|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ines, ja mam kocyk La Millou
![]() ![]() Nad kurą też się zastanawiałam, bo to wygoda podczas karmienia, także przy mm, ale w końcu stwierdziłam, że rogal mi wystarczy ![]() Widzę, że Calineczka na tapecie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-11 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
malwiska
Też własnie się zastanawiałam nad tym i teraz myślę, że poród naturalny będzie bolesny, ale szybciej dojdę do siebie, zobaczymy jak będzie, pod koniec sierpnia mam wesele siostry więc w jakiejś formie trzeba być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Rozeznanie
|
Nie będę podkładać książek pod łóżeczko tylko będę robiła klin z ręcznika pod materacykiem. Zwija się w rulonik i wkłada od strony głowy. Wydaje mi się, że to będzie odpowiadało wysokości leżącej encyklopedii PWN pod nóżkami
![]() Też miałam przez moment wrażenie, że dzieciaczek ułożył się poprzecznie. Wczoraj przekonałam się, że inne odczuwanie ruchów to przede wszystkim kwestia wielkości młodego. Z lewej strony mojego brzucha ma kręgosłup, tyłek trochę wyżej i potem zakręca udami na prawą stronę i stópki czuję z prawej. DLatego ruchy odczuwałam jakby był w poprzek ![]() Justynka2992 Oprócz tego, że po SN dochodzisz szybciej do siebie to również zmniejszasz ryzyko komplikacji przy kolejnych ciążach. I z SN i z CC wiąże się jakieś ryzyko komplikacji okołoporodowych. Wg mnie strach przed bólem nie powinien determinować decyzji o wyborze sposobu rodzenia. Po CC też boli i to dłużej. Jeżeli poród SN będzie dla Ciebie zbyt trudny na pewno położne i lekarz zdecydują wtedy o CC. Najlepiej porozmawiaj właśnie ze swoim lekarzem jak wyglądają takie procedury w szpitalu, w którym będziesz rodziła. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-06-11 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
iza wlasnie tez myslalam o reczniku ale pod materacem bede miala monitor oddechu wiec lepiej zeby materac byl na plasko a podloze jakies deseczki pod nogi lozka.
Co do zmiany ulozenia dzieci tez mialam ostatnio takie uczucie myslalam ze po pokazie fajerwerkow mi sie przekrecil bo byl galas straszny i pozniej czulam go inaczej ale chyba jednak nie bo teraz jest tak samo jak przedtem. Oby mi nie zrobil niespodzianki bo od 20t jest glowa w dol i niech tak zostanie bo chcialabym rodzic sn mam nadzieje ze po nim dojde szybciej do siebie. Musze sie szybko ogarnac bo sama zostane z dzieckuem to musze naginac tz bedzie w domu ok tyg tylko a tak nie ma go od rana do 18. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-11 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Wczoraj rozpakowaliśmy wózek. Jestem mega zadowolona ![]() ![]() Za to dziś się wściekłam bo przyszły mi prześcieradła nie w tym kolorze, o który prosiłam ![]() ![]() Ines co do magnezu to ja też tak miałam, że przy jednej pominiętej wieczornej dawce od razu był problem i skurcze nóg przez całą noc. Sama byłam w szoku, ale od tej pory już pamiętam, że muszę brać regularnie ![]() Dziś mam dziki plan, żeby spakowac torbę do szpitala wreszcie i poprasować resztę ubranek dla Małej. PS. Dziewczyny, wasze maluchy też mają czkawkę tak często? Moja już dziś zaliczyła dwa razy, biedna czka i się wkurza w tym samym czasie, bo kopie ![]() ![]() Justynka witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
bardzo źle się czuje dzwoniłam do lekarza i na 15 mam być w szpitalu ale tak się boję, że siedzę i rycze |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() współczuję cieżkiej nocy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no wlasnie tez watpie - osobiscie podejrzewam, ze brakuje mi czegos innego (rownolegle przegapilam kilka dawek witamin ciazowych, a w sumie dopiero polaczenie magnezu z tymi ciazowymi dalo mi efekt wygluszenia skurczow w nogach, sam magnez tylko minimalnie pomagal) pewnie juz sie skumulowaly braki i dlatego bylo tak tragicznie te jedna noc... bo na ten urlop do tesciowej wzielam jeden listek ciazowych i on sie skonczyl w czw czy pt... potem sb tez nie bralam ciazowych, tylko magnez, w sb wzielam wyjatkowo wszystko rano a w nd zapomnialam o magnezie (nie rozpakowalam saszetki z lekami po powrocie i jak mi sie przypomnialo to juz noc byla i nie chcialo mi sie go szukac) no i nad ranem szukalam bo nie moglam sie ruszac ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie podkładałam, ale teraz muszę pomyśleć - bo miałam taki kosz, który sam mial nachylenie - myślę że ok 3-5cm było nachylenia na 80cm długości... to na łóżeczku by koło 5 wyszło
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
kularek, Słoneczko, co się dzieje?
![]() ![]() Domi, moje Dziecko ma czkawkę raz dziennie, raz na dwa dni... Także niezbyt często. I odnoszę wrażenie, że mój Synek jest strasznie grzeczny w porównaniu z Waszymi Maluchami ![]() ![]()
![]() |
#4179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kularek co się dzieje ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Raczkowanie
|
Słyszałam o ćwiczeniach, ale poczekam z nimi do poniedziałku po wizycie kontrolnej, kto wie może się przekręcił i nie będzie trzeba robić
![]() U mnie synek też grzeczny więcej się przeciąga niż kopie a czkawkę to zazwyczaj ma wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
kularek co sie dzieje? Pojedziesz do szpitala bedziesz pod opieka a to najwazniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Kularek co się dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fame może to z gorąca ![]() ![]() Justynka witaj ![]() ![]() Agatka podziwiam Cię , że pracujesz jeszcze ![]() ![]() ![]() Mamaya trzymaj się , wstrętna końcówka ciąży wszystkim daję się we znaki ![]() Domi czkawka ![]() ![]() ![]() I ogólnie gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków ![]() Miłego dnia ![]() Ah i mam już w domku zamrażarę ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Wtajemniczenie
|
Dzis balonik na rozwarcie zalozyli
Skyecze sa Jak nic nie ruszy to jutro oxytocyna i do przodu przytulimy nasze malenstwo ![]() Tetno mu dzis tez skakalo pani dr powiedziala ze przez to wielowodzie prawdopodobnie ma duzo miejsca a ze krecioch to podobno pepowine uciska sobie Ale 38 tydz sie zaczol to spokojnie juz Trzymajcuie sie cieplutko i powodzenia
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() wreszcie mogę patrzeć na ekran ![]() ![]() dzisiaj cały dzień zamierzam przesiedzieć w domu, tymbardziej, że pan płytkarz pracuje - od 8 rano ma już dużą ścianę obłożoną ![]() ![]() ale normalnie ma być do wieczora, więc liczymy, że w tygodniu się zamknie ![]() za poukładanie ciuszków nadal się nie wzięłam, liczę na to, że jutro będę się lepiej czuła. no i muszę wreszcie wyprać i połamać chustę, bo tyle czasu już leży ![]() zaraz ponadrabiam ![]()
![]() |
#4186 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() ![]() U nas sprawa sie rypla... Kamienie na lewej nerce i stad bol. Przynajmniej do 20 czerwca lezymy w szpitalu, zeby bezpiecznie zakonczyc 37 tydzien. Maly wazy ponad 2500g ![]() Mnie nawadniaja i filtruja ![]() ![]() Przytulam Was wszystkie mocniutko ![]() ![]() Milego dnia, Sloneczka ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
simka, karolinek dzielne z was dziewczyny. Trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | ||||
Rozeznanie
|
mam nadzieję,że się nie gniewasz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ależ gorąco.... na razie nie dziękuje za trzymane kciuki, ale kochane jesteście.Już nie mogę się doczekać 20.... mała chyba też bo nieziemsko telepie mi brzuchem na boki ![]() wracam do pracy odezwę się niebawem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ------------ Ja mam dziś dzień lenia. Ogłaszam to oficjalnie ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-06-11 o 11:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() justynka witaj ![]() agnes ja mam podlozone pod nogi lozeczka terminarze z poprzednich lat ![]() simka kciuki zeby wszystko poszlo pomyslnie ![]() karolinek ty sie biedna nacierpisz, trzymaj sie chociaz do 20. i nie czytaj jak sil brak, odpoczywaj ![]() kularek co sie dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i teraz będę miała dopiero trzecie badanie krwi i moczu (poza regularnym badaniem tarczycowym), a wtedy co miesiąc pakiet. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo z dwoma dzikuskami, to nie wiem czy dam radę ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4194 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedzcie ze Wy tez tak macie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Karolinek trzymaj się też ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-11 o 12:15 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Raczkowanie
|
Ja już też kończę wyprawkę dla dzidziusia zostało mi wyprasować ubranko na wyjście ze szpitala, ale z tym poczekam do wieczora bo jak włączę żelazko to już będę dosłownie ugotowana w ten upał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Fame u mnie też tak się rusza ale nigdy tak długo żeby aż tak było widać. Też mi ciężko ją nagrać bo co się zaczyna ruszać, ja wyciagam tel i włączam nagrywanie to ona przestaje, 10minut nagrywam i nic a jak tylko przestaje to zaczyna... jakby wyczuwala i po złości robiła....
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Co do wyprawki to ja już mam prawie całą, dupereleki brakuje i jakoś nie chce mi się już ich dokupywać. Od jutra ma być po 20 stopni to może odzyje i energię odzyskam bo póki co idąc na miasto leje się ze mnie jakbym wyszła spod prysznica. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Wtajemniczenie
|
Kularek przytulas i spokojnie.
Simka powodzenia. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Rozeznanie
|
Ja mam dziś dokładnie to samo ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#4199 |
Zakorzenienie
|
fame moj dziec sie tak ruszal wczesniej ale nie tak dlugo jak na filmiku. Od jakichs 2-3tyg ruchy zdecydowanie sie zmniejszyly juz tak nie szaleje.
Hm przygotowalam malemu lozeczko i wszystko, podlaczylam nianie monitor itd bo cos zaczelam brzuch czuc na dole jak na okres jeszcze nie boli ale go czuje caly czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | ||
Raczkowanie
|
Domi mój ma czkawkę tak 2-3 razy dziennie, brzuch tak fajnie podskakuje, a jak w tym czasie mamy jakiś gości lub jesteśmy u kogoś to jest to niezła atrakcja dla ludzi
![]() Na jaki wózek się zdecydowałaś? SUper, że jest taki jak chciałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Simka trzymam kciuki, żeby poszło szybko. Ale jestem podekscytowana, jakbym sama tam była. Powodzenia Kochana ![]() Karolinek głowa do góry, będzie dobrze. Nawet się nie zdążysz obejrzeć a maluszek będzie z Tobą. Współczuję tej sytuacji z nerkami, oby szybko ból ustąpił ![]() Mój maluszek strasznie dziś buszuje w brzuchu, jakby mógł to chyba by wyskoczył ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.