|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dzisiaj na serio nie jest moj dzien
nie dosc ze te wymioty mnie wymeczyly to poklocilam sie z Tz o nic i poszedl spac strasznie swedzi mnie brzuch i widze ze to dlatego ze pojawily mi sie jakies krostki
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
i gratulacje dla kuzynki ![]() Cytat:
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadajcie rano.Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3574 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coombs to przeciwciała, to związane z ewentualnym konfliktem serologicznym. Ja miałam to robione, bo mamy z mężem niezgodność Rh, z resztą teraz też dostałam skierowanie na alloprzeciwciała Cytat:
No dokładnie, może mniej się obie umęczymy przy porodzie ![]() Mój mąż na te urodziny też zażyczył sobie zegarek. I wymarzył sobie binarny, taki też dostał. Wygląda jak urządzenie do teleportacji ![]() Filmik wzruszający faktycznie ![]() Dzięki Jagusia, to super. Ile nosiłaś aparat? Cytat:
Super! Piękna piłeczka ![]() Cytat:
Co do obrócenia, to teoretycznie chyba do 33 tc maluch się powinien obrócić, ale ja znam przypadki, gdzie się dzieci obróciły 2 dni przed porodem, więc spokojnie ![]() Zorientuj się, czy w Twoim szpitalu nie 'obracają'. Jest taki specjalny chwyt, który wykonuje lekarz, żeby obrócić dziecko do porodu. Robi się to w szpitalu, kładzie się na 2 dni, ktg, usg, badania i można próbować malucha obrócić! Cytat:
![]() Poleż, odpocznij, chociaż wiem, jakie to frustrujące, jak nie można za wiele zrobić. Trzymaj się Waga Małej tak Moja to nie wiem ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro przychodzi polozna wiec nie mozemy sie klocic ale przez to ze mam takie ciezkie dni teraz a Tz wraca do domu i liczy ze bede szczesliwa i usmiechnieta mnie dobija staram sie jakos po sobie nie pokazywac ale ja tez mam swoj limit ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
w 30 tc miala 1300 i 35 cm i watpie ze dobije do 3800 tyle ile ja mialam bo ginka mowila ze bedzie miala 49-52 cm gora a waga 2900-3200 g |
||
|
|
|
#3576 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec jak dziecko juz bardzo placze to mozna go troche oszukac woda, albo herbatka... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte!sliczny brzusio Cytat:
O kurde, dalej boli? to moze jednak zadzwon do tego lekarza co robic? Cytat:
![]() Cytat:
no to chyba bedziesz pierwsza na watku, ale zycze Ci zebys jesczze poczekala te 4 tyg jednak...Dziewczyny ja sie ciesze bo udalo mi sie kupic jakies ciuchy w normalnych sklepach i w normalnych cenach.. W kaphalu kupilam 2 bluzko-sukienki, takie cieniutkie, w sumie obcisle mocno ale elastyczne i dobre na upaly po 40 zl oraz spodnice za 100 ale taka ze mam ja pod brzuchem a potem mam zamiar ja nosic po ciazy. Do tego promocja 3 szt za 2 wiec nie jest zle. Pozniej skoczylam do c&a ale niestety nie bylo dzialu dla brzuchatek wiec wzielam zwykla spodnice (tez pod brzuch) i zwykly podkoszulek w rozm. L i jest ok ![]() Namadrzylam sioe z tymi stanikami i nie udalo mi sie kupic zadnego normalnego :/ A moje starsze dziecie tydzien temu skonczyl szkarlatyne, pochodziul tydzien do przedszkola i wlasnie ma ponad 38 st goraczki...Boziu kiedy sie skonczy to chorowanie bo juz nie mam sily, tak mi go szkoda ![]() A jeszcze mi nie pocytowalo wypowiedzi dziewczyn z zakupami i bucikami- boskie Ja tez nie mam ani szarego wozka (mam czarny) ani kocyka z biedronki (mam z mothercare po starszym) wiec licze na Wasza laske pozostanie jednak na tym watku
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
MAcie jakies plany na weekend ?
![]() My sie wybieramy nad jeziorko bo zapowiadaja 32 stopnie ![]() Tz ma wolne tez w poniedzialek wiec trzeba to wykorzystac poki jeszcze jakos sie ruszam
|
|
|
|
#3578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To taka kuzynka z nad morza ,która widywalam gora raz do roku jak byliśmy małe. Teraz ja w UK,czasem tylko pisze z nią na fb. Cytat:
A co do córeczki od kuzynki to bardziej chodziło mi,ze jest dluga niż duza jak na 38tydz Sara trzymaj się,zaciskaj nogi i dużo odpoczywaj. Mnie dziś brzuch od południa strasznie ciągnie,nie dawno zrobił się strasznie twardy.. Nie wiem dlaczego,czuje jak mi ciąży i ciągnie w dół
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-06-06 o 22:43 |
||
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę zyrtec i wziewnie doraźnie coś mam, ale staram się unikać. Przy mojej alergii to nic on nie daje, przed ciążą miałam naprawdę mocne leki. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno mam pytanie jak bylam u dentysty i zrobil mi dwa zeby to do tej pory mnie bola, nie wiem czy to dlatego ze mam teraz strasznie wrazliwe
![]() czy cos zle zrobil ale tak szczerze to czasem czuje ze wszystkie mnie bola ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dobra chyba czas na mnie po oczy mi sie kleja caly dzien, wykonczona jestem jak Tz wrocil z pracy po 20 to gdy sie obudzilam na stoliku obok lozka byla kartka ' kocham Cie, moj slodyczu ' bo mu napisalam zeby kupil mi cos slodkiego wiec dostalam 2 paczki zelek, duze opakowanie Tofifi , kinder czekoladki i 2 opakowania ciastek ![]() ciekawe kto to zje, ale nie powiem pocieszylam sie przed chwila i zjadlam kilka ciastek ![]() dobranoc, milej i przede wszystkim przespanej nocy |
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczarowana nie chce Cie straszyc ale jak wymiotujesz to to nsa prtzeciez kwasy ktore bardzo oddzialowuja na zeby, nie mowil Ci nic o tym dentysta? oze masz oslabione albo dziasla podraznione od tego i dlatego Cie bola? Jeju ja to Ci naprawde wpsolczuje...
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on mowil ze to w ciazy normalne zrobil mi jednego zeba tsylko dlatego ze upieralam sie ze mnie boli ale on mowi ze nie widzial zadnego ubytku i nie widzi zeby cos sie dzialo a o kwasach wiem bo czytalam ja sobie tez wspolczuje ale jeszcze troche i moje cierpienie zostanie wynagrodzone
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
pochwale sie jeszcze, taka kupilam "sukienke" na upal
http://www.kappahl.pl/article/sukienka_655761 i jeszcze druga czarna spodniocy nie ma na stronie wiec nie pokaze...w sklepie sie mierzylam bo akurat w przymierzalni byl meter i moj brzuch mierzy cale 100 cm, a tylek 98 wiec niemal tak samo. Niestety pod biustem sporo mi doszlo bo wcztesniej mialam biustonosze 65 a teraz 75, wiec 10 cm to calkiem sporo..
|
#3585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i nagła cesarka była.Cytat:
Generalnie nadciśnienie zaczyna się od wartości 140 i 90 Taki zwykły wolno Te nasze Turki czy Valbony są na mleku pasteryzowanym. Nie powinno się jeść serów pleśniowych z mleka nieprzetworzonego (np. takich drogich, śmierdzących, na wagę )
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
hahah oczywiscie nie meter tylko metr, nire wiem skad to e sie tamm znalazlo
|
#3588 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie rzeczywiście masz "syndrom białego fartucha" Ale mierz sobie w domu! Cytat:
Cytat:
To, że ja trafiłam do szpitala, nie oznacza, że Ty też! Mój gin jest bardzo przewrażliwiony, dmucha na zimne ze wszystkim, wolał mnie w szpitalu - najpierw miałam być 2-3 dni na obserwacji i po tym czasie była mowa o wypisie, ale wtedy dla własnego poczucia bezpieczeństwa zdecydowałam się zostać do porodu (łącznie byłam niecałe 3 tyg., w tym 5 dni już z Synkiem ).Poza tym pobyt na patologii wspominam b. miło. Serio! Leżałyśmy we trzy, zaprzyjaźniłyśmy się; była kupa śmiechu, dużo wylegiwania się itd ![]() Szczerze mówiąc, chętnie bym teraz sobie poszła tam na oddział, odpoczęłabym od garów, obowiązków, wyspałabym się... Tiaaaa... i zatęskniła na śmierć za Krzysiem...
|
|
#3589 | |||
|
Rozeznanie
|
Sliczny malenki brzuszek i super figura!!! Ja taki brzuch mialam w 4-5 miesiacu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) umyla zeby i wyplukala je dobrym plynem do jamy ustnej, przeznaczonym do wrazliwych zebow np. Colgate Pro- Relief??!!!Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-07 o 00:06 |
|||
|
|
|
#3590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pokój urządzony na szaro- biało z dodatkiem turkusu i zastanawiam się czy ecru będzie pasowało a nie mam gdzie obejrzeć. Cytat:
Jeśli chodzi o ten słynny kocyk z Biedronki to ja go też nie mam i mieć nie będę, zdążyłam kupić inne z których jestem zadowolona. W temacie wózków też jest ze mną coś nie tak bo ostatecznie zdecyduję się na bardzo dziwny zestaw z którym w sklepie mieli mega problem i musieli dowiadywać się czy można zamówić do spacerówki gondole. Nikt jeszcze o taki zestaw się nie pytał. Zależy mi na tym by wózek dobrze się składał, a spacerówka była lekka, rozkładana do pozycji leżącej i wystarczyła na cały okres w którym można z niej korzystać. Zamówie spacerówkę Britax B- Motion 4 czarno- brązową i do niej gondole fioletową |
||
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Lepiej mi uff ale spac sie nie chce
Nie wiem skad ten bol bo na prawde nic nie robie - leze, wstaje do wc, czesto jem w lozku, nie siedze za bardzo, nie chodze po mieszkaniu-leze. Dzis sie porzadnie wymylam - ot wyczyn Oby ten bol sie nie powtarzal bo wroce na patologie ciazy i szybko mnie nie wypuszcza...Chcielismy z Tz zrobic sobie jutro/pojutrze kilka wspolnych fotek z brzuszkiem. Boje sie ze nie dam rady, albo zostawia mnie w szpitalu i juz nie bede miala ladnych fotek z ciazy na pamiatke. |
|
|
|
#3592 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
Bo wlasnie wtedy szkliwo jest rozmiekczone i powstaja uszkodzenia. Trzeba pukac rozcienczonym plynem z fluorem. Po drugie musisz zmienic szczotke na miekka najlepiej na curaprox ultra soft. Po trzecie powinnas uzywac pasty z hydroksyapatytem np apa care albo haxyl Zeby po plombowaniu moga bolec nawet 6 tygodni, ale dotyczy to glownie duzych ubytkow Czy masz tez problemy z dziaslami.? Jesli tak to lacalut activ i nitkowanie Nadwrazliwosc moze byc spowodowana tez zla technika szczotkowania, u doroslych nie wolno myc zebow ruchami w przod i tyl, ylko ruchami wymiatajacymi gora dol, przod tyl tylko powierzchnia rzujace, ma to znaczenie zwlaszcza w ciazy gdy dziasla moga sie ciut obnizyc i wychodzi ta czesc zeba ktora powinna byc schowana a ona jest miekcejsza i mozna ja sobie uszkodzic szorujac metoda przod tyl Nie zebym sie wymadrzala ale mam ogromne doswiadczenie w problemach zebowych ![]() Zastanawiam sie co ci ten dentysta zrobil w zebie skoro nie widzial ubytku? Wywiercil dziure gdziekolwiek i zalozyl plombe.? Pozatym dziwczyny warto przed ciaza zrobic usuwanie kamienia i fluoryzacje, tzn w ciazy tez mozna tylko nie wiem jak z fluoryzacja
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-07 o 02:30 |
||
|
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
O matko to juz pewnie w lipcu posypia nam sie dzieciaczki
oby nie w czerwcu![]() A mam pytanie bedziemy dodawac opisy porodow kiedys dziewczyny dawaly bodajrze te z poczatku roku, teraz nie daja a szkoda ja lubie sobie poczytac I przewaznie sie wzruszam I placze
|
#3594 | |
|
Raczkowanie
|
Dziendobryy
!Znowu sobota, pojutrze zaczynam 8 m-c No to sobie pospalam..Tomciu obudzil mnie o 5.30 bo kaszlal i juz nie spie, zdazylam sie jeszcze poklocic z mezem- jak on mnie denerwuje! Czasem woalabym byc innej orientacji bo faceci to przysiegam-z innej planety sa! Zgadnijce gdzie zaraz pojde?? Do biedronki Ale nie po kocyk a lososia bo w promocji i zobacze co tam jeszcze bedzie Tomek na szczescie noc przespal bez goraczki ale teraz juz rosnie zmykam sie umyc i zbieram sie milej soboty!!!!---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w ten piękny dzień
![]() życzę wszystkim udanego weekendu i nie kończcie jeszcze przez weekend tej części wątku żebym was mogła znaleźć ![]() Mała kopie od rana a ja się zachwycam. W poniedziałek wizyta i badania. Chciałabym już ją zobaczyc, mam nadzieję, że wszystko u Niej ok... buziaki |
|
|
|
#3596 | ||
|
Rozeznanie
|
ja tez się witam u nas od rana burza
Cytat:
Cytat:
za 8 mies już dzisiaj bo potem zapomne
|
||
|
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, u mnie sloneczko, ale jakies chmury sie juz pojawily na niebie, wiec pewnie bedzie padac... cos ostatnio nie moga trafic z ta prognoza pogody! Zmykam robic sniadanko!!!! Milego dnia!
|
|
|
|
#3598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze zakupy udane teraz mozesz sie stroic ![]() mam nadzieje ze synkowi szybko przejdzie ![]() Cytat:
tak mi cie szkoda bo sie tak meczysz ![]() Cytat:
dzieki za rady na pewno skorzystam |
|||
|
|
|
#3599 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za usgCytat:
Cytat:
Jak wysypka? Cytat:
![]() Niedawno, gdy Hania jeszcze się nie obróciła, czytałam o tym chwycie (teraz nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy). Nie wszystkie szpitale się podejmują wykonywania takiego przekręcania. W dodatku jak czytałam często podczas tego zabiegu spada tętno dziecku i trzeba robić na szybko cc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam ostatnio kiepskie dni. Dziś się aż popłakałam w łazience. Tż wymyślił sobie zajęcie na cały dzień bez nas i nawet nie mogę pojechać do rodziców. Poza tym nie mam ciągle nastroju, synek marudzi, nie chciał TŻ wypuścić z domu a do tego znowu mam biegunkę :/ zawsze chciałam mieć trójkę dzieci ale obecnie nie wyobrażam sobie być w 3 ciąży z 2 dzieci w domu. Rano byłam na pobieraniu krwi a teraz korzystając ze słoneczka idę wieszać pieluszki tetrowe.
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Bardzo współczuje tym, które nie mogą spać, bo ja wręcz przeciwnie zrobiłam się taki śpioch, że wstaję z łóżka zaraz jak tylko się przebudzę, żebym znów nie zasnęła ![]() SARA trzymaj się oby jak najdłużej w dwupaku, a dzidziusiami nacieszymy się potem Uciekam coś posprzątać, bo wieczorkiem idziemy na imieniny do szwagra... już nie mogę się doczekać jak siostrzenicę będą mnie trzymały za brzuch i czekały kiedy dzidzia kopnie...uwielbiam na nie patrzeć jak poczują to jest po prostu bezcenne Miłego dnia, choć pewnie nie oprę się pokusie, żeby do Was nie zajrzeć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

i gratulacje dla kuzynki 
pogadajcie rano.

Nie wiem czemu tak jest, od zawsze tak miałam
między innymi dlatego nie wiem czy będę karmić piersią bo jednak trzeba trochę czasu, żeby laktacja ruszyła, trzeba cierpliwie przystawiać maluszka... A ja nie wiem czy po prostu nie dam sobie z tym spokój jak nie będzie mi mleko lecieć od początku

) umyla zeby i wyplukala je dobrym plynem do jamy ustnej, przeznaczonym do wrazliwych zebow np. Colgate Pro- Relief??!!!
!