W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-09, 13:35   #3781
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty.
Zauważyłam , że moja Mała chyba nie lubi upałów jak mamusia, bo fika tylko rano i wieczorem. ;-)

i również dziękuję za kciuki .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 13:36   #3782
White Cafe
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
C.
Powodzenia wam życzę na dzisiejszy wizytach.
Ja zaczynam się stresowac moja. A to dopiero o 20 oby z serduszkiem bylo wszystko ok ;-) Proszę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymamy za Was kciukasy!!!

Z tymi tesciowymi to jest tak (przy najmniej z moją) ze ona sama obecnoscia juz mnie wkurza!! W wielkanoc, kiedy przytylam max 3 kg ona do mnie z tekstemooo jak sie na buzi zaokraglilas, jakie pultyny dostalas! A do drugiej synowej (tez w ciazy) ooo a Monia jakie ma place na twarzy. Wrrrrrrr, a terax ostatnio u niej bylismy (byly jeszcze jej sąsiadki) a a ona: ii jak tam moj Marcelek? A ja z zacisnietmi zebami: jaki Marcelek? A ona w smiech, hahshs i: wiem przeciez ze Mikolajek. Wrrrrr ale tak jak mowie, jestem na nia cieta (mam swoje powody) i ona po prostu nieustanne mnie denerwuje.na szczescie nie widuje jej bardzo czesto.

U mnie taki upal Ze dogorywam. Zrobie sobie kawke mrozona
Stary 2014-06-09, 13:36   #3783
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam , że moja Mała chyba nie lubi upałów jak mamusia, bo fika tylko rano i wieczorem. ;-)

Mój też się leni, jak jest gorąco!

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 13:36   #3784
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hejka

Nadrobię Was pózniej, a teraz wpadam tylko zameldować że i ja jestem po wizycie. Miałam robione USG, waga dziecka szacowana na ten moment to 1.7 kg więc chyba całkiem spory chłopak , ułożony główką w dół, co da się odczuć. Wg USG to 31 tc, czyli rozumiem że jutro zaczynam 32 tc? Wg OM oczywiście 32 tc + 3 d, więc rozbieżność w terminach pozostała.

W weekend zakupiłam część dalszą wyprawki, kilka paczek pampków bo były w dobrej promocji, w tym 2 małe od 2 do 5kg , które wezmę do szpitala. No i zakupiłam rzeczy dla siebie, tzn podkłady poporodowe, majtki siateczkowe i mini kosmetyki, bo nie chcę brać pełnowymiarowych opakowań. Teraz jeszcze muszę dokupić jakąś piżamkę do porodu, myślę o koszuli ale musi się rozpinać z przodu żeby móc dzieciaczka od razu do piersi utulić. Poprzednim razem musiałam całą koszulę podwijać aż pod brodę, nie było to komfortowe. Macie jakieś typy, pomysły?

Z innych rzeczy, pozostaje mi odświeżyć gondolę, fotelik samochodowy i łóżeczko ale to pozostawiam na ostatni moment. W najbliższym czasie planuje spakować torbę dla siebie żeby stała już w kącie i sporządzić plan porodu, póki mi się chce. Torbę dla dzidziusia spakuję trochę później,bo z tym nie będzie zachodu a jednak dla siebie rzeczy muszę zapakować sama, bo wiem najlepiej, co mi będzie potrzebne
Super, że wszystko w porządku. Oj duży ten twój mężczyzna

Dwie małe paczki pampersów to znaczy po ile? po 43 szt??
Bo zaczynam się właśnie pakować i tak się zastanawiam ile nam będzie potrzebne, a u nas w szpitalu jest jeszcze taka "moda", że na wyjście zostawia się paczkę dla biedniejszych matek ( nie wiem w ogóle czy one trafiają do tych matek, ale tego się nie dowiem).

Koszule do karmienia to ja mam coś takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...287745009.html
Siostra mi doradziła, bo powiedziała, że jak karmię to odsłaniam jednego cyca, później zapiną tą stronę i rozpinam drugą, bo w tych rozpinanych na środku do się pokazują dwa i czasami ciężko to ogarnąć. Ale wiadomo, zależy co kto lubi
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 13:37   #3785
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:

Mojemu Synusiowi tez nie pasi upal. W nocy fikal i dzis tez caly czas
Stary 2014-06-09, 13:40   #3786
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
ButterBear Przepraszam, że się wtrącam, ale tutaj masz link do HubiWorld
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930
Też u Niego kupowałam kilka rzeczy, ale nie dostałam gratisów, tak bardzo mi na nich nie zależało, ale napisałam maila to mi w momencie odpisali, że przepraszają i zlecają dosyłkę gratisów, więc czekam
Ogólnie jestem zadowolona z produktów, które u Niego kupiłam.
Dzieki

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mój lekarz np za wypisanie zwolnienia bierze 20zł i nie trzeba sie umawiac na wizytę tylko między innymi pacjentkami wchodzi sie na 2-3 min.

A propo zwolnień to dziś w TV mówili że wzrasta liczba kobiet będących w ciąży na zwolnieniu. W 2005r było to 15% a w 2013 18% wszystkich zwolnień.
Też to widziałam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 13:48   #3787
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Trzymamy za Was kciukasy!!!

Z tymi tesciowymi to jest tak (przy najmniej z moją) ze ona sama obecnoscia juz mnie wkurza!! W wielkanoc, kiedy przytylam max 3 kg ona do mnie z tekstemooo jak sie na buzi zaokraglilas, jakie pultyny dostalas! A do drugiej synowej (tez w ciazy) ooo a Monia jakie ma place na twarzy. Wrrrrrrr, a terax ostatnio u niej bylismy (byly jeszcze jej sąsiadki) a a ona: ii jak tam moj Marcelek? A ja z zacisnietmi zebami: jaki Marcelek? A ona w smiech, hahshs i: wiem przeciez ze Mikolajek. Wrrrrr ale tak jak mowie, jestem na nia cieta (mam swoje powody) i ona po prostu nieustanne mnie denerwuje.na szczescie nie widuje jej bardzo czesto.

U mnie taki upal Ze dogorywam. Zrobie sobie kawke mrozona

Ja właśnie dziś przeglądałam stronę - mozna się jakims przepisem zainspirować:

http://www.przepisynakawe.pl/?gclid=...FQIYwwodWb0ALw
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 13:52   #3788
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny przyjechało łóżeczko, jestem zakochana w tych wszystkich pierdółkach wrzucę wam potem zdjęcie jakiegoś jednego elementu, żeby pokazać wzór

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 13:55   #3789
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale nie piszemy o obrażaniu ciężarnych tylko o sytuacji kiedy teściowa powie nama np. że zaokrąglił nam się buzia. Czy to jest obraźliwe? Bo według mnie jeśli ma się z teściową dobry kontakt i się ja lubi to wtedy tak się tego nie odbiera, tak samo jakby to nam własna mama powiedziała. Dlatego piszę, żeby nie być przewrażliwionym i odróżniać niemiłe teksty od tych normalnych.
Mam się wkurzać za każdym razem jak mi mama powie, że w tych spodenkach wyglądam źle? No bez sensu, wolę żeby mi ktoś szczerze powiedział, że widać po mnie kg niż ściemniał jaka jestem śliczna skoro widzę, że tak nie jest. (Tekst o spodenkach usłyszałam wczoraj i wielkie "o matko" jak się dowiedziała, że tak na miasto poszłam )

I z drugiej strony, jak ktoś wam coś powie to się normalnie zwyczajnie odgryźcie i tyle.

Z innych, milszych, rzeczy, to w środę montują nam kuchnię. Chyba się popłaczę ze szczęścia, że to już koniec.
Ale co innego jak własna mama powie mi że w spodenkach nie wyglądam dobrze, a co innego jak teściowa wypali " Ale jesteś spuchnięta..." czy coś w tym stylu. Tak jak piszesz można powiedzieć coś normalnie, np.z troski o córkę a można coś niezbyt taktownie i wtedy kobiecie w ciąży może najzwyczajniej w świecie zrobić się przykro. Wydaję mi się, że komentarze, które opisywały tu dziewczyny, były właśnie obraźliwe, a co niektóre wręcz chamskie- np.że zbrzydła itp.

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Woda w termosie też fajna sprawa

ale mi się dziś nic nie chce. Nie mam natchnienia na nic. Gorąco jak cholercia, mąż w delegacje pojechał, a ja siedzę w domu i włąsnie mam iść 3 pranie powiesić... No a wieczorkiem wizyta - mam nadzieję, ze wszystko będzie super
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a ja o 15.30

trzymam kciuki za Twoją wizytę

mi tez stropy nie puchły do wczoraj kiedy to siedziałam na upale parę godzin i okazało się że sandałki sa za małe w obwodzie...ledwo mi się nogi mieściły...masakra jakaś przez te upały
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty Będzie dobrze !

Cytat:
Kurczę mój też od wczoraj wyjątkowo aktywny Bardzo często go czuję, lubię wtedy z Tż patrzeć na brzuch jak się mały przemieszcza, śmieszny widok
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:03   #3790
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mój też się leni, jak jest gorąco!

Cytat:
Ach te leniuszki nasze
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyjechało łóżeczko, jestem zakochana w tych wszystkich pierdółkach wrzucę wam potem zdjęcie jakiegoś jednego elementu, żeby pokazać wzór

Koniecznie się pochwal. Idę coś poprasować.

Stary 2014-06-09, 14:05   #3791
h4linka
Zadomowienie

Nadrabianie, cytowanie i doganianie Was graniczy powoli z cudem.

W temacie teściów i innych uprzejmości. Mój teść złoty człowiek, prawi mi komplementy zawsze, że nabrałam ładnych kształtów, że epatuje ze mnie radość itp. Teściową też mam spoko, mamy czasem jakieś drobne scysje, przez różnicę zdań. Nie usłyszałam od niej złego słowa na temat mojej ciąży, ale widziałam, że kilka razy ugryzła się w język. Chociaż tyle dobrego i raz mi powiedziała, że mi się puce zrobiły na policzkach, ale to akurat prawda i nie będę się gniewać.

Nikt inny mi nic złego nie powiedział, kilku znajomych zażartowało, że w końcu mam swój własny mięsień piwny albo, że szybko zaczęłam zbierać zapasy na zimę itp. Lubię żartować z ciąży, mimo wszystko mam duży dystans do brzucha i nie przeszkadzają mi takie rzeczy, mój tż już ma ksywę "stary Tymona"

Pierwszy raz w życiu mam nadzieję, że lato będzie zimne, mokre i w ogóle fe. Już pierwsze upały dały mi w kość. Dłonie i stopy mam jak balony, jestem cała spocona i ociężała, młody się nie rusza a ja już nie wiem co mam ze sobą robić.

Tż w końcu uznał, że ciąża to nie choroba ale też nie normalny stan, dostałam zakaz sprzątania, noszenia zakupów i robienia wszystkiego co jest aktualnie ponad ciężarówkowe siły. Mam dużo leżeć, siedzieć i odpoczywać z nogami w zimnej wodzie. Tym bardziej, że zaczęła mi się stawiać macica, kilka razy dziennie czuję, jak mi się napina cały brzuch i po chwili puszcza, po dłuższym spacerze czuję jak robi się ciężki i ciągnie mnie w dół.

Zaczęłam się strasznie bać, że urodzę wcześniej. Niby mam wyprawkę i wszystko porobione, ale nadal nie ruszyłam torby do szpitala i jakoś nie mogę się za to zabrać.

A no i zdjęcie z dzisiaj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-06-09 13.29.50.jpg (95,6 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-09 o 14:15
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:05   #3792
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie dziś przeglądałam stronę - mozna się jakims przepisem zainspirować:

http://www.przepisynakawe.pl/?gclid=...FQIYwwodWb0ALw
Mmmmmmmmmmmmmmmmmm pyyyyyyyyyychaaaa!
Stary 2014-06-09, 14:12   #3793
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Koniecznie się pochwal. Idę coś poprasować.
W taki upał ?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Pierwszy raz w życiu mam nadzieję, że lato będzie zimne, mokre i w ogóle fe. Już pierwsze upały dały mi w kość. Dłonie i stopy mam jak balony, jestem cała spocona i ociężała, młody się nie rusza a ja już nie wiem co mam ze sobą robić.
Tata mnie wczoraj "pocieszył" że w Tv mówili że lipiec będzie wyjątkowo gorący ....
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:15   #3794
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Gosia, szukam tego uzytkownika hubi_world na allegro i on nic nie sprzedaje teraz
Pytanie nie do mnie, ale ja tez Gosia
Nie chodzi czasem o tego użytkownika? http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930
Stary 2014-06-09, 14:25   #3795
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się wam pochwalić, że już na serio wzięłam się za kompletowanie wyprawki- powiedzcie mi czy warto inwestować podgrzewacz do butelek?? Widziałam też takie urządzenia 2 w 1- podgrzewacz i sterylizator w jednym. Macie w planach taki zakup?

A może nasze doświadczone mamusie się wypowiedzą ( Tasia, chilanes, twin-- maid, sara 85, pentuerka, justa_1978) czy to w ogóle warto
kupować?

dla mnie podgrzewacz niezbędny, to była pierwsza rzecz która kupiłam Miałam z tomme tippe, był włączony 24h na dobę. Nie musiałam czekać na podgrzanie wody, bo cały czas była ciepła, a przygotowanie mleka trwało chwile.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Czy ktos na tym watku ma normalna tesciowa????? Twoja wymiata, co za baba
Wiem ze powinnam zwolnic ale czuje ze nie moge sobie na to pozwolic, wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda a tu wszytsko w rozbiorce wiec chyba mnie rozumiesz
ja miałam super teściową, w pierwszej ciąży przynosiła mi owoce, robiła pierogi i inne pyszne rzeczy na które miałam ochotę. Nigdy złego słowa od niej nie usłyszałam. Niestety, minęło 4 lata jak nie żyje.

Cytat:
Co do podgrzewacza jeszcze to ja teraz nie kupuje, jesli ktos zapyta co kupic to powiem ze wlasnie podgrzewacz z tommy
Dziewczyny a kupujecie nianie elektroniczne? My mamy i uzywamy do tej pory, ale teraz bedziemy druga potzrbowac i chcemy lepsza teraz kupic bo ta brzeczy... Macie juz cos sprawdzonego?
nianię muszę kupić, bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza jak mieszka się w domu. Nasza niestety nie dawno popsuła się. Może powiem siostrze albo komuś innego jak będzie się pytał co chcemy.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy do szpitala bierzecie raczej komplety, pół-śpiochy i body, czy np pajacyki? czy i to i to?
Zastanawiem sie też jak macie z bodami? bo ja na 56 mam 6 z krótkim rękawkiem i 4 z długim i nie wiem czy nie za mało? Do szpitala idac za waszą rada wezmę z długim, lub pajacyki, właśnie nie wiem już sama
ja biorę body i śpiochy albo półśpiochy, u mnie w szpitalu zakładają tylko body i zawijają w becik

Cytat:
Ale przyznasz ze mnajpierw musisz ta wode gdzies podgrzac i wlasnie po to uzywalam podgrzewacza a nie po to zeby przetrzymywac tam zrobione mleko
Jak wstajesz w nocy ze 3 razy to przynajmniej dla mnie ucviazliwe jest isc do kuchni i podgrzewac wode, o to trwa, a dziecko..placze z glodu i sie rozbudza..
Jak masz kolo lozeczka podgrzewacz z woda juz zagrzana to wsypujesz odmierzone juz mleko do srodka , mieszasz i gotowe, 30 sekund to trwa
dokładnie

straszny upał, w domu mam chyba 25 stopni, masakra

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:30   #3796
UmiZumi
Rozeznanie

cześć u Was też tak gorąco, że żyć nie można?

Właśnie zjadłam obiad, a w kuchni mam 30 stopni! Mama rano umyła nam okna, zmieniła firanki, więc mamy znowu pięknie i czysto zrobi lam dwa razy pranie dzisiaj i pierwsze miałam po 2 godzinach w ogrodzie suche. Teraz suszą się firanki, pewnie już dosychają albo już można je ściągać.

Zaczynam powoli widzieć koniec szykowania wyprawki. Kocyki pokupowane, dzisiaj przyszła nam pościel. Jeszcze materacyk i rzeczy do kąpieli i klapki pod prysznic dla mnie, bo w starych nogi mi się nie mieszczą - puchnę, jak balon!

Jutro jedziemy z TŻ zobaczyć szpital, w którym chcę rodzić [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

co do ubranek do szpitala dla dziecka, to położna mi jakiś czas temu mówiła, żebym nie zabierała swoich tam gdzie chcę rodzić, bo ubierają w szpitalne, a położne na oddziele jak przebierają dzieci, to wrzucają wszystkie ubrania do jednego worka i wszystko trafia do pralni szpitalnej i ubranek się nie odzyska. Jutro jeszcze o to dopytam. Koleżanka tam rodziła - zachwycona opieką, ale też mówiła żeby swoich ubranek nie zabierać, tylko na wyjście trzeba mieć własne. Oddział l jest po remoncie - w kwietniu remontowali.
Stary 2014-06-09, 14:43   #3797
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa to jeszcze sie pochwale, siostra dala mi na urodziny kase na sesje brzuszkowa musze sie umowic )))

mialo byc ze marzy mi sie t.e.r.momix , nie wiem czemu mi zamazialo pewnie zeby reklamy nie robic... Widzialam pokaz i termomix.u i koher.sena i obydwa sa ok (zeby nie bylo ) tyle ze to piuerwsze mialam przyjemnosc sama uzywac i juz sie przyzwyxczailam.. ma to ktoras?
ja mam termomix, ale w sumie mało z niego korzystam mój tata go kupił kilka lat temu, bo on jest łasy na takie gadżety i z każdej prezentacji musi z czymś wyjść, ale wcale z niego nie korzystał i podarował go nam Myślę, że przy maluszku będę więcej korzystać

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
W piątek pojechaliśmy z TŻ wybierać wózek. Dobrze , że przygotowałam sie do tego tematu wczesniej, bo bez zadnej wiedzy byloby naprawde ciezko Zdecydowaliśmy się na ten:

http://www.markowymix.pl/esklep/home...cabriofix.html

kolorek szary CA14, a cały stelaż i koła białe - jest dość duży, ale lżejszy w porównaniu np.z Bebetto, łatwo sie składa, rozkłada, mam nadzieje, że naszej Dzidzi bedzie w nim wygodnie, do tego dobralismy fotelik Maxi Cosi Cabrofix w kolorze czarnym.Bylismy niemalże zdecydowani na fotelik recaro, piękny wizualnie (duzo ładniejszy niżMaxiCosi), super wykonany i 4 w ADAC, ale po wpjęciu go w stelaż wózka i do samochodu okazało się, ze dziecko jeździłoby na siedząco , a głowka leciałaby do przodu, a przeciez taki malenkie dzieci muszą lezec, a nie siedziec Dobrze, że to sprawdzilismy, dzieki mnie tak na marginesie .
Sprzedawca zrobił nam całkiem fajny rabat, wiec zacheceni zamówilismy jeszcze łóżeczko i mebelki . Mebelki takie:
http://lettadzieciom.pl/product-pol-...UX-popiel.html szafa, regał, komoda, półka nad komode

a łóżeczko takie:
http://www.sklep-tosia.pl/klups-nati-kokardka_p1360 zamówilismy z szufladą, mysle, że przyda sie na zapasy pampersów, chusteczek itd.

Jestem wiec bardzo zadowolona z zakupów Wózek ma być za ok 2 tyg, mebelki za 3, jak juz zrobimy remont w pokoiku.
Super zakupy! A Camarelo też jest moim faworytem, chociaż ciągle się waham pomiędzy nim a Tako City Move i nie mogę podjąć decyzji. W tych wózkach Camarelo niespecjalnie mi się spacerówka podoba, ale za to w gondoli jestem zakochana

Cytat:
Kurcze, czytam, że Wy prawie wszystkie już coś pierzecie, a ja nic. Mogłabym...ale czy potem mam to wsadzić z powrotem do worków? Nie przejdzie mi workiem? Nie zakurzy się? Bo komodę dla Hanki planujemy kupić i skręcić dopiero w drugiej połowie lipca
Ja też jeszcze nie piorę, bo nie mam gdzie tego układać. Z TŻ co chwilę mamy inną wizję, jednego dnia robimy Małej pokoik, wybieramy meble, a drugiego dochodzimy do wniosku, że to bez sensu, bo i tak na początku będzie z nami w sypialni. W sobotę robiłam porządki, żeby wygospodarować trochę miejsca na rzeczy maluszka, a dziś rano mi znów TŻ wyjeżdża z tekstem, że może jednak kupmy te meble dziecięce, bo się nie zmieścimy Mnie też troszkę przeraża koszt mebelków, bo cena takich, które mi się podobają to ok.2000zł. a w tej chwili jest tyle innych wydatków...

Cytat:
Ja też mam sporo rzeczy z ciucholandów. Biorę te niezniszczone i ceny są czasem śmieszne.
I pamiętam, że któraś z Was pisała, że dla starszych dzieci ciężko coś kupić. Nie zgadzam się, ja kupuję bardzo duzo dla siostrzenic i to są fajne rzeczy jakościowo po prostu trzeba trafić na dobre sklepy bo są takie, gdzie są same szmaty, a i takie, gdzie są naprawdę śliczne rzeczy.

Ja kupiłam sobie w czwartek spódnicę jest super, nie ciążowa, ale ma szeroką gumkę na brzuch, więc wygodna. Za 8 zł i po ciąży też do noszenia...
Ja się tak wciągnęłam w zakupy w ciuszku, że latam co tydzień i zawsze coś pięknego upoluję Tylko nie wiem w czym wyprać te rzeczy, żeby się wyzbyć tego specyficznego zapachu. Ty jak w czym planujesz je prać?

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Kurcze, wszystkie już macie prawie całe wyprawki więc i ja się w końcu zmobilizowałam i zaczęłam kupować. Zamówiłam od Hubi_world czy jakoś tak:
frida, gruszka do noska, cążki, szczoteczka do dziąseł, suszarka do butelek, szczotka do butelek, majtki jednorazowe paczkę 5 szt, majtki wielorazowe paczkę 2 szt, wkładki laktacyjne, patyczki z ogranicznikiem, szczoteczka z grzebyczkiem, dwa śliniaczki, paczkę podkładów poporodowych babyono (wyglądają na średnio wygodne, ale za tą cenę wolałam wziąć na wszelki wypadek, zanim wynajdę coś lepszego), krem do brodawek Avent, gryzaczek , 3 pojemniki do przechowywania pokarmów, zawieszkę do smoczka (smoczki mam), paczkę woreczków na zużyte pieluszki, płatki kosmetyczne duże, zestaw butelek tommee tippee i termometr do wanienki. 250 zł poszło
Co jeszcze powinnam kupić?
Dodam że mam przewijak, rożek, ręczniki z kapturkiem, a pieluszki tetrowe szyje mi babcia - chociaż ze dwie kolorowe ładne pewnie kupię
a z jakiej firmy wzięłaś wkładki laktacyjne? I ile sztuk? Bo ja dzisiaj też zapełniałam koszyk, ale akurat w internetowej aptece i w końcu wkładek nie kliknęłam, bo nie wiedziałam jakie wybrać.

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy sie orientujecie bo konczy mi sie zwolnienie 27 czerwca i chcialam isc wczesniej do gina na usg. Teraz mam 30 tydzien a wtedy bede miala 32. I chcialam isc na poczatku tyg 32 ale nie wiem czy mi wypisze zwolnienie. Mialam isc za tydzien na usg ale tak to bede musiala isc 2 razy a to bez sensu dla mnie bo trzeba placic to za co ja zaplace potem nie? Tylko za zwolnienie 80 zl o nie! Ile wczesniej przed koncem mozna wypisac zwolnienie?
Z tego co ja się orientuję to naprzód nie można wypisać zwolnienia. Za to można wypisać zwolnienie z datą wsteczną, 3 dni wstecz jest dozwolone.

Cytat:
halinka z taką figurą to ja się nie dziwię, że nikt Ci nic nieprzyjemnego nie powiedział Super wyglądasz, zazdroszczę

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:43   #3798
damcilapke
Rozeznanie

wyszła mi dziwna wysypka na brzuchu i na dekoldzie, strasznie swedzi. mialyscie cos podobnego? moze to od truskawek
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:45   #3799
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

co do ubranek do szpitala dla dziecka, to położna mi jakiś czas temu mówiła, żebym nie zabierała swoich tam gdzie chcę rodzić, bo ubierają w szpitalne, a położne na oddziele jak przebierają dzieci, to wrzucają wszystkie ubrania do jednego worka i wszystko trafia do pralni szpitalnej i ubranek się nie odzyska. Jutro jeszcze o to dopytam. Koleżanka tam rodziła - zachwycona opieką, ale też mówiła żeby swoich ubranek nie zabierać, tylko na wyjście trzeba mieć własne. Oddział l jest po remoncie - w kwietniu remontowali.
U mnie jest dokładnie tak samo z tymi ubrankami i siostra tak straciła piękny komplecik dla swej córci. Nam położna powiedziała tylko, że dla dzidzi mamy mieć tylko pampersy( tylko nie wiem ile), chusteczki nawilżane i maść do pupy (najbardziej polecała nam linomag, alantan- tylko nie wiem który i bepanthen - o nim mówiła, że mogę smarować nim również obolałe brodawki).
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:46   #3800
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku. Oj duży ten twój mężczyzna

Dwie małe paczki pampersów to znaczy po ile? po 43 szt??
Bo zaczynam się właśnie pakować i tak się zastanawiam ile nam będzie potrzebne, a u nas w szpitalu jest jeszcze taka "moda", że na wyjście zostawia się paczkę dla biedniejszych matek ( nie wiem w ogóle czy one trafiają do tych matek, ale tego się nie dowiem).

Koszule do karmienia to ja mam coś takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...287745009.html
Siostra mi doradziła, bo powiedziała, że jak karmię to odsłaniam jednego cyca, później zapiną tą stronę i rozpinam drugą, bo w tych rozpinanych na środku do się pokazują dwa i czasami ciężko to ogarnąć. Ale wiadomo, zależy co kto lubi
Pampki 2 paczki po 23 szt każda. Powinno wystarczyć. Nastepne dwie paczki już 32 szt w każdej od 3-6kg.

Cytat:
Nadrabianie, cytowanie i doganianie Was graniczy powoli z cudem.

W temacie teściów i innych uprzejmości. Mój teść złoty człowiek, prawi mi komplementy zawsze, że nabrałam ładnych kształtów, że epatuje ze mnie radość itp. Teściową też mam spoko, mamy czasem jakieś drobne scysje, przez różnicę zdań. Nie usłyszałam od niej złego słowa na temat mojej ciąży, ale widziałam, że kilka razy ugryzła się w język. Chociaż tyle dobrego i raz mi powiedziała, że mi się puce zrobiły na policzkach, ale to akurat prawda i nie będę się gniewać.

Nikt inny mi nic złego nie powiedział, kilku znajomych zażartowało, że w końcu mam swój własny mięsień piwny albo, że szybko zaczęłam zbierać zapasy na zimę itp. Lubię żartować z ciąży, mimo wszystko mam duży dystans do brzucha i nie przeszkadzają mi takie rzeczy, mój tż już ma ksywę "stary Tymona"

Tż w końcu uznał, że ciąża to nie choroba ale też nie normalny stan, dostałam zakaz sprzątania, noszenia zakupów i robienia wszystkiego co jest aktualnie ponad ciężarówkowe siły. Mam dużo leżeć, siedzieć i odpoczywać z nogami w zimnej wodzie. Tym bardziej, że zaczęła mi się stawiać macica, kilka razy dziennie czuję, jak mi się napina cały brzuch i po chwili puszcza, po dłuższym spacerze czuję jak robi się ciężki i ciągnie mnie w dół.

Zaczęłam się strasznie bać, że urodzę wcześniej. Niby mam wyprawkę i wszystko porobione, ale nadal nie ruszyłam torby do szpitala i jakoś nie mogę się za to zabrać.

ładny masz brzuszek, malutki

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale nie piszemy o obrażaniu ciężarnych tylko o sytuacji kiedy teściowa powie nama np. że zaokrąglił nam się buzia. Czy to jest obraźliwe? Bo według mnie jeśli ma się z teściową dobry kontakt i się ja lubi to wtedy tak się tego nie odbiera, tak samo jakby to nam własna mama powiedziała. Dlatego piszę, żeby nie być przewrażliwionym i odróżniać niemiłe teksty od tych normalnych.
Mam się wkurzać za każdym razem jak mi mama powie, że w tych spodenkach wyglądam źle? No bez sensu, wolę żeby mi ktoś szczerze powiedział, że widać po mnie kg niż ściemniał jaka jestem śliczna skoro widzę, że tak nie jest. (Tekst o spodenkach usłyszałam wczoraj i wielkie "o matko" jak się dowiedziała, że tak na miasto poszłam )

I z drugiej strony, jak ktoś wam coś powie to się normalnie zwyczajnie odgryźcie i tyle.

Z innych, milszych, rzeczy, to w środę montują nam kuchnię. Chyba się popłaczę ze szczęścia, że to już koniec.
Tak, trzeba mieć do siebei dystans i umieć z siebei czasem zażartować, ale nie oznacza to dawać po sobie jeżdzić czy pozwalać innym, by wylewali swój jad naszym kosztem. Mam jedna koleżankę, która celuje w "poprawianiu" humoru. Od najwcześniejszych etapów ciazy słyszę od niej, jaki to mam ogromny brzuch. Mówi to zawsze takim specjalnym tonem, chyba sprawia jej to satysfakcję. O innych ciężarnych znajomych wyraziła się jednak mniej pochlebnie, koleżankę, która zaszła w 2 ciążę po 8 mieś po 1 porodzie nazwała linią produkcyjna, a naszą lekarkę z przychodni rodzącą 3 dziecko w krótkim odstępie czasu od drugiego, "krową rozpłodową". Zastanawiam sie czasem, co moze powiedzieć jeszcze za moimi plecami.... Zawsze jej odpowiadam miłym tonem, ze przecież jestem w ciazy i chyba już zapomniała jak sama była i jaki ona miała brzuch, ale w pyskówki sie nie wdaje, bardziej mnie to śmieszy, ten brak taktu jaki prezentuje...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:47   #3801
Tasia34
Wtajemniczenie

Hejka
Ja od wczoraj nienajlepiej się czuję... Strasznie mnie głowa boli, marzę o aspirynie W ogóle mi słabo i nie mam siły na nic, nawet obiadu zrobić. Nie wspomnę już o spacerkach z Synkiem

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nie wokół pępka, tylko od pępka w dół tak nam tłumaczyła położna, chociaż chyba nie powiedziała, gdzie to 'w dół' powinno się skończyć - albo nie słuchałam, bo i tak wychodzę z założenia, że tam niżej to ma być na zero
Wokół pępka Zuken pytała, czy nam ciemnieją włosy
Aaaa... Ale ja tam się nie goliłam przed CC, nikt też mnie nie golił
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:51   #3802
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

U nas jak najbardziej rzeczy zabiera się wszystkie swoje, za to dostarczają za free mleko dla tych kobiet, które wybiorą opcję karmienia mieszanka. Pamiętam, że położna chodziła i kapała dzieci na sali (za zgodą matki, nie było obowiązku), ale nie było sytuacji, żeby ktokolwiek poza rodzicami przebierał dziecku pampersy czy ubranko! Kiedy to się dzieje, przecież matka jest obecna z dzieckiem na sali przez cały czas??? I wydaje mi się, że żadna położna bez zgody matki nie powinna kapać/przebierać czy też karmić maleństwa, a co dopiero wyrzucać cudze ubranka do jednego kosza z innymi...Dziwne to...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:52   #3803
anius_7
Wtajemniczenie

Dziewczyny, muszę zadać pytanie z serii głupich Nie znam się po prostu, więc pytam. Jeśli chodzi o podgrzewacz to jego się używa karmiąc sztucznym mlekiem czy przy piersi też? Przy KP to rozumiem, że jak się odciągnie mleko i chce się je potem podgrzać, tak? A jeśli chodzi o sztuczne mleko to jego się nie przygotowuje z gorącą wodą?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:58   #3804
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ja mialam sterylizator aventa ten duzy i nie lubialam go, wolalam gotowac butelki w garku.
Podgrzewacz mialam tomee tipp i nie wyobrazam sobie zycia bez niego odkad skonczylam karmic tomka byl wlaczony 24 h/dobre, Tomek strasznie ulewal i musial jesc czesto ale malo (np 3 razy w nocy) , wiec na biezaco mialam wsadzona butle z woda a jak sie obudzil towsypywalam mleko i w pol minuty jedzenie gotowe, dzecko nie zdazy sie rozbudzic i zasypia dalej..

aaa Mamusie kolejny niezbezdy hadzet to pojemnik na mleko (modyfikowane)- taki must have

ja mialam taki pietrowy, co jak ten:

http://allegro.pl/beaba-pojemnik-na-...233810237.html

U mnie kazda komora miala inny kolor i mozna bylo zapamietac w ktorej ile mleka jest, sa tez takie okragle, tamnsze ale nigdy nie wiadomo ktora przegrodka jest ktora wiec ja wolalm ten pietrowy, POLECAM!!

koniec wymadrzania

ale w jakim celu i jakich okolicznosciach uzywa sie tego pojemnika?
jakos nie moge sama wymyslic

a w podgrzewaczu to ile sie woda podgrzewa?

a na gazie nie mozna sobie wody podgrzac?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 14:58   #3805
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Tez mam taką nadzieję .
A brzuszek śliczny

Cytat:
W taki upał ?

Tata mnie wczoraj "pocieszył" że w Tv mówili że lipiec będzie wyjątkowo gorący ....
Też słyszałam o upałach w lipcu.
Musze czymś się zająć a jak prasuję to szybciej mi czas leci.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
straszny upał, w domu mam chyba 25 stopni, masakra
Ja mam chyba z 30 i do tego podłogi podgrzewane
A jak się czujesz ?

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Ja się tak wciągnęłam w zakupy w ciuszku, że latam co tydzień i zawsze coś pięknego upoluję Tylko nie wiem w czym wyprać te rzeczy, żeby się wyzbyć tego specyficznego zapachu. Ty jak w czym planujesz je prać?
Ja ciuszki z limpka piorę najpierw z naszymi z płynem do płukania, a potem już z małymi innymi ciuszkami.

Stary 2014-06-09, 15:11   #3806
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mamamarta moja mama ma t.e.rmomix i bardzo sobie chwali Uwielbiam zupę pomidorową z tego urządzenia

motylek piękne zakupy Mój wymarzony wózek i fotelik więc zazdraszczam strasznie i mebelki też śliczne

malutka Sterylizator już kupiłam bo i tak będę dziecku dawać do picia wodę także przyda się od początku Podgrzewacz też mam zamiar kupić ale dopiero później jak się okaże jakiej firmy butelki będą małej odpowiadać i czy będę karmić piersią czy nie

ButterBear zgadzam się z tym, że każde komentarze oprócz tych, że wyglądamy pięknie są zbędne w ciąży i ludzie powinni się powstrzymać Ja wystarczająco źle się czuję z dodatkowymi 15 kilogramami, rozstępami na brzuchu i boczkach, cellulitem po kostki i syfami na plecach i całym dekolcie, żeby ktoś mi jeszcze mówił że puchnę albo mam drugą brodę Ja WIEM, że tak jest ale nie wiem po co mi jeszcze ma ktoś to co chwilę wytykać

Dla odmiany moja teściowa mówi mi, że wyglądam pięknie i mam mały brzuch i ona jak była w ciąży z moim mężem na tym etapie to się toczyła a nie skakała tak jak ja
O taką mam kochaną teściówkę hehe

Halinka ale masz śliczny mały brzuchalek Wyglądasz pięknie

ewelajna to nie jest tak, że położne ubierają dzieci w te ubranka, przynoszą ubranka na salę albo na korytarz i tam sobie wybierasz i ubierasz dzieciaczka Chodzi o to, żebyś nie musiała swoich ciuszków brać do szpitala i wracać z perspektywą prania pierwszego dnia A co do kąpania to położna się pyta i idzie wykąpać dziecko no i wtedy nie patrzy czy ciuszki są nasze czy szpitalne i po prostu wrzuca je do prania

anius, polly wodę można podgrzać na gazie czy gdzie chcecie ale przy karmieniu z butelki jak wstajesz rano i zanim nagrzejesz wodę w garnuszku to trochę czasu mija...
W podgrzewaczu NIE podgrzewamy mleka tylko wodę Ta woda sobie tam cały czas jest, większość osób ma ten podgrzewacz podłączony do prądu 24h na dobę i po prostu jak się w nocy dzidzia obudzi to bierzemy tą butelkę z wodą, która ma już odpowiednią temperaturę, wsypujemy miarkę mleka w proszku, mieszamy i mamy mleko gotowe w 30 sekund
O to tutaj chodzi, żeby zaoszczędzić czas i wody nie musieć podgrzewać w garnku właśnie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 15:15   #3807
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
sie skraca

c...

Ponawiam pytanie o materace - doradzicie cos? Na lateks mam uczulenie i gryka tez odpadla. Zostala nam pianka i kokos ale odradzili nam materac KPK wiec zostaly tylko pianki. Ale ktory lepszy?
Hevea dwustronny
http://allegro.pl/materac-dzieciecy-...281810237.html
czy Fiki Miki z rowkami wentylacyjnymi i wzmocnionymi bokami do wstawania?
http://www.materacyk.pl/pl/materace-...kusny-sen.html

ja biore hevea, bo ma 2 strony dostosowane do wieku

swoja drogąnie wiedzialam ze mozna miec uczulenie na leateks...wszcedzie te lateksowe polecaja jako najbardziej antyalergiczne

Cytat:
Optymistko raczej wzięłabym ten z usztywnionymi bokami bo to ważne jak maluch zacznie wstawać.
Ja tez mam materac z Fiki Miki tylko lateksowy.

ale dlaczego to takie wazne? serio pytam, bo jakos nie widze związku

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
U nas jak najbardziej rzeczy zabiera się wszystkie swoje, za to dostarczają za free mleko dla tych kobiet, które wybiorą opcję karmienia mieszanka. Pamiętam, że położna chodziła i kapała dzieci na sali (za zgodą matki, nie było obowiązku), ale nie było sytuacji, żeby ktokolwiek poza rodzicami przebierał dziecku pampersy czy ubranko! Kiedy to się dzieje, przecież matka jest obecna z dzieckiem na sali przez cały czas??? I wydaje mi się, że żadna położna bez zgody matki nie powinna kapać/przebierać czy też karmić maleństwa, a co dopiero wyrzucać cudze ubranka do jednego kosza z innymi...Dziwne to...

to chyba zadkosc, kąpanie dzieci na sali...u mnie dzieci były zbierane do kąpieli i oddawali przebrane i czyste
pampersy zreszta tez zmieniali...nawet mi do głowy nie przyszło za pierwszym dzieckiem zeby pampersy do szpitala brac

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

anius, polly wodę można podgrzać na gazie czy gdzie chcecie ale przy karmieniu z butelki jak wstajesz rano i zanim nagrzejesz wodę w garnuszku to trochę czasu mija...
W podgrzewaczu NIE podgrzewamy mleka tylko wodę Ta woda sobie tam cały czas jest, większość osób ma ten podgrzewacz podłączony do prądu 24h na dobę i po prostu jak się w nocy dzidzia obudzi to bierzemy tą butelkę z wodą, która ma już odpowiednią temperaturę, wsypujemy miarkę mleka w proszku, mieszamy i mamy mleko gotowe w 30 sekund
O to tutaj chodzi, żeby zaoszczędzić czas i wody nie musieć podgrzewać w garnku właśnie

a to nie lepiej nalac sobie wieczorem do termosa?
na jedno wyjdzie i prądu nie zzera
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 15:18   #3808
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
A może nasze doświadczone mamusie się wypowiedzą ( Tasia, chilanes, twin-- maid, sara 85, pentuerka, justa_1978) czy to w ogóle warto kupować?
Czuję się wywołana
Podgrzewacza nie miałam, nie kupuję też teraz. Krzysia karmiłam piersią do 10 mż, od tego czasu pije mm 2xdobę Chyba, że jak jadł słoiczki - ale w sumie garnek z gorącą wodą dawał radę, w końcu to był 1 słoiczek dziennie Ale oczywiście, jak inne dziewczyny piszą - to wszystko zależy od dziecka, od sytuacji
Moja rada (jeśli mogę ) - wstrzymajcie się z takim zakupem. To nie jest taniutka rzecz, zawsze mąż czy ktoś może podjechać gdzieś i kupić, a może nie będzie potrzebny? I tylko kurz będzie zbierał?

Cytat:
Kurcze, czytam, że Wy prawie wszystkie już coś pierzecie, a ja nic. Mogłabym...ale czy potem mam to wsadzić z powrotem do worków? Nie przejdzie mi workiem? Nie zakurzy się? Bo komodę dla Hanki planujemy kupić i skręcić dopiero w drugiej połowie lipca
Mam już część wypraną i pochowaną w torby, żeby sobie "przeszły domowymi bakteriami" (Potem te bakterie wygryzą te np. szpitalne i dziecko się nie zarazi, gdyby miało Czy jakoś tak )
Najlepiej ubrać tak z tydzień-dwa przed porodem, ale ja cały czas się boję, że wcześniej znów trafię do szpitala, więc staram się jakoś wszystko ogarnąć... I tak zrobiłam to-do-list, w razie czego TŻ i Mama będą ogarniać
Aktualnie kombinuję, gdzie postawić łóżeczko i autentycznie NIE MAM MIEJSCA
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 15:19   #3809
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

polly ale w termosie to nie wiadomo ile ma stopni woda i jednak on trzyma to ciepło ale przecież nie cały czas, po jakimś czasie woda też stygnie nie?

A tu chodzi o to, że woda 24h na dobę ma idealną temperaturę i jest gotowa do użycia, po prostu najzwyczajniej w świecie jest to kolejne udogodnienie i ułatwienie, nie wiem czego tutaj nie rozumieć
To tak samo jak kupujemy pampersy a nie pieluchy tetrowe do przewijania, bo jest taka możliwość w dzisiejszych czasach i jest to wygodniejsze i tyle
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 15:28   #3810
Optymistka26
Zadomowienie

Mi tez polozna mowila ze mozna swoje ubranka miec ale lepiej zeby tylko na wyjscie wziac swoje. w szpitalu maja ubranka a bez sensu ubierac w swoje ciuszki i bakterie ze szpitala przynosic do prania do domu
Nie pomyslalabym o tym ale stwierdzilam ze ma racje.
Trzeba miec swoje pampki, chusteczki mokre, masc polecala Alantan niebieski. Ta sama masc polecila mi farmaceutka co ma sama male dziecko wiec ja kupilam. Sudokrem tylko awaryjnie przy odparzeniu.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości