|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Wszystkie zwierzęta są wdzięczne i kochane, jeśli tylko właściciel będzie chciał się z nimi zaprzyjaźnić
Ja właśnie byłam z moim tymczasowym szczurem u weta, bida jest straszny, ale już lepiej mu. Patri, ja to się nie mogę doczekać tygodnia czerwonego
|
|
#4052 |
|
Konto usunięte
|
mam mega lenia dzisiaj!!!!
dajcie mi kopa bo muszę zacząć robić jeden projekt, a odkładam go ile się da........ pliiiizzzzz!!!! taka wielka ropucha siedzi i łypie tymi ślepiami
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;46730074]mam mega lenia dzisiaj!!!!
dajcie mi kopa bo muszę zacząć robić jeden projekt, a odkładam go ile się da........ pliiiizzzzz!!!! taka wielka ropucha siedzi i łypie tymi ślepiami [/QUOTE]Cymku, tyle kopów, ile potrzeba
|
|
|
|
#4054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tata rano dość zamaszyście spryskuje się dezodorantem ![]() Jako, że ostatnio się przeprowadziłam, to teraz dla urozmaicenia mieszkam w domu z dużym psem...wystarczy przekroczyć próg domu i już go czuć Ale jest uroczy...myślę, że przywyknę (na razie ciągle myję ręce Z dentystą Joanno mam podobnie...chodzę do niego mega często i ciągle coś mi się robi ![]() [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;46730074]mam mega lenia dzisiaj!!!! dajcie mi kopa bo muszę zacząć robić jeden projekt, a odkładam go ile się da........ pliiiizzzzz!!!! taka wielka ropucha siedzi i łypie tymi ślepiami [/QUOTE]Kopas w dupas! I biczowanie!
|
|
#4055 |
|
Konto usunięte
|
Emi, Kocurka- tak mi dobrze, tak mi rób
działam...... powoli idzie, ale idzie
|
|
|
|
#4056 | |||
|
tree hugger
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i niech tylko dotrze pierwsza wypłata, to bierę tego kłeta. ![]() Cytat:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-06-03 o 20:47 |
|||
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joanna zdrowiej i dbaj o siebie ![]() Patri podziwiam za te Twoje "tygodnie". Fajnie, że masz na to pomysł i energię, żeby cokolwiek działać Ja się dzisiaj podłamałam, bo jak już pisałam mam teraz 3 dni z rzędu egzaminy, myślałam, że później trochę odetchnę, a tu od poniedziałku do środy znowu 3 dni egzaminy dzień po dniu... Nic mi się nie chcę i zamiast być zmotywowana to robię wszystko na odwal się. |
|
|
|
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam siebie z czasów intensywnej pracy, też marzyłam o odpoczynku, a jak już był to się rozleniwiałam na maksa. Wywnioskowałam wtedy, że mój poziom aktywności powinien być cały czas na takich podkręconych obrotach, wtedy byłabym z siebie zadowolona. Osiągnęłam to chyba raz w życiu - gdy pracowałam w weekendy w Reducie, studiowałam dziennie, zajmowałam się AVONem. Wszystko szło dobrze, łącznie z projektami, a ja czułam że mam moc energii do działania. Chyba organizm sam się ustawia do tempa jakie mu narzucamy z wykluczeniem stanów chorobowych różnego rodzaju... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() Tydzień Planowania - dziś zaplanuję czas do wakacji.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Ci poszło w zielonym? A niebieski w ogóle jakoś?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś jest Dzień Przymierzania Spodni Letnich
![]() Od poniedziałku jestem na diecie bezwęglowodanowej. Lepiej się czuję. Spektakularnych efektów jeszcze nie ma, tym bardziej, że nie ćwiczę. Tż kupił paski do sprawdzania poziomu ketonów w moczu. Profesjonalnie
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Patri, po zielonym wiem, że najwięcej czasu spędzam na wizażu i na ogarnianiu się w sensie kosmetycznym. Wrzuciłam też w plan dnia bieganie i więcej czytania.
Niebieski póki co jako tako, bo mi weterynarz wpadł, więc po pracy lecę do weta, a potem padam na twarz. Jutro planuje sobie naukę rozpisać. Dziś mnie ciężki dzień czeka, maraton w pracy, potem weterynarz, a wieczorem mamy poważną rozmowę z TŻ. Marzę już o pójściu spać.
|
|
#4062 | |
|
Lux Mundi
|
Myślę , ale nad całkiem innym .Cytat:
. Plus oczywiście woda - od 4 litrów wzwyż i dochodzi się chyba do 11 z tego co pamiętam.Trzymam kciuki ![]() U mnie kocioł - ciąg dalszy . Dużo do ogarniania na bieżąco + najbliższy panieński i wesele. & organizowanie panieńskiego mojej PM, które jest zadaniem niewdzięcznym i to nie lada .Marzą mi się wakacje .
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błonnik jemy w formie sałat, rukoli, pietruszki, ogórków, pomidorów. A NNKT w postaci oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (nie filtrowanego na zimno, jak reklamuje się kujawski Kupimy i lniany EDIT: Tż nie chce lnianego, bo lniany ma cytuję: ohydny smak. A ja chętnie spróbuję. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Efekt? Za małe, za małe, za małe, za małe, za małe, za małe, dobre. Przy czym te ostatnie to egzemplarz kupiony jakieś 5 lat temu za jakieś 5 zł o jakieś 5 rozmiarów na mnie za duży celem ćwiczenia na nim moich umiejętności krawieckich ( taaaaaaaaaaa ). Teraz pasują.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-06-05 o 15:35 |
|
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
U mnie spodnie letnie to jeansy. A spodnie zimowe - jeansy. Te same
To dość wygodne, bo pasują
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Hejo, wlasnie wracam z pracy.....
|
|
|
|
#4066 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, jestem w tym wątku nowa, w ogóle na wizazu niewiele się udzielałam (poza wątkiem biżuteryjnym kiedyś), natomiast czytałam od czasu do czasu;
no ale temat jest jak najbardziej mi bliski i jak czas pozwoli, to będę sobie tutaj czasami zaglądać, jak tylko mnie ta cholera dopadnie; ostatnimi latami jest lepiej, dużo lepiej, ze względu na związek i przykład jaki dostaję od faceta, ten to nie ma kompletnie takiego problemu, wręcz przeciwnie,matka go tresowała całe życie tak ;ja to mam coś takiego często, że robię inne ważne rzeczy (nie powiem, że nie są) i tłumaczę sobie, że one są ważniejsze niż to, co właściwie bardzo chcę i wręcz uwielbiam robić, a mianowicie realizować marzenie, co jest trochę dziwne, ma ktoś może z was coś takiego, odwlekanie jeśli chodzi o przyjemności i samorealizację |
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mam, bo wbito mi do głowy, że to czego ja chcę jest mało ważne. Wychodzę z tego powoli, może nawet za powoli.
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj pobiłam mój rekord produktywności bez zewnętrznej presji i o dziwo fajne rzeczy wyszły. Koordynuję teraz kilka projektów na raz i liczę, że zakończą się sukcesem. Brakuje mi dnia na twórcze zwolnienie tempa, ale liczę, że się zdarzy. Za dwa tygodnie jadę do Belgii, a na przełomie czerwca i lipca marzy mi się znaleźć nad Bałtykiem na kilka dni, pewnie pojadę sama, chyba, że któraś z Was ma ochotę też się wybrać
Planuję spacerować, jeść ryby, czytać książki, słuchać morza i tyle. Mile widziane pomysły na nadmorskie odludzia! Cytat:
Ten tydzień to tydzień "idealnego" żywienia (w sensie - nie - dietowego, tylko regularnych i zróżnicowanych produktowo, adekwatnych do pory, posiłków). Jem jak oszalała młode ziemniaki z koperkiem, młodą kapustę, ogórki, kalafiory i truskawki! Dziś mam nadzieję wreszcie się wyrwę na fitness bo niedługo te ziemniaki mi boczkami wyjdą ![]() No ładnie jesteś przeczołgiwana... A jak ten wywiad? Jak się czujesz z tą sytuacją pracową - jak to odbierasz wszystko? Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2014-06-06 o 13:15 |
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam test kolorystyczny 12 typów.
Te z Was, które były u Tygrysa, zrobicie sobie, żebym wiedziała czy ten test jest miarodajny? Mi wyszła zgaszona jesień, u Tygrysa głęboka jesień, bo miałam rude włosy. Ciekawa jestem Was. ![]() http://www.mojanowafigura.pl/testy/z...kolorystyczny/
|
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczęta, nadrabiam wątek i klub. Buziaki i udanego piątkowego wieczoru Edytowane przez WomenInTheMirror Czas edycji: 2014-06-06 o 19:05 |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tendencja zniżkowa nastroju i odczuwam jakieś stany depresyjne. Mam ochotę zniknąć. Środowej zerówki nie zdałam, dzisiejsze zaliczenie tak, wczorajsze chyba też poszło dobrze. Mimo to jest mi jakoś źle. I chyba mnie przeziębienie łapie.
|
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
Co do pracy, cieszę się że już nowe najważniejsze czynności wykonane (a było trochę problemów). Więcej wolę pisać w klubie. :P
Emilko, skłoniłaś mnie do zastanowienia się nad swoim urlopem., bo myślami jestem zupełnie gdzie indziej.... Gdzie dokładnie chcesz się wybrać? Kilka dni- taki przedłużony weekend? Oddanie pracy jest przełożone (nie bez wpływu na ocenę ) w sumie interpretacje kwestiach o które pytałam są jednoznaczne po przejrzeniu się treści i wstępnym przeliczeniu, także policzę to tak aby wszystko się zgadzało
|
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
U mnie poegzaminowo, z lekko dołująco, bardzo się stresowałam, stres zatrzymałam w sobie, nie dałam mu wyjść na zewnątrz, dodatkowo jestem przeziębiona i to wszystko skumulowało się. Czuję się, jakby uszło ze mnie powietrze. A powinnam poczuć wielką ulgę i radość, że mam to już za sobą. Czyli jednak niedobrze jest trzymać stres w środku.
Czytam "Uważność". Zaczęłam w ramach relaksu od nauki. Wszystko brzmi tak zachęcająco. Ale ja jestem tak bardzo nie tu i nie teraz, że nie wyobrażam sobie usiedzieć w miejscu przez 20 minut. To wydaje się bardzo trudne. Idę zrobić analizę kolorystyczną i sprawdzić, co tam u naszej filiżanki .
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd - chcę wyciąć kilka dni - pewnie do 5 dni. Obstawiam miejsce, gdzie dość łatwo będzie mi dojechać, więc: Jastarnia, Jantar, Krynica Morska, Kąty Rybackie. Może dołączysz? Termin: coś między 28.06-08.07.Cytat:
Idę zaraz na fitness po 3 miesiącach przerwy |
||
|
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
Nie znam takich programów, chętnie poznam, choć zakodowałam już sobie w excellu, żeby tabele przestawne wszystko mi podsumowały
![]() Muszę pomyśleć o terminie, przeszkodą może być praca. |
|
|
|
#4076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A jakim?
![]() Boszzz...masakra. Ja nie wiem Halima jak Ty dajesz radę az tyle pracowac i ogarniać inne sprawy Cytat:
Cytat:
A co będziesz robić w Belgii? Też urlop czy służbowe coś? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem trochę przerażona - bo podobno dopiero w ciąży zęby się sypią na potęgę .... Kiedyś się nawet mówiło - jedno dziecko więcej, jeden ząb mniej Czego wolałabym oczywiście uniknąć ![]() Cytat:
Odnośnie zdrowego egoizmy to mam problem z rozróżnianiem go od lenistwa W obecnej sytuacji wiadomo co jest na pierwszym miejscu i trochę mi łatwiej ![]() Elle, Żywiec zdrówka Swoją drogą żeby chorować w czerwcu Tyle że ja się leczyłam wyłącznie cytryną, miodem i imbirem - średnio efektywne choć jak widać skuteczne
|
||
|
|
|
#4078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że w ogóle wychodzisz, to już duży postęp Cytat:
Też sobie dziś kupiłam kalafiora i kilo truskawek i młodych ziemniaków Cytat:
Jak poszło w ogóle? Masz już wyniki?Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4079 |
|
tree hugger
|
Zazdraszczam. Ja ostatnio przed 23.00 się w domu nie zjawiam. A dziś będzie grubo po północy. A jutro na 6.30 sesese.
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Ze szpitala - obecnie jest już w domu tymczasowym.
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-06-06 o 23:48 |
|
|
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się spotkamy to Ci opowiem, albo mailowo.Cytat:
A Ty kiedy planujesz przyjazd? Cytat:
Może będę miała towarzystwo, a może nie Zdarza mi się wyjeżdżać samej w różne delegacje (podróżuję pociągami, autobusami, mieszkam sama w hotelach, przemierzam trasy od miejsca działania do hotelu, zwiedzam sobie sama itp.). I bardzo to lubię i cenię. A Ty do Nicei jedziesz z koleżankami ze studiów? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

[Dln Śląsk], dziś powrót i do czwartku śpię we własnym łóżku.
i spokojnie mogłabym zostać konsultantem ślubnym : wiem praktycznie wszystko, od degustacji ciast i tortów, przez masarnię po dekorowanie kościoła i caaałąąą resztę.
) zrobił taki syf w grafiku (anulowane rezerwacje niezdjęte, te potwierdzone niewpisane, opłaty za bezzwrotne niepobrane, goście rozrzuceni losowo po pokojach i hit - przeniesienie gościa do innego pokoju w środku jego pobytu, mimo że przy odrobinie wysiłku można było wszystko ułożyć bez takich kombinacji), że od 14.00 do 22.00 to ogarniałam z krótkimi przerwami na przyjazdy gości ("tylko" 18 osób), naprawianie zepsutego terminalu do kart płatniczych, odpisywanie na maile, rozpakowanie większych zakupów i milion innych rzeczy. Padam.
) , wyczesać itd - znam niestety wiele psów które po takich "zabiegach" na pierwszym spacerze znajdą "coś" w czym można się wytarzać 

.

Tyle że ja się leczyłam wyłącznie cytryną, miodem i imbirem - średnio efektywne choć jak widać skuteczne