|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() moje kiepskie dni ciagna sie juz kilka miesiecy a nie mogl Was zabrac ze soba ? a ja za to mam to drugie i od tego brzuch mnie boli |
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Sara Trzymaj sie coraz blizej coraz blizej :-D
MamaMarta dIeki za info ide do lekarzyny zapytac o te leki na alergie. Czyli serek plesniowy Turek wolno?! Tyle czasu zmarnowane!!! Tasia daj znac czy jest gruby nie za miekki i pokaz prosze skad kupilas. Bo moze dobre te pianki? Ja dzis sie obudzilam bardzo szczesliwa tak po prostu mam ukochana dzidzie w brzuszku! Wczoraj ulepilam 44 pierogi z truskawkami na jakims super ciescie z dodatkiem twarogu (przepis od babci) rewelacja. Dzis rano zrobilam nalesniki z serkiem i truskawkami i potem koktajl truskawkowy. Pojedziemy nad jeziorko, wieczorem ide na panienski tylko czesc oczywiscie bo kluby limuzyny to juz nie dla mnie a jutro jutro jutro jedziemy nad MORZE!!!!!!! Kupilam sobie nawet specjalne tankini w bon prix! Alez ja kocham morze morze morze!!!!!!! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego i owocnego spotkania z położną! My dziś pierzemy, wieczorem pewnie początek prasowania, a zaraz jedziemy do parku na spacer. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Podlozylam sobie wysoko poduszki dodatkowe do spania, i chyba troche na te zgage pomaga. A dzis cos mnie ''nosi'' na sprzatanie i porzadki. Pozmywalam po sniadaniu, zabralam sie za czyszczenie piekarnika, i mam jeszcze ochote umyc okno a oprocz tego chyba nie wytrzymam i polece dzis do Ikei do dzialu dzieciecego na zakupy.
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2014-06-07 o 10:52 |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Matko... czuję się jak gigantyczny słoniowaty balon ;/
|
#3606 |
|
Rozeznanie
|
Teraz tak kazda z nas bedzie sie czuc! Ja chcialabym juz urodzic i moc cos robic, zeby wracac do formy, z drugiej strony, nie wiem czy czas pozwoli miec choc chwilke tylko dla siebie... przy dwojce dzieci bedzie ciezko... boje sie, ze znowu poczuje sie ubezwlasnowolniona, tym karmieniem co 3 godziny...i czy maly bedzie znosny...
My dzisiaj siedzimy w domu, bo kasy brak na extra wypady.. jutro pojedziemy sobie do lasu, tylko dzisiaj musze pokupowac wszystko, bo jutro sklepy beda nieczynne...Zielone Swiatki. W takich momentach bardzo zaluje, ze mieszkam tak daleko od jakiegos morza czy jeziora, Jura Krakowsko- Czestochowska jest piekna, ale dla kobiety w ciazy, jest tam malo atrakcji, bo ani sie wspinac, ani maszerowac.... |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Sąsiadka myślała, że pojechałam rodzić, bo mnie dzień nie widziała z dzieckiem na spacerze, a jak ją uświadomiłam, że przez 2 miesiące się rodzić nie wybieram, to w szoku była. Czyli to nie tylko moje widzimisię, ale autentycznie wyglądam jakbym już rodzić miała ;/
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Byłam dziś od rana czesać na komunie,wróciłam zgrzana jak diablica. Teraz leze i odpoczywam. Tz rozmraza lodówkę bo się zepsula ![]()
|
#3609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Usuwanie kamienia można (mialam), ale tylko papierkiem. Z takim full wypasem trzeba poczekać. Fluoru nie można. Chilanes chyba nie wszyscy się znają na etapach ciąży, także spokojnie TZ własnie maluje łożeczko i z tej okazji mamy jechac na noc do teściów.. jak ja nie lubię spać poza domem... :/ Czy wszystkie będziecie kładły ceratkę na materacyk? Powiem wam, że to zły pomysł Wiecie w jakim sklepie stacjonarnym mogę kupić te pieluszki? http://allegro.pl/bobas-pieluszki-pi...300153100.html Zuken, chyba Ty je kupowałaś. Wiem, że w smyku mają tę firmę, ale w necie są tylko kocyki (btw w promocji )
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nic mi nie mow w nocy spac nie moglam bo te ciasteczka mi sie cofaly i mialam je w buzi o 3 sie obudzialm z pelna buzia jakas masakra tak wiem ze na noc nie powinno sie jesc takich rzeczy ale nie wiedzialam ze az taki skutek tego bedzie |
|
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
będę u gina jeszcze w tygodniu z wynikami badań, nie ma potrzeby częstszych wizyt. Zresztą jak będzie się coś działo to mam dzwonić i przyjeżdzać. Cytat:
Ja nie kładę, nie widzę takiej potrzeby o taki http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...308065899.html, ale założyłam go dopiero wtedy jak małą oduczałam od pampersów. Ten Zosi pokrowiec jest fajny, bo mała w ogóle się nie poci
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-06-07 o 11:59 |
|||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy teraz tez macie co 2 tygodnie wizyty u ginekologa ?
Czy jest to konieczne bo Tz na pewno za 2 tygodnie nie dostanie wolnego a ja sie boje ze jak nie pojde na ta wizyte to cos sie stanie zawsze jest opcja ze pojde tutaj gdzies do jakiegos niemca ktory przyjmuje w godzinach wieczornych to akurat Tz wroci z pracy |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3615 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
gdybys sie zdecydowala na szczotke to sie nie zrazac początkowym wrazeniem ktore jest takie jakbyś usiłowała umyć zęby niczym ,po jakims tygodniu sie przyzwyczaisz
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3617 |
|
grozi wypollizowaniem
|
.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-07 o 12:48 |
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mowi ojj nie stac nas na takie wydatki to strasznie daleko
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
ona teraz zaczęła nowa prace wiec pracuje od 8 do 18
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiś czas temu przestałam się przejmować kwestią wagi. Zależy mi tylko na tym, żeby moja córeczka się prawidłowo rozwijała i była zdrowa
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj wszyscy pracuja i Tz znajomi i jego chrzestna wiec jest ciezko z takimi rzeczami zawdzownimy do ginekolog co chce zrobic za 2 tygodnie i moze polozna bedzie mogla do mnie przyjechac i zmierzyc mi cisnienie zrobic ktg itd. |
|
|
|
|
#3625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety pojechał na targi motocyklowe a ja nie mam siły pół dnia łazić w słońcu. Synek z kolei by się zanudził. Cytat:
![]() Super, że niektóre z nas potrafią się cieszyć ciążą Morza zazdroszczę![]() wczoraj próbowałam się porównać do jakiegoś zwierzęcia i stwierdziłam, że nawet wielki hipopotam w wodzie rusza się z gracją ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątałam "trochę", zrobiłam obiad i jestem wykończona
A tu jeszcze sterta tyci mini ciuszków czeka na uprasowanie i chyba milion tetr A kolejne dwie pralki już się suszą Mam nadzieję, że się wyrobię do końca czerwca i może już za tydzień będziemy rozkładać łóżeczkoPóźniej musimy jeszcze przywieźć wózek, wanienkę, leżaczek i inne pierdoły bo wszystko stoi u moich rodziców Normalnie czuję sierpień w powietrzu Dzisiaj mi się śniło, że rodziłam 3 dni Cały czas nie miałam skurczy i nic mnie nie bolało, ogólnie było super
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zmykam na imieninki. Życzę Wam miłego wieczorku |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie poloznej
mamy nic juz z ciuszkow nie kupywac bo mamy az za duzo hahaha jak zobaczyla nasze ciuszki to sie za glowe zlapala ze po co tyle ![]() kosmetycznych rzeczy mamy tez nie kupowac bo wszystko dostane w szpitalu do domu jak bedzie potrzebne i to bedzie zalatwiane na bierzaco bo mowila ze nie ma po co kupywac jak moze byc niepotrzebne a ona i tak bedzie przychodzila do nas za glowe sie zlapala ze kupilismy laktator jak podobno tez sie wypozycza ze szpitala wiec jestem zadowolona po wizycie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Moja to nie wiem 

no to chyba bedziesz pierwsza na watku, ale zycze Ci zebys jesczze poczekala te 4 tyg jednak...