|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Jutro jedziemy na ryby więc będzie grill, a w niedziele na obiad do knajpki - nawet nie wiecie jak wyczekuje zawsze weekendu. |
|
|
|
|
#3842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
u mnie by nie przeszło , a jeżeli już tż by robił obiad to byśmy jedli kurczaka smażonego codziennie Wyjście na obiad w cztery osoby katastrofa finansowa ![]() Eh pojechałabym na ryby ... cisza , spokój tak odpocząć sobie ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Dobra nie krakam ![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki spadły tylko o ok 70... jeżeli chodzi o alaty. rozmawiałam z panią dr, nie ma szans na razie na wyjście. Musiałyby spaść tak do 70 zeby było ok, a jest 570...
Powiedziala ze cholestaza to choroba niebezpieczna dla płodu która przychodzi bezobjawowo, i tu jestem monitorowana 3 razy dziennie echo, co drugi dzień przepływy... więc mam się z nimi polubić i uzbroić w dużo cierpliwości... jeszcze Tż poskładał łóżeczko a dziś jechał z moją Mamą kupić materac rożek pościel... a mnie wszystko omija.
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
kularek ty to sie masz z tymi skurczami...
Co do wyjazdu to decyzje podjelabym chyba w nd rano gdybym sie dobrze czula to moze... Choc ja osobiscie unikam wszelkich wyjazdow i wychodnych, bo potem w nocy spac nie moge przez spojenie.I rozbawilas mnie tymi wyjsciami z twoja pizama ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A zakupow nie mozesz troche pozamawiac przez internet? Zawsze to jakas przyjemnosc... |
|
|
|
|
#3845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Czytam tak o Waszych skurczach i ....ja mam jeszcze do terminu troche, ok. 48 dni a skurcze mam już od ponad m-ca. To są skurcze BH. Mam ich po kilkanaście dziennie. Czasami do 4-5 w ciągu godziny. Ale tak też miałam w moich dwóch poprzednich ciśżach. Mój gin mówi, że nic się nie dzieje, że to naturalne. A mnie to czasem aż skręca. Tyle że szyjka cała, twarda, krwawień nie ma, czop na swoim m-cu, więc może nie tyle bagatelizuję, co zbytnio staram się tym nie obciążać psychicznie. Mój kochany M to już kilka razy chciał mnie wiezć na IP. Ale skoro doktorek powiedział, że luz to luz.
Dziś przez tą okropną deszczową pogodę nie miałam siły robić obiadu. A tu od pół godz słońce. Zaczęłam robić szynkę duszoną i znalazłam w lodówce tylko pół cebuli, jabłko i czosnek. Już sie pichci. Dosypię przypraw i będzie spoko
|
|
|
|
#3847 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wytwałoś i rybka dobrze prawi, odpal allegro ![]() Cytat:
No nima faktycznie.. Integrę zdaje się spłoszyłam ostatnią wymianą zdań.. wracaj, będę już grzeczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z przytulanką, to poprzednim razem zaopatrzyłam małą od początku w przytulaska i "przyjął się" do tej pory to must have przy spaniu i każdym wyjściu. Z tą pidżamą to faktycznie musieliście mieć problem z wychodzeniem no ale najważniejsze że znalazł się zamiennik Przy zakupie polecam zwrócić uwagę, żeby przytulanka miałą wypustki, które dziecko molestuje, u nas są to uszy królika. Aha no i my mamy jak to uroczo określił mój tż "szmatkę z głową" a faktycznie jest to taki niewielki kocyk i przyznam, że to fajna sprawa, bo czasem kiedy nie mamy czym dziecka przykryć kiedy uśnie, to przytulasek jest zawsze i choć trochę można dziecko okryć Cytat:
![]() No i z tym wyjściem fakt, 4 osoby to już jest masakra... Idę wieszać pranie synia |
|||||
|
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, ze tylko o sobie... Po usg okazuje sie, ze mam zastoje na obydwu nerkach, a na prawej konkretny. Brzuch ciagle twardy. Jedynie uczulenie po luteinie zniknelo
leze z nogami w gorze i modle sie, zeby te dni szybciej mijaly i Synus juz mogl wyjsc, bo o ile jemu sie nie spieszy, to moj matczyny organizm juz go ma dosc kiedys mu to powiem ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, no to trochę do
kularek, uważam tak jak rybka, ze decyzje o wyjeździe powinnaś podjąć ostatecznie tego samego dnia rano Poszłam rano na bazar, zrobiłam zakupy, tłum ludzi widzialam, wróciłam, padłam około 12:30 i dwadzieścia minut temu sie obudziłam ![]() Obiadu dziś nie mam, nic w domu nie jest zrobione, chciałam iść na spacer, ale jestem tak senna, ze chyba sobie odpuszczę ![]() W kwestii skurczy Braxtona - Hicksa to w szpitalu ciągle było mówione wszystkim pacjentkom, ze dziennie moze pojawić sie ich DO DZIESIĘCIU
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-06 o 14:41 |
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny tak bardzo wam współczuje wszystkich problemów, na szczęście już prawie koniec więc szybko minie |
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
Ines - swietne to bylo
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam wam kącik dla małej. Tak mi się już przykrzy w domu ze bym chciala lipiec.
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
Ines, poprawilas mi humor :-D:-D
Malwiska, śliczny kącik Jejku, tak patrzę i czytam o tych waszych zakupach, pokojach, torbach itd to aż mnie coś bierze, bo ja dalej w proszku.. Paczki z wyprawka od siostry jeszcze nie dotarła, dosłownie nie mam nic.. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska super przytulnie
Ja po wizycie lekarka stwierdzila ze maly ma glowke juz niziutko i jest prawdopodobienstwo ze jednak wyjdzie wczesniej. OBY ![]() Ma ktoras z was laktator philips avent elektryczny? Kurcze chcialam kupic medele mini po porodzie ale w tesco jest teraz przecena i avent kosztuje 60e polowa ceny i chyba sie skusze przed porodem najwyzej nie otworze pudla i sprzedam jakby z karmienia nic nie wyszlo. Chcialabym zasiegnac waszej opini. |
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dziękuję za opinie
Asia - dwa pierwsze były bardzo bolesne aż się ruszyć nie mogłam trzeci trochę mniej już Vegetka, Karolinek - trzymajcie się dziewczyny dobrze, żę to końcówka i najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką Rybka - dla mnie te skurcze to całkowita nowość bo w poprzedniej ciąży wogóle nie miałam/ czułam tego co teraz pojechałam do szpitala i już bez żadnych przepowiadaczy a teraz ... z przytulankami to sama nie wiem jak jest lepiej ... bo raz nam zgineła a raz synuś schował i zapomniał i była katastrofa noc spędzona na poszukiwaniach Xelia - ja w poprzedniej ciąży i teraz też miałam skurcze BH - zaczeły się po 20 tyg -ale te teraz są już zdecydowanie inne ... malwiska - kącik uroczy |
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Zły dzień
aż mi sie nie chce nadrabiać ![]() MALWISKA super kącik Kącik mojej małej dopiero zaczyna się robić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3858 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Piszę dziś na szybko, bo nauki mam mnóstwo a czasu mało ![]() Maciejka gratuluję z całego serca! ![]() Buziaki i dobre fluidy przesyłam wszystkim szpitalnym mamuskom Dziś ukończyłam kurs na prawko i w przyszłym tyg. egzaminy I najważniejsze, mam nadzieję że uda mi się jeszcze przesłać chętnym kolejną część materiałów z sr. Nie było mnie na ostatnich zajęciach z powodu wizyty stomatologicznej i będę je odrabiać, ale dopiero 18 czerwca. Jeśli do tej pory wszystkie się nie rozpakujemy to wyślę info A teraz uciekam. Miłego popołudnia |
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopiero wszystko najciekawsze przed Tobą, ja już ogarnełam i teraz nie mam co robić |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, gratuluję zakończenia kursu
![]() W którym WORDzie zdajesz? Ja osobiście polecam Odlewniczą
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki!
Nie mam w ogóle bolesnych skurczow a dzisiaj zaczęłam 37tc. Mam nadzieje ze ich brak nie świadczy o tym, ze do rozwiazania jeszcze dużo czasu. Kilka razy dziennie zdarza mi sie odczuć napięcie w dole brzucha i wsio. Z chęcią bym ujrzała małego tak w połowie czerwca juz nie mogę sie doczekać wizyty (10 czerwca) moze cos tam sie ruszyło troszkę Ponieważ wszystko mam gotowe dla dziecka to zaczęłam kompletowac zestaw naprawczy dla mnie. Nakupilam kosmetyków kolagenowych jak głupia. Używała któraś z was moze czegoś z bingospa? Jest pare opisanych w kwc ale bez recenzji ![]() fame nic sie nie martw! Nawet jakbyś nie zdążyła i mala miałaby spać z Tobą w łóżku to dla niej najważniejsza będziesz ty i tak juz na zawsze. Sa w życiu rzeczy ważne i ważniejsze
Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-06-06 o 16:12 |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro zaczynam 35tc i niby to już tuż tuż to ja ie mam żadnych skurczy, szyjka długa i zamknięta ... mam nadzieje że jak pójdę na wizytę 18.06 to już coś się chociaż skróci albo zmięknie
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, nic sie nie martw, wszystko moze pojawić sie z dnia na dzień
Z reszta skurcze Braxtona - Hicksa możesz mieć jak najbardziej Albo można je czuć jak delikatny ból miesiączkowy. Ja mam wizytę w poniedziałek i chciałabym, żeby ginka powiedziała mi, ze termin cc ustalamy na za tydzień na przykład czy za dwa tygodnie ![]() Nie dlatego, ze czuje sie zle, tylko dlatego, ze po prostu wolałabym, żeby nie kazała mi czekać do początku lipca...
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Ines hehe niezłe
![]() malwiska piękny kącik ![]() Dołączam się do grona ciężarówek wkurzonych przez tż
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikomu za to nie życze aby przechodziła najpierw sn a później cc miał być wątek lipcowy a wyjdzie że połowa rozpakuje się w czerwcu
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tylko na sekundę zdać relację po wizycie, bo zanim będę miała czas to zapomnę. Mała ma 1900 g więc będzie drobinka, ale wszystko ok. Ktg nie pokazało ani jednego skurczu, więc mimo sredniej szyjki i małego rozwarcia jest dobrze. Gbsa mam dopiero mieć robionego na następnej wizycie jakimś testem w 15 minut, nawet nie wiedziałam, że są takie ![]() No i generalnie mam poczekać te 3 tygodnie, a potem w każdej chwili mogę rodzić mam nadzieję, że nasze problemy z remontem się do tego czasu rozwiążą![]() Póki co jestem bardzo zadowolona, że poprałam wszystko dużo szybciej, bo pralkę będę miała czynną najwcześniej za te 3 tygodnie
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja już czuję jako ból przed okresem
![]() a w pon dotrą rzeczy dla małej i moje koszule - jak to będzie w domu to jestem spokojna. |
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
malwiskafajny kacik
![]() Fame mam podobna karuzelke tylko jeszcze z tygryskiem i kubusiem ![]() bambusiek za wizyte.Dziewczyny co wam tak spieszno do tych porodow, ciaza trwa 40tyg i najlepiej wytrzymac jak najdluzej, nawet jak dziecko jest w tym "bezpiecznym" terminie ja tez pewnie zaczne w koncu marudzic, ale prawdopodobnie dopiero po terminie chyba ze urodze wczesniej.
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek to rzeczywiście drobniutka, moja w 31t4d ważyła tyle samo
a jesteśmy na tym samym etapie. Szczerze? też bym się cieszyła że jest raczej mniejsza niż większa, moja jest zawsze mniej więcej między 40-50 centylem bo w szczecinie robił mi jeszcze inny lekarz 2 razy i u niego zawsze moje dziecko jest drobniejsze w porównaniu z wynikami mojej gin u której też miałam 2 razy mierzone i chyba w 38 tc pojadę też do niego bo moja kolejne wymiary chce mi wziąć dopiero w 40tc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

czasami chciałabym żeby ktoś zrobił mi obiadek

u mnie by nie przeszło , a jeżeli już tż by robił obiad to byśmy jedli kurczaka smażonego codziennie 
Dobra nie krakam
jeszcze Tż poskładał łóżeczko a dziś jechał z moją Mamą kupić materac rożek pościel... a mnie wszystko omija.
za wytwałoś i rybka dobrze prawi, odpal allegro