|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Mialam cytowac ale nie mam sily...Autobus miejski ktorym jechala dzis mama mial wypadek. Jak z niego wychodzila to zemdlala i sie potlukla. Na szczescie zero zlaman. Zabralam ja popoludniu ze szpitala w wielkim plastikowym kolnierzu ortopedycznym
Za 1,5tyg ma ortopeda zdecydowac czy moze kupic miekki kolnierz czy nadal ma nosic ten pancerz. Miala dzis jechac do dziadkow bo babcia b. zle sie czuje i trzeba ja bedzie do szpitala oddelegowac. Brat mamy sie na mnie obrazil ze ja nie przyjechalam do dziadkow ale nie mowilismy rodzince ze jest problem z ciaza bo zaraz dziadkowie by sie dowiedzieli a nie przezyliby takiego stresu. Nikt wie ze leze Wszystko komplikuje sie coraz bardziej. Konkludujac - nie ma sie kto opiekowac ani nia ani mna ani dziadkami. Moj Tz chyba wylysieje ze stresu
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3993 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wanienkę mam taką samą supciopięknie Cytat:
Cytat:
zdrówka dla Was wszystkich.
|
|
#3994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Babyfant jak teraz zobaczyłam jest tylko w Lublinie, ale w każdym mieście powinien być jakiś mega sklep dziecięcy. Ja do mojego będę w razie czego męża wysyłać, bo wybór ogromny, a ceny jak na allegro. Do tego mają dużo przecenionych rzeczy. Poszukaj u siebie Bob też bym zjadła! ![]() Pati, to masz szczescie z jedzeniem. Zazdroszczę, bo często mam ochotę na kalafiorowate... Ale od początku ciąży mi nie slużyły ![]() Cytat:
)Cytat:
Brzuszek super i spódnica fajowa z tymi marszczeniami Jaka z Ciebie wystrzałowa mama! ![]() Aż żałuję, że nie odchudziłam się przed ciążą Co myślicie o pieluszkach bambusowych?
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
jutro porobie fotki i wyślę
dziś wysyłam foto mego brzucha, który chyba się zwiększył
|
#3997 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za zakupy ale paka, i super brzuszeksuper wygladasz ![]() Cytat:
![]() fajny brzuszek |
||
|
|
|
#3998 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wez sobie espumisan...mozna w ciazy a Jezu! Ty wygladasz jak modelka normalnie, nawet bvrzuch jest idealny niemal jak sztuczny slicznie!Cytat:
a jak sie czujesz dzisiaj po tym jezdzeniu i dosc aktywnym dniu?Cytat:
A jakie macie obwody brzucha bo moze te zdjecia tak je optycznie pomniejszaja... Mi sie wydaje ze ja mam przeogromny w porownaniu z waszymi, ale ja jestem mala i mam rowno 100 cm- metrowy brzucho a pod biustem przybylo mi 10 cm, mialam biustonosze 65 a teraz 75 ale ja bardzo niska jestem wiec ten brzuch chyba jeszcze wiekszy sie wydaje przez to...Taki maly okragly pulpet obecnie Nakrecilyscie mnie jeszcze bardziej na ten bob
|
|
#3999 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) pytam bo pamietam, ze z podobna wagą stratowałyśmy- 60+ Też pamietam ze tobie ta waga wolniej wzrastała niż mi dlatego zżera mnie ciekawość ![]() mamamarta 100 cm to nie dużo ja już mam ponad( ło matko sama w to nie wierzę :P) ale fakt faktem, że wzrost z pewnością robi swoje i optycznie można wydawać się wiekszym
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-10 o 21:20 |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny brzuszek!
|
|
#4003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet dziś kupiłam 5 par skarpetek dla niego, w sumie mimo wszystko staram sie unikać motywów chłopięcych, (jeden pajac kupiłam w ciężarówki no nie mogłam się opanować ) fakt że skarpetki maja kolory bardziej męskie, no le dziewczynce prędzej założę skarpetki szare czy granatowe, niż chłopczykowi różowe ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam Was
![]() ButterBear-z brzuszkiem bedzie wszystko ok, 2 opinie dwóch lekarzy, wiec nie ma sie co martwic na zapas, do nastepnej wizyty brzusio na pewno urośnie kroopka-bardzo współczuje Ci, że Twój TŻ musi wyjechac Niestety takie mamy czasy i wyobrażam sobie jakie On musi miec rozdarte serducho Kupilam reczny laktator, szkoda mi było kasy na elektr.bo tak naprawde nie wiem, czy sie przyda Optymistka - co za pech Tylko nie stresuj sie dodatkowo.Wytłumacz bratu jaką masz sytuacje, na pewno zrozumie Patrycja, daisydot - prześliczne brzuszki i figury Ale mój brat, który wobec mnie jest zawsze szczery do bólu,mnie pocieszył, ostatnio stwierdził, że brzuch mi urósł, na co ja - chyba nie tylko brzuch , a on-no co Ty, normalnie wyglądasz, tylko brzuch masz coraz wiekszy ![]() Kryzys kryzysem, ale własnie robie sernik na zimno ale z jogurtów, wiec mniej kaloryczny |
|
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też ci idzie do przodu
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to widze ze zakupy bardzo owocne byly ![]() jestes mega zgrabna , ciaza Ci sluzy Cytat:
ale wam sie nalozylo teraz tych zmartwien ![]() A Twoj Tz pewnie czuje sie okropnie ze nie moze nic zrobic Cytat:
|
|||
|
|
|
#4007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie zmierzylan brzuch,jestem objedzona i mam 96cm. Rano pewnie jest mniejszy,teraz czuje się jak slonik
|
|
#4008 | |
|
Raczkowanie
|
Ja i Brzusio dziekujemy bardzo za komplementy
Na zdjeciu widac jakie mam megasnie opuchniete dłonie i stopy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja, daisydot - zgrabne i ładne brzuchy!
daisydot ja też czekam na zdjęcie kota ![]() kroopka wózek wygląda całkiem rozsądnie, jedynie stalowa rama będzie wymagała suszenia i ogólnie pilnowania, żeby ci nie pordzewiała zbyt szybko, nie wiem co z fotelikiem bo nigdzie nie ma podanej nazwy. Motylek mówi, że stalowa ciężka, ale na aukcji jest napisane, że 10 kg, moja aluminiowa ma 9 więc różnica prawie żadna. ![]() Optymistka uszy do góry, oby wszystko szybko się poukładało. Butter na pewno brzuszek urośnie i się wyrówna, w końcu to już ostatnia prosta!
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-10 o 22:12 |
|
|
|
#4010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super brzuszek ![]() Cytat:
daisy dot- ladny brzuszek! ![]() Dziewczyny powiem Wam, ze ja mam ogromy brzuch! Wygladam jakbym polknela 4 kg arbuza!!!! Nieskromnie powiem, ze mam najwiekszy brzuch wsrod sierpnoowych mam!!! Nadal nie mam weny do pisania, wiec ide ogladac Gre o tron
|
||
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi się wydaje, że mogłabym z Tobą wygrać
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie mam po prostu takie wrażenie, że mój brzuch jest najogromniejszy ![]() A Ty masz w tej sytuacji porównanie Tylko jak tak patrze na brzuszki większości dziewczyn tu na forum, to wydaje mi się, że mam 3 razy większy
|
|
|
|
|
#4016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Nie moge spac..
od pol godz siedze na balkonie i slucham spiewu ptakow. Jest tak przyjemnie, chlodno.. chyba przerzuce sie na noce a w dzien bede spala ![]() Aisog fajny ten Twoj link z wozkiem, nawet chyba bardziej mi sie podoba od tego co ja znalazlam. Ehh musze cos wybrac
Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-06-11 o 04:56 |
|
|
|
#4018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli wiesz, że nie powie dziadkom, to ja bym powiedziała prawdę jak jest.Co do łysienia ze stresu - mój teraz wziął się w końcu ostro za wykańczanie tego naszego mieszkania, do tego pracuje normalnie, u siebie w firmie to on jest odpowiedzialny za kontakty z klientami a nie wspólnik, więc wszystko co złe (np. rozliczenia 'panie, a czemu tak drogo???' ) są na jego głowie. Moje humory różne też wiadomo, że nie pomagają no i ostatnio ze trzy dni go nie widziałam, bo nocował na budowie albo wracał i wychodził jak ja spałam, no i któregoś dnia zawiozłam obiad na budowę, patrzę a on bidulek prawie łysy normalnie widać, że cała góra i środek głowy ma o połowę mniej włosów niż na reszcie głowy - ostrzygł się ostatnio na krótko i naprawdę baardzo to widać. Ciekawe czy mu odrośnie jak się to wszystko trochę ogarnie ![]() Cytat:
a jak mam dać za pieluszkę 25 zł to jednak chciałabym żeby ta farba co użyli do druku była ekologiczna i bezpieczna dla dziecka ![]() Cytat:
![]() Poza tym, wszystkie ciążowe brzuszki są piękne! ![]() Cytat:
![]() Robiłam wczoraj zakupy u Rodzyneczki i kurde zamiast dwóch paczek podkładów Bella wpisałam 20 czekam aż mi to zmienią bo nie mam jak zapłacić. Zamówiłam taką samą wanienkę, jak któraś z Was wrzucała myślę, że jak to wszystko przyjdzie, to zostaną mi już tylko kosmetyki + pieluszki. Przeglądam to wszystko i chyba jednak zdecyduję się na Hippa do mycia, ma dobry skład i nie ma co kombinować. A po kąpieli olejek ze słodkich migdałów albo kokosowy.A, no i zostanie mi oczywiście cała elektronika (termometr, laktator, podgrzewacz, monitor oddechu) i koszule do szpitala. A skoro się chwalimy zwierzakami, to i ja pokażę swoje zdjęcia co prawda stare, bo z dnia mojego ślubu.
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-11 o 06:12 |
||||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w upalny dzień,
po poniedziałkowej wizycie zostałam troche uziemiona...szyjka zaczęła się skracać jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu wizytę mam za 2tyg i zobaczymy co dalej. Na razie leżę...gór już nie przeniose niestety. Nie chce mi się nawet pisać...trzymajcie się
|
|
|
|
#4020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że czujesz się jak ja TŻ się ze mnie śmieje już drugą ciążę, że prawie w ogóle nie przytyłam a poruszam się jakbym nosiła dodatkowe 20kg ![]() Cytat:
![]() Pięknie wyglądasz! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do mycia tak samo jak przy synku zakupiłam Hippa. Cytat:
Dzisiaj przyszła do mnie ostatnia paczka z rzeczami okołoporodowymi więc brakuje mi tylko ubranek, które trzeba przynieść i poprać oraz kupić nowy materacyk do łóżeczka. Pierwszy raz przytrafił mi się tzw. budyń czy kalafior ciążowy w sobotę robiłam badania krwi i okazało się, że moje laboratorium zaczęło wysyłać wyniki e-mailem. Wypełniłam upoważnienie i zadowolona wróciłam do domu. Po paru godzinach uświadomiłam sobie, że zapomniałam podać adresu mailowego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

Za 1,5tyg ma ortopeda zdecydowac czy moze kupic miekki kolnierz czy nadal ma nosic ten pancerz.

Wstawiam zdjęcie mojej mega przesyłki od rodzyneczek i małej od HubiWorld i lece Was nadrabiac 
jakieś 13 kg przytyłam w sumie

)

a jak sie czujesz dzisiaj po tym jezdzeniu i dosc aktywnym dniu?
Też pamietam ze tobie ta waga wolniej wzrastała niż mi dlatego zżera mnie ciekawość 

, a on-no co Ty, normalnie wyglądasz, tylko brzuch masz coraz wiekszy