Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 15:57   #1831
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Jestem wykończona ta przeprowadzka do tego mały nie chce zasnąć w nowym miejscu i marudzi. Mieliśmy jechać po obrączki jutro ale jesteśmy za bardzo zmęczeni.
Za tydzień W niedzielę przymiarka i koleżanki panienski w sobotę. Muszę utrzymać pion : )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:12   #1832
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
cornflower_girl, szukałabym dalej

Pysiu, jeśli uważasz, że tak będzie lepiej dla Was obojga i potraficie bez siebie żyć, niech tak będzie. Mam nadzieję, że teściowa nie miała z tym nic wspólnego. Pamiętaj, że niemal każda pm ma wątpliwości, większe lub mniejsze. Może znów się zejdziecie
tak bedzie lepiej dla Niego, choc On o tym jeszcze nie wie
przerosło mnie wszystko. Slub, wesele...to były moje największe marzenia, ale przysłoniły całą resztę. Tak naprawdę to oprawa stała sie wazniejsza niż My. Ja przez te 5 lat jak jesteśmy razem bardzo się zmieniłam pod względem psychicznym i fizycznym, i nie jestem w stanie stworzyć z kimś normalnego związku bo sama nie radze sobie ze sobą. Nie chcę Go skrzywdzić i lepiej jak się rozstaniemy teraz niz jak miałoby to nastapić po ślubie.
Tylko, że mam utrudnioną sytuację bo nie mam gdzie za bardzo iść. Póki co wyprowadziłam się do drugiego pokoju.

Nie wiem jak będe bez Niego żyć, ale z drugiej strony tak samo nie wyobrazałam sobie życia bez mojego ukochanego Taty. A 4 lata juz Go nie ma. ".... widać można żyć bez powietrza..."

wszystkim dzisiejszom PMkom życze wszystkiego najlepszego

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:15   #1833
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
przerosło mnie wszystko. Slub, wesele...to były moje największe marzenia, ale przysłoniły całą resztę. Tak naprawdę to oprawa stała sie wazniejsza niż My. Ja przez te 5 lat jak jesteśmy razem bardzo się zmieniłam pod względem psychicznym i fizycznym, i nie jestem w stanie stworzyć z kimś normalnego związku bo sama nie radze sobie ze sobą. Nie chcę Go skrzywdzić i lepiej jak się rozstaniemy teraz niz jak miałoby to nastapić po ślubie.
Tylko, że mam utrudnioną sytuację bo nie mam gdzie za bardzo iść. Póki co wyprowadziłam się do drugiego pokoju.

Nie wiem jak będe bez Niego żyć, ale z drugiej strony tak samo nie wyobrazałam sobie życia bez mojego ukochanego Taty. A 4 lata juz Go nie ma. ".... widać można żyć bez powietrza..."

Pysiu ale dlaczego podejmujesz decyzję za niego ? oświadczając ci się, pokazał ci, że chce być z tobą na dobre i na złe,w zdrowiu i w chorobie.. co w ogóle na to wszystko tż?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:23   #1834
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Pysiu ale dlaczego podejmujesz decyzję za niego ? oświadczając ci się, pokazał ci, że chce być z tobą na dobre i na złe,w zdrowiu i w chorobie.. co w ogóle na to wszystko tż?
Bo wiem, że Go krzywdzę, dlatego.
Tż...prosi mnie, żebym została, wczoraj płakał, dziś rano płakał. Oddałam Mu mój pierścionek. Mówi, że damy rade, ale mówił to setki razy i jakos nie wyszło. A już napewno nie z mojej strony. Mówił, że jestem dla Niego najważniejsza, ale nie wie co się stało z ta dziewczyną w której się zakochał 5 lat temu. Kiedyś byłam inna: radosna, wesoła, wiecznie uśmiechnięta. Teraz taka jestem jak wychodze do ludzi (do pracy czy do rodziny), ale to jest moja zasłona. Tak naprawdę nie widze sensu, żeby żyć

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-06-07, 16:41   #1835
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Jestem wykończona ta przeprowadzka do tego mały nie chce zasnąć w nowym miejscu i marudzi. Mieliśmy jechać po obrączki jutro ale jesteśmy za bardzo zmęczeni.
Za tydzień W niedzielę przymiarka i koleżanki panienski w sobotę. Muszę utrzymać pion : )

Nie ma czego żałować Jutro i tak byście nic nie załatwili, bo jest święto i co do zasady sklepy pozamykane Bez wyrzutów sumienia można przeleżeć niedzielę do góry brzuchem i bezkarnie poleniuchować ;P

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Bo wiem, że Go krzywdzę, dlatego.
Tż...prosi mnie, żebym została, wczoraj płakał, dziś rano płakał. Oddałam Mu mój pierścionek. Mówi, że damy rade, ale mówił to setki razy i jakos nie wyszło. A już napewno nie z mojej strony. Mówił, że jestem dla Niego najważniejsza, ale nie wie co się stało z ta dziewczyną w której się zakochał 5 lat temu. Kiedyś byłam inna: radosna, wesoła, wiecznie uśmiechnięta. Teraz taka jestem jak wychodze do ludzi (do pracy czy do rodziny), ale to jest moja zasłona. Tak naprawdę nie widze sensu, żeby żyć
Pysiu czuć w tym lekką depresję. Walcz z tym! Spędzaj jak najwięcej czasu z ludźmi, idzie lato a to dobry czas. Jest dużo słońca, dzień jest długi a to napawa większym optymizmem. Zapisz się na jakieś zajęcia, może być nawet siłownia, byle byś tylko nie siedziała sama w domu! Wszystko jest do przejścia, a każdy ma mniejsze bądź większe wzloty i upadki. I absolutnie nie podejmuj pochopnych decyzji. Daj sobie drugą szansę, daj sobie trochę czasu...
Zawsze też możesz porozmawiać z psychologiem-osobą bezstronną, która trzeźwo oceni sytuację i na pewno będzie chciała Ci pomóc.
Trzymaj się kochana, jak mawia klasyk "co nas nie zabije to nas wzmocni"

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-06-07 o 16:44
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:55   #1836
say-hello
Zakorzenienie

Pysiu, a Ty jesteś teraz pod opieką lekarza? bo niestety, ale to nie wygląda dobrze
jeśli tż uznałby, że go krzywdzisz, to sam mógłby odejść... dla mnie przerażające jest podejmowanie takiej decyzji za tż... to już pewna decyzja?
Stary 2014-06-07, 17:10   #1837
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Pysiu, a Ty jesteś teraz pod opieką lekarza? bo niestety, ale to nie wygląda dobrze
jeśli tż uznałby, że go krzywdzisz, to sam mógłby odejść... dla mnie przerażające jest podejmowanie takiej decyzji za tż... to już pewna decyzja?

nie jestem. Po ostatnim psychiatrze juz mam dość. Doprowadził mnie do takiego stanu, ze z domu nie wychodziłam na pewno cześc z was pamieta: to było rok temu jak byłam bezrobotna
lekarz stwierdził, że wszystko wymyslam i przychodze do niego tylko po L4 a moja niby depresja jest wyimaginowana. A, oczywiście to były wizyty prywatne, nie z NFZ więc tymbardziej ciezko zaufac mi jakiemukolwiek lekarzowi.
Nie wiem czy to pewna... bo nie wiem, czy bez TZta bede w stanie normalnie funkcjonować o ile można stwierdzic, że teraz tak funkcjonuje (czyli myje się, jem, wychodze do pracy)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-06-07, 18:07   #1838
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:

Kochana, strasznie przykre jest to co piszesz...
Co masz na myśli mówiąc, że zmieniłaś się pod względem fizycznym i psychicznym?
Napewno TŻ też się zmienił. Człowiek się zmienia związując się z drugą osobą, nie będzie już taki sam. Bo żyje już nie tylko dla siebie
I zgadzam się, że nie możesz decydować za TŻ. On najlepiej wie, co jest dla niego dobre i Z KIM jest mu dobrze.
Jeśli masz problem, to wlaśnie on jest pierwszą osobą do której powinnaś się zwrócić o pomoc

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 18:32   #1839
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Kochana, strasznie przykre jest to co piszesz...
Co masz na myśli mówiąc, że zmieniłaś się pod względem fizycznym i psychicznym?
Napewno TŻ też się zmienił. Człowiek się zmienia związując się z drugą osobą, nie będzie już taki sam. Bo żyje już nie tylko dla siebie
I zgadzam się, że nie możesz decydować za TŻ. On najlepiej wie, co jest dla niego dobre i Z KIM jest mu dobrze.
Jeśli masz problem, to wlaśnie on jest pierwszą osobą do której powinnaś się zwrócić o pomoc
no własnie mam z tym problem, nie lubie prosic o pomoc, nikogo. Pod względem fizycznym: jest mnie więcej 0 40kg, to nie jest 5kg wiecej, to jest 50% mojej masy jak poznałam TŻta. Pod psychicznym: straciłam Tate, Siostre, bardzo przezyłam zmiane pracy, ktorą kochałam ponad wszystko... Depresja, leki. To wszystko bardzo mnie zmieniło-niestety na gorsze.
Depresja, zaburzenia odzywiania, mysli samobójcze, zakupoholizm (i to nie jako pasja, a jako silny, niszczący nałóg)- te rzeczy niestety sprawiają, że jest mi źle z samą sobą, a tym samym krzywdze bliskie mi osoby.
To jest trudne do opisania, wiem, że pisze chaotycznie. Nie wiem czy najlepsze czy najgorsze jest to, że tak naprawde oprócz TZta i Was nikt nie zdaje sobie sprawy z moich problemów (nawet mama, siostra, przyjaciólka) zbudowałam sobie jakieś takie dwa światy: jeden jest mega chermetyczny, o którym nie wiem prawie nikt, a drugi jest otwarty, bez problemów idealny, rózowy, na pokaz: z usmiechnieta dziewczyną, która jest szcześliwa. Jednak ten drugi to fikcja wymyślona przeze mnie.

Sorki za off topa. Juz nie zasmiecam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-06-07, 18:44   #1840
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Active- szkoda z tymi obrączkami. Może poszukajcie jeszcze innego jubilera? Popytajcie znajomych czy kogoś nie znają?
[/COLOR][/COLOR]
Najlepsze jest właśnie to, że poszliśmy do jubilera, który robił takie obrączki niecałe 2 lata temu naszym znajomym... Teraz ta Pani twierdzi, że to jest niemożliwe...

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

Widzę, że jednak udało się ogarnąć wizaż w telefonie
Macie już jakiś model obrączek upatrzony?

Cytat:
Pysiu a może daj sobie trochę czasu... Przecież skoro TŻ chce się z Tobą ożenić, to znaczy że chce być z Tobą nie tylko na dobre, ale i na złe! Ja też kiedyś pomyślałam za mojego TŻ i chciałam się z nim rozstać, ale jak na spokojnie porozmawiliśmy to okazało się, że on sam wie najlepiej co jest dla niego dobre - bycie ze mną. Wierzę, że u Was też tak będzie i życzę Ci dużo siły Pamiętaj, że nie watro przekreślać tak poważnych relacji pod wpływem emocji. Przekalkuluj to na zimno. Daj sobie czas
Kochana i z tego co piszesz to ja widzę, że nie możesz być sama! Właśnie teraz potrzebujesz TŻ'ta najbardziej, aby móc stać się znowu taką jaka byłaś. Musisz tylko chcieć i dać sobie pomóc. Poszukaj innego lekarza, naprawdę są na tym świecie specjaliści. Ale przede wszystkim przyjmij pomoc od bliskich.
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 20:06   #1841
cude
Zadomowienie

Pysiu, sporo przeszłaś przez ten czas. Nie wiem jak było między Wami, ale do tej pory, gdy było źle, to TŻ był chyba obok Ciebie. Może On naprawę chce być z Tobą i tylko z Tobą. Czas pokaże, trzymam kciuki!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 20:23   #1842
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Najlepsze jest właśnie to, że poszliśmy do jubilera, który robił takie obrączki niecałe 2 lata temu naszym znajomym... Teraz ta Pani twierdzi, że to jest niemożliwe...

Widzę, że jednak udało się ogarnąć wizaż w telefonie
Ha ha tak udało się. Po wielu próbach. Obrączki wiem że chcemy zwykle złote. Ale kształt czy wysłały czy co jeszcze mi wiem. Grawerka będzie na pewno

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 20:38   #1843
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ile ludzi, tyle opinii, ja np. Finlandii nie znoszę i zawsze po niej choruję
Dokładnie, każdy ma inaczej

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
no akurat jeśli chodzi o cenę to chyba Smirnoff Black jest droższy ale nie o to tu chodzi. Ja akurat pisałam o smaku wódki .Dokładnie tak jak napisałaś co kto lubi i woli. Też mamy kubełki z lodem.
Ja nie mam kubełków...
Może bym pomyślała o Smirnoffie, ale jest właśnie droższy, dlatego jak komuś Finlandia nie podejdzie, to zawsze będzie miał Stocka

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę pokazać Wam winietki

Naukę tańca zaczynamy 15-go w niedzielę

Zostało nam tylko 98 dni
Świetne !!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dobrze, że macie poprawiny... Kurcze, może znajdziemy jakiś w pierońskiej promocji, bo nie widzi mi się TŻ w tym... "oldskulowym"

sensuall - dzięki za opinię!

Śliczna!!!

Też tak słyszałam. Jest naprawdę ładna, duuużo ładniejsza butelka niż Smirnoff czerwony. No i podobno sama klasa - wchodzi i nie ma po niej kaca Niestety u nas kosztuje jakieś 33-36 zł, więc biorąc pod uwagę fakt, że bierze się jej więcej - oszczędamy jakiś tysiąc złotych biorąc tańszą... A to jest jednak spora różnica... Chyba, że znacie jakiś sklep z Waszych okolic, który wysyła towar?
Mamy, musimy mieć, bo mamy rodzinę z daleka tzn. ja mam.
Co do wódki, ja widziałam Smirnoffa za 36 zł... Ale w sumie co ja się wypowiadam, Finlandię piłam 2x w życiu, a Smirnoffa ani razu na weselu też pić nie będę, trochę na poprawinach, także tego... W ogóle znajomi to nam mówią, żeby wziąć jedną, zwykłą wódkę, Wyborową... Ale mi nawet z nazwy nie pasuje

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zamawiają winietki na internecie, kiedy zamawiacie? czy jak już będziecie znały ostateczną listę gości czy trochę wcześniej? Boję się że jak zamówię w lipcu to nie dojdą na czas
Ja będę zamawiała w lipcu, a ślub mam 30.08. Jak będę zamawiała z Allegro, to będą wcześniej, tam się czeka zazwyczaj do tygodnia, więc w miesiąc na pewno się wyrobią. A potwierdzenia zbieramy w połowie lipca, wtedy właśnie zamawiamy winietki.

Cytat:
Właśnie rozstałam się z Tżtem...
Powinnaś się skontaktować jednak z jakimś specjalistą, na jednym konowale się światek lekarzy nie kończy, w necie często są opinie na temat lekarzy, poszukaj koniecznie jakiegoś! I wg mnie nie powinnaś z tego powodu zrywać z tż. To tylko moje zdanie i nie musisz się nim sugerować, ale po pierwsze, on jest dorosły i ma prawo decydować, na co się decyduje, a po drugie - będzie Ci lepiej, jak zostaniesz sama? Wątpię. Zostaniesz całkiem sama i Ci się zupełnie pogorszy. Dobrze jest mieć przy sobie kogoś, na kogo możesz liczyć. Razem na pewno dacie radę, będę 3mać
I jeszcze coś:
Ja po śmierci Dziadka też się trochę zmieniłam, jestem strasznie nerwowa, czepiam się o wszystko i często się kłócimy przez to, dodatkowo tż jest dda. A mimo to bierzemy ślub i chcemy być razem bo wiemy, że razem możemy to pokonać - sami nie damy rady. Także przemyśl to jeszcze, po to się jest razem, żeby przezwyciężać to, co złe

Mój brat stwierdził, że tż muszka się nie nadaje, bo jest za duża i błyszcząca. I stwierdził, że, UWAGA, sam myślał o muszce - no myślałam, że go zatłukę, brat pmki z muszką, jak Pan Młody... Ale cóż.. Przekonaliśmy się, że nie dogodzimy wszystkim
Aaaa i zamówiłam buty, w kolorze mięty, pasują idealnie do muszki, poszetki, krawata... Z La Body, mają przyjść do 2 lipca

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:01   #1844
Lusiija
Zadomowienie

Hej dziewczynki ostatnio nie mam czasu czytać

Melduje że rozwiązał się problem z makijazem. Fryzjerke mam na 9 ale na mnie wziąć wcześniej a Pani od makijazu przestawila dla mnie nastepna Pmke o 15min i spokojnie mogę przyjść 10.30
Fakt nie jest idealnie ale lepiej niż było

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:02   #1845
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
przyszedł mój stroik
Bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
To Cię chyba zaskoczę, bo my za siebie nie płacimy
Pani powiedziała, że w tym dniu jesteśmy jej gośćmi i mamy siebie nie wliczać w cenę
Ależ mi się miło wtedy zrobiło
O jej, jak miło
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Byłam w kwiaciarni dowiedzieć się o bukiet. Będzie taki
Mój będzie wzorowany na tym samym zdjęciu Cudny jest
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
PMki a teraz ja proszę o rade odnośnie dodatków, moja suknia w załączniku, znalazłam do niej komplet który siedzi mi w głowie odkąd tylko zobaczyłam go w salonie ślubnym(niestety nie w tym gdzie ostatecznie zakupiłam suknie), w każdym razie odnalazłam go na all i teraz moje pytanie czy zestaw ten będzie pasował do mojej sukni i ewentualnie na co postawić , kolczyki + bransoletka czy kolczyki + naszyjnik (wolałabym tą wersję bo na dekolcie mam widoczne żyły (jakkolwiek to brzmi )no ale nie wiem czy to już nie będzie za dużo.
Biżuteria sama w sobie jest piękna, ale nie wiem czy nie "zginie" przy Twojej sukni...
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Mamy już obrączki Są przepiękne, takie jakie miały być
Piękne!!
Cytat:
Właśnie rozstałam się z Tżtem...
Pysia, czytam to, co piszesz i jestem przerażona Kochana jak najszybciej skontaktuj się z dobrym psychologiem Nie możesz być teraz sama i naprawdę przyda Ci się profesjonalna pomoc
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie - miałam ugraną makijażystkę - dla siebie i dla kilku osób z rodziny. Teraz próbuję umówić się na próbny, ale jest nieosiągalna. Na maile nie odpisuje, nie odbiera telefonów, widzę że ma zawieszoną stronę www, fb nie jest aktualizowany od ponad roku. Próbować jeszcze czy rezygnować?
Rezygnuj jak najszybciej i szukaj nowej- dla własnego komfortu psychicznego
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na próbnej fryzurze i makijażu, jestem bardzo zadowolona
Poszłam w tym na imprezę i wszystko pięknie przetrwało do 5 nad ranem. Wklejam tył fryzury.
Bardzo ładna i bardzo starannie wykonana

Ze spraw ślubnych: Jutro jedziemy na dzień skupienia, później rozdamy 12 zaproszeń (przynajmniej taki mamy plan ) i zostanie nam już tylko kilka do końca
Mały offtop: Właśnie dowiedziałam się, że zmarł mój wujek (szwagier mojej mamy)... Leżał już od miesiąca w śpiączce i w sumie wiedzieliśmy, że ma marne szanse na wyjście z tego, ale jakaś nadzieja gdzieś tam się tliła... Ech, smutno mi się zrobiło...
Stary 2014-06-07, 21:02   #1846
velika
Winter is coming

Pysiu ty moim zdaniem powinnaś poszukać pomocy u dobrego specjalisty. Twój TŻ udowodnił, że cię kocha i chce być z tobą na dobre i na złe, krzywdzisz go chcąc odejść, a nie będąc z nim. Znam cię już długo z forum i wiem, że jesteś bardzo wartościową osobą, tylko potrzebujesz kogoś, kto do ciebie dotrze i pomoże ci wyjść na prostą. Czego ci życzę kochana z całego serca
Dziewczyny, byłam na ślubie u magdalenki było super przy przysiędze prawie się poryczałam, ale dałam radę Młodzi wyglądali przepięknie, Madzia miała śliczną suknię ze wspaniałym trenem i piękny welon Bardzo fajnie też była poprowadzona msza, tak osobiście Ja za to guła się jąkałam przy składaniu życzeń, miałam pustkę w głowie jak na jakimś egzaminie, a państwo młodzi szczęśliwi i wyluzowani
I kupiłam kolczyki Tym samym zostały mi już tylko majty, pończochy i wkrętki do dwóch dodatkowych dziurek w lewym uchu

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2014-06-07 o 21:04
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:23   #1847
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Jak to jest, że od wirtualnych ludzi mam większe wsparcie niż od tych realnych. Dziekuje Wam
nie wiem jak będzie, TZ zaraz wraca do domu i boję się jak przyjdzie co powie...dzis rano wyjeżdzał to pocałował mnie w czoło, ale z taką czułościa, że jest to nie do opisania

wiem, że musze poszukac specjalisty, ale strasznie ciezko mi to przychodzi. Naprawde się boję bo bardzo trudno mi przychodzi opowiadanie o tym wszystkim co przeszłam bo to wtedy wraca

przeczytałam ostatnie relacje, wszystkie sa wspaniałe standartowo się poryczałam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-06-07, 21:28   #1848
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
I kupiłam kolczyki Tym samym zostały mi już tylko majty, pończochy i wkrętki do dwóch dodatkowych dziurek w lewym uchu
Super kolczyki

Cytat:
dzis rano wyjeżdzał to pocałował mnie w czoło, ale z taką czułościa, że jest to nie do opisania
I Ty chcesz go zastawiać? Dziewczyno przecież on Cię kocha i chce z Tobą byc bez względu na wszystko. Przecież ranisz go takim zachowaniem. Przemyśl to co Ci mówiłyśmy Jesteś silna i dasz radę!
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:37   #1849
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, byłam na ślubie u magdalenki było super
super, że u niej byłaś

kolczyki bardzo ładne

Pysiu, zobacz, jesteśmy tu jednogłośne! porozmawiaj z tż na spokojnie, nie podejmuj takich ważnych decyzji zbyt pochopnie i uwierz mi - jak tż będzie się czuł pokrzywdzony, to sam da ci o tym znać! nie musisz się o niego w ten sposób "troszczyć" i zostawiać go "na wszelki wypadek" !
Stary 2014-06-07, 21:46   #1850
Le_lena
Raczkowanie

Pysiu - TŻ Cię kocha i chce żebyś była z nim na zawsze. Chce przysięgać przed Bogiem że Cie nie opuści aż do śmierci a Ty chcesz go zostawić żeby nie krzywdzić? Kotku leć do niego, wtul się, wypłacz i razem poszukajcie dobrego lekarza. On Ci może w tym pomóc bo zna Cię najlepiej, a Ty przyjmij jego wsparcie i pomoc. Uda Wam się!

A dzisiejszym PM życzę wszystkiego najlepszego! Wesela w pełni i bawcie się na nich do białego rana
Całuję Was żoneczki

Niestety dzisiaj w pracy nie mogłam nawet napisać posta

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-07, 22:04   #1851
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny...wkleje Wam dwa zdjęcie, jak jeszcze bylismy ze soba tacy szczęśliwi.... chciałabym, żeby to wróciło

jutro wykasuje

strasznie tęsknie za tamtymi chwilami

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-06-08 o 08:32
Stary 2014-06-07, 22:26   #1852
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...wkleje Wam dwa zdjęcie, jak jeszcze bylismy ze soba tacy szczęśliwi.... chciałabym, żeby to wróciło

jutro wykasuje

Ty nam wklej niedługo zdjęcia, jak Wam jest cudownie OBECNIE ! Bo może być jeszcze lepiej, niż na tych zdjęciach. Ciężkie chwile tylko umacniają związek

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:27   #1853
KaEs
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dzisiejszym Pmkom

Pysiu... nic więcej nie napiszę niż to co już dziewczyny napisały... Chciałabym abyś była tak szczęśliwa i radosna jak na poczatku związku, mimo wszystko trzymam kciuki za Was

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:47   #1854
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:

jutro wykasuje

Pysia, tylko Ty możesz sprawić, że znów będzie między Wami tak, jak kiedyś, a może i lepiej Musisz tylko dać Wam szansę Trzymam za Was mocno kciuki!
Stary 2014-06-07, 22:58   #1855
czekooczekolada
Zakorzenienie

Pysia wlasnie w takich chwilach, ciezkich dla Ciebie, nie powinnas odsuwac ukochanej osoby.. on jest po to, żeby Ci pomóc.
zmieniłaś się, ale kiedys mozesz zalowac tej decyzji, ktora teraz podjelas, skoro mowisz ze nie wyobrazasz sobie zycia bez niego.
no i niestety musze to powiedziec, ale nie porównuj taty do przyszlego męża. bo ja sama swojego tate kocham nad zycie, ale wieksze skrzypce odgrywa tutaj Tz, to z nim spedze reszte zycia.
trzymaj sie i zycze szybkiego i dobrego rozwiazania tej sprawy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-07, 23:00   #1856
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Jak to jest, że od wirtualnych ludzi mam większe wsparcie niż od tych realnych. Dziekuje Wam
nie wiem jak będzie, TZ zaraz wraca do domu i boję się jak przyjdzie co powie...dzis rano wyjeżdzał to pocałował mnie w czoło, ale z taką czułościa, że jest to nie do opisania

wiem, że musze poszukac specjalisty, ale strasznie ciezko mi to przychodzi. Naprawde się boję bo bardzo trudno mi przychodzi opowiadanie o tym wszystkim co przeszłam bo to wtedy wraca

przeczytałam ostatnie relacje, wszystkie sa wspaniałe standartowo się poryczałam
Obiecaj, że znajdziesz jakiegoś dobrego specjaliste! I pamiętaj, że Nam zawsze możesz się wyżalić jak masz problemy Ale pamiętaj też, że masz TŻta który Cię bardzo kocha! I zrobi dla Ciebie wszystko! Kiedyś, ktoś mądry powiedział: "Małżeństwo doskonałe podwójną buchalterię ma: bo smutek dzieli na dwoje, a radość mnoży przez dwa.
(Jan Sztaudynger)".
No i właśnie. Jak Cię coś trapi to rozmawiaj o tym z nim, nie duś tego w sobie. Będzie Ci lżej.

Jeśli chcesz pogadać zawsze możesz napisać na priv. Rozumiem Cie ja też wiele przeszłam, od kiedy poznałam TŻta jestem prawie2x grusza... ale kochamy sie nad życie i nic tego nie zmieni

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 23:02   #1857
Dotka90
Zakorzenienie

Anusia, dzięki za opinię o kolczykach
My mamy winietki: Pani Młoda, Pan Młody

Corn, szukaj innej

Kiss, nic nie zamawiałam, bo moja sukienka jeszcze nie zaczęła się szyć, to co będę zamawiać
Muszę sobie w salonie coś przymierzyć, czy mi będzie pasować.

Active, grzecznościowy telefon mnie rozwalił, odkąd to do księdza trzba się zapowiadać, ja glupia myślałam, że on jest dla ludzi
Co do obrączek, to większość jubilerów bierze tylko w rozliczenie, właśnie jako złom. Nam powiedzieli, że jak nam baaaardzo zależy, to coś z tego zlota wsadzą do obrączek, ale nam nie zależało aż tak bardzo, więc to olaliśmy.

Pysiu, moim zdaniem lekarz, lekarz, lekarz
No i przede wszystkim radziłabym Wam też terapię dla par, bo niestety, Ty jesteś w dołku, czy masz depresję (nie jestem lekarzem od stwierdzania tego, ale wygląda na deprechę), a TŻta ciągniesz na dół za sobą. Tak też się nie da żyć, bo w końcu chłop nie wytrzyma i on też wpadnie w dołek

Moim zdaniem po pierwsze: Ty powinnaś sobie zrobić porządek ze sobą, tzn. ze stanem psychicznym, fizycznym = dieta, ruch, schudnąć; z zakupami. A potem powinniście oboje nauczyć się, jak przepracować Wasze problemy i jak się coś wali, to nie zostawiamy kogoś, bo 'jestem dla Ciebie ciężarem i tak będzie lepiej', mimo że krzywdzimy jego i siebie.
To jest destrukcyjne po pierwsze dla Ciebie, po drugie rani jego, po trzecie rozwala Wam związek.

I kochana, nie wierzę, że na całym Śląsku nie ma ani jednego dobrego psychiatry, czy też psychologa.
Zresztą jak byłby ktoś dobry, to na Twoim miejscu bym i dojeżdżała (w końcu terapia nie jest codziennie).

Widze, że Ci cholernie ciężko, ale kochana! Masz 27 lat, całe życie przed sobą i jeśli teraz czegoś ze sobą nie zrobisz, to KIEDY?!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 23:56   #1858
missmalezji
Wtajemniczenie

Wszystkie dzisiejsze już ŻONY!
Samych wspaniałych chwil z mężem, cudownej zabawy, pieknych prezentów, udanej nocy poślubnej i gromadki dzieci

Dzisiaj zaliczyliśmy 2 lekcję tańca. było dużo trudniej niż ostatnio,czeka nas dużo pracy..

Kupiłam biżu, czekam na przesyłkę: http://nene.sklep.pl/swarovski-kompl...y-sztyfty.html

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 00:19   #1859
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Active, grzecznościowy telefon mnie rozwalił, odkąd to do księdza trzba się zapowiadać, ja glupia myślałam, że on jest dla ludzi
My byliśmy na pierwszej rozmowie z proboszczem na 2 i pół miesiąca przed ślubem, bo wcześniej ksiądz nie miał czasu

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela
Mamy, musimy mieć, bo mamy rodzinę z daleka tzn. ja mam.
Rodzina mojego TŻ też jest z daaaleka (ponad 700 km), a przyjeżdża na jeden dzień I nawet się nikt nie skarżył! I my właśnie wybraliśmy Wyborową Co do stylizacji - super będziecie wyglądali! Miętowy to jeden z moich ulubionych kolorów, ale już widzę jak mój TŻ się na taki godzi

Cytat:
Napisane przez Le_lena
Pysiu - TŻ Cię kocha i chce żebyś była z nim na zawsze. Chce przysięgać przed Bogiem że Cie nie opuści aż do śmierci a Ty chcesz go zostawić żeby nie krzywdzić? Kotku leć do niego, wtul się, wypłacz i razem poszukajcie dobrego lekarza. On Ci może w tym pomóc bo zna Cię najlepiej, a Ty przyjmij jego wsparcie i pomoc. Uda Wam się!
Pięknie napisane! Pysiu nie daj się samej sobie - walcz o Wasze szczęście! Jesteś z facetem, który Cię zna, zna Twoje problemy i słabości, a mimo to trwa przy Tobie. Jak sama widzisz po jego zachowaniu skrzywdzisz Go bardziej, jeśli odejdziesz... daj Wam szansę!

Dziewczyny, to ja może też się pochwalę, że odebraliśmy obrączki! Najchętniej już bym swoją ubrała
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 07:17   #1860
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
magdalenka_w_86
myboyismine
paula600324
i wszystkie dzisiejsze PM'ki

życzę Wam wymarzonego ślubu i wesela, samych cudownych dnia na nowej drodze wspólnego życia

Widzę, że poważna sytuacja u Ciebie....
a czemu masz już dosyć? Powiesz nam co się wydarzyło?

anusia4u - ja nie mam winietek, ale jeśli bym miała to jako Panna Młoda i Pan Młody Bardziej mi się taka opcja podoba

velika - piękna fryzura i super, że taka trwała

Teraz kolej na moje żale...
Dziś pojechałam z samego rana specjalnie do TŻ'ta, bo mieliśmy iść do jego księdza... Idziemy tam, a tu klops... Zamknięte. Pojechał na jakiś zjazd kółek żywego różańca W ogóle z tym księdzem są przeboje Koło kościoła jest napisane, że jak ktoś ma jakąś sprawę to należy wykonać GRZECZNOŚCIOWY telefon Nie wiem pójdziemy teraz chyba na tygodniu....
Druga sprawa to obrączki... Poszliśmy dziś do jubilera i on twierdzi, że nie można przetopić własnego złota na obrączki Powiedział, że jeśli ktoś tak robi to oszukuje klienta i ewentualnie może wziąć nasze złoto, ale w cenie złomu i na pewno naszego złota w obrączkach nie będzie.... Pojechaliśmy do innego miasta i powiedzieli to samo... Nie wiem co teraz, bo bardzo chciałam mieć w swoich obrączkach "część" obrączek moich bliskich
nam też tak powiedział jeden jubiler, że tak naprawdę baaaaaaaaaaaardzo rzadko robi się to, i łatwo wtedy to poznać bo obrączzki mają wtedy dziwny kolor, a dużo jubilerów okłamuje klientów i mowi że to z ich złota a tak naprawdę to guzik
Cytat:
no własnie mam z tym problem, nie lubie prosic o pomoc, nikogo. Pod względem fizycznym: jest mnie więcej 0 40kg, to nie jest 5kg wiecej, to jest 50% mojej masy jak poznałam TŻta. Pod psychicznym: straciłam Tate, Siostre, bardzo przezyłam zmiane pracy, ktorą kochałam ponad wszystko... Depresja, leki. To wszystko bardzo mnie zmieniło-niestety na gorsze.
Depresja, zaburzenia odzywiania, mysli samobójcze, zakupoholizm (i to nie jako pasja, a jako silny, niszczący nałóg)- te rzeczy niestety sprawiają, że jest mi źle z samą sobą, a tym samym krzywdze bliskie mi osoby.
To jest trudne do opisania, wiem, że pisze chaotycznie. Nie wiem czy najlepsze czy najgorsze jest to, że tak naprawde oprócz TZta i Was nikt nie zdaje sobie sprawy z moich problemów (nawet mama, siostra, przyjaciólka) zbudowałam sobie jakieś takie dwa światy: jeden jest mega chermetyczny, o którym nie wiem prawie nikt, a drugi jest otwarty, bez problemów idealny, rózowy, na pokaz: z usmiechnieta dziewczyną, która jest szcześliwa. Jednak ten drugi to fikcja wymyślona przeze mnie.

Sorki za off topa. Juz nie zasmiecam
Pysia, bardzo mi się to nie podoba. Powinnaś zabdać w pierwszej kolejności o siebie, iść do lekarza KONIECZNIE !!!
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Wszystkie dzisiejsze już ŻONY!
Samych wspaniałych chwil z mężem, cudownej zabawy, pieknych prezentów, udanej nocy poślubnej i gromadki dzieci

Dzisiaj zaliczyliśmy 2 lekcję tańca. było dużo trudniej niż ostatnio,czeka nas dużo pracy..

Kupiłam biżu, czekam na przesyłkę: http://nene.sklep.pl/swarovski-kompl...y-sztyfty.html
Piękna biżu
Też mam perełki na ślub

90 dni
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości