otwarty balkon i hałas z ulicy mi nie przeszkadzał całą noc a to mi przeszkadza. Tak kuźwa przeszkadza mi. I to on udaje wielce pokrzywdzonego. No i tak już nie zasnęłam

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Witam,
Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale obiecałam, że jak ujrzę 2 kreski to się pochwalę i dziś zobaczyłam!! strasznie się cieszę i jednocześnie boję , ale musi być dobrze!!
Gratulacje!! Musi być dobrze Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

U nas nieciekawie, nawet nie mam sił ani ochoty pisać... nerwowy dzien za mną, kolejna noc zapowiada się nieprzespana.
Teraz tylko modle się, żebym urodziła jak najbliżej terminu.

Wpadnę chyba dopiero w sobotę, bo teraz tylko podczytywać mi zostanie
Bambuśku trzymaj się i głowa do góry

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
Jakich specyfikow zamierzacie.uzywac(lub juz uzywalyscie)do kapieli maluszka i do.smarowania pupala
Do kąpieli maluszka mam to:
http://ziaja.com/kosmetyki/dla-dziec...natluszczajacy
A do pupy linomag a+e na co dzień, a w razie odparzenia mam malutki słoiczek sudocremu.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:59   #3815
Xelia
Raczkowanie

Ines, Tobie M nie dał spać rano a mi wieczorem. O 23 poszedł się golić i wylał na siebie chyba pół wody po goleniu. Mnie aż na wymioty rwało, a on sobie smacznie chrapał, ale to jak! Więc go budzęm żeby spróbował chociaż trochę zmyć to z siebie, na co on prze sen, żebym też się pochlupała swoimi perfumami, to mi przeszkadzać nie będzie
A rano mnie przepraszał
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:09   #3816
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana
maciejka wspaniala wiadomość
bambusiek 3 maj sie kochana
wisienka super nagrody
sabcia my pisałyśmy dokładnie to samo co Twoja kuzynka mówiła, w szkole rodzenia też nam mówili aby kosmetyków dla dziecka było jak naj mniej. Jak już płyn do kąpieli to nie oliwka po itp chyba że ze skórą zaczyna sie coś dziać.
ines no to mąż się nie popisał
Stary 2014-06-06, 08:11   #3817
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Witam,
Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale obiecałam, że jak ujrzę 2 kreski to się pochwalę i dziś zobaczyłam!! strasznie się cieszę i jednocześnie boję , ale musi być dobrze!!
Kochana gratuluję! Bedzie dobrze zobaczysz trzymam kciuki
Cytat:
Cześć

U nas nieciekawie, nawet nie mam sił ani ochoty pisać... nerwowy dzien za mną, kolejna noc zapowiada się nieprzespana.

Ojjj mam nadzieję, ze wszystko się ułoży szybko
Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
gratulacje!! będzie dobrze!!

zazdrooo... ja kompletnie nie pamiętam o tym a nawet jak sobie przypomnę to po chwili odpuszczam bo nie lubię tego robić bardzo

I chwalę się nagrodami i moja pościel dziś dotarła póki co ląduje w szafie ale będzie pięknie jak już pójdziemy na swoje... a póki co ochraniacz, organizer i rożek
Piękne nagrody! a mięśni też nie ćwicze bo zapominam
Miłego dzionka
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:20   #3818
dusia_tcv
Zadomowienie

Ines3037200 Powiem ci ze używam od paru dni właśnie ziajki i jestem zachwycona jest o wiele lepszy niż Oilatum no i jest tańszy nawet zapach jest świetny po kąpieli taki delikatny zapach dziecka unosi się w pokoju to jest rewelacja
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:40   #3819
svelta
Rozeznanie

Cześć piękne dziś ambitny dzień- muszę opróżnić sypialnię z kwiatów i książek, bo udało mi się wymarudzić u tżta malowanie Co prawda miał być gruntowny remont, ale na razie musimy się zadowolić zwykłym odświeżeniem.
A potem do urzędu żeby uznał ojcostwo. Bo pamiętacie, że jeśli nie jesteście po ślubie to trzeba to załatwić przed porodem?
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:46   #3820
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
Gratulacje! żeby wszystko poszło dobrze! Blada druga kreska wystarczy, wiem z autopsji
Cytat:
Cześć

miną złe dni i wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!!Ja mialam miec dzis usg ale moj gin na szkolenie pojechal i ...lipaMusze czekac do jutra..A mam pytanko,pewnie juz nieraz bylo poruszane ale niebjestem na biezaco wiec wybaczzie..Jakich specyfikow zamierzacie.uzywac(lub juz uzywalyscie)do kapieli maluszka i do.smarowania pupala?bo ja zastanawiam.sie nad oilatum,ale kuzynka polozna mi odradza bo to jest tez podobno do Azs i zeby nie przyzwyczajac dzidzi do tego jesli nie bedzie mialo problemow ze skorka..??a do pupy bepanthen planuje..co sadzicie?bo kurde nie moge nic rozsadnego znalezc od 1 dnia.zycia,wiekszosc plynow jest od 1 miesiaca:/ratunkuuu!!z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie
A ja podobnie jak w pierwszej ciąży nie zamierzam używać niczego, raz na tydzień lub dwa będę wlewac Emolium do kąpieli i tyle. Sudocrem w razie odparzeń. A gdyby skórka była sucha to zwykła oliwka
Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja juz po kolejnym zastrzyku przeciwbolowym... moze uda mi sie zasnac,

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
znam ten ból kochana i bardzo współczuję, miałam zainfekowana nerke w 5 miesiącu i ból ustąpił dopiero po 2-3 dniach brania antybiotyku, także musisz uzbroić się w cierpliwość

Ines no nie ładnie odzwyczajaj go takich nawyków (zwłaszcza rano) bo później będzie problem jak pojawi się dziecko.. U nas sporo trwała nauka tż cichego zachowywania się rano.. Mała miała nad ranem bardzo wrażliwy sen a tż nie potrafił sobie wieczorem naszykowac ciuchów do pracy, to brzdąkal kamerką od spodni, halasowal w łazience... no ale wreszcie moje trucia dały efekt ;p
A co do mięśni kegla tak jak abdolutna większość zupełnie o tym zapominam i efekty mam niestety....

Witam się porannie i muszę się pozalic.. Wczoraj wieczorem dopadł mnie znów ból w klatce, ale to straszny promieniujacy do pleców... Strasznie się wystraszylam i jak zwykle pomógł sen.. ciekawe czy znow wieczorem wróci. Ostatnio te bóle miałam te bole ok 2 miesiące temu.. nie wiem co to jest
Ehhh zobaczymy, a tymczasem idę wrzucać kolejną pralkę malucha

Miłego dnia!

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:47   #3821
Vegetka
Zakorzenienie

Dzień dobry
druga przespana noc bez drapania się ! co prawda jak rano wstaję swędzi mnie ciało, ale nie dłonie i stopy ! mam nadzieję, że to dobry znak, chociaż nie chcę się napalać. rano pobrali krew do prób wątrobowych, więc na wieczornym obchodzie się dowiem czy się poprawia. zaraz przyjadą z 1,5 litrem kroplówek do przepłukania - do tego muszę wypijać minimum 3 litry wody więc sikam jak wąż ogrodowy
dziś mam mieć robione przepływy, bo z tego co zrozumiałam zlecili, żeby robić co dwa dni.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:11   #3822
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się z rana
Vegetka więc to dobry znak będzie lepiej zobaczysz i ważne że mogą szybko reagować
Debeściara trzymaj się a mówiłaś ginowi o tych bólach im bliżej tym więcej nas boli , męczy i drażni
Wisienka ja tez kcę takie
Xelia ja tam swojego dzisiaj wygoniłam w nocy na kanapę załączył mu się taki traktor, że szok
Karolinek spróbuj się przespać
Sabcia ja mam do pupy bepanten a do kąpieli Ziajka i na wszelki wypadek stoi oilatum

Cytat:
Witam,
Wspaniałe wiadomości , moja kreska na początku też była blada , a jak zrobiłam jeszcze raz po tygodniu to była krecha Będzie dobrze !

Chciałam podziękować dziewczyny za wsparcie , prawie wszystkie formalności mój tż załatwił wczoraj , pogrzeb w poniedziałek i powiedział żebym lepiej nie szła bo się boi , że zacznę rodzić . Nie wiem co o tym myśleć ...

Miłego dnia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:13   #3823
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ines3037200 Powiem ci ze używam od paru dni właśnie ziajki i jestem zachwycona jest o wiele lepszy niż Oilatum no i jest tańszy nawet zapach jest świetny po kąpieli taki delikatny zapach dziecka unosi się w pokoju to jest rewelacja
Wyszłam z założenia, że nie będę płacić 60 zł za parafinę ciekłą z niewielkimi dodatkami.
Skład ziajki:
Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), C12-13 Pareth-3, Tocopheryl Acetate, Parfum (Fragrance), Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linaloal
Skład Oilatum:
Paraffinum Liquidum, Isopropyl palmitate, PEG-8 Dilaurate, Cetyl Acetate, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Stearyl Acetate, Oleyl Acetate, Acetylated lanolin Alcohol.

a jeszcze z tego co się orientuję, to te PEGi w kosmetykach to nie za zdrowe są, ale to moje zadanie na dziś przeanalizować składy i dam znać
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A ja podobnie jak w pierwszej ciąży nie zamierzam używać niczego, raz na tydzień lub dwa będę wlewac Emolium do kąpieli i tyle. Sudocrem w razie odparzeń. A gdyby skórka była sucha to zwykła oliwka

Ines no nie ładnie odzwyczajaj go takich nawyków (zwłaszcza rano) bo później będzie problem jak pojawi się dziecko.. U nas sporo trwała nauka tż cichego zachowywania się rano.. Mała miała nad ranem bardzo wrażliwy sen a tż nie potrafił sobie wieczorem naszykowac ciuchów do pracy, to brzdąkal kamerką od spodni, halasowal w łazience... no ale wreszcie moje trucia dały efekt ;p
A co do mięśni kegla tak jak abdolutna większość zupełnie o tym zapominam i efekty mam niestety....

Witam się porannie i muszę się pozalic.. Wczoraj wieczorem dopadł mnie znów ból w klatce, ale to straszny promieniujacy do pleców... Strasznie się wystraszylam i jak zwykle pomógł sen.. ciekawe czy znow wieczorem wróci. Ostatnio te bóle miałam te bole ok 2 miesiące temu.. nie wiem co to jest
No i masz dobre podejście, im mniej kosmetyków, tym lepiej.

A mąż to ja nie wiem co w niego wstąpiło, każdego dnia normalnie wstaje, zbiera się i wychodzi, ja w tym czasie jego poduszkę na głowę sobie kładę i śpię dalej.
Ja wiem, że on jest przyzwyczajony, że jestem osobą, która zwykle może spać w każdych warunkach niezależnie od poziomu hałasu, ale kurde ja go proszę a ten dyskutuje
Obmyślam zemstę

A ten ból w klatce to może być albo od zgagi, albo po prostu od kręgosłupa w odcinku piersiowym. Sama tak często mam, jakby nóż ktoś wbijał na wylot, właśnie wyprostowanie kości i położenie się wygodnie pomaga
Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
druga przespana noc bez drapania się ! co prawda jak rano wstaję swędzi mnie ciało, ale nie dłonie i stopy ! mam nadzieję, że to dobry znak, chociaż nie chcę się napalać. rano pobrali krew do prób wątrobowych, więc na wieczornym obchodzie się dowiem czy się poprawia. zaraz przyjadą z 1,5 litrem kroplówek do przepłukania - do tego muszę wypijać minimum 3 litry wody więc sikam jak wąż ogrodowy
dziś mam mieć robione przepływy, bo z tego co zrozumiałam zlecili, żeby robić co dwa dni.
Rewelacyjne wieści
Co tam dali dziś na śniadanie?
Daj znać wieczorem jak się ma Twoja wątroba

Asiu, ja myślę, że TŻ ma rację odnośnie pogrzebu.
Wiadomo, będziesz się biła z myślami, będzie Ci głupio wobec śp. teścia, jak i rodziny, ale musisz przede wszystkim o dziecku myśleć.
To są jednak niesamowite emocje, szczególnie w tak bliskiej rodzinie.
Może wybierz się już po pogrzebie na cmentarz z mężem po prostu.

Aaaa i jeszcze:
Wisienka!
Piękne rzeczy masz!!
Mam ochotę Cię obrabować

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-06-06 o 09:17
Stary 2014-06-06, 09:19   #3824
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość

Asiu, ja myślę, że TŻ ma rację odnośnie pogrzebu.
Wiadomo, będziesz się biła z myślami, będzie Ci głupio wobec śp. teścia, jak i rodziny, ale musisz przede wszystkim o dziecku myśleć.
To są jednak niesamowite emocje, szczególnie w tak bliskiej rodzinie.
Może wybierz się już po pogrzebie na cmentarz z mężem po prostu.
właśnie tak mi powiedział tż i chyba tak zrobię ale chciałam to usłyszeć jeszcze od was czy to tak wypada
Miłością tą największą
Stary 2014-06-06, 09:21   #3825
mamaya
Zakorzenienie

sabcia, ja do mycia mam Białego Jelenia nawilzajacego w płynie a do pupy Hippa, bo jest w sumie składowo najlepszy
Nie mam zamiaru używać nic poza tym. A jeśli chodzi o emolienty to poczytaj o nich, bo Oilatum, Emolium i te najbardziej znane są raczej kiepskie, można kupić dużo fajniejsze składowo emolienty.
Ja nie planuje ich używać, chyba, ze moje Dziecko bedzie miało AZS. W innym przypadku jest to kompletnie niepotrzebne

Niech no dzisiaj ktoś sie do mnie zbliży to zagryzę
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:22   #3826
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Vegetka więc to dobry znak będzie lepiej zobaczysz i ważne że mogą szybko reagować
Debeściara trzymaj się a mówiłaś ginowi o tych bólach im bliżej tym więcej nas boli , męczy i drażni
Wisienka ja tez kcę takie
Xelia ja tam swojego dzisiaj wygoniłam w nocy na kanapę załączył mu się taki traktor, że szok
Karolinek spróbuj się przespać
Sabcia ja mam do pupy bepanten a do kąpieli Ziajka i na wszelki wypadek stoi oilatum

Wspaniałe wiadomości , moja kreska na początku też była blada , a jak zrobiłam jeszcze raz po tygodniu to była krecha Będzie dobrze !

Chciałam podziękować dziewczyny za wsparcie , prawie wszystkie formalności mój tż załatwił wczoraj , pogrzeb w poniedziałek i powiedział żebym lepiej nie szła bo się boi , że zacznę rodzić . Nie wiem co o tym myśleć ...

Miłego dnia
czemu się boi?? pisałaś że z teściem takich super relacji nie mieliście więc raczej żadnych dużych emocji nie powinnaś zaznać, no chyba że jesteś bardzo wrażliwa to wtedy też bym radziła nie iść.
Stary 2014-06-06, 09:25   #3827
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
czemu się boi?? pisałaś że z teściem takich super relacji nie mieliście więc raczej żadnych dużych emocji nie powinnaś zaznać, no chyba że jesteś bardzo wrażliwa to wtedy też bym radziła nie iść.
Myślę, że nawet jakby to był pogrzeb jakiegoś dajmy na to nielubianego sąsiada, to i tak emocje i nastroje pogrzebowe udzielają się zawsze.
Stary 2014-06-06, 09:26   #3828
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Vegetka to znaczy ze z wami coraz lepiej, ja też mam pić duzo wody i co chwile biegam do wc. Ilość wód nie jest taka tragiczna, dziec mój wg dzisiejszego usg 2700 z zapasem tylko ze pojawiły mi sie częste i bolesne skurcze i czekam co z tym zrobia.
Joasiu pogrzeb to zawsze emocje które nie sa wskazane na tym etapie ciąży, twoje omdlenie i szyjka też mogą wpłynąć na późniejsze zle samopoczucie, a do tego podwójne zmartwienie dla tz.
Do kapieli mam mydelko bambino, chce zaobserwowac na poczatku jaka skore bedzie miala dzidzia, a potem wdroze albo płyn hippa albo ziajki, do pupy linomag, w razie czego zawsze jest czas cos dokupic, na duże odparzenie polecam tormentiol, goi blyskawicznie ale jest bardzo mocny i podaje się raczej gdy inne preparaty zawodza

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło
Baza adresów onion
Kuchennie
BRUTAL SEARCH
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:36   #3829
Ines3037200
Rozeznanie

http://www.sosrodzice.pl/tormentiol-...alego-dziecka/
Robaczku też mam w swojej apteczce tormentiol, ale dziecku raczej go na pupę nie posmaruję...
Stary 2014-06-06, 09:38   #3830
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz rację relacje w zasadzie były żadne ale zawsze to ojciec mojego tż i emocje u mnie są. Więc tż dlatego nie chce żebym poszła . To on tego tak nie przeżywa jak ja , w końcu to dziadek mojej córki. Eh nie wiem jak Ci to wytłumaczyć
Miłością tą największą
Stary 2014-06-06, 09:45   #3831
mamaya
Zakorzenienie

Asia, uważam, ze Twój TŻ ma racje
Ja bodajże w 6 miesiącu poszłam na pogrzeb kolegi ze szkoły i po chwili musiałam wyjść z kościoła, bo było mi tak słabo i zle
Nie ma co ryzykować, bo stawką jest zdrowie

Tak sie zastanawiam, gdzie podziała sie Nautiz, Integra?

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-06 o 09:48
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:49   #3832
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację relacje w zasadzie były żadne ale zawsze to ojciec mojego tż i emocje u mnie są. Więc tż dlatego nie chce żebym poszła . To on tego tak nie przeżywa jak ja , w końcu to dziadek mojej córki. Eh nie wiem jak Ci to wytłumaczyć
nie no spoko, tak tylko pytałam czy jesteś mocno wrażliwa, bo ja niby jestem i wylewam to często na zewnątrz, nawet głupia krytyka wzięta do siebie powoduje płacz ale na pogrzebach jestem jakaś mega spokojna i to jest inny rodzaj emocji. Wiadomo że inaczej podchodzi się do pogrzebu bliskiej osoby a inaczej obcej.
Ines to ja muszę być jakaś dziwna bo pogrzeb sąsiada nie wywarłby na mnie żadnych emocji, tyle ile współczucie dla jego rodziny, ale takie współczucie to u mnie pojawia się nawet jak oglądam jakiś film i wiem że nie jest to a prawdę to sie wzruszam i współczuje
Stary 2014-06-06, 09:58   #3833
joanna2228
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
nie no spoko, tak tylko pytałam czy jesteś mocno wrażliwa, bo ja niby jestem i wylewam to często na zewnątrz, nawet głupia krytyka wzięta do siebie powoduje płacz ale na pogrzebach jestem jakaś mega spokojna i to jest inny rodzaj emocji. Wiadomo że inaczej podchodzi się do pogrzebu bliskiej osoby a inaczej obcej.
No to ja jestem płaczką bo nawet laurka od córki w dzień mamy wywołała płacz zwłaszcza widzę, że w ciąży się szybciej wzruszam i od razu wyje
Miłością tą największą
Stary 2014-06-06, 10:16   #3834
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

No to ja jestem płaczką bo nawet laurka od córki w dzień mamy wywołała płacz zwłaszcza widzę, że w ciąży się szybciej wzruszam i od razu wyje
ciekawe czy mnie to też będzie wzruszało
ja mam tak że jak nie chce aby było widać po mnie jakieś emocje to zazwyczaj widać je a jak naprawdę jest mi np bardzo miło z jakieś niespodzianki tż to ciesze się ale wtedy już tego aż tak nie widać.
Stary 2014-06-06, 10:18   #3835
joanna2228
Wtajemniczenie

Ale wprowadziłam smętną atmosferę wybaczcie
Zmieńmy temat , co robicie dzisiaj na obiadek? Najlepiej szybki bo czasami mam dosyć stania w kuchni
Miłością tą największą
Stary 2014-06-06, 10:30   #3836
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
http://www.sosrodzice.pl/tormentiol-...alego-dziecka/
Robaczku też mam w swojej apteczce tormentiol, ale dziecku raczej go na pupę nie posmaruję...
Tez to czytalam kiedys, podobno rownie dobry, o lepszym skladzie jest Tormental.
Ja w swojej apteczce mam krem linomag A+E, masc Bepanthen, sudocrem, ktorego nigdy nie uzylam dla corki krem oilatum baby, a do kapieli jeszcze nic nie mam i przez pierwszy miesiac raczej nic nie bede uzywac.
Warto miec cos do smarowania, bo noworodkom czesto luszczy sie skora zwlaszcza tym przenoszonym.

robaczek, vegetka i karolinek dawajcie znac na biezaco co u was

U nas dzis piekna pogoda, moze wyjde na spacer swym kaczym chodem bo ostatnio nawet na to nie mam ochoty...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Ale wprowadziłam smętną atmosferę wybaczcie
Zmieńmy temat , co robicie dzisiaj na obiadek? Najlepiej szybki bo czasami mam dosyć stania w kuchni
To juz nie bece wracac do tematu....

A na obiad dzis zurek z jajkiem i kielbaska i to chyba tyle, wiec szybko i smacznie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:39   #3837
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

To juz nie bece wracac do tematu....

A na obiad dzis zurek z jajkiem i kielbaska i to chyba tyle, wiec szybko i smacznie
Mniam czasami chciałabym żeby ktoś zrobił mi obiadek
Dopadł mnie dzisiaj leń
Miłością tą największą
Stary 2014-06-06, 10:48   #3838
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Na sali mam już dwa noworodki....
ja takie coś zaobserwowałam u siebie od wczoraj, właśnie ból brzucha w dole, na kręgosłup i mi słabo...
współczuję tych noworodków na sali - bo kurczę dla matki to największa radość ale dla Ciebie już niekoniecznie ...

tak te bóle to właśnie takie mam już z tydzień :/

Karolinek - trzymam kciuki za nerkę

irsin - to już chyba zakupy mają się ku końcowi

debesciara - dla mnie też waga 3,5 kg jest normalna a dziecko ponad 4 kg dla mnie przy mojej posturze i planach naturalnego porodu to byłaby katastrofa - Jaś miał 3,600 i to była chyba moja granica nie chcę, żeby drugi synuś miał więcej

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Kularek to widzę, że Ikeowe zakupy udane. Ja sobie chyba zostawię ten sklep jako uzupełnienie wolnego czasu, ale jeszcze popatrzę na stronkę, co tam mają. Kurcze, mój TŻ nie chce za bardzo kupować takich ' umilaczy ' dla maluszka. Jemu się wydaje, że takie dziecko nic nie czai, chciałam kupić taką karuzelkę nad łóżeczko z pozytywką, a On do mnie, że dziecko przecież nie będzie widzieć tego a poza tym, że pewnie ktoś to przyniesie, a ja bym nie chciała, żeby wszystko było przyniesione, bez przesady ...

nawet bardzo udane z czego się strasznie cieszę .
co do "umilaczy" to uważam, że dziecko czegoś takiego potrzebuje co kocha i jest dla niego naprawdę ważne, znajduje w tym czymś pocieszenie np. mój synuś na przytulankę adoptował sobie moją górę od piżamy - czuł na niej mój zapach, zapach mleka, czuł się z nią bezpiecznie - i do spania było ok tylko gorzej jak gdzieś wychodziliśmy bo bez niej nie chciał iść i ciągnął za sobą takie coś co już nie wygląda tak ładnie od ok roku ma przytulankę Kubusia Puchatka i też z nim śpi i mówi, ze to jego przyjaciel więc jest dużo lepiej (głównie dla nas) a ta moja piżama już tylko na noc do spania i picia mleka i dlatego teraz chcę kupić wcześniej normalną przytulankę, żeby przeszła moim zapachem
a karuzelę jak najbardziej maluszek będzie widział jeśli będzie miała kolory -czarny, biały, czerwony - w ikei jest taka kupowałam przedostatnio koleżance kosztuje chyba z 14,99 czy coś koło tego a ma takie kolory dla niemowlaka właśnie

Ines - matko i córko ! jakie to szczęście, że czasy się zmieniły i z nimi podejście ludzi - a Twojej mamie współczuję co ona musiała czuć jak coś takiego usłyszała :/

Cytat:
Witam,

pewnie, że pamiętamy ! suuuuuuper wiadomość ! NIc tylko się cieszyć moja druga kreska też była jaśniutka na pierwszym teście - myśl pozytywnie, oszczędzaj się i napewno będzie wszystko dobrze (moja koleżanka przeżyła też coś takiego jak Ty tylko rok wcześniej a teraz jest 80 dni jej zostało do końca ciąży)

bambusiek - trzymaj się

sabcia - ja też jak większość dziewczyn i Twoja kuzynka odradzałabym oilatum do takiego codziennego stosowania jak nic się nie dzieje.
do pupy mam krem hippa bo ma chyba jeden z lepszych składów

Cytat:
właśnie tak mi powiedział tż i chyba tak zrobię ale chciałam to usłyszeć jeszcze od was czy to tak wypada
pewnie, że wypada i ja bym nie poszła na Twoim miejscu

dzień dobry
ale się wczoraj wystraszyłam - wieczorem jak już się kładłam złapał mnie skurcz, trwał z 3 min, za jakieś 5 min drugi i potem trzeci - tż chciał się już torby zbierać -ale na tym 3 się skończyło i nawet noc potem przespałam

nie wiem co zrobić ... jechać w niedzielę do tego Krakowa czy jednak sobie darować ? to byłby taki wyjazd dla leniuszków - zjeść obiad, posiedzieć z rodziną, i obowiązkowo podjechać do smoka na chwilę, odległość to ok 100 km, synuś bardzo chce i tż też nie widzi problemu bo torby weźmiemy i w razie czego to on przecież dojedzie autostradą w godzinę do czewy -ale ja się troszkę obawiam bo to już będzie 17 dni do terminu ... i co mam zrobić ?

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-06-06 o 10:53
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:49   #3839
pszczola189
Rozeznanie

Witam sie z pracy oby jeszcze dwa tygodnie do tego 24 wytrzymać i idę stąd.. A jutro jeszcze druga zmiana, od 14 do 22..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:52   #3840
agnes208
Zakorzenienie

joanna ja pewnie bym poszla na pogrzeb tylko,ze mnie takie wydarzenia raczej nie wzruszaja no chyba ze bylaby to naprawde bliska rodzina. A tesc z ktorym nie utrzymywalam zbytniego kontaktu to dla mnie jak sasiad. Bardziej balabym sie tego ze zrobi mi sie slabo bo bedzie duzo ludzi i duszno, tymbardziej ze nie cierpie zapachu cmentarnych lili.

Co do obiadu to u mnie dzis golabki bez zawijania.

Ja tu gadu gadu a tu trzeba isc nasikac do pojemniczka bo ide do lekarza.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości