|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
A masz dokument potwierdzający ze wlasnie ten lekarz Cie przyjął wtedy? Bo bez tego moze sie nie przyznać;/ bardzo mi przykro..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na badaniach, właśnie do mnie dzwonili, że wszystkie wyniki super, ale wyszła mi odrobinę podniesiona glukoza bo w ciąży są zaostrzone normy i mam się skontaktować z lekarzem prowadzącym :/ No i teraz się martwię...
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze, że to wylapali, pójdziesz do lekarza to sie dowiesz co z tym dalej.
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie ten zatkany nos męczy. Chryste
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że tak, ale mocno mnie to zaskoczyło, nigdy nie miałam problemów z cukrem, a badałam już nie raz. A to dopiero początek ciąży :/
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
O to też pytam - na jakie badania się decydujecie?
cropka - strasznie mi przykro
|
|
#2379 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szefowa jest bardzo narwaną babką, chyba nie myśli co mówi, często dostajemy opieprz nie wiedząc o co kobiecie chodzi, a kultury nie ma za grosz Cytat:
Widocznei już wchodzisz w ten lepszy czas ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jeszcze jak to jest z tymi badaniami, inwazyjnych na pewno nie będę robić, nieinwazyjne to chyba wszyscy robią Nie jestem jeszcze zorientowana. Cytat:
Jutro mam wizytę i się okropnie stresuję, jeśli dziecko żyje i serduszko przyspieszyło, to powiemy jutro rodzicom męża. Do tego zażyczyłam sobie od męża kremu na rozstępy i nowej bluzki, bo w nic nie wchodzę |
||||||
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile wiem to inwazyjne tycza sie kobiet po 35r.z lub młodszych jeśli wyszły jakies nieprawidłowości w badaniu nieinwazyjnym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Nie wiem jak to bedzie u mnie z tym badaniem bo narazie nie mam prawa ruszać sie z łóżka..eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2382 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Croppka tak mi przykro
![]() allgoodthings piękny dzidziuś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak mam na sobie bardziej przylegającą bluzkę czy sukienkę to się nie wyprę że ktoś tam zamieszkał ![]() Ja się wybieram na badania prenatalne za 18 dni badania nieinwazyjne USG+badania krwi ( ocena budowy anatomicznej: budowa i wymiary główki (BPD), klatki piersiowej i brzuszka, kończyn górnych i dolnych (FL), budowę i przepływy w sercu, przewodzie żylnym i pępowinie, obecność żołądka i pęcherza moczowego, położenie kosmówki. A także NB (kość nosowa), NT (przezierność karkowa), TV (przepływ w zastawce trójdzielnej w sercu), DV (przepływ w przewodzie żylnym), FHR (tętno płodu). No i może okaże się kto zamieszkał u mnie w brzuszku
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-06-09 o 21:48 |
|||
|
|
|
#2383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się wybieram do Szczecina na te badania i płacę 370 zł
3 znajome pary też tam były na badaniach więc wiem że warto chociaż mam prawie 200 km
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dlaczego aż tam? Sprawdzony gabinet, tak?Musze sobie o tych badaniach poczytać, bo na razie zielona jestem
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie bede miała badań prenatalnych bo mam 32 lata, wykonuje sie je po 35r życia
|
|
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellyunia to mozna tak wczesnie poznać płeć?
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłe styczniowe mamusie 2015
|
|
|
|
#2389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też zamierzam po kolejnej wizycie udać się na zakupy i zaopatrzyć się w spodnie, w których nie będę musiała chodzić z rozpiętymi rozporkami i guzikami... ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
A u kogo w Szczecinie? Ale to są te badania co się robi między 11 a 13 tygodniem?
|
|
|
|
#2391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dusiolka ja się umawiałam 3 tyg wcześniej, ale nie trzeba chyba z takim wyprzedzeniem. Przy umawianiu podaje się termin ostatniej @ i oni sami proponują termin-chodzi o to żeby zmieścić się w odpowiednim przedziale rozmiarowym bobaska CRL – czyli odległość od czubka głowy do pośladków musi zawierać się pomiędzy 45-84 mm, czyli między 11 a 13t 6d ps. nie zazdroszczę Ci leżenia elvira jedna para poznała płeć na tych właśnie badaniach, u drugiej dzidziuś tak się ułożył że nei było widać a u trzecich lekarz powiedział że nie jest pewien że widzi wary które mogą zmienić się w męskie przyrodzenie ale nie muszą ostatecznie tak się stałoKaterina ja mam 25 Po prostu chcę zrobić te badania. Poza tym mój gin też powiedział żebym pojechała jak już jestem taka dociekliwa (zawsze się go wypytuję szczegółowo co i jak) ![]() Przed chwilą na TLC leciał program o kobiecie która zaraziła się toksoplazmozą w ciąży
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-06-09 o 22:43 |
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia idziesz moze do dr węgrzynowskiego? Czy co to za klinika?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak czytam to zdaje sobie sprawe z tego jak ja jestem w tyle.. Jestescie juz po badaniach, znacie termin porodu, myslicie o wyprawkach a ja tylko do tej pory potwierdzilam ciaze i nic pozatym.. Kolejna wizyta dopiero za tydzien to moze sie cos dowiem. Wedlug moich obliczen to 8 tc. Czy tylko ja tak mam?
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- A termin porodu możesz na necie obliczyć. U mnie pokryło sie co do dnia z tym co doktor powiedział. |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie nikt nie oglądał i nie miałam jeszcze usg...
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg mam 23 czerwca i nie moge sie doczekać, tylko sie zamartwiam, czy wszystko jest ok. Piona kiedy masz pierwsze spotkanie z położna?---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ellyunia jasne jak chcesz, masz czas i kase to rob badania.
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina czaisz,że przed moim zajściem wyrejestrowali mnie z przychodni ,bo adres mialam stary i confirmation letter jakis mi wyslali i ja nie odpowiedzialam. A moje dziecko mialo nowy adres (nie wiem czemu nie zmienilam u siebie) i jej nie wyrejestrowali,wszystko cacy. Więc zarejestrowalam sie tydzień temu,babka postraszyla,ze do paru tygodni moze rejestracja potrwać, ale jej wyjasnilam,ze jestem w ciąży i nie mogę dlugo czekac. Na następny tydzień zadzwonili,ze mam na health check się stawic. No i bylam w zeszły piatek,babka do mnie,ze powinnam schudnac,a ja do niej,ze wiem,ale zaszlam w ciążę. No to zrobila mi pomiary różne, i test na chlamydie. A i zrobilam wizytę z gp,ale dopiero mam na 19.06 ,czyli wyśle wtedy list do szpitala,do poloznej. ..takze w lipcu dopiero ktos mnie w tej UK łaskawie obsłuży
Ale pod koniec czerwca! Jadę do PL- tam pójdę do ginekologa prywatnie Ot. Cała ma historia
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio maz bral urlop zeby zostac z malym bo mialam wizyte w szpitalu dt zęba i mi odwołali pół godz przed jak juz wchodziłam do budynku. Sluzba zdrowia wszędzie zostawia wiele do życzenia. ![]() Słyszałam, ze w Norwegii jest jeden usg 17-19 tyg i nara. |
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina to w Norwegii już totalnie byśmy chodziły jak na szpilkach
Ale wiesz, juz sobie poczekam. Jedynie co w PL będę to pojde do gin a tak teraz wydać w polskiej przychodni 90f. Nie widzi mi się
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wygooglowalam, ze najblizsza przychodnia polska z usg jest.....w Manchester |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Szefowa jest bardzo narwaną babką, chyba nie myśli co mówi, często dostajemy opieprz nie wiedząc o co kobiecie chodzi, a kultury nie ma za grosz
Następna wizyta za tydzień...