Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 09:38   #2071
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Ja też muszę się wziąć za siebię, od nowa wprowadzam diete MŻ oraz ruch ruch ruch trzeba wyglądać na własnym ślubie, a ja wczoraj z moim S. jeździłam 2 godziny na rowerze

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 09:52   #2072
Agnessssa
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Linaewen
Jak dla mnie profesjonaliści nie piją alkoholu w pracy.
U nas usługodawcy dostaną szampana na toast bo to nagi znajomi i tyle. Pić mogą na drugi dzień bo zapraszamy ich na grilla.
U nas w umowie jest napisane, że mają nie pić alkoholu... Jeżeli złamią umowę nie zapłacimy im tak było ustalone. Mogę wypić jedynie to co my im damy. Czyli po kieliszku na rozruch
Stary 2014-06-10, 10:14   #2073
velika
Winter is coming

Elrosa padłam po prostu. Jak można kieckę ślubną założyć na ślub kogoś innego, ja nie wiem co ludzie mają w głowach
monidot, ja jestem z Turku, to do Konina mam rzut kamieniem Ja bym na twoim miejscu zamówiła ten stanik z allegro. Sama swój kupiłam w necie, bo stacjonarnie nie było szans.
Wczoraj doprosiliśmy ostatnich gości - znajomych. Sporo osób nam odpadło, aż jestem zdziwiona, bo chyba ze 20. Dobrze, że zaprosiliśmy więcej niż wcześniej planowaliśmy, bo byłoby z 50 osób, a tak to będzie 70 Zresztą ciągle nam ludzie odpadają, koleżanka zerwała z chłopakiem i nie wie jeszcze, czy z kimś będzie czy sama (dałam jej termin do niedzieli przed ślubem, bo w poniedziałek podajemy liczbę gości), jedna para musiała zrezygnować z powodu choroby, więc ich dobrze rozumiem, kuzynki mąż wyjeżdża do pracy do RPA, więc nie przyjdzie itd. Generalnie nikt nie odmówił na zasadzie "bo nie mam zębów" Wszyscy mają istotne powody, ale i tak szkoda, że pewnych osób na które liczyłam nie będzie.
W ogóle do ślubu już bliziutko, spraw do załatwienia jeszcze sporo, a czas leci jak szalony! Jutro mam przymiarkę sukni. W czwartek chcę dokupić pierdoły - do koszyczka ratunkowego, sobie kupić majtki i pończochy i będę miała wszystko. No i dobrze byłoby ogarnąć spowiedź, bo obowiązują nas dwie, a jeszcze nawet tej 1 nie zrobiliśmy, może w piątek się uda. Generalnie mam zapełnione w kalendarzu każde popołudnie! A w sobotę panieński

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 10:25   #2074
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dotka My już po kursie, chodziliśmy do szkoły Pierwszy Taniec, było bardzo sympatycznie. Ale jakby TŻ złapał fazę na naukę walca wiedeńskiego (czasem obejrzy za dużo filmików na youtube), to się zapiszemy na Wasz kurs

iliy Jutro zamieszczę fotki

Elrosa Siostra Twojej koleżanki naprawdę przegina... Zawsze można pożyczyć od kogoś kieckę, jak sama chce przerabiać, zawsze można przefarbować.

zakrecona_kropka Masakra, że z jedzeniem tak wyszło Ale najważniejsze, że mimo tego dobrze się bawiliście

monidot Piękny model - 4 mm będą się idealnie prezentować na dłoni.

asiulek Przepiękna sukienka Ten welon, który masz do sukienki pasuje. Do jakiego utworu tańczycie? Gratki za obrączki i księgę

paula Ale fajnie Jak było?

myboyismine Opowiadaj, jak się udał Wasz dzień

cude Jak to problemowe długości stóp?

misia Żeby tylko nie kosił w dzień wesela, bez koszulki i w kosiarkowych gatkach

Kasiulenkowo Te 10 osób to naprawdę niewiele. Osobiście lubię połączenie bieli z czerwienią, wcale nie wygląda patriotycznie.

Vel Trzymam kciuki za wszystko

Co do wódki na stole zespołu, fotografów i innych wykonawców - u nas będą mieli plakietki obsługa, w open bardze nie wydadzą alkoholu, na ich stoliku nie będzie %. Są w pracy. Ja w pracy nie piję, równie dobrze możnaby się zastanawiać, czy kelnerom pozwalać na picie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:14   #2075
Dotka90
Zakorzenienie

Monidot, to zamow w takim razie z allegro, tylko zobacz zeby sklep sprzedawal.

Mojakaren, no ja nie chce wlasnie byc do tylu, a 16tego TZ wyjezdza, wiec jak sie w lipcu grupa nie zbierze, to bedziemy w tylku

bardorja, czytaj dokladnie co piszę, a potem komentuj. Logiczne, ze kupujemy DOBRZE dobrany stanik, przeciez napisalam, ze 'nie bierz stanika, ktory nie pasuje'. Ale z dwojga zlego lepiej kupic za maly, niz za duzy, bo za duzy kompletnie nie bedzie trzymal biustu.

Corn,
to zapisuj sie z nami, bedziemy mieli juz 4 pary!

U nas obsluga oczywiscie nie pije, dla mnie to bezdyskusyjny temat.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:32   #2076
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

bardorja, czytaj dokladnie co piszę, a potem komentuj. Logiczne, ze kupujemy DOBRZE dobrany stanik, przeciez napisalam, ze 'nie bierz stanika, ktory nie pasuje'. Ale z dwojga zlego lepiej kupic za maly, niz za duzy, bo za duzy kompletnie nie bedzie trzymal biustu.
.
Przeczytalam, zgodziłem się z tobą w pierwszej kwestii. Ale napisałas żeby kupić lepiej za mała miskę/obwód. Obwód tak, miskę nie. Jak będzie za mały piersi będą wychodziły, wylewaly się.. to nie wygląda ładnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:34   #2077
asiulek8
Wtajemniczenie

Cornflower - tanczymy do impossible, malo slubny ale nam sie podoba

Jak dla mnie obsluga nie powinna pic, ale u mnie rodzina sie oburzyla ze jak to im nie postawie wodki. A ja zrobie i tak po swojemu

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:36   #2078
cude
Zadomowienie

cornflower_girl, wcześniej pisałam, to była mowa o rozbiciu butów. Podałam więc długości stóp dostałam odpowiedź, żebym jednak lepiej ich nie zamawiała, bo z rozbiciem nic nie wyjdzie. Ale w sumie te buty nie podobały mi się jakoś szczególnie, więc poszukam stacjonarnie
Znalazłam śliczne szpileczki z paskiem, ale mają 8 cm. Gdyby miały chociaż 1 cm platformę

Też nie podajemy obsłudze alkoholu.

Obwód stanika się rozciągnie, ale zawsze możemy kupić przedłużkę za max. 5 zł. Wtedy i miska będzie mniej przyciśnięta do piersi przez co być może będzie lepiej dopasowana. Najlepiej od razu w sklepie przymierzyć z przedłużką, jeśli jest taka potrzeba

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-06-10 o 11:39
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 11:51   #2079
Agnessssa
Rozeznanie

Ja się z tą robotą wścieknę Dzwoniłam do jednego szpitala roboty nie ma (piątek), wczoraj do mnie dzwonią robota jest, dzisiaj rano dzwonią, że jeszcze sami nie wiedzą, a teraz dzwonią, że na bank jest, można świra dostać.

Do tego jestem zła bo mam za 2h egzamin i nic nie umiem
Stary 2014-06-10, 12:35   #2080
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Przeczytalam, zgodziłem się z tobą w pierwszej kwestii. Ale napisałas żeby kupić lepiej za mała miskę/obwód. Obwód tak, miskę nie. Jak będzie za mały piersi będą wychodziły, wylewaly się.. to nie wygląda ładnie.

Jezu kobieto, czytaj naprawde ze zrozumieniem, to nie jest takie trudne.
Kupujemy DOBRZE dobrany stanik.
Ale gdy mamy wybór za maly LUB za duzy, bierzemy mniejszy, bo bedzie trzymal biust.
OCZYWISTE jest, ze piersi beda wychodzic gora/bokami, ale biust bedzie trzymany.
OCZYWISTE jest, ze jak MAMY WYBÓR, to bierzemy biustonosz dopasowany idealnie, ale nie zawsze jest taka mozliwosc.

Jaśniej juz nie potrafie, jak nadal nie rozumiesz, to juz trudno

EOT, bo temat nie jest o doborze stanika, tylko o ślubach.
Stary 2014-06-10, 12:57   #2081
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a zamówiłaś kurierem??

!
tak, zamówiłam kurierem. ale napisałam też do nich maila i odpisali mi, że mają teraz natłok zamówień i robią po kolei.. i jeszcze mojej nie wysłali... ah te PMki się rzuciły na księge gości

Cytat:
Jezu kobieto, czytaj naprawde ze zrozumieniem, to nie jest takie trudne.
to chyba nie jest kwestia zrozumienia/niezozumienia niektórzy po prostu bardzo lubią się wymądrzać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:00   #2082
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was dostała już Księgę Gości tą z krążkami? Chodzi mi o te PM'ki które zamawiały w zeszłym tygodniu. Bo u mnie cisza
My zamawialiśmy w zeszły czwartek i właśnie przed chwilą przyszła
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:02   #2083
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
My też Uwielbiamy tak spacerować ale Można pospalac kalorie w przyjemniejszy sposób..

Owszem można, ale seks przed ślubem to grzech ciężki . Za to od razu biorą do piekła i to z miejscem w pierwszym rzędzie

Oczywiście wiem, że przyjemniejszym sposobem na spalanie kalorii od samego spacerowania jest spacerowanie z pączkiem w ręce (w ostatecznym rozrachunku z pączkiem w brzuchu) Pączek może występować zamiennie z lodami w okresie letnim

Taki ten tego żarcik na rozładowanie napięcia :P

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-06-10 o 13:04
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:22   #2084
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
paula600324 witaj już żonko opowiadaj i foty foty
Nie mam za dużo fot, bo mi nie chcieli zgrać

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
paula Ale fajnie Jak było?
Super

Relacja część 1
Spałam spokojnie całą noc, obudziłam się przed budzikiem, przed 8. Zjedliśmy z Tż śniadanie, pozbieraliśmy wszystko co miał zawieść
do hotelu, ja udałam się do fryzjera, on wydrukować w biurze plan stołów i do hotelu. Przed wejściem do fryzjera zorientowałam się, że zapomniałam wziąć telefon, więc już się zdenerwowałam Do mieszkania wrócić się nie mogłam, bo oddałam Tż klucze... Dali mi w salonie zadzwonić do Tż, ale oczywiście nie odbierał, bo nieznany nr, a do niego ciągle ktoś dzwoni, bo to tel służbowy....
Na szczęście w końcu odebrał i przyjechał z kluczami. Fryzura wyszła jeszcze ładniej niż na próbnej Fotograf się zachwycał, że super to na zdjęciach wygląda z tyłu Po fryzjerze pojechałam do mamy, zjadłam coś, bo byłam już głodna i czekaliśmy na make up. Goście się szykowali, mama najpierw była malowana (pięknie ją umalowała, wszyscy się zachwycali Przyszła kolej na mnie, było już troszkę późno, bo kakerzysta i fotograf zdążyli przyjechać, zaczęli kręcić. Makijaż wyszedł pięknie i pięknie się trzymał, nie musiałam robić żadnych poprawek, nawet po intensywnych tańcach
Makijaż oczu przetrwał na następny dzień, jedynie podkład zmyłam po weselu Ubieranie, wiązanie Była mała sesyjka z kuzynkami, fotograf trochę mnie powyginał do zdjęć a po tym przyjechał Tż
Później się przyznał, że oniemiał na mój widok Na błogosławieństwie mało się nie popłakałam, bo mama przygotowała przemówienie, chwiejnym głosem je wygłosiła, też mało nie płacząc
Zapakowaliśmy się do auta, sąsiedzi nie zrobili bramy, nikt nam jej nie zrobił a kupiliśmy 18 flaszek i baliśmy się, że braknie ... Goście dostali Jadąc do kościoła przyblokowaliśmy obwodnicę, bo kamerzysta filmował raz nas wyprzedzając a raz my jego. Na szczęście inni kierowcy uśmiechnięci nas mijali, machali, trąbili ale nie złośliwie
Przed kościołem Foto i video udzielili ostatnich instrukcji, jak np. zakładać obrączkę, żeby ładnie wyglądało Pytali jak stresik Ja się wcale nie stresowałam, tylko głodna już byłam Dziwna reakcja
Ksiądz po nas wyszedł, pogratulował i weszliśmy Wszystkie kuzynki w ostatniej ławce z telefonami nas kręciły, zabawnie to wyglądało ( w tym kościele ksiądz nie zabrania robić zdjęć, nawet telefonem )
Zaczęła się msza z której za wiele nie pamiętam, bo zaczęłam się troszkę denerwować, niewygodnie było mi w tych 12 cm szpilkach, było mi duszno i byłam głodna, a tu jeszcze trzeba było przysięgę wygłosić
Goście mówili, że ksiądz ślicznie odprawił, piękne miał kazanie o miłości. I przyszedł czas na przysięgę Najpierw Tż, mówił, patrzył mi głęboko w oczy, ale był poważny, ja się uśmiechałam Pomilił kwestię, "oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci", na "nie opuszczę Cię aż do śmierci" Ja usłyszałam, że coś nie tak, ksiądz powtórzył głośniej "oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmierci", a goście w śmiech, może usłuszeli nie dopuszczę Ale Tż grzecznie powtórzył
ja się nie pomyliłam Z nałożenie obrączki też miał problem, bo nałożył do połowy, zakrył rękami, nie tak jak video mówił, wygłosił tekst, na co ksiądz powiedział no teraz możesz dopchnąć do końca obrączkę Był pierwszy pocałunek, brawa
Nie obyło się bez wpadki, kościelny pomylił w modlitwie wiernych imię mojego zmarłego dziadka, zamiast Konstantego powiedział Konstancja ... Na koniec ksiądz złożył życzenia od siebie i proboszcza, dostaliśmy dokumenty i obraz od proboszcza Ksiądz, życzył nam też dobrej zabawy Goście wyszli, nam zaczęli grać marsz weselny, po wyjściu szczeliły tuby, posypał się ryż, pieniążki, goście którzy nie zastali zaproszeni na wesele złożyli życzenia, dostaliśmy prezenty, zrobiliśmy grupową fotkę, przy której fotograf ustawiał wszystkim 5 min, żeby było wszystkich widać, a nie tylko połowę. Pojechaliśmy do hotelu cdn
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 13:39   #2085
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to chyba nie jest kwestia zrozumienia/niezozumienia niektórzy po prostu bardzo lubią się wymądrzać
Hahaha, racja!
Stary 2014-06-10, 13:45   #2086
Sunset89
Rozeznanie

Dziewczyny, a nie przesadzacie trochę?
Dla mnie posty bardorji są normalne, nie widzę w nich przesadnej złośliwości albo krytycyzmu, a mam jakieś dziwne wrażenie że co drugi jej post jest komentowany w niezbyt fajny sposób, co niepotrzebnie nabija posty i robi dosyć dziwną atmosferę. Wątek jest ślubny, a mam wrażenie, że momentami zmienia się w to 'co bardorja miała na myśli'. Spasujcie trochę
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 14:15   #2087
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Bylismy wczoraj na 40leciu po ślubie u Wujka i Cioci i sie z leksza wkurzyłam
Skąd ja to znam przecież siostra tż zrobiła to samo, my zaręczyny a ona później w 3 miesiące ślub ogarniała, żeby było przed nami, i też bez zaręczyn
A ja się dowiedziałam wczoraj, że w październiku moja kuzynka bierze ślub, a z facetem jest bardzo krótko, i też jakoś szybko ogarniają, jakieś ciche te zaręczyny, ślub ogarną w 5 miesięcy, ale spytała kiedy my mamy, żeby się terminy nie zgrały i żeby nie robić przed nami (a w sumie szkoda, mogłaby zrobić nawet w sierpniu )

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam u Ciebie w mieście gości prosić

Dziewczyny sierpniowe czy u Was ksiądz wymaga żeby podpisać oświadczenie (my i rodzice) że nie będziemy pili alkoholu?
Dziś byliśmy spisywać protokół i nam wyskoczył z takim czymś
Jak to u mnie w mieście
Ja u księdza nie byłam, ale wąpię, żeby tak kazał... Ale owszem, sierpień jest miesiącem trzeźwości U nas się i mój wujek, i proboszcz naoglądają picia alkoholu w sierpniu na weselu

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mi wyskoczyla kuzynka wczoraj czy moze przyjsc w sukience ze swojego cywilnego:krotka kremowa. Powiedzialam, ze raczej nie Chamska jestem?
Absolutnie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ona nigdy nie miała zbyt fajnego gustu tzn na elegancko nie miala wyczucia, bo na co dzien ubiera sie spoko :P

O to, to, moja świadkowa to samo. Poświęcę się i się z nią wybiorę na zakupy

Przyszła moja poprawinowa sukienka !!! Zmierzę ją jutro i wstawię foty już z butami Ale jest zupełnie inna niż na stronce, mimo to mi się podoba.

I mam głupi problem (aż wstyd pisać): muszę zadzwonić do chrzestnego swojego, zaprosić go na wesele i powiedzieć, że z zaproszeniem przyjadę już w lipcu, bo teraz nie mogę przez pracę i obronę. Ale ja się... WSTYDZĘ
Nie rozmawiałam z nim z 15 lat, widzę go raz w roku i mówię mu "dzień dobry" albo "cześć", odpowiada mi jakby sam się wstydził i tyle. Nie zdziwiłabym się, jakby nie wiedział, z kim rozmawia przez tel, mimo tego, że bym się przedstawiła. Lepszy kontakt mam z jego żoną, ale nie wypada chrzestnego zapraszać przez żonę. I się zbieram i zbieram i nie wiem jak zadzwonić i co mówić...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 14:27   #2088
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy któraś z Was słyszała o nowej polskiej wódce "Starosta" (foto w załączniku) teściowie z TŻ kupili na próbę z polecenia i podobno bardzo dobra cena ok 24 zł za 0,5l
Ja pierwsze słyszę o tej wódce. Trochę bałabym się ryzykować bo wódka nieznana i w razie czego goście zwalą że podaliście jakiś shit. I cena wg mnie wysoka, my tydzień temu dokupiliśmy 20 butelek Wyborowej za 21,69 zł/0,5 l.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj cały dzień wypisuję u siebie karteczki z kolejnymi sprawami do załatwienia. One się mnożą przed ślubem :P
Oj tak!!! Ja sama nie ogarniam, myślałam że miałam bardzo szczegółową listę a jednak...

Ja dziś odbieram suknię wieczorem pakowanko i jutro z rana jedziemy do rodziców, próbna fryzura i make up też jutro więc wreszcie będę wiedziała jak będę wyglądać w dniu ślubu

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 14:29   #2089
Dotka90
Zakorzenienie

Iza, a ten chrzestny to kto, jakaś rodzina, czy znajomy rodziców?
Może niech mama/ojciec zadzwonią?

Nas np. do znajomych mojej mamy, będzie umawiać mama Do braci teścia - teściu
Stary 2014-06-10, 14:35   #2090
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

To brat cioteczny mojej mamy Żona chrzestnego by się obraziła, że dzwoni moja mama i ich zaprasza, ostatnio coś wydziwia z tym moim ślubem i się jakaś dziwna robi, a chrzestny jest taki, że się nic nie odzywa, jakby przepraszał, że żyje, a rządzi jego żona
Dlatego niestety muszę sama, ale zaczekam do godziny 15.00 , bo może być jeszcze w pracy.
Pierwszy stres pokonałam, przed chwilą umówiłam się do rodziny na zapraszanie na piątek - jest to ta część rodziny, za którą nie przepadam, ani ja, ani moja najbliższa rodzina, ale się udało

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-06-10, 15:09   #2091
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

u nas te tak było Że do takich których nie widuje lub sa znajomymi rodziców dzwonił tato i mówił że młodzi przyjadą i było łatwiej . Reszte rodziny obdzwanialam sama
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 15:17   #2092
Panna Izabela
Zakorzenienie

Zadzwoniłam, i o dziwo, najlepiej mi się z nim gadało ze wszystkich
ale ręce mi się trzęsą nadal
oby teraz żona chrzestnego nie marudziła
Jak ja się stresuję przy zapraszaniu, to co będzie na ślubie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-06-10, 16:12   #2093
Opiumalfa
Zakorzenienie

dziewczyny bylam dzis pierwszy raz na hybrydzie., probnie. Fajnie to nawet wyglada
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:12   #2094
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę... A tu zdecydowanie "nie wiadomo"... Nie rozumiem jak można na młodych wymuszać taką deklarację
Cytat:
cos czuje ze ksiadz na glowe upadl i chce wyciagnac od was kase. Pierwsze slysze o takich praktykach. Ksiedza pogielo.:brzydal :
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
mysza93 ten ksiądz jest jakis walnięty;P To że miesiąc trzeźwości to wymysł kościoła ale w żaden sposób nikogo nie mogą zmuszać do tego... Chyba bym go wyśmiałaa , że mi zabrania pić alkoholu na własnym weselu...
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
no niby sierpień jest miesiącem trzeźwości no ale trochę ksiądz przesadza
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
co za pomysł ale tego alko nie możecie pić kiedy? tzn. nie możemy, bo ja też sierpniowa
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
mysza, proście o dyspensę
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
nic takiego nam nie proponował :P chyba bym go wyśmiała
Dzięki dziewczyny Widzę że ksiądz wymyśla, trzeba go utemperować

Dodatkowo powiedział że nasi świadkowie jeśli chcą być świadkami to muszą mieć zaczęty kurs przedmałżeński
A z tego co wiem to chyba świadkowie mogą być nawet nie wierzący?

Cytat:
U nas obsluga oczywiscie nie pije, dla mnie to bezdyskusyjny temat.
U nas też.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jak to u mnie w mieście
Ja u księdza nie byłam, ale wąpię, żeby tak kazał... Ale owszem, sierpień jest miesiącem trzeźwości U nas się i mój wujek, i proboszcz naoglądają picia alkoholu w sierpniu na weselu
Nie mieszkasz w K. L. ? Czy całkowicie pomyliłam
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:21   #2095
Le_lena
Raczkowanie

Iza ja Cię dokonale rozumiem z tym wstydzeniem
Do rodziny TŻta to boję się w ogóle jechać zapraszać
A ze swojej strony to mam taką, co to z nimi nie rozmawia nikt od 2-3 lat , ale zaprosić zaproszę , bo to bliska rodzina i póki było okej między nami bardzo ich lubiłam Ciekawa jestem ich reakcji i w ogóle
Na szczeście zaczynamy zapraszać w lipcu

Paula dawaj dalej

W ogóle dziś dostałam od klienta w pracy jego płytę ze zdjęciami ślubnymi - miał taki garniak o jakim marzę dla TŻ - już się nie mogę doczekać aż ją obejrzę w domu na spokojnie

Pysiu - tak się cieszę, że się wszystko ułozyło z TŻ

U mnie dalej cisza ślubna - w poniedziałek miałam iść do księdza, ale zaspałam na szczeście on jest dla ludzi i dzięki temu prawie zawsze
Stary 2014-06-10, 16:37   #2096
21klaudyna
Zadomowienie

mysza93 Ten twój ksiądz to chyba się z choinki urwał - świadkami mogą być osoby nie wierzące , nie wymagana jest od nich ani spowiedź ani komunia. A co ma kurs przedmalżeński do świadkowania?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 17:06   #2097
cude
Zadomowienie

mysza93, to prawda - świadkowie mogą być niewierzący.

Elrosa, pisałaś, że mogłabyś udostępnić szablon chorągiewki na tort. Mogę Cię o to poprosić?

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-06-10 o 17:14
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:04   #2098
Konkardia
Wtajemniczenie

O masakra! Czytałam Was 1,5 h żeby nadrobić jeden dzień...

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
2 miesiące
U mnie też

Cytat:
Napisane przez Mysza93
Dziewczyny sierpniowe czy u Was ksiądz wymaga żeby podpisać oświadczenie (my i rodzice) że nie będziemy pili alkoholu?
Dziś byliśmy spisywać protokół i nam wyskoczył z takim czymś
Hehe, mam nadzieję, że u nas ie wyskoczy. Nawet jeśli - powiemy, że nie ma opcji!

Cytat:
Mi wyskoczyla kuzynka wczoraj czy moze przyjsc w sukience ze swojego cywilnego:krotka kremowa. Powiedzialam, ze raczej nie Chamska jestem?
Oczywiście, że nie! Też bym nie chciała żeby moja w takiej przyszła

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Od miesiąca mamy obrączki, a dzisiaj przyszła nasza odciskowa księga gości . Mi się baaardzo podoba. Od razu pojechałam do Ikei kupić ramy
Do tego kurs tańca w pełni rozpoczęty, prawie cały układ już mamy - zdecydowaliśmy się na rumbę
Piękna księga, gratulacje kursu! W sukni wyglądasz jak 1 000 000 dolców!

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Oczywiście wiem, że przyjemniejszym sposobem na spalanie kalorii od samego spacerowania jest spacerowanie z pączkiem w ręce (w ostatecznym rozrachunku z pączkiem w brzuchu) Pączek może występować zamiennie z lodami w okresie letnim

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam przecież siostra tż zrobiła to samo, my zaręczyny a ona później w 3 miesiące ślub ogarniała, żeby było przed nami, i też bez zaręczyn
Jak ktoś sobie chce "podnieść" własne ego... można i tak

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela
I mam głupi problem (aż wstyd pisać): muszę zadzwonić do chrzestnego swojego, zaprosić go na wesele i powiedzieć, że z zaproszeniem przyjadę już w lipcu, bo teraz nie mogę przez pracę i obronę. Ale ja się... WSTYDZĘ
Skąd ja to znam? Ja się wstydzę zadzwonić do wujka, którego nie widziałam tydzień...

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dodatkowo powiedział że nasi świadkowie jeśli chcą być świadkami to muszą mieć zaczęty kurs przedmałżeński
Teraz już z lekka przesadził... Co ma piernik do wiatraka?

olaaa99 Ja chyba jestem z tych, którym by przeszkadzało że ktoś ma taką długą i jasną sukienkę... Różni są ludzie, różne opinie. Lepiej zapytaj PM-ki

kiss12550 Ehh... no dobra, małe zdjęcie z załączniku. Miały być klasyczne, są płaskie, ale cóż - małżeństwo to sztuka kompromisów. W innych sprawach stawiam na swoje

monidot Środkowe najlepsze!

Pysia Genialny naszyjnik!

paula600324 Czekam na ciąg dalszy!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-06-22 o 00:46
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:20   #2099
madziara889
Zakorzenienie

Zdjęcia zaproszeń

i makijażu (nie wiem dlaczego na zdjęciach jest taki ciemny- jest mocny ale nie aż tak)
edit:
Zdjęcia usunięte

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-06-11 o 08:45
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:25   #2100
re_nata
Raczkowanie

dziewczyny pomóżcie
razem z sukienką dostałam welon w tym stylu http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...wka-p-146.html ale ja chciałabym mieć włoski na bok pokręcone i może jakiegoś kwiatka z boku, a wydaję mi się, że ten welon to nie będzie pasował do takiej fryzury... i teraz przeglądam internet w poszukiwaniu innego może coś takiego http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-341.html

w ogóle to mam coraz większe obawy co do tego ślubu, wszystko jest na mojej głowie , a narzeczony jakby się nie przejmował, tylko mówi, że wszystko będzie dobrze, nie martw się jakoś sobie poradzimy...

Edytowane przez re_nata
Czas edycji: 2014-06-10 o 19:50
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości