W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-10, 14:22   #3961
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Witam się w 32 tc - 8 miesiącu!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 14:38   #3962
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ratunku, rozpływam się! Gorąc, ukrop, duchota!
Jakaś burza wisi w powietrzu, coś grzmi, coś siąpi, ale na razie niewiele to zmienia!
ja juz dawno sie rozplynelam
u nas w nocy ma byc mega burza juz nie moge sie doczekac az bede miala czym oddychac

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
u mnie w cieniu jest 37 stopni, w słońcu termometr wskazuje 47 stopni - pozdrowienia z tropikalnego Śląska!

Z trudem przeżyłam ugotowanie obiadu - 32 stopnie w kuchni - bez wiatraka i rolet w oknie nie wytrzymałabym - mamy okno od południa i w dodatku mieszkamy na poddaszu. Więc można sobie wyobrazi jak tutaj się grzeje. Dobrze, że mamy ogród i jest gdzie wyjść w ten skwar - oczywiście tylko do cienia.
która to dzieli szafkami w kuchni?[/U] ja poproszę o jedną dla Dziecka - wszystkie mamy zapełnione i nie wiem, jak wygospodarować trochę miejsca...
ja sie ugotowalam w kuchni razem z obiadem

ja rozdaje chetnie sie podziele

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 14:43   #3963
kro0pka
Raczkowanie

Dzięki Kochane jeszcze raz

te upały to jakaś masakra! muszę zakupić jakiś wentylator, bo tak gorąco ma być jeszcze przez najbliższy czas. chociaż rano ok godz 4 u mnie była burza i padał deszcz ale jednak się rozpogodziło na dodatek jaskółki sprowadziły mi się na balkon! muszę coś z tym zrobić

w czwartek wizyta, III USG mam nadzieję, że chociaż tutaj będzie wszystko dobrze i tż będzie mógł odjechać bez większych zmartwień.
Stary 2014-06-10, 15:44   #3964
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Witam sie w 33 tc
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Brawo ;-)
A mi się zaczął 34 ;-)

Cytat:
Brawa dla was

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
A ja się wczoraj dowiedzialam że mój tż w tą sobotę wyjeżdża za granicę :-( wraca dopiero na początku września.. będę sobie sama musiala poradzić :-( teraz już mam konkretnego doła.. :-(
Oj wspolczuje! Musisz myslec pozytywnie, czas szybko zlci, a pozniej bedziecie bez zmartwien o prace cieszyc sie malenstwem

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Nadrobić was po poldniowej przerwie to nie lada wyczyn.

Ja bylam dzis w starej pracy, juz tam nie wroce wiec bylam sie pozegnac.
Upieklam ciacho - Snickersa oraz pierozki w ciescie francuskim. Mmm pychotka

Bylam tam nie cala godzinke, a wyszlam z rumiencami. Dziewczyny nie widzialy mnie 1,5miesiaca.. mowily, ze slicznie wygladam, ze nie widać abym przytyla, brzuszek ladny Tylko taka jedna pani / zawsze byla szczera/ stwierdzila, ze te kilogramy widac w kolanach, bo jakies takie spuchniete są i nawet cellulit widac hehe ale zaraz kazdy na nią nakrzyczał, ze ma tak nie mowic

Butter - trzymam kciuki za brzuszek Twojego maleństwa, oby wszystko było dobrze

Pentuerka ja ta karuzele tez odkupie o polowe taniej od takiej pani co dała mi ostatnio ksiązke - w oczekiwaniu na dziecko. Także nie bede wymyślać i się zastanawiac nad inna. A ogladalam swoja na yt, ona ma projektor i wyswietla gwiazdki na suficie, rewelacyjnie to wyglada.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Miałam jeszcze pisać jakie mi się dziś glupoty snily.. cała noc pisałam na wizażu
W śnie UmiZumi szyła pokrowce na poduszki do karmienia i każda mogła złożyć sobie specjalne zamówienie na swoj wybrany kolor
Stary 2014-06-10, 16:08   #3965
kasia_ruda
Zakorzenienie

A mi ciśnienie skoczyło, nie wiem, czy przez ten straszny upał, czy samo z siebie... niczym się nie denerwowałam, wszystko ok idzie, a tu nagle mierzę i 140/90 napisałam już do lekarza, czekam na jego odpowiedź, ale jestem taka wściekła, bo pięknie mi to ciśnienie się unormowało, miałam nadzieję, że tak już będzie do końca. A teraz takie coś.... jestem przekonana, że wyląduję z tym prędzej czy później w szpitalu i oby tylko to nas spotkało.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:20   #3966
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
A ja się wczoraj dowiedzialam że mój tż w tą sobotę wyjeżdża za granicę :-( wraca dopiero na początku września.. będę sobie sama musiala poradzić :-( teraz już mam konkretnego doła.. :-(
Jak to wcczoraj sie dowiedzialas, ze nie bedzie Twojego Meza od-za 5 dni do-za 3 miesiace???? Rany boskie, tak bez konsultacj???

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:42   #3967
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A mi ciśnienie skoczyło, nie wiem, czy przez ten straszny upał, czy samo z siebie... niczym się nie denerwowałam, wszystko ok idzie, a tu nagle mierzę i 140/90 napisałam już do lekarza, czekam na jego odpowiedź, ale jestem taka wściekła, bo pięknie mi to ciśnienie się unormowało, miałam nadzieję, że tak już będzie do końca. A teraz takie coś.... jestem przekonana, że wyląduję z tym prędzej czy później w szpitalu i oby tylko to nas spotkało.
Oj uwazaj na siebie i wypluj te slowa o szpitalu.

TheFall ja tez mam chyba wyjmowany materacyk w wózku, a wydaje mi się ze łatwiej będzie utrzymać czystość z prześcieradłami.

A jak Wam szkodzi ten kalafior bo ja też mam mega ochotę:'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

Z trudem przeżyłam ugotowanie obiadu - 32 stopnie w kuchni - bez wiatraka i rolet w oknie nie wytrzymałabym - mamy okno od południa i w dodatku mieszkamy na poddaszu. Więc można sobie wyobrazi jak tutaj się grzeje. Dobrze, że mamy ogród i jest gdzie wyjść w ten skwar - oczywiście tylko do cienia.
Tez mieszkam na poddaszu i wiem co czujesz :'(

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
a mi się tak zamarzył kalafiorek z bułką tartą... Ale jak mam się potem męczyć to chyba podziękuję!

Kroopka przykro mi, że tak wyszło z TŻ pracą, ale najważniejsze, że możesz liczyć na pomoc ze strony najbliższych. Dasz radę

U mnie dziś pogoda do wytrzymania. Padało od rana, teraz już słońce świeci, ale da się przeżyć. Ja siedzę w domu i staram się uczyć, bo w nadchodzący weekend mam zaliczenia, ale idzie mi to wszystko jak krew z nosa... Chyba już nigdy w tym życiu nie dam się namówić na dodatkowe studia, podyplomówki, itp. Czuję się za stara na naukę, a mój mózg w ciąży nie wiem gdzie się podział!

Powodzenia na zaliczeniach.

Cytat:
Gratuluję ;-)

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
te upały to jakaś masakra! muszę zakupić jakiś wentylator, bo tak gorąco ma być jeszcze przez najbliższy czas. chociaż rano ok godz 4 u mnie była burza i padał deszcz ale jednak się rozpogodziło na dodatek jaskółki sprowadziły mi się na balkon! muszę coś z tym zrobić

w czwartek wizyta, III USG mam nadzieję, że chociaż tutaj będzie wszystko dobrze i tż będzie mógł odjechać bez większych zmartwień.
Oooo jaskółki przynoszą szczęście, nie wyganiaj ich ;-)
Powodzenia na wizycie.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:48   #3968
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
To jest praca sezonowa. Mial jechac w lipcu i zjechac jak juz będzie czas na maluszka. Wczoraj zadzwonili do niego ze wyjazd jednak jest teraz.. wrocic nie moze, tzn moze ale nie wroci pozniej z powrotem do tej pracy. A jakby nie patrzec potrzebujemy pieniedzy. Moi i jego rodzice oczywiscie sie wszystkim zajmą, ale to juz nie to samo :-( watpie ze cos da sie zrobic. Jemu tez jest przykro wiec nie chce go dobijac. Trzeba myslec pozytywnie, chociaz to bardzo trudne :-( jak wroci to bedziemy juz we trojke cieszyc sie soba
aaaa teraz rozumiem...ale to znaczy ze skoro wyjezdza wczesniej i bedzie pracowal dluzej to macie wieksze poczucie bezpieczenstwa z kasa a to tez wazne... W sumie to pojedzie teraz a wroci jak dzidzia bedzie miala dopiero miesiac a Ty juz bedziesz sie dobrze czula. Dobrze ze rodzice chca Wam pomoc!

Cytat:
a ja dzisiaj mam ochote na udka z kurczaka kalafior w bulce tartej ziemniaczki i mizeria
musze zrobic poki mam ochote na mieso ale mi sie nie chce
Powodzenia! oby apetyt nie minal i obiad pozostal w Twoim zoladku :O)
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Heeeej, ja wcinam kalafior codziennie od dwóch tygodni i nic mi nie jest. Czasem zdarza mi sie zjeść zupe kalafiorowa a na drugie kalafior uwielbiam kalafior
Ja tez strasznie go lubie, najbardziej z bulka tarta oczywiscie, ale niestety ja tez sie po nim zle czuje, zawsze mam mega wzdecia i bolesci ale lakomstwo jest czasem silniejsze..
Ja to bym chetnie zjadla fasolke szparagowa z bulka i...bob
Musze troche podjesc zanim urodze bo potem to w nastepnym sezonie dopiero

Podziwiam Was ze tak gotuje twardo obiady w taki upal, ja to olalam! W nd rano ugotowalam zupe kalafiorowa wiec malemu odgrzewam i je w sumie taka letnia, na drugie chlodny makaron z danio Mi sie nie chce i juz! Ja jadlam salatke grecka taka z lodowki!
A pragnienie gasze zimna woda lekko gazowana z syropem z kiwi herbapolu- uwielbiam to!!!!!!

u nas ok 16 chwilke zrobilo sie ciemno i chwilke padalo, a tu znowu swieci slonce, a juz myslalam ze bedzie zimniej :/

Zaczarowana pytalas o ta koszule do rodzenia- to potwiedzam chodzi mi o meska koszule, mozna obciac rekawki zeby byla na ramiaczkach ale jest wygodna bo i rozpinana wiec dzidzia na brzuchu szybko wyladuje i dluuuga za tylek ze nic nie widac wczesniej, przynajmniej ja jestem mala wiec mam prawie do kolan ))

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 16:56   #3969
Moni 26
Zadomowienie

Mam pytanko do dziewczyn kore kupowały pół śpioszki w pepcko, te rozmiary nie sa przypadkiem zawyżone???? Pytam bo kupiłam dwie pary na 62 cm...a w innym sklepie mam 56 cm i sa identyczne.... A jakos nie moge się zorientowac w tej rozmiarówce....

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
oby się unormowało Będzie dobrze!

kroopka biedulko...kurczę, ze tak nie fajnie wyszło...
Ja ostatnio sie wkurzyłam, bo mój maz pracuje na nowej maszynie i operator idzie na urlop w okolicach mojego terminu, wiec mój tż uczy innego chłopaka obsługiwać ta maszynę, bo już mu zapowiedział, że w sierpniu rodzę i on nie bedzie pytał sie o zdanie czy może jechać.. mówi kierownikom, że jedzie i go nie ma...A gdy by nie było osoby która tą maszyne ogarnie, to nie puścili by mojego męża(zaraz by były problemy) A w takiej sytuacji, jak ty pewnie bym była wściekła, no ale jak nie ma wyjścia to trzeba się z tym pogodzić ... Najważniejsze, ze nie bedziesz sama

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-10 o 17:03
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 17:02   #3970
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100;46824727[B
lilka_vanilka, h4linka[/B]- fajowe te wasze kociaki od zawsze kocham koty, w domu rodzinnym zawsze jakiś był. Myślałam, że jak już będę mieszkać na swoim, to będę miała kilka A jest oczywiście na odwrót- kotów zero, za to jeden pies. Niestety taka przylepa, że nie wyobrażam sobie jakby miał teraz dzielić się naszą miłością i uwagą z kotem Chyba by tego nie przeżył...
Z lekką trwogą myślę o tym, jak ta nasza psina zareaguje na nowego domownika
Teraz będzie się musiał podzielić milością z dzidzią Pieski fajnie reagują, zobaczysz, ze będzie największym obrońcą i przyjacielem
Cytat:
Oby oby! Tylko bądź OAZĄ SPOKOJU jak to powtarzała Angelika

U mnie w mieszkaniu nie ma aż takich upałów. Jeszcze się nie topimy, ale jak znajdę wiatrak w dobrej cenie, to na pewno kupię.
Najgorzej, że w szpitalu będzie duszno.. Położna radziła kupić wachlarze.

Co do kalafiorów, to są wzdymające. W ciąży nie powinno się też jeść brokułów, fasoli, kapusty.
Fasolkę szparagową mogę jeszcze normalnie strawić, ale po kalafiorze i brokułach było ciężko.

Eh, nie mogę się już schylać. Brzuch mam jak balon! Jeszcze niedawno mogłam normalnie chodzić i w łóżku swobodnie przekręcać się z boku na bok. A teraz jestem jak słoń.. A tyle prania przede mną i prasowania, układania Ja wam dobrze radzę, nie zwlekajcie z przygotowaniami. Działajcie póki macie siłę za tydzień może być gorzej.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 17:12   #3971
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie w 33 tc

musialam isc do wanny bo tak sie w nocy spocilam ze jakas masakra, juz nie wytrzymuje tych upalow ani wyjsc z domu a nic cos porobic bo sil brak

zapowiadaja u mnie na ten tydzien burze ale wiadomo roznie to bywa

odnosnie kapania malej to mi polozna powiedziala ze po urodzeniu pare minut wezma ja do kapieli a potem bede ja myla raz w tygodniu dopoki kikut nie odpadnie ale codziennie trzeba myc reczniczkiem paszki szyjke i wiadomo ze tyleczek
odnosnie kosmetykow to pani powiedziala ze na poczatek nic nie trzeba ale mozemy kupic cos z weledy bo bardzo poleca ale nie trzeba
za 33 tydz
Cytat:
Brawo ;-)
A mi się zaczął 34 ;-)

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Krówka i śledź nie jest zbyt dobrym połączeniem. ;-)

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja na ból pleców narzekam właśnie po byciu w pionie.

Też zaczynam coraz gorzej spać. Ciągle się budzę w nocy, nie mogę się wygodnie ułożyć, zaliczam wycieczki do wc a potem nie mogę zasnąć. Potem o 5:40 mój syn bezlitośnie nas budzi, bo przecież już świeci słońce i czas się bawić

Butter, trzymam kciuki aby Hani brzuszek rósł.

Hania jest śliczna i rzeczywiście drobniutka. Moja Hania zaskoczyła nas swoją pyzowatością poza tym wg mnie nie jest podobna do żadnego z nas

za 31tc

za 33tc

Ja też się witam w 33

Optymistko, najlepiej powiedz mężowi, żeby porozmawiał szczerze z teściową. To naturalne, że chcecie spędzić te pierwsze dni tylko we troje

za 34tc

Cieszę się, że wizyta udana. Dzieci potrafią nas zaskoczyć swoim ułożeniem, prawda?

W przedszkolu do którego idzie mój synek nie dają czarnej herbaty tylko owocowe albo ziołowe.

Też mam wizytę w piątek 13

Idę na godzinkę na plac zabaw, bo dziecko mnie już męczy
za kolejny tydz. ja jak chodze czy siedze to wogole mnie plecy nie bola ale jak tylko chwile poleze to wstaje jak stara babcia. swoja droga ciekawi mnie jak to jest u dziewczyn które musza dużo lezec, jak wy to znosicie???

Cytat:
no to fatalna wiadomość, teraz w sumie najgorszy czas przed porodem, nieda się tego przesunac
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 17:13   #3972
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej
Współczuję Wam dziewczyny tych upałów, na pewno z brzuszkiem znoszenie tak wysokich temperatur jest jeszcze gorsze niż bez, a tu jeszcze całe lato przed nami...U nas niestety słońca mało i rzadko, dlatego chetnie uszczknęłabym od Was kilka stopni z termometru

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Co do kalafiorów, to są wzdymające. W ciąży nie powinno się też jeść brokułów, fasoli, kapusty.
Fasolkę szparagową mogę jeszcze normalnie strawić, ale po kalafiorze i brokułach było ciężko.

Eh, nie mogę się już schylać. Brzuch mam jak balon! Jeszcze niedawno mogłam normalnie chodzić i w łóżku swobodnie przekręcać się z boku na bok. A teraz jestem jak słoń.. A tyle prania przede mną i prasowania, układania Ja wam dobrze radzę, nie zwlekajcie z przygotowaniami. Działajcie póki macie siłę za tydzień może być gorzej.
Ja tam jem wszystko co wymieniłaś namiętnie, a teraz własnie zrobiłam grochówkę. Nic mi nie jest. Jadłam także powyższe warzywa zaraz po porodzie,nic nie było ani mi ani dziecku. Ale ja z osób,które jedzą po prostu to, co lubia. Jak np popijam bigos wodą, kefirem czy kwaśnym mlekiem moja teściowa od razu robi minę, jakbym miała zaraz dostać rozwolnienia i pyta, czy się nie boje, to mi się słabo robi. Zawsze tak jadłam, owoce też popijam woda i nic mi nigdy nie było....Jedynie z pomidora lubię ściągnąć skórkę, bo pamiętam, że za dzieciaka "usiadła" mi kiedyś na żołądku,przynajmniej moja mam tak twierdzi, że ból brzucha miałam od tego

Zaczarowana, gratuluję 33 tc !!!

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-06-10 o 17:15
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 17:15   #3973
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

U nas zbiera sie juz na burze

ale ja dzisiaj mam apetyt ciagle cos jem
jeszcze mi nie daj boze w cycki pojdzie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-10, 17:26   #3974
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna no ale tak jak pisałaś, kasa Wam się przyda.. tylko tak jak dziewczyny radzą, dbaj o to żeby wysyłać zdjęcia itd jeszcze możesz zrobić odciski rączek i stópek, żeby jak najmniej męża ominęło, a jak wróci to będzie mógł porównać różnicę dacie radę!

Cytat:
świetny tekst!
Ale jak to ma się przekręcić? Jak ma nogi w gorze, a głowką napiera na szyjkę to przecież jest dobrze. Chyba, że coś poplątałam

Niezła promocja na te pieluszki z Chin! A te co wstawiłaś z allegro to takie same, tylko mają jednolite kolory.

A te pieluszki Greenty są np. w Babyfant'cie. Mam ten sklep blisko, to będę je kupować a przynajmniej wyprobuję.
Nie, moja siedzi pupcią na pęcherzu a główkę ma na górze. Z nóżkami to różnie, w górze bywają, bo lubi je zadzierać na głowę
A widzisz, nie pamiętałam ceny tych chińskich normalnie, czyli mówisz, że w dobrym momencie się załapałam?
A co to za sklep Babyfant? bo pierwsze słyszę, a może też gdzieś mam

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ja tez strasznie go lubie, najbardziej z bulka tarta oczywiscie, ale niestety ja tez sie po nim zle czuje, zawsze mam mega wzdecia i bolesci ale lakomstwo jest czasem silniejsze..
BÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓB
jak zacznie się sezon to jestem w stanie jeść codziennie, ale mi narobiłaś smaka ale jeszcze nigdzie nie ma, nie?
Stary 2014-06-10, 17:28   #3975
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Biedna no ale tak jak pisałaś, kasa Wam się przyda.. tylko tak jak dziewczyny radzą, dbaj o to żeby wysyłać zdjęcia itd jeszcze możesz zrobić odciski rączek i stópek, żeby jak najmniej męża ominęło, a jak wróci to będzie mógł porównać różnicę dacie radę!

Nie, moja siedzi pupcią na pęcherzu a główkę ma na górze. Z nóżkami to różnie, w górze bywają, bo lubi je zadzierać na głowę
A widzisz, nie pamiętałam ceny tych chińskich normalnie, czyli mówisz, że w dobrym momencie się załapałam?
A co to za sklep Babyfant? bo pierwsze słyszę, a może też gdzieś mam

BÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓB
jak zacznie się sezon to jestem w stanie jeść codziennie, ale mi narobiłaś smaka ale jeszcze nigdzie nie ma, nie?
Jest, ale 20 zł/ kg u mnie na bazarku. Pod halą mirowską podobno taniej

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 17:29   #3976
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zbiera sie juz na burze

ale ja dzisiaj mam apetyt ciagle cos jem
jeszcze mi nie daj boze w cycki pojdzie

oby tylko coś z tego zostało w żołądku

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Jest, ale 20 zł/ kg u mnie na bazarku. Pod halą mirowską podobno taniej

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Jakbym miała pewność, że jest już jadalny, to dam i 20 zł ale pod halę mirowską mi zupełnie nie po drodze
Stary 2014-06-10, 17:35   #3977
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
BÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓB

UWIELBIAM

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Zaczarowana pytalas o ta koszule do rodzenia- to potwiedzam chodzi mi o meska koszule, mozna obciac rekawki zeby byla na ramiaczkach ale jest wygodna bo i rozpinana wiec dzidzia na brzuchu szybko wyladuje i dluuuga za tylek ze nic nie widac wczesniej, przynajmniej ja jestem mala wiec mam prawie do kolan ))
Oj tak zaluje ze zjadlam kalafior , moj brzuch zle to znosi

a to nie ja pytalam o koszule

Nasze szczescie
Stary 2014-06-10, 17:54   #3978
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Polly ale nikt cię nie zmusza do kupienia takiego materacyka.
Dla mnie ( nie mowie ze dla Ciebie nie ;-) akurat bezpieczeństwo mojego maluszka jest ważne.
I jeśli mogę czemuś zapobiec to staram się.
A czy to strata pieniędzy dla mnie akurat nie.
Każda z nas kupuje to co uważa za słuszne.
;-)

Dokladnie zgadzam sie. To jest dodatkowy bajer dodatkowa rzecz zapewniajaca jakies bezpieczestwo dlatego ten wybralam. Skoro ma taka funkcje a jest w cenie innych to czemu niebwziac tego...

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ale przecież taki normalny dziecięcy materac to nie jest taki cieniutki piankowy jak były kiedyś Taki normalny materac też jest dosyć twardy, ma kilkanaście centymetrów i obojętnie ile dziecko by nie ważyło to nie jest w stanie "zatopić" się z materacem między szczebelki

I oczywiście, że każdy może mieć swoje zdanie i kupować co mu się chce i co uważa za słuszne ale pisanie, że Tobie zależy na bezpieczeństwie dziecka a nam nie musi bo nie kupujemy specjalnego materaca to jednak trochę wybujałe wnioski jak dla mnie
Tutaj stane w obronie Papryczki bo zes sobie zuken niezle dopowiedziala cos czego papryczka absolutnie nie powiedziala...
Wszystkie materace, z tych drozszych sa z tych lepszych to chyba jasne. Jednak my wybralysmy ten poniewaz ma DODATKOWA FUNKCJE BEZPIECZNEGO STAWANIA NA BRZEGACH MATERACA. Rozumiesz na pewno slowo dodatkowy. Nie jest to obowiazkowe skoro nie ma tego w innych materacach. Widocznie wpadli na taki pomysl ( nie tylko oni) i zaprojektowali taki materacyk bo uznali tak jak ja i Papryczka ze Dzidzia moze sobie skrzywdzic nozke jesli jej sie omsknie miedzy szczebelkami. Uwazam te funkcje za warta zastanowienia.

Ktoras z Was pytala o info o dwustronnosci. Zaraz przesle foto. Jedna str jest twardsza.

Butter bedzie dobrze nie martw sie.

Aisog gratki!

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Zaczarowana gratki 33tc

Co do upalow to ja uwielbiam. M i jest idealnie. Nic mi nie puchnie, trosKe sie poce wiecej ale ja kocham lato ciepelko sloneczko plaze wode o rety rety ja jestem w niebie!

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:08   #3979
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
To jest praca sezonowa. Mial jechac w lipcu i zjechac jak juz będzie czas na maluszka. Wczoraj zadzwonili do niego ze wyjazd jednak jest teraz.. wrocic nie moze, tzn moze ale nie wroci pozniej z powrotem do tej pracy. A jakby nie patrzec potrzebujemy pieniedzy. Moi i jego rodzice oczywiscie sie wszystkim zajmą, ale to juz nie to samo :-( watpie ze cos da sie zrobic. Jemu tez jest przykro wiec nie chce go dobijac. Trzeba myslec pozytywnie, chociaz to bardzo trudne :-( jak wroci to bedziemy juz we trojke cieszyc sie soba
a no to wszystko jasne dobrze ze masz rodzine przy sobie i cie będą wspierać, wiem ze ciężko ale dacie rade

Cytat:
za 8 mies
Cytat:
Teraz będzie się musiał podzielić milością z dzidzią Pieski fajnie reagują, zobaczysz, ze będzie największym obrońcą i przyjacielem

Oby oby! Tylko bądź OAZĄ SPOKOJU jak to powtarzała Angelika

U mnie w mieszkaniu nie ma aż takich upałów. Jeszcze się nie topimy, ale jak znajdę wiatrak w dobrej cenie, to na pewno kupię.
Najgorzej, że w szpitalu będzie duszno.. Położna radziła kupić wachlarze.

pierwsze slysze chyba mama karmiaca nie powinna jesc wzdymających rzeczy, a ja wręcz przeciwnie nie mogłam tego jesc przed ciaza a w ciąży wlasnie mogę i lubie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

a u nas wlasnie szaleje burza, a jak szlam z pracy to jeszcze słonko swiecilo
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:17   #3980
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
daj se siana, lez i nic nie rob

Ja niestety muszę iść i kupić coś na obiad.. mam zachcianki makaronowe.

Moim kotom to ta sierść się nie kończy! Tak sobie zdychały rano, a rzadko leżą obok siebie Załącznik 5707036
Do łóżeczka też mi nie skaczą

Kroopka dacie radę! Kiedyś panny czekaly, aż ojcowie wrócą z wojska, a wy przynajmniej będzie mieć z tej rozłaki kasę. Pomyśl może o zdjęciach z porodówki i pierwszych dni w domu. A nawet od razu po wyjezdzie wysyłaj mu zdjęcia ciązowe
Uwielbiam koty! Cudne sa!

Cytat:
Brawo Tasia34 za 8 miesiac ciazy!!!

Zaczarowana dla Ciebie rowniez za 33 tc!

Dziewczyny ja sie nie odzywam, bo nie mam sily nawet palcem ruszyc... a jakie mam problemy z koncentracja (od kilu dni), to szkoda gadac... Czuje sie jakbym byla pijana.... nigdy tak nie reagowalam na upaly, ale teraz bedac w ciazy jestem padnieta!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:32   #3981
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

A no i zdjęcie z dzisiaj.
super wygladasz! i pamiętaj raz na zawsze - nie ma głupich pytan masz prawo jak kazda z nas czegos nie wiedziec, w wiekszosci (chyba) to będzie nasze pierwsze maleństwo i może się zdarzyć, że nie wiemy czy można taką herbatkę a takiej nie. Niby skąd mamy to wiedzieć? Mamy się domyślać? bezsens :p
Kto pyta nie błądzi

Fajne kociaki!
Nasz wygrzewa się w cieniu pod magnolią i potrafi tak przez pół dnia...
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 18:46   #3982
motylek_555
Raczkowanie

Hej dziewczyny Wstawiam zdjęcie mojej mega przesyłki od rodzyneczek i małej od HubiWorld i lece Was nadrabiac

na pierwszym zdjeciu troche odbijam się z paczką w szklanej ławie - wybaczcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0498.jpg (45,9 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0499.jpg (49,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0502.jpg (45,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0503.jpg (47,7 KB, 59 załadowań)
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-10, 19:00   #3983
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wstawiam zdjęcie mojej mega przesyłki od rodzyneczek i małej od HubiWorld i lece Was nadrabiac

to ci sie nazbierało tego wszystkiego za zakupki.. zauważyłam twój śliczny i malutki brzuszek

Ja właśnie po woli będe sie brała za pranie, bo zaczynam juz się coraz gorzej czuć, chociaz wszyscy mówią że nieźle śmigam 2 miesiace przed terminem.. Powiem szczerze, jest mi troche goraco, ale nie czuje się jak by wybuch był juz za miesiąc, chociaż mam już spory brzuszek Ze schylaniem mam delikatne problemy jedynie.....
Stary 2014-06-10, 19:03   #3984
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

wielkaaaa

Wczoraj mi przyszedl ten sam laktator, fajny. Przydatne beda te 3 kubeczki
Stary 2014-06-10, 19:09   #3985
patrycja19894
Wtajemniczenie

Oto my w 30tyg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN04022.jpg (66,5 KB, 74 załadowań)
Stary 2014-06-10, 19:18   #3986
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Oto my w 30tyg.
jaka laska! brzusio masz śliczny a i sukienka mi sie twoja bardzo podoba, na dodatek jest w moim ulubionym kolorze chyba coś w tym jest że na chłopaków idzie tylko w brzuszek jak sie mylę to mozna opierniczać
ale kogo nie zobaczę a widziałam przed ciąża, to serio same brzuszki rosną na chłopaków...Wiadomo pewnie nie zawsze...To są niby zabobony, ale mi od początku rośnie sam brzuch, mimo, zę miałam moment że wydawało mi sie ze tyłek mi urósł...Ale sporo osób mi mówi że w sobie schudłam a brzuch mi urósł...Zobacze jak spadnie mi brzuszek w tedy bede bardziej obiektywna
Stary 2014-06-10, 19:32   #3987
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
jaka laska! brzusio masz śliczny a i sukienka mi sie twoja bardzo podoba, na dodatek jest w moim ulubionym kolorze chyba coś w tym jest że na chłopaków idzie tylko w brzuszek jak sie mylę to mozna opierniczać
ale kogo nie zobaczę a widziałam przed ciąża, to serio same brzuszki rosną na chłopaków...Wiadomo pewnie nie zawsze...To są niby zabobony, ale mi od początku rośnie sam brzuch, mimo, zę miałam moment że wydawało mi sie ze tyłek mi urósł...Ale sporo osób mi mówi że w sobie schudłam a brzuch mi urósł...Zobacze jak spadnie mi brzuszek w tedy bede bardziej obiektywna
Dziękuje

Ja nie wierze w zabobony, ale akurat czesto sie sprawdza, ze jak idzie w brzuch to bedzie chłopak. Zobaczymy, moze kiedys bede w ciaży z dziewczynką..wtedy się przekonam czy to budowa ciała czy jednak ciut w tym prawdy jest
Stary 2014-06-10, 19:50   #3988
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:

robi wrażenie! też planuję zrobić takie zakupy! a ten laktator to ręczny czy elektroniczny? bo też się zastanawiam nad kupnem i nie wiem na który się zdecydować.. ogólnie to gratuluję udanych zakupów

Cytat:
Oto my w 30tyg.
wyglądasz mega zgrabnie! ile bym dała żeby mieć takie nogi! muszę się wziąć za siebie za niedługo a ile przytyłaś w ciąży?
Stary 2014-06-10, 19:57   #3989
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
robi wrażenie! też planuję zrobić takie zakupy! a ten laktator to ręczny czy elektroniczny? bo też się zastanawiam nad kupnem i nie wiem na który się zdecydować.. ogólnie to gratuluję udanych zakupów

wyglądasz mega zgrabnie! ile bym dała żeby mieć takie nogi! muszę się wziąć za siebie za niedługo a ile przytyłaś w ciąży?
Dziękuje
7,5/8kg +, zależy co zjem na kolacje
Przez ostatnie 3 tyg nie przytyłam ani grama, a nagle przez ostatnie dwa dni 800g.
Stary 2014-06-10, 20:10   #3990
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje
7,5/8kg +, zależy co zjem na kolacje
Przez ostatnie 3 tyg nie przytyłam ani grama, a nagle przez ostatnie dwa dni 800g.
o no to nieźle, wcale nie tak dużo. ja tyję strasznie, w dwa tyg przytyłam 3 kg jak byłam ważona na wizytach jakieś 13 kg przytyłam w sumie masakra ale będzie odchudzanko.. ale teraz jeszcze można wcinać co popadnie nie ma co się załamywać w końcu to ciąża!

przeglądam wózki. znalazłam taki : http://allegro.pl/hit2013-wozek-wiel...305251888.html co o nim sądzicie? kupiłybyście czy odradzacie? nie znam się zbytnio a nie chce jakiejś prostej gafy popełnić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości