|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Próbowałam nadrobić, chyba z 20 stron i co doczytam, to ich dalej przybywa.
Szpitalne mamusie - trzymam kciuki i za pozostałe też. Maciejka - Gratulacje! U nas wszystko ok. Dziś zaczynamy 34tc. Maluch w centylach ma 53, czyli dobrze. Tyle że od początku gin mówił, że to chłopiec a teraz sam już nie wie czyli mamy niespodziankę. O mięśniach kegla zapominam, natomiast mój M od dwóch tygodni robi mi masaż krocza oliwką dla dzieci. Nic się od niej nie dzieje, a sam masaż do przyjemnych nie należy. Ubranka mam poprane od miesiąca, ale jakoś syndrom wicia gniazda się jeszcze nie włączył i nie mogę się zebrać do prasowania Poza tym kupiliśmy działkę z altanką, 600m w stanie.....i jest tyle pracy a ja niestety jestem już niepełnosprawna i tylko warzywa posiała. Mój M dyga, a ja płaczę bo nic już nie daję rady robić. |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
dzięki dziewczyny
![]() ![]() trochę nie dowierzam jeszcze ...bo to 1 cs i kreska jest blada, ale obiecałam sobie, że musi być dobrze
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
xelia to niezle z ta niespodzianka. Haha no ale 100 pewnosci da nam rzut oka a porodowce
![]() maciejka grunt ze jest druga kreska,mam tez udalo sie w 1cs. O ile pamietam to ty tez szybko ostatnio zaciazylas bo kojarze cie ze staraczek jeszcze,ktore podczytywalam chyba w 2 czy 3cs? |
|
|
|
#3814 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana,
TŻ mnie wkurzył z samego rana, zbiera mu się ostatnio, coś czuję, że będzie awanti wieczorem. Nosz kurna, zbiera się do pracy i włączył sobie film co go nie obejrzał do końca bo zasnął, żeby chociaż na tym pierdzącym głośniku z laptopa, ale nieeee, podłączone głośniki i to nie całkiem cichutko, tylko basy mi czaszkę przeszywają. Mówię weź to ścisz a w zasadzie to wyłącz i daj pospać. To się jeszcze ze mną kłóci, że otwarty balkon i hałas z ulicy mi nie przeszkadzał całą noc a to mi przeszkadza. Tak kuźwa przeszkadza mi. I to on udaje wielce pokrzywdzonego. No i tak już nie zasnęłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://ziaja.com/kosmetyki/dla-dziec...natluszczajacy A do pupy linomag a+e na co dzień, a w razie odparzenia mam malutki słoiczek sudocremu. |
|||
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
Ines, Tobie M nie dał spać rano a mi wieczorem. O 23 poszedł się golić i wylał na siebie chyba pół wody po goleniu. Mnie aż na wymioty rwało, a on sobie smacznie chrapał, ale to jak! Więc go budzęm żeby spróbował chociaż trochę zmyć to z siebie, na co on prze sen, żebym też się pochlupała swoimi perfumami, to mi przeszkadzać nie będzie
![]() A rano mnie przepraszał |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
maciejka wspaniala wiadomość bambusiek 3 maj sie kochanawisienka super nagrody ![]() sabcia my pisałyśmy dokładnie to samo co Twoja kuzynka mówiła, w szkole rodzenia też nam mówili aby kosmetyków dla dziecka było jak naj mniej. Jak już płyn do kąpieli to nie oliwka po itp chyba że ze skórą zaczyna sie coś dziać. ines no to mąż się nie popisał
|
|
|
|
#3817 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mięśni też nie ćwicze bo zapominam Miłego dzionka |
|||
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Ines3037200 Powiem ci ze używam od paru dni właśnie ziajki i jestem zachwycona jest o wiele lepszy niż Oilatum no i jest tańszy nawet zapach jest świetny po kąpieli taki delikatny zapach dziecka unosi się w pokoju to jest rewelacja
|
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
Cześć piękne
A potem do urzędu żeby uznał ojcostwo. Bo pamiętacie, że jeśli nie jesteście po ślubie to trzeba to załatwić przed porodem? |
|
|
|
#3820 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby wszystko poszło dobrze! Blada druga kreska wystarczy, wiem z autopsji ![]() Cytat:
miną złe dni i wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Ines no nie ładnie odzwyczajaj go takich nawyków (zwłaszcza rano) bo później będzie problem jak pojawi się dziecko.. U nas sporo trwała nauka tż cichego zachowywania się rano.. Mała miała nad ranem bardzo wrażliwy sen a tż nie potrafił sobie wieczorem naszykowac ciuchów do pracy, to brzdąkal kamerką od spodni, halasowal w łazience... no ale wreszcie moje trucia dały efekt ;pA co do mięśni kegla tak jak abdolutna większość zupełnie o tym zapominam i efekty mam niestety.... Witam się porannie i muszę się pozalic.. Wczoraj wieczorem dopadł mnie znów ból w klatce, ale to straszny promieniujacy do pleców... Strasznie się wystraszylam i jak zwykle pomógł sen.. ciekawe czy znow wieczorem wróci. Ostatnio te bóle miałam te bole ok 2 miesiące temu.. nie wiem co to jest ![]() Ehhh zobaczymy, a tymczasem idę wrzucać kolejną pralkę malucha ![]() Miłego dnia! Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
druga przespana noc bez drapania się ! co prawda jak rano wstaję swędzi mnie ciało, ale nie dłonie i stopy ! mam nadzieję, że to dobry znak, chociaż nie chcę się napalać. rano pobrali krew do prób wątrobowych, więc na wieczornym obchodzie się dowiem czy się poprawia. zaraz przyjadą z 1,5 litrem kroplówek do przepłukania - do tego muszę wypijać minimum 3 litry wody więc sikam jak wąż ogrodowy dziś mam mieć robione przepływy, bo z tego co zrozumiałam zlecili, żeby robić co dwa dni.
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Vegetka więc to dobry znak będzie lepiej zobaczysz i ważne że mogą szybko reagować Debeściara trzymaj się im bliżej tym więcej nas boli , męczy i drażni ![]() Wisienka ja tez kcę takie ![]() Xelia ja tam swojego dzisiaj wygoniłam w nocy na kanapę załączył mu się taki traktor, że szok ![]() Karolinek ![]() Sabcia ja mam do pupy bepanten a do kąpieli Ziajka i na wszelki wypadek stoi oilatum Cytat:
![]() Będzie dobrze ! ![]() Chciałam podziękować dziewczyny za wsparcie , prawie wszystkie formalności mój tż załatwił wczoraj , pogrzeb w poniedziałek i powiedział żebym lepiej nie szła bo się boi , że zacznę rodzić . Nie wiem co o tym myśleć ... Miłego dnia
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skład ziajki: Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), C12-13 Pareth-3, Tocopheryl Acetate, Parfum (Fragrance), Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linaloal Skład Oilatum: Paraffinum Liquidum, Isopropyl palmitate, PEG-8 Dilaurate, Cetyl Acetate, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Stearyl Acetate, Oleyl Acetate, Acetylated lanolin Alcohol. a jeszcze z tego co się orientuję, to te PEGi w kosmetykach to nie za zdrowe są, ale to moje zadanie na dziś przeanalizować składy i dam znać ![]() Cytat:
A mąż to ja nie wiem co w niego wstąpiło, każdego dnia normalnie wstaje, zbiera się i wychodzi, ja w tym czasie jego poduszkę na głowę sobie kładę i śpię dalej. Ja wiem, że on jest przyzwyczajony, że jestem osobą, która zwykle może spać w każdych warunkach niezależnie od poziomu hałasu, ale kurde ja go proszę a ten dyskutuje ![]() Obmyślam zemstę ![]() A ten ból w klatce to może być albo od zgagi, albo po prostu od kręgosłupa w odcinku piersiowym. Sama tak często mam, jakby nóż ktoś wbijał na wylot, właśnie wyprostowanie kości i położenie się wygodnie pomaga Cytat:
Rewelacyjne wieści![]() Co tam dali dziś na śniadanie? ![]() Daj znać wieczorem jak się ma Twoja wątroba Asiu, ja myślę, że TŻ ma rację odnośnie pogrzebu. Wiadomo, będziesz się biła z myślami, będzie Ci głupio wobec śp. teścia, jak i rodziny, ale musisz przede wszystkim o dziecku myśleć. To są jednak niesamowite emocje, szczególnie w tak bliskiej rodzinie. Może wybierz się już po pogrzebie na cmentarz z mężem po prostu. Aaaa i jeszcze: Wisienka! Piękne rzeczy masz!! Mam ochotę Cię obrabować
Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-06 o 09:17 |
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie tak mi powiedział tż i chyba tak zrobię ale chciałam to usłyszeć jeszcze od was czy to tak wypada
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
sabcia, ja do mycia mam Białego Jelenia nawilzajacego w płynie a do pupy Hippa, bo jest w sumie składowo najlepszy
Nie mam zamiaru używać nic poza tym. A jeśli chodzi o emolienty to poczytaj o nich, bo Oilatum, Emolium i te najbardziej znane są raczej kiepskie, można kupić dużo fajniejsze składowo emolienty. Ja nie planuje ich używać, chyba, ze moje Dziecko bedzie miało AZS. W innym przypadku jest to kompletnie niepotrzebne ![]() Niech no dzisiaj ktoś sie do mnie zbliży to zagryzę
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że nawet jakby to był pogrzeb jakiegoś dajmy na to nielubianego sąsiada, to i tak emocje i nastroje pogrzebowe udzielają się zawsze.
|
|
|
|
#3828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Joasiu pogrzeb to zawsze emocje które nie sa wskazane na tym etapie ciąży, twoje omdlenie i szyjka też mogą wpłynąć na późniejsze zle samopoczucie, a do tego podwójne zmartwienie dla tz. Do kapieli mam mydelko bambino, chce zaobserwowac na poczatku jaka skore bedzie miala dzidzia, a potem wdroze albo płyn hippa albo ziajki, do pupy linomag, w razie czego zawsze jest czas cos dokupic, na duże odparzenie polecam tormentiol, goi blyskawicznie ale jest bardzo mocny i podaje się raczej gdy inne preparaty zawodza
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
http://www.sosrodzice.pl/tormentiol-...alego-dziecka/
Robaczku też mam w swojej apteczce tormentiol, ale dziecku raczej go na pupę nie posmaruję... |
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, uważam, ze Twój TŻ ma racje
Ja bodajże w 6 miesiącu poszłam na pogrzeb kolegi ze szkoły i po chwili musiałam wyjść z kościoła, bo było mi tak słabo i zle ![]() Nie ma co ryzykować, bo stawką jest zdrowie Tak sie zastanawiam, gdzie podziała sie Nautiz, Integra?
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-06 o 09:48 |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ines to ja muszę być jakaś dziwna bo pogrzeb sąsiada nie wywarłby na mnie żadnych emocji, tyle ile współczucie dla jego rodziny, ale takie współczucie to u mnie pojawia się nawet jak oglądam jakiś film i wiem że nie jest to a prawdę to sie wzruszam i współczuje |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
zwłaszcza widzę, że w ciąży się szybciej wzruszam i od razu wyje
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tak że jak nie chce aby było widać po mnie jakieś emocje to zazwyczaj widać je |
|
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wprowadziłam smętną atmosferę
wybaczcie Zmieńmy temat , co robicie dzisiaj na obiadek? Najlepiej szybki bo czasami mam dosyć stania w kuchni
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w swojej apteczce mam krem linomag A+E, masc Bepanthen, sudocrem, ktorego nigdy nie uzylam dla corki krem oilatum baby, a do kapieli jeszcze nic nie mam i przez pierwszy miesiac raczej nic nie bede uzywac.Warto miec cos do smarowania, bo noworodkom czesto luszczy sie skora zwlaszcza tym przenoszonym. robaczek, vegetka i karolinek dawajcie znac na biezaco co u was ![]() U nas dzis piekna pogoda, moze wyjde na spacer swym kaczym chodem bo ostatnio nawet na to nie mam ochoty...---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() A na obiad dzis zurek z jajkiem i kielbaska i to chyba tyle, wiec szybko i smacznie
|
||
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami chciałabym żeby ktoś zrobił mi obiadek Dopadł mnie dzisiaj leń
|
|
|
|
#3838 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak te bóle to właśnie takie mam już z tydzień :/ Karolinek - trzymam kciuki za nerkę irsin - to już chyba zakupy mają się ku końcowi ![]() debesciara - dla mnie też waga 3,5 kg jest normalna a dziecko ponad 4 kg dla mnie przy mojej posturze i planach naturalnego porodu to byłaby katastrofa - Jaś miał 3,600 i to była chyba moja granica nie chcę, żeby drugi synuś miał więcej Cytat:
nawet bardzo udane z czego się strasznie cieszę co do "umilaczy" to uważam, że dziecko czegoś takiego potrzebuje co kocha i jest dla niego naprawdę ważne, znajduje w tym czymś pocieszenie np. mój synuś na przytulankę adoptował sobie moją górę od piżamy - czuł na niej mój zapach, zapach mleka, czuł się z nią bezpiecznie - i do spania było ok tylko gorzej jak gdzieś wychodziliśmy bo bez niej nie chciał iść i ciągnął za sobą takie coś co już nie wygląda tak ładnie od ok roku ma przytulankę Kubusia Puchatka i też z nim śpi i mówi, ze to jego przyjaciel więc jest dużo lepiej (głównie dla nas) a ta moja piżama już tylko na noc do spania i picia mleka i dlatego teraz chcę kupić wcześniej normalną przytulankę, żeby przeszła moim zapachem a karuzelę jak najbardziej maluszek będzie widział jeśli będzie miała kolory -czarny, biały, czerwony - w ikei jest taka kupowałam przedostatnio koleżance kosztuje chyba z 14,99 czy coś koło tego a ma takie kolory dla niemowlaka właśnie ![]() Ines - matko i córko ! jakie to szczęście, że czasy się zmieniły i z nimi podejście ludzi - a Twojej mamie współczuję co ona musiała czuć jak coś takiego usłyszała :/ Cytat:
pewnie, że pamiętamy ! suuuuuuper wiadomość ! NIc tylko się cieszyć moja druga kreska też była jaśniutka na pierwszym teście - myśl pozytywnie, oszczędzaj się i napewno będzie wszystko dobrze bambusiek - trzymaj się sabcia - ja też jak większość dziewczyn i Twoja kuzynka odradzałabym oilatum do takiego codziennego stosowania jak nic się nie dzieje. do pupy mam krem hippa bo ma chyba jeden z lepszych składów Cytat:
dzień dobry ![]() ale się wczoraj wystraszyłam - wieczorem jak już się kładłam złapał mnie skurcz, trwał z 3 min, za jakieś 5 min drugi i potem trzeci - tż chciał się już torby zbierać -ale na tym 3 się skończyło i nawet noc potem przespałam nie wiem co zrobić ... jechać w niedzielę do tego Krakowa czy jednak sobie darować ? to byłby taki wyjazd dla leniuszków - zjeść obiad, posiedzieć z rodziną, i obowiązkowo podjechać do smoka na chwilę, odległość to ok 100 km, synuś bardzo chce i tż też nie widzi problemu bo torby weźmiemy i w razie czego to on przecież dojedzie autostradą w godzinę do czewy -ale ja się troszkę obawiam bo to już będzie 17 dni do terminu ... i co mam zrobić ?
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-06 o 10:53 |
||||
|
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z pracy
oby jeszcze dwa tygodnie do tego 24 wytrzymać i idę stąd.. A jutro jeszcze druga zmiana, od 14 do 22..Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
joanna ja pewnie bym poszla na pogrzeb tylko,ze mnie takie wydarzenia raczej nie wzruszaja no chyba ze bylaby to naprawde bliska rodzina. A tesc z ktorym nie utrzymywalam zbytniego kontaktu to dla mnie jak sasiad. Bardziej balabym sie tego ze zrobi mi sie slabo bo bedzie duzo ludzi i duszno, tymbardziej ze nie cierpie zapachu cmentarnych lili.
Co do obiadu to u mnie dzis golabki bez zawijania. Ja tu gadu gadu a tu trzeba isc nasikac do pojemniczka bo ide do lekarza. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

3 maj sie kochana

i moja pościel dziś dotarła 

żeby wszystko poszło dobrze! Blada druga kreska wystarczy, wiem z autopsji
Musze czekac do jutra..A mam pytanko,pewnie juz nieraz bylo poruszane ale niebjestem na biezaco wiec wybaczzie..Jakich specyfikow zamierzacie.uzywac(lub juz uzywalyscie)do kapieli maluszka i do.smarowania pupala?bo ja zastanawiam.sie nad oilatum,ale kuzynka polozna mi odradza bo to jest tez podobno do Azs i zeby nie przyzwyczajac dzidzi do tego jesli nie bedzie mialo problemow ze skorka..??a do pupy bepanthen planuje..co sadzicie?bo kurde nie moge nic rozsadnego znalezc od 1 dnia.zycia,wiekszosc plynow jest od 1 miesiaca:/ratunkuuu!!z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie

będzie lepiej zobaczysz i ważne że mogą szybko reagować
im bliżej tym więcej nas boli , męczy i drażni 

wybaczcie