W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 11:56   #3451
White Cafe
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Kurde, jade szukac koca po biedronkach! Szary wózek juz mam
Ja tez na pewno kupie otulacz. Mozr tej dziewczyny ktore maja juz kąciki dla dzieci w domu zrobione, wstawialyby zdjęcia? To bylaby fajna inspiracja dla pozostałych
Stary 2014-06-06, 11:57   #3452
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Ja tez na pewno kupie otulacz. Mozr tej dziewczyny ktore maja juz kąciki dla dzieci w domu zrobione, wstawialyby zdjęcia? To bylaby fajna inspiracja dla pozostałych
Ja pewnie w poniedziałek odbiorę łóżeczko i jak znam mojego męża, to wieczorem będzie już skręcone

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:07   #3453
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że ja też się boję końcówki... tym bardziej, że to będzie lato, upały... no nic, nawyżej będę końcówkę spędzać w szpitalu... ale mam nadzieję, że skoro na lekach jesteśmy, to skoki nas ominą. Autentycznie przeraża mnie wizja miesiąca w szpitalu...

No takiej opcji to nawet nie biorę pod uwagę ale fakt faktem muszę sie ogarnąć z wyprawką bo później może być różnie

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-06-06 o 12:09
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:14   #3454
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka fotek by się pochwalić zakupkami które robiłam jakiś czas temu

1.zdj to moje własnoręczne trampki
później nasza wspólna zabawka pierwsza którą zakupiliśmy małej :P
ciuszki
i buciki (mogą wydawać się dla chłopca ale my kierowaliśmy się gustem)
Ja też zrobiłam sama, ale nie są tak piękne jak Twoje, tylko że ja przygodę z drutami dopiero zaczynam

P180514_12.01_[01].jpg
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:20   #3455
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynam 32 tc czyli 8 miesiac!!!!
za 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Przesyłam słoneczko bo u nas dzisiaj ładnie .
Dzieki

Cytat:
U nas leje od rana, a miałam dziś zacząć wielkie pranie wyprawki...
Pogoda nam nie sprzyja w wiciu gniazda.

Cytat:
ciuszki
Zdolniacha z Ciebie! Zakupy bardzo ładne

Cytat:
Wow, ile wy macie butów! Ja nie mam ani jednej pary! A te bodziaki z krótkim rękawem to z pepco? Bo mam takie same.

Hej mam dla nas tytuł na nowy wątek : Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek.
Ja też nie mam ani jednej pary butów.
Fajny tytuł

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Obudziłam sie dzisiaj z bardzo opuchnietymi dłońmi, no masakra jakaś, nie mogę pięści zacisnąc . Zdejmujecie dziewczyny pierscionki, obrączki itd?
jak były upały, ściągałam na noc pierścionek i obrączkę. teraz gdy jest chłodiej nie muszę tego robić.

Cytat:
U mnie w miare, tylko mam ciągle jakieś bakterie w pochwie. Jak jedna wylecze to pojawia sie nastepna. Przytylam tylko 6kg takze spoko. Z wyprawka jestem w lesie. W przyszłym tyg wybieram sie do ikei to kupie mebls i rozne gadzety. Jak bylam w szpitalu to zrobilam dla mojego malucha kocyk.na zdjecuu nie wisac dobrze koloru-jest blekitny.
Mam pytanko:czy po urodzeniu Wasze szkraby bede spaly pid kolderka czy w spiworkach? Bo ja zastanawiam się wlasnie czy najpierw nie klasc go w spiworku spać a dopiero na jesien zime kupic mu kolderke...
Ja będę na początku przykrywać kocykiem. Potem jeśli Hania będzie lubiła to wyciągnę śpiworek a kołderkę to myślę, że sporo później.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu każde łózko ma swój parawan, tzn nad głową wisi taka konstrukcja stelaż czy coś z zasłonką, i w każdej chwili można się odgrodzić od wszystkich Limitu odwiedzających nie ma, ale np mąż może odwiedzać żonę od 8 rano do 23 w nocy wraz z dziecmi kobiety rodzącej, a inne osoby w ściśle wyznaczonych do tego porach dnia (2 h tylko).

Bardzo ładne buciki i ubranka! Nie ma co jechać stereotypami, że niebieski zarezerwowany dla chłopca, naszej małej bardzo pasował i miałam dla niej na początek dużo niebieskich rzeczy. A inna sprawa, że nawet jak była ubrana w różowe typowo dziewczęce łaszki zdarzały sie pytania, czy to dziewczynka czy chłopiec?!

My z Tż jesteśmy 7, ale są rzeczy które jednak wolałabym zachować dla siebie a nie wystawiać na światło dzienne. Tż był przy porodzie i będzie przy drugim,ogląda mnie nago, golił mi kiedyś krocze jak była potrzeba (aczkolwiek przyprawiało mnie to o dreszcze bynajmniej nie rozkoszy), pomagał po operacji etc etc, ale np teraz mam hemoroidy i za nic nie pokazałabym Mu swojego krocza w świetle jarzeniówki żeby mi je wydepilował, bo mnie to krępuje. Podobnie nie miałabym ochoty korzystać z toalety robiąc sprawę nr 2 przy Tż myjącym obok zęby, choć siusiu jak najbardziej nam nie przeszkadza. No i to Tż jest tą osoba, która przypisuje sobie zasługę nauczenia mnie, jak przystawiać dziecko do piersi. Poważnie, nie położna ale Tż nakładał mi dziecko na cyca i tłumaczył lepiej niż położne jak to zrobić prawidłowo

Myślę, że każda para ma swoje indywidualne granice, najważniejsze, że oboje się z tym dobrze czują i im nic nie przeszkadza i nie myślą, że coś przez to tracą albo muszą to robić na siłę, a chcieliby inaczej. Nie wszystko musi być wystawione na publiczny widok tej drugiej połówki, aczkolwiek karmienie piersią jakby nie było raczej siła rzeczy będzie, bo nie wyobrażam sobie chować się po pokojach przed mężem bo muszę nakarmić...
Nie spotkałam się jeszcze w polskim szpitalu z parawanem między łóżkami a przecież to takie proste rozwiązanie.

Wczoraj na spacerze mój synek ubrany w zielono-żółte trampki, granatowe spodenki, błękitny t-shirt i beżowy kapelusz został nazwany "niunią" przez jakąs babcię

Ewelajna, mój mąż okazał się ogromną pomocą przy przystawianiu synka do piersi. widać nasi mężowi mają ukryte talenty

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A tak jeszcze podchodząc ten temat karmienia z drugiej strony, to np. mój Tż też jest lekko skrępowany jak jakaś moja koleżanka przy nim cyca wystawia i zaczyna karmić. Ja rozumiem, że dla matki to jest naturalne i piękne, ale ja wolę jednak trochę prywatności.
Kiedyś pisałam, że przed urodzeniem dziecka, też mnie krępowało gdy kobieta przy mnie karmiła piersią. Po porodzie już mnie to nie krępuję. Wiadomo, że lepiej jest nakarmić dziecko w ciszy i spokoju ale czasem jak np. w szpitalu albo w przychodni nie ma takiej możliwości i nie zamierzam się wtedy wstydzić tego, że muszę nakarmić moje dziecko.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ja też zrobiłam sama, ale nie są tak piękne jak Twoje, tylko że ja przygodę z drutami dopiero zaczynam

Załącznik 5704431
Piękne.
Stary 2014-06-06, 12:21   #3456
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Przyszło łóżeczko
O takie: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...264500077.html z pościelą owca pomarańczowa (ostatnia) Cudna jest I przybornik na łóżeczko w ten sam wzór
Do tego 2 prześcieradełka - zielone i żółte
Ale rozkładać będziemy dopiero w lipcu, na razie złożone w pudle ledwo się mieści, wciśnięte koło szafy
Ładne łóżeczko/kołyska. Wysokość chyba jest regulowana, zeby przystawic do lozka? Zawsze mnie to zastanawialo, bo kazdy ma przeciez inne.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
....
Dla tego pana
Musiało byc ci bardzo milo, ja bym pewnie buraka puscila

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja zamowilam z H&Mu dwa zobaczymy czy beda dobre
moje cycki zyja wlasnym zyciem
Jakie zamowilas te biustonosze?
U mnie w H&M jest maly wybor i rozmiary od 80B i to takie wielkieeeee Mysle czy nie zamowic przez neta, ale nie lubie kupowac jak nie wymacam i nie przymierze, a nie wiem czy bielizne mozna zwracac?

Cytat:
justa ja z moim mężem (już) jestem prawie 5 lat i też nie mam wstydu przed nim. Nawet jak przed ciążą źle się czułam w swoim ciele (bo tu brzuszek odstaje a tu celulluit) to chodziłam naga przy nim albo i nawet się razem prysznicowaliśmy jakoś nie umiałam się przed nim chować ;P
My prysznic bierzemy osobno ale kąpiemy się zawsze razem, tez sobie nie wyobrazam zeby krępować się przed mężem.
Początki byly niezle, bo jak zostawałam u niego na noc to nawet spałam w staniku bo sie tak wstydziłam, ze mi coś tam przez bluzkę będzie prześwitywać
Cytat:
Dzisiaj zaczynam 32 tc czyli 8 miesiac!!!!

A co do karmienia, to zawsze mozna zaslonic dzidziusia i piers tetrowa pieluszka... a u mnie w szpitalu sa dwuosobowe sale dla poloznic i jest niepisana zasada, ze w pokoju moga przebywac tylko dwie odwiedzajace osoby! W miare mozliwosci, jesli nie ma zbyt duzo rodzacych, daje sie do sali po jednej dziewczynie, przy kazdym pokoju jest osobna lazienka!
za 8miesiąc

Ja mam takie małe piersi, ze dziecko mi całą ją głową zasłoni

Jak ktos ma az takie obawy, ze sie bedzie krepowac to są specjalne kocyki/husty do karmienia, ze nawet dziecka nie widac, a co dopiero cyca.
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
też jestem tego zdania
nie należę do szczególnie wstydliwych osób, ale na pewno nie mam ochoty wywalać piersi przed jakimś obcym facetem, który może być na sali jako odwiedzający
Nie przemawiają do mnie argumenty, że po porodzie mi się odmieni i nie będę się tego krępować Ja się nie krępuję, po prostu nie życzę sobie by obcy ludzie oglądali moje ciało.
Wystarczy się zasłonić pieluszką. A i odwiedzający powinni wykazać się jakoś kulturą i nie pchać w kilka osób na jedną salę.
Cale szczescie u mnie w szpitalu są pokoje pojedyncze, ewentualnie jak sie zostaje dluzej niz dobe to mozna trafic na sale z innymi osobami, ale sa zaslony na okolo łóżka, wiec prywatnosc zapewniona.

Cytat:

ciuszki
Buciki super!
Cytat:
Ale produkujecie gaduły . Wczoraj pojechałam odebrac autko, juz zagazowane później goscie, wchodze dzis, a tu tyle do nadrobienia
Obudziłam sie dzisiaj z bardzo opuchnietymi dłońmi, no masakra jakaś, nie mogę pięści zacisnąc . Zdejmujecie dziewczyny pierscionki, obrączki itd?
Co do karmienia, to ja tez nie mam zamiaru karmić przy publicznosci, mój brat ma małe dziecko i jak bratowa karmi, to jakos tak z automatu wszyscy wychodzimy z tego pokoju, albo ona z małym wychodzi Nie wyobrazam sobie, ze ktos sie gapi na ,badź co badź, moje piersi.
Jutro jedziemy oglądać wózki i łózeczka , zgadnijcie jaki kolor wózka mnie najbardziej interesuje ?
Ja zdjelam obraczke i pierscionek jakos dwa tyg temu jak byly upaly i balam sie ze moge nie zdazyc ich zdjac.

Cytat:
Ja juz czesciowo pokoik mam urzadzony, ale pokaze dopiero całość
Stary 2014-06-06, 12:24   #3457
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Jakie zamowilas te biustonosze?
U mnie w H&M jest maly wybor i rozmiary od 80B i to takie wielkieeeee Mysle czy nie zamowic przez neta, ale nie lubie kupowac jak nie wymacam i nie przymierze, a nie wiem czy bielizne mozna zwracac?

ja zamowilam takie ala sportowe rozmiar 85 E wiec moze beda dobre

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:26   #3458
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 5704431
Równie śliczne

Miał być szlaban , ale i tak zerkam

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:32   #3459
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Współczuje, i co tak leżysz całą noc w łóżku czy coś robisz ?
Obejrzalam caly asortyment apteki i porownywalam ceny z allegro. Szukalam opinii o poscieli, potem ogladalam kabarety, mowilam chwile do brzucha jak sie dziecko budzilo, jadlam, zabijalam komary ktore juz przylecialy, rozmyslalam...Generalnie cala noc spedzilam przy laptopie bez tego bym swira dostala Ale jak sie wkurze to zamykam go mowiac ze w internecie nic nie ma, jest glupi i mi sie znudzil

Cytat:
Ja jeszcze noszę obrączkę i pierścionek zaręczynowy, pewnie jak się zaczną upały, to będę musiała zdjąć, ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić, że będę bez nich chodzić. Od dnia ślubu nie zdjęłam obrączki nawet na chwilę...
Nosze obraczke non stop ale sciagam ja teraz na noc bo pamietam mrozaca krew w zylach opowiesc kolezanki - bylo chlodno, ona nie puchla wiec luzik i spala w obraczce. Jak sie obudzila rano to bylo goraco, miala siny palec bez czucia. Nie udalo sie zadnym domowym sposobem sciagnac obraczki a jej reka juz odpadala i skonczylo sie na przecinaniu obraczki na palcu (pojechali do złotnika bo na IP powiedzial lekarz ze jak oni przetna to ciezko bedzie zespawac ladnie). Jak mi reka puchnie to przekladam obraczke na lewa reke. Moze potem powiesze na lancuszku, nie wiem ale b.ciezko mi sie bedzie z nia rozstac.

Cytat:
motylek ja zakładam biżuterię jak wychodzę z domu tylko... nawet wam powiem że w staniku nie chodzę po domu :P jakoś tak mi wygodniej ale nie wiem czy zdrowiej ;P
Grawitacja dziala...

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
zostanę przy mojej yarisce.

Ostatnio kupiłam sobie te spodnie i są super:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-135695-1.html

mógłby być jeszcze cieńszy ten materiał, bo na upały powyżej 30 może być za gruby, ale na teraz super.

Współczuję znam to i wiem jak człowiek czuje się strasznie przez cąły dzień, ale może uda CI się przespać. Deszczowa pogoda skłania do tego.
Yariska jest suuuuuuper dopracowana wewnatrz
Dzis nie pospie, zaraz wskakuje sie umyc i oskrobac, a jak odpoczne to ide do dzieciecego. Potem odpoczne i przyjedzie Tz takze dzis swieto-COS SIE DZIEJE w moim zyciu, adrenalinka w gore poszla i spania nie bedzie.
Spodnie rewelacyjne !!

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
No i to Tż jest tą osoba, która przypisuje sobie zasługę nauczenia mnie, jak przystawiać dziecko do piersi. Poważnie, nie położna ale Tż nakładał mi dziecko na cyca i tłumaczył lepiej niż położne jak to zrobić prawidłowo
zdolny ten twoj Tz

Kasia_ruda twoj maz mnie rozbraja z tymi zakupami, fajny kocyk

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-06 o 12:38
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:34   #3460
patrycja19894
Wtajemniczenie

Tak wogóle to dziś zaczynam 30tydzień

Dostałam wiadomość od sprzedawcy, ze mają ostatnie sztuki wózka w kolorze szarym. Chciałam dopiero zamówić jak pokoj bedzie skonczony, zeby nie przeszkadzal, a teraz nie wiem co zrobic

Cytat:
ja zamowilam takie ala sportowe rozmiar 85 E wiec moze beda dobre
ja mysle o takich
http://www.hm.com/gb/product/26873?a...-A&variant=275

Ale boje się, ze bedą za miekkie
Stary 2014-06-06, 12:35   #3461
sara 85
Zakorzenienie

Pędzicie jak szalone z tym pisaniem w życiu Was nie nadrobię

Tytuł z biedronką i kocykiem super
ja nie kupowałam tego kocyka, bo średnio mi się podobał

widziałam że pisałyście o karmieniu, ja przy tż czy mamie karmiłam normalnie, ale jak ktoś był u nas to wychodziłam do drugiego pokoju. Nie wyobrażam sobie wyciągnąć cyca w miejscu publicznym czy przy gościach. Pamiętam, że w szpitalu jakoś nie krepowałam się karmić, zresztą dla tatusiów chyba bardziej to było niezręczne, biedaki nie wiedzieli gdzie mają się patrzeć, a zazwyczaj siadali tyłem

Staników do karmienia nie kupuję, mam jeden jeszcze po Zosi praktycznie nowy, nie używany. Chodziłam w normalnym, tak mi było najwygodniej.

Tz maluje mi sypialnię, w końcu ma chwilę czasu żeby pomalować. Co do kącika to pewnie poustawiam wszystko, ale pościel tż ubierze dzień przed wyjściem ze szpitala.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:39   #3462
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Obejrzalam caly asortyment apteki i porownywalam ceny z allegro. Szukalam opinii o poscieli, potem ogladalam kabarety, mowilam chwile do brzucha jak sie dziecko budzilo, jadlam, zabijalam komary ktore juz przylecialy, rozmyslalam...Generalnie cala noc spedzilam przy laptopie bez tego bym swira dostala Ale jak sie wkurze to zamykam go mowiac ze w internecie nic nie ma, jest glupi
To noc spędziłaś bardzo owocnie, brzmi to śmiesznie, ale na pewno tak nie jest , biedna .

Dzisiaj mąż przyjedzie to może uśniesz ? Życzę Ci tego.

Stary 2014-06-06, 12:42   #3463
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
u mnie też takiego ładnego nie było....
chyba były już mocno przebrane te kocyki, ja mam mietowy z małpkami wg mnie był najlepszy z tych co zostały
U mnie też były przebrane, były 4 chyba. taki szary 1 więc wzięłam i już

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
ser pleśniowy w cieście pycha, ale nie wolno
Wolno z pasteryzowanego mleka. A nie widziałam nigdzie w sklepie, żeby były z niepasteryzowanego. Poza tym jest poddany obróbce termicznej, skoro upieczony, więc spoko

Cytat:
butter właśnie zakupiłam taki sam kocyk jak ty masz niestety dużego wyboru nie miałam a ten mi się podoba bo wszystkie inne takie jaśniutkie były . Jestem zadowolona że się po niego wróciłam
Ładny jest

Cytat:
Ja wlasnie nie mam kocyka biedronkowego, bo u mnie byly juz przebrane... moze powinnam pojechac do innego sklepu, zeby cos ladniejszego upolowac, bo wyjde na wyrodna sierpniowa matke ... Proponuje zeby w nazwie kolejnego watku mam sierpniowych bylo cos o kocyku z Biedrony
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy

Cytat:
ja mam kocyk z pepco- też jest fajny
Z pepco też mam. Też jest fajny

Cytat:

ciuszki
Piękne zakupy, a trampki super!!

Cytat:
Ale produkujecie gaduły . Wczoraj pojechałam odebrac autko, juz zagazowane później goscie, wchodze dzis, a tu tyle do nadrobienia
Co do karmienia, to ja tez nie mam zamiaru karmić przy publicznosci, mój brat ma małe dziecko i jak bratowa karmi, to jakos tak z automatu wszyscy wychodzimy z tego pokoju, albo ona z małym wychodzi Nie wyobrazam sobie, ze ktos sie gapi na ,badź co badź, moje piersi.
Jutro jedziemy oglądać wózki i łózeczka , zgadnijcie jaki kolor wózka mnie najbardziej interesuje ?
Ja na noc zdejmuje obrączkę i pierścionek, bo w nocy mi puchną lekko dłonie. Ale miałam tak i przed ciążą, jestem przyzwyczajona

Cytat:
Kocyk super, najładniejszy. Niestety w mojej biedronie nie było.
Fajna ciocia jesteś ;-)

Co do wstydliwości, ja wylewna nie jestem, obnażać się nie lubię, ale faktycznie coś takiego się dzieje, że zmienia się postrzeganie własnego ciała. Biust karmiącej mamy staje się aseksualny, co prawda do paradowania z gołym tyłkiem mi daleko, ale faktycznie gdzieś ten wstyd i uwaga umykają.
Wiesz co, staram sie być dobrą ciocią. Dziewczynki siostry są dla mnie bardzo ważne, pewnie też dlatego, że jesteśmy z siostrą blisko
Ale bardzo je kocham i dużo czasu z nimi spędzam, więc jak to nic złego, to raczej im nie odmawiam - kochane z nich Myszki!

Co do karmienia, to właśnie podejrzewam, że troszkę się podejścia zmieniają, jak się dziecko urodzi
Jak np. będę w sklepie i Mała sie będzie darła z głodu, to nie będę szukac miejsca, żeby się schować, tylko szybko ją będę chciała nakarmić

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się od teściowej, że mój Tż ważył po porodzie 2,2 kg. Malizna straszna z niego była, no w szoku jestem. Ja też zdaje się duża nie byłam, bo mamuśka ledwo do szpitala trafiła to paniki narobiła na korytarzu, że rodzi (byłam jej drugim dzieckiem) i pielęgniarki ją zbywały, że to potrwa, żeby się uspokoiła. Po 5 min. przyszedł lekarz a tam pełne rozwarcie i moja głowa wychodzi
Więc, jak to ona ujęła, sama bym wypadła
Hehe..mój mąż ważył 2400 i miał 46 cm. A teraz waży ponad 100 kg i ma 203 cm wzrostu
A nasza Hania podejrzewam, że będzie długim dzidziusiem, po tatusiu ma nogi długaśne

Co do Twojej mamy, to moja siostra tak rodziła drugie dziecko. Do szpitala wleciała własciwie z główką między nogami

Cytat:
Co do lewatywy to polecam, nic strasznego. Trwa moment, kładzie się na boku położna wstrzykuje roztwór bardzo szybko a później idzie się do WC. Miłe uczucie poczuć się lekko i nie ma strachu, że coś się wydarzy.
Fajnie oczyszcza organizm ze złogów i toksyn.
No właśnie. Wydaje mi się, że mniej krępujące jest zrobienie lewatywy niż sfajdanie się przy porodzie Przecież ona nie robi tej lewatywy na korytarzu przy gościach, tylko intymnie we dwie

Kurna, nadrobiłam Was po łebkach, ale wiatru w żagle nabrałyście! Co mi się wydawało, że juz nadrobiłam, to widziałam na dole, że kolejna strona
Idę sie oporządzić i spadam do gina! Kciuki mile widziane.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 12:46   #3464
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
to jest tytuł na wątek porodowy
Stary 2014-06-06, 12:46   #3465
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

aa ja leze w lozku
jakos zle sie czuje
no i tradycyjnie od rana

Nasze szczescie
Stary 2014-06-06, 12:51   #3466
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
aa ja leze w lozku
jakos zle sie czuje
no i tradycyjnie od rana
A co się dzieje? Boli brzuch?

Stary 2014-06-06, 12:51   #3467
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

dobry tytuł .
I kciuki za wizytę.

Cytat:
aa ja leze w lozku
jakos zle sie czuje
no i tradycyjnie od rana

Stary 2014-06-06, 12:56   #3468
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A co się dzieje? Boli brzuch?

mala mi wbila gdzeis nozki an gorze i mnie boli
poza tym te wymioty mnie wymeczyly i spac mi sie chce

Nasze szczescie
Stary 2014-06-06, 12:57   #3469
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
mala mi wbila gdzeis nozki an gorze i mnie boli
poza tym te wymioty mnie wymeczyly i spac mi sie chce
To może spróbuj zasnąć i to przespać biedulo.

Stary 2014-06-06, 13:05   #3470
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

ciuszki
trampulki przesłodkie!
a butów to ja w ogole nie mam myślalam że są zbędne
Cytat:
Wow, ile wy macie butów! Ja nie mam ani jednej pary! A te bodziaki z krótkim rękawem to z pepco? Bo mam takie same.

Hej mam dla nas tytuł na nowy wątek : Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek.
a ja nie mam ani koca ani szarego wózka...

Cytat:
Ja jeszcze noszę obrączkę i pierścionek zaręczynowy, pewnie jak się zaczną upały, to będę musiała zdjąć, ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić, że będę bez nich chodzić. Od dnia ślubu nie zdjęłam obrączki nawet na chwilę...
też nosze cały czas ale chyba na lipiec/sierpień to trzeba bedzie ściągać już

Cytat:

Załącznik 5704431
sa superaśne!!

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Pędzicie jak szalone z tym pisaniem w życiu Was nie nadrobię

Tytuł z biedronką i kocykiem super
ja nie kupowałam tego kocyka, bo średnio mi się podobał

widziałam że pisałyście o karmieniu, ja przy tż czy mamie karmiłam normalnie, ale jak ktoś był u nas to wychodziłam do drugiego pokoju. Nie wyobrażam sobie wyciągnąć cyca w miejscu publicznym czy przy gościach. Pamiętam, że w szpitalu jakoś nie krepowałam się karmić, zresztą dla tatusiów chyba bardziej to było niezręczne, biedaki nie wiedzieli gdzie mają się patrzeć, a zazwyczaj siadali tyłem

Staników do karmienia nie kupuję, mam jeden jeszcze po Zosi praktycznie nowy, nie używany. Chodziłam w normalnym, tak mi było najwygodniej.

Tz maluje mi sypialnię, w końcu ma chwilę czasu żeby pomalować. Co do kącika to pewnie poustawiam wszystko, ale pościel tż ubierze dzień przed wyjściem ze szpitala.
sara a TY jak się czujesz? wszystko dobrze? kiedy masz wizytę? straszyli Cie czerwcem a tu proszę na razie jeszcze w dwupaku i oby jak najdłużej

Cytat:
U mnie też były przebrane, były 4 chyba. taki szary 1 więc wzięłam i już

Wolno z pasteryzowanego mleka. A nie widziałam nigdzie w sklepie, żeby były z niepasteryzowanego. Poza tym jest poddany obróbce termicznej, skoro upieczony, więc spoko

Ładny jest

Z pepco też mam. Też jest fajny

Piękne zakupy, a trampki super!!

Ja na noc zdejmuje obrączkę i pierścionek, bo w nocy mi puchną lekko dłonie. Ale miałam tak i przed ciążą, jestem przyzwyczajona

Wiesz co, staram sie być dobrą ciocią. Dziewczynki siostry są dla mnie bardzo ważne, pewnie też dlatego, że jesteśmy z siostrą blisko
Ale bardzo je kocham i dużo czasu z nimi spędzam, więc jak to nic złego, to raczej im nie odmawiam - kochane z nich Myszki!

Co do karmienia, to właśnie podejrzewam, że troszkę się podejścia zmieniają, jak się dziecko urodzi
Jak np. będę w sklepie i Mała sie będzie darła z głodu, to nie będę szukac miejsca, żeby się schować, tylko szybko ją będę chciała nakarmić

Hehe..mój mąż ważył 2400 i miał 46 cm. A teraz waży ponad 100 kg i ma 203 cm wzrostu
A nasza Hania podejrzewam, że będzie długim dzidziusiem, po tatusiu ma nogi długaśne

Co do Twojej mamy, to moja siostra tak rodziła drugie dziecko. Do szpitala wleciała własciwie z główką między nogami

No właśnie. Wydaje mi się, że mniej krępujące jest zrobienie lewatywy niż sfajdanie się przy porodzie Przecież ona nie robi tej lewatywy na korytarzu przy gościach, tylko intymnie we dwie

Kurna, nadrobiłam Was po łebkach, ale wiatru w żagle nabrałyście! Co mi się wydawało, że juz nadrobiłam, to widziałam na dole, że kolejna strona
no fajnie by było jakby tak się stało jak w tytule, że dziecko z nas wyskoczy samo ja się na to piszę
LEWATYWA - JESTEM NA TAK
wole to niż dostac potem do przytulania ubabranego w g. dzieciaka mówiąc brzydko

Cytat:
aa ja leze w lozku
jakos zle sie czuje
no i tradycyjnie od rana
czasem mam ochotę Ci pomóc ale za daleko jesteś...jakbyś byla gdzies tu w poblizu to normalnie bym się Tobą zajęła...tak mi Cię żal szczególnie, że ja się dobrze czuję to mogłabym Cię wziąć pod swoje skrzydła jakbys się zdecydowała to zapraszam

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

widziałyście? jest już wątek mamuś lutowych 2015...ależ ten czas gna

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

a my za jakiś tydzień pewnie będziemy zakładały nową część ciekawe czy to już porodowy będzie...chyba jeszcze nie. Przynajmniej nie dla wszystkich. myślę że kolejna część nam do lipca starczy a potem to już będzie typowa porodówka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:20   #3471
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie takich sytuacji się obawiam, no naprawdę nie wyobrażam sobie karmić w środku sklepu bo dziecko zaczęło płakać...
Wyprowadźcie mnie proszę z błędu, bo nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii- zawsze miałam takie wyobrażenie o karmieniu piersią, że najlepiej tak zorganizować sobie rytm dnia, by w porach karmienia być domu lub innym miejscu gdzie mogę karmić, ale nie np na zakupach.
W sytuacji gdy muszę wyjść na dłużej (nie wiem np.fryzjer)- odciągam mleko i zostawiam Tż żeby nakarmił małego. No bo jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć na fotelu z dzieckiem przy cycku W moim przypadku wizyta u fryzjera trwa właśnie niecałe 2 godzinki, no ale przecież w tym czasie może się dziecku zachcieć jeść, to co wtedy?
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:37   #3472
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Butter, no nie mam kocyka a co lepsze nigdy jeszcze nie byłam w Biedronce
Ja tez jeszcze nie mam kocyka. Poslac mame do Biedronki? moze jakis znajdzie i mi przywiezie.
Ja juz po badaniu okulistycznym. Zaskoczona jestem pozytywnie stwierdzili ze cisnienie w galce ocznej w normie a siatkowka w bardzo dobrej formie jak na tak wysoka krotkowzrocznosc. I ze nie widza wskazan do cesarki. Moge rodzic naturalnie.
No prosze, tak sie nastawialam na to ciecie, a tu sie okazuje ze moge SN. Bardzo mnie to cieszy.
Mlody wsciekle aktywny dzis pare razy mi przykopal pod zebra z prawej strony, to nie powiem, skrzydla motyla to to nie byly.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:40   #3473
Optymistka26
Zadomowienie

Zmeczona do granic mozliwosci a tylko sie umylam+wlosy i ogolilam nogi.

Watek mamus lutowych 2015?? o jaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Chyba do mnie nie dociera ze jestem w koncowce ciazy, niedawno czekalam na pierwsze usg

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 13:41   #3474
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze nie mam kocyka. Poslac mame do Biedronki? moze jakis znajdzie i mi przywiezie.
Ja juz po badaniu okulistycznym. Zaskoczona jestem pozytywnie stwierdzili ze cisnienie w galce ocznej w normie a siatkowka w bardzo dobrej formie jak na tak wysoka krotkowzrocznosc. I ze nie widza wskazan do cesarki. Moge rodzic naturalnie.
No prosze, tak sie nastawialam na to ciecie, a tu sie okazuje ze moge SN. Bardzo mnie to cieszy.
Mlody wsciekle aktywny dzis pare razy mi przykopal pod zebra z prawej strony, to nie powiem, skrzydla motyla to to nie byly.
A jaką dużą masz wadę ?
Ja mam wizytę u okulisty w następnym tygodniu i też mam nadzieję ,że nie będzie żadnych przeciwwskazań do porodu SN

Stary 2014-06-06, 13:44   #3475
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
A jaką dużą masz wadę ?
Ja mam wizytę u okulisty w następnym tygodniu i też mam nadzieję ,że nie będzie żadnych przeciwwskazań do porodu SN
-17 dioptrii i astygmatyzm. Bije rekordy slepoty.
Stary 2014-06-06, 13:45   #3476
twin--maid
Zakorzenienie

Dziewczyny, popatrzcie na siatkę centylową. Moja Hania ma 1800g w skończonym 31tc i wg siatei jest w 50centylu czyli nie jest ogromna.

Siatka centylowa - waga Maluszków w poszczególnych tygodniach

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Tak wogóle to dziś zaczynam 30tydzień

Cytat:
Patrząc na Twojego męża aż nie chce się wierzyć, że był taką krsuzyną

za wizytę

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
też nosze cały czas ale chyba na lipiec/sierpień to trzeba bedzie ściągać już
W poprzedniej ciąży dopiero na porodówce położna poprosiła mnie o zdjęcie obrączki. Teraz tez mam nadzieję móc chodzić w niej do porodu.

Cytat:
Właśnie takich sytuacji się obawiam, no naprawdę nie wyobrażam sobie karmić w środku sklepu bo dziecko zaczęło płakać...
Wyprowadźcie mnie proszę z błędu, bo nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii- zawsze miałam takie wyobrażenie o karmieniu piersią, że najlepiej tak zorganizować sobie rytm dnia, by w porach karmienia być domu lub innym miejscu gdzie mogę karmić, ale nie np na zakupach.
W sytuacji gdy muszę wyjść na dłużej (nie wiem np.fryzjer)- odciągam mleko i zostawiam Tż żeby nakarmił małego. No bo jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć na fotelu z dzieckiem przy cycku W moim przypadku wizyta u fryzjera trwa właśnie niecałe 2 godzinki, no ale przecież w tym czasie może się dziecku zachcieć jeść, to co wtedy?
Wszystko zależy od dziecka. Mój synek początkowo bardzo często potrzebował jedzenia a z butelki nie chciał jeść. Początkowo wyjścia z domu bez niego były utrudnione. Potem jednak złapał pewien rytm i wiedziałam, że mogę iść np. właśnie do fryzjera a on w tym czasie nie będzie głodny.
Stary 2014-06-06, 14:02   #3477
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
-17 dioptrii i astygmatyzm. Bije rekordy slepoty.

No to faktycznie spora , ja z moimi -4 nie potrafię już bez okularów żyć
chociaż teraz czuję ,że mi się trochę pogłębiła ta wada ,zobaczymy po wizycie u okulisty

Stary 2014-06-06, 14:11   #3478
agatka553
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały na allegro u HubiWorld czy u Was było wszystko w porządku?? Bo u mnie niby wszystko ok, bezproblemowo i szybka przesyłka, ale kupiłam zestaw butelek avent i miałam gratis dostać kosmetyczkę i próbkę kremu, a nie mam i co dalej?? Zastanawiam się jaki komentarz dać, bo niby ok, ale nie do końca.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 14:12   #3479
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
No to faktycznie spora , ja z moimi -4 nie potrafię już bez okularów żyć
chociaż teraz czuję ,że mi się trochę pogłębiła ta wada ,zobaczymy po wizycie u okulisty
Jakbym miala tylko -4 to bym sie w ogole nie przejmowala.
Ale faktycznie lepiej dac sie zbadac.
Stary 2014-06-06, 14:16   #3480
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Siatka centylowa - waga Maluszków w poszczególnych tygodniach

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centy.
Czemu są trzy wartości ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości