|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Ja też muszę się wziąć za siebię, od nowa wprowadzam diete MŻ
oraz ruch ruch ruch trzeba wyglądać na własnym ślubie, a ja wczoraj z moim S. jeździłam 2 godziny na rowerze
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
|
|
#2073 |
|
Winter is coming
|
Elrosa padłam po prostu. Jak można kieckę ślubną założyć na ślub kogoś innego, ja nie wiem co ludzie mają w głowach
monidot, ja jestem z Turku, to do Konina mam rzut kamieniem Ja bym na twoim miejscu zamówiła ten stanik z allegro. Sama swój kupiłam w necie, bo stacjonarnie nie było szans.Wczoraj doprosiliśmy ostatnich gości - znajomych. Sporo osób nam odpadło, aż jestem zdziwiona, bo chyba ze 20. Dobrze, że zaprosiliśmy więcej niż wcześniej planowaliśmy, bo byłoby z 50 osób, a tak to będzie 70 Zresztą ciągle nam ludzie odpadają, koleżanka zerwała z chłopakiem i nie wie jeszcze, czy z kimś będzie czy sama (dałam jej termin do niedzieli przed ślubem, bo w poniedziałek podajemy liczbę gości), jedna para musiała zrezygnować z powodu choroby, więc ich dobrze rozumiem, kuzynki mąż wyjeżdża do pracy do RPA, więc nie przyjdzie itd. Generalnie nikt nie odmówił na zasadzie "bo nie mam zębów" Wszyscy mają istotne powody, ale i tak szkoda, że pewnych osób na które liczyłam nie będzie.W ogóle do ślubu już bliziutko, spraw do załatwienia jeszcze sporo, a czas leci jak szalony! Jutro mam przymiarkę sukni. W czwartek chcę dokupić pierdoły - do koszyczka ratunkowego, sobie kupić majtki i pończochy i będę miała wszystko. No i dobrze byłoby ogarnąć spowiedź, bo obowiązują nas dwie, a jeszcze nawet tej 1 nie zrobiliśmy, może w piątek się uda. Generalnie mam zapełnione w kalendarzu każde popołudnie! A w sobotę panieński
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka My już po kursie, chodziliśmy do szkoły Pierwszy Taniec, było bardzo sympatycznie. Ale jakby TŻ złapał fazę na naukę walca wiedeńskiego (czasem obejrzy za dużo filmików na youtube), to się zapiszemy na Wasz kurs
![]() iliy Jutro zamieszczę fotki ![]() Elrosa Siostra Twojej koleżanki naprawdę przegina... Zawsze można pożyczyć od kogoś kieckę, jak sama chce przerabiać, zawsze można przefarbować. zakrecona_kropka Masakra, że z jedzeniem tak wyszło Ale najważniejsze, że mimo tego dobrze się bawiliście ![]() monidot Piękny model - 4 mm będą się idealnie prezentować na dłoni. asiulek Przepiękna sukienka ![]() paula Ale fajnie Jak było?myboyismine Opowiadaj, jak się udał Wasz dzień ![]() cude Jak to problemowe długości stóp? misia Żeby tylko nie kosił w dzień wesela, bez koszulki i w kosiarkowych gatkach Kasiulenkowo Te 10 osób to naprawdę niewiele. Osobiście lubię połączenie bieli z czerwienią, wcale nie wygląda patriotycznie. Vel Trzymam kciuki za wszystko ![]() Co do wódki na stole zespołu, fotografów i innych wykonawców - u nas będą mieli plakietki obsługa, w open bardze nie wydadzą alkoholu, na ich stoliku nie będzie %. Są w pracy. Ja w pracy nie piję, równie dobrze możnaby się zastanawiać, czy kelnerom pozwalać na picie.
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Monidot, to zamow w takim razie z allegro, tylko zobacz zeby sklep sprzedawal.
Mojakaren, no ja nie chce wlasnie byc do tylu, a 16tego TZ wyjezdza, wiec jak sie w lipcu grupa nie zbierze, to bedziemy w tylku ![]() bardorja, czytaj dokladnie co piszę, a potem komentuj. Logiczne, ze kupujemy DOBRZE dobrany stanik, przeciez napisalam, ze 'nie bierz stanika, ktory nie pasuje'. Ale z dwojga zlego lepiej kupic za maly, niz za duzy, bo za duzy kompletnie nie bedzie trzymal biustu. Corn, to zapisuj sie z nami, bedziemy mieli juz 4 pary! ![]() U nas obsluga oczywiscie nie pije, dla mnie to bezdyskusyjny temat. |
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Cornflower - tanczymy do impossible, malo slubny ale nam sie podoba
![]() Jak dla mnie obsluga nie powinna pic, ale u mnie rodzina sie oburzyla ze jak to im nie postawie wodki. A ja zrobie i tak po swojemu Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
cornflower_girl, wcześniej pisałam, to była mowa o rozbiciu butów. Podałam więc długości stóp dostałam odpowiedź, żebym jednak lepiej ich nie zamawiała, bo z rozbiciem nic nie wyjdzie. Ale w sumie te buty nie podobały mi się jakoś szczególnie, więc poszukam stacjonarnie
Znalazłam śliczne szpileczki z paskiem, ale mają 8 cm. Gdyby miały chociaż 1 cm platformę ![]() Też nie podajemy obsłudze alkoholu. Obwód stanika się rozciągnie, ale zawsze możemy kupić przedłużkę za max. 5 zł. Wtedy i miska będzie mniej przyciśnięta do piersi przez co być może będzie lepiej dopasowana. Najlepiej od razu w sklepie przymierzyć z przedłużką, jeśli jest taka potrzeba
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-06-10 o 11:39 |
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Ja się z tą robotą wścieknę
Do tego jestem zła bo mam za 2h egzamin
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujemy DOBRZE dobrany stanik. Ale gdy mamy wybór za maly LUB za duzy, bierzemy mniejszy, bo bedzie trzymal biust. OCZYWISTE jest, ze piersi beda wychodzic gora/bokami, ale biust bedzie trzymany. OCZYWISTE jest, ze jak MAMY WYBÓR, to bierzemy biustonosz dopasowany idealnie, ale nie zawsze jest taka mozliwosc. Jaśniej juz nie potrafie, jak nadal nie rozumiesz, to juz trudno EOT, bo temat nie jest o doborze stanika, tylko o ślubach. |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, zamówiłam kurierem. ale napisałam też do nich maila i odpisali mi, że mają teraz natłok zamówień i robią po kolei.. i jeszcze mojej nie wysłali...
ah te PMki się rzuciły na księge gości Cytat:
niektórzy po prostu bardzo lubią się wymądrzać
|
|
#2082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() . Za to od razu biorą do piekła i to z miejscem w pierwszym rzędzie Oczywiście wiem, że przyjemniejszym sposobem na spalanie kalorii od samego spacerowania jest spacerowanie z pączkiem w ręce (w ostatecznym rozrachunku z pączkiem w brzuchu ) Pączek może występować zamiennie z lodami w okresie letnim ![]() Taki ten tego żarcik na rozładowanie napięcia :P Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-06-10 o 13:04 |
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam za dużo fot, bo mi nie chcieli zgrać
![]() Super Relacja część 1 ![]() Spałam spokojnie całą noc, obudziłam się przed budzikiem, przed 8. Zjedliśmy z Tż śniadanie, pozbieraliśmy wszystko co miał zawieść do hotelu, ja udałam się do fryzjera, on wydrukować w biurze plan stołów i do hotelu. Przed wejściem do fryzjera zorientowałam się, że zapomniałam wziąć telefon, więc już się zdenerwowałam Do mieszkania wrócić się nie mogłam, bo oddałam Tż klucze... Dali mi w salonie zadzwonić do Tż, ale oczywiście nie odbierał, bo nieznany nr, a do niego ciągle ktoś dzwoni, bo to tel służbowy.... Na szczęście w końcu odebrał i przyjechał z kluczami. Fryzura wyszła jeszcze ładniej niż na próbnej Fotograf się zachwycał, że super to na zdjęciach wygląda z tyłu Po fryzjerze pojechałam do mamy, zjadłam coś, bo byłam już głodna i czekaliśmy na make up. Goście się szykowali, mama najpierw była malowana (pięknie ją umalowała, wszyscy się zachwycali Przyszła kolej na mnie, było już troszkę późno, bo kakerzysta i fotograf zdążyli przyjechać, zaczęli kręcić. Makijaż wyszedł pięknie i pięknie się trzymał, nie musiałam robić żadnych poprawek, nawet po intensywnych tańcach ![]() Makijaż oczu przetrwał na następny dzień, jedynie podkład zmyłam po weselu Ubieranie, wiązanie Była mała sesyjka z kuzynkami, fotograf trochę mnie powyginał do zdjęć a po tym przyjechał Tż Później się przyznał, że oniemiał na mój widok Na błogosławieństwie mało się nie popłakałam, bo mama przygotowała przemówienie, chwiejnym głosem je wygłosiła, też mało nie płacząc Zapakowaliśmy się do auta, sąsiedzi nie zrobili bramy, nikt nam jej nie zrobił a kupiliśmy 18 flaszek i baliśmy się, że braknie ... Goście dostali Jadąc do kościoła przyblokowaliśmy obwodnicę, bo kamerzysta filmował raz nas wyprzedzając a raz my jego. Na szczęście inni kierowcy uśmiechnięci nas mijali, machali, trąbili ale nie złośliwie ![]() Przed kościołem Foto i video udzielili ostatnich instrukcji, jak np. zakładać obrączkę, żeby ładnie wyglądało Pytali jak stresik Ja się wcale nie stresowałam, tylko głodna już byłam Dziwna reakcja ![]() Ksiądz po nas wyszedł, pogratulował i weszliśmy Wszystkie kuzynki w ostatniej ławce z telefonami nas kręciły, zabawnie to wyglądało ( w tym kościele ksiądz nie zabrania robić zdjęć, nawet telefonem ) Zaczęła się msza z której za wiele nie pamiętam, bo zaczęłam się troszkę denerwować, niewygodnie było mi w tych 12 cm szpilkach, było mi duszno i byłam głodna, a tu jeszcze trzeba było przysięgę wygłosić Goście mówili, że ksiądz ślicznie odprawił, piękne miał kazanie o miłości. I przyszedł czas na przysięgę Najpierw Tż, mówił, patrzył mi głęboko w oczy, ale był poważny, ja się uśmiechałam Pomilił kwestię, "oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci", na "nie opuszczę Cię aż do śmierci" Ja usłyszałam, że coś nie tak, ksiądz powtórzył głośniej "oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci", a goście w śmiech, może usłuszeli nie dopuszczę Ale Tż grzecznie powtórzył ja się nie pomyliłam Z nałożenie obrączki też miał problem, bo nałożył do połowy, zakrył rękami, nie tak jak video mówił, wygłosił tekst, na co ksiądz powiedział no teraz możesz dopchnąć do końca obrączkę Był pierwszy pocałunek, brawa Nie obyło się bez wpadki, kościelny pomylił w modlitwie wiernych imię mojego zmarłego dziadka, zamiast Konstantego powiedział Konstancja ... Na koniec ksiądz złożył życzenia od siebie i proboszcza, dostaliśmy dokumenty i obraz od proboszcza Ksiądz, życzył nam też dobrej zabawy Goście wyszli, nam zaczęli grać marsz weselny, po wyjściu szczeliły tuby, posypał się ryż, pieniążki, goście którzy nie zastali zaproszeni na wesele złożyli życzenia, dostaliśmy prezenty, zrobiliśmy grupową fotkę, przy której fotograf ustawiał wszystkim 5 min, żeby było wszystkich widać, a nie tylko połowę. Pojechaliśmy do hotelu cdn
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a nie przesadzacie trochę?
Dla mnie posty bardorji są normalne, nie widzę w nich przesadnej złośliwości albo krytycyzmu, a mam jakieś dziwne wrażenie że co drugi jej post jest komentowany w niezbyt fajny sposób, co niepotrzebnie nabija posty i robi dosyć dziwną atmosferę. Wątek jest ślubny, a mam wrażenie, że momentami zmienia się w to 'co bardorja miała na myśli'. Spasujcie trochę |
|
|
|
#2087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież siostra tż zrobiła to samo, my zaręczyny a ona później w 3 miesiące ślub ogarniała, żeby było przed nami, i też bez zaręczyn ![]() A ja się dowiedziałam wczoraj, że w październiku moja kuzynka bierze ślub, a z facetem jest bardzo krótko, i też jakoś szybko ogarniają, jakieś ciche te zaręczyny, ślub ogarną w 5 miesięcy, ale spytała kiedy my mamy, żeby się terminy nie zgrały i żeby nie robić przed nami (a w sumie szkoda, mogłaby zrobić nawet w sierpniu Cytat:
![]() Ja u księdza nie byłam, ale wąpię, żeby tak kazał... Ale owszem, sierpień jest miesiącem trzeźwości U nas się i mój wujek, i proboszcz naoglądają picia alkoholu w sierpniu na weselu ![]() Cytat:
Cytat:
Przyszła moja poprawinowa sukienka !!! Ale jest zupełnie inna niż na stronce, mimo to mi się podoba.I mam głupi problem (aż wstyd pisać): muszę zadzwonić do chrzestnego swojego, zaprosić go na wesele i powiedzieć, że z zaproszeniem przyjadę już w lipcu, bo teraz nie mogę przez pracę i obronę. Ale ja się... WSTYDZĘ ![]() Nie rozmawiałam z nim z 15 lat, widzę go raz w roku i mówię mu "dzień dobry" albo "cześć", odpowiada mi jakby sam się wstydził i tyle. Nie zdziwiłabym się, jakby nie wiedział, z kim rozmawia przez tel, mimo tego, że bym się przedstawiła. Lepszy kontakt mam z jego żoną, ale nie wypada chrzestnego zapraszać przez żonę. I się zbieram i zbieram i nie wiem jak zadzwonić i co mówić...
|
|
#2088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś odbieram suknię wieczorem pakowanko i jutro z rana jedziemy do rodziców, próbna fryzura i make up też jutro więc wreszcie będę wiedziała jak będę wyglądać w dniu ślubu
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, a ten chrzestny to kto, jakaś rodzina, czy znajomy rodziców?
Może niech mama/ojciec zadzwonią? ![]() Nas np. do znajomych mojej mamy, będzie umawiać mama Do braci teścia - teściu
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żona chrzestnego by się obraziła, że dzwoni moja mama i ich zaprasza, ostatnio coś wydziwia z tym moim ślubem i się jakaś dziwna robi, a chrzestny jest taki, że się nic nie odzywa, jakby przepraszał, że żyje, a rządzi jego żona ![]() Dlatego niestety muszę sama, ale zaczekam do godziny 15.00 , bo może być jeszcze w pracy. Pierwszy stres pokonałam, przed chwilą umówiłam się do rodziny na zapraszanie na piątek - jest to ta część rodziny, za którą nie przepadam, ani ja, ani moja najbliższa rodzina, ale się udało
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że do takich których nie widuje lub sa znajomymi rodziców dzwonił tato i mówił że młodzi przyjadą i było łatwiej . Reszte rodziny obdzwanialam sama
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam, i o dziwo, najlepiej mi się z nim gadało ze wszystkich
ale ręce mi się trzęsą nadal ![]() oby teraz żona chrzestnego nie marudziła Jak ja się stresuję przy zapraszaniu, to co będzie na ślubie
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bylam dzis pierwszy raz na hybrydzie., probnie. Fajnie to nawet wyglada
|
|
|
|
#2094 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dodatkowo powiedział że nasi świadkowie jeśli chcą być świadkami to muszą mieć zaczęty kurs przedmałżeński ![]() A z tego co wiem to chyba świadkowie mogą być nawet nie wierzący? ![]() U nas też. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
Iza ja Cię dokonale rozumiem z tym wstydzeniem
![]() Do rodziny TŻta to boję się w ogóle jechać zapraszać ![]() A ze swojej strony to mam taką, co to z nimi nie rozmawia nikt od 2-3 lat , ale zaprosić zaproszę , bo to bliska rodzina i póki było okej między nami bardzo ich lubiłam Ciekawa jestem ich reakcji i w ogóle ![]() Na szczeście zaczynamy zapraszać w lipcu Paula ![]() W ogóle dziś dostałam od klienta w pracy jego płytę ze zdjęciami ślubnymi - miał taki garniak o jakim marzę dla TŻ - już się nie mogę doczekać aż ją obejrzę w domu na spokojnie Pysiu - tak się cieszę, że się wszystko ułozyło z TŻ U mnie dalej cisza ślubna - w poniedziałek miałam iść do księdza, ale zaspałam na szczeście on jest dla ludzi i dzięki temu prawie zawsze
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
mysza93 Ten twój ksiądz to chyba się z choinki urwał - świadkami mogą być osoby nie wierzące , nie wymagana jest od nich ani spowiedź ani komunia. A co ma kurs przedmalżeński do świadkowania?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
mysza93, to prawda - świadkowie mogą być niewierzący.
Elrosa, pisałaś, że mogłabyś udostępnić szablon chorągiewki na tort. Mogę Cię o to poprosić? Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-06-10 o 17:14 |
|
|
|
#2098 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
O masakra! Czytałam Was 1,5 h żeby nadrobić jeden dzień...
![]() U mnie też Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
olaaa99 Ja chyba jestem z tych, którym by przeszkadzało że ktoś ma taką długą i jasną sukienkę... Różni są ludzie, różne opinie. Lepiej zapytaj PM-ki ![]() kiss12550 Ehh... no dobra, małe zdjęcie z załączniku. Miały być klasyczne, są płaskie, ale cóż - małżeństwo to sztuka kompromisów. W innych sprawach stawiam na swoje ![]() monidot Środkowe najlepsze! Pysia Genialny naszyjnik! ![]() paula600324
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-06-22 o 00:46 |
|||||||
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia zaproszeń
![]() ![]() ![]() i makijażu (nie wiem dlaczego na zdjęciach jest taki ciemny- jest mocny ale nie aż tak) edit: Zdjęcia usunięte
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-06-11 o 08:45 |
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomóżcie
razem z sukienką dostałam welon w tym stylu http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...wka-p-146.html ale ja chciałabym mieć włoski na bok pokręcone i może jakiegoś kwiatka z boku, a wydaję mi się, że ten welon to nie będzie pasował do takiej fryzury... i teraz przeglądam internet w poszukiwaniu innego może coś takiego http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-341.html w ogóle to mam coraz większe obawy co do tego ślubu, wszystko jest na mojej głowie , a narzeczony jakby się nie przejmował, tylko mówi, że wszystko będzie dobrze, nie martw się jakoś sobie poradzimy... Edytowane przez re_nata Czas edycji: 2014-06-10 o 19:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

oraz ruch ruch ruch

Ale najważniejsze, że mimo tego dobrze się bawiliście 

Do mieszkania wrócić się nie mogłam, bo oddałam Tż klucze... Dali mi w salonie zadzwonić do Tż, ale oczywiście nie odbierał, bo nieznany nr, a do niego ciągle ktoś dzwoni, bo to tel służbowy....
Fotograf się zachwycał, że super to na zdjęciach wygląda z tyłu 

na szczeście on jest dla ludzi i dzięki temu prawie zawsze