Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 08:22   #1921
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Jak dobra pamiec ma 15miesieczne dziecko? szaja, debrah, ktos cos wie? Dlaczego pytam... Raz w tygodniu chodzimy na plywalnie, po drodze mijamy apteke przed ktora stoi niewielka figurka zaby. Od miesiaca Yae przed plywalnia sie z nia wita, za nic nie chce odejsc, to zawsze obiecuje, ze po zajeciach znow przyjedziemy do zaby. Do tej pory cieszyla sie, ze mogla zobaczyc zabe dwa razy, ale jakos tak jakby tej zaby nie bylo, to mam wrazenie, ze nie zwrocilaby na to uwagi. Natomiast dzis... Jak tylko ukazala sie apteka za rogiem, to Yae z okrzykami radosci popedzila do zaby sie witac. Wracajac rowniez pobiegla prosto do zaby. Mam wrazenie, ze to nie przypadek a kojarzy, ze ta zaba tam jest.
U nas jest szal na psy, koty, ptaki, pociagi, statki i najwiekszy na dmuchawce. Wczoraj w ksiazeczce znalazla dmuchawca, to myslalam, ze zdmuchnie go razem z ksiazka.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
gdyby to byla jednak kampania to wg mnie absolutnie nie jest zbyt brutalna. zeby cokolwiek dotarlo do ludzi to niestety ale w dzisiejszych czasach trzeba nami porzadnie wstrzasnac!!!!

Gdyby to byla kampania to nawet zrobilabym bardziej brutalna-dodalabym to, o czym piszesz

Zgadzam sie, ze takie rzeczy byly, sa i beda i niestety ale na zwykle info czlowiek juz srednio reaguje to musi byc cos "extra" zeby dotarlo do ludzi. i jesli to ma uratowac chociazby jedno dziecko to jestem ZA!

do tej pory pamietam jak chodzilam na prawko i na kursie puscili nam film z wypakow-ranni, trupy, krew, tyle co twarz byla zamazana, reszta widoczna w 100%! i to na mnie bardziej podzialalo niz kampanie w stulu "zwolnij bo kogos mozesz zabic"
Niech bedzie brutalna, ale jednoczesnie autentyczna. Pamietam ten film z zeszlego roku i w tym kierunku bym poszla. Dziecko zmarlo, bo tata zapomnial. Rownie dobrze mogl zapomniec i nie nakarmic lub nie napoic albo zostawic w lazience z pelna wanna. Efekt ten sam. Tu chodzi o nagrzany samochod czy przypomnienie rodzicom: pamietaj o dziecku. Jesli to pierwsze, to jeszcze jestem w stanie pojac, ze ktos nie wie, jak bardzo latem niebezpiecznie jest w samochodzie, ale jesli to drugie, no to przepraszam: mam dziecko i dopoki jest pod moja opieka, to jestem w pelni za nie odpowiedzialna, co jednoczesnie znaczy, ze musze o nim myslec bez przerwy.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:24   #1922
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

My już po spacerku do piekarni. Siedzimy w domku już. Grzeje niesamowicie......
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:05   #1923
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ie,342105.html o to.

Meneq nie wiem, ale moj skubaniec doskonale wie, ile chowam samochodzikow do wozka, np ostatnio wzielam dwa, dostal jednego, byl krzyk o drugiego, jak wezme trzy, to po dostaniu drugiego krzyczy o trzeciego, przy czterech po trzecimdostanie tyle ile ma dostac i jest spokoj

Maaaasakraaaaaaaaaa jak mnie pozarly dzisiaj komaryyyyy!!!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

dziewczyny co z marsi? wyjechała gdzieś???

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

i jeszcze tylko pokażę, takie sandałki młodemu kupiliśmy wczoraj, fajne!

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-sandaly

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:07   #1924
nafiyqa
Zakorzenienie

Tez pamietam tez filmik, bodajze nawet na naszym watku o nim gadalysmy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:12   #1925
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez pamietam tez filmik, bodajze nawet na naszym watku o nim gadalysmy.

gadałyśmy.

I mnie szlag trafia, jak sie dzieją takie rzeczy.
I tak jak Deli powiedziała co roku przy pracach rolniczych/
Teraz 16latka prasa rolnicza wiągnęla..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:25   #1926
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej
Mam ogromną nadzieję że to kampania społeczna z ta dziewczynką Czasem zdarza się że nemyślący ludzie zostawiają świadomie dziecko w samochodzie a idą do sklepu czy gdzies ale żeby tak zapomnieć o dziecku....
U mnie w mieście wczoraj był przypadek, że białorusini przyjechali na rynek po zakupy (blisko jest granica polsko-białoruska i u nas mnóstwo ich przyjeżdża robić zakupy w galeriach czy na rynku) i na parkingu zostawili chłopca kilkuletniego w samochodzie. Ktoś zadzwonił i Policja wybiła szybę, wezwali karetkę bo chłopiec już omdlewał. Kurde...nawet jak po jedną konretną rzecz przyjechali na 20 minut to nie ogarniam takiej nieodpowiedzialności!
Stary 2014-06-11, 09:26   #1927
nafiyqa
Zakorzenienie

Taaak, macie racje, a juz niedlugo zaczna sie utoniecia co roku to samo :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:11   #1928
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ie,342105.html o to.

Meneq nie wiem, ale moj skubaniec doskonale wie, ile chowam samochodzikow do wozka, np ostatnio wzielam dwa, dostal jednego, byl krzyk o drugiego, jak wezme trzy, to po dostaniu drugiego krzyczy o trzeciego, przy czterech po trzecimdostanie tyle ile ma dostac i jest spokoj

Maaaasakraaaaaaaaaa jak mnie pozarly dzisiaj komaryyyyy!!!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

dziewczyny co z marsi? wyjechała gdzieś???

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Bardzo fajne te sandałki. .w środku skóra?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:17   #1929
misiaeel
Wtajemniczenie

meneq pewnie, że pamięta. my jak podjezdzamy do Rodziców pod dom to Hania od razu krzyczy dzidzia. a jeździmy raz na 3 tygodnie

Lady fajnie sandałki. my nadal na nasze czekami

u nas znowu nieciekawie. w nocy Hania miała 38,7, spać nie mogła, pojękiwała, płakała. na 14.20 idziemy do lekarza.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:33   #1930
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oNie wiem czy pisałam, ale ostatnio Amelka wzięła swoją lale...przystawiła do swojego cycusia i zrobila..cium cium cium

Cytat:
Smieciara na ulicy
OMG Sam tam wszedł?? U mnie zawał
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ooo takie mamy zabawy. .
Super
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/mustela-sun-mleczk...272317147.html Polecam bardzo, bardzo. Sama też na twarz sobie nakładam, szybko się wchłania, nie bieli, nie zostawia tłustej warstwy - a tubka, wbrew pozorom, jest duża.

Oba produkty można kupić w Smyku, po 8zł i 10zł.
Dzięki
Kurde wczoraj byłam w smyku, będę musiała jeszcze raz podejść.
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Po drugie chciałam powiedzieć że dziś w Rybniku ojciec miał zawieźć trzyletnią córeczkę do przedszkola a pojechał do pracy i zostawił dziecko w samochodzie, zorientował się po paru godzinach jak dziecko już nie żyło
Słyszałam o tym, masakra jakaś, brak słów....
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jednak moj tz wyszedl na debila Na szczescie, bo wczoraj myslalam ze podpisalismy chora umowe, a sie okazalo, ze tz nie zrozumial co powiedziala babka w banku( i nie dopytal o co dokladnie chodzi) oraz nie potrafi czytac ze zrozumieniem i niepotrzebnie mnie straszy i stresuje ;/ Nie bedziemy stratni, tylko zyskamy troche kasy ze zwrotu ubezpiecznia.
No to dobrze
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Tylko wpadam na chwilę nie dam rady Was nadrobić.
Jutro będzie masakra bo o 4.40 do pracy muszę wstać więc zaraz idę spać.
Kochane moje bardzo Was proszę jutro o kciuki o 19 idę prywatnie na usg piersi
Kochana ja wczoraj wstawałam o 4:10, a spać poszłam dzień wczesniej o 00.30.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To teraz ja mam do was psychologiczne pytanie..
Młode nie śpi. Wygrzebała sobie z szafki miseczkę niewysypkę z płatkami kukurydzianymi. W sumie zęby umyte, i przekąsek za wiele nie powinna jeść z jej zerowym apetytem. Ale z tegoż samego powodu nie sądzę, żeby dobrym działaniem było odebranie przekąski. Pozwolić najeść się płatków do oporu?
Dać tym razem, a na przyszłość chować

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wystawiłam buty Hani na licytacje, przynajmniej tka mi się zdawało a dałam kup teraz... za 1 zł i oczywiście ktoś kupił ;(
Zrób jak dziewczyny pisałay, pisz do kupującego i do allegro, szkoda jakby za 1 zł poszły .

Dziękuję wszystkim za odpowiedź odnosnie środków na komary. U mnie jest masakara, tylko czujność strace to już nas obsiadają.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jak dobra pamiec ma 15miesieczne dziecko? szaja, debrah, ktos cos wie? Dlaczego pytam... Raz w tygodniu chodzimy na plywalnie, po drodze mijamy apteke przed ktora stoi niewielka figurka zaby. Od miesiaca Yae przed plywalnia sie z nia wita, za nic nie chce odejsc, to zawsze obiecuje, ze po zajeciach znow przyjedziemy do zaby. Do tej pory cieszyla sie, ze mogla zobaczyc zabe dwa razy, ale jakos tak jakby tej zaby nie bylo, to mam wrazenie, ze nie zwrocilaby na to uwagi. Natomiast dzis... Jak tylko ukazala sie apteka za rogiem, to Yae z okrzykami radosci popedzila do zaby sie witac. Wracajac rowniez pobiegla prosto do zaby. Mam wrazenie, ze to nie przypadek a kojarzy, ze ta zaba tam jest.
U nas jest szal na psy, koty, ptaki, pociagi, statki i najwiekszy na dmuchawce. Wczoraj w ksiazeczce znalazla dmuchawca, to myslalam, ze zdmuchnie go razem z ksiazka.
My jak wychodzimy z domu to od razu palcem pokazuje w stronę placu zabw w szkole i krzyczy żeby tam iść, albo jak jesteśmy na spacerze to z daleka wie gdzie są kury i też palec że tam idziemy.
Cytat:

Sandałki super
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej
Mam ogromną nadzieję że to kampania społeczna z ta dziewczynką Czasem zdarza się że nemyślący ludzie zostawiają świadomie dziecko w samochodzie a idą do sklepu czy gdzies ale żeby tak zapomnieć o dziecku....
U mnie w mieście wczoraj był przypadek, że białorusini przyjechali na rynek po zakupy (blisko jest granica polsko-białoruska i u nas mnóstwo ich przyjeżdża robić zakupy w galeriach czy na rynku) i na parkingu zostawili chłopca kilkuletniego w samochodzie. Ktoś zadzwonił i Policja wybiła szybę, wezwali karetkę bo chłopiec już omdlewał. Kurde...nawet jak po jedną konretną rzecz przyjechali na 20 minut to nie ogarniam takiej nieodpowiedzialności!
Masakra, kampania kampanią ale jak widec takie rzeczy się dzieją na prawdę.

Jestem dziewczyny wykończona psychicznie tym kąpaniem. Jak przychodzi godzina to stoi przy schodach i palcem pokazuje ze tam idziemy a w łazience teraz już histeria nim wody naleje. Wsadzam do wanny, zagaduje, zabawiam, trochę płacze, troche się bawi, wczoraj myłam włosy - darcie na maksa. Gdyby to była jeszcze zima to odpuściłabym codzienne kąpanie ale jak w lecie, wszędzie pałno piachu, spocona wiadomo....jestem załamana....a tak lubiła kąpiele...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:46   #1931
hope01
Zakorzenienie

Kurcze Iwfka, a może się coś stało, nawet coś drobnego, co wydaje się nie istotne a jej zapadło w pamięć

Stary 2014-06-11, 10:47   #1932
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ifwka a może odpuść kąpiele i jakaś mokra ściereczką ja myj. Albo w umywalce może.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:55   #1933
Ifwka
Zakorzenienie

Dubel

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Ja już myślę że może badanie moczu zrobić bo kiedyś któraś tutaj pisała że to może być przyczyna awersji do kąpania.
Jeszcze takie coś zauważyłam jak ja wyciągam z kąpania: ma czerwone uda i pupę jakby z gorącej wody ale leje już napradę chłodną i dalej ma te zaczerwienienia. W wanie siada na pieluszce żeby się nie ślizgała.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-06-11, 11:07   #1934
Kija80
Zadomowienie

A ja nie sądzę żeby to była kampania

Zapomniałam powiedzieć że moje starsze dziecko jest już taaakie duże... Na festynie w przedszkolu deklamowało Różewicza... Różewicz dla takiego dziecka to żadnego sensu nie ma, rymu brak, treść nijaka, a on się tego w pół godziny nauczył na pamięć. Gdzie mój malutki synuś 3260-gramowy?

A nasze maluchy też już dużo pamiętają. Młodej raz pokazali jak się idzie od mojej mamy do teściów, do przedszkola i do mojej pracy - trzy różne trasy (niedalekie) i teraz jak się powie żeby szła w konkretne miejsce to od razu pruje wyznaczoną trasą. Grześko też ma super orientację, już się dwa razy np zdarzyło że jechaliśmy gdzieś do Krakowa i on nagle mówi podczas przejeżdżania jakąś ulicą że byli tu z przedszkolem. Po sprawdzeniu okazywało się że faktycznie, w jednym budynku byli 3 miesiące wcześniej na jakimś konkursie, a w drugim miejscu jest Fabryka Bombek Choinkowych - oni tam byli w grudniu, my dwa tygodnie temu przejeżdżaliśmy obok jadąc na wystawę klocków lego do Futury. Po mnie tego nie ma, ja mogę 50 razy jechać jakąś trasą a za 51 i tak pobłądzę

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2014-06-11 o 11:08
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:09   #1935
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dubel

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Ja już myślę że może badanie moczu zrobić bo kiedyś któraś tutaj pisała że to może być przyczyna awersji do kąpania.
Jeszcze takie coś zauważyłam jak ja wyciągam z kąpania: ma czerwone uda i pupę jakby z gorącej wody ale leje już napradę chłodną i dalej ma te zaczerwienienia. W wanie siada na pieluszce żeby się nie ślizgała.
A może czyscisz wannę jakimś środkiem, który nie splukuje się dobrze i tak ja podrażnia i piecze?
Tak mi wpadło do głowy.

Dziewczyny wiecie co z Marsi?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:14   #1936
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Dubel

A wlewasz coś do wody? Może jest na to uczulona? U Ani tak wyszło uczulenie na parafinę, po wlaniu emulsji do wody poczerwieniała w zanurzonych miejscach, zaczęła płakać i wyrywać się
Stary 2014-06-11, 11:14   #1937
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dubel

a może kąp ją w ogródku? tzn tak mi sie wydaje że macie ogródek niekoniecznie wieczorem zaraz przed spaniem? może zmiana ooczenia przy kapieli pomoże?
Stary 2014-06-11, 11:24   #1938
Kija80
Zadomowienie

Nancy czy testy z krwi na nabiał robi się z żyły czy można z palca?
Stary 2014-06-11, 11:28   #1939
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
A może spróbuj wykupić ten protopic i posmarować, ale nie aż miesiąc tylko do momentu ustąpienia zmian? Bo to są dobre maści, myślę że nie będzie trzeba stosować aż miesiąc. Ja bym posmarowała punktowo, dokładnie te zajęte miejsca, przez kilka dni, do ustąpienia objawów i ewentualnie jeszcze dzień czy dwa po tym, a po odstawieniu już tylko porządne nawilżanie jakimś emolientem. Jak nie podziała to dopiero wtedy próbowałabym smarować cały miesiąc. Ale ja nie lekarz, po prostu tak intuicyjnie wydaje mi się bez sensu stosowanie maści na zdrową skórę (rozumiem dawki przypominające, teraz przy sterydzie miałyśmy schemat 5 dni codziennie, 3-5 razy co 2 dni, 3-5 razy co 3 dni i odstawić, ale żeby przez miesiąc codziennie...?)
Smaruję jeszcze tym antybiotykiem, a potem będę kombinować. Ale tak jak piszesz nie będę smarować jak już zejdzie bo to raczej bez sensu.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja stosowałam, ale u siebie; robiły mi się takie dziwne ranki zaraz nad ustami, najpierw suche, a potem się z nich płyn saczył i mi pomogło; ale nie wiem jak u dzieciaczków

Cytat:
Jestem dziewczyny wykończona psychicznie tym kąpaniem. Jak przychodzi godzina to stoi przy schodach i palcem pokazuje ze tam idziemy a w łazience teraz już histeria nim wody naleje. Wsadzam do wanny, zagaduje, zabawiam, trochę płacze, troche się bawi, wczoraj myłam włosy - darcie na maksa. Gdyby to była jeszcze zima to odpuściłabym codzienne kąpanie ale jak w lecie, wszędzie pałno piachu, spocona wiadomo....jestem załamana....a tak lubiła kąpiele...
Jejku, ale się umęczycie obie. Może faktycznie tak jak pisze Cała coś Oliwkę podrażnia

Cytat:
Zapomniałam powiedzieć że moje starsze dziecko jest już taaakie duże... Na festynie w przedszkolu deklamowało Różewicza... Różewicz dla takiego dziecka to żadnego sensu nie ma, rymu brak, treść nijaka, a on się tego w pół godziny nauczył na pamięć. Gdzie mój malutki synuś 3260-gramowy?

Wow no to Grześ ma super pamięć

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
u nas znowu nieciekawie. w nocy Hania miała 38,7, spać nie mogła, pojękiwała, płakała. na 14.20 idziemy do lekarza.
Biedna zdrówka!

Kurde, byłam wczoraj u dentysty i ciągle czuję tego zęba. Denerwuje mnie takie coś, ni to ból, ni to nic, poczekam jeszcze trochę i zobaczę co dalej będzie.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:42   #1940
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
A może czyscisz wannę jakimś środkiem, który nie splukuje się dobrze i tak ja podrażnia i piecze?
Tak mi wpadło do głowy.

Dziewczyny wiecie co z Marsi?
Właśnie trochę jęk juz nie widać. .. pisałaś do niej smaka?
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Smaruję jeszcze tym antybiotykiem, a potem będę kombinować. Ale tak jak piszesz nie będę smarować jak już zejdzie bo to raczej bez sensu.

Jejku, ale się umęczycie obie. Może faktycznie tak jak pisze Cała coś Oliwkę podrażnia

Biedna zdrówka!

Kurde, byłam wczoraj u dentysty i ciągle czuję tego zęba. Denerwuje mnie takie coś, ni to ból, ni to nic, poczekam jeszcze trochę i zobaczę co dalej będzie.
Może to nie ten który Ci robił?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-06-11, 11:47   #1941
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Może to nie ten który Ci robił?
No właśnie też o tym pomyślałam, bo już pół szczęki mnie pobolewa
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 12:05   #1942
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
No właśnie też o tym pomyślałam, bo już pół szczęki mnie pobolewa

słuchaj ..ja też tak miałam i okazało się że to ząb obok a psuł się od tego zęba co myslałam że mnie boli..tam od środka..cięzko było zlokalizować..może prześwietlenie??

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

dziewczyny a ta?? http://allegro.pl/larichesse-malinow...309113884.html
choć ta cały czas chodzi mi po głowie..http://allegro.pl/coast-elegancka-ta...316546486.html

Stary 2014-06-11, 12:27   #1943
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Tak mi wpadło do głowy.
Czyszczę od początku tym samym, ale musze spróbować jakoś przed kąpaniem lepiej spłukac czy coś. Dzięki za radę.
Cytat:
A wlewasz coś do wody? Może jest na to uczulona? U Ani tak wyszło uczulenie na parafinę, po wlaniu emulsji do wody poczerwieniała w zanurzonych miejscach, zaczęła płakać i wyrywać się
Wlewam płym J&J ale od paru miesięcy ten sam, i to nie chodzi o styk z woda tylko tak jakby z ta pieluszką co jest na dnie, ale zawsze ją susze, często zmieniam. Jestem załamana.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a może kąp ją w ogródku? tzn tak mi sie wydaje że macie ogródek niekoniecznie wieczorem zaraz przed spaniem? może zmiana ooczenia przy kapieli pomoże?
Zastanawiam sie własnie nad rozłozeniem małego baseniku i tam ją umyć, albo na stojaco w wannie albo razem ze mna pod prysznicem.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-06-11, 12:29   #1944
hope01
Zakorzenienie

Neti, najlepiej jak weźmiesz taką, która Tobie najbardziej się podoba

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Iwfka:
1. J&J uwielbiają uczulać.
2. Wyciąg pieluszkę

Stary 2014-06-11, 12:31   #1945
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę - młoda ma dziwną faze: nie chce ubrań! żadnych i pampa też chce ściągnąć. Wiecie że to się nawet na lalkę przekłada? Kazała rozebrać i lala też jest goła..
Nie do końca wiem co robić
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 12:40   #1946
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna zdrówka!

poczekaj pare dni czasem tak jest po wyjściu od dentysty, ja miałam tak że nawet kanałówke czułam po paru dniach...

Kurcze dziewczyny ale miałam ból głowy ;( myślałam że głowa mi eksploduje, wzięłam 5 tabletek ! ale wziełam je za późno, nie zorientowałam się że to migrena... zaczęlo sie od tego że chyba przez 15 minut miałam przed oczami takie flary jak się ma po patrzeniu w światło. I w sumie popatrzałam przez chwilę przez okno i myślałam że to od tego... a potem taki ból głowy z takim mega ciśnieniem w środku. Na szczęscie Hania spała i mogłam się też położyć.

A za niedługo jade zawieść Hanie do babci a ja jade do mojego taty do szpitala. Ma podejrzenie takiej rzadkiej choroby sarkoidozy i robia mu szereg badań, łącznie z biopsją płuc
Stary 2014-06-11, 12:53   #1947
meduzza
Zadomowienie

Brr przez te dwa ostatnie filmiki nie mogę o niczym innym myśleć. Tata idiota ale naprawdę jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację, że był kocioł w domu, tata wyjątkowo musiał zawieść dziecko do przedszkola (nigdy tego nie robi) a sam miał coś stresującego/absorbującego w pracy, dziecko spało, samochód zaciemniony z tyłu np. (my taki mamy) i niestety stało się co się stało W takim wypadku współczuję mu ogromnie, w sumie obojgu rodzicom, bo błędy się popełnia ale niektóre tylko raz...

Debrah ja bym chyba nie dała... rozumiem Wasze położenie ale zastanawiam się czy takie przyzwolenia na różne odstępstwa nie mieszają dziecku w głowie czy dziecko nie będzie miało frajdy z nocnego buszowania i nie będzie chciało tego powtarzać co dzień? Bez urazy oczywiście...

Zdrówka dla Misiaelowej Hanuli i gratki Neti za zacięcie-niech cm idą precz i nie wracają

Czytam Was, jestem na bieżąco ale jakoś nie mam "ciśnienia" żeby pisać, mam nadzieję, że zrozumiecie i nie macie za złe, że podczytuję
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 13:10   #1948
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Iwfka:
1. J&J uwielbiają uczulać.
2. Wyciąg pieluszkę
Kurde ale stosuje je juz kilka miesięcy.
Bez pieluszki się boję bo nie mam żadnej maty antypoślizgowej ale spróbuję.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę - młoda ma dziwną faze: nie chce ubrań! żadnych i pampa też chce ściągnąć. Wiecie że to się nawet na lalkę przekłada? Kazała rozebrać i lala też jest goła..
Nie do końca wiem co robić
A nie może po domu chodzić na golasa??
A na spacer tłumaczyć że mama się ubiera, tata się ubiera itd
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-06-11, 13:13   #1949
Debrah
Zakorzenienie

Blogerka, Meduza: no właśnie dlatego Was zapytałam. Z jednej strony - w niewysypce i tak jest ograniczona ilość tych płatków, więc nie zje nie wiadomo ile. Z tej samej strony patrząc - znalazła to - więc traktuje jako zdobycz, jest zadowolona - mnie też by było przykro bardzo gdyby ktoś mi nagle zdobycz moją zabrał

Z drugiej to jednak bezwartościowy zapychacz i fajnie byłoby nie jeść ich w nocy. Wczoraj nie zabrałam , pozwoliłam trochę zjeść ale właśnie dlatego,że to ma 2 bieguny to Was zapytałam. Bo są jeszcze nawyki żywieniowe, jej niejedzenie innych produktów i zdrowie zebów.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Na spacer się ubiera, problem jest tylko z butami.
Całkiem nago wolałabym nie, bo pampa ściąga i sik by był.
Teraz chodzi w samych leginsach i pampie.
ale jakie to ciekawe, że od razu zachowania na lalkę przerzuciła.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

Na spacer się ubiera, problem jest tylko z butami.
Całkiem nago wolałabym nie, bo pampa ściąga i sik by był.
Teraz chodzi w samych leginsach i pampie.
ale jakie to ciekawe, że od razu zachowania na lalkę przerzuciła.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 13:14   #1950
hope01
Zakorzenienie

Iwfka po prostu asekuruj ją

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości