Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 10:12   #4171
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Ines, ja mam kocyk La Millou I polecam, aczkolwiek kupiłam kocyk średniaka, bo na lato są one zdecydowanie za grube. A kocyk średniaka będzie idealny wymiarowo na jesień i zimę
Nad kurą też się zastanawiałam, bo to wygoda podczas karmienia, także przy mm, ale w końcu stwierdziłam, że rogal mi wystarczy

Widzę, że Calineczka na tapecie Nienawidzę tego sklepu za rozkład pomieszczenia Ale jest super zaopatrzony, więc trochę wybaczam

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-11 o 10:15
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:12   #4172
justynka2992
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

malwiska
Też własnie się zastanawiałam nad tym i teraz myślę, że poród naturalny będzie bolesny, ale szybciej dojdę do siebie, zobaczymy jak będzie, pod koniec sierpnia mam wesele siostry więc w jakiejś formie trzeba być
justynka2992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:22   #4173
Iza188
Rozeznanie

Nie będę podkładać książek pod łóżeczko tylko będę robiła klin z ręcznika pod materacykiem. Zwija się w rulonik i wkłada od strony głowy. Wydaje mi się, że to będzie odpowiadało wysokości leżącej encyklopedii PWN pod nóżkami

Też miałam przez moment wrażenie, że dzieciaczek ułożył się poprzecznie. Wczoraj przekonałam się, że inne odczuwanie ruchów to przede wszystkim kwestia wielkości młodego. Z lewej strony mojego brzucha ma kręgosłup, tyłek trochę wyżej i potem zakręca udami na prawą stronę i stópki czuję z prawej. DLatego ruchy odczuwałam jakby był w poprzek

Justynka2992 Oprócz tego, że po SN dochodzisz szybciej do siebie to również zmniejszasz ryzyko komplikacji przy kolejnych ciążach.
I z SN i z CC wiąże się jakieś ryzyko komplikacji okołoporodowych. Wg mnie strach przed bólem nie powinien determinować decyzji o wyborze sposobu rodzenia. Po CC też boli i to dłużej. Jeżeli poród SN będzie dla Ciebie zbyt trudny na pewno położne i lekarz zdecydują wtedy o CC. Najlepiej porozmawiaj właśnie ze swoim lekarzem jak wyglądają takie procedury w szpitalu, w którym będziesz rodziła.

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-06-11 o 10:28
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:29   #4174
agnes208
Zakorzenienie

iza wlasnie tez myslalam o reczniku ale pod materacem bede miala monitor oddechu wiec lepiej zeby materac byl na plasko a podloze jakies deseczki pod nogi lozka.

Co do zmiany ulozenia dzieci tez mialam ostatnio takie uczucie myslalam ze po pokazie fajerwerkow mi sie przekrecil bo byl galas straszny i pozniej czulam go inaczej ale chyba jednak nie bo teraz jest tak samo jak przedtem. Oby mi nie zrobil niespodzianki bo od 20t jest glowa w dol i niech tak zostanie bo chcialabym rodzic sn mam nadzieje ze po nim dojde szybciej do siebie. Musze sie szybko ogarnac bo sama zostane z dzieckuem to musze naginac tz bedzie w domu ok tyg tylko a tak nie ma go od rana do 18.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-11 o 10:33
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:31   #4175
Domi_00
Rozeznanie

Witam się i ja

Wczoraj rozpakowaliśmy wózek. Jestem mega zadowolona Jest śliczny

Za to dziś się wściekłam bo przyszły mi prześcieradła nie w tym kolorze, o który prosiłam Miały być beżowe a dostałam dwa... różowe

Ines co do magnezu to ja też tak miałam, że przy jednej pominiętej wieczornej dawce od razu był problem i skurcze nóg przez całą noc. Sama byłam w szoku, ale od tej pory już pamiętam, że muszę brać regularnie

Dziś mam dziki plan, żeby spakowac torbę do szpitala wreszcie i poprasować resztę ubranek dla Małej.

PS. Dziewczyny, wasze maluchy też mają czkawkę tak często? Moja już dziś zaliczyła dwa razy, biedna czka i się wkurza w tym samym czasie, bo kopie ale uwielbiam to uczucie

Justynka witamy
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:31   #4176
kularek
Zadomowienie

cześć dziewczyny
bardzo źle się czuje dzwoniłam do lekarza i na 15 mam być w szpitalu ale tak się boję, że siedzę i rycze
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:32   #4177
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

svelta, aga_tka moja corka akurat nie lubila ciasnego wiazania, ale i tak zawijalam ja tak jak w rozek tylko ze luzniej, bez krepowania ruchow, boje sie okrywania kocykiem.
no ja tez w rozek tylko luzno - i rozkiem okrywalam (ale jak trzymałam na rękach).. kocyk tylko jak mi rożków brakło (zasikane albo pobrudzone od kupki - często mi się tak robiło ) i też raczej zawijałam w kocyk, bo zima była i moim dzieciom zimno - widać było że zimno im... a zawinięcie od wszystkich stron lepiej okrywa... tylko że teraz upały mogą być to nie wiem sama - może flanelka starczy - w nią też się powinno dać zawinać w sumie miałam sobie dokupić, bo ma tylko jedną (poprzednio mi nie bardzo były potrzebne zimą, a latem dzieci były już przydługie na flanelkę, no i tak nie brudziły jej jak noworodek) ale siostra powiedziała że mi da część swoich, bo właśnie dla roczniaka już 5 nie potrzebuje to mi jakieś 20zł się zaoszczędzi

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Ja na chwilke krotki skrot

Wczoraj maly znow psikusa z tentnem zrobil i zabralu nas ekspeesem na porodowke
To byla masakra
Ale znow wrocilismy na patologie-ale co ja tam przezylam ehhh

Zaczely sie skurcze wczoraj ale szyjka sie nie skraca
W nocy troche ucichly
Czekamy na obchud, co nam powiedza

Osiwieje zanim urodze a na dodatek mi niedobrze..

Kciuki za wszystkie..
Agnes moja paro musisz chyba sie pospieszyc

Uciekam buziaki
trzymam kciuki
współczuję cieżkiej nocy

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
możliwe ja się wczoraj na wizycie przekonałam jak mnie lekarz badał i się sama zdziwiłam nawet zalecił kilka pozycji do przytulania z tż "bo główka"

o jejku ja miewam skurcze w nogach, ale to raz na jakiś czas. może masz większy niedobór magnezu
a co do szefa to jakiś niepoważny jest! wszystko zalezy jak będziesz się czuć.. myślę, że jak nie za dobrze to nie powinnaś sie godzić w końcu zdrowie najważniejsze!

trzymaj się! najważniejsze, ze jestes pod stałą opieką trzymam kciuki

I like it

Hej! Miałam ciężką noc nie mogłam zasnąć i poszłam spać gdzieś po 3
no wlasnie nie wiem, w poprzednich ciazach wcale nie bralam magnezu, albo sporadycznie i bylo ok, a teraz to jakas tragedia jest... bardzo silne mam... jak biore magnez, to czesto tez, ale takie delikatne i wystarczy pozycje zmienic i jest ok... do tego mam nerwobol w prawym biodrze jak tylko jest chlodniej ale po prostu stara juz jestem pewnie i dlatego... dzieci sie powinno szybciej rodzic

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Dobry

Ale miałam ciężką noc. Obudziłam się tradycyjnie przed 3 na siku. Zwykle o tej porze mały mnie boksuje, a ten nic. Tylko noga wystaje pod żebrami z prawej strony. To go trochę zaczęłam telepać, głaskać, nic nie pomagało. Ta noga ani drgnie, jakby zastygł w bezruchu. Przez godzinę przekręcałam się z boku na bok, brzuchem telepałam, chodziłam, kompotu się słodkiego napiłam, kanapkę zjadłam, a ten dalej ani drgnie.
Myślę sobie, ooo nie, coś jest chyba jednak nie tak, zaraz jakieś czarne myśli o owinięciu pępowiną i inne historie. Miałam już budzić małża i jechać na IP, ale myślę sobie, że on się w minutę zbierze, koszulka, portki na tyłek i buty na nogi, to ja teraz lecę pod szybki prysznic i zęby umyć i po łazience go obudzę. Tak też zrobiłam, położyłam się koło niego, żeby go budzić...
i w tym momencie młody zaczął się ruszać.
I tak z tego wrażenia zasnąć nie mogłam jeszcze przez ponad pół godziny.

Simka ale alarmy, ojoj, dobrze, że wszystko się unormowało

Szalona ines
Dzięki i ja też za Ciebie trzymam kciuki!!

Heheh ale to szef Ci to krocze masował?
I tak podobno jest, że jak kość udowa długa, to i bobas długi.
U mojego akurat kość udowa najkrótsza, ale ja po urodzeniu też podobno miałam mikroskopijne nóżki

Agatka a ja szczerze wątpię, czy przeoczenie jednej dawki magnezu od razu by taki drastyczny skutek dało

A co do przytycia, to mi dalej waga rośnie tylko to raczej woda, czuję się cała opuchnięta, obrączka mi do połowy palca wchodzi. Ale na szczęście przy tym mam bardzo niskie ciśnienie, także to żadne atrakcje z zatruciami itp.

Pszczoła uważaj na siebie!!!
dobrze ze falszywy alarm...
no wlasnie tez watpie - osobiscie podejrzewam, ze brakuje mi czegos innego (rownolegle przegapilam kilka dawek witamin ciazowych, a w sumie dopiero polaczenie magnezu z tymi ciazowymi dalo mi efekt wygluszenia skurczow w nogach, sam magnez tylko minimalnie pomagal) pewnie juz sie skumulowaly braki i dlatego bylo tak tragicznie te jedna noc... bo na ten urlop do tesciowej wzielam jeden listek ciazowych i on sie skonczyl w czw czy pt... potem sb tez nie bralam ciazowych, tylko magnez, w sb wzielam wyjatkowo wszystko rano a w nd zapomnialam o magnezie (nie rozpakowalam saszetki z lekami po powrocie i jak mi sie przypomnialo to juz noc byla i nie chcialo mi sie go szukac) no i nad ranem szukalam bo nie moglam sie ruszac

Cytat:
Napisane przez justynka2992 Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa,ale obserwuję Wasze posty
Jestem w 35 tygodniu ciąży i Nasz synek też jest ułożony miednicowo. Będąc u swojego gin na wizycie 4 czerwca już był w położeniu główkowym, dzień później miałam wizytę w poradni patologii ciąży i już był obrócony głowką w górze, chyba nie odpowiadało mu położenie główkowe, leżał tak tylko 1 dzień
W 36 tc mam zrobić usg jeżeli się nie obróci to czeka mnie cesarskie cięcie, dodam że to jest moja pierwsza ciąża,a synek cały czas jest z mojej lewej strony od początku ciąży, chyba tak mu odpowiada termin mam na 17 lipca

Dodam jeszcze, że wykryto u mnie toksoplazmozę w II trymestrze ciąży, gdzie nie mam styczności ze zwierzętami i myję każdy owoc, mięso, etc. i oczywiście dostałam od razu skierowanie do poradni patologii ciąży, na szczęście okazało się że infekcja mogła być jeszcze sprzed ciąży i nie ma wpływu na mojego Dzidziusia, ale strachu i nieprzespanych nocy było.W piątek zaczynam 36 tydzień
jesli bys chciala naturalnie, to jest takie cwiczenie, ktore mojej Oli pomoglo sie ulozyc w pozycji odpowiedniej (i tak potem mialam cc z innych powodow )... byl juz 38tc i lekarka nie dawala juz prawie szans na okrecenie ale teraz musze isc juz, to potem moge opisac

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamus,byl temat podkladania ksiazek pod nogi lozeczka. Ile mniej wiecej cm powinno byc podniesione? Tak ok 5cm czy moze wiecej jaki ten spadek robic?
ja nie podkładałam, ale teraz muszę pomyśleć - bo miałam taki kosz, który sam mial nachylenie - myślę że ok 3-5cm było nachylenia na 80cm długości... to na łóżeczku by koło 5 wyszło
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 10:35   #4178
mamaya
Zakorzenienie

kularek, Słoneczko, co się dzieje? Spróbuj się wyciszyć, głębokie, powolne oddechy i rozluźnij wszystkie mięśnie

Domi, moje Dziecko ma czkawkę raz dziennie, raz na dwa dni... Także niezbyt często.

I odnoszę wrażenie, że mój Synek jest strasznie grzeczny w porównaniu z Waszymi Maluchami Delikatnie się przeciąga, zmienia ułożenie, przekłada nóżki, wypina pupencjał, ale nie kopie, nie robi nie wiadomo czego
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:35   #4179
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
bardzo źle się czuje dzwoniłam do lekarza i na 15 mam być w szpitalu ale tak się boję, że siedzę i rycze

Kularek
co się dzieje ???
Stary 2014-06-11, 10:43   #4180
justynka2992
Raczkowanie

Słyszałam o ćwiczeniach, ale poczekam z nimi do poniedziałku po wizycie kontrolnej, kto wie może się przekręcił i nie będzie trzeba robić
U mnie synek też grzeczny więcej się przeciąga niż kopie a czkawkę to zazwyczaj ma wieczorem
Stary 2014-06-11, 10:44   #4181
agnes208
Zakorzenienie

kularek co sie dzieje? Pojedziesz do szpitala bedziesz pod opieka a to najwazniejsze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 11:13   #4182
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
nie płacz
Stary 2014-06-11, 11:13   #4183
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się
Kularek co się dzieje zaczynam się bać , daj znać co u Ciebie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Może jeszcze jest na forum ktoś kto ma taki przenośny z rura?
Póki co tylko tak wchodzi w grę.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Malwiska my zamontowaliśmy taki , który składa się z dwóch części . Jedna wisi w pokoju, a druga na dworze i nie znam się na tym za bardzo Kupiliśmy w zeszłym roku przecenioną w castoramie i przydała się teraz firmy nie znam ale działa i fajnie chłodzi . Ma funkcje nagrzewania , osuszania powietrza i nawilżania . Kosztowała 1200 zł a przecenili ją na 400 zł więc okazja była jak ta lala
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Bry wieczór

fachowiec skończył o 19:30, dziecko śpi, a ja miałam poczytać, ale komputer to nie jest sprzymierzeniec infekcji patrzę na ekran i ryczę... więc tyle na dziś... dobrej nocy
Kuruj się eh jeszcze tak gorąco współczuję

Fame może to z gorąca , ja też się często budzę teraz ale ze strachu bo w kalendarzu widzę już 5 lipca

Justynka witaj

Agatka podziwiam Cię , że pracujesz jeszcze masz dobre serduszko , a Twój szef to wykorzystuje . Może on sobie potnie brzuch i za miesiąc przyjdzie do pracy jakiś nawiedzony . Szczerze współczuję .

Mamaya trzymaj się , wstrętna końcówka ciąży wszystkim daję się we znaki
Domi czkawka moja maleńka czasami ma nawet 4 razy dziennie i śmiesznie to wygląda . Czytałam, że w ten sposób ćwiczą teraz przeponę Eh będzie mi tego brakowało później

I ogólnie gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków
Miłego dnia

Ah i mam już w domku zamrażarę a do tego 3 miski truskawek do umycia i zamrożenia help
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:20   #4184
simka234
Wtajemniczenie

Dzis balonik na rozwarcie zalozyli
Skyecze sa
Jak nic nie ruszy to jutro oxytocyna i do przodu przytulimy nasze malenstwo

Tetno mu dzis tez skakalo pani dr powiedziala ze przez to wielowodzie prawdopodobnie ma duzo miejsca a ze krecioch to podobno pepowine uciska sobie
Ale 38 tydz sie zaczol to spokojnie juz

Trzymajcuie sie cieplutko i powodzenia

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:21   #4185
bambusiek
Zakorzenienie

Hejo

wreszcie mogę patrzeć na ekran chyba lepiej już jest, jednak tabletki ziołowe działają cuda

dzisiaj cały dzień zamierzam przesiedzieć w domu, tymbardziej, że pan płytkarz pracuje - od 8 rano ma już dużą ścianę obłożoną dzisiaj do 16 będzie, a potem przychodzi pan na szpachlowanie sufitów czyli syfilis
ale normalnie ma być do wieczora, więc liczymy, że w tygodniu się zamknie

za poukładanie ciuszków nadal się nie wzięłam, liczę na to, że jutro będę się lepiej czuła.
no i muszę wreszcie wyprać i połamać chustę, bo tyle czasu już leży

zaraz ponadrabiam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 11:21   #4186
Karolinek_
Raczkowanie

Czesc Dziewczynki przytulam wszystkie mamusie z problemami
U nas sprawa sie rypla... Kamienie na lewej nerce i stad bol. Przynajmniej do 20 czerwca lezymy w szpitalu, zeby bezpiecznie zakonczyc 37 tydzien. Maly wazy ponad 2500g
Mnie nawadniaja i filtruja szyjka calkowicie zgladzona, rozwarcie na palec, brzuch sie stawia... Byle tylko do 20 czerwca i moge rodzic

Przytulam Was wszystkie mocniutko przepraszam, ze nie pisze, ale czasami przyjdzie taki bol, ze nawet oddychanie jest trudne

Milego dnia, Sloneczka

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:34   #4187
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Skyecze sa

Tetno mu dzis tez skakalo pani dr powiedziala ze przez to wielowodzie prawdopodobnie ma duzo miejsca a ze krecioch to podobno pepowine uciska sobie

zaczynam się bać trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
U nas sprawa sie rypla... Kamienie na lewej nerce i stad bol. Przynajmniej do 20 czerwca lezymy w szpitalu, zeby bezpiecznie zakonczyc 37 tydzien. Maly wazy ponad 2500g
Mnie nawadniaja i filtruja szyjka calkowicie zgladzona, rozwarcie na palec, brzuch sie stawia... Byle tylko do 20 czerwca i moge rodzic

Przytulam Was wszystkie mocniutko przepraszam, ze nie pisze, ale czasami przyjdzie taki bol, ze nawet oddychanie jest trudne

Milego dnia, Sloneczka

Karolinek współczuję bo wiem jaki to ból ale będzie dobrze
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:36   #4188
agnes208
Zakorzenienie

simka, karolinek dzielne z was dziewczyny. Trzymam kciuki.
Stary 2014-06-11, 11:41   #4189
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Skyecze sa

gratuluje już teraz 4 rozpakowana mamusia. chyba nikt Cie nie wyprzedzi

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

Milego dnia, Sloneczka

oby do 20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 11:48   #4190
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Szalona ines
Dzięki i ja też za Ciebie trzymam kciuki!!
mam nadzieję,że się nie gniewasz to tak żartobliwie. każda z nas przy takich skurczach dawno by już spanikowała a ty do końca twardzielka

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość

PS. Dziewczyny, wasze maluchy też mają czkawkę tak często? Moja już dziś zaliczyła dwa razy, biedna czka i się wkurza w tym samym czasie, bo kopie ale uwielbiam to uczucie
zdarza się tak 2 razy w tygodniu ale nie częściej

Cytat:
cześć dziewczyny
???? co się dzieje? jesteśmy z tobą i zaciskamy kciuki...

Cytat:
Skyecze sa

no to trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny

Cytat:

Milego dnia, Sloneczka

zdrówka i wytrwałości

ależ gorąco.... na razie nie dziękuje za trzymane kciuki, ale kochane jesteście.Już nie mogę się doczekać 20.... mała chyba też bo nieziemsko telepie mi brzuchem na boki ostatnio też główka i kość udowa była ponad termin więc ciekawa jestem co będzie dziś...

wracam do pracy odezwę się niebawem
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 11:52   #4191
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Milego dnia, Sloneczka

Biedna... Trzymaj się mocno Kochana i nie daj się

Cytat:
Hejo

wreszcie mogę patrzeć na ekran chyba lepiej już jest, jednak tabletki ziołowe działają cuda

dzisiaj cały dzień zamierzam przesiedzieć w domu, tymbardziej, że pan płytkarz pracuje - od 8 rano ma już dużą ścianę obłożoną dzisiaj do 16 będzie, a potem przychodzi pan na szpachlowanie sufitów czyli syfilis
ale normalnie ma być do wieczora, więc liczymy, że w tygodniu się zamknie

za poukładanie ciuszków nadal się nie wzięłam, liczę na to, że jutro będę się lepiej czuła.

zaraz ponadrabiam
Cieszę się, że ze zdrówkiem lepiej za układanie też się jeszcze wybitnie nie zabrałam, więc nie martw się, nie jesteś jedyna

Cytat:
Skyecze sa

O matko trzymam kciuki. Będzie dobrze i za chwilkę maluch znajdzie się obok Ciebie

------------

Ja mam dziś dzień lenia. Ogłaszam to oficjalnie

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-06-11 o 11:57
Stary 2014-06-11, 11:56   #4192
rybka13
Zakorzenienie

Bry
justynka witaj

agnes ja mam podlozone pod nogi lozeczka terminarze z poprzednich lat to jakies 3cm tylko.

simka kciuki zeby wszystko poszlo pomyslnie

karolinek ty sie biedna nacierpisz, trzymaj sie chociaz do 20. i nie czytaj jak sil brak, odpoczywaj

kularek co sie dzieje nie placz, wszystko bedzie dobrze
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 12:00   #4193
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Wczorajszy dzień mi upłynął gorączkowo. Mam dziecko w domu!!!!

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ale do rzeczy.. mała waży ok 2800-3000 g najlepsze są zalecenia: masować krocze, odstawić już magnez i nospę( szczezrze mówiąc to od wyjścia ze szpitala już nie biorę ), i baraszkować z tż co drugi dzień i z tekstem do mnie: "Tobie to pomoże i mąż będzie zadowolony"
ogólnie to wszystko niziutko bardzo jest a żadnych postępów nie ma jakiś ciężki przypadek jestem
dobra waga

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny,

przychodzę z info o wynikach... nie jest za dobrze...w ciągu 4 dni alat spadł z 570 na 530, a aspat wzrósł z 230 na 270... rozmawiałam z panią doktor. powiedziała, że damy sobie jeszcze tydzień szansy, że chce nas przeciągnąć przynajmniej do tego 34 tygodnia i jak nic nie ruszy to będą się decydować na cesarkę, bo raczej na wywołanie naturalnego porodu w 34 tygodniu.
będzie dobrze Kochana

Cytat:
Ile moze byc cm od pochwy przez szyjke do glowki dziecka? Kurcze tz mnie masuje masuje i w pewnym momencie mowi tam cos twarde jest a ja gdzie a on no u gory. Moze namacal glowke hahaha jeszcze troche a poza masazem krocza to i szyjke obskoczy. No padlam. Kurcze mowila lekarka ze dziec nisko ale tz wlozyl palce tak na 5-6cm, mozliwe zeby to glowka byla? Sama nie wiem.
na pewno, bo poprzednio na ostatniej wizycie gin sam mówił, że czuje pod palcami główkę wstawioną w kanał

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
no ja o tyle się dziwię, że przy poprzednich porodach pani dr... - żona mojego obecnego prowadzącego ciążę wiele badań przegapiła całkiem... np nie miałam wcale nic na Toxo, nie miałam nawet TSH
ja też nie miałam wielu badań, patrzyłam w karcie ciąży i nie miałam właśnie toxo i tsh, ale obecny gin mówił, że od tego czasu zmieniły się obowiązkowe badania.
No i teraz będę miała dopiero trzecie badanie krwi i moczu (poza regularnym badaniem tarczycowym), a wtedy co miesiąc pakiet.

Cytat:
Mam pytanie do mamus,byl temat podkladania ksiazek pod nogi lozeczka. Ile mniej wiecej cm powinno byc podniesione? Tak ok 5cm czy moze wiecej jaki ten spadek robic?
ja wsadzałam pod materacyk od strony główki właśnie na ok. 5 cm książki.

Cytat:
cześć dziewczyny
nie denerwuj się, na pewno wszystko pójdzie pięknie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
I odnoszę wrażenie, że mój Synek jest strasznie grzeczny w porównaniu z Waszymi Maluchami Delikatnie się przeciąga, zmienia ułożenie, przekłada nóżki, wypina pupencjał, ale nie kopie, nie robi nie wiadomo czego
mój synek też był taki grzeczny, a teraz dzikus mały nie usiedzi na miejscu. Za to córcia ciągle się rusza, co kilka minut wystawia jakąś część ciała poza orbitę, więc mam nadzieję, że oznacza to szansę na spokojne dziecko.
Bo z dwoma dzikuskami, to nie wiem czy dam radę

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Skyecze sa

powodzenia

Cytat:
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 12:14   #4194
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
fame a jakie pozycje zalecil? No wlasnie tak teraz pomyslalam przeciez tzow osprzety dluzsze niz te 5cm to dziecka po glowie dostaja jak w reklamie metafenu z tepym bolem haha odbija mi cos rano.
szczególnie to mówił o jakiejś pozycji, której nie znam i nie zapamiętałam nazwy a tak to na łyżeczkę lub na pieska

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
ajj, zaryłam o chodnik idąc do pracy.. Spieszyło mi sie bo sie do pracy nie chciałam spoznic a te chodniki u nas krzywe nie popatrzylam pod nogi..
omg.. to uważaj na siebie!

Cytat:
Napisane przez justynka2992 Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa,ale obserwuję Wasze posty
Jestem w 35 tygodniu ciąży i Nasz synek też jest ułożony miednicowo. Będąc u swojego gin na wizycie 4 czerwca już był w położeniu główkowym, dzień później miałam wizytę w poradni patologii ciąży i już był obrócony głowką w górze, chyba nie odpowiadało mu położenie główkowe, leżał tak tylko 1 dzień
W 36 tc mam zrobić usg jeżeli się nie obróci to czeka mnie cesarskie cięcie, dodam że to jest moja pierwsza ciąża,a synek cały czas jest z mojej lewej strony od początku ciąży, chyba tak mu odpowiada termin mam na 17 lipca

Dodam jeszcze, że wykryto u mnie toksoplazmozę w II trymestrze ciąży, gdzie nie mam styczności ze zwierzętami i myję każdy owoc, mięso, etc. i oczywiście dostałam od razu skierowanie do poradni patologii ciąży, na szczęście okazało się że infekcja mogła być jeszcze sprzed ciąży i nie ma wpływu na mojego Dzidziusia, ale strachu i nieprzespanych nocy było.W piątek zaczynam 36 tydzień
Witaj Justynko! ładne masz imię

Cytat:
dobra kura nie jest zła

Cytat:
cześć dziewczyny
będzie dobrze! nie płacz, nie stresuj się. pojdziesz do lekarza i wszystko się wyjasni

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
nie mogę nigdy nagrać jak Iza się rusza, ale to wygląda mniej więcej tak http://www.youtube.com/watch?v=dhV_mUq9VGs
Powiedzcie ze Wy tez tak macie?

Cytat:
Skyecze sa

Więc życzę powodzenia! Wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się

Cytat:
układanie ciuszków? zaraz będę u Ciebie

Karolinek trzymaj się też

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-11 o 12:15
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 12:21   #4195
justynka2992
Raczkowanie

Ja już też kończę wyprawkę dla dzidziusia zostało mi wyprasować ubranko na wyjście ze szpitala, ale z tym poczekam do wieczora bo jak włączę żelazko to już będę dosłownie ugotowana w ten upał
Stary 2014-06-11, 13:34   #4196
malwiska
Zakorzenienie

Fame u mnie też tak się rusza ale nigdy tak długo żeby aż tak było widać. Też mi ciężko ją nagrać bo co się zaczyna ruszać, ja wyciagam tel i włączam nagrywanie to ona przestaje, 10minut nagrywam i nic a jak tylko przestaje to zaczyna... jakby wyczuwala i po złości robiła....

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Co do wyprawki to ja już mam prawie całą, dupereleki brakuje i jakoś nie chce mi się już ich dokupywać. Od jutra ma być po 20 stopni to może odzyje i energię odzyskam bo póki co idąc na miasto leje się ze mnie jakbym wyszła spod prysznica.

Stary 2014-06-11, 13:36   #4197
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Kularek przytulas i spokojnie.

Simka powodzenia.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 13:40   #4198
pszczola189
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś dzień lenia. Ogłaszam to oficjalnie

Ja mam dziś dokładnie to samo

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 13:58   #4199
agnes208
Zakorzenienie

fame moj dziec sie tak ruszal wczesniej ale nie tak dlugo jak na filmiku. Od jakichs 2-3tyg ruchy zdecydowanie sie zmniejszyly juz tak nie szaleje.

Hm przygotowalam malemu lozeczko i wszystko, podlaczylam nianie monitor itd bo cos zaczelam brzuch czuc na dole jak na okres jeszcze nie boli ale go czuje caly czas.
Stary 2014-06-11, 14:12   #4200
TaTekla
Raczkowanie

Domi mój ma czkawkę tak 2-3 razy dziennie, brzuch tak fajnie podskakuje, a jak w tym czasie mamy jakiś gości lub jesteśmy u kogoś to jest to niezła atrakcja dla ludzi
Na jaki wózek się zdecydowałaś? SUper, że jest taki jak chciałaś

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
. Wg mnie strach przed bólem nie powinien determinować decyzji o wyborze sposobu rodzenia. Po CC też boli i to dłużej.
bardzo mi się podoba to co napisałaś

Cytat:
cześć dziewczyny
Kularek Trzymaj się cieplutko, wszystko będzie dobrze, koniecznie daj znać jak u Ciebie, bo się strasznie martwimy

Simka trzymam kciuki, żeby poszło szybko. Ale jestem podekscytowana, jakbym sama tam była. Powodzenia Kochana

Karolinek głowa do góry, będzie dobrze. Nawet się nie zdążysz obejrzeć a maluszek będzie z Tobą. Współczuję tej sytuacji z nerkami, oby szybko ból ustąpił

Mój maluszek strasznie dziś buszuje w brzuchu, jakby mógł to chyba by wyskoczył
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości