|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: szukam przyjaciół,czuję się samotna :(
Chyba samotność będzie ze mną do końca życia....
|
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Tak właśnie. Ja pamiętam moje czasy, gdzie bez telefonów facebook'ów i innych gadżetów czy portali, wiedzieliśmy kiedy i do kogo o której godzinie trzeba iść. Kiedy on ma czas. To było pięknie. Kiedy ludzie czas wolny poświęcali sobie nawzajem a nie siedząc przed internetem. I gdy jest jakiś błąd w połączeniu wpadają w histerie...
Nie mówię że internet to zło, bo gdyby nie on nie miałybyśmy wizażu. I nie pisałybyśmy do siebie z dwóch różnych miast. jednak zauważyłam że ludzie tak bardzo są uzależnieni od świata internetu. Potrafią siedzieć na portalach cały dzień. Mimo że tam nic się dzieję, bo większośc ludzi jest w szkole czy w pracy. Ale być trzeba. Mnie Facebook, bardzo pomaga przy kontaktach z rodzina za granicą, i tyle. Uważam że bardzo dużo ludzi przez właśnie internet toczą pomiędzy sobą wojny bo wiele osób dodaję zdjęcia, piszę posty jak to im wspaniale. A drudzy bardziej lub mniej emocjonalnie to odbierają. Ludzie popadają w depresję, bo nie mają kontaktu z drugim człowiekiem. Nie widzą jego twarzy emocji. Jaką możemy mieć pewność że osoba do której piszemy sms czy wiadomośc o naszych smutkach nie patrzy szyderczo z uśmiechem na twarzy i myśli "dobrze Ci tak" Ludzie wybierają przyjaciół, po lajkach czy komentarzach, pod zdjęciem. Ale się opisałam... ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Witaj
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Bo to już jest irytujące. Rozumiem, że można w wieku 20 lat nie mieć jeszcze stałego partnera, oddanych przyjaciół lub bliskie Ci osoby, ale na boga...nie mam dosłownie z kim porozmawiać, telefon jest tylko po to, aby był niezłą ozdobą bo nikt na niego nie dzwoni, ludzie dosłownie mnie omijają, nikt nigdy nie zagadał chyba że pytali o droge i jak się dokad dostać (choć wcześniej i tego nie było), jestem jak duch, normalnie można dostać frustracji - 0 znajomych, 0 kogokolwiek żeby wyjść gdzieś i pogadać i tak całe pieprzone 20 lat.....bez przerwy i bez jakichkolwiek nadzieji na poprawe, no po prostu nic tylko paść na łóżko i się rozpłakać...
Poza tym: Cytat:
Dobrze, że przynajmniej mam spory zarobek i dużo kasy bo będę w stanie zoperować to i owo... |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przypomniałas mi coś. Byłam w ciąży w tym samym czasie co moja koleżanka (ur. 2 dni później). I pisaliśmy do siebie od czasu do czasu. I ona pyta, jak się czuje i takie tam. A to był już ostatni miesiąc, więc jej napisałam że już ciężko, nogi puchna i wogole. A ona mi odpisała: i bardzo dobrze Ci tak, cały czas Ci zazdrościlam, że tak dobrze wyglądasz. Kilka razy czytałam tego smsa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1385 |
|
Konto usunięte
|
na pewno sie to zmieni
a niektore rzeczy o ktorych piszesz da sie zatuszowac jesli ci bardzo przeszkadzaja
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2014-06-06 o 14:02 |
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to przejściowe. skończyłaś szkołę wnioskuję. Może poczekaj aż dostaniesz się na medycynę, i tam szukaj nowych znajomych? Ja też się sobie nie podobałam kilka lat temu, ale sama zaczęłam sobie wmawiać że jestem ładna. Mam krzywe zęby ( znaczy już nie) okulary, duży noc, jestem chuda. i wysoka. A może właśnie ludzie postrzegają Cię jako "mam kase kupię sobie wszystko"? ( pamiętaj nie oceniam, a pytam)
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;46780421]na pewno sie to zmieni
a niektore rzeczy o ktorych piszesz da sie zatuszowac jesli ci bardzo przeszkadzaja [/QUOTE]Niby tak... Noszę przedziałek "z boku", dzięki czemu przykrywam czoło. Zaczęłam rycynową terapię na rzęsach. Z brwiami chyba się pożegnam i przejdę na henny. Z figurą rożka radzę sobie nosząc gorset i chodzić prosto + pakowanie t**ka. Na piersi niedlugo lecę do chirurga po moje wymarzone C... to samo z nosem. Ale nie wiem czy "zoperuję" samotnosć ;/ Wątpie bo kasą się nie chwalę, pozatym chodzę w starych i niszczejących ciuchach z lumpa, niedopasowanych do mojej sylwetki. Czemu ? Bo oszczędzałam na ubraniach a dużo ładowałam w kosmetyki. Edytowane przez Yin Czas edycji: 2014-06-06 o 14:09 |
|
|
|
#1388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta znajoma która nawiedziła mnie dzisiaj po katalog. Wymusiła zaręczyny na swoim facecie tylko po to żeby być "na tym samym etapie" co ja... Ale najlepszą sytuację to miałam w technikum: Mnianowicie, jedna z dziewczyn chciała za wszelką cene być lepsza, nikt jej nie lubił... Więc powiedzieliśmy jej że się zaręczyłam ( ja, dlatego że miałam najdłuższy wtedy staż) ona wymusiała na swoim zaręczyny, kiedy dowiedziała że ja rzekomo "zerwałam " to ona też a jak się dowiedziała że robimy ją w ciulka to ponownie wymusiła zaręczyny ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
wiem wiem... Jestem zgrzęda i marudzę. Ale ja raczej wolę naturalne sposoby. Zaglądaj do Nas czasami, a skąd jesteś? Może któraś z Nas jest z Twoich okolic i znajdzie dla Ciebie chwilkę?
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1390 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;46780562]nigdy nie zrozumiem wymuszania zareczyn, zenada
![]() [/QUOTE]Wiesz, NO ALE JAK ONA MOŻE MIEĆ "WYŻSZY" LEVEL W ZWIĄZKU NA FACEBOOKU NIŻ JA!! . Dla mnie też, nigdy na to nic nie poradzimy. Każdy związek jest inni jedni zaręczają się po miesiącu inni czekają latami, a dla nie których to zbędna formalności i od razu przechodza do ślubu
|
#1392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do miasta to jestem mobilna, zresztą niedługo przenoszę się do Poznania lub Wawy. A z tym październikiem to się nie łudzę bo to samo kiedyś mi mówiono z wrześniem lub nową szkoła i nic... |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zazdrosnych bab to siostra mojego TZ nigdy nie przepadała za mną. Ja lubiana , zadbana itp a ona przeciwieństwo ... Jak w zeszłym roku mieliśmy zareczyny to nikomu nie mowilismy oprócz rodziców i po jakimś czasie ja wspominam ze mój się oświadczył a ona " tak? Pfff to gratuluje" i po temacie. Zawsze nam zazdrości. Przykre to trochę Konto mamy oszczędnościowe. Witam nowa koleżankę Amelie : dziewczyny maja racje, ze powinnas potrzasnac facetem i powinien Tobie pomagać
|
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Pozatym nadal mnie zastanawia czemu ludzie mnie zawsze "omijali" i traktowali jak cień.
|
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my? A my żyjemy sobie dalej tak jak do tej pory, razem już 9 lat i żaden papierek mi nie jest potrzebny. Jakiś czas temu słyszałam o takiej znajomej, co ma masę sfotoszopowanych zdjęć na fb, że ona chciałaby wziąć ślub kościelny - mają cywilny tylko, a do kościoła nie chodzą. I po co jej? Aby zdjęciami i sukienka się pochwalić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wygląd w tych czasach dużo robi nie oszukujmy się, ale to zależy od człowieka i od tego jakie ma wartości.
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja spadam do domu. Wpadnę wieczorem. Miłego!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tych czasach można mieć i wesele i kieckę biała na cywilnym i nikt nie robi wielkiego halo
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My za to będziemy brać i kościelny i cywilny. Kościelny głownie z takich względów, zęby nie robili problemów dzieciakom. Chrzest, komunia itp. U nas ksieża nie zrobią chrztu
Edytowane przez gusia2011 Czas edycji: 2014-06-06 o 14:27 |
|
|
|
|
#1401 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choroba straszna . współczuję. Myślę że z czasem nabierzesz pewności siebie. Czym się inetersujesz? co lubisz orbić? ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- No ba !---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, ze temat z doopy, ale ile placicie prywatnie u ginekologa? Ja muszę iść i w sumie drogo jak na moja miejscowość a u Was ile biorą ?
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
My kościelnego nie możemy dlatego bierzemy tylko cywilny. Ale u Nas księża nie mogą robić problemów. Takie jest prawo Kanoniczne
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
Pozatym nie wiem czy może to być powód, ale prawie zawsze wychodziłam z domu nieumalowana, nawet nierozczesana.
Co do moich pasji to kiedyś bardzo interesowałam się naukami ścisłymi, skrzypcami. Ogólnie lubię góry, bardziej chodzenie po jaskiniach, skałkach, lasach w górach Jury. Lubię kosmetyki - ostatnio biochemia kosmetyczna, uroda, moda no i lubię gadać o d..ie maryni. Ja za mojego płace 50 zł. |
|
|
|
#1407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Może spróbuj zawsze wychodząc z domu dbać o siebie... Ja nie zawsze wychodzę z domu pomalowana. Tak jak np. dzisiaj. Po prostu nie miałam czasu. Wolałam posprzątać, niż się pomalować do pracy.
|
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
W momencie kiedy zaczniesz doceniac swoja wlasna wartosc, znajda sie wokol ciebie ludzie i to ty bedziesz decydowac z kim chcesz spedzac czas. Teraz kiedy jestes zdesperowana, narazasz sie na to ze inni wykorzystaja u ciebie potrzebe kontaktu z otoczeniem. Nie tedy drog
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Trudno jest mi zrozumieć tą "akceptację siebie" bo to wygląda tak, że bronie swojego zdania w dyskusjach, nie daje się, pokazuję że jeśli ktoś mnie atakuje to jego opinia na mój temat nie robi na mnie wrażenia. Poza tym jeśli chodzi o wygląd to go zmieniam, gdyż twierdzę że jest do chrzanu, ale nie uważam siebie za brzydulę hildegardę i mimo mankamentów z domu wychodzę.
Staram się też chodzić prosto, ale zauważyłam że gdy chce się odpowiednio wyprostować to zaczyna mnie boleć jeden kręg na wysokości klatki piersiowej do tego stopnia, że (nie wiadomo czemu) odczuwam młodści, bóle brzucha, czuje silny przepływ prądu przez kończyny i bóle głowy. Co jak co, ale przez 20 lat się garbiłam, wykrzywił mi się kręgosłup no i nabawiłam się "okrągłych pleców". |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.