|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie |
|
2 | 6,90% |
| Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! |
|
4 | 13,79% |
| Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję |
|
10 | 34,48% |
| Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo |
|
10 | 34,48% |
| Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy |
|
0 | 0% |
| Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca |
|
3 | 10,34% |
| Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
matal - ja codziennie o 6:20 na nogach bo... budze chlopaow i wyprawiam do przedszkola/pracy
czemu nati ciagle sie drze? |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Moje dziecko wstalo o 7.40
![]() Zeby nie bylo to pobudki w nocy byly ![]() Zbieramy sie zaraz na spacer. A po poludniu idziemy do Zuzi do przedszkola na piknik rodzinny Malz jz ciacho zawiozl bo teraz moja "kolejka" wypadla ![]() W sobote spedzilismy popoludnie nad jeziorkiem. A wczoraj prawie caly dzien u Malza babci na ogrodzie. Lubie taki dni |
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
welmanowa powiedziała że prokop dedykowany jest do innych zadań,może castingi do mam talent
![]() mam tylko nadzieję że po wakacjach będzie jak poprzednio a tak w ogóle to hej w sobotę byliśmy na weselu,wybawiliśmy się super, Misiek trochę dał babci w kość, w niedziele wypoczywaliśmy razem na pikniku w mieście
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-06-09 o 08:20 |
|
|
|
#3364 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witam się z kawką, nic mi się nie chce, a mogłabym okna pomyć, bo już mało co widać. Ale przez tę pogodę nie mam siły na takie wyczyny Miłosz zrobił kolejną pobudkę o 5 i śpi już ponad pół godziny, no nie było opcji żeby go przetrzymać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kolejnego ząbkaa Tobie Kochana bardzo współczuję, jesteś przemęczona po prostu, bo wszystko na Twojej głowie Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
hej, hej
U nas kolejny upalny dzień ma być, więc Amela po pobudce o 6 poszła już na drzemkę na balkon ![]() Nie lubię upałów
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek super
crocsy w ddtvn
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-06-09 o 08:32 |
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście Emi budziła się w nocy, rano o 5:30 trochę się pobawiła i zasnęła. Właśnie słyszę w niani, że się obudziła, ale zdążyłam zjeść śniadanie ![]() Dziękuję Wam za słowa otuchy ![]() Cytat:
tylko, że moja mama jest słaba i ma skoki ciśnienia, t. też nie jest w pełni sił a poza tym nie chcę później, żeby mi ktoś coś wypominał ![]() Po tej wczorajszej imprezie bolą mnie mięśnie brzucha Byłam w sukience dość opiętej i musiałam wciągać cały czas brzuchola
|
|
#3368 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja uwielbiam, nie mam mocy ale i tak bardzo lubię ![]() Cytat:
jesteś ze wszystkim sama... a ten tekst o dziecku to już w ogóle dno i sto metrów mułu ![]() Cytat:
i tak było od początku jak się tam wprowadziłaś?Cytat:
Cytat:
to jest najlepsza akcja o jakiej ostatnio słyszałam Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przerzucam Amelke na bebiko. Witam sie z ranca i spadam. bosko jest bo jestem chora taki upal a mi zatoki trzasnely a burza taka w nocy byla ze poezja :/ |
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak choruję to w większości w lecie po zlocie we Wro mi zatoki poszły i do wczoraj mnie trzymało ![]() ile ja myślę nad bebiko jak Miki skończy rok, ale nie wiem jeszcze na 100%
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś przynajmniej ćwiczenia
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka ale masz pomysły
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w jakim czasie trzeba zuzyc puszke mleka? Najbardziej interesuje mnie enfamil. Chyba ze wszystkie tak samo.
Kasia a dlaczego po roku na bebiko? Cena? |
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po intensywnym weekendzie.
Wreszcie jesteśmy po chrzcie Upał był niesamowity, na szczęście w samym kościele w miarę przewiewnie. Zuzka trochę marudziła, najgorzej było gdy podeszliśmy do ołtarza, ale tatuś ją przytulił i momentalnie odpłynęła i spała do końca mszy w wózku. a jest to osiągniecie, bo msza trwała 1:55h! Odpust, 10 chrztów, masakra! W lokalu super, przepyszne jedzonko, cudowny tort (czekoladowy ale na zewnątrz biały), lody chałwowe Zuzia i rodzice zachwyceni prezentami Zuzia zwłaszcza Małpką z FP i Arką Noego (do Małpki się uśmiecha szeroko, a Arka ma tyle drobnych przedmiotów do dotykania, cudo), rodzice fotelikiem (Romer King Plus, w kropeczki, śliczny) i spacerówką (Baby Design Mini). Upał okropny, niby dopiero 9, ale chyba się nigdzie nie ruszamy na razie... Postaram się już być bardziej na bieżąco ;*
|
#3375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() A Natka pospała do 6.30 bezz budenia w nocy, dostała cyca, pobawiła się coś w łóżeczku i małż ją przejął jak się zbierał do pracy. Więc pospałam do 8 ![]() Cytat:
![]() a u mnie z jednej strony las i badziewia z drzew lecą, z drugiej strony zapylona ulica...jeszcze okna dachowe. no masakra,prawie świata nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aaaa w ogóle to Natka wcześniej robiła brawo machając dwiema łapkami w górę i w dół (bardziej jak kosi kosi) a od wczoraj ładnie bije brawo rączkami o siebie
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się po super weekendzie. Dawno tak nie wypoczęłam psychicznie, mimo że bardzo mało spałam. Byli znajomi i okazało się, że 6 dorosłych, 3 dzieci i 3 wózki to całkiem fajny zestaw na cały dzień w mieście. Byliśmy w zoo, potem na rynku do późna. Ola pierwszy raz poszła bardzo późno spać, ale ogólnie dała radę Jem śniadanko i trochę Was poczytam, o ile dziecko pozwoli, bo widać, że zostanie tylko ze mną w domu to noooda po takim weekendzie
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl jak jestesmy z TŻtem to on trzyma Korna, ale ten wtedy ryczy jak opętany.A nie chce, żeby się bał ubierania. Też się napocę teraz. Ubieram zazwyczaj na siedząco, ale pampa trudno tak założyć.
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Korn się nauczył dawać cześć
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka super, że chrzciny udane, ten fotelik też jest w mojej bazie- myślę nad rwf ale zobaczymy
![]() Motyl ja właśnie chłopaków wyprawiłam- pojechali do centrum rehabilitacji a ja idę pucować
|
#3379 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
witamy sie z domu dziadków Jasiek miał wczoraj tyle wrazen ze spał przez cały dzien ok. 1h! niestety nie wiem czy to, czy nadmiar wrazen był powodem do tragicznej nocy usypianie od 20 do 23 sen do 1.00 później nieustanny płacz do 4.00 i drzemka z trzema pobudkami do 7![]() jestem p0o kawie ale ewo zipię. mam nadzieje ze to kwestia nowego miejsca /łóżka (pierwszy raz spał poza domem) chociaz kiepsko to rokuje na wakacje![]() u nas tez skwar i upał! Cytat:
![]() moj sie nie przebudzi do konca a juz na raczkach jest i zasuwa do przodu ![]() Cytat:
dla Adama![]() Cytat:
przykro mi ze nie masz w nim wsparciaCytat:
zakładam pampa w pozycji na raczki, lub na stojaco. gorzej jak zaczyna uciekac i najgorzej z kupa zabawka interesuje sie max. z minute![]() Cytat:
Cytat:
![]() a prezenty super Zuzia dostała ![]() Cytat:
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo taki fotelik:
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę się pochwalić, że Kornel usnął wczoraj po 10 minutach placzu sam w łóżeczku, dzisiaj tak samo w południe, popłakał chwilę i zasnął sam.
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jade dzis po basen dmuchany dla młodego od rana siedzimy na kocu, teraz zasnal, wiec uciekam ogarnac troche spraw domowych i zamowic w koncu wózek.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!Teacherka,super że chrzciny udane,fajne prezenty.Czaszka,ale miałaś pomysł z tym pampem hehe.Ja używam chusteczek młodej do zmywania makijażu
Pochwalę się.Helenka się turla po całym pokoju i łóżku i nauczyłam ją robić papa![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Kornelka za nową umiejętność---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
super, teraz pójdzie już szybciutko, moja zaczęła robić foczkę, tzn leży na boczku jak modelka Emi coś niekumata do papa, uczymy się już 2 miesiące i nie robi ale fajnie bije brawo- odwrotnie
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
dla narzekajacych na oponkę http://powerworkout.blog.pl/2014/06/...u-na-brzuszki/
btw - wlasnie dlatego ze mam ten miesien taki krotki mam i oponke i masakryczne bole plecow... |
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka
za chrzciny w ten upał myślałam o Was, jak tam Zuzia daję radę świetne prezenty aaa i czekam na fotki ! z niecierpliwością Asiek jak tam w pracy ? do sdl na wakacje przyjadę w lipcu w drugiej połowie dla Kornelka
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-06-09 o 10:14 |
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
nie nadrobię, na ma szans ![]() Napiszę narazie co u nas ![]() Zuzia w od czwartku po kilka kroczków na czworaka robi No i moje dziecko dało mi pospać dziś, 1 raz od nie pamiętam kiedy. Poszła spać o 21, o północy dałam jej mleko, obudziła się o 6, wzięłam do siebie do łóżka, dałam jeść i pospała do 9.30 No i 25.06 do okulisty jedziemy, bo ma zeza i pediatrze ciężko stwierdzić czy to fizjologiczny czy nie, bo na oko jest więcej niż 5%. Ciesze się że udało nam się taki termin załatwić, bo w innym miejscu na przyszły rok były terminy Pogoda piękna u nas, zaraz się zbieramy na zakupy i na spacer.
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Ale upał ledwo dycham a leo to dopiero
zazdroszczę wam basenikow leo jeszcze nie siedzi na tyle pewnie wiec jak przyjdzie krytyczna godzina bede go chodzić w wanience bo co innego wymyślić.Kaska akurat w taki upał bedziesz myć okna ![]() teacherka super ze chrzciny udane ale prawie dwie godziny?! Nieźle prezenty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Malz jz ciacho zawiozl bo teraz moja "kolejka" wypadla 

i choć pewnie nie zauważylyście mojej nieobecności to mi się bardzo za Wami tęskni i źle mi bardzo, że nie wiem co u Was 
Ja już wysiadam, nie mam siły 
za kolejnego ząbka
tylko, że moja mama jest słaba i ma skoki ciśnienia, t. też nie jest w pełni sił 
Byłam w sukience dość opiętej i musiałam wciągać cały czas brzuchola 

i tak było od początku jak się tam wprowadziłaś?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a później będę zasypiać na stojąco