W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 14:02   #4111
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Wrzucam zdjęcia pościeli, troszkę ciemno bo żaluzje zasłonięte. A i jeszcze ręczniczek i jedna pieluszka i poducha
Pościel bardzo ładna tylko pognieciona .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140611_104932.jpg (111,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140611_104855.jpg (96,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140611_104940.jpg (79,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140611_105358.jpg (92,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140611_111802.jpg (154,8 KB, 28 załadowań)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:03   #4112
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Z boku leży baldachim z serduszkami

Stary 2014-06-11, 14:08   #4113
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja tez podjerzewam ze moja krolewna bedzie mala ale w razie co mam bardzo duzo ciuszkow na rozmiar 50

moglam tez pomyslec o uzywanych bo my za lezaczek dalismy 100 euro a widzialam po fakcie ze byly na ebayu za 50
Mi byłoby szkoda dać tyle za leżaczek czy huśtawke. Tym bardziej, ze dziecko w tym tylko leży, wiec nie da rady tego zniszczyc, można kupić używane

Musiałam na czymś przyoszczędzić zeby na wózek odłożyc. Tak samo karuzele która kosztuje 40F, kupiłam za 14F. Hmm w sumie jeszcze jej nie mam, jestem umowiona z taka kobietą, mam nadzieje, ze sie nie rozmyśli.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia pościeli, troszkę ciemno bo żaluzje zasłonięte. A i jeszcze ręczniczek i jedna pieluszka i poducha
Bardzo ładna, a piękna będzie jak wyprasujesz i założysz do łóżeczka

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-06-11 o 14:07
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:15   #4114
papryczka160
Wtajemniczenie

Wrzucam zdjęcie przepisu Tiramisu z truskawkami , jakby któraś była chętna ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140611_140630.jpg (144,2 KB, 20 załadowań)

Stary 2014-06-11, 14:15   #4115
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ladne kolory mega mi sie tylko takie podobaja do lozeczka
nie przemawiaja do mnie kolorowe czy jaskrawe

za udane zakupy

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mi byłoby szkoda dać tyle za leżaczek czy huśtawke. Tym bardziej, ze dziecko w tym tylko leży, wiec nie da rady tego zniszczyc, można kupić używane

Musiałam na czymś przyoszczędzić zeby na wózek odłożyc. Tak samo karuzele która kosztuje 40F, kupiłam za 14F. Hmm w sumie jeszcze jej nie mam, jestem umowiona z taka kobietą, mam nadzieje, ze sie nie rozmyśli.[COLOR="Silver"]
Tz sie podobalo to takie zamowil ( on akurat nie patrzyl na cene mnie troche odstraszyla no ale sie napalil na ten lezaczek wiec nic nie mowilam )

no tak na taki wozek to tez bym wolala cos taniej kupic tylko zeby go miec zwlaszcza jak ma byc na drugie dziecko

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:17   #4116
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Ladna Gdzie kupowalas bo nie pamietam?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:17   #4117
papryczka160
Wtajemniczenie

AAAA o Matkoooo właśnie dostałam info że kurier z wózkiem do Mnie został nadany !!!! To pewnie będzie jutro , ale jestem szczęśliwa ;-)

Stary 2014-06-11, 14:19   #4118
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucam zdjęcie przepisu Tiramisu z truskawkami , jakby któraś była chętna ;-)
Mmmm super przepis, szybki. Jutro mi przywiozą nową lodówke to zrobię, zeby miała co schłodzić
Stary 2014-06-11, 14:21   #4119
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ladna Gdzie kupowalas bo nie pamietam?
Wrzucam linka
http://allegro.pl/urocze-hafty-posci...299139950.html

AAAA o Matkoooo właśnie dostałam info że kurier z wózkiem do Mnie został nadany !!!! To pewnie będzie jutro , ale jestem szczęśliwa

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Mmmm super przepis, szybki. Jutro mi przywiozą nową lodówke to zrobię, zeby miała co schłodzić
Nie lubię się męczyć w kuchni i lubię takie przepisy, i chyba zamiast ciasta piec dam biszkopty

Stary 2014-06-11, 14:22   #4120
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne!

Co do przepisu to wygląda pięknie! Niestety
Idę zaraz do miasta, kupię sobie jakieś truskawki itp. ale nie za wiele, bo potem targam te zakupy, jak wielbłąd, a potem mąż na mnie krzyczy (i ma rację!).

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:23   #4121
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ladne kolory mega mi sie tylko takie podobaja do lozeczka
nie przemawiaja do mnie kolorowe czy jaskrawe

za udane zakupy
Też wolę takie stonowane kolory, a jaskrawe to tylko na pazurkach

I dziękuję dziewczyny też mi sie bardzo podoba , polecam !! To dzięki Wam ten kolor bo zamówiłabym biały

Stary 2014-06-11, 14:23   #4122
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
grafitowo-czerwony zamówiliśmy chcieliśmy coś raczej uniwersalnego.
A jak u Was?

Mi TŻ dużo pomaga w domowych obowiązkach. Wie, że chciałabym wszystko sama zrobić, ale mi nie daje. Złoty chłop z niego. Za to ja się denerwuję, że z wieloma rzeczami jestem zależna od TŻ. Czasem brakuje mi niezależności.

Powiedźcie mi gdzie są moje stopy?! Wyglądam jak yeti! A to siedzę dzisiaj cały czas na tyłku z nogami lekko uniesionymi. Na dwór mam zamiar wyjść dopiero po południu, jak się nieco ochłodzi.
przpraszam ale jak wyobraże sobie Yeti to śmiać mi się chce. Napewno z Tobą ni jest tak źle

Cytat:
Dziewczyny znalazłam taką wanienke i zastanawiam się czy może okazać się tak fantastyczna jak mówią.

http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3762747.htm

Zalezy mi na małej wanience, a ta dodatkowo jest składana, bede mogła ją schować. Tyle czy nie za mała?

Acha, co waszym zdaniem bedzie lepsze? Lezaczek czy leżaczek/huśtawka?
Ja caly czas miałam zamiar kupić huśtawke, ale przeczytałam, ze one są zazwyczaj do 9 max do 11kg. Chyba dziecko szybko z niej wyrośnie.
Czytałam kiedyś o dmuchanych wanienkach i nie były one pochlebne. Ale sama nie użytkowałam więc ze swojego doświadczenia nie jestem w stanie nic powiedzieć.

Cytat:
Wiem ze mu tez jest ciezko, praca stres wiem ze tez sie boi juz niedugo mala bedzie z nami ale po prostu chcialabym zeby byl dla mnie wiekszym wsparciem to chyba nieduzo
Z tymi chłopami to tak jest. Niby jak się z nimi rozmawia to wszystko super, oni rozumieją ale jak przychodzi co do czego to jest niestety inaczej. ja akurat teraz czuje się w miare, w domu nic takiego specjalnego nie robie aallleee, budujemy dom. I wg mojego Meża to skoro jestem w domu to powinnam na budowie siedzieć non stop. A ja chodzę 2x dziennie tam z kawą, wiec 2x dziennie jestem zawsze. A i tak słyszę, że się nie interesuję budową. I tak jest o to awantura raz na miesiąc. Ja aż płaczę ale on jest nie wzruszony. No i potem znowu on mówi, że rozumie wszystko. A za chwile abarot od nowa.
Zaczarowana- nikt nie jest idealny. My tez nie jestesmy i nasi faceci są super (bo w końcu z jakiegoś powody ich wybrałyśmy) ale mają wady. U mojego i Twojego jest to akurat brak zrozumienia. Ale z drugiej strony, ja też nie potrafiłam zrozumieć i pojąc jak czuje się kobieta będąca w ciąży
Stary 2014-06-11, 14:23   #4123
kamilast
Raczkowanie

Jej dziewczyny dzięki za dobre słowa. Żałuję że wcześniej nie napisałam bo od razu raźniej. Dzięki
Cytat:
Co do temp mleka - w Rossmanie obejrzalam pudelka wszystkich dostepnych tam producentow mm (patrzylam te dla noworodkow). W zaleceniach dot ptzygotowania mieszanki podawali ze wode nalezy gotowac 5minut od wrzenia a potem ostudzic. Temp zazwyczaj 30-40 lub 40 stopni. Dwoch tylko sie wylamalo- na jednym byla podana temp wody po ostudzeniu - pokojowa a na drugim 70 stopni C
Takze mysle ze ogolnie temp ma byc zblizona do temp ciala?
A widzisz jednak napisane Ehhh...już kiedyś pisałam że jestem wyrodną matką. My w praktyce zawsze mieliśmy przegotowaną wodę w temp pokojowej i zwykle dolewaliśmy trochę wrzątku przegotowanego na poczekaniu, ale pokojowe wchodziło tak samo
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Kamilast, dobrze, że synek już zdrowy.

A powiedz coś więcej o brzuszku Maluszka? Ile jest mniejszy? Rośnie, czy stanął w miejscu?
W 27 tyg dzieciaki były równe, na następnej wizycie w 32 tyg jeden już był za mały i w ciągu tyg nic nie urósł, następna wizyta była po 5 dniach i było lepiej ale badał inny lekarz na innym aparacie i nie wiem na ile to miarodajne.
Stary 2014-06-11, 14:29   #4124
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że mogłabym z Tobą wygrać
Mysle ze ja tez

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:31   #4125
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Z tymi chłopami to tak jest. Niby jak się z nimi rozmawia to wszystko super, oni rozumieją ale jak przychodzi co do czego to jest niestety inaczej. ja akurat teraz czuje się w miare, w domu nic takiego specjalnego nie robie aallleee, budujemy dom. I wg mojego Meża to skoro jestem w domu to powinnam na budowie siedzieć non stop. A ja chodzę 2x dziennie tam z kawą, wiec 2x dziennie jestem zawsze. A i tak słyszę, że się nie interesuję budową. I tak jest o to awantura raz na miesiąc. Ja aż płaczę ale on jest nie wzruszony. No i potem znowu on mówi, że rozumie wszystko. A za chwile abarot od nowa.
Zaczarowana- nikt nie jest idealny. My tez nie jestesmy i nasi faceci są super (bo w końcu z jakiegoś powody ich wybrałyśmy) ale mają wady. U mojego i Twojego jest to akurat brak zrozumienia. Ale z drugiej strony, ja też nie potrafiłam zrozumieć i pojąc jak czuje się kobieta będąca w ciąży
masz racje

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 14:45   #4126
jagusia15
Rozeznanie

Kobietki melduję, że żyje ,ale co to za życie
Ostatnie dni zleciały mi na poprawkach do mgr, papierach do pracy - niestety byłam potrzebna by je wszystkie powypelniać , dzięki Bogu że mogę to robić w domu
Starałam się Was czytać na bieżąco..

Butter - 3mam kciuki by brzuszek rosnął aaa i super worek - już sobie wyobrażam jaki musi być wygodny mmm, piesek też super
Venus - u mnie podobna sytuacja, niestety ale nic nie zrobimy i pozostaje nam leżakowanie i "udawanie księżniczki"
kamilast - również 3 mam kciuci by wszystko było dobrze

Brzuszki i figurki macie świetne! Super się ogląda takie zdjęcia

zaczarowana - głowa do góry , tak to już jest z facetami..
papryczka - to pochwal się jutro wózkiem

Cytat:
Stokke w kolorze black melange.

A ty jaki kolor wybrałaś?
Ile czekacie na wózek?
My dostaliśmy wiadomość że do 6 tyg
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:47   #4127
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Ostatnie dni zleciały mi na poprawkach do mgr, papierach do pracy - niestety byłam potrzebna by je wszystkie powypelniać , dzięki Bogu że mogę to robić w domu
Starałam się Was czytać na bieżąco..

Butter - 3mam kciuki by brzuszek rosnął aaa i super worek - już sobie wyobrażam jaki musi być wygodny mmm, piesek też super
Venus - u mnie podobna sytuacja, niestety ale nic nie zrobimy i pozostaje nam leżakowanie i "udawanie księżniczki"
kamilast - również 3 mam kciuci by wszystko było dobrze

Brzuszki i figurki macie świetne! Super się ogląda takie zdjęcia

zaczarowana - głowa do góry , tak to już jest z facetami..
papryczka - to pochwal się jutro wózkiem

Ile czekacie na wózek?
Ja czekam już trzy tygodnie i dopiero za tydzień producent ma dostarczyć do sklepu, więc myślę, że jeszcze ze dwa co najmniej. Jak kupowałam, to była mowa o czterech tygodniach, więc w sumie nie panikuję, najważniejsze to zamówić na tyle wcześnie, żeby miał czas dojść
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 14:56   #4128
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
(
Jak się czujesz?

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 15:08   #4129
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Ile czekacie na wózek?
na aukcji, z której kupiliśmy wózek jest informacja, że przesyłka zostanie nadana do 14 dni. Więc mam nadzieję, że za 3 tygodnie wózek do nas dotrze.
Stary 2014-06-11, 15:24   #4130
Optymistka26
Zadomowienie

White wy wykanczacie dom a dom wykancza was Podobno to standard u wszystkich

Kamilast ja mowie o teorii a ty o praktyce...A wiadomo ze one sie czasem mijaja
A jak cos ci dolega albo cos sie dzieje to pisz smialo! Po to jest forum by sie wspierac i pytac o rozne rzeczy.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:26   #4131
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja czekam już trzy tygodnie i dopiero za tydzień producent ma dostarczyć do sklepu, więc myślę, że jeszcze ze dwa co najmniej. Jak kupowałam, to była mowa o czterech tygodniach, więc w sumie nie panikuję, najważniejsze to zamówić na tyle wcześnie, żeby miał czas dojść
Cytat:
na aukcji, z której kupiliśmy wózek jest informacja, że przesyłka zostanie nadana do 14 dni. Więc mam nadzieję, że za 3 tygodnie wózek do nas dotrze.
to widzę , że większośc z nas musi się uzbroić w cierpliwość :P
a już myślałam , ze tylko ja mam takiego pecha

Cytat:
Jak się czujesz?
Dziękuje ze pytasz
Jakoś daję radę w te upały , moj wiatrak chodzi od 4 dni i chyba dzięki niemu jeszcze się nie rozpuściłam
Dużo siedzę/ leże także z brzuchem też lepiej , nie twardnieje już tak często
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:30   #4132
sara 85
Zakorzenienie

Nie dam rady wszystkiego nadrobić
Strasznie gorąco, ale widzę że takie upały mi służą, bo czuję się super. Nawet nogi mi nie puchną, pierwszej ciąży też nie, dopiero jak wróciłam ze szpitala to kostek nie było widać, ale to dwa dni i przeszło.

Po kalafiorze czy fasolce nic mi nie jest, a jem prawie codziennie. Z Zosią dzień w dzień wcinamy po kg czereśni i truskawek i oczywiście arbuza

Cytat:
Beżowy mi się podoba chyba bardziej, ale moze dlatego, ze ja nie lubie koloru czerwonego.
Nawet świeczka, która kupiłam w Ikei i stoi na stole w kolorze czerwonym mnie drażni
ja mam tak z kolorem niebieskim, nienawidzę i strasznie mnie drażni.

Cytat:
Dziewczyny znalazłam taką wanienke i zastanawiam się czy może okazać się tak fantastyczna jak mówią.

Zalezy mi na małej wanience, a ta dodatkowo jest składana, bede mogła ją schować. Tyle czy nie za mała?

Ja caly czas miałam zamiar kupić huśtawke, ale przeczytałam, ze one są zazwyczaj do 9 max do 11kg. Chyba dziecko szybko z niej wyrośnie.
Co do wanny to nie wiem , ja mam najzwyklejszą.
Huśtawkę używa się dopóki dziecko nie zacznie siedzieć i samo się podnosić, bo wtedy to niebezpieczne. Zresztą leżaczek chyba też tak, bo później to po co, chyba że jako krzesełko? A jak dziecko starsze, tzn już siedzi to wsadzałam do krzesła do karmienia i tak karmiłam.

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
W kontekście waszej dyskusji o podgrzewaczach mam pytanie: gdzie jest napisane jaka jest idealna temperatura mleka dla dziecka? Tzn wierzę że dziecko przezwyczajone do ciepłego z piersi może preferować podgrzewane ale takiemu karmionemu mm naprawdę wszystko jedno oczywiście nie proponuję serwować z lodówki ale w temp pokojowej daje rade
nam pediatra mówił, ze mleko w temp pokojowej jest za zimne, powinno mieć temp zbliżoną do temp ciała.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:31   #4133
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Kasiu - ksiazki zaczne czytac "od gory" list. Ktory autor mi bedzie odpowiadal w tego sie zaglebie. Samej ciezko bylo mi cos wybrac

A propos wanienek spodobala mi sie taka kremowo-perlowa ale nie kupilam od razu bo nie mialam nastroju na zakupy Jak przeczytalam gdzies na necie ze swietne fotki wychodza podczas kapieli przez przezroczyste wanienki to juz choruje tylko i wylacznie na niebieska przezroczysta (kolor wody ).

Zjadlam obiad i jem lody.
ja mam przezroczysta zółtą, ma od razu wbudowany termometr, fajna jest
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:35   #4134
sara 85
Zakorzenienie

W pokoju mam 27 stopni w nocy było 23 stopnie

Dobrze że mamy basen, to mogę się ochłodzić. Zosia od rana w nim siedzi.
Co do tz to mój wie, że źle się czuję, nigdy od niego nie usłyszałam, że ciąża to nie choroba. Krzyczy na mnie jak chce coś zrobić, nawet obiadu nie mogę ugotować

25 czerwca musi wyjechać na 3 dni na szkolenie, mam nadzieję, że nie urodzę wtedy

Wózek mamy szaro- czerwony, kolor uniwersalny więc pasuje i dla dziewczynki i dla chłopaka.

Mam zamiar zamówić dzisiaj kocyk tkany. I w końcu mają nam kanapę przywieźć, mieliśmy czekać 3 tyg a czekamy już prawie 5 .

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-06-11 o 15:36
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:42   #4135
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ładna, jednak zdecydowałas sie na beż ?
Stary 2014-06-11, 15:45   #4136
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
bardzo ładna, jednak zdecydowałas sie na beż ?
Yhyyy ;-)
I Dziękuję.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-06-11, 15:53   #4137
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hehe..dla mnie to taka dyskusja jak nad wyższością Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
Właściciele psów będą bronić psów, właściciele kotów - kotów
Ja jako psiara, moge podać pełno argumentów, czemu psy są lepsze od kotów Ale to nie o to chodzi przecież.
Ważne, że każdy ma swojego zwierzaka - kocha go i wzajemnie i ma z tego radość
Amen! Ja lubie akurat pieski bo mialam swojego 18 lat, traktowalalm go jak dziecko prawie Jesli ktos sadzi ze psy sa ulegle i bez charakteru to sie grubo myli! Ja nie mam nic do kotow, nawet moglabym miec w domu ale tylko i wylacznie takiego przymilucha a nie takiego zlosliwego ktory lazi po wysokich szafkach i zrzuca co napotka... psa jak sie skarci to zrozumie a kot chyba tak srednio (?) pewnie mnie zlinczujecie za ta wypowiedz
Cytat:
I tez nie mam pomysłu na obiad.
Dziewczyny macie jakieś fajne dania na takie upały ?;-)
.
a moze makaron z truskwkami taki z lodowki? Lub salatka jakas, chlodnik...
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Zgadzam się Ogólnie zdziwiło mnie takie pisanie w czym kot jest lepszy od psa Przecież to są 2 zupełnie różne zwierzaki, każdy z nich ma plusy i minusy ale też każdy jest indywidualnością i nie można pakować wszystkich do jednego worka To tak jakby porównywać kobietę i mężczyznę, który jest lepszy... a przecież to od charakteru, wychowania itd zależy a nie od płci

Witam się w 33 tygodniu Byłam już dzisiaj na badaniach i na zakupach, na dworze znowu żar z nieba... Masakra!

Dziewczyny jakie macie ochraniacze na łóżeczko?? Polećcie coś ładnego i nie drogiego
za 33 tydz!
Cytat:
Witam się z Wami w 31+1 <- czyżby 8 miesiąc(?!) Kiedy to przeleciało?

Przesyłam Wam zdjęcie zrobione przed chwilą. Nasze prawie +15 kg - waga jest nieubłagana... Stóp Wam wolę nie pokazywać, bo są mega opuchnięte - niestety przy takich upałach są opuchnięte 24 godziny na dobę (w nocy i rano nieco mniej, a z każdą godzina puchną bardziej) Ręce też mam spuchnięte. Ale żyję i poza tym, że dokucza upał - jak nam wszystkim, to czuję się nieźle

ps. bluzka nie jest ciążowa -kupiona jakiś czas temu. Spodenki z ubiegłego lata - mieszczę się bez problemu
pieknie wygladasz! gdzie te 15 kg????
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ja mam 101
Chyba po prostu tak nam się wszystkim zdaje, że mamy takie ogromne brzuchy, a są adekwatne do wieku ciązy ja lubie swój brzuch, i cieszę się, że urósł.
Ja tam napisałam MEGO BRZUCHA a nie MEGA hihih :p

jasne że mogę . Zaczynałam z wagą 67, teraz mam 74 kg, czyli plus 7, mam 170 cm wzrostu.

Ja mam pieska i kotka i się ładnie dogadują. Tak więc ja jestem psiarokociarą. Dodaję fotki jak wypoczywają na tarasie i żadne do domu nie chce wejść się ochłodzić.
Powiem Wam, że w listopadzie wzieliśmy z tżtem króliczka (zdjęcia) bo mieszkaliśm wtedy jeszcze na wynajmowanym ale cieżko zachorował i w kwietniu tż jak byłam w szpitalu to go musiał pochować. Chorował na oczka i prawdopodobnie na nerki, wątrobę... Bardzo to przeżyliśmy... Miał niecały roczek. Był taki kochany, strasznie lubił jak sisę go głaskało a jak rano szłam mu zanieść jedzonko to tak się cieszył że mało z klatki nie wyskoczył. Jak byliśmy w domu to biegał po mieszkaniu całym, wracał zawsze do kuwetki się załatwić. Muffin
Przykre to co piszesz o kroliczku, a powiedz jak pies i ot na krolika reagowaly?
Chyba kolejny watek musi miec w nazwie cos ze zwierzakami

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Witam się w 33 tygodniu!

święta racja. Najważniejsze, że kocha się zwierzaki. Nie ufam ludziom, którzy w ogóle nie przepadają za fauną
U mnie miłość do kotów narodziła się dzięki mamie, która kupowała mi w dzieciństwie komiksy Garfielda. A że był cynicznym leniem i obżartuchem tak jak ja, to szybko stwierdziłam, że to mój prawdziwy brat mniejszy

zaszalała!
Pieskowi na pewno jest teraz lepiej. Jeszcze będziesz miała u siebie zwierzaka. poczekaj, aż Cię dziecko poprosi o pupila

A komary was nie gryzą w nocy? Ja zamykam wszystkie okna, bo mąż uczulony, a ja się boję, bo już mi w życiu różne bestie wlatywały w nocy przez okna (niestety nigdy nietoperz..)
Mam podobne podejscie do takich ludzi (ktorzy nie lubia zzwierzat, dla mnie to niezrozumiale )
Mnie w domu nie gryza mam moskitiere w oknie, cudowny wynalazek
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pękła mi górna warga wzdłuż, jakaś tragedia, nic nie mogę jeść, bo szczypie, do tego spuchła tak, że wyglądam jak po botoksie... U nas gorąco strasznie, w nocy po bananie dopadła mnie taka zgaga, że kilka godzin nie spałam, z resztą trzyma do tej pory, jestem zdechła, zła i mam dość upałów zły dzień, pewnie z niewyspania.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
uuu bidulko, polecam...bepanthen masc

Cytat:
apetyt niby czasem jest ale co z tego jak konczy sie wizyta w toalecie, jeju jeszcze niecale 2 miesiace gdyby bylo dluzej to bym zrezygnowala na serio czuje sie taka wykonczona i bez zycia
az przez to z Tz sie troche nieuklada , jakos nie umiem udawac ze wszystko jest okej jak nie jest, z dnia na dzien czuje sie gorzej i jeszcze to upaly daja mi w kosc

ale slodkiego kroliczka mialas
Jeju jak ja czasem nienawidze tych facetow! Ja jestem bardzo impulsywna i w takiej sytuacji zaczelabym pewnie pakowac walizki ale to nie jest oczywisice rozwiazanie...
Juz kilka razy tak mialam ze bralam sie za pakowanie siebie i dziecka z emocji a potem wydawalo mi sie to takie...glupie
Po czyms takim nie odzywalabym sie do niego ale rozumiem ze to strasznie wykanczajace dla Ciebie bo jestes tam wlasciwie sama z nim i on nawet nie zdaje sobie sprawy z tego co przezywasz... wrrrrrrrr....
mam nadzieje ze on zrozumie Twoja sytuacje w koncu...
Cytat:
on powtarza ciagle ze ciaza to nie choroba..
nie mam sily mu ciagle tlumaczyc ze jest mi strasznie ciezko ostatnio ze ledwo zyje a ten ma pretensje ze z nim nigdzie nie wychodze itd.
polozna mowila ze przy spadku zelaza jest sie ospalym itd tez to do niego nie dotarlo tak samo ze widzi ze czesto latam do lazienki wymiotowac a jak wracam to ledwo zyje

wkurza mnie ze juz sie przyzwyczail i sobie nic z tego nie robi a ode mnie oczekuje ze bede szczesliwa i usmiechnieta , on moze narzekac ze go bola plecy ale jak ja powiem ze mam dosc wymiotow albo tego ze bola mnie nogi to mowi ze jeszcze tylko 2 miesiace , no kurde tylko ze u mnie trwa to od listopada i mowi ze moglabym sie juz przyzwyczaic

ach nie mam na niego sily
nie no....podnioslas mi cisnienie, walnij go w leb jak sie jeszcze raz odezwie
A tak na serio to musisz z nim koniecznie porozmawiac...
Cytat:

Mialam podobna wanienke i niespecjalnie nam pasowala...uzywalismy tylko na wyjazdach i w ogrodku, byla dosyc mala wiec dla maluszka ok ale na krotko, potem to na siedzaco np ale jak chcesz dobrze umyc dziecko i glowke to troche nieporeczna...

Jesli chodzi o lezaczek to dla mnie najwazniejsze bylo zeby na dlugo starczalo, wiec mamy fisher price cudowna planeta ten do 18 kg, mozna regulowac na rozne sposoby, jak chcesz pobujac to tez sie da, ale sam sie nie buja

U nas dzisiaj troche zimniej, i dobrze bo musialam chodzic po sklepach szukajac listw przypodlogowych. wszyscy sie gapili na mnie jak nioslam 2,5 m listwe z takim brzuchem
Dzisiaj panowie klada juz plytki na podloge, alez mnie to cieszy))

Dziewczyny czy macie w kuchni okap ale bez wywiewu, tylko taki z funkcja pochlanacza? Jesli tak to jaki model i firma no i czy jest ok Przepraszam ze zasmiecam watek takimi malo-dzieciowymi tematami ale swira juz dostaje z tym szukaniem...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 15:55   #4138
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Yhyyy ;-)
I Dziękuję.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie ma sprawy

Dziewczyny oglądacie wiadomosci??? Jestem w szoku...ojciec zostawił dziecko w samochodzie, w ten upał...szacuja ze ok 70 stopni mogło być w samochodzie(ponoć zapomniał o dziecku)Biedny dzieciaczek...Popłakałam sie
Stary 2014-06-11, 15:59   #4139
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
nie ma sprawy

Dziewczyny oglądacie wiadomosci??? Jestem w szoku...ojciec zostawił dziecko w samochodzie, w ten upał...szacuja ze ok 70 stopni mogło być w samochodzie(ponoć zapomniał o dziecku)Biedny dzieciaczek...Popłakałam sie
Facet i żona wylądowali w szpitalach psychiatrycznych... koszmarna tragedia i straszny wypadek. Facet pewnie się spieszył do pracy, może dziecko zasnęło i nie odzywało się i człowiek po prostu zapomniał... koszmarna tragedia...

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 16:01   #4140
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ja mam 101
Chyba po prostu tak nam się wszystkim zdaje, że mamy takie ogromne brzuchy, a są adekwatne do wieku ciązy ja lubie swój brzuch, i cieszę się, że urósł.
Ja tam napisałam MEGO BRZUCHA a nie MEGA hihih :p

jasne że mogę . Zaczynałam z wagą 67, teraz mam 74 kg, czyli plus 7, mam 170 cm wzrostu.

jaki fajny brat

Dokładnie zgadzam się chciałam to napsiać a tu proszę, już mnie zaczarowana ubiegła. a powiedz jak Twój apetyt? Jest ok dziś też?

wooow! 19 lat! mój poprzedni kot żył 15 i uważaliśmy że to bardzo długo.

Ja mam pieska i kotka i się ładnie dogadują. Tak więc ja jestem psiarokociarą. Dodaję fotki jak wypoczywają na tarasie i żadne do domu nie chce wejść się ochłodzić.
Powiem Wam, że w listopadzie wzieliśmy z tżtem króliczka (zdjęcia) bo mieszkaliśm wtedy jeszcze na wynajmowanym ale cieżko zachorował i w kwietniu tż jak byłam w szpitalu to go musiał pochować. Chorował na oczka i prawdopodobnie na nerki, wątrobę... Bardzo to przeżyliśmy... Miał niecały roczek. Był taki kochany, strasznie lubił jak sisę go głaskało a jak rano szłam mu zanieść jedzonko to tak się cieszył że mało z klatki nie wyskoczył. Jak byliśmy w domu to biegał po mieszkaniu całym, wracał zawsze do kuwetki się załatwić. Muffin
dzięki czyli mamy taką samą wagę ( z tym ze ja przytyłam 10 kg)ja jestem 2 cm niższa od ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości