|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty.
Zauważyłam , że moja Mała chyba nie lubi upałów jak mamusia, bo fika tylko rano i wieczorem. ;-) i również dziękuję za kciuki .
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Z tymi tesciowymi to jest tak (przy najmniej z moją) ze ona sama obecnoscia juz mnie wkurza!! W wielkanoc, kiedy przytylam max 3 kg ona do mnie z tekstem ooo jak sie na buzi zaokraglilas, jakie pultyny dostalas! A do drugiej synowej (tez w ciazy) ooo a Monia jakie ma place na twarzy. Wrrrrrrr, a terax ostatnio u niej bylismy (byly jeszcze jej sąsiadki) a a ona: ii jak tam moj Marcelek? A ja z zacisnietmi zebami: jaki Marcelek? A ona w smiech, hahshs i: wiem przeciez ze Mikolajek. Wrrrrr ale tak jak mowie, jestem na nia cieta (mam swoje powody) i ona po prostu nieustanne mnie denerwuje.na szczescie nie widuje jej bardzo czesto.U mnie taki upal Ze dogorywam. Zrobie sobie kawke mrozona
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że wszystko w porządku. Oj duży ten twój mężczyznaDwie małe paczki pampersów to znaczy po ile? po 43 szt?? Bo zaczynam się właśnie pakować i tak się zastanawiam ile nam będzie potrzebne, a u nas w szpitalu jest jeszcze taka "moda", że na wyjście zostawia się paczkę dla biedniejszych matek ( nie wiem w ogóle czy one trafiają do tych matek, ale tego się nie dowiem). Koszule do karmienia to ja mam coś takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...287745009.html Siostra mi doradziła, bo powiedziała, że jak karmię to odsłaniam jednego cyca, później zapiną tą stronę i rozpinam drugą, bo w tych rozpinanych na środku do się pokazują dwa i czasami ciężko to ogarnąć . Ale wiadomo, zależy co kto lubi
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
Mojemu Synusiowi tez nie pasi upal. W nocy fikal i dzis tez caly czas
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie dziś przeglądałam stronę - mozna się jakims przepisem zainspirować: http://www.przepisynakawe.pl/?gclid=...FQIYwwodWb0ALw |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyjechało łóżeczko, jestem zakochana w tych wszystkich pierdółkach
wrzucę wam potem zdjęcie jakiegoś jednego elementu, żeby pokazać wzór ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze !![]() Cytat:
Bardzo często go czuję, lubię wtedy z Tż patrzeć na brzuch jak się mały przemieszcza, śmieszny widok
|
|
|
#3790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabianie, cytowanie i doganianie Was graniczy powoli z cudem.
![]() W temacie teściów i innych uprzejmości. Mój teść złoty człowiek, prawi mi komplementy zawsze, że nabrałam ładnych kształtów, że epatuje ze mnie radość itp. Teściową też mam spoko, mamy czasem jakieś drobne scysje, przez różnicę zdań. Nie usłyszałam od niej złego słowa na temat mojej ciąży, ale widziałam, że kilka razy ugryzła się w język. Chociaż tyle dobrego i raz mi powiedziała, że mi się puce zrobiły na policzkach, ale to akurat prawda i nie będę się gniewać. ![]() Nikt inny mi nic złego nie powiedział, kilku znajomych zażartowało, że w końcu mam swój własny mięsień piwny albo, że szybko zaczęłam zbierać zapasy na zimę itp. Lubię żartować z ciąży, mimo wszystko mam duży dystans do brzucha i nie przeszkadzają mi takie rzeczy, mój tż już ma ksywę "stary Tymona" ![]() Pierwszy raz w życiu mam nadzieję, że lato będzie zimne, mokre i w ogóle fe. Już pierwsze upały dały mi w kość. Dłonie i stopy mam jak balony, jestem cała spocona i ociężała, młody się nie rusza a ja już nie wiem co mam ze sobą robić. Tż w końcu uznał, że ciąża to nie choroba ale też nie normalny stan, dostałam zakaz sprzątania, noszenia zakupów i robienia wszystkiego co jest aktualnie ponad ciężarówkowe siły. Mam dużo leżeć, siedzieć i odpoczywać z nogami w zimnej wodzie. Tym bardziej, że zaczęła mi się stawiać macica, kilka razy dziennie czuję, jak mi się napina cały brzuch i po chwili puszcza, po dłuższym spacerze czuję jak robi się ciężki i ciągnie mnie w dół.Zaczęłam się strasznie bać, że urodzę wcześniej. Niby mam wyprawkę i wszystko porobione, ale nadal nie ruszyłam torby do szpitala i jakoś nie mogę się za to zabrać. ![]() A no i zdjęcie z dzisiaj.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-09 o 14:15 |
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
W taki upał ?
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Tata mnie wczoraj "pocieszył" że w Tv mówili że lipiec będzie wyjątkowo gorący .... |
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chodzi czasem o tego użytkownika? http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930 |
|
|
|
|
#3795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie podgrzewacz niezbędny, to była pierwsza rzecz która kupiłam Miałam z tomme tippe, był włączony 24h na dobę. Nie musiałam czekać na podgrzanie wody, bo cały czas była ciepła, a przygotowanie mleka trwało chwile.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
straszny upał, w domu mam chyba 25 stopni, masakra
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
cześć
u Was też tak gorąco, że żyć nie można?Właśnie zjadłam obiad, a w kuchni mam 30 stopni! Mama rano umyła nam okna, zmieniła firanki, więc mamy znowu pięknie i czysto zrobi lam dwa razy pranie dzisiaj i pierwsze miałam po 2 godzinach w ogrodzie suche. Teraz suszą się firanki, pewnie już dosychają albo już można je ściągać. Zaczynam powoli widzieć koniec szykowania wyprawki. Kocyki pokupowane, dzisiaj przyszła nam pościel. Jeszcze materacyk i rzeczy do kąpieli i klapki pod prysznic dla mnie, bo w starych nogi mi się nie mieszczą - puchnę, jak balon!Jutro jedziemy z TŻ zobaczyć szpital, w którym chcę rodzić [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- co do ubranek do szpitala dla dziecka, to położna mi jakiś czas temu mówiła, żebym nie zabierała swoich tam gdzie chcę rodzić, bo ubierają w szpitalne, a położne na oddziele jak przebierają dzieci, to wrzucają wszystkie ubrania do jednego worka i wszystko trafia do pralni szpitalnej i ubranek się nie odzyska. Jutro jeszcze o to dopytam. Koleżanka tam rodziła - zachwycona opieką, ale też mówiła żeby swoich ubranek nie zabierać, tylko na wyjście trzeba mieć własne. Oddział l jest po remoncie - w kwietniu remontowali.
|
#3797 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tata go kupił kilka lat temu, bo on jest łasy na takie gadżety i z każdej prezentacji musi z czymś wyjść, ale wcale z niego nie korzystał i podarował go nam Myślę, że przy maluszku będę więcej korzystać Cytat:
Cytat:
Mnie też troszkę przeraża koszt mebelków, bo cena takich, które mi się podobają to ok.2000zł. a w tej chwili jest tyle innych wydatków... Cytat:
Tylko nie wiem w czym wyprać te rzeczy, żeby się wyzbyć tego specyficznego zapachu. Ty jak w czym planujesz je prać? Cytat:
Cytat:
halinka z taką figurą to ja się nie dziwię, że nikt Ci nic nieprzyjemnego nie powiedział Super wyglądasz, zazdroszczę
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
wyszła mi dziwna wysypka na brzuchu i na dekoldzie, strasznie swedzi. mialyscie cos podobnego? moze to od truskawek
![]()
|
|
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze jej odpowiadam miłym tonem, ze przecież jestem w ciazy i chyba już zapomniała jak sama była i jaki ona miała brzuch, ale w pyskówki sie nie wdaje, bardziej mnie to śmieszy, ten brak taktu jaki prezentuje...
|
|||
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ja od wczoraj nienajlepiej się czuję... Strasznie mnie głowa boli, marzę o aspirynie W ogóle mi słabo i nie mam siły na nic, nawet obiadu zrobić. Nie wspomnę już o spacerkach z Synkiem ![]() Cytat:
|
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, muszę zadać pytanie z serii głupich
Nie znam się po prostu, więc pytam. Jeśli chodzi o podgrzewacz to jego się używa karmiąc sztucznym mlekiem czy przy piersi też? Przy KP to rozumiem, że jak się odciągnie mleko i chce się je potem podgrzać, tak? A jeśli chodzi o sztuczne mleko to jego się nie przygotowuje z gorącą wodą?
|
#3804 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale w jakim celu i jakich okolicznosciach uzywa sie tego pojemnika? jakos nie moge sama wymyslic ![]() a w podgrzewaczu to ile sie woda podgrzewa? a na gazie nie mozna sobie wody podgrzac?
|
|
|
#3805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A brzuszek śliczny ![]() Cytat:
Musze czymś się zająć a jak prasuję to szybciej mi czas leci. Ja mam chyba z 30 i do tego podłogi podgrzewane ![]() A jak się czujesz ? Ja ciuszki z limpka piorę najpierw z naszymi z płynem do płukania, a potem już z małymi innymi ciuszkami.
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Mamamarta moja mama ma t.e.rmomix i bardzo sobie chwali motylek piękne zakupy i mebelki też ślicznemalutka Sterylizator już kupiłam bo i tak będę dziecku dawać do picia wodę także przyda się od początku ![]() ButterBear zgadzam się z tym, że każde komentarze oprócz tych, że wyglądamy pięknie są zbędne w ciąży i ludzie powinni się powstrzymać Ja wystarczająco źle się czuję z dodatkowymi 15 kilogramami, rozstępami na brzuchu i boczkach, cellulitem po kostki i syfami na plecach i całym dekolcie, żeby ktoś mi jeszcze mówił że puchnę albo mam drugą brodę Ja WIEM, że tak jest ale nie wiem po co mi jeszcze ma ktoś to co chwilę wytykać![]() Dla odmiany moja teściowa mówi mi, że wyglądam pięknie i mam mały brzuch i ona jak była w ciąży z moim mężem na tym etapie to się toczyła a nie skakała tak jak ja ![]() O taką mam kochaną teściówkę hehe ![]() ![]() Halinka ale masz śliczny mały brzuchalek ![]() ewelajna to nie jest tak, że położne ubierają dzieci w te ubranka, przynoszą ubranka na salę albo na korytarz i tam sobie wybierasz i ubierasz dzieciaczka Chodzi o to, żebyś nie musiała swoich ciuszków brać do szpitala i wracać z perspektywą prania pierwszego dnia A co do kąpania to położna się pyta i idzie wykąpać dziecko no i wtedy nie patrzy czy ciuszki są nasze czy szpitalne i po prostu wrzuca je do prania![]() anius, polly wodę można podgrzać na gazie czy gdzie chcecie ale przy karmieniu z butelki jak wstajesz rano i zanim nagrzejesz wodę w garnuszku to trochę czasu mija... W podgrzewaczu NIE podgrzewamy mleka tylko wodę Ta woda sobie tam cały czas jest, większość osób ma ten podgrzewacz podłączony do prądu 24h na dobę i po prostu jak się w nocy dzidzia obudzi to bierzemy tą butelkę z wodą, która ma już odpowiednią temperaturę, wsypujemy miarkę mleka w proszku, mieszamy i mamy mleko gotowe w 30 sekund![]() O to tutaj chodzi, żeby zaoszczędzić czas i wody nie musieć podgrzewać w garnku właśnie
|
|
|
|
#3807 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja biore hevea, bo ma 2 strony dostosowane do wieku swoja drogąnie wiedzialam ze mozna miec uczulenie na leateks...wszcedzie te lateksowe polecaja jako najbardziej antyalergiczne Cytat:
ale dlaczego to takie wazne? serio pytam, bo jakos nie widze związku Cytat:
to chyba zadkosc, kąpanie dzieci na sali...u mnie dzieci były zbierane do kąpieli i oddawali przebrane i czyste pampersy zreszta tez zmieniali...nawet mi do głowy nie przyszło za pierwszym dzieckiem zeby pampersy do szpitala brac ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
a to nie lepiej nalac sobie wieczorem do termosa? na jedno wyjdzie i prądu nie zzera
|
|
|
#3808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podgrzewacza nie miałam, nie kupuję też teraz. Krzysia karmiłam piersią do 10 mż, od tego czasu pije mm 2xdobę Chyba, że jak jadł słoiczki - ale w sumie garnek z gorącą wodą dawał radę, w końcu to był 1 słoiczek dziennie Ale oczywiście, jak inne dziewczyny piszą - to wszystko zależy od dziecka, od sytuacji Moja rada (jeśli mogę ) - wstrzymajcie się z takim zakupem. To nie jest taniutka rzecz, zawsze mąż czy ktoś może podjechać gdzieś i kupić, a może nie będzie potrzebny? I tylko kurz będzie zbierał? ![]() Cytat:
(Potem te bakterie wygryzą te np. szpitalne i dziecko się nie zarazi, gdyby miało Czy jakoś tak )Najlepiej ubrać tak z tydzień-dwa przed porodem, ale ja cały czas się boję, że wcześniej znów trafię do szpitala, więc staram się jakoś wszystko ogarnąć... I tak zrobiłam to-do-list, w razie czego TŻ i Mama będą ogarniać ![]() Aktualnie kombinuję, gdzie postawić łóżeczko i autentycznie NIE MAM MIEJSCA
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
polly ale w termosie to nie wiadomo ile ma stopni woda i jednak on trzyma to ciepło ale przecież nie cały czas, po jakimś czasie woda też stygnie nie
?A tu chodzi o to, że woda 24h na dobę ma idealną temperaturę i jest gotowa do użycia, po prostu najzwyczajniej w świecie jest to kolejne udogodnienie i ułatwienie, nie wiem czego tutaj nie rozumieć ![]() To tak samo jak kupujemy pampersy a nie pieluchy tetrowe do przewijania, bo jest taka możliwość w dzisiejszych czasach i jest to wygodniejsze i tyle ![]()
|
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Mi tez polozna mowila ze mozna swoje ubranka miec ale lepiej zeby tylko na wyjscie wziac swoje. w szpitalu maja ubranka a bez sensu ubierac w swoje ciuszki i bakterie ze szpitala przynosic do prania do domu
![]() Nie pomyslalabym o tym ale stwierdzilam ze ma racje. Trzeba miec swoje pampki, chusteczki mokre, masc polecala Alantan niebieski. Ta sama masc polecila mi farmaceutka co ma sama male dziecko wiec ja kupilam. Sudokrem tylko awaryjnie przy odparzeniu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

ooo jak sie na buzi zaokraglilas, jakie pultyny dostalas! A do drugiej synowej (tez w ciazy) ooo a Monia jakie ma place na twarzy. Wrrrrrrr, a terax ostatnio u niej bylismy (byly jeszcze jej sąsiadki) a a ona: ii jak tam moj Marcelek? A ja z zacisnietmi zebami: jaki Marcelek? A ona w smiech, hahshs i: wiem przeciez ze Mikolajek. Wrrrrr ale tak jak mowie, jestem na nia cieta (mam swoje powody) i ona po prostu nieustanne mnie denerwuje.na szczescie nie widuje jej bardzo czesto.

Super, że wszystko w porządku. Oj duży ten twój mężczyzna

W ogóle mi słabo i nie mam siły na nic, nawet obiadu zrobić. Nie wspomnę już o spacerkach z Synkiem 

i gryka tez odpadla. Zostala nam pianka i kokos ale odradzili nam materac KPK wiec zostaly tylko pianki. Ale ktory lepszy?