|
|
#2221 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część IX
Jaki zwirek mozecie polecic? Szukam:
-drewnianego -zbrylajacego sie -takiego, ktory sie nie nosi Uzywamy Cat Best Eco, ale do szalu doprowadza mnie codzienne odkurzanie. Syf robi sie niesamowity i tak naprawde powinnam odkurzac po kazdej wizycie kota w kuwecie. Ladnie prosze o pomoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama chciała koty ogolić, bo dużo futra zrzucały. Ja się nie zgodziłam, bo kicia po goleniu do sterylki była strasznie szorstka. Jak męska broda
|
|
#2223 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Zdarzają się syki, ale obwąchują się, siedzą razem na parapecie. Czasem się lizną, ale krótko, bo jednak Daniels nie jest za dobrze nawodniony i wolałabym unikać bezsensownej utraty wody. Cytat:
U mnie panuje stara zasada "wszystko dobre, czego w misce nie ma" Jak jadły głównie mokre, to rzucały się na suche. Jak jedzą więcej suchego, to miaukolą o mokre. Nigdy nie są ukontentowane ![]() Właśnie, przecież na biegunki poleca się mokrą karmę. Sucha podrażnia. Faktycznie po suchej zaobserwowałam większe boby, z czego wynika, że te wszystkie włókna i śmietki w mokrej nie są wcale niezbędne i jelita sobie jakoś radzą.
|
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Może mu chodziło o tą jedną konkretną mokrą, którą dostawały?
|
|
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o, w sumie dołączę sie do pytania Komety, bo też bym chciała wypróbowac taki drewniany
Cytat:
Cytat:
Felut miał różowy brzuszek Szylkreta siostry natomiast skórę w centki, super to wyglądało![]() lubię sobie pomiziać takiego wygoleńca, taka szczecinka fajna jest w dotyku ale to tak właśnie w jednym miejscu, jakby cały był wygolony i szczecinkowaty to by mi było przykro jednak co mizianie futra, to mizianie futraCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
a, z okazji upalów znowu odpaliłam nawilżacz powietrza i powtórka z rozrywki - w pokoju stoi potwór i wypuszcza mgłę
to jeszcze tylko etap polowania na mgłę i kot się przyzwyczai do nawilżacza
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Jestem tu nowa
Jestem ogromną kotomaniaczką, mam swoją "małą" (3 latka) córusie Milke Jest kotem domowym, wogóle nie wychodzi na pole. Sterylizowana była ponad 2 lata temu. Mam z nia maly problem, otóz jest strasznie niedotykalska! Glaskac sie nie da, piescic sie nie da, calowac sie nie da.. Ja ją tak kocham, ze MUSZE CODZIENNIE choc kilka razy ją poprzytulac i pocalowac Jednak zawsze musze ją "łapac" i zmuszac do tego Jak juz ja dorwe (zachece jakims smakolykieem albo zabawka - nie myslic z gonitwa za nią, bo nie gonie zeby jej nie straszyc) to posiedzi ze mna chwile - jakies 5 sekund! - i ucieka Gdy nie ma mnie w domu i wracam wieczorem lub popoludniu to odrazu leci do drzwi mnie przywitac, obwąchuje mnie cala, miauczy na moj widok - chyba sie cieszy , chodzi za mna krok w krok, siedzi zawsze w tym pokoju co ja, gdy ide sie kąpac ona idzie ze mną, gdy gotuje w kuchni, ona lezy obok, ale glaskac sie nie da ! Nie wiem co jest grane Chyba nie kocha mnie tak, jak ja ją.. DLa porównania dodam, ze do mojej siostry sama przychodzi ZAWSZE o 6 rano na poduszke i daje sie glaskac (choc jak siostra ją chce, to tez ucieka), wiec Mileczka musi SAMA CHCIEC sie glaskac... Jak sprawic, zeby sama przychodzila na kolana, zeby sie łasila itp ? Straszna ksiezniczka niedotykalska z niej a mnie sie serducho kraje
|
#2231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bardzo lubie drewniany, bo ladnie pachnie i dobrze sie sprzata (z kuwety). Sprobuje, nawet nie wiedzialam, ze taki jest. A jaki sie nie nosi?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2232 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
AniolDobra - zawsze taka była? Jakie jest jej pochodzenie?
Koty nie przyzwyczajone od maleńkości do dotykania przez człowieka często wyrastają na niedotykalskie. Mój kocur został znaleziony, jak miał 2 miesiące, ale pomiziać się daje tylko wtedy, gdy jest najedzony i zaspany. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak obstawiam. U mnie się królik nie przyjmuje - z różnych firm. Cytat:
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia to się robi z takim kocim egzemplarzem skoro ogólnie jednak ma czasem (rzadko bo rzadko, ale...) momenty, w których daje się głaskać, to chyba taki jej charakterek po prostu![]() a zdjęcia Milusi pokażesz? ![]() Cytat:
śledzę sobie czasem duże hamerykańsie szkoły tańca i genialnie wywijające tam dzieci (to mi zostało z hobby z dawnych lat ) i jedna rodzinka ma właśnie takie łaciate sfinksy. Cudaki![]() jak Felut będzie znów niezośny to Ci podrzucę, co? Pomacasz, zagłębisz sie itd.
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam ten CBE dla długowłosych.
Faktycznie prawie się nie nosi, znacznie lepiej zbryla. Minusem jest to, że jest mniej wydajny (pałeczki są dość spore, niezbyt dobrze się przesiewają przez łopatkę, a znowu większe oczka przepuszczają jakieś drobniejsze kawałki, bywa też tak, że tylko część pałeczki wchłonie coś, a i tak trzeba już całą wyrzucić). Na razie używam mieszanki CBE+ z tym dla długowłosych i jest całkiem nieźle. Na pewno lepiej niż sam CBE+ (nawiasem mówiąc, to co oni zrobili z tym żwirkiem, to woła o pomstę, taki fajny żwirek kiedyś, używam go od lat. A ostatnia paczka, ta sprzed kilkunastu dni, to już całkowita porażka. Drobny, rozpadający się, pylący, słabiej się zbryla, okropieństwo). Też zaczynam rozglądać się za czymś innym, tylko koniecznie nie glinka, ze względu na drażniący mnie zapach. A kociaki śliczne, lewek (poradzić nie wiem co za bardzo, ja moje mam wszystkie od małego i nawet jak nie chciały to tuliłam. Teraz same się dopominają ). Kotka nie jest jeszcze "stara", może powoli da się jeszcze przekonać do głasków . Tylko delikatnie, właśnie jak jest w dobrym humorze, może po jedzeniu/spaniu/zabawie jak jest wymęczona, żeby kojarzyła to z czymś miłym.---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
, ale tylko w pańci obecności, jak go nie pogłaszczę na znak akceptacji, to od obcego nie weźmie).A był z niego taki przestraszony kot. Jak sobie to przypomnę to serce się kraje. Po wizycie listonosza, co mi tylko list w drzwiach podał, potrafił dwa dni z kąta nie wychodzić. A teraz co prawda nie podejdzie, ale z odległości 2m siedzi i paczy. A potem jak gdyby nigdy nic, zostaje w dobrym humorze
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-06-11 o 12:26 |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotka od małego była mniej przytulaśna. Na ręce nadal jej nie można brać. Jest cała spięta, wyrywa się. Ale przychodzi, wywala brzuszek, mruczy i przytula się do nas. Pieszczoty muszą być na jej zasadach. I nigdy na siłę. U mnie pomogły 3 rzeczy: 1. zmiana żywienia - kotka nie chciała nic jeść poza surowym. Po przestawieniu na barf nie chodziła już głodna (i zła). 2. snaczki - uwielbia Smilli serduszka. Dzieki temu kojarzy nas z czymś smacznym. A nie z czymś co tarmosi. 3. rolki do ubrań - wiem, że to dziwne, ale ona uwielbia rolkowanie. Na widok rolki biegnie z krzykiem i wywala brzuch Na początku nie pozwalała się głaskać, mogliśmy ją tylko rolkować lub czesać gumowym zgrzebłem. Po kilku miesiącach bez problemu daje się głaskać, czochrać i co tam chcemy. A bawisz się z nią trochę? To też jest ważne, bo kot, który ma za dużo energii nie będzie siedział na miejscu i dawał się głaskać. Wędka czy laserek każdego wieczora powinny pomóc. Poza tym będzie Cię kojarzyła z przyjemnym spędzaniem czasu. Jest fajny art. o nietykalskich kotach: http://zoopsycholog.com/koci-punkt-w...-pieszczotliwy
"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins Edytowane przez Kusum Czas edycji: 2014-06-11 o 13:01 Powód: 1 |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
Kochane!
Postanowiłam dziś ogarnąć trochę kuwetowych spraw: ta: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe..._kuwete/345865 czy ta: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe..._kuwete/147011 Jedna jest tania i chwalona, druga jest droga i chwalona (ma podkładkę!). Już mi działa na nerwy ta żwirownia na mieszkaniu, czas coś z tym zrobić. ![]() i jeszcze: http://www.zooplus.pl/feedback/shop/..._kuwety/146968 używałyście tego neutralizatora może?
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta druga mnie ciekawi, ale cena trochę wysoka, a nie wiem czy jej wielkość na kocie zamaszyste wychodzenie z kuwety wystarczy.
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2241 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kurka wodna, nie można jej nigdzie kupić online? Bo mi totalnie nie po drodze do IKEI Wrzucam dzisiejszą królewnę - leżing, plażing, smażing
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam kuwete i żwirek applaws. zapomiałam wymienić punkty na jakiś bonus dla kociastego
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super leży z łapkami do tyłu
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
jakie tylne łapki wyciągniętę dlugo potrafi spać w takije pozycji? nigdy nie widziałam kota leżącego w ten sposób
|
#2246 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ta z Ikea też mi się nie sprawdziła, w dodatku Grubcio potraktował ją jak wszystkie nieszczęsne dywaniki łazienkowe: sikiem ![]() Plus taki, że można ją wyprać w pralce na małym wirowaniu i nawet się nie odkształca. Cytat:
Cytat:
![]() Moje potrafią roznieść żwirek na mieszkanie mimo krytej kuwety, szafki w której są kuwety i dwóch wycieraczek (jedna w szafce, druga przed). Chyba żadna już nie pomoże, chociaż pewnie kupię kiedyś tą z kratką. Cytat:
|
|
|
#2247 | |
|
Konto usunięte
|
Dziś bym oddała chętnie, bo cały ranek latała jak mały helikopterek - między kuchnią a łazienką. Miałam dość po 15 minutach
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2249 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba opalić łydki przecież
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Na suchej były większe i bardziej miękkie, od węglowodanów, których nie strawiły.
ale to tak właśnie w jednym miejscu, jakby cały był wygolony i szczecinkowaty to by mi było przykro

to jeszcze tylko etap polowania na mgłę i kot się przyzwyczai do nawilżacza
Jak juz ja dorwe (zachece jakims smakolykieem albo zabawka - nie myslic z gonitwa za nią, bo nie gonie zeby jej nie straszyc) to posiedzi ze mna chwile - jakies 5 sekund! - i ucieka
Ja bardzo lubie drewniany, bo ladnie pachnie i dobrze sie sprzata (z kuwety). Sprobuje, nawet nie wiedzialam, ze taki jest. A jaki sie nie nosi?

. Tylko delikatnie, właśnie jak jest w dobrym humorze, może po jedzeniu/spaniu/zabawie jak jest wymęczona, żeby kojarzyła to z czymś miłym.