|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie, czy jest to możliwe, że od tego ciągłego ślinienia się mały dostał wysypkę na policzkach i na brodzie?
Edytowane przez sharey Czas edycji: 2014-07-20 o 23:08 |
|
|
|
#3693 |
|
Gang Iren
|
Hej.
My po chrzcinach. Wszystko dobrze, impreza udana, pogoda też była OK. Paula trzymam kciuki, żeby ułożyło się jak najlepiej dla ciebie!
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, gratulacje za chrzciny
![]() Cebulowa- sprytnie zrobiłaś z tym wiatrakiem, że wczoraj go zorganizowałaś. Ja jakoś daję radę bez ale chyba jakoś się leciutko ochłodziło P.S. Też Cię pamiętam z poczekalni- ciągle byłaś w podczytujących tak jak ja
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U mnie też dzisiaj Afryka ... teraz w cieniu pokazuje mi już 31C ![]() na 19 idę dzisiaj na pierwsze zajecia aerobicu i chcę męża wyciągnąć żeby z małą w wózku mnie odprowadził bo wcześniej to żadne wyjście z dzieckiem nie ma sensu w taki skwar.
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do poczytania np tu: http://www.srokao.pl/2013/05/analiza...w-owadowe.html http://dziecisawazne.pl/naturalne-sp...-i-inne-owady/ Tymkowi też robią się małe krosteczki na brodzie. Przypuszczam, że to od ślinienia i macania się po buzi rączkami. gratulacje! |
|
|
|
|
#3697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy co tam z tymi zębami wyniknie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fakt, podczytywałam od samego początku. A że dużo polegiwałam w ciąży z tabletem w ręku, a jak powszechnie wiadomo - ciężko się pisze z tego dziadostwa - to nie pisałam. A teraz mocno tego żałuję, bo dziewczyny pouciekały na FB i ja nie wiem co u nich, a ciekawi mnie bardzo. Aerobic.... kurka... Weźcie mi zasadźcie kopa na rozpęd.
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
już się drugi miesiąc wybiera
|
|
#3699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bronek bardzo lubi spać na boczku albo na brzuchu i zlewa mu się ślina i śpi tak z policzkiem na tym. Wtedy najbardziej ma to zaognione. Już moja noga tam więcej nie postanie... |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze spacerku właśnie. Nawet nie jest tak źle dziś. Upału w każdym bądź razie nie ma. Słońce co moment przysłania jakaś chmurka i wieje lekki wiaterek. Mogę więc rzecz, że jest całkiem przyjemnie.
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
My wyszłyśmy właśnie z psem dookoła bloku i pot mi po doopie spływa... masakra jakaś.
23Paula23 -- i jak ?? jak wizyta ??
|
|
#3702 |
|
BAN stały
|
A więc jestem iiii... dostalam skierowanie na jutro na bete bo lekarz stwierdzil że nic nie może powiedzieć... Na usg niby widać "cos" ale on nie może nic stwierdzić. Mi to wyglądała na mlodą ciąże bez bijącego serduszka więc albo to pierwsze tygodnie albo fałszywy alarm...
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!A wyniki bety będą jutro czy musisz czekać do pojutrza z ostateczną wiadomością? |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3705 |
|
BAN stały
|
Niestety pojutrze a jaki wynik bety wskazuje ciąże? Bo nie mam pojęcia...
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paula trzymam kciuki. A jeśli chodzi o wynik to powinien być tego samego dnia. Ale może to zależy jakie laboratorium. Senira, no więc wzięłam d.upę w troki i postanowiłam poćwiczyć z Mel B........ Wymiękłam w połowie. Z moją kondycją jest gorzej niż myślałam.
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
Paula, jeśli kryje się tam Maleństwo, to gratulacje
I dużo, dużo zdrówka Wszystko się poukłada po Twojej myśli, zobaczysz! U nas skwar okrutny. Nie cierpię upałów. Automatycznie włącza mi się smerf maruda
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
Paula- kciukasy aby było po twojej myśli
My dzisiaj uprawiamy protest przeciwko słońcu i siedzimy w domu... Na zewnątrz upał straszny, czekam na wisczor aby się trochę ochlodziło. Jeżeli jutro będzie taka pogoda to pojedziemy nad zalew aby posiedzieć sobie pod drzewem i poczuć odrobinę chłodnego powietrza z nad wody Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie ja robiłam badania wynik do 5 to było brak ciąży ale hormon ten jest tak "czuły", że nie ma możliwości pomyłki bo szybko skacze. Ja w ok. 5 tyg miałam 738
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś spacer dosyć spory. Trochę się bałam, bo pochmurno było ale w trakcie wyszło słońce i zrobiło się bardzo gorąco.
Wracając z zakupów zaczęło kropic ale w końcu nie padało. Za to Mała po raz pierwszy sama przekręciła się z pleców na brzuch. Trzy razy. I zaczęła pełzać. I się teraz zacznie... Edytowane przez The light Czas edycji: 2014-06-09 o 21:48 |
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
paula czyli czekamy na betę,ja nie miałam robionej także Ci nie pomogę w tej kwestii.Zachodząc w 2 ciąże poszłam za wcześnie do gina bo nie było widać zarodka,po 2 tygodniach usłyszałam bicie serduszka
bety nie chciałam robić bo bałam sie rozczarowania że znów nie wyszło a przez te 2 tyg.żyłam nadzieja ze się udało i sie udało
|
#3714 |
|
BAN stały
|
Witam
Bylam dziś na badaniach jutro okolo 10 będą wyniki. Noramlnie z tego stresu mam jedzeniowstręt, boli mnie glowa, mdli mnie i chyba do jutro się wykonczę. Dowiadywałam się czy jest możliwość zapłacić zeby mniec dziś wyniki ale niestety nie ma takiej opcji bo wysylają próbki do katowic i jutro dostają wyniki dopiero.... Na dodtek jestem wściekła bo kupilam małemu zabawki skoczka, krzesełko uczydelko i stoliczek edukacyjny z fisher price w dość atrakcyjnych cenach i co dupa... już powinny być u mnie a tu cisza baba telefon ma wyłączony od 2dni na maile nie odpisuje a z tablicy wszystkie ogłoszenia usuneła mam nadzieje że to nie jest kolejna oszustka bo szlak mnie trafi... Dopiero z jednym się szarpaliśmy bo zakupililiśmy na allegro przewód elektryczny za 1500zł i przez 1,5mc wysłuchiwalismy kitów że już wyslal (jakieś 10razy) albo inne bajery konto na all mu zawiesili ale wkoncu doszedł mam nadzieje że te zabawki tez wkoncu dostane... ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Polecam sklep super koszyk mają pampersy w dośc atrakcyjnej cenie + do każdej paczki dokładają paczkę chusteczek nawilżających i zabawke z fisher price i powyżej 150zł wysylka gratis zakupiłam 3 paczki i dziś mają przyjśc ciekawa jestem zabaweczek http://www.superkoszyk .pl/search.php?text=P3024 link musiałam tak bo inaczej nie wchodzi Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2014-06-10 o 11:00 Powód: poprawa linku |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że musisz czekać. Zajmij się dzieciątkiem, postaraj się nie mieć ani sekundy na myślenie to może będzie Ci łatwiej doczekać jutra. A co w ogóle w tej sprawie mówi Twój Mąż? Straszne mieliście przygody z tym sprzedawcą z allegro! Najważniejsze, że dostaliście towar w odpowiedniej jakości. Oby teraz tak samo się skończyło. W sumie to na tej tablicy też musi być jakiś regulamin- może napisz do administratora? Fajnie, że ten sklep dodaje zabawki do zamówienia. A jakie już Ci wysłali? Czy dopiero pierwszy raz zamówiłaś? |
|
|
|
|
#3716 |
|
BAN stały
|
Dopiero pierwszy raz zamowilam dziś sie okaze co to za skarby :P
No otóż właśnie tablica się odcina od tego całkowicie bo pod każdą wiadomością jest że przelewając pieniądze na konto robie to na własną odpowiedzialnośc i takie tam... A mój mąż hm... przyjmuje to w ciszy... jego jedyny komentarz damy sobie rade a jak już mnie poniosło (bo milczal JAK ZAWSZE) i go ochrzanilam to stwierdził że co by nie powiedzial to już nic nie zmieni a woli się mi nie narażać bo nerwowa teraz jestem... ech... ale wiecie jak to jest od 6 do 16 praca potem szybki prysznic obiad i myk na plac muruje i wieczorem kąpiel w ktorej zasypia czasem kolacja i tak co dzień więc jakby nie bylo w jego życie to zbyt wiele nie wniesie... czasem są takie dni że maly go wogóle nie widzi, czasem się tylko z nim przywita no a mi samej ciężko... Jakby nie maluszek to chyba bym tu zwariowała, nie mamy tu rodziny znajomi ech z tym też ciężko bo tu nikogo w naszym wiek nie ma albo mlodzież 17lat albo przed 40 mieszka tu możę z 10rodzin i tak siedzę cale dnie tyle chociaz że co miesiac moja mama na tydzień przyjeżdza... Normalnie chce mi się już płakać z bezsilności... |
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Paula to czekamy niecierpliwie na wynik.
Co do nieuczciwych sprzedawców to ja się boję kupować na tablicy z wysyłką. Jeśli tam to tylko w mojej miejscowości i z odbiorem osobistym. Bo o ile na Allegro jest w miarę bezpiecznie, bo jakaś tam ochrona kupujących jest, komentarze można sprawdzić itp to na tablicy nie. Współczuję takiej sytuacji, ale miejmy nadzieję, że zabawki dotrą szczęśliwie do Ciebie. Ja właśnie dostałam pierwszą @ po porodzie. Dziwne, że tak późno, bo już od 1,5 miesiąca nie karmię piersią. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Patrzę właśnie na ten sklep superkoszyk i liczę. Paczka pampersów 4 162 szt kosztuje 145,99zł to mi wychodzi 0.9zł za pieluchę. Gdzie tu super cena???
|
#3718 |
|
BAN stały
|
Spojrz na mniejsze paczki i przelicz ja kupiłam paczke 82szt za 63 zł + paczka chusteczek + zabawka z fp + darmowa wysyłka to moim zdaniej jednak się opłaca bynajmniej jak dla mnie bo ja nie mam co liczyć na okazje w hipermarketach bo mieszkam tam gdzie "psy dupami szczekaja a diabeł mówi dobranoc
" i tu w promocji paczka pielusz 4o iles kosztuje 69zł ale przeglądają np allegro to i tak wydaly mi się najtansze może żle szukałam :P
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre chociaż to,że mama Was odwiedza. Mężem się w takim razie nie przejmuj, skoro z niego taki milczek. Chociaż pewnie wolałabyś usłyszeć co on myśli. Gdyby wypowiedział swoje obawy to z jednej strony było by Ci raźniej, z drugiej strony mogłabyś się bardziej bać tej sytuacji. Więc może lepiej, że on milczy ![]() Nie wiedziałam, że na tablicy tak jest... Cytat:
Ja kupuję pieluchy tecsowe- tesco loves babies i nie narzekam
|
||
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
paula że też musiał ci sie trafić nie rzetelny sprzedawca
nie lubię jak sprzedawcy mają wyłączony tel.i żadnego kontaktu z nimi nie ma.ja jak robię zakupy na większą kwotę to płacę za pobraniem,w dniu w którym urodziłam Artura okazało się że sprzedałam ciuszki po Milce i totalnie zapomniałam z tego wszystkiego że coś wystawiałam na all ale trafiłam na wyrozumiałą kupującą,której się gesto wytłumaczyłam i przesyłkę dostała prawie miesiąc od zakupu![]() na tablicy szukam ogłoszeń w pobliżu z odbiorem osobistym bo fakt,że nie ma żadnej ochrony czy gwarancji przy zapłacie z góry.kupowałam raz na tablicy ale ze sprzedającym umówiłam się że wpłacam na konto pieniadze za przesyłkę a za towar przy odbiorze ![]() co do męża to może lepiej że milczy póki sytuacja jeszcze nie jest jasna? jutro jak będziesz mieć wyniki warto usiąść i pogadać od serca mój mąż też należy do milczków gdy go coś "męczy" i często muszę wyciagać od niego siłą o co biega
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

jedynie lekarz na koniec trafił mi się bardzo fajny
a wiesz, że mój robi dokładnie to samo
Nie dziwię się, że masz uraz...

16.06.2012