Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 15:58   #1441
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Jaka, Aga moje gratulacje!!! ale dzieciaczków przybywa Ale ten rok chyba obfity w ciąże: u mnie w bliskiej rodzinie w tym roku urodziło się ( 1) i urodzi aż 6 dzieci!
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 16:24   #1442
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MAMY CHŁOPCÓW czy którys synuś ma jakiś fajny zestaw/stół z narzędziami? Bo szukam fajnego i może zestaw ogrodniczy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 17:06   #1443
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Debrah Borys waży tyle co kurczak nadal, jakieś 9.5 do 9.7. Szczerze to nie chce mi się już go ważyć, żeby się nie emocjonować. Waży ile waży, widocznie taką ma urodę i już. Ma energii od cholery, dobry humor też, więc co poradzić. Nie utuczę go.
Zazdroszczę tak małej wagi. Ja już nie daję rady mojej P dźwigać. A wnosić wózek na 2 piętro z małą to już nie lada wyzwanie, zwłaszcza, że spacery wózkowe to przede wszystkim wyjścia do sklepu. U nas już coś około 13-14kg.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Może to różyczka, bo przy niej te jest taka wysypka???
Właśnie też tak myślałam, zwłaszcza, że było wczoraj 37,5, niby nie dużo, ale zawsze coś. Pytałam pediatry, ale mówiła, że gdyby to była różyczka to by miała węzły chłonne powiększone. A nie ma. Także oficjalana wersja to alergia.

Ciągle zapominam Wam napisać. Kilka z Was pisało, że macie problemy z myciem głowy dzieciakom. A myślałyście o takich kubkach?
http://allegro.pl/k13-kubek-do-mycia...284010534.html
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:48   #1444
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, muszę Wam pochwalić - jest decyzja. Dzwoniłam, wydali już i nawet wysłali mi pismo, tylko że... Muszę czekać na list. Babka przez telefon nie może udzielić informacji. Konowały. Ale jutro się dowiem. Chyba nie będę spać w nocy...

Gojka, ja mam ten kubek i właśnie przez niego Oliwka teraz nie lubi myć głowy, także tego...

Lady, absolutnie nie budzę i nigdy nie budziłam Oliwki. Nigdy drzemki nie miały wpływu na jej nocne spanie. Śpi w ciągu dnia zazwyczaj równo 2 godziny, raz - ma tylko jedną drzemkę, zasypia w okolicach 13:00, a budzi się około 15:00 (z drobnymi odchyłami w którąś stronę). W nocy śpi tak: zasypia po 20:00, przebudza się na picie raz, potem około 5:00 mleko i wstajemy w okolicach 8:00.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-05 o 18:49
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:02   #1445
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę Wam pochwalić - jest decyzja. Dzwoniłam, wydali już i nawet wysłali mi pismo, tylko że... Muszę czekać na list. Babka przez telefon nie może udzielić informacji. Konowały. Ale jutro się dowiem. Chyba nie będę spać w nocy...

Lady, absolutnie nie budzę i nigdy nie budziłam Oliwki. Nigdy drzemki nie miały wpływu na jej nocne spanie. Śpi w ciągu dnia zazwyczaj równo 2 godziny, raz - ma tylko jedną drzemkę, zasypia w okolicach 13:00, a budzi się około 15:00 (z drobnymi odchyłami w którąś stronę). W nocy śpi tak: zasypia po 20:00, przebudza się na picie raz, potem około 5:00 mleko i wstajemy w okolicach 8:00.
Oby pozytywna

Lady, ja tez nie budze. A spanie identyczne jak u Oliwki Black

W piekarniku mam: http://www.mojewypieki.com/przepis/l...erlowym-cukrem banalnie proste, a smak przepyszny

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 19:12   #1446
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko.
Stary 2014-06-05, 19:42   #1447
litllesweetangel
Lurker ;)

Zawsze budze z drzemki jesli trwa wiecej niz 2 h, nie spi dluzej niz do 15. Jesli tego nie zrobie to wiksa do 22-23

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:28   #1448
laurka23
Zakorzenienie

Przepraszam, nie nadrabiam. W pracy fajnie, ale Michał znów kaszle A dopiero tydzień temu skończył antybiotyk. Jutro mąż pójdzie z małym do lekarza, ja do pracy Martwię się.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:47   #1449
blogerka
Wtajemniczenie

widzę, że temat drzemek .. no to ja jestem załamana, od naszej trzydniówki, czyli już prawie miesiac, są taaalkoie cyrki z drzemkami. Z lenistwa zaczełam wychodzić z nim na spacer, usypia po 5 mnutach, szybko go na taras, ale co z tego 30 min pośpi i ryk. Dobrze że chociaż kawę wypiję i jem bułkę, ale .. było tak cudoie jak mieliśmy drzemki 1.5 d0 2 h. A yteraz to już nie wierzę, że one wrócą
A wiecie jak jest ciężko z jedną taką krótką drzemką w ciagu dnia?
Stary 2014-06-05, 20:55   #1450
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że temat drzemek .. no to ja jestem załamana, od naszej trzydniówki, czyli już prawie miesiac, są taaalkoie cyrki z drzemkami. Z lenistwa zaczełam wychodzić z nim na spacer, usypia po 5 mnutach, szybko go na taras, ale co z tego 30 min pośpi i ryk. Dobrze że chociaż kawę wypiję i jem bułkę, ale .. było tak cudoie jak mieliśmy drzemki 1.5 d0 2 h. A yteraz to już nie wierzę, że one wrócą
Wiemy, też tak bywało, że np jedna drzemka trwała 40 minut.
Teraz trwa 1.5h i to jest na prawdę ogromna różnica.

U nas lepiej z zasypianiem, spała już o 20:30 - odzyskałam wieczory, ufff.

Idźcie na bloga Bokeh - jakie przepiękne zdjęcia!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:19   #1451
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

Ciągle sie zastanawiam skąd Wy macie tyle czasu na wizaz..... ja juz od dluzszego czasu jestem daleko w tyle ;/

co do drzemek - my mamy 1 dłuzsza w dzien a na noc Miki idzie spac o 20 i w nocy ma ze 2 pobudki w dalszym ciagu i niestety nie mam pojecia kiedy sie to skonczy

Mówienie - u Nas nadal na wszystko jest yyyyyyyy yyyyyyy bierze mnie za raczke prowadzi do kuchni np. i pokazuje butle i mowi "yyyy" tak sie dogadujemy :P

w pracy ciagle sie cos dzieje, teraz sezon zawodow i wycieczek wiec czesto mam nadgodziny i nie narzekam na brak zajecia

wybaczcie ze tak ogolnie ale w zyciu bym tego wszystkiego nie nadrobila

aaa no i gratulacje dla kolejnych zafasolkowanych mam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:21   #1452
charlizz
Zadomowienie

debrah, zapomniałam Ci odpisać, Ola waży 9,800 przy czym jest naprawdę wysoka, także tego... no ale ja się nie martwię, pediatra żartuje, że jest tak samo wypasiona jak mama Poza tym miała robiony szereg badań, choćby w szpitalu i wniosek jest jeden - taka jej uroda.

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:33   #1453
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Hej można na chwilkę?

czytam w miarę na bieżąco, ale jest okropnie jestem zalatana, a dzisiejszy dzień to jakaś masakra, jestem załamana. Z tego wszystkiego aż się poryczałam mężowi przez telefon no i nie, żeby coś się strasznego stało - po prostu wczoraj wieczorem (2 tygodnie przed weselem) odmówiły nam 2 osoby, dosłownie godzinę wcześniej byliśmy potwierdzić ilość osób na sali. No i dzwonię dziś z rana do tej babki, czy może mi zmniejszyć ilość osób, a ona że NIE. czyli już teraz wiem, że muszę jej zapłacić za osoby, których nie będzie. Kurde no żal mi dupe ściska jak pomyślę, że dam jej ponad 300zł za free (tzn dostanę jedzenie spowrotem, no ale co mi z tego ). No i to było takie straszne, że aż się poryczałam po prostu za dużo rzeczy mam do ogarnięcia, chyba sama sobie narzuciłam że to wszystko muszę zrobić, czas nagli i jestem po prostu kłębkiem nerwów.

Debrah, miałaś mieć dziś wyniki czy jutro? trzymam kciuki!

Lady - nigdy nie wybudzałam Ani z drzemki ja sama nie lubię jak mnie ktoś budzi, może to stąd się bierze

Nawijko - co do wieczoru panieńskiego, to u nas zazwyczaj najpierw biforek w domu, potem na miasto, tudzież od razu na miasto, ale to drożej wychodzi
ja organizowałam w sumie 3 wieczory panieńskie, 2 od razu w lokalu, raczej dla starszego towarzystwa ( w sensie ponad 30 ) więc było kulturalnie, ploty ploteczki, jakies 2 głupie gażdżety dla fanu, jakiś jeden porządy prezent, drinki troszke tańczenia i wsio
trzeci dla dziewczyny 24 lata, która ma wsiu bździu w głowie więc jej kupiłyśmy samie głupkowate gadżety, na czele z przebraniem z obsessive w który ona, sama z siebie, wskoczyła ( a firuga marzenie ) i poszła w nim do sąsiada po co - ie wiem - ale ja, będąc w ciązy i siedząc tylko myślałam, że się spalę ze wstydu potem one poszły na miasto of kors, a ja do domu (z ansuią w brzusiu )

a właśnie, aporpo panieńskiego - to zapytam przy okazji, bo kurde, mam zagwostkę, a w zasadzie problem, a wy z różnych części polski jesteście to mi może podpowiecie. Ja w sobotę mam swój panieński robię w domu kolację na ciepło, jakieś zagryzki, wódka, piwka, napoje - no całą imprezę. Później mamy iść do lokalu - tam płacę za rezerwację i stawiam na początek 0,7 + 2 litry napoju. I myśłałam, że na tym się moja rola skończy. W sensie finansowa, że dziewczyny dalej będą sobie same kupować alko czy co tam chcą. Ale dziś rozmawiałam z koleżanką, i ona tak jakoś mimochodem wyszło, że ja mam zapałacić cały rachunek w lokalu. SERIO? To ja nie chcę nigdzie iść - wystarczy mi w sumie impreza w domu, a nie uśmiecha mi się płacić za alkohol przez całą noc 10 osobom. Ja mam dziwne przekonanie czy ona? Bo ja już nie wiem

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:39   #1454
Debrah
Zakorzenienie

Dziś - nadal za niskie żelazo, ale troszkę wyższe niż ostatnio nadal mamy dawać Actiferol. Poza tym ok.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:50   #1455
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pomijajac fakt ze moje wlosy po tym wygladaly jakbym umyla je w kujawskim to tez wpinialo mnie to ze sie malo pienil
jak mi sie nie pieni szampon to mam odczucia ze nie myja mi sie wlosy musze miec duuuuuuuuuuzo piany

cos mi 'd' szwankuje ostatnio :/
ajm sorry ale

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Leje. Dla odmiany pada. Młody wyje i jojczy. Dla odmiany jojczy i wyje. Dobijcie mnie

Wieczorne dzien dobry bardzo, nadrabiam

Napierw sie chwale, znaczy sie- dziecia chwale. Jako, ze słowo deszcz odmieniane przez wszystkie przypadki pojawia sie w ciagu ostatnich dni nagminnie, dziecie wstało dzis z drzemki, poszło do drzwi i triumfalnie stwierdziło: deść po czym zaczęło wyc
kocham bartula

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ale kiecka biała, kościół i Ave Maria grane na skrzypcach mi się marzy to bym chciała, reszty niet.

kurna, jutro kolos;/ trzeba isc spac
kurde no, przepraszam, ale kojarzy mi się to z pogrzebem mojej mamy dlatego u nas będzie zwyczajne organistka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kto ma ten ma ale mnie się dzisiaj żarciki trzymają.
Powiem Wam w tajemnicy, że jak widzę nawet na głupim fb, że ktoś ze znajomych wziął ślub itd. to tak mi żal ściska, że nie pozostaje mi chyba w życiu już nic innego jak...
Załącznik 5701098

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
a wiesz co, ja jestem pewna że pójdzies zna swój ślub może nie tyle pewna, co przekonana, tylko w chwili obecnej pewnie ciężko ci sobie to wyobrazić. Ale jesteś superową, MŁODĄ!, WSPANIAŁĄ! kobietką i matką, ciężko ci się będzie odgonić od facetów

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Ej Laska co Ty?! Nie ten to następny klient ! Wrzuć na luz bo dzidziuś się złości razem z Tobą. Aha i oficjalnie wróżę Ci DZIEWCZYKĘ i od razu tłumaczę dlaczego. Twoje dzieci mają bardzo oryginalne imiona i wybacz ale Mikołaj (tak??) brzmi świetnie ale nie przy S. i L. Natomiast S. L. i Marina (dobrze pamiętam ?) To kompletna całość. Moja rada taka : Albo zmienisz imię dla chłopca albo urodzisz dziewczynke sasasasasa
trafione w samo sedno

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a ja imię mam, tylko musimy wymyślić jak się w dziewczynkę wstrzelić
mój TŻ z kolei szuka przepisu na chłopaka

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mala, ja nie lubie spac w dzien bo pozniej nie ogarniam o co chodzi : P
Dziewczyny serdecznie Wam gratuluję nowych fasolek, to niesamowite, nie umiem sobie tego wyobrazic teraz Sama zdecydowanie jestem na nie teraz ze wzgledu na to, ze mieszkamy u tesciow ale pobyc chwile w ciazy, przypomniec sobie ta chwile jak sie mala rodzila *_*

A basen to chwilowo byl, dajcie spokoj :P ale nie powiem atrakcja dla dziecia i dla nas
Hope to jest dino center z Intexa.
Dziekujemy za mile slowa

Iffonka ojej ale musi Ci byc ciezko, szczegolnie ten szpital... podziwiam za sile!!
Neti no to kciuki za wytrwalosc

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
ja też nie lubię spać w dzień - o dziwo odkąd urodziła się ania, po wcześniej przed ciążą spałam jak tylko mogłam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Juz co nieco wiem, bo zrobilam podchody (oczywiscie nie wprost - mysli, ze nie bedzie miec panienskiego, bo ja nie dam rady przejechac 500 km akurat!)
Na pewno zadni striptizerzy itp Pobyt w spa to tez jej zdaniem kiepski pomysl, bo stwierdzila, ze dla niej picie szampana w jacuzzi z obwislym brzuchem (pociazowym) to zadna przyjemnosc

Takze chyba poprzestaniemy na czyms mniej spektakularnym...

Nadrabiam dalej
odpowiedziałam w poprzednim poście

DEBRAH -

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:57   #1456
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewulka nie rozumiem czemu sama organizujesz swoj panienski i go sponsorujesz My sie skladalysmy na kumpele, na alko tez, ona sama pozniej tylko jedna flaszke dokupila. A tak to prezent, tort, rezerwacje w pubie itp my, ogolem to byl panienski niespodzianka.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:17   #1457
sylwietta1988
Zakorzenienie

Jestem dzis tylko na bardzo szybko, łepetyna mnie napitala że hej
przeleciałam Was, a kto mi zabroni

FEWCIA,
jestes! Jestem w szoku, jak Blanus pięknie je Bartulo jak sie za cos wezmie to dookoła sajgon

LAURKO, zdrówka dla Michasia

EWULKAAA, eeeee no co ty..... jeszcze nigdy nie słyszałam,zeby młoda fundowała cały balet

MENEQ, w Japonii wszystko co dotyczy auta jest takie drogie? masakra...

EVEL
, fajnie, ze wpadłas mój młody jak sie wspina to schodze na zawał u nas faza na czołganie, wczołgiwanie sie pod jak najnizsze rzeczy, dzis wlaził za psem pod krzewy (standard) a potem pod ławeczki (ok 30 cm maja wysokosci), a potem tyłem wyłaził- jak rasowy czołgacz

LADY, ja raz wybudziłam młodego bo sie zapędził i spał w dzien ponad 3 godz, wiecej nigdy. Bo po tym razie myslałam, ze oszaleje, buczął, marudził, widocznie niedospał

HJE, MAŁA wspólczuje bardzo tych okropnosci na rękach

HJE, brawa dla Poli suchy chleb i zimny bigos, o losie, co z ciebie za matka, dziecko powinno czekolade jesc

BLACK, kciuki za decyzje

NETI, boski Antonio

LITTLE, co za porazka szefostwo to mysli, ze człowiek tylko prace ma i nic wiecej? gejosy

LADY, Bartulo tez w porównaniu z innnymi naszymi watkowymi maluchami nie mówi zbyt wiele, ale czekam cierpliwie

INSOLITO, zdróweczka dla Pietrka

BLOGERKO, jak mały nie robil nic zakazanego to bym chyba nie wytrzymała i spitoliła pana budowlanca

CHARLIZZ, o kurczaki, ale modelka Ci rosnie

DEBRAH, super, ze wyniki poprawione

tyle pamietam, fotke załącze jutro bo mi sie cos załadowac nie chce

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

PURCHAWKA, ktos Ty widze Cie juz kolejny raz

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-06-05 o 22:19
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:30   #1458
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Hej można na chwilkę?

czytam w miarę na bieżąco, ale jest okropnie jestem zalatana, a dzisiejszy dzień to jakaś masakra, jestem załamana. Z tego wszystkiego aż się poryczałam mężowi przez telefon no i nie, żeby coś się strasznego stało - po prostu wczoraj wieczorem (2 tygodnie przed weselem) odmówiły nam 2 osoby, dosłownie godzinę wcześniej byliśmy potwierdzić ilość osób na sali. No i dzwonię dziś z rana do tej babki, czy może mi zmniejszyć ilość osób, a ona że NIE. czyli już teraz wiem, że muszę jej zapłacić za osoby, których nie będzie. Kurde no żal mi dupe ściska jak pomyślę, że dam jej ponad 300zł za free (tzn dostanę jedzenie spowrotem, no ale co mi z tego ). No i to było takie straszne, że aż się poryczałam po prostu za dużo rzeczy mam do ogarnięcia, chyba sama sobie narzuciłam że to wszystko muszę zrobić, czas nagli i jestem po prostu kłębkiem nerwów.

Lady - nigdy nie wybudzałam Ani z drzemki ja sama nie lubię jak mnie ktoś budzi, może to stąd się bierze

Nawijko - co do wieczoru panieńskiego, to u nas zazwyczaj najpierw biforek w domu, potem na miasto, tudzież od razu na miasto, ale to drożej wychodzi
ja organizowałam w sumie 3 wieczory panieńskie, 2 od razu w lokalu, raczej dla starszego towarzystwa ( w sensie ponad 30 ) więc było kulturalnie, ploty ploteczki, jakies 2 głupie gażdżety dla fanu, jakiś jeden porządy prezent, drinki troszke tańczenia i wsio
trzeci dla dziewczyny 24 lata, która ma wsiu bździu w głowie więc jej kupiłyśmy samie głupkowate gadżety, na czele z przebraniem z obsessive w który ona, sama z siebie, wskoczyła ( a firuga marzenie ) i poszła w nim do sąsiada po co - ie wiem - ale ja, będąc w ciązy i siedząc tylko myślałam, że się spalę ze wstydu potem one poszły na miasto of kors, a ja do domu (z ansuią w brzusiu )

a właśnie, aporpo panieńskiego - to zapytam przy okazji, bo kurde, mam zagwostkę, a w zasadzie problem, a wy z różnych części polski jesteście to mi może podpowiecie. Ja w sobotę mam swój panieński robię w domu kolację na ciepło, jakieś zagryzki, wódka, piwka, napoje - no całą imprezę. Później mamy iść do lokalu - tam płacę za rezerwację i stawiam na początek 0,7 + 2 litry napoju. I myśłałam, że na tym się moja rola skończy. W sensie finansowa, że dziewczyny dalej będą sobie same kupować alko czy co tam chcą. Ale dziś rozmawiałam z koleżanką, i ona tak jakoś mimochodem wyszło, że ja mam zapałacić cały rachunek w lokalu. SERIO? To ja nie chcę nigdzie iść - wystarczy mi w sumie impreza w domu, a nie uśmiecha mi się płacić za alkohol przez całą noc 10 osobom. Ja mam dziwne przekonanie czy ona? Bo ja już nie wiem
Kochana. .. jak ja miałam panieński to składały się dziewczyny na tort i jakieś tam gadżety i prezenty. Wódkę I Napoje Kupowałam Ja. A zarelko robiłam na spole ze swiadkowa. Natomiast jeśli w klubie to uważam że tak samo jak ktoś organizuje Tobie to np. Jak każda zrzuci się po 50zł to np na tort i prezent starczy a reszta kasy na otwarcie rachunku.jak sie skonczy to potem każdy za siebie. Wystarczy Że Szykujesz Coś W Domu....Dalej Powinno Być JAK napisałam wyżej. To tak wg mnie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-05 o 22:31
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:36   #1459
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, muszę Wam pochwalić - jest decyzja.
to kciuki!! daj znać jutro
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oby pozytywna

Lady, ja tez nie budze. A spanie identyczne jak u Oliwki Black

W piekarniku mam: http://www.mojewypieki.com/przepis/l...erlowym-cukrem banalnie proste, a smak przepyszny
ojaa, jutro zrobię
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie nadrabiam. W pracy fajnie, ale Michał znów kaszle A dopiero tydzień temu skończył antybiotyk. Jutro mąż pójdzie z małym do lekarza, ja do pracy Martwię się.
biedny, zdrówka!
Cytat:
Hej można na chwilkę?

Kochana to wszystko nerwy
i co do panieńskiego. dlaczego Ty płacisz za wszystko?? i organizujesz?
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziś - nadal za niskie żelazo, ale troszkę wyższe niż ostatnio nadal mamy dawać Actiferol. Poza tym ok.
super, że jest poprawa

fewciu jestem zachwycona Blanką i jak ładnie je

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:40   #1460
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

BLOGERKO, jak mały nie robil nic zakazanego to bym chyba nie wytrzymała i spitoliła pana budowlanca
Ja nie wytrzymałam na koniec i powiedziałam mu, żeby nie wtrącał się w nie swoje sprawy, i że to moje dziecko i jestem z nim 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu od 16 miesięcy i chyba WIEM LEPIEJ czy jest bezpieczny czy nie. Cała się zagotowałam, bo w pewnym momencie poczułam się jakoś dziwnie, jakbym nie pilnowała swojego dziecka bo nie krzyczę co chwilę "borysku NIE, NIE ruszaj tego, NIE DOTYKAJ, NIE wolno" i tak jakbym w ten sposób nie pilnowała go.
Stary 2014-06-05, 22:48   #1461
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kochana. .. jak ja miałam panieński to składały się dziewczyny na tort i jakieś tam gadżety i prezenty. Wódkę I Napoje Kupowałam Ja. A zarelko robiłam na spole ze swiadkowa.
U mnie było prawie tak samo - ja robiłam jedzenie z moją siostrą, ale każda z dziewczyn coś ze sobą przyniosła (wcześniej mówiły, co przyniosą) i dodatkowo, każda przyniosła też butelkę alkoholu. Poza tym, dziewczyny składały się na prezent dla mnie. Panieński był kameralny, ale prezent dostałam fajny i bez głupich gadżetów - komplet pięknej piżamko-bielizny, książkę Perfekcyjnej i świeczkę zapachową.

Uważam, Ewulko, że absolutnie! nie ma takiej opcji, abyś sama opłacała cały wieczór... Ja, będąc gościem na panieńskim, nie zgodziłabym się na taką opcję, żeby Panna Młoda płaciła za wszystko.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-05 o 22:50
Stary 2014-06-05, 22:59   #1462
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie było prawie tak samo - ja robiłam jedzenie z moją siostrą, ale każda z dziewczyn coś ze sobą przyniosła (wcześniej mówiły, co przyniosą) i dodatkowo, każda przyniosła też butelkę alkoholu. Poza tym, dziewczyny składały się na prezent dla mnie. Panieński był kameralny, ale prezent dostałam fajny i bez głupich gadżetów - komplet pięknej piżamko-bielizny, książkę Perfekcyjnej i świeczkę zapachową.

Uważam, Ewulko, że absolutnie! nie ma takiej opcji, abyś sama opłacała cały wieczór... Ja, będąc gościem na panieńskim, nie zgodziłabym się na taką opcję, żeby Panna Młoda płaciła za wszystko.
Wręcz chyba to jest przyjęte, że Panna Młoda nie płaci wcale a jedynie goście składają się, organizacje tego należy do świadkowej i raczej żadna z zaproszonych osób nikgdy nie ma nic przeciwko, no bo tak to już wygląda.
Stary 2014-06-05, 23:00   #1463
YellowSheep
Rozeznanie

Zainspirowałam się Nawijką i u mnie na talerzu to:

http://kuchniaagaty.pl/przepisy/supe...-z-mirabelkami

tylko z truskawkami. Rewelacyjny przepis! Bez miksera, wymieszane w 5 minut, zakalca ani śladu, wyrosło i nie opadło, normalnie cud często używam przepisów z tej stronki i jak do tej pory wszystko było naprawdę smaczne, ma bardzo fajne różne placuszki jestem w szoku, bo wiecie że do pieczenia to ja mam 2 lewe ręce..

Black
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 23:04   #1464
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przeraża mnie normalnie jak młode matki ulegają modzie na skoczki, chodiki etc. Na grupie fb rozpętałam dyskusję, bo dziewczyna chce wsadzać 4miesięczną córkę w skoczek żeby sobie poćwiczyć. albo puszczać piosenki i posadzić w bujaku przed laptopem. Dla mnie to jest totalna ignorancja dziecka na potrzeby swoje.
Ja jak Dawid mały był i chciałam coś zrobić, a mi nie dał, to po prostu na TZ czekałam ..
Ja mam za długi jęzor. Jak mnie coś zrazi to od razu muszę to powiedzieć
Wiem o czym piszesz. Też to czytałam, ale stwierdziłam że mam to gdzieś.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 23:11   #1465
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Wiem o czym piszesz. Też to czytałam, ale stwierdziłam że mam to gdzieś.
hope

ja ostatnio zostałam zjechana na vinted (nie wiem czy kojarzycie ten portal) bo też napisałam co myślę o tzw. kontrolowanym wypłakiwaniu się. Matki wprost wyznawały, że mają świetną metodę na suypianie dziecka, siadają przy łóżeczku i tylko patrzą jak dziecko ryczy, czy nic mu się złego nie dzieje i po 3 dobie dziecko odpuszcza sobie i pięknie już zasypia.
Napisałam wprost co o tym myślę i zostałam zwyzywana że jestem jakaś dziwna, że przecież dziecku krzywda się nie dzieje, bo matka siedzi nad nim i widzi, ono tylko płacze, bo chce wymusić, chce pokazać że postawi na swoim, chce zmusić matkę do wzięcia na ręce.
Mowa była o dziecku 6 miesięcznym.
Stary 2014-06-05, 23:23   #1466
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Witam Was.. Jemy śniadanko

IWFK Jaki macie fotelik do roweru? Czy możesz zmierzyć mi ile ma oparcie cm?
Tak mierząc od siedziska. ..:p my nadal nie wybraliśmy. ..a chcieliśmy mieć na przyszły weekend. ..

My mamy ten, on jest montowany na bagażnik. Ola nie narzeka, wręcz jest zaaferowana jazdą na rowerze. A matka ma z tego profity, bo zaczęłam wreszcie ogarniać mój brzuch.

http://www.ceneo.pl/12220606

Widzę, że Kross ma dokładnie taki sam w ofercie

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
My mamy dokładnie ten sam tylko montowany na bagażnik.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-06-05, 23:30   #1467
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka, absolutnie nie powinnaś nic płacić, a świadkowa u Ciebie nie organizuje nic? Może z nią porozmawiaj? Bo generalnie gdzie nie byłam na panieńskim to PM nic nie płaciła, a często wręcz nie wiedziała, że panieński ma w ten dzień (ja np tak miałam, laski mnie z pracy porwały)

Pytałam o to budzenie, bo młody potrafi spać w dzień ponad 3,5h, i wydaje mi się, że to zdecydowanie za długo, te 3,5h to i tak po wybudzeniu go, więc nie wiem, ile by spał, gdybym go nie obudziła. Tym bardziej, że dzisiaj spał w nocy od 20 do 8 rano więc wydaje mi się, że to zdecydowanie za dużo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 23:32   #1468
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ewulka, absolutnie nie powinnaś nic płacić, a świadkowa u Ciebie nie organizuje nic? Może z nią porozmawiaj? Bo generalnie gdzie nie byłam na panieńskim to PM nic nie płaciła, a często wręcz nie wiedziała, że panieński ma w ten dzień (ja np tak miałam, laski mnie z pracy porwały)

Pytałam o to budzenie, bo młody potrafi spać w dzień ponad 3,5h, i wydaje mi się, że to zdecydowanie za długo, te 3,5h to i tak po wybudzeniu go, więc nie wiem, ile by spał, gdybym go nie obudziła. Tym bardziej, że dzisiaj spał w nocy od 20 do 8 rano więc wydaje mi się, że to zdecydowanie za dużo
Lady, jeśli w nocy spi Ci tak łądnie to ja bym nie budziła z tej drzemki tylko cieszyła się ogromnie.
Pomysl o nas, nocki ot takie sobie a drzemka zawrotne 30 min. Zombie mode od miesiaca
Stary 2014-06-06, 00:21   #1469
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Szajka- nadal biorę ale na tą chwilę po miesięcznym przyjmowaniu wit. D3 żadnej poprawy nie ma.
Trochę dziwne to dla mnie bo już w jakiś sposób ta skóra jest "chroniona" a mimo to alergia i tak wyszła. Mogłoby tak być gdybym miała coś na palcach i dopiero zaczęła "kurację" to wiadomo że skutki nie byłyby natychmiastowe. No ale skoro już pomagam organizmowi i gdyby to było faktycznie to-to moim zdaniem alergia nie powinna się pojawić (tym bardziej że przeszło miesiąc był spokój).
Mała ja miałam dokładnie to samo. ja miałam masakrę, najpierw przez łó roku miałam jeden wielki strup do łokci. Winowajcą był płyn do kapieli hipp. Potem przeszłyśmy na babydream, ale masakrę dalej miałam na dłoniach. lejąca się krew itp. U mnie reakcją zaogniającą było mycie graów, nawet jak myłam w najdelikatniejszych płynach. Niestety przy myciu garów zmywa się warstwa ochronna skóry i wszystkie detergenty się wchłaniają w rozmokniętą skórę. Na szczęście od połowy stycznia dorobiliśmy się zmywarki i horror się skończył.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
hope

ja ostatnio zostałam zjechana na vinted (nie wiem czy kojarzycie ten portal) bo też napisałam co myślę o tzw. kontrolowanym wypłakiwaniu się. Matki wprost wyznawały, że mają świetną metodę na suypianie dziecka, siadają przy łóżeczku i tylko patrzą jak dziecko ryczy, czy nic mu się złego nie dzieje i po 3 dobie dziecko odpuszcza sobie i pięknie już zasypia.
Napisałam wprost co o tym myślę i zostałam zwyzywana że jestem jakaś dziwna, że przecież dziecku krzywda się nie dzieje, bo matka siedzi nad nim i widzi, ono tylko płacze, bo chce wymusić, chce pokazać że postawi na swoim, chce zmusić matkę do wzięcia na ręce.
O ja pie .... co za kraj

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Moja też ostatnio potrafi tyle spać. Nie budzę, potem, się męczymy do 22.30 (tak jak dziś). A wczoraj drzemki nie miała poszła o 20.30 na noc.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-06-06, 08:32   #1470
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny kupiłam te sandałki. .sa super i tanie.skorka.wkl wyprofilowana http://m.allegro.pl/-i4301419419.html
Super, już sobie skopiowałam, bo koniecznie musze jeszcze jedne kupić.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
zmykam, ale mam dziś sajgon w robocie, na nic nie mam czasu a pracy tyle,że doba za krótka
Kurde dobrze Cię rozumiem, cały tydzień zaczynam dzień od tłumaczenia na ang orzeczeń pisanych przez innych, a wiecei jak to jest, ktoś pisze po polsku epopeje i nie myśli że ktoś inny musi to potem przetłumaczyć; a oprócz tego cała produkcja spadła na mnie bo inni ( z z racji tego że moga po godzinach zostawać i w sobotę przychodzić a ja nie )robią jakąs mega awarję. Mam dość...
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Właśnie też tak myślałam, zwłaszcza, że było wczoraj 37,5, niby nie dużo, ale zawsze coś. Pytałam pediatry, ale mówiła, że gdyby to była różyczka to by miała węzły chłonne powiększone. A nie ma. Także oficjalana wersja to alergia.

Ciągle zapominam Wam napisać. Kilka z Was pisało, że macie problemy z myciem głowy dzieciakom. A myślałyście o takich kubkach?
http://allegro.pl/k13-kubek-do-mycia...284010534.html
Kurde nie pamiętam żebyśmy kiedyś mieli węzły powiększone przy różyczce ale skoro tak mówi lekarz...
Kurde sama już nie wiem, kupiłam rondo, nawet patrzec na nie nie może, zobacze może faktycznie ten kubek...
Cytat:
No to super i trzymam kciuki za pozytywną decyzję
Cytat:
Wiem, u mnie jest jadna albo dwie i tak przez pierwszą godzinę jeszcze dam rade coś zrobić ale potem musz ebujać wózek bo inaczej się obudzi marudna i niewyspan, musi przynajmniej 1,5 godziny spac żeby do życia była.
Cytat:
Hej można na chwilkę?

My prosilismy 160 osób przyszło 95. Sala była tak że za 100 osób trzeba zapłacić, więc musieliśmy zapłącić za 'powietrze" no bo tych 100 nie było.
Nie dasz rady kogoś doprosić??
Co do panieńskiego to nie zgadzaj się, organizujesz w domu i wystarczy, w lokalu każdy za siebie a jeszcze na Ciebie powinny się zrzucić.
Moja kuzynka organizowała w domu, to jedzenie i alkohol ona stawaiała, ale nigdzie juznie szłyśmy i kupowałyśmy prezenty: śmieszne geżdżety typu dzwonek na seks, bieliznę, kamasutrę i tego typu.
Cytat:
Jestem dzis tylko na bardzo szybko, łepetyna mnie napitala że hej
przeleciałam Was, a kto mi zabroni

FEWCIA, jestes! Jestem w szoku, jak Blanus pięknie je Bartulo jak sie za cos wezmie to dookoła sajgon

LAURKO, zdrówka dla Michasia

EWULKAAA, eeeee no co ty..... jeszcze nigdy nie słyszałam,zeby młoda fundowała cały balet

MENEQ, w Japonii wszystko co dotyczy auta jest takie drogie? masakra...

EVEL, fajnie, ze wpadłas mój młody jak sie wspina to schodze na zawał u nas faza na czołganie, wczołgiwanie sie pod jak najnizsze rzeczy, dzis wlaził za psem pod krzewy (standard) a potem pod ławeczki (ok 30 cm maja wysokosci), a potem tyłem wyłaził- jak rasowy czołgacz

LADY, ja raz wybudziłam młodego bo sie zapędził i spał w dzien ponad 3 godz, wiecej nigdy. Bo po tym razie myslałam, ze oszaleje, buczął, marudził, widocznie niedospał

HJE, MAŁA wspólczuje bardzo tych okropnosci na rękach

HJE, brawa dla Poli suchy chleb i zimny bigos, o losie, co z ciebie za matka, dziecko powinno czekolade jesc

BLACK, kciuki za decyzje

NETI, boski Antonio

LITTLE, co za porazka szefostwo to mysli, ze człowiek tylko prace ma i nic wiecej? gejosy

LADY, Bartulo tez w porównaniu z innnymi naszymi watkowymi maluchami nie mówi zbyt wiele, ale czekam cierpliwie

INSOLITO, zdróweczka dla Pietrka

CHARLIZZ, o kurczaki, ale modelka Ci rosnie

DEBRAH, super, ze wyniki poprawione

tyle pamietam, fotke załącze jutro bo mi sie cos załadowac nie chce

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

PURCHAWKA, ktos Ty widze Cie juz kolejny raz
Czuję się bardzo bardzo pominięta
Cytat:
DOKŁADNIE
Cytat:
hope

Masakra, jakie to nasze społeczeństwo jest, nie moge juz tego słuchać, w pracy też mają takie zdanie ze juznawet dyskutowac mi sie z nimi nie chce.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości