|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
I wiadomość dnia!
Jadę na ten panieński ![]() Musze dzisiaj dojechac z Kubą do sklepiku, gdzie wypełniają balony helem ![]() Jedziemy na wieś i sprzedajemy Kubę teściom, będę na wieczorze 2h ale będę
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Tata nie tyle się poddał, co po prostu wczoraj miał drugi udar. Jak moi bracia wczoraj pytali lekarz co z nim to nie wiedzą, a dziś powiedzieli, że był drugi udar. Nosz kurrrr......
Wygląda strasznie, niedowład prawej strony, nawet tą ręką nie rusza, którą w środę już ładnie machał. Leży tylko, przysypia co chwila. Losie jak ja się boję!
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Boże, Mela to straszne co piszesz
nie dość, że miał pierwszy udar i problemy z poruszaniem choćby dłonią to teraz kolejny... żeby tylko się nie łamał, żeby dał radę psychicznie to znieść..wierzę, że będzie dobrze...a lekarze...brak słów..
|
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
Mela - przytulam.
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mela przytulam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
SAMMI no to baw się dobrze
MELA trzymam kciuki bardzo mocno! Myśl pozytywnie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odebrałam wyniki, są lepsze niż wczorajsze, ale robimy posiew. Lila mając 11 miesięcy i 6 dni waży 7450 gram Przybrała w 5 tyg. 50 grm.
|
||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Mela przytulam.. a teraz co mówią lekarze? Znowu te przerażające 2 dni?
![]() Sammi no i super..miłej zabawy ![]() Wróciliśmy ze spaceru i zakupów.. mamy mięcho, dzisiaj w marynatę je wsadzę, składniki na sałatkę grecką też. Zmęczona jestem, a w mieszkaniu burdel.. Jeszcze pralkę włączyłam, bo cały dzień jak nie drzemka, to szwendanie się
|
|
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze cos ![]() Cytat:
Przykro mi biedny Trzymam kciuki za jego zdrówko.Cytat:
kurde kruszynka ,jakis powod musi byc---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ogarnełam cv na angielski,słowka juz jako tako.Biore sie za dermatologie bo niedziela tuz tuż............oczywiscie musze Laure wziasc ze sobą bo extremalna sytuacja-nie mam jej z kim zostawic
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
MELA strasznie mi przykro z powodu pogorszenia się stanu taty. Mam nadzieję, że się polepszy.
SURKA rzeczywiście mało przytyła przez 5 tygodni. Koniecznie trzeba znaleźć przyczynę. ROCKY a co Ty studiujesz? SAMMI jedz, baw się i szalej ![]() Jestem wykończona dziś..Igor nie był kąpany dziś ale jutro muszę go umyć chociaż pod kranem.. Miałam prasować i dupa.. nie chce mi się już. Stresa znowu mam ale przynajmniej @ jest. |
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
SURKA trzymam kciuki
Jestem po USG piersi i wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Jeszcze tylko wynik cytologi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, jaka może być tego przyczyna, wszystkie wyniki Lila ma zawsze wzorowe. Od urodzenia średnio przybiera. Obecnie idą jej zęby i przypałętało jej się jakaś infekcja dróg moczowych. Ja mam wrażenie, że ona spala tyle co zje.
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas kolejny intensywny dzien. Igi trochę więcej był z babcia,beze mnie. Pozalatwialam kilka spraw na mieście i poszłam do ulubionej lodziarni na lody włoskie z bita smietana byliśmy po południu na plaży i Igor oczywiście morza nie odpuścił. Ale woda aż tak lodowata nie była. Jak wrócę do Gdańska to wrzucę jakieś zdjęcia. Do tego znowu jakiś zastój w piersi mi się robi![]() MYSZKA brawa za siadanie Nikosia!! Cieszą takie umiejętności! Każdy maluch w swoim tempie. STOKROTKA brawa za nocke!! LEMURKU tak w Łebie jestem jutro wracam.. Najlepsze ze jak tu jechałam to myślałam aby do Ciebie napisać i zapomniałam... MELA to okropne..przytulam! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
AGRAFKA bardzo się cieszę
![]() jeszcze za cytologię.SURKA z własnego doświadczenia wiem, że problemy z nerkami moga bardzo nabruździć w organiźmie. Ja np. przez marską nerką nabawiłam się niedoczynności, nadciśnienia i problemów z oczami. .Ale te czynniki mogą być tak różne, że nawet sobie człowiek może z tego nie zdawać sprawy. Tarczyca wyszła w porządku no nie? A robiłaś badania na celiakię? ELAIN zazdroszczę napiszę na priv bo chcę się zorientować w sprawie tych noclegów u Twojej mamy
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-06-06 o 21:24 |
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Tarczyca ma ok, celiaki nie sprawdzałam. Co to są za badania ? Ja nie chcę jej co chwilę kuć.
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem ekspertem od razu mówię ale to mi brzęczy w głowie bo jak wprowadzałam gluten to poczytałam o tym.. to jest jakaś nietolerancja bądź alergia (zwał jak zwał) na gluten. Jednym z objawów jest zahamowanie wzrostu i rozwoju, problemy brzuszkowe też. U nas doktorka pytała czy gluten wprowadzony i pod tym kątem sprawdza za każdym razem czy jest przyrost wagi.
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Moja od początku słabo przybiera, problemów brzuszkowych nie ma. Jest energicznym radosnym dzieckiem, gdy zęby nie idą je z apetytem obiadki i deserki, kaszki je , ale bez rewelacji.
|
|
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
SURKA hmm ja nie wiem. Ale jak mój tak mało przybieral to zaczęłam mu wprowadzać np. Jajecznice, bułkę z masłem itd. Ile Lila je? To tylko rada. Na pewno nie glodzisz Niusi. Ile, kiedy i co je?
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Ale skoro ma wyniki wzorowe to może taka jej uroda? Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj na kursie tańca i było rewelacyjnieeeeeeeeeeeeee e!!!!!!
Wprawdzie prowadzacy narzucił bardzo duże tempo i na miejscu okazało się, że to nie będzie jeden taniec tylko praktycznie każde zajęcia to inny. Wczoraj uczyliśmy się tańczyć jiving. Śmieszny jest, ale jak załapie się o co chodzi to naprawdę fajnie się go tanczy. Poznaliśmy krok podstawowy + 3 figury z obrotami. Teraz musimy czasem w domu poćwiczyć żeby nie zapomnieć bo tych obrotów jest dosć sporo. I na pewno dzięki tym zajęciom uda mi się zrzucić troszkę ciałka bo to dość skoczne tańce są ![]() Mężu na początku stwierdził, że rezygnujemy bo za szybkie tempo i nie utrwalamy tylko wciąż pokazuje i uczymy sie nowego. Ale jak załapał i zaczęło nam wychodzić to stwierdził, że płacimy za całość. Cytat:
za samodzielne siadanie![]() no to teraz na pewno bedzie cd, szykuj się mamuśka ![]() Cytat:
a nie zdziwiłaś się rano, że żadnej pobudki nie było? ale fajnie! wolnym człowiekiem jesteś! ![]() SURKA a czy Lila ma jakieś niepokojące objawy oprócz tej niskiej wagi? (przepraszam jeśli pisałaś ale jakoś nie pamiętam) MELA kciuki za tatę trzymamy. Powodzenia! ELAINE super, ze plażowanie się udało. Faaaajnie wam
|
||
|
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Przeczytałam, trochę tego było. Ładnie jest więcej cały dzień jesteśmy poza domem, niestety pierwszy raz skończył mi się transfer na Internet, może dlatego że Julkowi puszczałam piosenki na you toubie, podczas podróży autem (uwielbia " idziemy do zoo"). I nie mam kiedy Was czytać.
Przepraszam ale odpiszę na co pamiętam. MELA zdrówka dla taty a dla Ciebie siły i wiary. MISZKA dziękuje że pytasz , butki są bardzo fajne i absolutnie nie żałuję zakupu. Elefanten także oznacza buty dla dzieciaczków, dla raczkujących, stawiających pierwsze kroczki i chodzenia.AGRAFKA to teraz trzymam za obronę. Dobrze że Usg wyszło ok. ROCKY dla ciebie również kciuki za zaliczenia. SURKA zdrówka dla Lilki. Chudzinka Twoja córeczka ale może taki jej urok, będzie super modelką . SAMMI no i jednak jedziesz, super. 2h zawsze coś, gorzej jak wracać Ci się nie będzie chciało!? DZOAN niech Ci się urodzinki udadzą , ja grilla nie lubię ale sałatkę chętnie bym skubnęła . Trochę przygotowania Cię czeka ale Oluś grzeczny chłopak.
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, Maksiu był ostatnio ważony po skończeniu 7 m-ca, następne pomiary dopiero po skończeniu 1 roku. I wydaje mi się, że też troszkę wyszczuplał ale jak widzę jak on się porusza, ile km dziennie zrobi chodząc na kolankach, siadając, wstając i ogólnie ruszając się to kompletnie się tym nie przejmuję. Mieliśmy też problemy z jedzeniem więc też do tego dopisuję ale ponieważ nie ma kompletnie żadnych niepokojących objawów to do lekarza nie idziemy. Poczekamy do wizyty "z książeczki" |
|
|
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
MISZKA zazdroszczę tańców , chętnie bym się poruszała. Fajnie, ze się Wam spodobało. A mąż nie miał problemów z poruszaniem się po tej akcji z nerkami ?
STOKROTKA ale fajnie, że całą nockę przespaliście. Oby częściej. MYSZKA rozkręca się dzieciaczek , zbieraj siły.
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Dał radę- w tym tancu mężczyźni mało się ruszają, bardziej może rękoma, więcej kobitki drepczą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mZNoEf0-h9s to ten taniec i ten chłopaczek nas uczy |
||
|
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
MISZKA Rooibos też narazie nie podaję, znudził mu się smak. Tż przywiózł od klientów , 100% tłoczone soki, mętne, jabłkowe, z gruszką i jakiś z marczewką. Bez konserwantów i bez cukru. Małemu smakują.
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie: naszym dzieciaczkom można podawać rozcieńczone soki z kartonów?
|
|
|
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=miszkaaa;46786542]jak można nie lubić grilla??
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Mąż cały czas odczuwa pobolewania w tym miejscu ale wydaje nam się, ze widocznie tam był ten kamień i się przemieszczał i chyba dlatego jest obolały. Dał radę- w tym tancu mężczyźni mało się ruszają, bardziej może rękoma, więcej kobitki drepczą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mZNoEf0-h9s to ten taniec i ten chłopaczek nas uczy[/QUOTE Czasem coś tam zjem ale ogólnie nie przepadam, nie pochlastam się dla grilla .O o o taniec super, uwielbiam takie ruchy, tak lekko to wygląda. Ja w ogóle uwielbiam tańczyć. Może mąż musi też trochę rozruszać się!? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o sokach muszę poczytać. Maksiu najczęsciej i najchętniej pije kompoty. Wody nie chce za nic w świecie. Te soki z dodatkiem wody pomogłyby trochę- zawsze to jakieś inne smaki. Mamuśki, jeśli wybieracie sie w najbliższym czasie do pediatry- zapoytajcie proszę o soki w kartonach (mam na myśli te z owoców- nie z koncentratu) czy można i od kiedy podawać. dzięki! |
|
|
|
|
#2608 |
|
Konto usunięte
|
Mela przytulam
To straszne...Sammi, cieszę się, że jednak się udało. Surka.. Artek waży niewiele więcej. Wcale nie przybiera jakoś rewelacyjnie, ale poza tym wszystko OK - jest pogodny, radosny, rozwojowo idzie świetnie. A Lila? Wygląda na chore dziecko? Pewnie nie. Oczywiście nie ma co bagatelizować, ale może faktycznie te nasze wcześniaczki będą trochę drobniejsze niż rówieśnicy? Muszę z nim iść do wagi, ciekawe, jak wygląda wagowo po tym okresie niejedzenia. Z kolei za to tak mi wystrzelił ze wzrostem... Niektóre ciuszki na 80 są już przykrótkie... |
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ale jestem padnieta, Poczytałam co u Was i idę spać. Oczy mi się zamykają. A tak na szybko
MELA bardzo mi przykro. Cały czas trzymam kciuki za zdrowie taty. Musicie wierzyć że będzie dobrze.AGRAFKA dzięki, poszukam na fb tego klubu. Super ze Usg ok, kciuki za cytologie. SAMMI super ze będziesz na panienskim. Baw się dobrze ![]() DZOAN wole złożyć zyczenia za wczasu bo na weekendzie mnie mało ![]() SURKA może rzeczywiście jest tak jak dziewczyny piszą. Taki urok Lileczki, będzie modelka Oczywiście zrób badania, posprawdzaj ale postaraj się nie martwic na zapas MISZKA fajnie ze dobrze się bawiliscie na kursie Co do soków nie pomogę, ja Nikosiowi owoce daje do jedzenia a pije wodę.Dobrej nocki |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Laura wstala o 6 ale dokimala z moimi wlosami do 6.45.Plan na dzis:nauka, obiad, ogrodek
mamy huśtawke na drzewku zawieszoną i ns razie jej sie podoba miłego dnia!Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

nie dość, że miał pierwszy udar i problemy z poruszaniem choćby dłonią to teraz kolejny...

zawsze cos 

jeszcze za cytologię.