|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
trzymaj się cieplutko zwariować można
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
będę wyedukowana w każdej dziedzinie :P
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
vegetka trzymam kciuki za wyniki.
malwiska serio? Szczerze to nie patrzylam jak to sie mniej wiecej rozklada. To dobra wiadomosc mamy szanse nie przenosic
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Joanna współczuje trwającego remontu ... my już mamy wszystko zrobione, kuchnia 1,5 roku temu, pokój pół roku temu i teraz łazienka, sypialni nie ruszamy - mimo że ma już 5 lat to może jeszcze 5 i wtedy pomyslimy
no chyba ze łóżko nam się rozwali przy poczęciu kolejnego dziecka kolejny remont przwidujemy za jakieś 1,5 roku ale to już grubsza sprawa bo to będzie nasz salon, ze stołem - zeby mozna było przyjmować więcej osób - póki co imprezujemy u rodziców na dole ![]() Vegetka za kolejne wyniki agnes ja niby też na wolnym, a dwa razy w tyg jeszcze jadę do pracy poogarniać, myślałam na początku ciąży że nie dam rady a tutaj mogę smiało powiedzieć że gdybym pracowala w inny godzinach typu 7-15,8-16 to mogłabym dalej pracować, a że ja robiłam zazwyczaj do 20-21 to poszłam szybciej aby zaznac normalnego życia domowego, gdzie mąż wraca z pracy a żona czeka z obiadem ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
ciekawe co tam u sunfire - wie któras??? |
|
|
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam z sunfire gdzieś tydzień temu i powiedziała, że jak dojdzie do siebie i jeszcze ta latanina do szpitala do małego istne szaleństwo, to się na pewno odezwie
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska i super,ze pracowalas tak dlugo ja jestem ogolnie przeciwniczka siedzenia na zwolnieniu gdy nie ma do tego powodow medycznych albo wyjatkowo ciezkiej pracy. Pod tym wzgledem podoba mi sie irlandzie podejscie tu dziewczyny normalnie pracuja cala ciaze a jak cos sie dzieje to dostaje sie zwolnienie i tyle. Tutaj naprawde prawdziwe jest stwierdzenie ze ciaza to nie choroba. Ludzie sa sympatyczni ale nie ma czegos takiego jak ustepowanie ciezarnym itd nikt tego bedac w ciazy nie oczekuje. Nie ma takiego ciaglego szczypania sie z ciaza jesli przebiega prawidlowo oczywiscie. Ja pracuje na nogach caly czas i tez na drugie zmiany i mysle ze jeszcze bym dala rade w sumie moj macierzynski zaczyna sie 23 a teraz jestem na 2 tyg urlopie bo chce miec troche czasu dla siebie,moc sobie przygotowac wszystko i moc powiedziec ok jestem gotowa moge rodzic
|
|
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
Witam się po weekendzie. Podczytywalam Was oczywiście cały czas, ale jakoś nie mogłam się zebrać do pisania. Mamaya trzymam kciuki za wizytę :thumbup: Gratuluję wizyt i całuje mocno wszystkie mamuśki w szpitalach ![]() Jeśli chodzi o pranie ubranek (za które się wzięłam wreszcie) to piorę tak jak jest na metkach, najczęściej 40 stopni. Kupiłam dziś wreszcie kapcie do szpitala i śliczny śpiworek w tesco za 39 zł, jest promocja różne rozmiary. Wzór dla chłopca i dziewczynki. Kupiłam dla chłopca, jakoś mi różowy dziewczęcy nie podszedł w ogóle jest nowa kolekcja F&F i tyle super ubranek, że troiło mi się w oczach, ale opanowałam żądzę posiadania :pByłam dziś nadprogramowo u lekarza, bo od soboty bolał mnie kręgosłup jak podczas okresu. No i jest rozwarcie na 1 palec :banghead: Mam brać standardowo magnez i nospe, dużo leżeć i może jeszcze dwa tyg. wytrzymam. Jestem w lekkim szoku Tż oszalał i załatwia od rana kuriera po łóżeczko. Chodzi jak nakręcony, a ja dziwnie spokojna.Aha, Agnes, co do ciąży w Irlandii to zgadzam się z ich podejściem ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3999 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się w 37 tygodniu
Cytat:
Trzymam mocno kciuki![]() Cytat:
![]() Cytat:
I sporo części jest niedostępnych. Producenci sami nakręcają gospodarkę![]() U mnie straszliwie duszno. Nienawidzę takiej pogody. Muszę poszukać mojego wiatraka Miałam dziś prasować wyprane ostatnio białe ciuszki, ale chyba poczekam z tym na deszczową pogodę. |
|||
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, Panna Migotka, gratuluję dobrych wiadomości
Oby wszystko przebiegało zgodnie z planem ![]() Mamaya, zupełnie zapomniałam o Twoim pytaniu, nie bij Będę zdawać prawko na Bemowie. Miałam jechać tam dziś, by zapisać się na egzamin państwowy, ale w obecnej sytuacji muszę to obgadać z tż, bo istnieje realne zagrożenie, że zacznę rodzić zaliczając jazdę na łuku :pWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-06-09 o 13:11 |
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie mam sily, wiatrak ciagle chodzi a i tak strasznie duszno |
|
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
kto oprócz mnie dziś pracuje?
ahhh dziś miałam w planie prasować to co wczoraj pralam ale chyba odpuszczę w taki upal..Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka miała nakaz leżenia a przechodziła tydzien ... oczywiscie mam nadzieje że niedługo urodzisz i ie doczekasz 40tc
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Wow domi_oo szalejesz
slyszalam, ze z rozwarciem mozna jeszcze jakis czas chodzic, ale to juz raczej loteria, albo sie uda albo nie, musisz byc juz gotowa no i egzamin to niest dla ciebie zbyt duzy stres? Zeby nie wywolal porodu...
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh.. Jutro ide do gina to zabacze co mi powie. Moze zostawi mnie w szpitalu i dadzą cos na wywolanie? ![]() Powiem Wam, ze nie boje sie porodu, ale za to jak sobie o tym pomysle to mam straszną tremę. |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie teraz te, które już rodziły w duchu się z nas śmieją, bo nie wiemy co tak naprawdę nas czeka
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya udanej wizyty i czekamy na wieści z terminem
![]() Panna Migotka gratuluje, musisz być teraz dobrej myśli i doczekania Dzidziusia za 9 miesięcy ![]() Ja ciuszki miałam w 60 ` i prasowalam. Pralke mam amice, działa bez zarzutów 6 lat już, dla nas przy kupnie sprzętu duże znaczenie ma klasa energooszczednosci. Vegetka trzymaj się jeszcze, jestes działań, dasz rade. |
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
Fame ja też już się męczę w upałach, więc z jednej strony cieszę się, że jest opcja trochę wczesniejszego rozpakowania. A Tobie życzę porodu w taki terminie, w jakim sobie zażyczysz
![]() malwiska też słyszałam o takich przypadkach, że trzeba leżeć bo zagrożenie porodem, a potem 42 tygodnie i wywoływany poród. Nie chcialabym tak rybka trochę zaszalałam, rzeczywiście teraz trochę mamy załatwiania przez to, żeby jak najszybciej być w gotowości. Wszystko było dograne, ja całą ciążę bez żadnych problemów, na spokojnie sobie chodziłam, torba niespakowana a tu klops |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, o rety! Rozwarcie + Bemowo = poród
Życzę Ci z całego serca, żebyś trafiła na egzaminatora, którego ja miałam - pan Myszko Bo chyba wciąż jest tak, ze oni jeżdżą z WORDu do WORDu Jestem słabo w temacie, bo prawo jazdy robiłam już trochę lat temu ![]() W każdym razie zaciskaj mocno nogi Laska! Dzisiaj miał być taki straszny upał w Warszawie a tymczasem 23 stopnie, zero słońca Tak to ja lubię w ciąży
|
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya nadal tak jest, tyle, że egzaminatorów mniej, kiedyś było ponad 100, teraz podobno ok.35 na całą Warszawę. Zobaczymy jak będzie z tym moim egzaminem, pewnie TŻ da mi zakaz w tej sytuacji
![]() A Ty już po wizycie??? Bo czekamy na wieści
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
pszczola odpusc prasowanie skoro idziesz do pracy tymbardziej w taki upal odpocznij przed.
domi haha powiedz egzaminatorowi ze moze asystowac przy ewentualnym porodzie zycze ci powodzenia na egzaminiehaha ja pospalam 2godz takie lenistwo brzuch nadal sie stawia zobaczymy co to sie wydarzy. Do lekarza umowilam sie na sobote. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-09 o 15:19 |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, nie, wizyta wieczorem
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Fame i svelta ja tez sie nie balam pierwszego porodu, tak chyba jest jak sie nie wie co nas czeka. Wiemy, ze mimo wszystko na koniec czeka nas nagroda, to czego tu sie bac
ja bylam bardzo podekscytowana i ciekawa co to bedzie ![]() Teraz juz wiem czego sie spodziewac, ale mam niepokoje zwiazane z corcia. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- svelta a wy nadal nie znacie płci? |
|
|
|
#4015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
rybka ja sie troche boje porodu ale tez jestem ciekawa tego bolu bo nie umiem sobie go wyobrazic. Uspokaja mnie tez to, ze w kazdej chwili moge poprosic o znieczulenie a to daje duzy komfort. Natomiast stresuje mnie fakt ze nie wiem kiedy
to nastapi, nielubie takiej niepewnosci. No i juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc jak wyglada synus. |
|
|
|
#4017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że jest możliwość, a sam komfort psychiczny tym spowodowany już chyba wiele daje ![]()
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
Agnes, nie, ja w pracy byłam dziś od 8 do 16.. Teraz juz w domu jestem, ale nawet nie mam weny żeby ściągnąć pranie ze sznurka.. Zjadłam kupę truskawek i teraz leżę..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#4019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy kobieca psychika ma jakiś wpływ, bo ja nastawiłam się na 12-13 czerwca hehe może akurat wtedy urodzę ![]() Cytat:
![]() w sumie u mnie może nie jest aż tak bardzo gorąco, ale jest duszno i coś z ciśnieniem, bo strasznie się czuję mam nawet spuchnięte stopy i nie widać kostek Cytat:
wiem, że będzie bolało, ale moze masz rację.. nie boję się bólu bo tak naprawdę go nie znam ![]() też jestem ciekawa jak wygląda moja Izka .. i tutaj przypomniało mi się jak kiedyś.. kilka lat temu pytałam moją mamę co czuła jak urodziła już moją siostrę i mnie. oczekiwałam odpowiedzi typu: wielką miłość itp. a ona na to ULGĘ Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-09 o 17:48 |
|||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fame tez slyszlam od mamus, ze milosc rodzi sie stopniowo to nie jest tak ze wychodzi z ciebie to dziecko i juz kochasz je tak bardzo bardzo. Dziewczyny mowia, ze z czasem ta milosc narasta. Pewnie u kazdego inaczej ale nie dziwie sie ze mama mowila o uldze. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-09 o 17:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

ja już po codziennej dawce kroplówek, miałam dziś badanie ginekologiczne - wszystko w porządku. Na jutro mam zlecone pełne badanie usg i próby wątrobowe, więc się dowiem czy coś spada...
trzymaj się cieplutko
zwariować można 
za kolejne wyniki
w ogóle jest nowa kolekcja F&F i tyle super ubranek, że troiło mi się w oczach, ale opanowałam żądzę posiadania :p

Oby wszystko przebiegało zgodnie z planem
Będę zdawać prawko na Bemowie. Miałam jechać tam dziś, by zapisać się na egzamin państwowy, ale w obecnej sytuacji muszę to obgadać z tż, bo istnieje realne zagrożenie, że zacznę rodzić zaliczając jazdę na łuku :p

Jestem słabo w temacie, bo prawo jazdy robiłam już trochę lat temu