Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 21:14   #1591
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
[B]

Miałam już zadać to pytanie dawno. Jak zapatrujecie się na nagość przy dziecku? rozbieracie się? kąpiecie czasem z dziecmi? Jak dokonać tego, zeby nagość nie była tabu w domu, ale też żeby nie przesadzić z tym.

nie wiem jak to będzie później, ale póki co to raczej żadne tabu, ani ja nie czuję się dziwnie kąpiąc się przy Borysie, on mi zawsze nad wanna stoi ani jego to nnie interesuje jakoś szczególnie, że się kąpię.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tz zawsze kapie sie razem z Yae. Tutaj jest akurat kultura zazywania wspolnych kapieli, wiec temat nagosci przychodzi zupelnie naturalnie. Wydaje mi sie, ze nagosc podczas zabiegow higienicznych czy przebierania jest czyms normalnym, jesli sama bedziesz do tego zwyczajnie podchodzic, to takie samo bedzie dla dziecka
Uważam dokładnie tak samo jak Ty .. Tylko pytanie jak długo kąpąc się przy dziecku i jak długo to będzie naturalne a zacznie stawaćsię tabu.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a mi sie wydaje ze jednak mamy dziewczynek maja latwiej w tym temacie. gdybym miala corke latwiej byloby mi "rozebrac sie" przed dziewczynka. "paradowanie" na golasa przed synkiem ( w sensie chlopcem-chodzi mi o plec) wydaje mi sie jakies takie hmm dziwne
nie wiem z czego to moze wynikac-wychowanie, stereotypy
Ale dlaczego dziwne? Nie wiem, dla mnie to naturalne, i to jakoś samo wyszło. Zabierałam go do łażienki od samego początku i po prostu tak jest nadal i nie widzę w tym nic niestosownego. Tylko też czasem się zastanawiam jak długo to będzie normalne. Tz. póki nie mówi, wiadomo. Ale później jakoś się obawiam ...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

Nina, mój tzt tez lubi spać na golasa, ja nie lubie, bo mi wieje jak np tzt uniesie noge itd i robi wiatr pod kołdrą (nie mylić z bąkami) .
hahahaha, rozwaliłaś mnie
Stary 2014-06-07, 21:19   #1592
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
To od początku ...

Blancia usnela.pol godziny temu wiec sie wygrzewam na słoneczku Uwielbiam taka pogode

Silver Daria switnie sobie radzi! Brawa! I mocno trzymam kciuki za Twoje zdrowko

Black ogfomne gratulacje za dotacje! Tym bardziej podziwiam za.odwage w podjeciu decyzji o wlasnej DG.

Bokeh mam nadzieje ze przepeowadzka.przejdzie lekko
Powiedz,takie bylo ciemne niebo na sesji?

Ewulka zycze Ci udanego wiwczoru .I bardzo sie ciesze ze osiagnelas spokoj

Neti rewelacyjne wyniki i tyle pozytywnek energii w Twoich postach

Szaja a gdzie fotki z wycieczki rowerowej?

Laurko dobrze ze z Malym lepiej A czym zamujesz sie w pracy? Przepraszam jesli pisalas i nie doczytalam

Lenova wracaj do nas

Pstryczku,Debrah ciesze.sie ze wyniki Waszych dzieci lepsze wyniki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fewciu, tak 10 minut później byla burza

Stary 2014-06-07, 21:21   #1593
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Co do nagości. Kąpię się i przebieram przy Blance,nie widzę w tym na razie problemu. Za to jak TZ wychodzi z wanny,to Blanka chce go lapac albo pokazuje paluszkiem i pyta "cio to?"

Dziewczyny trzymacie leki dzieci w lodowce?

niektóre tak, te, na których jet podane, że trzymać w temp. poniżej 25 stopni.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:25   #1594
bokeh
Zakorzenienie

co do nagości, to ja latam na golasa np z łazienki do pokoju, tż tez czasem wychodzi w negliżu.Na razie nie widzę w tym nic złego,nie wiem jak potem tzn ja na pewno nie bede zbyt epatować nagością a jak już sie zdarzy to tak normalnie do tego podejśc. A z tż...no pewnie bedzie sie zakrywal recznikiem. Nago nie spimy wiec nie ma problemu :-P

Stary 2014-06-07, 21:30   #1595
Kija80
Zadomowienie

Ja w lodówce trzymam to co ma być w lodówce tzn na czym piszą że przechowywać w temp 2-8 stopni czy tak jakoś. Antybiotyki np. Albo niektóre probiotyki. Zwykłych leków nie, chyba że byłoby bardzo gorąco. Poniżej 25 stopni to chyba wszystko się powinno trzymać? Albo prawie wszystko...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

A goła po domu nie paraduję Przed małą tak ale przed moim siedmiolatkiem to już nie bardzo... Tylko cycami świecę przy karmieniu
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:30   #1596
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ja w lodówce trzymam to co ma być w lodówce tzn na czym piszą że przechowywać w temp 2-8 stopni czy tak jakoś. Antybiotyki np. Albo niektóre probiotyki. Zwykłych leków nie, chyba że byłoby bardzo gorąco. Poniżej 25 stopni to chyba wszystko się powinno trzymać? Albo prawie wszystko...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

A goła po domu nie paraduję Przed małą tak ale przed moim siedmiolatkiem to już nie bardzo... Tylko cycami świecę przy karmieniu
Ja tak samo

Stary 2014-06-07, 21:31   #1597
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

Ale dlaczego dziwne? Nie wiem, dla mnie to naturalne, i to jakoś samo wyszło. Zabierałam go do łażienki od samego początku i po prostu tak jest nadal i nie widzę w tym nic niestosownego. Tylko też czasem się zastanawiam jak długo to będzie normalne. Tz. póki nie mówi, wiadomo. Ale później jakoś się obawiam ...

---------- D
No wlasnie, u mnie tak samo.

wlasnie czytam na grupie fb komentarz
......................... ...........
" Moja 24 m córka też tak robi ale od niedawna,jak ma zły humor,albo chce pokazać że to ona rządzi,tylko u nas to niby bunt 2 latka.Jak czegoś jej zabraniam to albo krzyczy i płacze ale płacz jest bez łez,tylko wymuszajacy,albo np: w czwartek walnela z główki o drzwi od pokoju,daliśmy jej z mężem karę siedzenia na łóżku i się nie ruszania,ale to mało co pomogło.Chyba trzeba przetrwać to wszystko,i patrzeć tylko czy krzywdy sobie nasze pociechy nie robią"

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:34   #1598
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
super!
fajna data

ja sobie nie wyobrazam kapac sie z dzieckiem. chodzi mi o logistyke
nasza wanna jest za mala na MNIE i dziecko, ktore jest ciagle w ruchu i raczej nie posiedzi w wodzie dluzej jak minute... spacery w wannie to jest to co tygryski lubia najbardziej
My mamy duza wanne. Ale mala lazienke ;p to jest chyba 3m na 1,5m. Stojac zmiesci sie jedna osoba

Cytat:
Wiesz co, nie wiem, tak jakoś napisałam ten 3r.ż. Ogólnie ja nie mam z tym problemu, bo ja się przebieram przy Amelce, kąpie i no nie wiem, nagość jest, ale tylko taka 'dozwolona'. Chciałam poznać Wasze opinie, bo czytalam troche na innych forach i wlasnie dla niektórych ludzi jest to nie pojęte, jak mozna się rozebrać/kąpać przy dziecku. Dla mnie to normalne raczej. Czekam na Twoje spostrzeżenia w takim razie, które tak ładnie opiszesz

Nina, mój tzt tez lubi spać na golasa, ja nie lubie, bo mi wieje jak np tzt uniesie noge itd i robi wiatr pod kołdrą (nie mylić z bąkami) .
ja tez zawsze spie ubrana, nawet w skarpetkach. Zawijam sie w nalesnika, a jesli spimy na lyzeczke to tz musi ciasno przylegac do mnie, zeby nie wialo mi w plecy

Cytat:
Co do nagości. Kąpię się i przebieram przy Blance,nie widzę w tym na razie problemu. Za to jak TZ wychodzi z wanny,to Blanka chce go lapac albo pokazuje paluszkiem i pyta "cio to?"

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46795062]normalnie
wchodzę do ubikacji, to drzwi tylko na klamkę gdy jestem sama z dziewczynami, mogą wejść w każdej chwili, chociaż nie jest to szczyt marzeń ale tu paradoksalnie procent na przyszłość - mam za sobą rozmowę po co kobiecie wkładki i kiedy A. będzie miała włoski wychodzę spod prysznica, wycieram się - też nieraz wejdą, jeśli muszę się przebrać przy nich to się przebieram i tyle. Nie epatuję ich swoją nagością, ale nie robię dramatu z rozebrania się czy ich wejścia. P. też, tzn wejdą mu do toalety (D. dzisiaj ofiarnie rwała mu papier ) czy dobijają się do prysznica, bo tata koniecznie potrzebny, ale tu on po prostu zasłoni się ręcznikiem, naturalnie tak, nie robiąc atmosfery nerwowej i A. już od dawna wie, że dziewczynki mają dziurki, chłopcy siusiaki, a pupy mają oboje Nie kąpiemy się razem, bo mamy brodzik z prysznicem.

ja też życzenia Ewulce składam, baw się dobrze!

Deli, gratulacje

my dzisiaj w zoo, pogoda cudo!

Fotek z wycieczki niet

nie, ale chyba tylko dlatego, że sami takie rzadko jemy

wędzonego łososia żarła

Super studia uczyłam się języka 2 lata, BARDZO dobrze mi się go uczyło

wiesz, wydaje mi się, że jeśli przestaniesz robić z nagości tema tabu, to przestanie wyć [/QUOTE]

To Agatka juz doinformowana :P Pamietam jak raz mloda wparowala mi do lazienki gdy siedzialam na wiadomym miejscu i probowala odkleic wkladke od majtek i porwac ja

Black gratulacje i chcialam na Ciebie nakrzyczec, za pisanie o nowym serku Tutti Polecialam dzis po niego do Biedry mimo, ze jej nienawidze Pycha!

Kupilismy sandalki http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329902
Rozmiar 19, i tak przyduzy ....

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:40   #1599
Kija80
Zadomowienie

Ja mam inny problem. Chłopcy mają siusiaki a dziewczynki co?? Bo mi się żadna nazwa nie podoba Do Ani tak mówić nie muszę ale Grześ się pyta czemu Ania nie ma siusiaka i co w takim razie ma a ja w sumie nie wiem... Tzn. raz pytał jak Ania siusia to mu powiedziałam że ma specjalną dziurkę, nie drążył tematu, ale zastanawiam się co powiem trzyletniej Ani. Że musimy umyć dziurkę ? Od razu zastrzegam że cipka odpada bo dla mnie brzmi wulgarnie (ponoć dość często tak mówią do dzieci), bożenka to bardziej na nasze forumowe potrzeby... Jak byłam mała to była w modzie sikula ale to takie brzydkie jakieś Co myślicie?
Stary 2014-06-07, 21:42   #1600
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Wiesz co, nie wiem, tak jakoś napisałam ten 3r.ż. Ogólnie ja nie mam z tym problemu, bo ja się przebieram przy Amelce, kąpie i no nie wiem, nagość jest, ale tylko taka 'dozwolona'. Chciałam poznać Wasze opinie, bo czytalam troche na innych forach i wlasnie dla niektórych ludzi jest to nie pojęte, jak mozna się rozebrać/kąpać przy dziecku. Dla mnie to normalne raczej. Czekam na Twoje spostrzeżenia w takim razie, które tak ładnie opiszesz

U nas dokładnie tak samo: )

Cytat:

Te które trzeba trzymać to tak.

Ola ostatnio tak samo zrobiła jak TZ sue przebierał.

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:46   #1601
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Ja mam inny problem. Chłopcy mają siusiaki a dziewczynki co?? Bo mi się żadna nazwa nie podoba Do Ani tak mówić nie muszę ale Grześ się pyta czemu Ania nie ma siusiaka i co w takim razie ma a ja w sumie nie wiem... Tzn. raz pytał jak Ania siusia to mu powiedziałam że ma specjalną dziurkę, nie drążył tematu, ale zastanawiam się co powiem trzyletniej Ani. Że musimy umyć dziurkę ? Od razu zastrzegam że cipka odpada bo dla mnie brzmi wulgarnie (ponoć dość często tak mówią do dzieci), bożenka to bardziej na nasze forumowe potrzeby... Jak byłam mała to była w modzie sikula ale to takie brzydkie jakieś Co myślicie?

my mowimy kuciapka w sumie fakt, ciezko znalezc ladne okreslenie

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:49   #1602
szklanka19
Zadomowienie

Ja też przebieram się przy Ewie normalnie, czy jak mi płacze pod drzwiami ubikacji to jej otwieram jak jesteśmy same, ale kąpać się razem nie możemy, chyba, że ja byłabym ubrana, ale to z wiadomych przyczyn. Jak Ewa widzi odkryte piersi to nie przepuści żadnej okazji, żeby się do nich dorwać, także dziwnie by ta kąpiel wyglądała

Meneq taksówkarz mnie zszokował. Takie tani taksówki, że im się nie opłaca jeździć czy o coś innego chodzi? U nas też autobus w takiej częstotliwości, a pociągi na wydawałoby się podstawowej trasie jeżdżą tak rzadko, że normalnie żal się robi.

Byliśmy dzisiaj obejrzeć sandałki, ale ceny mnie rozwalają. Ewa dobrze chodziła w Emelkach i Superfit, ale kurde, tyle kasy na buciki na góra trzy miesiące Także idą upały, a my ciągle nie mamy sandałków

Kurcze też już zaczynam się martwić, że Ewik się nie odezwała po badaniu
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:54   #1603
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej
Odnośnie nagości to mój tz miał pewnego rodzaju opory ale wytłumaczyłam że takie małe to nie postrzega ciała w seksualny sposób tylko jak każdą inną część ciała i poskutkowało. Był czas że chciał ciągnąć tz instumentem jak dzwonkiem ale przeszło hihih. teraz jest spokój. Ja też nie mam oporów. W ten sposób mam nadzieję zwalczymy tabu nagości i wstydu. Podejście Szaji bardzo racjonalne.
My u t. klasycznie......
Ewulka udanej impry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:56   #1604
Konto usunięte

Cytat:

" Moja 24 m córka też tak robi ale od niedawna,jak ma zły humor,albo chce pokazać że to ona rządzi,tylko u nas to niby bunt 2 latka.Jak czegoś jej zabraniam to albo krzyczy i płacze ale płacz jest bez łez,tylko wymuszajacy,albo np: w czwartek walnela z główki o drzwi od pokoju,daliśmy jej z mężem karę siedzenia na łóżku i się nie ruszania,ale to mało co pomogło.Chyba trzeba przetrwać to wszystko,i patrzeć tylko czy krzywdy sobie nasze pociechy nie robią"

rozumiem, że jak mała kichnie albo się przewróci to kolejna kara, bo przecież miała się nie ruszać?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
My mamy duza wanne. Ale mala lazienke ;p to jest chyba 3m na 1,5m. Stojac zmiesci sie jedna osoba

ja tez zawsze spie ubrana, nawet w skarpetkach. Zawijam sie w nalesnika, a jesli spimy na lyzeczke to tz musi ciasno przylegac do mnie, zeby nie wialo mi w plecy

To Agatka juz doinformowana :P Pamietam jak raz mloda wparowala mi do lazienki gdy siedzialam na wiadomym miejscu i probowala odkleic wkladke od majtek i porwac ja

Agu musiałam przykleić kiedyś bo bardzo chciała, ale od razu stwierdziła, że niewygodne.

Śliczne butki!

Cytat:
dziurki

u nas cytryna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 21:57   #1605
sylwietta1988
Zakorzenienie

witam sie sobotnie wieczornie
Zwazywszy, ze młode zarządziło pobudke o 5,55 a spacyfikowane padło dopiero przed 21- to był długi i intensywny dzien Wieczorem juz po scianach chodzil ze zmeczenia a walczył, zeby go nie przytulic.... Az padł sam, jak siedział, tak zasnął

Najpierw prywata: na zakupach dzis byłam, wiecie taki bazar mydło/pachnidło/powidło za całą stówencje obkupiłam sie jak caryca 2 topy (po 5 ), szorty dzinsowe (10), baleriny(15), sandały na koturnie(15), koronkowa bluzka (20), spódnica szyfonowa (20) i jeszcze mi dycha została na dobre ciastko

Młodemu kupowałam kaszkiet nowy, polew na maksa zakłada mu babka czerwony na głowe, zdejmuje i oddaje. Zakłada zielony, to samo. Zakładam czerwony- o dziwo nie zdejmuje. Pytam:podoba Ci sie? YHY. Dac lusterko? DAĆ. Przegląda sie i radosne TAAA. Sprzedawczyni wykładała sie na siedząco Niedługo mi dziec portfel sprzątnie i ruszy na samodzielne zakupy

A teraz, z cyklu: jak zaoszczędzic sporo kasy Przechodze obok sklepu, na manekinie spódnica, patrze- taka jak moja, nawet firma ta sama. Pytam o cene- a babka z hollyłódzkim usmiechem- 180 Jak mi szczena opadła to do tej pory słysze echo tego łoskotu Bo ja moją mam z szafy mamy, sprzed jakichs dwudziestu kilku lat

A teraz nadrabiam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:00   #1606
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam sie wieczorowa pora.
Ale tu tematy na topie

Kuba tez jest przy mnie jak sie kapie. Jak siedze pod prysznicem to co kilkanascie sekund uchylam drzwi i sobie "kukamy"
Jak myje tylko glowe to obowiazkowo siedzi mi miedzy nogami i probuje dostac sie pod prysznic

Na kibelku tez mi zawsze asystuje.

W sumie nie myslalam nigdy o tym kiedy powinno sie to zakonczyc...
Czekam na wypowiedz Debrah

Mecz, mecz i po meczu
Cudnie bylo jak zawsze!! Ochypnieci z tata jestesmy oboje, mamy kilka autografow, tata ma pare zdjec z "gwiazdami", ja wygralam w konkursie koszulke i recznik, hahha Generalnie wyjscie bardzo udane!

Kubeczek zostal z t., strasznie mi go bylo zal, bo akurat pupka mu sie dosc mocno odparzyla, w histerie wpadl i nie chcial sie ode mnie odczepic, wtulony byl niczym malpeczka
Ale t. poszla z nim do piaskownicy i zapomnial o bolu...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-07 o 22:03
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:04   #1607
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

brak słów! !!!!

Cytat:
U nas mówiły do Oli wytrzemy, sumujemy pipunię, pipolka

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:05   #1608
pstryczek84
Zakorzenienie

Jak narazie to najlepiej wydane 149 zl
dziec jest poprostu wniebowziety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0812.jpg (126,8 KB, 35 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:07   #1609
Kija80
Zadomowienie

Szaja no właśnie chyba też uderzę w jakąś florę albo faunę Cytrynka? brzoskwinka? muszelka? wymiennie z dziurką w zależności od kontekstu
Stary 2014-06-07, 22:09   #1610
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

ja pierdziele!

Cytat:

Kupilismy sandalki http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329902
Rozmiar 19, i tak przyduzy ....
my tez dzis kupilismy butki
Rozmiar 23, taki akurat

Cytat:
dla mnie tez, strasznie nie lubie tego okreslenia
u nas mowilo sie psioszka albo normalnie pachwinki

Stary 2014-06-07, 22:10   #1611
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak narazie to najlepiej wydane 149 zl
dziec jest poprostu wniebowziety
Mini pstryk

kurna, czytam ciagle o kuchniach... już mi głowa pęka. Ciężki wybór ;/ \buziaki lejdis, ide w kime;p

Kija, moze biedronka?;p my tak mówimy hehehe;p i jak nina, pipka, pipulenka;p ewentualnie pipcia;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:10   #1612
nafiyqa
Zakorzenienie

Pstryczku, super!
Kurde, fajne te Wasze foteliki... Na pewno dzieci maja frajde!
Ale ja mam jakies opory, balabym sie jezdzic :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:17   #1613
Konto usunięte

Cytat:
Szaja no właśnie chyba też uderzę w jakąś florę albo faunę Cytrynka? brzoskwinka? muszelka? wymiennie z dziurką w zależności od kontekstu
Kija, a potem dziecko zaczyna robić odkrycia: w kąpieli młoda hasło: mamusiu, dziurka w pupie jest taka mała, że mi się paluszek nie mieści
Stary 2014-06-07, 22:19   #1614
pstryczek84
Zakorzenienie

bylismy dzis z mlodym u tej reh...
i sama juz nie wiem co myslec
wg niej mlody zle "trzyma" kregoslup, tzn jakas ta czesc za bardzo jest wypchnieta, jakas za bardzo cofnieta i stad te wystajace zeberka
i jedna lydka leci troche do zewnatrz
powiedziala ze juz raczej nie ma sensu bawic sie "w pileczki i waleczki" i zalecila Vojte ja sie na tym nie znam, nie wiem co o tym myslec pokazala jedno cwiczenie, oczywiscie nie musze mowic jak szczesliwy byl Kuba podczas tego cwiczenia...
mamy cwiczyc 2 razy dziennie, zalecila tez buty orto, ze sztywnym zapietkiem i podeszwa Thomasa.
za miesiac kontrola. jak nie bedzie efektow to pomyslimy o wizycie u neurologa...
troszke mnie to dobilo...

Stary 2014-06-07, 22:20   #1615
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Pstryniu super fotelik

U nas Julo podglada nas pod prysznicem i ma rodoche jak woda lejemy po scianie ale nigdy nie pomyslałam o ogladaniu nas gołych w seksualny sposób ostatnio na basenie tez sie ze mna przebierał znaczy ładnie siedział na ławce dopuki nie zobaczył gołych cycy bo sie przypomniało ze moze by sie napił,

Dziewczyny Julo zawsze mało spał ostatnio tak jedna drzemka ok godzinny czasem druga popołudniu a od wczoraj zasypia ok 11-12 i spi 3 godziny normalnie schiza mam czy zyje mogło mu sie tak odmienic na spanie z dnia na dzień czy chorobe podjzewac a moze jakis skok i regeneracja potrzebna , zanzacze ze rano sen mu nie potrzebny standard ok 5 pobudka ostatnio szalał od 4,30 wiec wiecie wygladam jak zombie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:24   #1616
Konto usunięte

Pstryniu, Voyta jest poważny, w takiej sytuacji ja bym konsultowała gdzie indziej jeszcze. W ogóle tą metodę najczęściej stosuje się w mocnych przypadkach - np. porażenie móżgowe, jakieś przykurcze, niedowłady.
Stary 2014-06-07, 22:25   #1617
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black gratulacje i chcialam na Ciebie nakrzyczec, za pisanie o nowym serku Tutti Polecialam dzis po niego do Biedry mimo, ze jej nienawidze Pycha!
Wybacz. Musiałam Wam napisać, bo jest cudowny.

Cytat:
Ja mam inny problem. Chłopcy mają siusiaki a dziewczynki co?? Bo mi się żadna nazwa nie podoba
U nas jest pipcia.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:26   #1618
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
bylismy dzis z mlodym u tej reh...
i sama juz nie wiem co myslec
wg niej mlody zle "trzyma" kregoslup, tzn jakas ta czesc za bardzo jest wypchnieta, jakas za bardzo cofnieta i stad te wystajace zeberka
i jedna lydka leci troche do zewnatrz
powiedziala ze juz raczej nie ma sensu bawic sie "w pileczki i waleczki" i zalecila Vojte ja sie na tym nie znam, nie wiem co o tym myslec pokazala jedno cwiczenie, oczywiscie nie musze mowic jak szczesliwy byl Kuba podczas tego cwiczenia...
mamy cwiczyc 2 razy dziennie, zalecila tez buty orto, ze sztywnym zapietkiem i podeszwa Thomasa.
za miesiac kontrola. jak nie bedzie efektow to pomyslimy o wizycie u neurologa...
troszke mnie to dobilo...
Zmien lekarza zadnej Vojty chroń Was Panie Boże a tekst bawic sie z wałeczkami swiadczy o jej poziomie, pomyslcie o Tapingu a butki Dawidki Wasze które nosi Julo bardzo chwala wszyscy wiec moze warto wrocic do wyzszych butów
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 22:32   #1619
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46795834]Pstryniu, Voyta jest poważny, w takiej sytuacji ja bym konsultowała gdzie indziej jeszcze. W ogóle tą metodę najczęściej stosuje się w mocnych przypadkach - np. porażenie móżgowe, jakieś przykurcze, niedowłady.[/QUOTE]

no wlasnie boje sie ze wrec malemu zaszkodze. owszem, pokazala jak to robic, robilam, potem to razem opisalysmy ale i tak sie boje. to trzeba uciskac konkretne miejsca a jak sie dziecko wyrywa bo nie chce zostac w bezruchu to wez tu znajdz to konkretne miejsce do uciskania
z kim to skonsultowac? z neurologiem czy z innym reh.?

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Zmien lekarza zadnej Vojty chroń Was Panie Boże a tekst bawic sie z wałeczkami swiadczy o jej poziomie, pomyslcie o Tapingu a butki Dawidki Wasze które nosi Julo bardzo chwala wszyscy wiec moze warto wrocic do wyzszych butów
z butami nie mam probemu, juz kupilismy
taping ma byc na ta nozke ale to dopiero koniec sierpnia/wrzesien bo teraz bala sie odparzen

Stary 2014-06-07, 22:39   #1620
Konto usunięte

Pstryniu, w takiej sytuacji jednak neurologa bym wybrała, albo ortopedę - bo on od kości przecież? A na razie nie robiłabym ćwiczeń Dobrze Mika prawi - to naprawdę jest BARDZO poważny rodzaj ćwiczeń, na poważne schorzenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości