|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie |
|
2 | 6,90% |
| Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! |
|
4 | 13,79% |
| Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję |
|
10 | 34,48% |
| Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo |
|
10 | 34,48% |
| Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy |
|
0 | 0% |
| Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca |
|
3 | 10,34% |
| Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
hej ho
Cytat:
![]() Cytat:
czasem odpuści i za kilka minut znowu próbuje ![]() więc też mam objaw inteligencji syna jeah! hehe ![]() Cytat:
jeszcze odnośnie bosych stópek, P. był wczoraj z Mikim w centrum rehabilitacji i gdzie nie wszedł to się babki na niego rzucały, a jedna mu nawet syrki wycałowała (dodam,że obca babeczka)
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Cytat:
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() bozee nie pamiętam kiedy wstawałam o 7 rano masakra ... chyba jak do pracy chodziłam czyli dawnooo dawnoooo temu :P dzień dobry witam się moje dziecko już na drzemce a ja pije kawke i jem śniadanko dzisiejsza noc znosna zwłaszcza ze moje slonce spało od 20.30 do 23.30 cyca dostala trochę butli i spala do 3.30 i zamierzala dzień nawet już o 3.30 rozpocząć ale butle dostala i przytulona do mnie zasnela wiec do hop do lozeczka i nie wiem która to była bo nawet nie patrzyłam na zegarek ale znowu chciała dzień zacząć i sobie gadala ale do nas do lozka odlozona i pospala do 7 godzina aktywności i spiocha dalej :P
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
my właśnie zaraz wychodzimy na spacer bo później w domu się będziemy przed upałem ukrywać- teraz jeszcze jest fajnie i tak po 17:00 znowu druga runda
![]() miłego dnia
|
#3545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zartuj??? moja chodzi w rampersie/bodziaku albo na goło ale gdybym musiala wyjść to miałaby rampersa plus jakies okrycie na glowke i to wszystko no ludzie niech się ubiora tak samo jak ubierają swoje dzieci to zobaczymy czy się nie zapoca szok normalnie biedne dzieciaczki
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson jeszcze miałam Ci odpisać- Miki je mm 3x dziennie:
7-8 180ml 10-11 180ml 19:00 150ml+kaszka zdrowy brzuszek i 60ml mm do popicia czyli trochę mniej niż powinien bo na enfamilu jest napisane 3x210ml
|
#3549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mody dziś zrobił pobudkę o 4.15 nie było mowy o dalszym spaniu, nie chciał też się niczym bawić, więc chcąc nie chcąc musieliśmy się i mu obudzić. Oczy mam na zapałki, a tamten mały padalec już sobie słodko drzemie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję pobudki. Ja tak miałam kilka razy z miesiąc temu to myślałam, że padnę
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze w kwestii smarowania filtrami to wiecie ze UVA przenika przez ubranie, szyby itp
|
#3552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() A co do mm, to Natka wczoraj obaliła całe 100 ml! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale nie wiedziałam,że to objaw inteligencji ![]() my wczoraj byłyśmy w sklepie,spotkałyśmy 6 koleżanek i Natka miała bose stópki to jedna ciągle jej te stopy macała i mówiła,że maleńkie (na co ja się śmiałam,że całkiem spore, rozm. 20 wszak ), a druga jej całowała omg no ale to fajna babeczka, nie zabiję jej
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
cześć kobietki
, Jestem trochę zmęczona, wczoraj zapomniałam z tego wszystkiego że mam urodziny, 29 słuchajcie , ale jakoś nie jest mi z tym żle i nie rozpaczam tak jak moja sąsiadka która skończyła 30 i marudzi że już zbliża się do 40, a gdyby nie esemesy od znajomych i rodziny to nawet bym się nie zorientowała. Czekam aż wreszcie będą wakacje a tż będzie miał urlop, chociaż ten zapowiada się pracowicie trochę u nas będziemy porządkować i ogarniać działkę a później obiecałam mamie ze pomożemy jej w remoncie bo akurat będzie w trakcie, poza tym sezon truskawkowy w pełni więc pomyślałam żeby zrobić kilka dżemów. Piotruszek poza "idącymi i dokuczającymi" mu strasznie górnymi jedynkami ma się dobrze, zajada wszystko ze smakiem, uwielbiam być na dworku i już jak tylko zakładamy kapelusik na główkę to aż piszczy z radości , pogoda wspaniała więc spacerujemy kiedy tylko się da, nawet do 20 wieczorem. Siedzi już super.Jeszcze nie raczkuje, ale już pełza na całego. Zaliczył pierwsza kąpiel w basenie ogrodowy ( mamy tego muchomora) i był przeszczęśliwy, chlapał się , śmiał się nooo podobało mu się bardzo. Przepraszam że tak tylko o sobie, postaram się troszkę poczytać Was dopóki mały śpi. Więcej nie piszę bo mnie nie poczytacie
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to wtedy 2 razy owoce? Do kaszki i same? Bo jeśli dam kaszkę na wodzie to nie może być bez owoców. Czy kaszkę na mm bez owoców, a deserek jako oddzielny posiłek?
|
#3556 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
> 12 mcy 2x dziennie po 230ml Cytat:
7 mm 200ml (mowię o juz przygotowanym mleku, czyli wody 180ml) 10-11 mm 200ml 14-15 obiad 17-18 owoc 20:30-21 kaszka na mm i tu różnie, bo ma dzień, że zje porcję normalną z 200ml, a były takie dni, że wszamał 1,5 porcji kaszki, czyli 300ml także też trochę mniej niż podają na opakowaniu. czasem nadrobi kolacją, ale nie za często ma taki wilczy apetyt ![]() Cytat:
![]() mój też kabelki ciągnie ![]() a Tusi w końcu mm posmakowało? . kupiliśmy w niedzielę auto, wprawdzie 10.letnie, ale biorąc pod uwagę, że stare ma chyba ze 22 czy 23, to można powiedzieć, że jest "nowe" pluję na słońce! wczoraj Miłosz poszedł na spacer dopiero ok 19h, bo się nie dało. i cały dzień się kisiliśmy, a on spać nie mógł przez ten skwar i buczał...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-06-10 o 09:37 |
|||
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) jak jest slonce to zkarywam wozek i spi całły w cieniu 2) jak wchodze do sklepu gdzie jest klima to przykrywam Cytat:
to ze szuka wagi to objaw pamięci ![]() ale sprobujcie wrzucic cos pod koc i sprawdzic czy szuka pod kocem, albo pod kanape poturlikac cos i zobaczycie czy sie schyla i szuka w dobrym miejscu\ bo dzieci dlugo mysla ze jak czegos nie widza to tego nie ma (stad zabawa w akuku robi taka furore) i moment jak zauwazaja ze to jednak nadal jest i szukaja tego w dobrych miejscach to objaw inteligencji i jakos wlasnie teraz powoli to sie powinno u naszych dzieciaczków pojawiac... Macka juz nie cieszy tak zabawa w akuku jak cieszyla miesiac temu (tzn dalej sie chichra, ale czesto ma: mama wez juz przestan, nudzisz)
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tak śniadanie- kaszka drugie śniadanie - ?mm, kaszka obiadek deserek-mus ze świeżych owoców kaszka nie mam pomysłu na drugie śniadanie? |
|
|
|
|
#3559 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale z tego co wiem, to 2x dziennie mm jest po roku
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- bez skarpet-a jak jesteśmy w cieniu to i bez czapki ![]() kurczę trochę przesada z tymi długimi rękawami, rajstopami, swetrami, to w końcu 30 stopni , ale ja też czasami widzę tak poubierane dzieci.
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Zdechłam wczoraj, zdycham dziś... nienawidzę upałów
![]() Janek właśnie padł - po godzinie wycia w łóżeczku - akcja typu chcę spać, ale wrzeszczę na cale gardło, żeby przypadkiem nie zasnąć Jak wstanie jemy kaszkę albo cokolwiek innego raczy i zmykamy do parku. Niestety, w mieszkaniu nie da się wytrzymać po 11, więc zwiedzamy okoliczne zielone ![]() W sumie wczoraj było baaardzo przyjemnie - byliśmy w parku, na kocyku. Żuk trochę pospał, trochę się pobawił, nażarł koniczyny (normalnie nie mogłam go odciągnąć ) i o dziwo nie wył. Wycie włączył z powrotem w domu ![]() Aniołku, Jaśko w wózku jest w bodziaku i spodenkach - coby go pasy nie poobcierały - w parku był w rampku bez rękawów Aha, i o kciuki proszę - dzisiaj mam żukowego alergologa, a jutro pediatrę. Z tym drugim będziemy rozmawiali o przejściu na mm, bo chyba decyzja zapadła ![]() Tylko mam rozkminę jak dojechać i nie ugotować Jaśka. Dzisiaj mamy na 18, więc Bartek wróci z pracy wcześniej i samochód zdąży się schłodzić w garażu podziemnym - u niego w pracy nie ma cienia na parkingu, a auto nie ma klimy. Natomiast jutro ciasno z czasem - Bartek wraca, powinniśmy Młodego zapakować i ruszyć, ale boję się, żeby w aucie nie zemdlał z gorąca... Dobra, lecę Was przelecieć
|
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie mialabym problemu dac owoc w kaszce i na deser, gdyby inaczej nie chcial kaszki..m Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2014-06-10 o 10:16 |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
teraz moje pytanie:
chyba zrobiłam kolejny błąd i cos zawaliłam przy odstawianiu od cyca. tzn podawalam piers rano i wieczorem, ale musialam dokarmiac, wiec stwierdzilam ze kolejny raz nie bede siedziala pol dnia na laktatorze i olałam sprawe, wiec dokarmialam coraz wiecej i wiecej Maciej byl z tym ok, w ciagu dnia w ogole nie chcial cyca, jadl tylko przed snem i o 6 rano... az w koncu mleka nie ma, nic nie wycisne wiec przeszlismy na sama butle przedwczoraj obudzil sie z wrzaskiem i atakowal cyca wiec mu dałam (ale jaki to był ból... jak nie ma mleka tylko ciagnie tak na "sucho") - uspokoil sie i zasnal i dzis w nocy nie chcialam powtorzyc akcji, wiec gonosilam, przytulalam, a on calyczas atakowal cyca. plakal, darl sie, sciagal mi koszule, polozylam go na brzuchu jak do kangurowania, to zasypial i budzil sie co 5 minut i atakowal cyca i plakal w koncu tz go uspil ale zajelo mu to 40 minut niech ktos mi poradzi co mam dzis zrobic, bo obawiam sie ze to sie dzis powtorzy chyba cos zrobilam zle
|
|
#3564 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
akuku dalej go bawi, ale on ogólnie lubi takie "kuknie" czasem mamy taką zabawę, że on jest na rękach u taty i zaczynam kukać na niego raz z jednej strony, raz z drugiej i on wie, że na zmianę i wystawia głowę raz znad jednego ramienia taty, a potem z drugiego i się chichra. nawet jak jest w łóżeczku i raz patrzę na niego z góry, a raz z dołu, spod szczebelek to ma ubaw."nie" dawno już rozumie, ale niestety nie zawsze się słucha
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam nawet niedawno gdzie się podziewasz, a widzę, że byłaś ostatnio bardzo zabiegana ![]() a ile dajesz owoców do tej kaszki? bo w zaleceniach jest chyba 150g dziennie i ja na przykład tyle nie daję do kaszki, może z połowę tego |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dawałyście już jakieś pieczywo dzieciom? u nas mm 2 x, raz z kaszą na kolację i o 3 rano |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do roku dla dziecka podstawowym posilkiem powinno byc mleko, a reszta to dodatki, a nie na odwrot a jak chcesz cos podawac to chlebek z szynka, jogurt, jajecznica
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Misiek już zdążył się zmęczyć i śpi wczoraj zasnął nam o 22 i wstał dziś o 7 ma katar i kaszel, zapisałam nas na dzis do lekarza niech go osłucha i przepisze syrop lub cuś Cytat:
8,49zł kupiłam wczoraj mój wczoraj o 22 ![]() Cytat:
rampers lub body i spodenki czapeczka lekka w pogotowiu krem z filtrem pielucha tetrowa do przykrycia gdy zasnie lub jak jesteśmy w sklepie z mocna klima
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to pięknie wymusza :-/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

czasem odpuści i za kilka minut znowu próbuje 

nie zartuj??? moja chodzi w rampersie/bodziaku albo na goło
jest tu ktoś kto daje tylko 2 razy??

nie było mowy o dalszym spaniu, nie chciał też się niczym bawić, więc chcąc nie chcąc musieliśmy się i mu obudzić. Oczy mam na zapałki, a tamten mały padalec już sobie słodko drzemie 

), a druga jej całowała
, Jestem trochę zmęczona, wczoraj zapomniałam z tego wszystkiego że mam urodziny, 29 słuchajcie , ale jakoś nie jest mi z tym żle i nie rozpaczam tak jak moja sąsiadka która skończyła 30 i marudzi że już zbliża się do 40, a gdyby nie esemesy od znajomych i rodziny to nawet bym się nie zorientowała.