|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
![]() O nie, właśnie mi samo wyciekło mleko! ![]() Cytat:
Ale jak to ma się przekręcić? Jak ma nogi w gorze, a głowką napiera na szyjkę to przecież jest dobrze. Chyba, że coś poplątałam Niezła promocja na te pieluszki z Chin! A te co wstawiłaś z allegro to takie same, tylko mają jednolite kolory. A te pieluszki Greenty są np. w Babyfant'cie. Mam ten sklep blisko, to będę je kupować Cytat:
Gdybyście mieli chociaż tydzień przerwy między jedną, a drugą, to było by lepiej. Może się jakoś dogadacie. A teściowa będzie miała siłę przenosić tyle rzeczy?Mimo wszystko to tylko 1 miesiąc i pomoc na pewno się przyda. Będziesz mogla spokojnie wracać do formy Cytat:
o, widzę, że zrobiłam Ci apetyt Cytat:
Dziewczyny, uświadomiłam sobie, że trzeba też naszykować miejsce w kuchni... Ja już nie mam ani skrawka wolnej szafki i nie wiem, gdzie ja zmieszczę choćby jedną butelkę.. To moje zadanie na dziś - wyczarowanie miejsca w kuchni ![]() Malutka nie kombinuj, tylko odpoczywaj
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
A co do niemocy twórczej, to głowa do góry, też tak często mam jednego dnia euforia- czytam książki, gazetki, kupuję wyprawkę, drugiego dnia- dół i jakaś taka właśnie niemoc...Ah te hormony ![]() Co do książek to mogę Ci na pewno polecić Tracy Hogg "Język niemowląt", M. Heidi " W oczekiwaniu na dziecko"- ale to pewnie znane Ci pozycje. Obecnie czytam książkę Jackie Silberg " Gry i zabawy z niemowlakami". Niby proste zabawy, ale moim zdaniem fajne dla początkujących rodziców. Takich właśnie jak ja .- do tej pory myślałam że niemowlaki tylko śpią, jedzą itp, a nie wpadło mi na myśl że można się z nimi taki fajnie bawić i jednocześnie wspierać tym samym ich rozwój fizyczny i emocjonalny
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3934 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O matko! Z pracy go wysyłają? Nie może się dogadać jakoś? |
||||||
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wyeksmituję kocie miski i karmy. Koty już nie będą na 1 miejscu.Halinka, czy Twoje kitki też gubią tyle sierści w te upały? Wszędzie fruwają te kłaki i zaczynam się naprawdę cieszyć z tego baldachimu
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
juz mam tak dosc tej duchoty ze ze mnie tak cieknie jakbym przed chwila wyszla z wanny
zaslonilam rolety w sypialni jest ciemno zapalilam lampke nocna i jest troche lepiej ale na dluzsza mete jest niedowytrzymania ta pogoda |
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
To jest praca sezonowa. Mial jechac w lipcu i zjechac jak juz będzie czas na maluszka. Wczoraj zadzwonili do niego ze wyjazd jednak jest teraz.. wrocic nie moze, tzn moze ale nie wroci pozniej z powrotem do tej pracy. A jakby nie patrzec potrzebujemy pieniedzy. Moi i jego rodzice oczywiscie sie wszystkim zajmą, ale to juz nie to samo :-( watpie ze cos da sie zrobic. Jemu tez jest przykro wiec nie chce go dobijac. Trzeba myslec pozytywnie, chociaz to bardzo trudne :-( jak wroci to bedziemy juz we trojke cieszyc sie soba
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi ze Tz musi jechac, ale robi to dla Was zebyscie mieli dobrze na szczescie nie bedzioesz sama masz tesciow rodzicow trzeba znalezc w tej sytuacji pozytywy ![]() dobrze ze nie chcesz dobijac Tz bo domyslam sie ze mu bardzo ciezko na sercu ze go przy was nie bedzie ale za nim sie nie obejrzysz wroci do Was |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się jak najczęściej czesać chociaż oba tego nie znoszą. W tym albo przyszłym tygodniu planuję też je wyprać, szaremu od tego gorąca zrobił się łupież. Zresztą szary w ogóle źle znosi upały, chodzi po domu i marudzi bez przerwy. ![]() Chyba daisy jakiś czas temu pytała, koty na początku były bardzo zaciekawione łóżeczkiem, ocierały się, wchodziły pod spód i obwąchiwały. Czarna lubi czasem włazić pod spód bo lubi ciasne zakamarki, drugi kilka razy mi wlazł do łóżeczka i przekimał, ale to dlatego, że kładłam w nim nasz koc jak ścieliłam łóżko. Teraz żaden tam nie włazi i traktują łóżeczko jakby stało tam od zawsze. Mam mnóstwo rzeczy do zrobienia a tak mi się nie chce. Niech mnie ktoś kopnie w dupę.
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety muszę iść i kupić coś na obiad.. mam zachcianki makaronowe. Moim kotom to ta sierść się nie kończy! Tak sobie zdychały rano, a rzadko leżą obok siebie DSC00904.jpg Do łóżeczka też mi nie skaczą Kroopka dacie radę! Kiedyś panny czekaly, aż ojcowie wrócą z wojska, a wy przynajmniej będzie mieć z tej rozłaki kasę. Pomyśl może o zdjęciach z porodówki i pierwszych dni w domu. A nawet od razu po wyjezdzie wysyłaj mu zdjęcia ciązowe
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze zrobic poki mam ochote na mieso ale mi sie nie chce
|
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
haha
co za poza! Taki sam, tylko Twój czarny bardziej elegancki Zaczarowana odradzam kalafior. Będziesz cierpieć
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Butter trzymam kciuki, żeby brzuszek malutkiej rósł Na pewno wszystko będzie dobrze i okaże się, że to wina sprzętuGratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni Już coraz bliżej u nas Coś czuję, że następny wątek już nas zaskoczy jakimś porodem![]() ![]() ale macie super te koty lilka i halinka My jak już będziemy na swoim też będę chciała mieć kotka, tylko tż marudzi![]() Idę wstawić kolejne pranie i pozmywać
|
|
|
|
#3946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś przyjemniej niż wczoraj mimo, że dziś pełne słońce. Synek się wybawił z kolegami, ja pogadałam z sąsiadkami i teraz czas na sjestę ![]() Potem planuje zrobić sernik na zimno
|
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropka, w takiej sytuacji na pewno dacie radę! Na pewno i TŻ chciałby być z Wami, no ale jak dziecko w drodze, to pieniądze też są ważne! Ważne, że będziesz miała pomoc. Ratunku, rozpływam się! Gorąc, ukrop, duchota! Jakaś burza wisi w powietrzu, coś grzmi, coś siąpi, ale na razie niewiele to zmienia! |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Dasz radę, najważniejsze, że będziesz miała wsparcie ze strony rodziny i nie zostaniesz z tym sama. Czas szybko zleci, ale tak jak pisały dziewczyny, rób jak najwięcej zdjęć, żeby mąż też miał jakąś pamiątkę, bo jemu też na pewno nie jest łatwo i też potrzebuje Twojego wsparcia. Ani się nie obejrzysz a wróci i będziecie się cieszyć waszą rodzinką. Będzie dobrze |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuken ja musiałam TŻta przekupić , żeby się zgodził najpierw na jednego, a potem na drugiego Super sprawa! Już nas nauczyły wstawać rano na karmienie, sprzątania kup, wymiotków A moj mąż wcześniej wrocił i zrobił zakupy, więc nie musze się nigdzie ruszac!
|
|
#3951 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mmmm zjadlam idealny obiad - kluski smietana cukier truskawki
Cytat:
O! Nie pomyslalam o tym ze miesjce w kuchni bedzie potrzebne ale w sumie tylko na butelki i szczotki to chyba nie za duzo? Cytat:
Cytat:
Masz pomoc rodziny to spokojnie dacie rade. Coz, maluchy wymagaja poswiecen jeszcze zanim sie urodza ale dla nich warto nawet zniesc chwilowa rozlake. Wynagrodzi wam to dzidziusCytat:
Oswieccie mnie zanim go skonsumuje na kolacje....
|
||||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka, a jakie książki cię interesują? Tylko "dzieciowe"? Ja chętnie polecę ci różne obyczajówki babskie, takie przy których szybko leci czas.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kroopka przykro mi, że tak wyszło z TŻ pracą, ale najważniejsze, że możesz liczyć na pomoc ze strony najbliższych. Dasz radę U mnie dziś pogoda do wytrzymania. Padało od rana, teraz już słońce świeci, ale da się przeżyć. Ja siedzę w domu i staram się uczyć, bo w nadchodzący weekend mam zaliczenia, ale idzie mi to wszystko jak krew z nosa... Chyba już nigdy w tym życiu nie dam się namówić na dodatkowe studia, podyplomówki, itp. Czuję się za stara na naukę, a mój mózg w ciąży nie wiem gdzie się podział!
|
|
#3954 | ||
|
Zadomowienie
|
No ja sobie niestety za bardzo nie pojem z powodu cukrzycy ale cukry mam jak do tej pory idealne więc może na tym weselu skuszę się na lody bo od dawna mi się marzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy kupowała któraś z was okrycia kąpielowe z kapturkiem na allegro i mogła by polecić sprzedawce ? Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-10 o 14:02 |
||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Niki ja zamawiałam od rodzyneczki ale taki bez kapturka, większy bo te z kapturkiem mam już 2
Myślę, że obojętnie od kogo zamówisz i jaki, ja patrzyłam tylko, żeby było 100% bawełny ale w tych dzieciowych zazwyczaj tak jest
|
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
u mnie w cieniu jest 37 stopni, w słońcu termometr wskazuje 47 stopni - pozdrowienia z tropikalnego Śląska!
Z trudem przeżyłam ugotowanie obiadu - 32 stopnie w kuchni - bez wiatraka i rolet w oknie nie wytrzymałabym - mamy okno od południa i w dodatku mieszkamy na poddaszu. Więc można sobie wyobrazi jak tutaj się grzeje. Dobrze, że mamy ogród i jest gdzie wyjść w ten skwar - oczywiście tylko do cienia. Tymczasem idę wziąć prysznic, a zaraz potem jedziemy z TŻ zobaczyć szpital. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- która to dzieli szafkami w kuchni? ja poproszę o jedną dla Dziecka - wszystkie mamy zapełnione i nie wiem, jak wygospodarować trochę miejsca...
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie butelki itd trzymam w szafce w sypialni
Niewiadomo czy będę używać od początku, najwyżej później na szybko coś wygospodaruję w kuchni, u mnie też nie powinno być problemu
|
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nigdy nie cierpiałam po takim obiedzie i zjadam ze smakiem.
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam kalafior
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
kro0pka- trzymaj się kochana
wiadomo, że wolałabyś aby Tż był z Tobą, ale w życiu jak to w życiu nie zawsze układa się tak jak byśmy chciały...Ale fajna z Ciebie kobitka, że jeszcze Tż nie dołujesz w tej sytuacji ![]() jemu też jest pewnie teraz ciężko, ale robi to dla Was ![]() Optymistka26- nie pamiętam dokładnej ceny, bo kupowałam kilka książek, ale coś koło 30-40 zł. Książka jest średniej grubości, ale ma mały format, to nie ma jakoś strasznie dużo czytania. Są to praktycznie tylko opisy zabaw z dzieciaczkiem + informacje, co w danym okresie życia dziecko już potrafi lilka_vanilka, h4linka- fajowe te wasze kociaki od zawsze kocham koty, w domu rodzinnym zawsze jakiś był. Myślałam, że jak już będę mieszkać na swoim, to będę miała kilka A jest oczywiście na odwrót- kotów zero, za to jeden pies. Niestety taka przylepa, że nie wyobrażam sobie jakby miał teraz dzielić się naszą miłością i uwagą z kotem Chyba by tego nie przeżył...![]() Z lekką trwogą myślę o tym, jak ta nasza psina zareaguje na nowego domownika
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

chyba już nie dla mnie takie imprezy ,tym bardziej ,że ostatnio coraz bardziej odczuwam ,że to już zbliża się końcówka ciąży , najwyżej pójdziemy do kościoła i na obiad a potem się zmyjemy do domu 
w każdym razie uspokoiła mnie, że to absolutnie nie znaczy, że coś się dzieje z szyjką. Szyjka ok
juz jestem na sezonie 4 
Czuje niemoc tworcza i momentami bezsensownosc naszej sytuacji co mnie zniechceca do dzialania. Wicie gniazda zablokowane az do porodu...
Taki kurs trzeba opłacić czy jest darmowy?

Na pewno wszystko będzie dobrze i okaże się, że to wina sprzętu
Już coraz bliżej u nas