Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 08:49   #1471
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Hejo pobudka o 5,50 ale poładnie przespanej nocy, wiec wybaczam
A na dworze zimno i chyba bedzie padac no to kisimy sie w domu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:05   #1472
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka wiesz, nam na tydz przed odmowilo chyba 6 osob. Wiesz co zrobilismy? Zaprosilismy, oczywiscie bez zadnych oczekiwan nt prezentow itd, 6 znajomych mojej siostry, ona ma taka paczke znajomych gotoych na wszystkoi powiem Ci, ze to byla rewelacyjna decyzja, jedzenie sie nie zmarnowalo, nie bylo pusto przy stolikach, bawili sie do samego konca, a my od nich dostalismy porzadna krajalnice do chleba w prezencie, chociaz tak jak mowie, umowa byla taka, ze orzychodza i robia sztuczny tlum

Wstalismy o 8.30 tylko dlatego, ze kota postanowila muche lapac. Tak pewnie do 10bysmy spali

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:25   #1473
BlackSanctum
Zakorzenienie

U nas bylo kilka osob, ktore nawet nie odmowily - po prostu nie pokazaly sie na weselu. :/ chyba 4, z tego co pamietam. :/ a 2 osoby odmowily w czwartek, kiedy wesele bylo w sobote... Takze ponad 800 zl poszlo psu w bude. :/

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:27   #1474
Ifwka
Zakorzenienie

U nas wczoraj histeria w kąpaniu że masakra, i to nawet jeszcze nawet nie doszłyśmy do mycia włosów. Chciałam jej wyczyścic uszy i jak to zobaczyła to tak się rozpłakała że hej, i płakała już do ubierania. Usnęła fajnie i spała fajnie gdzies do pierwszej a potem to chyb amiloin razy musiała do niej wstawać bo budziła się z płaczem, jeszcze Tż zrobił powtórkę z wczoraj i nie umiał swojego budzika wyłaćzyć więc obudził ją dodatkowy raz.
Ja jestem wykończona i ona też bo rano nawet nie bardzo chciała wstać.
Do tego wczoraj zadzwonił gość z salonu że jednak tego koloru co wybraliśmy tez nie ma noi Tż już się wkurzył konkretnie i chyba wycofa zaliczkę i spróbuje jednak w salonie w Rzeszowie coś wybrać. Tylko tu nam nie założą gazu od ręki i dlatego się waha.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 09:36   #1475
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ifwka, moja Oli tez ma ostatnio awersje do kapieli... a zawsze uwielbiala kapiel... :/

Dziewczyny, jadlyscie nowy serek Tutti kokosowy? jest grzechu warty.

Stary 2014-06-06, 09:54   #1476
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Gojka, ja mam ten kubek i właśnie przez niego Oliwka teraz nie lubi myć głowy, także tego...
Poważnie. Znam barzdo dużo przypadków, gdzie ten kubek zdziałał cuda A Oliwka jest pierwszym przypadkiem u którego się nie sprawdził. I oczywiście kciuki za decyzje.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Hej można na chwilkę?

czytam w miarę na bieżąco, ale jest okropnie jestem zalatana, a dzisiejszy dzień to jakaś masakra, jestem załamana. Z tego wszystkiego aż się poryczałam mężowi przez telefon no i nie, żeby coś się strasznego stało - po prostu wczoraj wieczorem (2 tygodnie przed weselem) odmówiły nam 2 osoby, dosłownie godzinę wcześniej byliśmy potwierdzić ilość osób na sali. No i dzwonię dziś z rana do tej babki, czy może mi zmniejszyć ilość osób, a ona że NIE. czyli już teraz wiem, że muszę jej zapłacić za osoby, których nie będzie. Kurde no żal mi dupe ściska jak pomyślę, że dam jej ponad 300zł za free (tzn dostanę jedzenie spowrotem, no ale co mi z tego ). No i to było takie straszne, że aż się poryczałam po prostu za dużo rzeczy mam do ogarnięcia, chyba sama sobie narzuciłam że to wszystko muszę zrobić, czas nagli i jestem po prostu kłębkiem nerwów.

Debrah, miałaś mieć dziś wyniki czy jutro? trzymam kciuki!

Lady - nigdy nie wybudzałam Ani z drzemki ja sama nie lubię jak mnie ktoś budzi, może to stąd się bierze

Nawijko - co do wieczoru panieńskiego, to u nas zazwyczaj najpierw biforek w domu, potem na miasto, tudzież od razu na miasto, ale to drożej wychodzi
ja organizowałam w sumie 3 wieczory panieńskie, 2 od razu w lokalu, raczej dla starszego towarzystwa ( w sensie ponad 30 ) więc było kulturalnie, ploty ploteczki, jakies 2 głupie gażdżety dla fanu, jakiś jeden porządy prezent, drinki troszke tańczenia i wsio
trzeci dla dziewczyny 24 lata, która ma wsiu bździu w głowie więc jej kupiłyśmy samie głupkowate gadżety, na czele z przebraniem z obsessive w który ona, sama z siebie, wskoczyła ( a firuga marzenie ) i poszła w nim do sąsiada po co - ie wiem - ale ja, będąc w ciązy i siedząc tylko myślałam, że się spalę ze wstydu potem one poszły na miasto of kors, a ja do domu (z ansuią w brzusiu )

a właśnie, aporpo panieńskiego - to zapytam przy okazji, bo kurde, mam zagwostkę, a w zasadzie problem, a wy z różnych części polski jesteście to mi może podpowiecie. Ja w sobotę mam swój panieński robię w domu kolację na ciepło, jakieś zagryzki, wódka, piwka, napoje - no całą imprezę. Później mamy iść do lokalu - tam płacę za rezerwację i stawiam na początek 0,7 + 2 litry napoju. I myśłałam, że na tym się moja rola skończy. W sensie finansowa, że dziewczyny dalej będą sobie same kupować alko czy co tam chcą. Ale dziś rozmawiałam z koleżanką, i ona tak jakoś mimochodem wyszło, że ja mam zapałacić cały rachunek w lokalu. SERIO? To ja nie chcę nigdzie iść - wystarczy mi w sumie impreza w domu, a nie uśmiecha mi się płacić za alkohol przez całą noc 10 osobom. Ja mam dziwne przekonanie czy ona? Bo ja już nie wiem
Ja za swój panieński nie płaciłam nic. Organizowała go moja starsza. Czy ona za wszystko płaciła, czy się dziewczyny składały tego nie wiem. Nie wnikałam. Ważne, że się świetnie bawiłam

Cytat:
Ifwka, moja Oli tez ma ostatnio awersje do kapieli... a zawsze uwielbiala kapiel... :/

No i teraz trzeba lecieć do biedronki kupić serek

Tymczasem lecę gotować golonkę. Idziemy dziś do mojego brata na malutką imprezkę i tż się zaoferował, że przyniesiemy golonke, która w jego wydaniu jest fenomenalna. Szkoda, że nie będzie mi dane spróbować. W końcu wzięłam się za siebie. Nasza Neti mnie zmotywowała. Chce wrócić do mojego małego 38 sprzed ciąży. Obecnie 42/44 A w niedziele kolejne kinder party. Już się nie mogę doczekać. Paulina tak strasznie chce do dzieci i tak ładnie się z nimi bawi

Miłego weekendu życzę
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:01   #1477
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hope

ja ostatnio zostałam zjechana na vinted (nie wiem czy kojarzycie ten portal) bo też napisałam co myślę o tzw. kontrolowanym wypłakiwaniu się. Matki wprost wyznawały, że mają świetną metodę na suypianie dziecka, siadają przy łóżeczku i tylko patrzą jak dziecko ryczy, czy nic mu się złego nie dzieje i po 3 dobie dziecko odpuszcza sobie i pięknie już zasypia.
Napisałam wprost co o tym myślę i zostałam zwyzywana że jestem jakaś dziwna, że przecież dziecku krzywda się nie dzieje, bo matka siedzi nad nim i widzi, ono tylko płacze, bo chce wymusić, chce pokazać że postawi na swoim, chce zmusić matkę do wzięcia na ręce.
Mowa była o dziecku 6 miesięcznym.
To jest po prostu...smutne. Chociaż i tak zawsze czuję złość kiedy o tym czytam,.. wiem, ludzie mają różne metody wychowawcze, że mogą się z kolei z moimi nie zgadzać - ale brak jakiejkolwiek empatii w stosunku do takiego malucha , zero wczucia się w jego położenie, zero wiedzy, zero instynktu? nie kazałby Wam on wziąć na ręce dziecko które jest sine z rozpaczy? kiedy świat zrozumie, że dziecko to NIE JEST MAŁY DOROSŁY
Ja jak czytam takie wątki to gotuje się we mnie od razu, mało się odzywam zwykle, bo jad ze mnie kipi a ja człek spokojny zazwyczaj jestem..
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ewulka, absolutnie nie powinnaś nic płacić, a świadkowa u Ciebie nie organizuje nic? Może z nią porozmawiaj? Bo generalnie gdzie nie byłam na panieńskim to PM nic nie płaciła, a często wręcz nie wiedziała, że panieński ma w ten dzień (ja np tak miałam, laski mnie z pracy porwały)

Pytałam o to budzenie, bo młody potrafi spać w dzień ponad 3,5h, i wydaje mi się, że to zdecydowanie za długo, te 3,5h to i tak po wybudzeniu go, więc nie wiem, ile by spał, gdybym go nie obudziła. Tym bardziej, że dzisiaj spał w nocy od 20 do 8 rano więc wydaje mi się, że to zdecydowanie za dużo
Ale Lady - skoro on ok śpi w nocy, to jak za dużo?
Chyba dla niego ok, zgodnie z jego zapotrzebowaniem?
Ja bym się cieszyła ))

A sprawdzałaś kiedyś ile by spał bez budzenia?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:02   #1478
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
U nas bylo kilka osob, ktore nawet nie odmowily - po prostu nie pokazaly sie na weselu. :/ chyba 4, z tego co pamietam. :/ a 2 osoby odmowily w czwartek, kiedy wesele bylo w sobote... Takze ponad 800 zl poszlo psu w bude. :/

U nas było dokładnie tak samo Wymówki o bolących nogach itp. Już nie wspomnę, że musiałam wszystkich obdzwonić. Napisanie w zaproszeniu prośby o potwierdzenie przybycia nie dla każdego jest istotne. A co tam kilka stówek dla młodych w te czy w te
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:03   #1479
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gojka, jak lubisz kokosowy smak - to polecam bardzo. Serek smakuje jak mleko kokosowe, jest przepyyyyyszny, dawno nie jadłam tak dobrego serka.

W ogóle, w Biedronce mają czasem takie fajne smaki różnych rzeczy - teraz czekam na moje ukochane, już od lat! chipsy tzatzikowe. Smakują naprawdę jak tzatziki.

Nina, ale niestety, nie da się uniknąć czegoś takiego - zawsze się znajdzie jakiś ludź , który ma gdzieś wydatki młodej pary i ich rodziców... No cóż. U mojej siostry też tak było - 7 osób się nie pojawiło bez żadnego ostrzeżenia...

Mi się osobiście nigdy nie zdarzyło nie przyjść, gdy zapowiedziałam, że będę... Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, przecież to takie marnotrawstwo kasy by było...

Moje dziećko chodzi właśnie po pokoju i śpiewa "Siedem, osiem, udaooo sięęęę" - fragment piosenki z kanału Baby Tv.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-06 o 10:06
Stary 2014-06-06, 10:04   #1480
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane, znów mnie wsysło Ale przez tydzień szukałam mieszkania. Myślę, że znalazłam, nie w samym centrum w ogóle nie w moim mieście trochę jestem tym zmieszania i w ogóle nie bardzo mam czas.
A to dopiero początek b czeka nas przeprowadzka

Z góry przepraszam że się nie odnoszę, zaraz spróbuje poczytać co u Was

a jak chcecie to na blogu dodałam zdjęcia które robił nam fotograf

http://bokehworld.pl/fotograf-tez-czlowiek/
Stary 2014-06-06, 10:05   #1481
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, znów mnie wsysło Ale przez tydzień szukałam mieszkania. Myślę, że znalazłam, nie w samym centrum w ogóle nie w moim mieście trochę jestem tym zmieszania i w ogóle nie bardzo mam czas.

ja już podziwiałam, przepiękne
Stary 2014-06-06, 10:08   #1482
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ja już podziwiałam, przepiękne
widziałam, dziękuję
Stary 2014-06-06, 10:12   #1483
Debrah
Zakorzenienie

Zryczałam się
http://podaj.to/post/106,0,ja-cie-ur...stem-mama.html
Amelka widziała i jeszcze dodała do tego swój uśmiech i "dzidziuś!"

Ciężaróweczki idealne dla was ale wzruszające
Stary 2014-06-06, 10:14   #1484
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hope

ja ostatnio zostałam zjechana na vinted (nie wiem czy kojarzycie ten portal) bo też napisałam co myślę o tzw. kontrolowanym wypłakiwaniu się. Matki wprost wyznawały, że mają świetną metodę na suypianie dziecka, siadają przy łóżeczku i tylko patrzą jak dziecko ryczy, czy nic mu się złego nie dzieje i po 3 dobie dziecko odpuszcza sobie i pięknie już zasypia.
Napisałam wprost co o tym myślę i zostałam zwyzywana że jestem jakaś dziwna, że przecież dziecku krzywda się nie dzieje, bo matka siedzi nad nim i widzi, ono tylko płacze, bo chce wymusić, chce pokazać że postawi na swoim, chce zmusić matkę do wzięcia na ręce.
Mowa była o dziecku 6 miesięcznym.

brak mi słów po prostu!!!

Cytat:

nie ale muszę spróbować
za decyzję

Cytat:

zdjęcia już wyoglądane

a za przeprowadzkę Kochana 3mam kciuki znam ten ból

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:15   #1485
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Zryczałam się

DEB!!! rycze moge ukraść?
Stary 2014-06-06, 10:19   #1486
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Zryczałam się

Zryczana i ukradzione na fb

Stary 2014-06-06, 10:21   #1487
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Zdjęcia bajeczne
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:25   #1488
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, DOSTAŁAM DOTACJĘ!!!!!!!

Co prawda, nie dostałam listu do ręki, bo jeszcze nie doszedł, ale zadzwoniłam do UP i po 5 minutach wykłócania się, babka podała mi odpowiedź przez telefon. Chyba padnę ze szczęścia!
Stary 2014-06-06, 10:28   #1489
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Co prawda, nie dostałam listu do ręki, bo jeszcze nie doszedł, ale zadzwoniłam do UP i po 5 minutach wykłócania się, babka podała mi odpowiedź przez telefon. Chyba padnę ze szczęścia!
SUPER!!!
klask i:

Stary 2014-06-06, 10:33   #1490
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Black,. gratuluję powodzenia!

Bokeh, wracaj! a gdzie mieszkanie?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 10:33   #1491
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka, a powiedz mi, wciągnęłaś siebie i tż na listę gości? bo nam babeczka na dzień przed ślubem uświadomiła, że dla nas nie ma nakrycia i siebie nie policzyliśmy

Stary 2014-06-06, 10:40   #1492
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tak małej wagi. Ja już nie daję rady mojej P dźwigać. A wnosić wózek na 2 piętro z małą to już nie lada wyzwanie, zwłaszcza, że spacery wózkowe to przede wszystkim wyjścia do sklepu. U nas już coś około 13-14kg.
Ja tez wnosze na 2gie z zakupami waży mniej a i tak ciężko, współczuję...

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
debrah, zapomniałam Ci odpisać, Ola waży 9,800 przy czym jest naprawdę wysoka, także tego... no ale ja się nie martwię, pediatra żartuje, że jest tak samo wypasiona jak mama Poza tym miała robiony szereg badań, choćby w szpitalu i wniosek jest jeden - taka jej uroda.

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Hania waży 9,200 też sie tym martwie ale pediatra nic nie alarmowała. A nie wiem ile ma wzrostu z ciekawości zmierzę . Ola ile ma cm?

Dziewczyny kurcze taka sytuacja, widze że Hanie męczy kupa to pyk szybko na nocnik a ona siedzi smieje sie itp widze że nic z tego to ja ściągam i nie mijajaa dwie minuty kupa ! i to już którys raz... myślicie odpuścić na razie? nie gotowa?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46777132]Black,. gratuluję powodzenia!

Bokeh, wracaj! a gdzie mieszkanie? [/QUOTE]

Michałkowice, dzielnica taka jakby Siemianowic. W sumie od tego miejsca co teraz to jakieś 7km no ale ja przeżywam
Stary 2014-06-06, 10:41   #1493
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
DEB!!! rycze moge ukraść?
pewnie, sama ukradłam z facebookowej grupy RB.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

Brawo! bardzo bardzo się cieszę!
Stary 2014-06-06, 10:50   #1494
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black serdecznie gratuluję!!!

lecę zaraz do G-ce do serwisu telefonów, ehhh serce mnie boli

Stary 2014-06-06, 10:56   #1495
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie moja też uwielbiała, i z myciem włosów nie było problemów a w tej chwili to chyba za kazym razem stresuje się tym myciem i zaczyna bac się kąpania.
Cytat:

Zdjęcia przepiękne
I wracaj do nas
Cytat:

GRATULACJE
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:11   #1496
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie gratulacje. Ta dotacja to dla mnie ogromny krok do przodu, to dla mnie bardzo, bardzo wiele znaczy - mój mąż normalnie pracuje już od jakiegoś czasu, teraz ja założę działalność i wszystko będzie takie, jak trzeba. Nareszcie.
Stary 2014-06-06, 11:13   #1497
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 11:28   #1498
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

Ewulka, nam przed samiutkim weselem odmówiły 2 osoby - a na weselu w sumie brakło osób 11 więc sobie pomyśl ile byliśmy w plecy - do dziś mi żal no ale nie było wyjścia - trzeba było zapłacić

Sylwia... rasowy czołgacz
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:12   #1499
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Wysprzątałam dziś całą sypialnię - posprzątałam we wszystkich szafach, zmieniłam pościel, umyłam okna, wyprałam firany i zasłony i kapę na łóżko, umyłam nawet żyrandol i padam teraz anna usypia, a ja zamierzam jeszcze całą łazienkę machnąć

Cytat:

super super super!!!!!!!! gratulacje!!!!!!!!!!

Cytat:
Ewulka, a powiedz mi, wciągnęłaś siebie i tż na listę gości? bo nam babeczka na dzień przed ślubem uświadomiła, że dla nas nie ma nakrycia i siebie nie policzyliśmy
no wciągnęłam niestety, nawet kierowcę, kamerzystę, orkiestrę, fotografa... no jeszcze jedna kuzynka zadeklarowała się jako sama, bo nie wiedziała czy ten jej partner będzie mógł z niemiec przyjechać, więc może jednak nie zapłacimy za powietrze

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej

Ewulka, nam przed samiutkim weselem odmówiły 2 osoby - a na weselu w sumie brakło osób 11 więc sobie pomyśl ile byliśmy w plecy - do dziś mi żal no ale nie było wyjścia - trzeba było zapłacić

Sylwia... rasowy czołgacz
kurde no, ludzie sobie nie zdają sprawy, że to są pieniądze? my ciężko na nie pracujemy, to nie spada z nieba, wkurza mnie takie coś. Tak samo ostatnio znajoma wieczorem odezwała się na fb, więc jej mówię grzecznie że nie mam czasu i przepraszam, ale robię właśnie winietki na stół. A ona: to nie możesz kupić? Więc jej powiedziałam, że mogłabym, ale gdybym kupiła winietki na stół + zawieszki na wódkę + winietki do kołacza to zapłaciłabym 250zł!!! A za materiały na to wszystko 40 zł + kilka poświęconych wieczorów a ta do mnie: dzieści tysięcy wydajesz na wesele i żal ci 250zł na winietki? no tak, żal mi, bo różnica 210zł to ogromna różnica! i gdybym nie zwracała uwagi na ceny na każdym kroku to zamiast dzieści tysięcy byśmy zapłacili dziesiąt tysięcy ja nie wiem co ludzi tak dziwi w tym

a co do panieńskiego - dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! tak myślałam szczerze mówiąc, ale kurde zmieszała się, bo ona powiedziała wprost - ja jak idę na panieński to przy barze każe dopisywać do rachunku panny młodej no to spoko, zamówi sobie w klubie np szampana za 1000zł i też mam za to zapłacić?
u mnie problem taki, że moja świadkowa jest w niemczech, wróci tylko na samo wesele, więc nie ma możliwości zrobienia mi panieńskiego. Wiem, że kumpele szykują jakiś prezent, no ale jakby stricte od organizacji to nie wiem kto jest, jedna dziewczyna brała ode mnie numry telefonów do innych, ale po co i na co to nie wiem. Więc sama zorganizowałam w domu wszystko no i wyjście do klubu - no ale nie wiedziałam, że mam wszystkim za wszystko zapłacić. Nie zrozumcie mnei źle - po prostu w klubie jest drogo tak zwyczajnie, więc nie stać mnie na to żeby teraz płacić wszystkim za wszystko, no bo niech każda wypije chociaż 3 piwa po 8 zł, to jest 24zł. Razy 10 to jest 240zł. Plus rezerwacja 150zł. To mam już prawie 400zł! w domu za taką kasę to nawet nie przejemy i nie przepijemy więc teraz nie wiem co mam zrobić, powiedzieć jej (bo to narazie jedna dziewczyna tak mi powiedziała), że nie będę jej płacić w klubie? czy zapytać innych jak one to widzą? no kurde, niezręczna sytuacja, nie lubię takich

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:29   #1500
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Dziś mam wolne z tż ale za to jutro pracuję do 17.30.
Daria właśnie drzemie, a jak się obudzi to na spacerek idziemy.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A dziewczyny kupiłam te sandałki. .sa super i tanie.skorka.wkl wyprofilowana http://m.allegro.pl/-i4301419419.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super!
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Nieśmiało się witam: i przepraszam, że przychodzę tutaj tak bardzo rzadko - czasami śledzę co u Was, a czasami w ogóle nie zaglądam. Proszę o lanie, tylko nie za mocno bo mam zapalenie płuc więc nie chcę zostać dobita
Chciałabym wirtualnie Was wyściskać i małe (już nie takie małe) Brzdące też
Zdrówka dla Ciebie
Cytat:
Wiemy, też tak bywało, że np jedna drzemka trwała 40 minut.
Teraz trwa 1.5h i to jest na prawdę ogromna różnica.

U nas lepiej z zasypianiem, spała już o 20:30 - odzyskałam wieczory, ufff.

Idźcie na bloga Bokeh - jakie przepiękne zdjęcia!
U nas też drzemki się poprawiły. Mamy jedną w dzień i trwa około 2h. Czaaaaaaaaasem się zdarzy 3h.

Zgadzam się blog Bokeh

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ciągle sie zastanawiam skąd Wy macie tyle czasu na wizaz..... ja juz od dluzszego czasu jestem daleko w tyle

Mówienie - u Nas nadal na wszystko jest yyyyyyyy yyyyyyy bierze mnie za raczke prowadzi do kuchni np. i pokazuje butle i mowi "yyyy" tak sie dogadujemy
Co do mówienia, u nas identycznie
A pogrubione, ja też nie mam czasu i jestem ciągle w tyle
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Zainspirowałam się Nawijką i u mnie na talerzu to:

http://kuchniaagaty.pl/przepisy/supe...-z-mirabelkami

tylko z truskawkami. Rewelacyjny przepis! Bez miksera, wymieszane w 5 minut, zakalca ani śladu, wyrosło i nie opadło, normalnie cud często używam przepisów z tej stronki i jak do tej pory wszystko było naprawdę smaczne, ma bardzo fajne różne placuszki jestem w szoku, bo wiecie że do pieczenia to ja mam 2 lewe ręce..

Black
Chyba dziś zrobię
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hejo pobudka o 5,50 ale poładnie przespanej nocy, wiec wybaczam
A na dworze zimno i chyba bedzie padac no to kisimy sie w domu
U nas dziś pobudka o 6.10 więc podobnie.

Cytat:
Wstalismy o 8.30 tylko dlatego, ze kota postanowila muche lapac. Tak pewnie do 10bysmy spali

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
nie za dobrze Wam?
Cytat:
Moje dziećko chodzi właśnie po pokoju i śpiewa "Siedem, osiem, udaooo sięęęę" - fragment piosenki z kanału Baby Tv.

Cytat:

Trzymam kciuki za przeprowadzkę. Jak ja teraz będę dojeżdżać do Ciebie?

Cytat:

GRATULACJE!

-------------------

Dziewczyny wyczułam guzka w piersi zapiszę się prywatnie na usg boję się i jestem załamana

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-06-06 o 12:30
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości