|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Jak dobra pamiec ma 15miesieczne dziecko? szaja, debrah, ktos cos wie? Dlaczego pytam... Raz w tygodniu chodzimy na plywalnie, po drodze mijamy apteke przed ktora stoi niewielka figurka zaby. Od miesiaca Yae przed plywalnia sie z nia wita, za nic nie chce odejsc, to zawsze obiecuje, ze po zajeciach znow przyjedziemy do zaby. Do tej pory cieszyla sie, ze mogla zobaczyc zabe dwa razy, ale jakos tak jakby tej zaby nie bylo, to mam wrazenie, ze nie zwrocilaby na to uwagi. Natomiast dzis... Jak tylko ukazala sie apteka za rogiem, to Yae z okrzykami radosci popedzila do zaby sie witac. Wracajac rowniez pobiegla prosto do zaby. Mam wrazenie, ze to nie przypadek a kojarzy, ze ta zaba tam jest.
U nas jest szal na psy, koty, ptaki, pociagi, statki i najwiekszy na dmuchawce. Wczoraj w ksiazeczce znalazla dmuchawca, to myslalam, ze zdmuchnie go razem z ksiazka. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
My już po spacerku do piekarni. Siedzimy w domku już. Grzeje niesamowicie...... |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ie,342105.html o to.
Meneq nie wiem, ale moj skubaniec doskonale wie, ile chowam samochodzikow do wozka, np ostatnio wzielam dwa, dostal jednego, byl krzyk o drugiego, jak wezme trzy, to po dostaniu drugiego krzyczy o trzeciego, przy czterech po trzecim dostanie tyle ile ma dostac i jest spokoj ![]() Maaaasakraaaaaaaaaa jak mnie pozarly dzisiaj komaryyyyy!!! ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- dziewczyny co z marsi? wyjechała gdzieś??? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- i jeszcze tylko pokażę, takie sandałki młodemu kupiliśmy wczoraj, fajne! http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-sandaly
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mnie szlag trafia, jak sie dzieją takie rzeczy. I tak jak Deli powiedziała co roku przy pracach rolniczych/ Teraz 16latka prasa rolnicza wiągnęla.. |
|
|
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Mam ogromną nadzieję że to kampania społeczna z ta dziewczynką Czasem zdarza się że nemyślący ludzie zostawiają świadomie dziecko w samochodzie a idą do sklepu czy gdzies ale żeby tak zapomnieć o dziecku....U mnie w mieście wczoraj był przypadek, że białorusini przyjechali na rynek po zakupy (blisko jest granica polsko-białoruska i u nas mnóstwo ich przyjeżdża robić zakupy w galeriach czy na rynku) i na parkingu zostawili chłopca kilkuletniego w samochodzie. Ktoś zadzwonił i Policja wybiła szybę, wezwali karetkę bo chłopiec już omdlewał. Kurde...nawet jak po jedną konretną rzecz przyjechali na 20 minut to nie ogarniam takiej nieodpowiedzialności!
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
meneq pewnie, że pamięta. my jak podjezdzamy do Rodziców pod dom to Hania od razu krzyczy dzidzia. a jeździmy raz na 3 tygodnie
![]() Lady fajnie sandałki. my nadal na nasze czekami ![]() u nas znowu nieciekawie. w nocy Hania miała 38,7, spać nie mogła, pojękiwała, płakała. na 14.20 idziemy do lekarza.
|
#1930 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMG Sam tam wszedł?? U mnie zawał Super ![]() Cytat:
![]() Kurde wczoraj byłam w smyku, będę musiała jeszcze raz podejść. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję wszystkim za odpowiedź odnosnie środków na komary. U mnie jest masakara, tylko czujność strace to już nas obsiadają. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem dziewczyny wykończona psychicznie tym kąpaniem. Jak przychodzi godzina to stoi przy schodach i palcem pokazuje ze tam idziemy a w łazience teraz już histeria nim wody naleje. Wsadzam do wanny, zagaduje, zabawiam, trochę płacze, troche się bawi, wczoraj myłam włosy - darcie na maksa. Gdyby to była jeszcze zima to odpuściłabym codzienne kąpanie ale jak w lecie, wszędzie pałno piachu, spocona wiadomo....jestem załamana....a tak lubiła kąpiele...
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Iwfka, a może się coś stało, nawet coś drobnego, co wydaje się nie istotne a jej zapadło w pamięć
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka a może odpuść kąpiele i jakaś mokra ściereczką ja myj. Albo w umywalce może.
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Ja już myślę że może badanie moczu zrobić bo kiedyś któraś tutaj pisała że to może być przyczyna awersji do kąpania. Jeszcze takie coś zauważyłam jak ja wyciągam z kąpania: ma czerwone uda i pupę jakby z gorącej wody ale leje już napradę chłodną i dalej ma te zaczerwienienia. W wanie siada na pieluszce żeby się nie ślizgała.
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie sądzę żeby to była kampania
![]() Zapomniałam powiedzieć że moje starsze dziecko jest już taaakie duże... Na festynie w przedszkolu deklamowało Różewicza... Różewicz dla takiego dziecka to żadnego sensu nie ma, rymu brak, treść nijaka, a on się tego w pół godziny nauczył na pamięć. Gdzie mój malutki synuś 3260-gramowy? ![]() A nasze maluchy też już dużo pamiętają. Młodej raz pokazali jak się idzie od mojej mamy do teściów, do przedszkola i do mojej pracy - trzy różne trasy (niedalekie) i teraz jak się powie żeby szła w konkretne miejsce to od razu pruje wyznaczoną trasą. Grześko też ma super orientację, już się dwa razy np zdarzyło że jechaliśmy gdzieś do Krakowa i on nagle mówi podczas przejeżdżania jakąś ulicą że byli tu z przedszkolem. Po sprawdzeniu okazywało się że faktycznie, w jednym budynku byli 3 miesiące wcześniej na jakimś konkursie, a w drugim miejscu jest Fabryka Bombek Choinkowych - oni tam byli w grudniu, my dwa tygodnie temu przejeżdżaliśmy obok jadąc na wystawę klocków lego do Futury. Po mnie tego nie ma, ja mogę 50 razy jechać jakąś trasą a za 51 i tak pobłądzę
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-06-11 o 11:08 |
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mi wpadło do głowy. Dziewczyny wiecie co z Marsi?
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niekoniecznie wieczorem zaraz przed spaniem? może zmiana ooczenia przy kapieli pomoże?
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Nancy czy testy z krwi na nabiał robi się z żyły czy można z palca?
|
|
|
|
#1939 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wow no to Grześ ma super pamięć ![]() Cytat:
zdrówka! Kurde, byłam wczoraj u dentysty i ciągle czuję tego zęba. Denerwuje mnie takie coś, ni to ból, ni to nic, poczekam jeszcze trochę i zobaczę co dalej będzie. |
|||||
|
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
słuchaj ..ja też tak miałam i okazało się że to ząb obok a psuł się od tego zęba co myslałam że mnie boli..tam od środka..cięzko było zlokalizować..może prześwietlenie?? ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- dziewczyny a ta?? http://allegro.pl/larichesse-malinow...309113884.html choć ta cały czas chodzi mi po głowie..http://allegro.pl/coast-elegancka-ta...316546486.html
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, najlepiej jak weźmiesz taką, która Tobie najbardziej się podoba
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Iwfka: 1. J&J uwielbiają uczulać. 2. Wyciąg pieluszkę |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę - młoda ma dziwną faze: nie chce ubrań! żadnych
i pampa też chce ściągnąć. Wiecie że to się nawet na lalkę przekłada? Kazała rozebrać i lala też jest goła.. Nie do końca wiem co robić
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny ale miałam ból głowy ;( myślałam że głowa mi eksploduje, wzięłam 5 tabletek ! ale wziełam je za późno, nie zorientowałam się że to migrena... zaczęlo sie od tego że chyba przez 15 minut miałam przed oczami takie flary jak się ma po patrzeniu w światło. I w sumie popatrzałam przez chwilę przez okno i myślałam że to od tego... a potem taki ból głowy z takim mega ciśnieniem w środku. Na szczęscie Hania spała i mogłam się też położyć. ![]() A za niedługo jade zawieść Hanie do babci a ja jade do mojego taty do szpitala. Ma podejrzenie takiej rzadkiej choroby sarkoidozy i robia mu szereg badań, łącznie z biopsją płuc
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
Brr przez te dwa ostatnie filmiki nie mogę o niczym innym myśleć. Tata idiota ale naprawdę jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację, że był kocioł w domu, tata wyjątkowo musiał zawieść dziecko do przedszkola (nigdy tego nie robi) a sam miał coś stresującego/absorbującego w pracy, dziecko spało, samochód zaciemniony z tyłu np. (my taki mamy) i niestety stało się co się stało
W takim wypadku współczuję mu ogromnie, w sumie obojgu rodzicom, bo błędy się popełnia ale niektóre tylko raz...Debrah ja bym chyba nie dała... rozumiem Wasze położenie ale zastanawiam się czy takie przyzwolenia na różne odstępstwa nie mieszają dziecku w głowie czy dziecko nie będzie miało frajdy z nocnego buszowania i nie będzie chciało tego powtarzać co dzień? Bez urazy oczywiście...Zdrówka dla Misiaelowej Hanuli i gratki Neti za zacięcie-niech cm idą precz i nie wracają ![]() Czytam Was, jestem na bieżąco ale jakoś nie mam "ciśnienia" żeby pisać, mam nadzieję, że zrozumiecie i nie macie za złe, że podczytuję
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale stosuje je juz kilka miesięcy.
Bez pieluszki się boję bo nie mam żadnej maty antypoślizgowej ale spróbuję. Cytat:
A na spacer tłumaczyć że mama się ubiera, tata się ubiera itd
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Blogerka, Meduza: no właśnie dlatego Was zapytałam. Z jednej strony - w niewysypce i tak jest ograniczona ilość tych płatków, więc nie zje nie wiadomo ile. Z tej samej strony patrząc - znalazła to - więc traktuje jako zdobycz, jest zadowolona - mnie też by było przykro bardzo gdyby ktoś mi nagle zdobycz moją zabrał
![]() Z drugiej to jednak bezwartościowy zapychacz i fajnie byłoby nie jeść ich w nocy. Wczoraj nie zabrałam , pozwoliłam trochę zjeść ale właśnie dlatego,że to ma 2 bieguny to Was zapytałam. Bo są jeszcze nawyki żywieniowe, jej niejedzenie innych produktów i zdrowie zebów. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Całkiem nago wolałabym nie, bo pampa ściąga i sik by był.Teraz chodzi w samych leginsach i pampie. ale jakie to ciekawe, że od razu zachowania na lalkę przerzuciła. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Całkiem nago wolałabym nie, bo pampa ściąga i sik by był.Teraz chodzi w samych leginsach i pampie. ale jakie to ciekawe, że od razu zachowania na lalkę przerzuciła. |
||
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka po prostu asekuruj ją
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

to musi byc cos "extra" zeby dotarlo do ludzi. i jesli to ma uratowac chociazby jedno dziecko to jestem ZA!

dostanie tyle ile ma dostac i jest spokoj 
Czasem zdarza się że nemyślący ludzie zostawiają świadomie dziecko w samochodzie a idą do sklepu czy gdzies ale żeby tak zapomnieć o dziecku....
co roku to samo :/

więc zaraz idę spać.
22.05.2008
14.08.2011

i pampa też chce ściągnąć. Wiecie że to się nawet na lalkę przekłada? Kazała rozebrać i lala też jest goła..