Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 00:36   #2131
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Jutro wkleję fotkę mojej hybrydy !

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 01:11   #2132
szklaneczka25
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Dziękuję Wam dziewczęta za ten czas, który razem z Wami spędziłam chociaż ostatnio była mega wyłączona to wiele zawdzięczam Wizażankom ze ślubnego forum. Gdyby nie Wy to o wielu rzeczach bym nie pomyślała

Zaczynam relację

Piątek 23.05.2014 – ostatni dzień w pracy i wieczór panieński
Do pracy przyszłam na 8. Bałam się, że będzie mega gadanie co zrobiłam a czego nie zrobiłam i szantaże jak zawsze przy urlopie bo w końcu wybyłam z pracy na 2 tygodnie!!! Ależ nie Ani jednego słowa nie usłyszałam na temat mojego urlopu tylko od mojej przełożonej miłe słowa abym się nie przejmowało bo wszystko będzie wspaniale.
Dodatkowo w trakcie smsowania z TŻ okazało się, że on również ma wieczór kawalerski w Warszawie a miał mieć w sobotę. Spytał się gdzie będę nocować to odpowiedziałam, że tam gdzie wyląduję ale zapewne u siebie
A więc wyszłam o 16.
Pojechałam do mieszkania i zaczęłam się szykować na wieczór Wykąpałam się, umyłam włosy. Włosy lekko pokręciłam na prostownicy i zrobiłam lekki make up. Założyłam chabrową, rozkloszowaną sukienkę Razem z dwiema współlokatorkami wybrałyśmy się odstrojone komunikacją miejską na miejsce. Wieczór był u mojej przyjaciółki z pracy. Mieszka na Pradze Południe i ma dom z ogródkiem a więc miejsce idealne ponieważ nie marzył mi się wieczór w klubie i limuzyna. Impreza była na świeżym powietrzu Brama została przystrojona balonami W ogródku były rozstawione ławki, rozpalony grill i świecie oraz szwedzki stół, na którym było mnóstwo pyszności ( różne dipy, kanapki, sałatki, owoce i jedzonko grillowe i pyszne pianki na grilla z białą czekoladą) Impreza rozpoczęła się po 20. Było nas kilkanaście – dziewczyny z pracy i inne koleżanki.
Imprezka rozpoczęła się od podania drinków w kolorze przewodnim – różowym Następnie jedzonko i muzyka. Jak się zaczęło ściemniać przyodziałyśmy maski i zaczęła się seria pytań co wiem o TŻ. Normalnie powiem Wam, że mało wiem heheh Zawsze myślałam, że lubi lody czekoladowe ależ skąd ponoć cytrynowe. W nagrodę otrzymałam kuferek na koperty oraz księgę gości i trochę bielizny z prezentów indywidualnych Koło północy przyjechał Pan jako posłaniec i przywiózł seksowną piżamkę z tekstem, że to prezent od TŻ i mam się w nią ubrać i pstrykał fotki
Oczywiście podczas wieczoru pamiętałam o TŻ , napisałam mu adres aby wiedział gdzie ma dojechać na nocleg
I tak hasałyśmy chyba do 3 rano. Stwierdziłyśmy, że będziemy wracać nocnym. Trochę dziwnie się czułam w tej brokatowej masce ale co tam
Do domu wróciłyśmy koło 4 rano. Napisałam sms-a do TŻ gdzie jest… odpisał, że zaraz będzie… i tak mu się zeszło chyba do po 5]
Pogoda: ciepło, z domieszką gorąca

Sobota 24.05.2014
Wstaliśmy chyba gdzieś po 9. TŻ oddelegowałam na busa do domu bo ja miałam iść na ślub do naszej Little_ Zosh. Niestety nie udało mi się ponieważ nie podołałam logistycznie, dojechanie z Tarchomina do Centrum w 40 min było nie możliwe a busa do domu miałam 18.45 a kolejny dopiero o 20. A więc w sobotę odebrałam mój pierścionek zaręczynowy, który dałam do odświeżenia oraz spotkałam się z Kishlaczkową. Jest taka Kochana!!! Postanowiła mi oddać swoje perfumy bo ja nie zdążyłam kupić a szalenie mi się podobały Po spotkaniu ruszyłam z wielką walizką i laptopem na podróż do domu.
TŻ odebrał mnie z busa i pojechaliśmy do niego na grilla.
Pogoda: gorącoooo!!!

Niedziela 25.05.2014
Po grillu u TŻ wyjechaliśmy po moją siostrę, która przyleciała z zagranicy. Poza tym tego dnia nic się nie działo nadzwyczajnego No może to, że podjęłyśmy z siostrą decyzję, że będziemy w poniedziałek malować pokój. Aaa ważna rzecz wskazująca, że nie zżera mnie stres – dostałam okres.
Pogoda: ciepło, lekki przyjemny wietrzyk

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Poniedziałek 26.05.2014
Oczywiście pobudka ok. godziny 5. Trochę poleżałam, buszowałam po necie. Otworzyłam wszystkie paczki jakie do mnie przyszły – inicjały drewniane, zawieszki do bransoletek dla mam, ciasteczka chińskie, zawieszki na alkohol i podziękowania, welon do rzucania na oczepiny.
Ok. 9 poszłyśmy z siostrą wybrać farbę do mojego pokoju. Kupiłyśmy mus jagodowy. Pomalowałyśmy jedną ścianę na, której TŻ zawiesił później moje meble, które składaliśmy chyba z miesiąc czasu – każda część co weekend heheh. Oczywiście w pokoju bałagan nie z tej ziemi.
TŻ nocował u mnie ponieważ jutro jechałyśmy po odbiór sukni a nasz samochód zdechł.
Pogoda: leje deszcz….
Poziom stresu: niski, a nawet żaden

Wtorek 27.05.2014
Pobudka przed 5. Trzeba się ogarnąć i w drogę. Razem z siostrą i mamą pojechałyśmy do Warszawy. Odwiedziłyśmy bratową i bratanicę ponieważ odbiór był o 11. Zabrałyśmy samochód i ruszyłyśmy na Wilczą. Suknia idealna nie trzeba było zwężać. Jedynie podjęłam decyzję, że obcinam tren a więc po suknię miałyśmy przyjechać o 14.30. W międzyczasie pojechałyśmy do Arkadii. Nie miałam prezentów dla ojców;/ Dla mam zakupiłam wcześniej bransoletki z pereł w YES. Ostatecznie dla ojców kupiłam eleganckie krawaty w Vistuli. Poszłyśmy jeszcze do Douglasa bo chciałam sobie kupić własna paletkę do makijażu na ślub. Wybrałyśmy cienie – brązowe, różowe i brzoskwiniowe.
Po zakupach pojechałyśmy po suknie Wszystko idealnie Pięknie się kręciła w tańcu.
W trakcie powrotu wstąpiłyśmy do mojej cioci ponieważ mojej mamy koleżanka wyhaftowała nam spersonalizowaną serwetkę pod chleb weselny.
Tego dnia zadzwoniła do mnie dekoratorka z kościoła z informacją… W kościele miały być tulipany bo chcieliśmy kościół ustroić tańszym kosztem bo byliśmy jedyną parą, która brała tego dnia ślub. Ale okazało się, że jest za ciepło i tulipany się skończyły. Stanęło więc na peoni i goździkach – bardzo mnie to ucieszyło bo chciałam je mieć a były za drogie
O 20 pojechałam na przymiarkę mojej sukienki na drugi dzień. Mimo, że był to zarys sukni pospinany szpilkami wyglądała wspaniale <3.
Wieczorem musiałam przywiązać zawieszki do 200 szt ciasteczek chińskich – trochę siostra mi pomogła, resztę zostawiłam na środę rano.
Pogoda: leje deszcz…

Edytowane przez szklaneczka25
Czas edycji: 2014-06-11 o 01:48 Powód: Dodanie tekstu
szklaneczka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 01:13   #2133
szklaneczka25
Rozeznanie

Środa 28.05.2014
Pobudka standardowo ok. 5 rano. Tego dnia o 9 byłam na makijażu próbnym, który był strzałem w dziesiątkę Następnie na 10 umówiona byłam na farbowanie włosów oraz fryzurę próbną. Od fryzjera wyszłam chyba po 14. Wróciłam do domu i ruszyłyśmy kupić tacie garnitur nowy. Kupiliśmy garnitur, buty, krawat i koszule Wyglądał super Zajechaliśmy też po kwiaty na balkon aby ustroić na sobotę.

Czwartek 29.05.2014
Na pewno domyślacie się, o której wstałam. O 9 poszłam na zrobienie paznokci u dłoni i stóp. U dłoni zrobiłam delikatny róż hybrydą z cyrkoniami na serdecznych oraz kciukach a u stóp koral hybrydowy.
Po wypicowaniu się tzn o 12.30 przyjechał do mnie TŻ i ruszyliśmy na zakupy. Kupiliśmy gadżety na oczepiny – piłki do skakania, szminki, płytkę ceramiczną, podkoszulki męskie. Dodatkowo kupiliśmy napoje i owoce do drink baru. Potem pojechaliśmy do TŻ bo kończył malować u siebie w domu.
Nocowaliśmy u TŻ. Godzina 22.30 sms od dziewczyny z sali weselnej – „Wszystko pięknie ale ja nadal nie wiem jakie kwiaty mają być na stołach”. A więc za telefon i dyskutujemy. Wydyskutowałyśmy różową lewkonie w wazonach zalanych wodą.

Piątek 30.05.2014
Wstaliśmy z TŻ rano i ruszyliśmy na 7.30 do mnie do kościoła do spowiedzi oraz aby podpisać dokumenty ze świadkami. A więc o 8.00 już byłam sprzedana
Następnie pojechaliśmy do hurtowni kupić piwo na drugi dzień i szampan i jeszcze jakieś drobiazgi. O 12 zorientowaliśmy się, że nie mamy tablic na samochód a więc szybka akcja do drukarni i robili tablice
Po zabraniu wszystkich rzeczy od TŻ zaczęliśmy zwozić napoje i alkohol na salę. Tego dnia rozkładałam też na talerzykach chińskie ciasteczka na podziękowanie. Po załatwieniu spraw na Sali pojechaliśmy do mojej krawcowej po odbiór sukni na drugi dzień, była 20. Na Sali jeszcze się sporo działo o 21 zmieniali tło za Młodymi, wcześniej było z drapowanego materiału a na moje wesele była biała pikowana skóra Ciągle o to dopytywałam czy to zmienią i najpierw mówili, że na pewno będzie a w ostatnim tygodniu powiedzieli, ze nie gwarantuja bo ich tapicer zrobił w konia – ale udało się! Po odbiorze sukni na drugi dzień, mamy sukienka też się poprawiała więc ją odebrałam i odebraniu koszul TŻ po wyprasowaniu i skracaniu spodni pojechaliśmy na próbę zespołu. Daliśmy im 3 piosenki do nauczenia pod koniec kwietnia wiec byliśmy ciekawi jak im idzie - piosenka na pierwszy taniec, podziękowanie dla rodziców i taka taneczna. Godzina 21.30 a oni dopiero się będą uczyć… Dzień przed weselem… Czekali na teksty bo ktoś pojechał drukować. Więc posiedzieliśmy z godzinę i wróciliśmy do domu. W połowie drogi siostra po mnie wyjechała żeby TŻ nie męczyć. Położyłam się spać po 23 ale do pokoju zleciała się cała ferajna.. najpierw siostra wskoczyła do mnie na łóżko i się przytulała a potem przyszła do pokoju mama, bratowa i brat i tak siedzieli prawie do 1.. ale cóż pora iść spać.
Jak wybyli z pokoju to szybko wyciągnęłam buty i przesądem postawiłam je na parapet a co tam niech stoją.
Poziom stresu: lekko podekscytowana

Edytowane przez szklaneczka25
Czas edycji: 2014-06-11 o 01:14
szklaneczka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 01:24   #2134
szklaneczka25
Rozeznanie

Sobota 31.05.2014
Nastał ten upragniony dzień Pobudka tuż przed 5. Patrzę za okno a tam piękna słoneczna pogoda Słońce pięknie patrzy Poszłam coś zjeść bo myślałam, że jestem głodna i dlatego nie śpię.

Zjadłam ale już nie usnęłam. Tylko lekko leżakowałam. Jak stwierdziłam, że dość leżakowania to poszłam się umyć. Na 9 byłam umówiona w Kościele aby odebrać stroik do włosów, bukiety i butonierki oraz uregulować opłatę i sprawdzić jak będzie wyglądać dekoracja. Kościelny pięknie przygotował kościół. Wymiótł wszystko i wyniósł stare kwiaty bo w piątek rano wyglądało to tragicznie. Rozłożył czerwony dywan, ustawił zgodnie z moim poleceniem krzesła oraz wyniósł małe ławki. Po rozliczeniu się z dekoratorką pojechał do fryzjera. Najpierw fryzowała się moja siostra a później ja. Efekt taki jak chciałam aczkolwiek może tylko mi się wydaje, ze miałam w środę ładniej delikatnie. Zadzwoniłam do mnie Pani z poczty kwiatowej, ze przywiezie mi kwiaty. Kwiaty były od naszego znajomego, który chciał przylecieć na ślub ale mu się nie udało. Po fryzjerze pojechałam do domu się przebrać i ruszyłam do kosmetyczki. Makijaż wyszedł idealnie, tak pięknie jak na próbnym. Delikatny i subtelny. Trochę mocniej zrobiłyśmy oko brązem.
Podczas gdy ja byłam na makijażu fryzowała się moja mama a siostra ogarniała dom. Wróciłam do domu i spakowałam swój niezbędnik na sale tzn. chusteczki, buty na zmiane, antyperspirant, kosmetyki, igła z nitką itp. I przekazałam koleżance aby go zabrała do samochodu i przyniosła na salę.
Po ogarnięciu do końca pokoju oczekiwałam na świadkową i kamerzystę z fotografem. Mój brat i koleżanka z pracy z mężem zajęli się przyczepieniem balonów na bramę. Trochę pękały ale coś tam zostało. Gdy przyjechał kamerzysta i fotograf zamknęli się w pokoju na pół godziny i zajęli się uwiecznianiem szczegółów. Następnie ja razem z moją przyjaciółką zabrałyśmy się za ubranie mnie w suknię. Powiem Wam, że mimo iż uwielbiam gdy robią mi zdjęcia i lubię być w centrum uwagi to tego dnia było to stresujące dla mnie uczucie. Nie wiedziałam jak się zachowywać ale jakoś poszło. TŻ miał być gdzieś o 16, ale w związku z tym, ze było nie dużo bram przyjechał wcześniej. Był nawet przed kapelą Weszliśmy do domu. Poszliśmy do pokoju i mieliśmy zakładać butonierki, za cholerę nie potrafię tego robić dwa razy byłam świadkową i nie pojęłam tej sztuki - tż sam sobie poprawił. Włożył mi również podwiązkę i pieniąchy do butow ale zaraz po uwiecznieniu schowałam je do kubka. Trochę sobie potupaliśmy i poszliśmy na błogosławieństwo. Uklęknęliśmy i poprosiłam w naszym imieniu o błogosławieństwo. Na wstępie moja mama odczytała wiersz, który napisała moja babcia ( umarła w styczniu) na ślub mojego brata, który miał być 31.05.2008 ale nie doszło do ślubu( 6 lat wcześniej). Następnie podeszła moja mama, potem tata, kolejno mama TŻ, która bardzo się wzruszyła i tata TŻ. Potem wyszliśmy na dwór i w ogródku cykaliśmy sobie fotki z rodziną. O 16.45 wyjechaliśmy do kościoła, po drodze były dwie bramy ale takie szybkie. Wyszliśmy z samochodu, przywitaliśmy się z najbliższą rodziną, która na nas czekała i weszliśmy do kościoła. Wiele miłych słów usłyszałam podczas oczekiwania na księdza. Idzie ksiądz bierze obrączki i idziemy razem Rozbrzmiał śpiew naszego chóru, w którym kiedyś śpiewałam.
Rozpoczęło się Pieśnią Jedności - https://www.youtube.com/watch?v=Ua_TlukaLRw
I poszliśmy przed Ołtarz Do trzech razy sztuka ten trzeci raz najbliżej Mszy udzielał nam wikary – bardzo chciałam aby był to on i nie wiedziałam jak to powiedzieć proboszczowi. Bo to właśnie z nim rozpoczęły się nasze kościelne przygotowania. Czytanie Hymn o miłości czytała moja siostra – była lekko zestresowana i przejęta. Psalm zaśpiewał mój brat cioteczny.
Kazanie było piękne ale nie jestem w stanie go streścić ale było piękne.
Przed przysięgą zaczęłam się lekko stresować, serducho mi mocno biło ale w myślach sobie powtarzałam – Ada, nie stresuj się, nie jąkaj się i płacz
Podeszliśmy i Ksiądz pierwsze co do Wojtka – Ooo jakie fajne sznurówki ( miał czerwone )
Przysięga wyszła bez jąknieć i płynnie. Ale ponoć miałam zmieniony głos. W ogóle to prawie Ksiądz zapomniał nas stułą związać.
Następnie na wręczeniu obrączek, Ksiadz znowu swój tekst: Oooo jaka mała obrączka, a TŻ na to: Bo tańsza była TŻ po włożeniu obrączki pocałował obrączkę na moim palcu a ja przed nałożeniem na palec ucałowałam.
Na ofiarowanie: Maryjo,Matko mojego wezwania - https://www.youtube.com/watch?v=V5wVtr7Pzls
Na komunię: Gdzie mam Ciebie szukać – https://www.youtube.com/watch?v=wAgCITBP7-k
Do Komunii szło sporo ludzi.
Na dziękczynienie: Mów do mnie Panie - https://www.youtube.com/watch?v=HlugS0UypLg
Na modlitwy – La Callifa (po polsku) - https://www.youtube.com/watch?v=EdNSQiP1CHs
Trochę za wcześnie skończyliśmy modlitwy i chwilę staliśmy
Na wyjście - Oblubieniec czeka już - https://www.youtube.com/watch?v=qN1rWIkgHuA
Po całej ceremonii spokojnie przy muzyce wyszliśmy i zostaliśmy obsypani złociakami ( zapomniałam o płatkach do sypania!!!!) Gdy nas sypnęli to spadł mi welon, myślałam że to przez pieniądze a okazało się, ze to moja przyjaciółka – świadkowa mi nadepnęła przypadkiem.
Po zebrania tego co grubsza ustawiliśmy się do życzeń, było duuużo ludzi. Starsza trzymała kuferek na koperty a starszy zgarniał podarki. Nie prosiliśmy o nic na zaproszeniach ale dostaliśmy sporo czekoladek, win i na szczęście mało kwiatów. Prezenty kopertowe. Ehhh życzyli nam duuużo dzieci i głównie pierwszego syna hehe. Po złożeniu wszystkich życzeń z racji, że pogoda była wymarzona ( słońce i przyjemna temperatura) postanowiliśmy, że na salę pójdziemy na pieszo – ok.300 m razem z nami szło trochę znajomych a pozostali goście czekali na nas przed salą.
Rodzice przywitali nas chlebem i solą i standardowym pytaniem co wolę oraz oszukaną wódką. Kieliszki się zbiły!!! TŻ wniósł mnie na salę Spoczęliśmy na miejscach Początkowo się wystraszyłam, że przyszło więcej osób niż się spodziewaliśmy bo było małe zamieszanie ale wszystko po chwili się unormowało. Było 190 osób – wolnych było chyba tylko 3 miejsca. Podali nam pierwszy posiłek – najpierw zupę a następnie w srebrnych pokrywach drugie danie.
Potem miało miejsce oficjalne otwarcie drink baru. Przynieśli nam specjalne drinki w kokosie Drink bar przez całe wesele cieszył się ogromnym powodzeniem – super sprawa!
Po zjedzeniu wybraliśmy się przed salę aby zrobić zdjęcia, które rozdawaliśmy podczas zbierania na wózek.
Pierwszy taniec - Czerwone Gitary Wezmę Cię ze sobą https://www.youtube.com/watch?v=KSTvCcSC0iE&feature=kp był na spontana nic nie ćwiczyliśmy Zespół ładnie zagrał mimo, że uczył się tego w nocy Póżniej pierwsze tańce hulańce i zabawa. Potem drugie danie i ok.22.30 przygotowaliśmy podziękowanie dla rodziców. TŻ przygotował mowę z serca, nie układaną. Wokalistka pięknie zaśpiewała: Iść w dorosły świat - http://syladance.wrzuta.pl/audio/4iH...sokfon_-_pawel
Nikt na szczęście nie płakał.
Potem tańce hulańce. Nie obyło się bez piosenki Rudy się żeni dla TŻ i Jesteś szalona dla mnie i oczywiście podrzucanie było. Ja się trochę bałam, suknia mi fruwała i zgubiłam podwiązkę, którą potem ktoś sobie przywłaszczył O północy zaczęły się oczepiny. Przygotowaliśmy 3 konkursy. Jeden był dla dziewczyn. Miały na sobie białe koszulki męskie i szminki. Ich zadaniem było zebranie jak największej ilości buziaków od męskiej ekipy. W nagrodę była wódka oraz płytka z wesela ufundowana przez kamerzystę i salę weselną ( w rzeczywistości dla żartu była to płytka kuchenna ).
Drugi konkurs był złożony z drużyny pięcioosobowej Pani Młodej i Pana Młodego. Skakali na piłkach i musieli np. wypić kieliszek wódki, popić colą, zjeść kanapkę ze smalcem, przegryźć ciastem i bananem poprawić. Wygrywała ta drużyna, która zrobiła to najszybciej Wygrała drużyna Panny Młodej!!!!
Ostatni konkurs był dla par. Tańczyli w gaciach babcinych i gdy przestała grać muzyka zdejmowali i nakładali na partnera. Wygrywa ten kto pierwszy
Potem było zbieranie na wózek. Świadkowie rozdawali zdjęcia. Mieliśmy trzy rodzaje. Zamówiliśmy 100 szt na 190 gości. Poszło ok.85 sztuk. Czyli całkiem sporo.
Po zbieraniu na salę wjechał tort przygotowaliśmy suchy lód, efekt był jednakże mógł być lepszy gdyż sala nie do końca umiała sobie poradzić z tą nowością.
Znowu było jakieś ciepłe danie. Impreza trwała do godziny 3 rano. Bo następnego dnia o 12 rozpoczynał się drugi dzień. My z Sali wyszliśmy o 4 rano. Zostaliśmy samiuścy. Powiedziałam, że nie będę iść na piechotę ( niby to tylko 600m) ale wsiadłam w samochód i kieca do góry i jadę
Dojechaliśmy do domu i TŻ męczył się z moimi guzikami na sukni
Aaaa – buty 12 cm, bez rozchodzenia, na weselu spisały się genialnie, jak zmieniłam na niższe było mi nie wygodnie i wróciłam do ślubnych, wytrzymałam całe wesele
Poziom stresu – lekki był, ale większy stres chyba miałam podczas świadkowania. Chociaż makijażystka zwróciła uwagę przy malowaniu, że chyba mam lekki stres bo się nie odzywam bo normalnie gadam jak najęta
Pogoda – wymarzona Chyba Babcia wymodliła tam u góry

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Niedziela 1.06.2014
Wstaliśmy po 9 bo na 10.30 szliśmy do kościoła. Umyłam włosy i wyprostowałam. Poprawiłam makijaż, ubrałam kiecę i do kościoła. Po Mszy wróciliśmy do domu na chwilę i potem na salę na poprawiny. Drugi dzień super . Goście dopisali, myślę że było ok. 150 osób. Balanga na całego, na luzaka bo bez kamery i fotografa. Impreza powinna trwac do 17 ale sami nieświadomie przedłużyliśmy do 18 ( byłam święcie przekonana, że salę mamy na 6 godzin a nie 5 - przy rozliczeniu nie policzyli nam dodatkowych 300 zł )
U mnie w okolicy jest zwyczaj polewania wodą rodzeństwa państwa młodych, którzy są stanu wolnego. U nas była tylko moja siostra a więc jej nie oszczędzili.
Podczas drugiego dnia TŻ ponownie podrzucali na piosence oraz była piosenka w kółku, na której TŻ polewał wszystkim z kółka – bałam się, że jemu będą kazali pić z każdym i mi go upiją.
Tekst mojej koleżanki do TŻ : I jak tam była noc poślubna?, a TŻ: Skończyło się tylko na wspólnym moczeniu nóg w jednej misce
Impreza zakończyła się o 18, do końca bawiło się mnóstwo ludzi. My zostaliśmy dłużej na Sali bo musieliśmy zabrać jedzenie co zostało – było tego baaardzo dużo. Najwytrwalsi goście - byli to moi sąsiedzi balowali na zewnątrz przy ławce aż do 20, dopóki my nie odjechaliśmy. Zdążyliśmy wyjechać za bramę i zaczęło padać .I jak tu nie powiedzieć, ze pogoda wymarzona?
Pojechaliśmy do mnie. TŻ jeszcze z sąsiadami do 23 pił piwo na podwórku a ja w domu z mamą i siostrą odpoczywałam.
Poniedziałek 2.06.2014
Jak się wyspaliśmy to wyciągnęliśmy wszystkie słodycze i wina z samochodu. Z załadowanym samochodem - pełnym jedzenia ( połową jedzenia) pojechaliśmy do TŻ aby u niego zostawić to jedzenie. Jak wróciliśmy to rozliczyliśmy się z salą i ruszyliśmy na poszukiwanie zamrażarki bo nasze nie wystarczyły. Średni był wybór więc stwierdziliśmy, że pojedzie następnego dnia.
Pogoda: Pada deszcz..

Wtorek 3.06.2014
Pojechaliśmy po zamrażarkę. Kupiliśmy, dostaliśmy 150 zł rabatu dla nowożeńców heheh
Podjęliśmy decyzję nad, którą sporo myśleliśmy. Jedziemy na plener do Zakopanego. Wyjazd w środę.
A więc szybkie pakowanie.
Pogoda: Lekko pada ale jest też słońce.

Środa 4.06.2014
Zapakowaliśmy rzeczy do samochodu. Wyjazd o godz. 13. Zajechaliśmy po fotografa i kamerzystę. Podróż mijała nam super. Na 19 zajechaliśmy do Krakowa. Poszliśmy na Stare Miasto aby zrobić sobie mini sesję Byliśmy normalnie jakąś atrakcją, sporo osób chciało sobie zrobić z nami zdjęcia. Dostałam nawet 2 róże.
Na 22.30 zajechaliśmy do Zakopanego, zakwaterowaliśmy się i obmyśliliśmy plan na czwartek.
Pogoda: Słoneczna, w drodze czasem padało, na sesję słonecznie.

Czwartek 5.06.2014
Pobudka 3.50 poprawa fryzury i makijazu. Wyjazd 4.30 w góry. Ruszyliśmy najpierw oczywiście z tobołkami w pokrowcach i z plecakami z Palenicy Białczańskiej na Rusinową Polanę. Szliśmy ok. godziny. Ok.1,5 zdjęć i filmowania. W strojach ruszyliśmy atakować Gęsią Szyję… hmmm miało być łatwiej a wcale tak nie było prosto. Gdy dotarliśmy na szczyt to oczywiście znowu sesja. Aby nie tracić czasu postanowiłam, że nie będę się przebierać. TŻ zrobił mi z sukni cukierka, obwiązał mnie paskiem na biodrach i potem rozproszyłam suknię. Z Gęsiej Szyi ruszyliśmy szybkim tempem na Morskie Oko - z czasem było na styk. O godzinie 16 czyli zgodnie z planem wyruszyliśmy z parkingu w Palenicy i teraz droga do domu. Po drodze wstąpiliśmy coś zjeść. W domu byliśmy o 0.05.
Pogoda: Wymarzona! Słoneczna, piękne góry. Nad Morskim przez 5 minut lekko padało.
PS. Jak się zbieraliśmy spotkaliśmy inną Młodą Parę.

Piątek 6.06.2014
Wstaliśmy chyba przed 14, ohhh!!!! Ogarnęłam się i zrobiłam fotki do dowodu ale Pani powiedziała, że muszę poczekać 3 tyg… hmm nie wiem za bardzo po co. Odebraliśmy akty małżeństwa. Spotkaliśmy Księdza, który udzielał nam ślubu – powiedział, że reklamacji nie przyjmuje
Wieczorem ruszyliśmy do TŻ brata ciotecznego bo nas zapraszali i spędziliśmy tam resztę tygodnia. Do domu wróciliśmy w niedzielę o 15.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Tak minęły moje dwa tygodnie – jeden panienski a drugi małżeński
Impreza udana. Goscie bardzo zadowoleni. Wszyscy cali i zdrowi
Z chęcią zrobiłabym jeszcze raz wesele. Dopiero teraz czuję jaką frajdę sprawiały mi przygotowania. Siedzenie na forum, buszowanie po necie. Bardzo tego mi brakuje Czuję teraz pustkę Ale mam nadzieję, że znajdę czas aby śledzić teraz Wasze przygotowania
Stary 2014-06-11, 01:27   #2135
szklaneczka25
Rozeznanie

ZDJĘCIA CHCIAŁAM DODAĆ ALE NIE POTRAFIĘ
Stary 2014-06-11, 01:33   #2136
szklaneczka25
Rozeznanie

Fotki dotyczące poniedziałku, wtorku i środy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140526_016.jpg (48,1 KB, 230 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140526_019.jpg (56,4 KB, 165 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140528_007.jpg (92,6 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140526_001.jpg (70,6 KB, 161 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140528_006.jpg (129,1 KB, 161 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG209.jpg (69,3 KB, 233 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140528_12_27_59_Smart.jpg (83,1 KB, 179 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG210.jpg (91,9 KB, 168 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG211.jpg (69,2 KB, 137 załadowań)
Stary 2014-06-11, 01:37   #2137
szklaneczka25
Rozeznanie

Fotki dotyczące czwartku i piątku i bonus
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140529_005.jpg (46,4 KB, 216 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140529_010.jpg (95,4 KB, 175 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140530_002.jpg (90,5 KB, 198 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140530_006.jpg (94,8 KB, 178 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140530_012.jpg (93,2 KB, 174 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140530_013.jpg (56,4 KB, 246 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140510_022.jpg (63,4 KB, 259 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140515_009.jpg (60,7 KB, 205 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140526_009.jpg (64,0 KB, 206 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140526_013.jpg (71,6 KB, 176 załadowań)
Stary 2014-06-11, 01:45   #2138
szklaneczka25
Rozeznanie

Fotki z soboty i z gór
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140531_152632.jpg (80,2 KB, 375 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140531_160554.jpg (179,4 KB, 265 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG216.jpg (132,1 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG217.jpg (156,7 KB, 278 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG229.jpg (150,6 KB, 304 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10369215_692420614159225_3112526200975643972_n.jpg (66,9 KB, 381 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10303869_786481621396003_787835663873049073_n.jpg (208,3 KB, 335 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FB_20140607_02_33_33_Saved_Picture.jpg (83,7 KB, 283 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nnn.jpg (87,9 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG215.jpg (107,5 KB, 196 załadowań)
Stary 2014-06-11, 05:19   #2139
Linaewen
Zakorzenienie

O Eru, STO DNI DO ŚLUBU, a my w tyłku z zaproszeniami!!!! Mamy ok. 25 dekorów na potrzebnych 40... a mi się zaczyna sesja... a TŻ nie ma kiedy usiąść i zrobić projektu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 06:56   #2140
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziś już niestety nie nadrobię, bo padam z nóg. Wpadłam tylko się pochwalić

Obroniłam się Jestem Panią Inżynier
gratulacje
Stary 2014-06-11, 07:21   #2141
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A ja nie wiem dokładnie na czym to polega ale podobno jak nie będę mieć ładnych paznokci to kosmetyczka może je akrylem wydłużyć bez doklejania tipsów:P
ooo to muszę moją podpytać o taką opcję!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
mojakaren Ja właśnie na hybrydzie hoduję szpony, wcześniej miałam straszne ogryzki, do tego łamliwe. Teraz pazurki zaczynają mieć sensowną długość.
jesteś moją nadzieją, że i moim połamańcom sie uda! Pani powiedziała, że przez te 3 i pół miesiąca jest w stanie mi paznokcie wyprowadzić, także czekam niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Fotki z soboty i z gór
jesteś moim mistrzem relacji!
te fotki są świetne!
Strasznie podobają mi się Twoje paznokcie i fryzurka - też taką będę mieć bukiet jest obłędny - naprawdę pięknie wyglądaliście i widać taki spokój w tych Waszych przygotowaniach
jeszcze raz wszystkiego najpiękniejszego

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 07:22   #2142
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25
Dziękuję Wam dziewczęta za ten czas, który razem z Wami spędziłam chociaż ostatnio była mega wyłączona to wiele zawdzięczam Wizażankom ze ślubnego forum. Gdyby nie Wy to o wielu rzeczach bym nie pomyślała

Zaczynam relację
Cudowna relacja i zdjęcia, aż łzy mam w oczach

Przypominam sukienke i teraz z tych czterech welonów zastanawiam się nad tym welonem http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...zka-p-112.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3050884mm.jpg (36,3 KB, 91 załadowań)

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2014-06-11 o 07:24
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 07:48   #2143
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
śliczne zaproszenia
a makijaż bardzo dobrze, że na zdjęciach wygląda na mocny, a na żywo mniej, gorzej jakby było na odwrót
Dziękuję.
Na codzień dosyć mocno się maluję więc nie wyobrażam sobie w dniu ślubu moeć delikatnego makijażu.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że nie pokazałam Wam zdjęć mojej sukienki. Mam już ją w domu. Na tych fotkach nie jestem do końca zasznurowana i bolerko nie jest zapięte na wszystkie guziczki - stąd te różne zmarszczenia.
Madziara - piękne rzęsy co do makijażu - ja nie lubię niebieskiego (czy to grafit jest? Na moim monitorze wyświetla się niebieski), ale Ty wyglądasz fajnie
Śliczna ta Twoja sukienka

Makijaż nie jest niebieski tylko w odcieniach szarości Teraz jeszcze bardziej się upewniłam, ze aparat bardzo zmienił kolory.

szklaneczka cudowna relacja i boskie zdjęcia

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-06-11 o 07:51
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 07:54   #2144
misia880
Zakorzenienie

szklaneczka wyglądałas obłednie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 07:57   #2145
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Szklaneczka cudowna relacja Wyglądaliście pięknie, bije od Was szczęście Wszystkiego najlepszego Żonko!
Stary 2014-06-11, 08:37   #2146
moooniaaaa
Zakorzenienie

Szklaneczka, super relacja! bardzo szczegółowa, czułam się jakbym była obok przepięknie wyglądaliście i to zdjęcie w górach

4ddś! Jest szał i brak czasu na neta
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:39   #2147
nasturcja1308
Rozeznanie

niulka piękna suknia!
szklaneczka pięknie wyglądałaś! świetne zdjęcia, a relacja mega! bardzo fajnie wszystko opisałaś! jeszcze raz gratulacje
Active no i pięknie! gratuluję obrony

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:47   #2148
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Agnessa, anusia4you Zamawiałam z butterfly. Mam katedralny (280 cm) oraz krótszy (100/60).
anusia4you Zamawiałam próbki tiulu z tego sklepu - tkanina bardzo dobrej jakości.
dziękuję za odp

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wracam i ja po dłuugiej przerwie. A zostały już tylko 74 dni

Od miesiąca mamy obrączki, a dzisiaj przyszła nasza odciskowa księga gości . Mi się baaardzo podoba. Od razu pojechałam do Ikei kupić ramy

Do tego kurs tańca w pełni rozpoczęty, prawie cały układ już mamy - zdecydowaliśmy się na rumbę

Mam tylko problem z welonem. Nie wiem na jaki się zdecydować Kościół jest "krótki" więc długi odpada, pomimo, że mi się bardzo podobają no i mam też tren... Za bardzo napuszony nie, bo wyglądam jak paw

Z księdzem jak narazie załatwiliśmy tylko mój akt chrztu więc trzeba nabrać tempa.
faaajna ta księga

szklaneczka25 ślicznie wyglądałaś

a ja mam znów pytanko do Was :P
czy myślicie że poniższe balerinki pasowałyby do mojej sukni? (w zał.)
kurcze, nie mogę znaleźć ładnych czółenek niskich..
1. http://allegro.pl/balerinki-w-szpic-...283845282.html
2. http://allegro.pl/xxg066-biale-baler...235262573.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg timthumb.jpg (47,2 KB, 61 załadowań)
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:52   #2149
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
stawiałabym na pierwsze

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:00   #2150
Waniliova
Zakorzenienie

Hej!

To już za 3 dni!!!

Dzisiaj o 21 mamy kolejne indywidualne lekcje tańca, już ostatnie, mam nadzieję, że damy radę na weselu

Jutro odbieram suknię

szklaneczka piękna relacja i zdjęcia!!! pięknie wyglądałaś! Też chcemy sesję w górach

Cytat:
Piękną masz suknię! a balerinki i te, i te moim zdaniem pasują ja bym wybrała chyba te pierwsze, bo przynajmniej później je wykorzystasz
Stary 2014-06-11, 09:02   #2151
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:12   #2152
cude
Zadomowienie

activelifestyle, gratulacje!!!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:25   #2153
misia880
Zakorzenienie

dziś w Super Pharmie jest promocja na tusze do rzęs, farby do włosów, produkty marki Scholl. DRUGI PRODUKT ZA 1 GROSZ !
TYLKO DZIŚ

Stary 2014-06-11, 09:37   #2154
Buczorek
Raczkowanie

szklaneczka

cudowna relacja! piękne zdjęcia! śliczne obrączki dla mam w Yes można takie serduszka z grawerami zamówić, czy to już z innego sklepu ?

active
gratulaaacje
Stary 2014-06-11, 09:38   #2155
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
gratulacje

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy to ogarniacie? natknęłam się w poszukiwaniu inspi na sesję ...........
widziałam nawet lepsze, na łóżku wstawionym na plażę

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
super relacja! pięknie wyglądałaś

Cytat:

czy myślicie że poniższe balerinki pasowałyby do mojej sukni? (w zał.)l
pierwsze
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:59   #2156
Buczorek
Raczkowanie

Dziewczyny, taka tam mała inspiracja haha
http://jegostrona.pl/news/galeria/43...ria-zdjec.html
Stary 2014-06-11, 10:01   #2157
szklaneczka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
szklaneczka

cudowna relacja! piękne zdjęcia! śliczne obrączki dla mam w Yes można takie serduszka z grawerami zamówić, czy to już z innego sklepu ?
Nie, ja serduszka zamawiałam przez allegro. W rzeczywistości są naprawdę piękne. Bardzo szybka wysyłka. Praktycznie następnego dnia wysyłają
Stary 2014-06-11, 10:09   #2158
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Hej!

To już za 3 dni!!!

Dzisiaj o 21 mamy kolejne indywidualne lekcje tańca, już ostatnie, mam nadzieję, że damy radę na weselu

Jutro odbieram suknię

szklaneczka piękna relacja i zdjęcia!!! pięknie wyglądałaś! Też chcemy sesję w górach
Mega zazdroszczę do mojego ślubu zostało 79 dni i przez te wyczekiwanie straciłam jakoś zapał Nic się nie dzieje w tym temacie. Co prawda zapraszamy gości ale jakoś tak to wszystko powoli idzie. Jedynie co mnie cieszy to, że w poniedziałek odbieramy obrączki W tym m-cu oddaje suknie do czyszczenia więc trzymajcie kciuki żebym miała co odebrać
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:12   #2159
misia880
Zakorzenienie

my wczoraj byliśmy na sali, omówić jakieś szczegóły. takie wstępne
zaproszeń mamy juz rozdane większość. Chyba 3 zostały i tylko dla znajomych.

tort musimy wybrac i zamówić, nie umiemy się za to wziąść

u mnie jeszcze 87 dni.

Stary 2014-06-11, 10:15   #2160
Buczorek
Raczkowanie

Szklaneczka, o proszę jakie cuda mają na allegro to też jet srebro? Mamy pewno były bardzo zadowolone!
jaki jest koszt takiego serduszka?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości