|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ines, ja mam kocyk La Millou
Nad kurą też się zastanawiałam, bo to wygoda podczas karmienia, także przy mm, ale w końcu stwierdziłam, że rogal mi wystarczy ![]() Widzę, że Calineczka na tapecie Nienawidzę tego sklepu za rozkład pomieszczenia Ale jest super zaopatrzony, więc trochę wybaczam
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-11 o 11:15 |
|
|
|
#4172 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
malwiska
Też własnie się zastanawiałam nad tym i teraz myślę, że poród naturalny będzie bolesny, ale szybciej dojdę do siebie, zobaczymy jak będzie, pod koniec sierpnia mam wesele siostry więc w jakiejś formie trzeba być
|
|
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
Nie będę podkładać książek pod łóżeczko tylko będę robiła klin z ręcznika pod materacykiem. Zwija się w rulonik i wkłada od strony głowy. Wydaje mi się, że to będzie odpowiadało wysokości leżącej encyklopedii PWN pod nóżkami
Też miałam przez moment wrażenie, że dzieciaczek ułożył się poprzecznie. Wczoraj przekonałam się, że inne odczuwanie ruchów to przede wszystkim kwestia wielkości młodego. Z lewej strony mojego brzucha ma kręgosłup, tyłek trochę wyżej i potem zakręca udami na prawą stronę i stópki czuję z prawej. DLatego ruchy odczuwałam jakby był w poprzek ![]() Justynka2992 Oprócz tego, że po SN dochodzisz szybciej do siebie to również zmniejszasz ryzyko komplikacji przy kolejnych ciążach. I z SN i z CC wiąże się jakieś ryzyko komplikacji okołoporodowych. Wg mnie strach przed bólem nie powinien determinować decyzji o wyborze sposobu rodzenia. Po CC też boli i to dłużej. Jeżeli poród SN będzie dla Ciebie zbyt trudny na pewno położne i lekarz zdecydują wtedy o CC. Najlepiej porozmawiaj właśnie ze swoim lekarzem jak wyglądają takie procedury w szpitalu, w którym będziesz rodziła. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-06-11 o 11:28 |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
iza wlasnie tez myslalam o reczniku ale pod materacem bede miala monitor oddechu wiec lepiej zeby materac byl na plasko a podloze jakies deseczki pod nogi lozka.
Co do zmiany ulozenia dzieci tez mialam ostatnio takie uczucie myslalam ze po pokazie fajerwerkow mi sie przekrecil bo byl galas straszny i pozniej czulam go inaczej ale chyba jednak nie bo teraz jest tak samo jak przedtem. Oby mi nie zrobil niespodzianki bo od 20t jest glowa w dol i niech tak zostanie bo chcialabym rodzic sn mam nadzieje ze po nim dojde szybciej do siebie. Musze sie szybko ogarnac bo sama zostane z dzieckuem to musze naginac tz bedzie w domu ok tyg tylko a tak nie ma go od rana do 18. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-11 o 11:33 |
|
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
Wczoraj rozpakowaliśmy wózek. Jestem mega zadowolona Za to dziś się wściekłam bo przyszły mi prześcieradła nie w tym kolorze, o który prosiłam ![]() Ines co do magnezu to ja też tak miałam, że przy jednej pominiętej wieczornej dawce od razu był problem i skurcze nóg przez całą noc. Sama byłam w szoku, ale od tej pory już pamiętam, że muszę brać regularnie Dziś mam dziki plan, żeby spakowac torbę do szpitala wreszcie i poprasować resztę ubranek dla Małej. PS. Dziewczyny, wasze maluchy też mają czkawkę tak często? Moja już dziś zaliczyła dwa razy, biedna czka i się wkurza w tym samym czasie, bo kopie ale uwielbiam to uczucie ![]() Justynka witamy |
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
bardzo źle się czuje dzwoniłam do lekarza i na 15 mam być w szpitalu ale tak się boję, że siedzę i rycze |
|
|
|
#4177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i też raczej zawijałam w kocyk, bo zima była i moim dzieciom zimno - widać było że zimno im... a zawinięcie od wszystkich stron lepiej okrywa... tylko że teraz upały mogą być to nie wiem sama - może flanelka starczy - w nią też się powinno dać zawinać w sumie to mi jakieś 20zł się zaoszczędzi ![]() ![]() Cytat:
![]() współczuję cieżkiej nocy Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie tez watpie - osobiscie podejrzewam, ze brakuje mi czegos innego (rownolegle przegapilam kilka dawek witamin ciazowych, a w sumie dopiero polaczenie magnezu z tymi ciazowymi dalo mi efekt wygluszenia skurczow w nogach, sam magnez tylko minimalnie pomagal) pewnie juz sie skumulowaly braki i dlatego bylo tak tragicznie te jedna noc... bo na ten urlop do tesciowej wzielam jeden listek ciazowych i on sie skonczyl w czw czy pt... potem sb tez nie bralam ciazowych, tylko magnez, w sb wzielam wyjatkowo wszystko rano a w nd zapomnialam o magnezie (nie rozpakowalam saszetki z lekami po powrocie i jak mi sie przypomnialo to juz noc byla i nie chcialo mi sie go szukac) no i nad ranem szukalam bo nie moglam sie ruszac ![]() Cytat:
)... byl juz 38tc i lekarka nie dawala juz prawie szans na okrecenie ale teraz musze isc juz, to potem moge opisacja nie podkładałam, ale teraz muszę pomyśleć - bo miałam taki kosz, który sam mial nachylenie - myślę że ok 3-5cm było nachylenia na 80cm długości... to na łóżeczku by koło 5 wyszło
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
kularek, Słoneczko, co się dzieje?
Domi, moje Dziecko ma czkawkę raz dziennie, raz na dwa dni... Także niezbyt często. I odnoszę wrażenie, że mój Synek jest strasznie grzeczny w porównaniu z Waszymi Maluchami Delikatnie się przeciąga, zmienia ułożenie, przekłada nóżki, wypina pupencjał, ale nie kopie, nie robi nie wiadomo czego
|
|
#4179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kularek co się dzieje ??? |
|
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam o ćwiczeniach, ale poczekam z nimi do poniedziałku po wizycie kontrolnej, kto wie może się przekręcił i nie będzie trzeba robić
![]() U mnie synek też grzeczny więcej się przeciąga niż kopie a czkawkę to zazwyczaj ma wieczorem
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
kularek co sie dzieje? Pojedziesz do szpitala bedziesz pod opieka a to najwazniejsze.
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Kularek co się dzieje zaczynam się bać , daj znać co u Ciebie ![]() Cytat:
Kupiliśmy w zeszłym roku przecenioną w castoramie i przydała się teraz firmy nie znam ale działa i fajnie chłodzi . Ma funkcje nagrzewania , osuszania powietrza i nawilżania . Kosztowała 1200 zł a przecenili ją na 400 zł więc okazja była jak ta lala ![]() Cytat:
Fame może to z gorąca ![]() Justynka witaj ![]() Agatka podziwiam Cię , że pracujesz jeszcze masz dobre serduszko , a Twój szef to wykorzystuje . Może on sobie potnie brzuch i za miesiąc przyjdzie do pracy jakiś nawiedzony . Szczerze współczuję .Mamaya trzymaj się , wstrętna końcówka ciąży wszystkim daję się we znaki Domi czkawka moja maleńka czasami ma nawet 4 razy dziennie i śmiesznie to wygląda . Czytałam, że w ten sposób ćwiczą teraz przeponę Eh będzie mi tego brakowało później ![]() I ogólnie gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków ![]() Miłego dnia Ah i mam już w domku zamrażarę help
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis balonik na rozwarcie zalozyli
Skyecze sa Jak nic nie ruszy to jutro oxytocyna i do przodu przytulimy nasze malenstwo ![]() Tetno mu dzis tez skakalo pani dr powiedziala ze przez to wielowodzie prawdopodobnie ma duzo miejsca a ze krecioch to podobno pepowine uciska sobie Ale 38 tydz sie zaczol to spokojnie juz Trzymajcuie sie cieplutko i powodzenia
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() wreszcie mogę patrzeć na ekran chyba lepiej już jest, jednak tabletki ziołowe działają cuda ![]() dzisiaj cały dzień zamierzam przesiedzieć w domu, tymbardziej, że pan płytkarz pracuje - od 8 rano ma już dużą ścianę obłożoną ale normalnie ma być do wieczora, więc liczymy, że w tygodniu się zamknie ![]() za poukładanie ciuszków nadal się nie wzięłam, liczę na to, że jutro będę się lepiej czuła. no i muszę wreszcie wyprać i połamać chustę, bo tyle czasu już leży ![]() zaraz ponadrabiam
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
U nas sprawa sie rypla... Kamienie na lewej nerce i stad bol. Przynajmniej do 20 czerwca lezymy w szpitalu, zeby bezpiecznie zakonczyc 37 tydzien. Maly wazy ponad 2500g Mnie nawadniaja i filtruja szyjka calkowicie zgladzona, rozwarcie na palec, brzuch sie stawia... Byle tylko do 20 czerwca i moge rodzic ![]() Przytulam Was wszystkie mocniutko przepraszam, ze nie pisze, ale czasami przyjdzie taki bol, ze nawet oddychanie jest trudne Milego dnia, Sloneczka Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaczynam się bać trzymaj się ![]() Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
simka, karolinek dzielne z was dziewczyny. Trzymam kciuki.
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4190 | ||||
|
Rozeznanie
|
mam nadzieję,że się nie gniewasz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ależ gorąco.... na razie nie dziękuje za trzymane kciuki, ale kochane jesteście.Już nie mogę się doczekać 20.... mała chyba też bo nieziemsko telepie mi brzuchem na boki ostatnio też główka i kość udowa była ponad termin więc ciekawa jestem co będzie dziś...wracam do pracy odezwę się niebawem |
||||
|
|
|
#4191 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki. Będzie dobrze i za chwilkę maluch znajdzie się obok Ciebie ------------ Ja mam dziś dzień lenia. Ogłaszam to oficjalnie
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-06-11 o 12:57 |
|||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() justynka witaj agnes ja mam podlozone pod nogi lozeczka terminarze z poprzednich lat to jakies 3cm tylko.simka kciuki zeby wszystko poszlo pomyslnie ![]() karolinek ty sie biedna nacierpisz, trzymaj sie chociaz do 20. i nie czytaj jak sil brak, odpoczywaj kularek co sie dzieje nie placz, wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
#4193 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i teraz będę miała dopiero trzecie badanie krwi i moczu (poza regularnym badaniem tarczycowym), a wtedy co miesiąc pakiet. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo z dwoma dzikuskami, to nie wiem czy dam radę ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4194 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to na łyżeczkę lub na pieskaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będzie dobrze! nie płacz, nie stresuj się. pojdziesz do lekarza i wszystko się wyjasni Cytat:
![]() Powiedzcie ze Wy tez tak macie? ![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się ![]() Cytat:
![]() Karolinek trzymaj się też
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-11 o 13:15 |
||||||||
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Ja już też kończę wyprawkę dla dzidziusia zostało mi wyprasować ubranko na wyjście ze szpitala, ale z tym poczekam do wieczora bo jak włączę żelazko to już będę dosłownie ugotowana w ten upał
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Fame u mnie też tak się rusza ale nigdy tak długo żeby aż tak było widać. Też mi ciężko ją nagrać bo co się zaczyna ruszać, ja wyciagam tel i włączam nagrywanie to ona przestaje, 10minut nagrywam i nic a jak tylko przestaje to zaczyna... jakby wyczuwala i po złości robiła....
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Co do wyprawki to ja już mam prawie całą, dupereleki brakuje i jakoś nie chce mi się już ich dokupywać. Od jutra ma być po 20 stopni to może odzyje i energię odzyskam bo póki co idąc na miasto leje się ze mnie jakbym wyszła spod prysznica. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Kularek przytulas i spokojnie.
Simka powodzenia. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dziś dokładnie to samo ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
fame moj dziec sie tak ruszal wczesniej ale nie tak dlugo jak na filmiku. Od jakichs 2-3tyg ruchy zdecydowanie sie zmniejszyly juz tak nie szaleje.
Hm przygotowalam malemu lozeczko i wszystko, podlaczylam nianie monitor itd bo cos zaczelam brzuch czuc na dole jak na okres jeszcze nie boli ale go czuje caly czas.
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Raczkowanie
|
Domi mój ma czkawkę tak 2-3 razy dziennie, brzuch tak fajnie podskakuje, a jak w tym czasie mamy jakiś gości lub jesteśmy u kogoś to jest to niezła atrakcja dla ludzi
Na jaki wózek się zdecydowałaś? SUper, że jest taki jak chciałaś ![]() Cytat:
bardzo mi się podoba to co napisałaś Cytat:
![]() Simka trzymam kciuki, żeby poszło szybko. Ale jestem podekscytowana, jakbym sama tam była. Powodzenia Kochana ![]() Karolinek głowa do góry, będzie dobrze. Nawet się nie zdążysz obejrzeć a maluszek będzie z Tobą. Współczuję tej sytuacji z nerkami, oby szybko ból ustąpił Mój maluszek strasznie dziś buszuje w brzuchu, jakby mógł to chyba by wyskoczył
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

Nienawidzę tego sklepu za rozkład pomieszczenia
Ale jest super zaopatrzony, więc trochę wybaczam 

) i też raczej zawijałam w kocyk, bo zima była i moim dzieciom zimno - widać było że zimno im... a zawinięcie od wszystkich stron lepiej okrywa... tylko że teraz upały mogą być to nie wiem sama - może flanelka starczy - w nią też się powinno dać zawinać w sumie 
nawet zalecił kilka pozycji do przytulania z tż "bo główka" 

patrzę na ekran i ryczę... więc tyle na dziś... dobrej nocy
zaczynam się bać
jakiś ciężki przypadek jestem