|
|
#1683 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
cudny fryz![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
Pytam bo ja zawsze przegotowaną podawałam/podaję, i nie wiem czy moge podac od razu kupną maluchowi Doczytałam u wujka google, że tak, i powinna to byc zrodlana, nie mineralna. Jak to jest u Was?
|
||
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
My podajemy od jakiegos juz czasu filtrowana z Brity, mleko tez na niej robimy. Wczesniej podawalismy wode BD w kartonikach
|
#1685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślisz, że po paru ciastkach miała nadmiar cukru i takie efekty? Nie spodziewałabym sie, biorac pod uwage ile cukru jest w niektorych produktach, ktore matki daja dzieciom, chociaz co organizm to inna reakcja, wspolczuje nocki---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- 8:00 a Ola spi..... w nocy 2 pobudki z płaczem (ostatnio niestety tak sie dzieje ) a teraz jeszcze spi, moze to zoo wczorajsze ja wykonczyło
|
||
|
|
|
#1686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to bylaby wspaniala noc! Zwykle zasypia ok 22, co najmniej 5 pobudek i ostatecznie wstajemy o 6. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Kciuki! Daj znac jak sobie Julo z tz poradzili. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Zdarza sie nieprzegotowana, jest i z cytryna, jest prosto z lodowki. Nie znam przeciwskazan |
|||
|
|
|
#1687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle ![]() Cytat:
Dokładnie, superowa ![]() Czy tylko ja nie używam stroju dla dziecka ??? Cytat:
![]() Ilość taka jak u nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie na weekendzie była siostra, i Oli jak jest anołek to przez te dni była taki marud że hej. Mam nadzieję ze to przez zęby. Wczoraj byliśy nad zalewm na pizzy, Oli wniebowzięta bo pozwoliłam po wodzie chodzić ale w drodze powrotnej tak koncertowała ze zmęczenia a usnąć nie mogła bo za dużo rozpraszaczy; nawet w domu nie mogła zasnąć bo już takie zmęczenie było. Ale jak padła to spała i spała. Za to w nocy płacze, jęki, oboje się nie wyspaliśmy. Ale za to huśtawka stoi, pisakownica jest . Co prawda husśtawaka stara po Młodej bo nie zdążyliśmy zamówić nowej ( Tż nei wieżył ze zdąży do piatku postawić konstrukcję).No i samochód w końcu będzie czarwony bo co Tż się zdecydował wreszcie i dzwonił to okazywało się ze tego akurat jużnie ma....masakra, myślałam że kupujac nowy samochód to akurat kolor będzie można wybierać, przebierać. Dzisiaj Oli chyb aod 4 już nie spała, wstawłąm kilka razy, a to smoczek, pieluszka, picie, w końcu Tż wział do wózka, biedak, dzisiaj idzie na II mzianę a jutro znowu rano pobudka do Oliwki.
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mineralna daje niskozmineralizowana. Nigdy mineralnej nie przegotowywalam. Kranowke filtruje ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
A jak wytlumaczyc jazdy zawsze po niemowlecych slodyczach i spokoj bez nich? Yae nie je cukru, poza tym, ktory jest naturalnie w owocach i niestety ten w chlebie i szynce |
||
|
|
|
#1689 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() my tez musimy w tym tyg wybrac sie do fryza z mlodym Cytat:
chyba ze wy bierzecie juz wyprodukowany to wtedy daja co jest na stanie akurat Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Nie było mnie trochę, bo dużo się działo i jakoś nie miałam weny na pisanie. Podczytywałam za to troszkę ![]() Julia zapewniła nam weekend pełen wrażeń, a poza tym faza "mama" w pełnej krasie. U nas jest teraz coś takiego, jak Debrah pisała wczoraj. Chcemy się zamieniać z tz, ale nie bardzo to działa, bo Mycha MUSI mieć mnie w zasięgu wzroku, a najlepiej tuż obok. Oczywiście, jak już tz wyjdzie z Młodą na spacer czy wreszcie uda mu się ją czymś zainteresować, to jest ok, tyle tylko że bardzo trudno o to. Taki etap. Dodatkowo oboje z tz mamy w tym okresie alergię - ja już kicham na całego, oczy załzawione, u niego podobnie, więc spacery to nie lada wyzwanie ![]() Z tego, co pamiętam: Fewciu, Silver - jak dziewczynki pięknie same jedzą! U nas jeszcze daleka droga do tego... Silver, Lady, Bokeh - piękne zdjęcia! Bokeh - powodzenia w przeprowadzce! Mała - kciuki za szczepienie! Mika - kciuki za wyjazd! Sylwietta - dużego masz synka już Moja by nie wytrzymała godziny w kościele Pisałyście o kąpieli - u nas było tak, że praktycznie z dnia na dzień Mycha przestała lubić się kąpać. Minęły 2 miesiące - z dnia na dzień polubiła na nowo. Co więcej, wczoraj odmówiła kąpieli w swojej wanience (do tej pory wstawialiśmy jej wanienkę do naszej i mogła sobie chlapać do woli) i zażyczyła sobie kąpiel w dużej wannie. Dorasta mi dziewczyna W ogóle jestem pełna podziwu, jak laska, która nie umie mówić, jest w stanie ciałem, gestem, ruchem zakomunikować swoje potrzeby ![]() Lecę do roboty. Przeszedł nam koło nosa fajny deal, więc trzeba będzie się postarać znaleźć coś innego ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spacery maseczke i okulary zakladajcie! Bardzo pomoze |
|
|
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudny!Dzień dobry! Meneq : sa różne badania i teorie na ten temat - ale ja wierzę, że korelacja jest. Od dziecka dużo zależy pewnie, od tego jaką dietę ma na co dzień, ale jak wam się drugi raz coś takiego dzieje - to jest o czym myśleć. Współczuję zasypiania - u nas bez gryzienia itp, ale też szaleństwo i syndrom dziecka ze stali bywał. |
|
|
|
|
#1694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolory sa oczywiście dostępne ale po pierwsze trzeba czekać ( a my nie mozęmy bo juz dzisiaj jest problem (Tż został bez samochodu z pustą lodówka) a po drugie to będą już modele tak jakby z 2015 roku wyposażone w jakiś dziwny nowy system ( wymagany przez UE) za który trzeba dopłacić kilka tysiecy, a jeszcze np w Rzeszowie nie zakładaja gazu więc nam odpada salon, do radomia nie opłaca się nam potem na przeglady jechać, i został tak napradę Kraków a tam wybór kolorów żaden. Zresztą dopwiedzieliśmy się że nei ma naszego koloru jak już zapłaciliśmy zaliczkę ( bezzwrotną). Cytat:
Jedziemy w piatek na integrację z pracy i właśńie nam jakiegoś animoatora za 25 zł od osoby dowalili. U mnie nikt tym nie jest zainteresowany i już zgrzyty są.
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies podstawy oporow? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Dziekuje! Zdarza nam sie to juz ktorys raz z rzedu i dlatego daje mi do myslenia |
||
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Tress nie gotujemy, dajemy prosto z Brity, tylko trzeba pilnowac zeby wode co 24h wymieniac, ale u nas nie ma z tym problemow, woda idzie na biezaco jak odstoi po fitrowaniu godzine to cud.
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, jeśli Yae nie je cukru na co dzień to oczywiście, może być winny.
Mika, kciuki! Też Dorka mniej je w upał, a wczoraj pasła się sama porzeczkami z krzaka
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
I kwaśne zjadła? wow.
Szaja: znalazłam gabinet SL obok siebie, poszukałam i dobry jest chyba - dzisiaj tam zadzwonię i się podpytam czy pora przyjść. |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46807752]Meneq, jeśli Yae nie je cukru na co dzień to oczywiście, może być winny.
Mika, kciuki! Też Dorka mniej je w upał, a wczoraj pasła się sama porzeczkami z krzaka [/QUOTE]Dziekuje! To teraz innego typu pytanie: na razie nie chce, zeby jadla cukier, ale kiedys taki dzien nadejdzie, ze zacznie. Jak w lagodny sposob wprowadzic cukier? Bo jezeli porcja cukru, ktora jest dozwolona juz u niemowlat szesciomiesiecznych, tak na nia wplywa, to szczerze powiedziawszy nie mam pomyslu, jak sobie z tym poradzic. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-06-09 o 10:46 |
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas wczoraj pierwsza krew się polała Hania potknęła się i przejechała podbródkiem po skórzanej kanapie. cały zdarty, do tego przygryzła sobie język i właśnie z niego krew poleciała![]() do tego nauczyła się dłubać w nosie silver, bokeh cudne Dziewczyny Lady niech Pietraszko odda trochę tych włosów Hani ![]() tress u nas woda nadal przegotowana bo picie musi być ciepłe;p mała u nas z jedzeniem dużo gorzej kciuki za szczepienie! a i powiem Wam, że Hania zrobiła się bardzo tatusiowa raz nawet tatuś musiał usypiać na drzemkę bo się go domagała
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzimy potrzeby płacić za kogoś kto na siłę będzie nas do jakichś zabaw wyciągął, tym bardziej że i tak kupę kasy płacimy. Poza tym z dzieckiem uwiązanym do mojej nogi a ni ja a ni Oli nie skorzystamy z animatora a Tż prędzej by umarł nić zapłacił żeby ktoś mu czas organizował.
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Heja....witam się po weekendzie...nadrobiłam dwie ostatnie strony bo na więcej nie mam czasu..dziecko w końcu śpi więc lece cwiczyć a i poprasować musze więc czasu mało...
Bokeh i Silver....dziewczęta piękne....a ja chyba też musze kupić bańki ![]() Pstryku...ja cały czas gotuje wode do kaszki i mleka...jakoś tak z kranu prosto dawać??? nie wiem...sama piję tą z kranu no my mamy głębinówke..ale jakoś tak nie wiem...można??? No to lecę kochane....bo roboty dużo... a w piątek wyjeżdzamy na tydzień na Mazury... i w końcu z tż troche czasu razem..bo ostatnio jak tż wróci z pracy to leci do drugiej "za ścianę" do teściów remonty robić LADY....od piątku nie czwartku nie biegałam..do dziś mam mega zakwasy na udach od przodu..możliwe że to od biegania i to tak długo?? a noi przliczylam że przebiegłam 1,7 km a nie 2 czy tam ile pisałam...
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie mogę sie dodzwonić do przychodni-chyba aparat sie im zepsuł albo coś bo z żadnego tel nie idzie sygnał ![]() U nas jedzeniowy bunt nadal trwa,Oskar wstał ze słowami na ustach "mniam,mniam" zrobiłam mleko-odepchnął butle i do widzenia,zrobiłam chleb z masłem i pokroiłam pomidora w kosteczkę,chleb wypluł a pomidora wrypał dwa plasterki (takie grubsze). Później zjadł pół kiełbachy swojskiej ugotowanej (ale z tych mniejszych takich) i wypił 3/4 picia z bidonu 355ml. Zobaczymy jak apetyt dopisze jak wstanie,nie mam pomysłu co mu dawać jeść skoro wszystko jest be! Meneq- przypomnisz przepis na te placuszki ziemniaczane? ![]() Silver,Bokeh- dziewczynki cudne
|
#1705 |
|
Lurker ;)
|
Dziewczyny ile porażek w życiu w życiu może zaliczyć jedna osoba? Ją już chyba wyczerpałam limit do konca... Pozdrawiam z wanny.
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka-jaka może być przyczyna że mocz małego z nocy ma dziwnie intensywny zapach?
![]() Taki drażniący nos ![]() Nie wiem czy w dzień też się zdarza bo muszę poobserwować ale normalne to?
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Little, co się stało?
![]() Witam się z Wami po weekendzie. Byłam wczoraj na spływie kajakowym, spaliłam sobie kolana, bo się nie posmarowałam na nogach (przecież są w w kajaku, na pewno się nie opalą! - tylko nie pomyślałam, że w sumie kolana mi wystają Dziewczyny, prośba - jakby to nie był dla Was problem, aby udostępnić na facebooku - http://allegro.pl/show_item.php?item=4317879855
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-09 o 12:12 |
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ofkors.
Innej bym tu raczej nie wstawiała z taką prośbą.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

przypominam, ze 2mies temu bylismy u fryzjera 
Pytam bo ja zawsze przegotowaną podawałam/podaję, i nie wiem czy moge podac od razu kupną maluchowi
Myślisz, że po paru ciastkach miała nadmiar cukru i takie efekty? Nie spodziewałabym sie, biorac pod uwage ile cukru jest w niektorych produktach, ktore matki daja dzieciom, chociaz co organizm to inna reakcja, wspolczuje nocki
) a teraz jeszcze spi, moze to zoo wczorajsze ja wykonczyło
za tz, ale na pewno da sobie rade
nieźle 

22.05.2008
14.08.2011

Hania potknęła się i przejechała podbródkiem po skórzanej kanapie. cały zdarty, do tego przygryzła sobie język i właśnie z niego krew poleciała