|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Jaka, Aga moje gratulacje!!! ale dzieciaczków przybywa
Ale ten rok chyba obfity w ciąże: u mnie w bliskiej rodzinie w tym roku urodziło się ( 1) i urodzi aż 6 dzieci!
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
MAMY CHŁOPCÓW czy którys synuś ma jakiś fajny zestaw/stół z narzędziami? Bo szukam fajnego i może zestaw ogrodniczy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie też tak myślałam, zwłaszcza, że było wczoraj 37,5, niby nie dużo, ale zawsze coś. Pytałam pediatry, ale mówiła, że gdyby to była różyczka to by miała węzły chłonne powiększone. A nie ma. Także oficjalana wersja to alergia. Ciągle zapominam Wam napisać. Kilka z Was pisało, że macie problemy z myciem głowy dzieciakom. A myślałyście o takich kubkach? http://allegro.pl/k13-kubek-do-mycia...284010534.html |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę Wam pochwalić - jest decyzja.
Muszę czekać na list. Babka przez telefon nie może udzielić informacji. Konowały. Gojka, ja mam ten kubek i właśnie przez niego Oliwka teraz nie lubi myć głowy, także tego... Lady, absolutnie nie budzę i nigdy nie budziłam Oliwki. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-05 o 18:49 |
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady, ja tez nie budze. A spanie identyczne jak u Oliwki Black ![]() W piekarniku mam: http://www.mojewypieki.com/przepis/l...erlowym-cukrem banalnie proste, a smak przepyszny
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko.
|
|
|
|
#1447 |
|
Lurker ;)
|
Zawsze budze z drzemki jesli trwa wiecej niz 2 h, nie spi dluzej niz do 15. Jesli tego nie zrobie to wiksa do 22-23
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie nadrabiam. W pracy fajnie, ale Michał znów kaszle
A dopiero tydzień temu skończył antybiotyk. Jutro mąż pójdzie z małym do lekarza, ja do pracy Martwię się.
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że temat drzemek .. no to ja jestem załamana, od naszej trzydniówki, czyli już prawie miesiac, są taaalkoie cyrki z drzemkami. Z lenistwa zaczełam wychodzić z nim na spacer, usypia po 5 mnutach, szybko go na taras, ale co z tego 30 min pośpi i ryk. Dobrze że chociaż kawę wypiję i jem bułkę, ale .. było tak cudoie jak mieliśmy drzemki 1.5 d0 2 h. A yteraz to już nie wierzę, że one wrócą
![]() A wiecie jak jest ciężko z jedną taką krótką drzemką w ciagu dnia?
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz trwa 1.5h i to jest na prawdę ogromna różnica. U nas lepiej z zasypianiem, spała już o 20:30 - odzyskałam wieczory, ufff. Idźcie na bloga Bokeh - jakie przepiękne zdjęcia! |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Ciągle sie zastanawiam skąd Wy macie tyle czasu na wizaz..... ja juz od dluzszego czasu jestem daleko w tyle ;/ co do drzemek - my mamy 1 dłuzsza w dzien a na noc Miki idzie spac o 20 i w nocy ma ze 2 pobudki w dalszym ciagu i niestety nie mam pojecia kiedy sie to skonczy ![]() Mówienie - u Nas nadal na wszystko jest yyyyyyyy yyyyyyy bierze mnie za raczke prowadzi do kuchni np. i pokazuje butle i mowi "yyyy" tak sie dogadujemy :P w pracy ciagle sie cos dzieje, teraz sezon zawodow i wycieczek wiec czesto mam nadgodziny i nie narzekam na brak zajecia ![]() wybaczcie ze tak ogolnie ale w zyciu bym tego wszystkiego nie nadrobila aaa no i gratulacje dla kolejnych zafasolkowanych mam
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
debrah, zapomniałam Ci odpisać, Ola waży 9,800 przy czym jest naprawdę wysoka, także tego... no ale ja się nie martwię, pediatra żartuje, że jest tak samo wypasiona jak mama
Poza tym miała robiony szereg badań, choćby w szpitalu i wniosek jest jeden - taka jej uroda.Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
można na chwilkę?czytam w miarę na bieżąco, ale jest okropnie jestem zalatana, a dzisiejszy dzień to jakaś masakra, jestem załamana. Z tego wszystkiego aż się poryczałam mężowi przez telefon no i nie, żeby coś się strasznego stało - po prostu wczoraj wieczorem (2 tygodnie przed weselem) odmówiły nam 2 osoby, dosłownie godzinę wcześniej byliśmy potwierdzić ilość osób na sali. No i dzwonię dziś z rana do tej babki, czy może mi zmniejszyć ilość osób, a ona że NIE. czyli już teraz wiem, że muszę jej zapłacić za osoby, których nie będzie. Kurde no żal mi dupe ściska jak pomyślę, że dam jej ponad 300zł za free (tzn dostanę jedzenie spowrotem, no ale co mi z tego ). No i to było takie straszne, że aż się poryczałam po prostu za dużo rzeczy mam do ogarnięcia, chyba sama sobie narzuciłam że to wszystko muszę zrobić, czas nagli i jestem po prostu kłębkiem nerwów. Debrah, miałaś mieć dziś wyniki czy jutro? trzymam kciuki!Lady - nigdy nie wybudzałam Ani z drzemki ![]() Nawijko - co do wieczoru panieńskiego, to u nas zazwyczaj najpierw biforek w domu, potem na miasto, tudzież od razu na miasto, ale to drożej wychodzi ![]() ja organizowałam w sumie 3 wieczory panieńskie, 2 od razu w lokalu, raczej dla starszego towarzystwa ( w sensie ponad 30 ) więc było kulturalnie, ploty ploteczki, jakies 2 głupie gażdżety dla fanu, jakiś jeden porządy prezent, drinki troszke tańczenia i wsio ![]() trzeci dla dziewczyny 24 lata, która ma wsiu bździu w głowie więc jej kupiłyśmy samie głupkowate gadżety, na czele z przebraniem z obsessive w który ona, sama z siebie, wskoczyła ( a firuga marzenie po co - ie wiem - ale ja, będąc w ciązy i siedząc tylko myślałam, że się spalę ze wstydu )a właśnie, aporpo panieńskiego - to zapytam przy okazji, bo kurde, mam zagwostkę, a w zasadzie problem, a wy z różnych części polski jesteście to mi może podpowiecie. Ja w sobotę mam swój panieński robię w domu kolację na ciepło, jakieś zagryzki, wódka, piwka, napoje - no całą imprezę. Później mamy iść do lokalu - tam płacę za rezerwację i stawiam na początek 0,7 + 2 litry napoju. I myśłałam, że na tym się moja rola skończy. W sensie finansowa, że dziewczyny dalej będą sobie same kupować alko czy co tam chcą. Ale dziś rozmawiałam z koleżanką, i ona tak jakoś mimochodem wyszło, że ja mam zapałacić cały rachunek w lokalu. SERIO? To ja nie chcę nigdzie iść - wystarczy mi w sumie impreza w domu, a nie uśmiecha mi się płacić za alkohol przez całą noc 10 osobom. Ja mam dziwne przekonanie czy ona? Bo ja już nie wiem
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś - nadal za niskie żelazo, ale troszkę wyższe niż ostatnio
|
|
|
|
#1455 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój TŻ z kolei szuka przepisu na chłopaka Cytat:
![]() Cytat:
![]() DEBRAH -
|
|
|
#1456 |
|
Lurker ;)
|
Ewulka nie rozumiem czemu sama organizujesz swoj panienski i go sponsorujesz
My sie skladalysmy na kumpele, na alko tez, ona sama pozniej tylko jedna flaszke dokupila. A tak to prezent, tort, rezerwacje w pubie itp my, ogolem to byl panienski niespodzianka.
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dzis tylko na bardzo szybko, łepetyna mnie napitala że hej
przeleciałam Was, a kto mi zabroni ![]() FEWCIA, jestes! ![]() LAURKO, zdrówka dla Michasia EWULKAAA, eeeee no co ty..... jeszcze nigdy nie słyszałam,zeby młoda fundowała cały balet MENEQ, w Japonii wszystko co dotyczy auta jest takie drogie? masakra... EVEL, fajnie, ze wpadłas u nas faza na czołganie, wczołgiwanie sie pod jak najnizsze rzeczy, dzis wlaził za psem pod krzewy (standard) a potem pod ławeczki (ok 30 cm maja wysokosci), a potem tyłem wyłaził- jak rasowy czołgacz LADY, ja raz wybudziłam młodego bo sie zapędził i spał w dzien ponad 3 godz, wiecej nigdy. Bo po tym razie myslałam, ze oszaleje, buczął, marudził, widocznie niedospał ![]() HJE, MAŁA wspólczuje bardzo tych okropnosci na rękach HJE, brawa dla Poli suchy chleb i zimny bigos, o losie, co z ciebie za matka , dziecko powinno czekolade jesc BLACK, kciuki za decyzje NETI, boski Antonio LITTLE, co za porazka ![]() LADY, Bartulo tez w porównaniu z innnymi naszymi watkowymi maluchami nie mówi zbyt wiele, ale czekam cierpliwie INSOLITO, zdróweczka dla Pietrka BLOGERKO, jak mały nie robil nic zakazanego to bym chyba nie wytrzymała i spitoliła pana budowlanca ![]() CHARLIZZ, o kurczaki, ale modelka Ci rosnie ![]() DEBRAH, super, ze wyniki poprawione tyle pamietam, fotke załącze jutro bo mi sie cos załadowac nie chce ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- PURCHAWKA, ktos Ty widze Cie juz kolejny raz Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-06-05 o 22:19 |
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-05 o 22:31 |
|
|
|
|
#1459 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
to kciuki!! daj znać jutro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i co do panieńskiego. dlaczego Ty płacisz za wszystko?? i organizujesz? Cytat:
fewciu jestem zachwycona Blanką
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, Ewulko, że absolutnie! nie ma takiej opcji, abyś sama opłacała cały wieczór... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-05 o 22:50 |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Zainspirowałam się Nawijką i u mnie na talerzu to: http://kuchniaagaty.pl/przepisy/supe...-z-mirabelkami tylko z truskawkami. Rewelacyjny przepis! Bez miksera, wymieszane w 5 minut, zakalca ani śladu, wyrosło i nie opadło, normalnie cud często używam przepisów z tej stronki i jak do tej pory wszystko było naprawdę smaczne, ma bardzo fajne różne placuszki Black
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ostatnio zostałam zjechana na vinted (nie wiem czy kojarzycie ten portal) bo też napisałam co myślę o tzw. kontrolowanym wypłakiwaniu się. Matki wprost wyznawały, że mają świetną metodę na suypianie dziecka, siadają przy łóżeczku i tylko patrzą jak dziecko ryczy, czy nic mu się złego nie dzieje i po 3 dobie dziecko odpuszcza sobie i pięknie już zasypia. Napisałam wprost co o tym myślę i zostałam zwyzywana że jestem jakaś dziwna, że przecież dziecku krzywda się nie dzieje, bo matka siedzi nad nim i widzi, ono tylko płacze, bo chce wymusić, chce pokazać że postawi na swoim, chce zmusić matkę do wzięcia na ręce.Mowa była o dziecku 6 miesięcznym.
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/12220606 Widzę, że Kross ma dokładnie taki sam w ofercie ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, absolutnie nie powinnaś nic płacić, a świadkowa u Ciebie nie organizuje nic? Może z nią porozmawiaj? Bo generalnie gdzie nie byłam na panieńskim to PM nic nie płaciła, a często wręcz nie wiedziała, że panieński ma w ten dzień (ja np tak miałam, laski mnie z pracy porwały)
Pytałam o to budzenie, bo młody potrafi spać w dzień ponad 3,5h, i wydaje mi się, że to zdecydowanie za długo, te 3,5h to i tak po wybudzeniu go, więc nie wiem, ile by spał, gdybym go nie obudziła. Tym bardziej, że dzisiaj spał w nocy od 20 do 8 rano więc wydaje mi się, że to zdecydowanie za dużo
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomysl o nas, nocki ot takie sobie a drzemka zawrotne 30 min. Zombie mode od miesiaca
|
|
#1469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1470 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)robią jakąs mega awarję. Mam dość...Cytat:
Kurde sama już nie wiem, kupiłam rondo, nawet patrzec na nie nie może, zobacze może faktycznie ten kubek... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dasz rady kogoś doprosić?? Co do panieńskiego to nie zgadzaj się, organizujesz w domu i wystarczy, w lokalu każdy za siebie a jeszcze na Ciebie powinny się zrzucić. Moja kuzynka organizowała w domu, to jedzenie i alkohol ona stawaiała, ale nigdzie juznie szłyśmy i kupowałyśmy prezenty: śmieszne geżdżety typu dzwonek na seks, bieliznę, kamasutrę i tego typu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Ale ten rok chyba obfity w ciąże: u mnie w bliskiej rodzinie w tym roku urodziło się ( 1) i urodzi aż 6 dzieci!

Muszę czekać na list. Babka przez telefon nie może udzielić informacji.
Konowały.

A dopiero tydzień temu skończył antybiotyk. Jutro mąż pójdzie z małym do lekarza, ja do pracy 

po co - ie wiem - ale ja, będąc w ciązy i siedząc tylko myślałam, że się spalę ze wstydu
)

, dziecko powinno czekolade jesc 
22.05.2008