|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Jestem wykończona ta przeprowadzka do tego mały nie chce zasnąć w nowym miejscu i marudzi. Mieliśmy jechać po obrączki jutro ale jesteśmy za bardzo zmęczeni.
Za tydzień W niedzielę przymiarka i koleżanki panienski w sobotę. Muszę utrzymać pion : ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() przerosło mnie wszystko. Slub, wesele...to były moje największe marzenia, ale przysłoniły całą resztę. Tak naprawdę to oprawa stała sie wazniejsza niż My. Ja przez te 5 lat jak jesteśmy razem bardzo się zmieniłam pod względem psychicznym i fizycznym, i nie jestem w stanie stworzyć z kimś normalnego związku bo sama nie radze sobie ze sobą. Nie chcę Go skrzywdzić i lepiej jak się rozstaniemy teraz niz jak miałoby to nastapić po ślubie. Tylko, że mam utrudnioną sytuację bo nie mam gdzie za bardzo iść. Póki co wyprowadziłam się do drugiego pokoju. Nie wiem jak będe bez Niego żyć, ale z drugiej strony tak samo nie wyobrazałam sobie życia bez mojego ukochanego Taty. A 4 lata juz Go nie ma. ".... widać można żyć bez powietrza..." wszystkim dzisiejszom PMkom życze wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż...prosi mnie, żebym została, wczoraj płakał, dziś rano płakał. Oddałam Mu mój pierścionek. Mówi, że damy rade, ale mówił to setki razy i jakos nie wyszło. A już napewno nie z mojej strony. Mówił, że jestem dla Niego najważniejsza, ale nie wie co się stało z ta dziewczyną w której się zakochał 5 lat temu. Kiedyś byłam inna: radosna, wesoła, wiecznie uśmiechnięta. Teraz taka jestem jak wychodze do ludzi (do pracy czy do rodziny), ale to jest moja zasłona. Tak naprawdę nie widze sensu, żeby żyć
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro i tak byście nic nie załatwili, bo jest święto i co do zasady sklepy pozamykane Bez wyrzutów sumienia można przeleżeć niedzielę do góry brzuchem i bezkarnie poleniuchować ;P---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Zawsze też możesz porozmawiać z psychologiem-osobą bezstronną, która trzeźwo oceni sytuację i na pewno będzie chciała Ci pomóc. Trzymaj się kochana, jak mawia klasyk "co nas nie zabije to nas wzmocni"
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-06-07 o 16:44 |
||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, a Ty jesteś teraz pod opieką lekarza? bo niestety, ale to nie wygląda dobrze
![]() jeśli tż uznałby, że go krzywdzisz, to sam mógłby odejść... dla mnie przerażające jest podejmowanie takiej decyzji za tż... to już pewna decyzja?
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem. Po ostatnim psychiatrze juz mam dość. Doprowadził mnie do takiego stanu, ze z domu nie wychodziłam na pewno cześc z was pamieta: to było rok temu jak byłam bezrobotna ![]() lekarz stwierdził, że wszystko wymyslam i przychodze do niego tylko po L4 więc tymbardziej ciezko zaufac mi jakiemukolwiek lekarzowi. Nie wiem czy to pewna... bo nie wiem, czy bez TZta bede w stanie normalnie funkcjonować o ile można stwierdzic, że teraz tak funkcjonuje (czyli myje się, jem, wychodze do pracy)
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co masz na myśli mówiąc, że zmieniłaś się pod względem fizycznym i psychicznym? Napewno TŻ też się zmienił. Człowiek się zmienia związując się z drugą osobą, nie będzie już taki sam. Bo żyje już nie tylko dla siebie ![]() I zgadzam się, że nie możesz decydować za TŻ. On najlepiej wie, co jest dla niego dobre i Z KIM jest mu dobrze. Jeśli masz problem, to wlaśnie on jest pierwszą osobą do której powinnaś się zwrócić o pomoc
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Depresja, zaburzenia odzywiania, mysli samobójcze, zakupoholizm (i to nie jako pasja, a jako silny, niszczący nałóg)- te rzeczy niestety sprawiają, że jest mi źle z samą sobą, a tym samym krzywdze bliskie mi osoby. To jest trudne do opisania, wiem, że pisze chaotycznie. Nie wiem czy najlepsze czy najgorsze jest to, że tak naprawde oprócz TZta i Was nikt nie zdaje sobie sprawy z moich problemów (nawet mama, siostra, przyjaciólka) zbudowałam sobie jakieś takie dwa światy: jeden jest mega chermetyczny, o którym nie wiem prawie nikt, a drugi jest otwarty, bez problemów idealny, rózowy, na pokaz: z usmiechnieta dziewczyną, która jest szcześliwa. Jednak ten drugi to fikcja wymyślona przeze mnie.Sorki za off topa. Juz nie zasmiecam |
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Macie już jakiś model obrączek upatrzony? ![]() Pysiu a może daj sobie trochę czasu... Przecież skoro TŻ chce się z Tobą ożenić, to znaczy że chce być z Tobą nie tylko na dobre, ale i na złe! Ja też kiedyś pomyślałam za mojego TŻ i chciałam się z nim rozstać, ale jak na spokojnie porozmawiliśmy to okazało się, że on sam wie najlepiej co jest dla niego dobre - bycie ze mną. Wierzę, że u Was też tak będzie i życzę Ci dużo siły Pamiętaj, że nie watro przekreślać tak poważnych relacji pod wpływem emocji. Przekalkuluj to na zimno. Daj sobie czas ![]() Kochana i z tego co piszesz to ja widzę, że nie możesz być sama! Właśnie teraz potrzebujesz TŻ'ta najbardziej, aby móc stać się znowu taką jaka byłaś. Musisz tylko chcieć i dać sobie pomóc. Poszukaj innego lekarza, naprawdę są na tym świecie specjaliści. Ale przede wszystkim przyjmij pomoc od bliskich. |
||
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu, sporo przeszłaś przez ten czas. Nie wiem jak było między Wami, ale do tej pory, gdy było źle, to TŻ był chyba obok Ciebie. Może On naprawę chce być z Tobą i tylko z Tobą. Czas pokaże, trzymam kciuki!
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może bym pomyślała o Smirnoffie, ale jest właśnie droższy, dlatego jak komuś Finlandia nie podejdzie, to zawsze będzie miał Stocka ![]() Cytat:
Cytat:
tzn. ja mam.Co do wódki, ja widziałam Smirnoffa za 36 zł... Ale w sumie co ja się wypowiadam, Finlandię piłam 2x w życiu, a Smirnoffa ani razu na weselu też pić nie będę, trochę na poprawinach, także tego... W ogóle znajomi to nam mówią, żeby wziąć jedną, zwykłą wódkę, Wyborową... Ale mi nawet z nazwy nie pasuje ![]() Cytat:
Powinnaś się skontaktować jednak z jakimś specjalistą, na jednym konowale się światek lekarzy nie kończy, w necie często są opinie na temat lekarzy, poszukaj koniecznie jakiegoś! I wg mnie nie powinnaś z tego powodu zrywać z tż. To tylko moje zdanie i nie musisz się nim sugerować, ale po pierwsze, on jest dorosły i ma prawo decydować, na co się decyduje, a po drugie - będzie Ci lepiej, jak zostaniesz sama? Wątpię. Zostaniesz całkiem sama i Ci się zupełnie pogorszy. Dobrze jest mieć przy sobie kogoś, na kogo możesz liczyć. Razem na pewno dacie radę, będę 3mać ![]() I jeszcze coś: Ja po śmierci Dziadka też się trochę zmieniłam, jestem strasznie nerwowa, czepiam się o wszystko i często się kłócimy przez to, dodatkowo tż jest dda. A mimo to bierzemy ślub i chcemy być razem bo wiemy, że razem możemy to pokonać - sami nie damy rady. Także przemyśl to jeszcze, po to się jest razem, żeby przezwyciężać to, co złe ![]() Mój brat stwierdził, że tż muszka się nie nadaje, bo jest za duża i błyszcząca. I stwierdził, że, UWAGA, sam myślał o muszce - no myślałam, że go zatłukę, brat pmki z muszką, jak Pan Młody... Ale cóż.. Przekonaliśmy się, że nie dogodzimy wszystkim ![]() Aaaa i zamówiłam buty, w kolorze mięty, pasują idealnie do muszki, poszetki, krawata... Z La Body, mają przyjść do 2 lipca
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
ostatnio nie mam czasu czytać ![]() Melduje że rozwiązał się problem z makijazem. Fryzjerke mam na 9 ale na mnie wziąć wcześniej a Pani od makijazu przestawila dla mnie nastepna Pmke o 15min i spokojnie mogę przyjść 10.30 Fakt nie jest idealnie ale lepiej niż było Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.
|
#1845 | ||||
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładny
Cytat:
Mój będzie wzorowany na tym samym zdjęciu Cytat:
Piękne!! Pysia, czytam to, co piszesz i jestem przerażona Kochana jak najszybciej skontaktuj się z dobrym psychologiem Nie możesz być teraz sama i naprawdę przyda Ci się profesjonalna pomoc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ze spraw ślubnych: Jutro jedziemy na dzień skupienia, później rozdamy 12 zaproszeń (przynajmniej taki mamy plan ) i zostanie nam już tylko kilka do końca ![]() Mały offtop: Właśnie dowiedziałam się, że zmarł mój wujek (szwagier mojej mamy)... Leżał już od miesiąca w śpiączce i w sumie wiedzieliśmy, że ma marne szanse na wyjście z tego, ale jakaś nadzieja gdzieś tam się tliła... Ech, smutno mi się zrobiło...
|
|
|
#1846 |
|
Winter is coming
|
Pysiu ty moim zdaniem powinnaś poszukać pomocy u dobrego specjalisty. Twój TŻ udowodnił, że cię kocha i chce być z tobą na dobre i na złe, krzywdzisz go chcąc odejść, a nie będąc z nim. Znam cię już długo z forum i wiem, że jesteś bardzo wartościową osobą, tylko potrzebujesz kogoś, kto do ciebie dotrze i pomoże ci wyjść na prostą. Czego ci życzę kochana z całego serca
Dziewczyny, byłam na ślubie u magdalenki było super Młodzi wyglądali przepięknie, Madzia miała śliczną suknię ze wspaniałym trenem i piękny welon Ja za to guła się jąkałam przy składaniu życzeń, miałam pustkę w głowie jak na jakimś egzaminie, a państwo młodzi szczęśliwi i wyluzowani ![]() I kupiłam kolczyki
Edytowane przez velika Czas edycji: 2014-06-07 o 21:04 |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest, że od wirtualnych ludzi mam większe wsparcie niż od tych realnych. Dziekuje Wam
nie wiem jak będzie, TZ zaraz wraca do domu i boję się jak przyjdzie co powie...dzis rano wyjeżdzał to pocałował mnie w czoło, ale z taką czułościa, że jest to nie do opisania ![]() wiem, że musze poszukac specjalisty, ale strasznie ciezko mi to przychodzi. Naprawde się boję bo bardzo trudno mi przychodzi opowiadanie o tym wszystkim co przeszłam bo to wtedy wraca ![]() przeczytałam ostatnie relacje, wszystkie sa wspaniałe
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś silna i dasz radę!
|
||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
kolczyki bardzo ładne Pysiu, zobacz, jesteśmy tu jednogłośne! porozmawiaj z tż na spokojnie, nie podejmuj takich ważnych decyzji zbyt pochopnie i uwierz mi - jak tż będzie się czuł pokrzywdzony, to sam da ci o tym znać! nie musisz się o niego w ten sposób "troszczyć" i zostawiać go "na wszelki wypadek" !
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Pysiu - TŻ Cię kocha i chce żebyś była z nim na zawsze. Chce przysięgać przed Bogiem że Cie nie opuści aż do śmierci a Ty chcesz go zostawić żeby nie krzywdzić? Kotku leć do niego, wtul się, wypłacz i razem poszukajcie dobrego lekarza. On Ci może w tym pomóc bo zna Cię najlepiej, a Ty przyjmij jego wsparcie i pomoc. Uda Wam się!
A dzisiejszym PM życzę wszystkiego najlepszego! ![]() Całuję Was żoneczki Niestety dzisiaj w pracy nie mogłam nawet napisać posta ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...wkleje Wam dwa zdjęcie, jak jeszcze bylismy ze soba tacy szczęśliwi.... chciałabym, żeby to wróciło
![]() jutro wykasuje strasznie tęsknie za tamtymi chwilami
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-06-08 o 08:32 |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dzisiejszym Pmkom
Pysiu... nic więcej nie napiszę niż to co już dziewczyny napisały... Chciałabym abyś była tak szczęśliwa i radosna jak na poczatku związku, mimo wszystko trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz tylko dać Wam szansę
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia wlasnie w takich chwilach, ciezkich dla Ciebie, nie powinnas odsuwac ukochanej osoby.. on jest po to, żeby Ci pomóc.
zmieniłaś się, ale kiedys mozesz zalowac tej decyzji, ktora teraz podjelas, skoro mowisz ze nie wyobrazasz sobie zycia bez niego. no i niestety musze to powiedziec, ale nie porównuj taty do przyszlego męża. bo ja sama swojego tate kocham nad zycie, ale wieksze skrzypce odgrywa tutaj Tz, to z nim spedze reszte zycia. trzymaj sie i zycze szybkiego i dobrego rozwiazania tej sprawy
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pamiętaj też, że masz TŻta który Cię bardzo kocha! I zrobi dla Ciebie wszystko! Kiedyś, ktoś mądry powiedział: "Małżeństwo doskonałe podwójną buchalterię ma: bo smutek dzieli na dwoje, a radość mnoży przez dwa.(Jan Sztaudynger)". No i właśnie. Jak Cię coś trapi to rozmawiaj o tym z nim, nie duś tego w sobie. Będzie Ci lżej. Jeśli chcesz pogadać zawsze możesz napisać na priv. Rozumiem Cie ja też wiele przeszłam, od kiedy poznałam TŻta jestem prawie2x grusza... ale kochamy sie nad życie i nic tego nie zmieni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia, dzięki za opinię o kolczykach
![]() My mamy winietki: Pani Młoda, Pan Młody ![]() Corn, szukaj innej Kiss, nic nie zamawiałam, bo moja sukienka jeszcze nie zaczęła się szyć, to co będę zamawiać ![]() Muszę sobie w salonie coś przymierzyć, czy mi będzie pasować. Active, grzecznościowy telefon mnie rozwalił, odkąd to do księdza trzba się zapowiadać, ja glupia myślałam, że on jest dla ludzi ![]() Co do obrączek, to większość jubilerów bierze tylko w rozliczenie, właśnie jako złom. Nam powiedzieli, że jak nam baaaardzo zależy, to coś z tego zlota wsadzą do obrączek, ale nam nie zależało aż tak bardzo, więc to olaliśmy. Pysiu, moim zdaniem lekarz, lekarz, lekarz No i przede wszystkim radziłabym Wam też terapię dla par, bo niestety, Ty jesteś w dołku, czy masz depresję (nie jestem lekarzem od stwierdzania tego, ale wygląda na deprechę), a TŻta ciągniesz na dół za sobą. Tak też się nie da żyć, bo w końcu chłop nie wytrzyma i on też wpadnie w dołek Moim zdaniem po pierwsze: Ty powinnaś sobie zrobić porządek ze sobą, tzn. ze stanem psychicznym, fizycznym = dieta, ruch, schudnąć; z zakupami. A potem powinniście oboje nauczyć się, jak przepracować Wasze problemy i jak się coś wali, to nie zostawiamy kogoś, bo 'jestem dla Ciebie ciężarem i tak będzie lepiej', mimo że krzywdzimy jego i siebie. To jest destrukcyjne po pierwsze dla Ciebie, po drugie rani jego, po trzecie rozwala Wam związek. I kochana, nie wierzę, że na całym Śląsku nie ma ani jednego dobrego psychiatry, czy też psychologa. Zresztą jak byłby ktoś dobry, to na Twoim miejscu bym i dojeżdżała (w końcu terapia nie jest codziennie). Widze, że Ci cholernie ciężko, ale kochana! Masz 27 lat, całe życie przed sobą i jeśli teraz czegoś ze sobą nie zrobisz, to KIEDY?! |
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie dzisiejsze już ŻONY!
Samych wspaniałych chwil z mężem, cudownej zabawy, pieknych prezentów, udanej nocy poślubnej i gromadki dzieci ![]() Dzisiaj zaliczyliśmy 2 lekcję tańca. było dużo trudniej niż ostatnio,czeka nas dużo pracy.. ![]() Kupiłam biżu, czekam na przesyłkę: http://nene.sklep.pl/swarovski-kompl...y-sztyfty.html |
|
|
|
#1859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I my właśnie wybraliśmy Wyborową Co do stylizacji - super będziecie wyglądali! Miętowy to jeden z moich ulubionych kolorów, ale już widzę jak mój TŻ się na taki godzi Cytat:
Dziewczyny, to ja może też się pochwalę, że odebraliśmy obrączki! |
|||
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
KONIECZNIE !!!Cytat:
Też mam perełki na ślub ![]() 90 dni |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Jutro i tak byście nic nie załatwili, bo jest święto i co do zasady sklepy pozamykane

A to jest jednak spora różnica... Chyba, że znacie jakiś sklep z Waszych okolic, który wysyła towar?

Ale cóż.. Przekonaliśmy się, że nie dogodzimy wszystkim 

nic więcej nie napiszę niż to co już dziewczyny napisały... Chciałabym abyś była tak szczęśliwa i radosna jak na poczatku związku, mimo wszystko trzymam kciuki za Was