|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
![]() Mnie nic doktor nie przepisał, nie wiem czy czekać na rozwój sytuacji czy co robić, bo jutro od samego rana będę w podróży
|
|
#2222 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie niepokoi to, że nie miałam robionego usg i nie wiem czy z Dzidziusiem jest ok, miałam tylko badanie ginekologiczne.. ale modlę się żeby wszystko dobrze się skończyło ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
dobrze to ujęłam, czy może mnie poprawisz?
|
|||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Zreszta traktuj sobie jak chcesz bo nic takiego noe napisałam a przepraszać nie zamierzam za kogoś przewrażliwienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Zal komentować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- I juz prosze nie cytuj mnie bo naprawdę nie mam energii na takie gadki. Ahoj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
Tak właśnie robią kobiety wyuczone i z klasą..
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Widzę ze nowa jestes ogólnie na forum wizaz co widac po liczbie postów,pierwszy raz spotykam sie z takim podforum jak to ze panny cały czas o obrazone i przewrazliwione z zerowa chęcią na wymianę zdań
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Jakos nie obraziłam sie jak złe odmienilam słowo "torbiel" , nie w każdej dziedzinie jest sie mocnym i dziękuje koleżance która uświadomiła o błędzie jest to normalna sprawa jak dla mnie bo nie jestem przewrażliwiona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Służę pomocą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, jak u was zaczynały sie mdlosci? Bo wczoraj cały dzien i dzis mdli mnie lekko. Jakby w przełyku to czuje. Moze lekko w żołądku. Skoro to dwa dni pod rząd to chyba sie zaczyna, bo jakieś 2 tyg temu czułam sie podobnie jeden dzien ale przeszło na nastepny dzien. A teraz 2 i to non stop, nie ma znaczenia kiedy i co jem. Raczej sie niczym nie otrulam.
Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2014-06-06 o 18:16 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w połowie 5 tyg gdy tylko wstałam miałam mega ściśnięte gardło i tak bardzo mdlilo ze nie byłam w stanie nic przełknąć..teraz trochę osłabło ale pod wieczór jest coraz gorzej i bardziej od żołądka te mdlosci teraz..nie wiem jak opisać;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Dobre porównanie z ryba;d albo jakby poczuła zapach starej ryby ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
elvira - u mnie to wyglądało tak: od początku 6 tc, uczucie rozpulchnienia przełyku, dalej w dół tak jakby ropulchnienie przewodu pokarmowego do poziomy poniżej piersi, po około 3 dniach uczucie pulsowania w żołądku, jakby jakaś elektroda tam była włączona i cały czas taki przewód pokarmowy rozpulchniony
do tego bekanie oraz jakby zwracanie lekkie śliny później to już wymioty, wymioty i wymioty, ostra jazda ![]() życzę Ci aby to jednak nie były oznaki ciążowych mdłości
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-06-06 o 18:21 |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis bylam obcinac wloski synowi i fryzjerka mowila, ze juz jest w 20 tyg ale od poczatku do 16tyg czuła sie okropnie i dopiero od 4tyg jest znów sobą
|
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, jeszcze sobie też przypominam ścisk w przełyku, do tego mroczki przed oczami i jakby zlanie potem z rana - ale ten pot już minął, to było na początku
a! i jeszcze jadłowstręt - do jedzenia i picia
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem Wam ze czuje sie coraz lepiej... zadnych mdlosci jak na poczatku ciazy. Procz bolesnosci piersi i rozciagania macicy to nic mi nie dolega i nie czuje sie wcale jakbym byla w ciazy. Nawet dzis mnie spiaczka nie lapie.
Dziewczyny przestancie sie klocic. Kazda ma swoja dziedzine w ktorej jest dobra. Ja jestem kosmetyczka( fakt troche dietetyki liznelam ) ale to nie oznacza ze jestem najlepsza w tej dziedzinie. Dusiolka - ok forum jest po to by wymienac opinie ale bez wytykania ze ktos cos powiedzial zle i bez zlosliwosci. Kazdy czyta posty na swoj sposob i inaczej je interpretuje. Moze Ty nie masz noc zlego na mysli ale fakt czasami taka lekka zlosliwosc zawieraja. Chyba ze sie myle to wybacz. |
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro idę na wesele, a bolą mnie plecy, pół tyłka i lewe udo. Czuje, że będę wyśmienicie się bawić... |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Moze niektóre tak odbierają ale raczej nie pisze złośliwie tzn nie mam takich zamiarów
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz chodzi o to ze Ty napiszesz z inna intencja a inna odczyta to z inna..
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Olena a jak to jest z zabiegami kosmetycznymi na twarz w ciazy? Np oczyszczanie twarzy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrazenie ze w czasie jedzenia ustępują, ale jak skoncze to znow, jak jestem głodna tez. A ochoty nie mam na jedzenie, jem bo jestem głodna poprostu. Ale ja ogolnie nigdy nie miałam dobrego apetytu, chyba ze na słodycze hihi, ale teraz nie mam nawet na to. Dzieki dziewczyny za szczegółowe opisy!!! |
|
|
|
|
#2239 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam nakaz leżenia plackiem no-spa 2x co 8 godz. i zwiększona dawka luteiny.Po wydzielinie nie było śladu już tego samego dnia, ale leżałam 3 dni. Mam nadzieję że to już nie wróci ![]() Więc lepiej się oszczędzaj w takiej sytuacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzieś czytałam że jak takie bóle już się pojawią to będą raczej do końca ciąży-nim urodzę będę kuśtykającą kaleką Zawsze w tych babskich sprawach mam przechlapane..okres-ból nie do wytrzymania, ciąża ból brzucha prawie taki sam jak na okres, nawet nie chce myśleć jaki poród mi się przytrafi
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
ellyunia nie nastawiaj sie tak, możesz rodzic dwa dni a możesz 2 godziny, tego nie wiesz...
Jak mam nadzieje, ze mój drugi poród bedzie krótszy. Co do mdłości pamiętam jak koleżanka juz z dużym brzuchem ok 7msc jeszcze biegała do toalety wymiotowac. Nie wiem jak ona sie zdecydowała na kolejne 2 dzieciaki
|
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw miałam problemy z okropnymi zaparciami, a od 3 dni biegunka, która dzisiaj już osiągnęła chyba swoje apogeum. Odżywiam się tak jak wcześniej, raczej zdrowo, pijam w sumie tylko wodę... I zastanawiam się skąd nagle taka zmiana o 180 stopni?! Ktoś może boryka się z tym problemem i ma jakieś cenne wskazówki?
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2243 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, mdłości, mdłości, mdłości. Dzisiaj pożegnałam serek wiejski z jadłospisu
Jak wyszłam przed 8 rano, tak wróciłam ok 19...... Ciągnie mnie brzuch w dół, boli, a muszę jeszcze wytrzymać jutro. Dzisiaj powiedziałam szefowej o ciąży i się ucieszyła, a ja się mile zaskoczyłam, bo powiedziała "w końcu, co tak późno" Jutro czeka mnie jeszcze rozmowa z drugą szefową, a później z trzecią-tą od wychowawczego.... (i tutaj już się nie spieszę do tej rozmowy)..Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to mi lekarz dzisiaj powiedział, że się mało postarałam bo widać tylko jednego Kropka :P mówię mu, że nie wiem czy bym dała redę jakbym się bardziej postarała, a on "eeee, co to dla pani" :P
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
no i znowu sierota ze mnie
TOMORROW czekałam na te super wieści ![]() a ja mam inny problem. Zawsze w autobusie do pracy i z pracy czytałam książki, a teraz mam zastój jak nie wiem, no nie potrafię......
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku ciazy mam taka biegunke.. Tłumacze sobie narazie to ze jem duzo owoców..no nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2247 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jest sobota, nie ide do pracy, więc obudziłam się o 5.30 Cytat:
Cytat:
Albo jak mieliśmy iść z Tż na zakupy, ale on wczesniej poszedł coś załatwić, to nie było go ze 20 minut, więc zasnęłam ![]() też mnie rozczulają brzuszki hehe słodki ten Twój synek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tż uśmiechnięty, bo dumny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ---------- Cytat:
to tak jak ja ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj w pracy po kilku godzinach siedzenia przed kompem miałam mega ból pleców na dole nad pośladkami. Ale poszłam na spacer i na szczęście mi przeszło. NIestety jak usiadłam bo znó było to samo i teraz jak siedze to znów zaczynają bolec Cytat:
Cytat:
Wiem, ale ostatnio mam mało czasu na pisanie i tęsknię za Wami i nie wiem co się u Was dzieje ![]() A czas zeby nadrobić mam tylko w sobote rano, bo cierpie na weekendową bezsenność ![]() ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Qrcze koleżanka pożyczyłą mi sukienke na wesele. W balerinach jest ok, ale jak zakładam szpilki, to czuje się jakbym spod latarni uciekła ![]() Tak więc zabieram dziś mame i jedziemy na szoping
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Hej, strasznie się martwię.. po przyjeździe z IP przestałam krwawić, a po dwóch godzinach znów zaczęłam i to bardziej, trwa to cały czas.. Przed pójściem spać zadzwoniłam do doktora, który mnie przyjmował zapytałam go czy mam ponownie przyjechać do szpitala, a on uspakajał mnie tym, że to może potrwać tak jak miesiączka kilka dni i mam odpoczywać. Powodem krwawienia jest to, że macica się oczyszcza przygotowuje do ciąży i endometrium się rozciąga.. Brzuch nadal mnie nie boli więc chyba jest tak jak lekarz mówi ale martwi mnie to, że nie miałam robionego usg. W środę mam wizytę u mojego gina i będzie robione usg, nie wiem czy wytrzymam do tego czasu.. muszę nosić podpaski bo krwawię dość mocno.. Chyba zwariuję..
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Musze wam powiedzieć ze jestem dumna z mojego mężczyzny
jak wyszłam wczoraj od lekarza to oddzwonilam bo dzwonił jak byłam w gabinecie. Biedaczek mój kochany martwił się czy wszystko ok :-* aż miło się na sercu robi jak taka troskę okazuje. Do brzucha gada tylko go przesuwamy trochę niżej bo ustawia się nad pępek ;-) słodkie to Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

nikt nie moze nic napisac bo zaraz obraza majestatu 

gdzieś czytałam że jak takie bóle już się pojawią to będą raczej do końca ciąży-nim urodzę będę kuśtykającą kaleką
Jak wyszłam przed 8 rano, tak wróciłam ok 19...... 

najważniejsze żebyś miała dużo odpoczynku