W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 08:25   #4021
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
pierwsza, pierwsza
Pewnie mam po prostu takie wrażenie, że mój brzuch jest najogromniejszy Chociaż faktycznie jakoś wywaliło mi tak go bardzo do przodu. Ostatnio nawet dwie koleżanki mi powiedziały, że opadł

A Ty masz w tej sytuacji porównanie Tylko jak tak patrze na brzuszki większości dziewczyn tu na forum, to wydaje mi się, że mam 3 razy większy
chyba kazda z nas ma wrazenie ze jej brzuch jest najwiekszy a gdy ktoras wstawi zdjecie to nie wydaje sie az taki duzy ale wiadomo ze co innego zdjecie a co innego na zywo

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Nie moge spac.. od pol godz siedze na balkonie i slucham spiewu ptakow. Jest tak przyjemnie, chlodno.. chyba przerzuce sie na noce a w dzien bede spala
Tez bym sie chciala przezucic bo w dzien jest tak goraco ale wlasnie przez ten upal nie moge spac a w nocy tez nie jest lepiej nie pamietam kiedy ostatnio sie porzadnie wyspalam

zazdroszcze balkonu gdybym miala to tez po nocach pewnie bym siedziala

a czemu spac nie mozesz ?

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
witam się w upalny dzień,

po poniedziałkowej wizycie zostałam troche uziemiona...szyjka zaczęła się skracać jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu wizytę mam za 2tyg i zobaczymy co dalej. Na razie leżę...gór już nie przeniose niestety. Nie chce mi się nawet pisać...

trzymajcie się
ojj kochana trzymaj sie
odpoczywaj jak najwiecej
i zeby szyjka sie juz nie skracala

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:40   #4022
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

venus , oszczędzaj sie kochana

Mam cichą nadzieję, ze wszystkie wytrzymamy do terminów i nie będzie niespodzianek! Co najwyżej 2 tyg wcześniej pozwalam rodzić

Mnie wczoraj bolał brzuch i momentalnie twardniał, przez chwile i siostra chciała mnie już wieść na porodówkę,ale mały chyba usłyszał i od razu ból minął Jednak cały czas czuje ruchy, mały daje się we znaki, nie straszne mu nawet upały, kopie jak najęty Dziś z rana trzy razy kopnął tatusia
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:43   #4023
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Rozpływam się już mam dość tych upałów to nie dla mnie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 08:47   #4024
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Rozpływam się już mam dość tych upałów to nie dla mnie
u mnie w domku chłodno całą noc były wszędzie pootwierane okna i sie troszkę wyziebiło, bo noc była chłodna. W nocy nawet zamknęłam balkon bo troszkę było mi chłodno..Boi śpie przy otwartyym balkonie, oknie i pod kocem tylko i jest mi akurat
Stary 2014-06-11, 08:49   #4025
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ajjj to Wam się porobiło. Ja bym wytłumaczyła wujkowi, jaka jest sytuacja żeby się nie obrażał i nie miał Cię za wyrodną wnuczkę, ale z zastrzeżeniem, żeby zostawił te informacje dla siebie...chociaż z tym to różnie bywa ale jeśli wiesz, że nie powie dziadkom, to ja bym powiedziała prawdę jak jest.
Co do łysienia ze stresu - mój teraz wziął się w końcu ostro za wykańczanie tego naszego mieszkania, do tego pracuje normalnie, u siebie w firmie to on jest odpowiedzialny za kontakty z klientami a nie wspólnik, więc wszystko co złe (np. rozliczenia 'panie, a czemu tak drogo???' ) są na jego głowie. Moje humory różne też wiadomo, że nie pomagają no i ostatnio ze trzy dni go nie widziałam, bo nocował na budowie albo wracał i wychodził jak ja spałam, no i któregoś dnia zawiozłam obiad na budowę, patrzę a on bidulek prawie łysy normalnie widać, że cała góra i środek głowy ma o połowę mniej włosów niż na reszcie głowy - ostrzygł się ostatnio na krótko i naprawdę baardzo to widać. Ciekawe czy mu odrośnie jak się to wszystko trochę ogarnie

Nigdy wcześniej o tym nie myślałam, ciekawe, czy to co piszą to prawda, czy ściema. Może ślepa jestem ale nie widzę tam żadnych atestów a jak mam dać za pieluszkę 25 zł to jednak chciałabym żeby ta farba co użyli do druku była ekologiczna i bezpieczna dla dziecka

Jakiego mega brzucha, dziewczyno, mamy taki sam mniej więcej, a ja nie uważam, żeby mój był mega duży
Poza tym, wszystkie ciążowe brzuszki są piękne!

Ja też nie mogę spać od 4. Tylko się męczyłam, żeby wyleżeć jak najdłużej, bo chcę to badanie moczu dzisiaj powtórzyć a laboratorium od 7. Ale po 5 już wstałam bo nie mogłam dłużej wytrzymać bez sikania

Robiłam wczoraj zakupy u Rodzyneczki i kurde zamiast dwóch paczek podkładów Bella wpisałam 20 czekam aż mi to zmienią bo nie mam jak zapłacić. Zamówiłam taką samą wanienkę, jak któraś z Was wrzucała myślę, że jak to wszystko przyjdzie, to zostaną mi już tylko kosmetyki + pieluszki. Przeglądam to wszystko i chyba jednak zdecyduję się na Hippa do mycia, ma dobry skład i nie ma co kombinować. A po kąpieli olejek ze słodkich migdałów albo kokosowy.
A, no i zostanie mi oczywiście cała elektronika (termometr, laktator, podgrzewacz, monitor oddechu) i koszule do szpitala.

A skoro się chwalimy zwierzakami, to i ja pokażę swoje zdjęcia co prawda stare, bo z dnia mojego ślubu.
Super zwierzaki!!

To i ja dam zdjecie swojego "syneczka" ! Moj mis ma juz 19 lat!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_m1.jpg (12,5 KB, 20 załadowań)
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:49   #4026
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
u mnie w domku chłodno całą noc były wszędzie pootwierane okna i sie troszkę wyziebiło, bo noc była chłodna. W nocy nawet zamknęłam balkon bo troszkę było mi chłodno..Boi śpie przy
otwartyym balkonie, oknie i pod kocem tylko i jest mi akurat
Zazdroszczę. Szczesciara

U mnie w nocy było 29 stopni wiec nie było czym ochladzac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 08:51   #4027
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej
Współczuję Wam dziewczyny tych upałów, na pewno z brzuszkiem znoszenie tak wysokich temperatur jest jeszcze gorsze niż bez, a tu jeszcze całe lato przed nami...U nas niestety słońca mało i rzadko, dlatego chetnie uszczknęłabym od Was kilka stopni z termometru

Ja tam jem wszystko co wymieniłaś namiętnie, a teraz własnie zrobiłam grochówkę. Nic mi nie jest. Jadłam także powyższe warzywa zaraz po porodzie,nic nie było ani mi ani dziecku. Ale ja z osób,które jedzą po prostu to, co lubia. Jak np popijam bigos wodą, kefirem czy kwaśnym mlekiem moja teściowa od razu robi minę, jakbym miała zaraz dostać rozwolnienia i pyta, czy się nie boje, to mi się słabo robi. Zawsze tak jadłam, owoce też popijam woda i nic mi nigdy nie było....Jedynie z pomidora lubię ściągnąć skórkę, bo pamiętam, że za dzieciaka "usiadła" mi kiedyś na żołądku,przynajmniej moja mam tak twierdzi, że ból brzucha miałam od tego

Zaczarowana, gratuluję 33 tc !!!
Ja też mam twardy żołądek i pierwsze słyszę, żeby po kalafiorze coś się działo.
Jak byliśmy z bratem mali zakładaliśmy się o różne rzeczy jedzeniowe, np. kto zje cały czosnek, jego po tej akcji strasznie rozbolał brzuch, kilka razy się zatruł a ja nic. Teraz np. uwielbiam bardzo pikantne jedzenie i czasami jak mu zrobię obiad to wydziwia, że go pali w przełyku a dla mnie jest ledwo ostre, podobno mam już kubki przepalone.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dziękuje

Ja nie wierze w zabobony, ale akurat czesto sie sprawdza, ze jak idzie w brzuch to bedzie chłopak. Zobaczymy, moze kiedys bede w ciaży z dziewczynką..wtedy się przekonam czy to budowa ciała czy jednak ciut w tym prawdy jest
To niestety zabobon, szwagierka urodziła chłopaka a przytyła 30 kg, niestety nie tylko w brzuszku

Cytat:
Ajjj to Wam się porobiło. Ja bym wytłumaczyła wujkowi, jaka jest sytuacja żeby się nie obrażał i nie miał Cię za wyrodną wnuczkę, ale z zastrzeżeniem, żeby zostawił te informacje dla siebie...chociaż z tym to różnie bywa ale jeśli wiesz, że nie powie dziadkom, to ja bym powiedziała prawdę jak jest.
Co do łysienia ze stresu - mój teraz wziął się w końcu ostro za wykańczanie tego naszego mieszkania, do tego pracuje normalnie, u siebie w firmie to on jest odpowiedzialny za kontakty z klientami a nie wspólnik, więc wszystko co złe (np. rozliczenia 'panie, a czemu tak drogo???' ) są na jego głowie. Moje humory różne też wiadomo, że nie pomagają no i ostatnio ze trzy dni go nie widziałam, bo nocował na budowie albo wracał i wychodził jak ja spałam, no i któregoś dnia zawiozłam obiad na budowę, patrzę a on bidulek prawie łysy normalnie widać, że cała góra i środek głowy ma o połowę mniej włosów niż na reszcie głowy - ostrzygł się ostatnio na krótko i naprawdę baardzo to widać. Ciekawe czy mu odrośnie jak się to wszystko trochę ogarnie

Nigdy wcześniej o tym nie myślałam, ciekawe, czy to co piszą to prawda, czy ściema. Może ślepa jestem ale nie widzę tam żadnych atestów a jak mam dać za pieluszkę 25 zł to jednak chciałabym żeby ta farba co użyli do druku była ekologiczna i bezpieczna dla dziecka

Jakiego mega brzucha, dziewczyno, mamy taki sam mniej więcej, a ja nie uważam, żeby mój był mega duży
Poza tym, wszystkie ciążowe brzuszki są piękne!

Ja też nie mogę spać od 4. Tylko się męczyłam, żeby wyleżeć jak najdłużej, bo chcę to badanie moczu dzisiaj powtórzyć a laboratorium od 7. Ale po 5 już wstałam bo nie mogłam dłużej wytrzymać bez sikania

Robiłam wczoraj zakupy u Rodzyneczki i kurde zamiast dwóch paczek podkładów Bella wpisałam 20 czekam aż mi to zmienią bo nie mam jak zapłacić. Zamówiłam taką samą wanienkę, jak któraś z Was wrzucała myślę, że jak to wszystko przyjdzie, to zostaną mi już tylko kosmetyki + pieluszki. Przeglądam to wszystko i chyba jednak zdecyduję się na Hippa do mycia, ma dobry skład i nie ma co kombinować. A po kąpieli olejek ze słodkich migdałów albo kokosowy.
A, no i zostanie mi oczywiście cała elektronika (termometr, laktator, podgrzewacz, monitor oddechu) i koszule do szpitala.

A skoro się chwalimy zwierzakami, to i ja pokażę swoje zdjęcia co prawda stare, bo z dnia mojego ślubu.
Piesek kochany …koty jakoś wrażenia na mnie nie robią …pewnie dlatego, że sama mam psa.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:53   #4028
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Piesek kochany …koty jakoś wrażenia na mnie nie robią …pewnie dlatego, że sama mam psa.
Nie lubię kotow. Dobrze ze Tz tez.
Mam nadzieje ze Mała nie będzie chciała kotka

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 08:58   #4029
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Nie lubię kotow. Dobrze ze Tz tez.
Mam nadzieje ze Mała nie będzie chciała kotka
Jak ktoś ma kota to nie powiem pogłaskam, bo miłe zwierzaki, ale sama wolałabym go nie mieć. Psy są takie wdzięczne i kochane. Mój Tż bał się psów, a naszego uwielbia i czasami leży sobie z nią na kanapie i mówi, że ją kocha.
Stary 2014-06-11, 08:58   #4030
h4linka
Zadomowienie

gosia, justa super zwierzaki! uwielbiam takie łaciate koty

Gorącooo. W nocy miałam pootwierane wszystkie okna w domu a i tak nie dało się spać. I zaczynam chyba spać na golasa bo już nawet w mojej starej koszuli, która ledwo przykrywa mi tyłek teraz, jest mi za gorąco.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 08:59   #4031
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę. Szczesciara

U mnie w nocy było 29 stopni wiec nie było czym ochladzac
Ciebie to mi normalnie jest szkoda, wszystko sie Ciebie bidulko trzyma i upały i wymioty(wszystko co najgorsze)

Tak mi dobrze w domku że na dwór nie chce mi sie isc a musze jeszcze ksiażki do biblioteki oddać i coś do jedzonka kupić na obiad. Jak mąż sie prześpi po nocy aby miał już jedzonko
Hmmm tylko nie mam pomysłu na obiad

The fall 30 kg? To ja juz nie marudze na temat wagi chociaż mam 2 miesiace, ale 20 kg to chyba już nie realne A mówią ze ostre się je na chłopaka, ja to od poczatku ciaży, zajadam sie ostrymi przysmakami mniam

Ja lubie kotki, pewnie dlatego, ze u nas zawsze było ok 10 Teraz chcieliśmy pieska(też wolę psy
), ale do bloku to srednio mi sie widzi . Jak bedziemy mieli swój domek, to na pewno będzie i piesek

a i witam sie w 33 tygodniu !

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:07
Stary 2014-06-11, 09:01   #4032
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Jak ktoś ma kota to nie powiem pogłaskam, bo miłe zwierzaki, ale sama wolałabym go nie mieć. Psy są takie wdzięczne i kochane. Mój Tż bał się psów, a naszego uwielbia i czasami leży sobie z nią na kanapie i mówi, że ją kocha.
Ja z kolei mam uraz do psów, byłam dwa razy ugryziona.
A kot jest wyzwaniem, bo ma swój charakter i nie wszystko przetłumaczysz i nauczysz. Mój szary grubas jest taką przylepą, że wskakuje rano na łóżko i jak zobaczy, że już nie śpię to zaczyna mruczeć i trącać rękę, żeby go pogłaskać.
Stary 2014-06-11, 09:02   #4033
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak uwazam. Uwielbiam psy ale jak bylam mniejsza to balam się masakrycznie.
Chce mieć psa ale dopiero jak mała będzie miała z 2 latka i jak się przeprowadzimy do mieszkania z ogrodem. Bo ostatnie piętro i pies i dziecko ? Nie nie nie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 09:09   #4034
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mialam cytowac ale nie mam sily...Autobus miejski ktorym jechala dzis mama mial wypadek. Jak z niego wychodzila to zemdlala i sie potlukla. Na szczescie zero zlaman. Zabralam ja popoludniu ze szpitala w wielkim plastikowym kolnierzu ortopedycznym Za 1,5tyg ma ortopeda zdecydowac czy moze kupic miekki kolnierz czy nadal ma nosic ten pancerz.
Miala dzis jechac do dziadkow bo babcia b. zle sie czuje i trzeba ja bedzie do szpitala oddelegowac.
Brat mamy sie na mnie obrazil ze ja nie przyjechalam do dziadkow ale nie mowilismy rodzince ze jest problem z ciaza bo zaraz dziadkowie by sie dowiedzieli a nie przezyliby takiego stresu. Nikt wie ze leze
Wszystko komplikuje sie coraz bardziej.
Konkludujac - nie ma sie kto opiekowac ani nia ani mna ani dziadkami. Moj Tz chyba wylysieje ze stresu
Optymistka, przykro mi
Kochana, trzymaj się, zdrówka dla mamy i babci! I może faktycznie wujkowi lepiej wyjaśnić, jaka jest sytuacja?

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
jutro porobie fotki i wyślę
dziś wysyłam foto mego brzucha, który chyba się zwiększył
Wow, ale z Ciebie gwiazda
Super brzuszek

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was
ButterBear-z brzuszkiem bedzie wszystko ok, 2 opinie dwóch lekarzy, wiec nie ma sie co martwic na zapas, do nastepnej wizyty brzusio na pewno urośnie
Dziękuję
No właśnie dziwi mnie, że każdy lekarz zobaczył inaczej...
z jednej strony ta lekarka od prenatalnych ma lepszy sprzęt, a z drugiej strony mój gin ma o wiele więcej praktyki i doświadczenia!

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Butter na pewno brzuszek urośnie i się wyrówna, w końcu to już ostatnia prosta!
Pewnie nie wyrówna, ale ma rosnąć
Dzięki Kochana

Cytat:
Ale cudne zwierzaki.
Generalnie wolę psy od kotów, ale szylkretka śliczna!!
A psina - super. Bullterier?

Cytat:

po poniedziałkowej wizycie zostałam troche uziemiona...szyjka zaczęła się skracać jednak te moje twardnienia nie pozostały bez efektu wizytę mam za 2tyg i zobaczymy co dalej. Na razie leżę...gór już nie przeniose niestety. Nie chce mi się nawet pisać...

trzymajcie się
Ojej. Trzymaj się, oszczędzaj się!
Oby wszystko na następnej wizycie było dobrze!

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Pierwszy raz przytrafił mi się tzw. budyń czy kalafior ciążowy w sobotę robiłam badania krwi i okazało się, że moje laboratorium zaczęło wysyłać wyniki e-mailem. Wypełniłam upoważnienie i zadowolona wróciłam do domu. Po paru godzinach uświadomiłam sobie, że zapomniałam podać adresu mailowego
no to faktycznie bardzo sprytnie zrobiłas

Cytat:
u mnie w domku chłodno całą noc były wszędzie pootwierane okna i sie troszkę wyziebiło, bo noc była chłodna. W nocy nawet zamknęłam balkon bo troszkę było mi chłodno..Boi śpie przy otwartyym balkonie, oknie i pod kocem tylko i jest mi akurat
Wyziębiło?????
Matulu jedyna, u mnie w nocy też taka duchota, że nie miało się jak ziębić

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Super zwierzaki!!

To i ja dam zdjecie swojego "syneczka" ! Moj mis ma juz 19 lat!
Taki wiekowy? W ogóle tego nie widać po nim

Cześć.

Dostałam wczoraj od męża worek sako, chciałam taki mały do siedzenia... patrzę, a on targa wielgachny wór, prawie jak kanapa i do tego podnóżek. Wkurzyłam się troszkę, bo to naprawdę wielkie i chciałam, żeby odesłał, ale jak usiadłam - przepadłam... mega wygodny! Mozna z nim nawet drzemać

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:16   #4035
justa_1978
Rozeznanie

Lubie psy, ale koty po prostu kocham! Pieski niestety smierdza..., natomiast koty nie! Moj niunius pachnie zawsze dobrymi perfumami , bo jak rano przed wyjsciem sie tuli i lasi, to sila rzeczy pozniej pachnie np. Light Blue D&G . Koty to indywidualisci, ale potrafia rownie mocno jak psy okazywac swoja milosc, ( to mruczenie, wchodzenie na kolana i zagladanie w oczy- poezja), a przy tym sa niezalezne! Dodam, ze koty sa bardzo czystymi zmierzatkami! Pieski uwielbiaja wytarzac sie podczas spaceru w bardzo dziwnych i smierdzacych rzeczach...
Komus moze sie zdawac, ze koty smierdza, ale to jedynie kocury zaznaczaja swoje terytorium...natomiast taki wykastrowany milus nie znakuje miejsca swojego pobytu, wiec nie ma mowy o smrodzie!
No i najwiekszy plus, koty (te domowe) zyja znacznie dluzej niz pieski!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_m1.jpg (16,1 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:20
Stary 2014-06-11, 09:21   #4036
pentuerka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny.

Współczuję upałów, u nas rano, wieczorem i w nocy jest chłodno. Dzisiaj obudziliśmy się wszyscy z kaszlem. W dzień faktycznie bardzo ciepło, ale chyba ok. 26 stopni.

U nas porządki pełną parą, cieszę się, że tż ma kilka dni wolnego. Chcemy wszystko wysprzątać i posegregować, bo wiem, że przez najbliższe kilka m-cy nie będziemy mieli do tego głowy, a ja lubie porządek. Wczoraj dokupiłam plastikowych pojemników. Dzisiaj została nam kuchnia, ale już szybko pójdzie, bo my raczej pilnujemy porządku i na bieżąco sprawdzamy daty ważności produktów itd.

Zaczarowana - cukry opanowałam, wiec się uspokoiłam, no ale dzisiaj niespodzianka na czczo 105 kurna, Może dlatego, że zamiast kanapki na nocny posiłek zjadłam arbuza. Był taki zimny i mokry

Za to wczoraj były ładne poniżej 120.

Była u Was w nocy burza?

Nie pamiętam, co miałam komu napisać....ciążowy kalafior.....

Optymistka, w tej sytuacji tz ma prawo wziąć l4 na opiekę nad chorym członkiem rodziny. Sytuacja nieciekawa, ale mogło być gorzej. Trzymaj się
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:21   #4037
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja z kolei mam uraz do psów, byłam dwa razy ugryziona.
A kot jest wyzwaniem, bo ma swój charakter i nie wszystko przetłumaczysz i nauczysz. Mój szary grubas jest taką przylepą, że wskakuje rano na łóżko i jak zobaczy, że już nie śpię to zaczyna mruczeć i trącać rękę, żeby go pogłaskać.
Mnie też pies pogryzł ale jakoś mu wybaczyłam
Jeszcze odnośnie psów i kotów to trochę to krzywdzące dla psiaków jak każdy powtarza, że koty mają charakter a psy to takie uległe lizusy. Jak ma się psa w domu to też się zauważa ten charakter. Nasza jest taką małą francą, że potrafi wysępić smakołyka. Jak była młodsza uczyliśmy ją załatwiać się na polu i jak sama prosiła żeby ją wypuścić a potem wracała to dostawała smakołyk. Teraz czasami prosi żeby ją wypuścić, ale jak otwierasz drzwi to wychyli głowę, że niby na polu była i wraca z powrotem do pułki gdzie są smakołyki. Rozwala mnie tym. Z głaskaniem za to jest trochę jak kot. jak ma ochotę to przylezie do ciebie i szturcha cię nosem żebyś pogłaskał, a jak ty chcesz to potrafi schować się pod łóżkiem bo ona nie ma teraz ochoty.
Stary 2014-06-11, 09:21   #4038
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Optymistka, przykro mi
Kochana, trzymaj się, zdrówka dla mamy i babci! I może faktycznie wujkowi lepiej wyjaśnić, jaka jest sytuacja?

Wow, ale z Ciebie gwiazda
Super brzuszek

Dziękuję
No właśnie dziwi mnie, że każdy lekarz zobaczył inaczej...
z jednej strony ta lekarka od prenatalnych ma lepszy sprzęt, a z drugiej strony mój gin ma o wiele więcej praktyki i doświadczenia!

Pewnie nie wyrówna, ale ma rosnąć
Dzięki Kochana

Ale cudne zwierzaki.
Generalnie wolę psy od kotów, ale szylkretka śliczna!!
A psina - super. Bullterier?

Ojej. Trzymaj się, oszczędzaj się!
Oby wszystko na następnej wizycie było dobrze!

no to faktycznie bardzo sprytnie zrobiłas

Wyziębiło?????
Matulu jedyna, u mnie w nocy też taka duchota, że nie miało się jak ziębić

Taki wiekowy? W ogóle tego nie widać po nim

Cześć.

Dostałam wczoraj od męża worek sako, chciałam taki mały do siedzenia... patrzę, a on targa wielgachny wór, prawie jak kanapa i do tego podnóżek. Wkurzyłam się troszkę, bo to naprawdę wielkie i chciałam, żeby odesłał, ale jak usiadłam - przepadłam... mega wygodny! Mozna z nim nawet drzemać
Kochany mąż
Może te rolety nas ratują jak są pozasłaniane jest dużo chłodniej A w salonie mamy 5 okien, więc pokój jest mega słoneczny, wiec było co zasłaniac
Stary 2014-06-11, 09:21   #4039
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Lubie psy, ale koty po prostu kocham! Pieski niestety smierdza..., natomiast koty nie! Moj niunius pachnie zawsze dobrymi perfumami , bo jak rano przed wyjsciem sie tuli i lasi, to sila rzeczy pozniej pachnie np. Light Blue D&G . Koty to indywidualisci, ale potrafia rownie mocno jak psy okazywac swoja milosc, ( to mruczenie, wchodzenie na kolana i zagladanie w oczy- poezja), a przy tym sa niezalezne! Dodam, ze koty sa bardzo czystymi zmierzatkami! Pieski uwielbiaja wytarzac sie podczas spaceru w bardzo dziwnych i smierdzacych rzeczach...
Komus moze sie zdawac, ze koty smierdza, ale to jedynie kocury zaznaczaja swoje terytorium...natomiast taki wykastrowany milus nie znakuje miejsca swojego pobytu, wiec nie ma mowy o smrodzie!
Hehe..dla mnie to taka dyskusja jak nad wyższością Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
Właściciele psów będą bronić psów, właściciele kotów - kotów
Ja jako psiara, moge podać pełno argumentów, czemu psy są lepsze od kotów Ale to nie o to chodzi przecież.
Ważne, że każdy ma swojego zwierzaka - kocha go i wzajemnie i ma z tego radość

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:24   #4040
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
No i właśnie to jest drażniące, jak ktoś ma kota to psy są bee. Skąd pomysł, że psy śmierdzą, a koty nie. Jak się o kota nie dba to też śmierdzi, tak samo jest pies.
Stary 2014-06-11, 09:34   #4041
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też pies pogryzł ale jakoś mu wybaczyłam
Jeszcze odnośnie psów i kotów to trochę to krzywdzące dla psiaków jak każdy powtarza, że koty mają charakter a psy to takie uległe lizusy. Jak ma się psa w domu to też się zauważa ten charakter. Nasza jest taką małą francą, że potrafi wysępić smakołyka. Jak była młodsza uczyliśmy ją załatwiać się na polu i jak sama prosiła żeby ją wypuścić a potem wracała to dostawała smakołyk. Teraz czasami prosi żeby ją wypuścić, ale jak otwierasz drzwi to wychyli głowę, że niby na polu była i wraca z powrotem do pułki gdzie są smakołyki. Rozwala mnie tym. Z głaskaniem za to jest trochę jak kot. jak ma ochotę to przylezie do ciebie i szturcha cię nosem żebyś pogłaskał, a jak ty chcesz to potrafi schować się pod łóżkiem bo ona nie ma teraz ochoty.
Walka psiarze vs. kociarze będzie trwać zawsze. Myślę, że to kwestia domu rodzinnego, ktoś kto zawsze miał psa będzie chciał psa i analogicznie z kotem. Znam ludzi dla których jedyne zwierzę domowe to chomik, bo całe dzieciństwo rodzice im pozwalali tylko na chomika. Ja się przyznaję, że od małego jestem z kotami, stąd wolę koty. Ale ogólnie uwielbiam wszystko co ma futro i można się przytulić i pogłaskać. Jak kiedyś będę mieć dom z ogrodem to na pewno będę mieć i psy i koty.

A twój pies niezły sposób sobie wymyślił.

A tam poza tematem, jeszcze chwila i się skończy wątek.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:35
Stary 2014-06-11, 09:35   #4042
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
o no to nieźle, wcale nie tak dużo. ja tyję strasznie, w dwa tyg przytyłam 3 kg jak byłam ważona na wizytach jakieś 13 kg przytyłam w sumie masakra ale będzie odchudzanko.. ale teraz jeszcze można wcinać co popadnie nie ma co się załamywać w końcu to ciąża!

przeglądam wózki. znalazłam taki : http://allegro.pl/hit2013-wozek-wiel...305251888.html co o nim sądzicie? kupiłybyście czy odradzacie? nie znam się zbytnio a nie chce jakiejś prostej gafy popełnić
Wózek bardzo ładny i fajne kolory.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mialam cytowac ale nie mam sily...Autobus miejski ktorym jechala dzis mama mial wypadek. Jak z niego wychodzila to zemdlala i sie potlukla. Na szczescie zero zlaman. Zabralam ja popoludniu ze szpitala w wielkim plastikowym kolnierzu ortopedycznym Za 1,5tyg ma ortopeda zdecydowac czy moze kupic miekki kolnierz czy nadal ma nosic ten pancerz.
Miala dzis jechac do dziadkow bo babcia b. zle sie czuje i trzeba ja bedzie do szpitala oddelegowac.
Brat mamy sie na mnie obrazil ze ja nie przyjechalam do dziadkow ale nie mowilismy rodzince ze jest problem z ciaza bo zaraz dziadkowie by sie dowiedzieli a nie przezyliby takiego stresu. Nikt wie ze leze
Wszystko komplikuje sie coraz bardziej.
Konkludujac - nie ma sie kto opiekowac ani nia ani mna ani dziadkami. Moj Tz chyba wylysieje ze stresu

Jak się wali to wszystko naraz, zawsze tak jest.
Ważne ze mamie nic nie jest, a brat nie może się dziadkami zająć.
Twoja mama ma za dużo. Na głowie. Biedna.

Cytat:
jutro porobie fotki i wyślę
dziś wysyłam foto mego brzucha, który chyba się zwiększył

śliczny brzuchol;-)

Cytat:
Dokladnie zgadzam sie. To jest dodatkowy bajer dodatkowa rzecz zapewniajaca jakies bezpieczestwo dlatego ten wybralam. Skoro ma taka funkcje a jest w cenie innych to czemu niebwziac tego...

Tutaj stane w obronie Papryczki bo zes sobie zuken niezle dopowiedziala cos czego papryczka absolutnie nie powiedziala...
Wszystkie materace, z tych drozszych sa z tych lepszych to chyba jasne. Jednak my wybralysmy ten poniewaz ma DODATKOWA FUNKCJE BEZPIECZNEGO STAWANIA NA BRZEGACH MATERACA. Rozumiesz na pewno slowo dodatkowy. Nie jest to obowiazkowe skoro nie ma tego w innych materacach. Widocznie wpadli na taki pomysl ( nie tylko oni) i zaprojektowali taki materacyk bo uznali tak jak ja i Papryczka ze Dzidzia moze sobie skrzywdzic nozke jesli jej sie omsknie miedzy szczebelkami. Uwazam te funkcje za warta zastanowienia.

Ktoras z Was pytala o info o dwustronnosci. Zaraz przesle foto. Jedna str jest twardsza.
Dokładnie tak jak piszesz ;-)

Cytat:
Oto my w 30tyg.

ślicznie ;-)

Cytat:
Hej dziewczyny Wstawiam zdjęcie mojej mega przesyłki od rodzyneczek i małej od HubiWorld i lece Was nadrabiac

na pierwszym zdjeciu troche odbijam się z paczką w szklanej ławie - wybaczcie

Cytat:
hehe dziękuję za komentarz,ale bez przesady:-D gdzie tam mi do modelki.

Właśnie zmierzylan brzuch,jestem objedzona i mam 96cm. Rano pewnie jest mniejszy,teraz czuje się jak slonik

to zakupy porobiłaś ;-)
Tez mam tyle w pepuszku;-), choć ostatnio po grillu urósł do 98 cm;-)

Cytat:

Dziewczyny powiem Wam, ze ja mam ogromy brzuch! Wygladam jakbym polknela 4 kg arbuza!!!! Nieskromnie powiem, ze mam najwiekszy brzuch wsrod sierpnoowych mam!!! Nadal nie mam weny do pisania, wiec ide ogladac Gre o tron

Gra o tron fajny serial ja się zatrzymalam na 2 sezonie. Muszę dokończyć;-)

Cytat:

trzymajcie się

trzymaj się kochana ;-), oby już się nie skracala.
Choć mi tez się skrócila do 28 mm a lekarz powiedział ze na tym etapie to normalne. Ile twoja ma ?

Cytat:

u mnie całą noc tez były potwierane okna i wentylatory na full włączne. Ale i tak jest mega goraco:'( oby dzisiaj już przyszedł chłód. Prosze Proszę

Cytat:
Hmmm tylko nie mam pomysłu na obiad

Brawo za 33 tydz ;-)

I tez nie mam pomysłu na obiad.
Dziewczyny macie jakieś fajne dania na takie upały ?;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Dostalam właśnie wiadomości od kuriera ;-) Dzisiaj dostanę ta pościel . Mam nadzieję ,że będzie ładna.
Wstawie zdjęcia.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:45   #4043
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Hehe..dla mnie to taka dyskusja jak nad wyższością Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
Ja jako psiara, moge podać pełno argumentów, czemu psy są lepsze od kotów Ale to nie o to chodzi przecież.
hihihi pięknie to ujelaś ;-) Dokładnie się z tym zgadzam, chociaż mi biliżej do kociej natury ;-)

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Papryczko - pochwal się koniecznie tą pościelą ;-)
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:47   #4044
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny dajcie mi namiar na rodzyneczke na allegro
Stary 2014-06-11, 09:54   #4045
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

trzymajcie się
Ojej współczuję kochana Trzymaj się jakoś, na pewno jak tylko będziesz dużo odpoczywać to spokojnie dotrwasz do terminu I nie ma się co załamywać, im bliżej końca takie rzeczy się zdarzają ale na pewno wszystko będzie dobrze, lekarz będzie miał wszystko pod kontrolą

Cytat:
Zgadzam się Ogólnie zdziwiło mnie takie pisanie w czym kot jest lepszy od psa Przecież to są 2 zupełnie różne zwierzaki, każdy z nich ma plusy i minusy ale też każdy jest indywidualnością i nie można pakować wszystkich do jednego worka To tak jakby porównywać kobietę i mężczyznę, który jest lepszy... a przecież to od charakteru, wychowania itd zależy a nie od płci

Witam się w 33 tygodniu Byłam już dzisiaj na badaniach i na zakupach, na dworze znowu żar z nieba... Masakra!

Dziewczyny jakie macie ochraniacze na łóżeczko?? Polećcie coś ładnego i nie drogiego
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 09:55   #4046
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny Wstawiam zdjęcie mojej mega przesyłki od rodzyneczek i małej od HubiWorld i lece Was nadrabiac

na pierwszym zdjeciu troche odbijam się z paczką w szklanej ławie - wybaczcie
fajne zakupy

Cytat:
Oto my w 30tyg.
Wow Patrycja, wyglądasz mega kobieco pochwalisz się skąd jest sukienka? Może kupowałaś ją jakoś niedawno?

Cytat:

trzymajcie się
kochana tydzień temu przeżywałam to samo co Ty...więc wiem jak się teraz czujesz ja również jeszcze pracowałam zawodowo, do tego zapominałam o odpoczynku i żyłam sobie praktycznie jak do tej pory- biegałam po sklepach, na długie spacery z pieskiem, ćwiczyłam.

Głowa do góry, mi lekarz co prawda nie kazał leżeć ale prowadzić oszczędny tryb życia, no i oczywiście l-4 kategorycznie, brzuch mi już nie twardnieje, nie boli, wizytę mam dokładnie za tydzień, również mam nadzieje że będzie już w porządku...

trzymam kciuki za Twoją wizytę, będzie dobrze, trzymaj się

Cytat:
oj Justa skąd to twierdzenie, że pieski śmierdzą mój też często pachnie perfumami, bo jest taką przylepą że często się do mnie przytula i leży sobie ze mną jak wypoczywam na kanapie
a tak na serio, jak się dba o zwierzę, to nie ma mowy żeby śmierdziało.

Cytat:
hihi no dokładnie, jedne mamusie będą bronić piesków, inne kotów. A ja się wyłamię, bo kocham i jedne i drugie
W domu rodzinnym mam czarnego persa, którego zawsze zamęczam pieszczotami jak jestem u rodziców, a my z Tż mamy pieska, którego uwielbiam i który uwielbia mnie. Nikt nie wita mnie z takim entuzjazmem jak wracam do domu, nawet Tż
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-11, 10:05   #4047
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dajcie mi namiar na rodzyneczke na allegro
W pierwszym poście jest link do aukcji rodzynki.

Co do nowego wątku to możemy zaczynać sondę. Spisałam sobie dwie propozycje które ostatnio padły.

kasia_ruda: Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek.

ButterBear: Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy

Ktoś jeszcze coś doda?
Stary 2014-06-11, 10:06   #4048
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
i znowu sprawdza się to ze każdej co innego sluzy
To akurat prawda, ja jem brokuły, kalafior i nic mi nie ma.. za to jak zjadłam kilka łyżek ogórkowej to mnie nieźle poskręcało. A niby kobiety w ciąży zajadają się kwaśnym
Cytat:

Moja siostra kiedyś zamówiła 11 łózeczek

Cytat:

trzymajcie się
Nie martw się, już bliżej niż dalej. Akurat odpoczniesz, nabierzesz sił przed porodem

Cytat:

Cytat:
Właśnie dlatego koty do mnie nie przemawiają. Nie ufam kotom, a jak na mnie tak patrzą to mam wrażenie, ze zaraz na mnie skoczy i wydrapie oczy Kiedyś miałam kota, był wyjątkowy, ale drugi raz bym nie chciala.

A swojego ukochanego psa musiałam przed wyjazdem oddać siostrze, wiem, ze tam jest mu dobrze, a nawet lepiej..ale tęskie za nim. Z nami mieszkał w bloku, czekał prawie 10h jak wrocimy z pracy..teraz ma wyjscie na ogrodek, dzieci wokół siebie.. kogoś w domu bardzo często.
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Wózek bardzo ładny i fajne kolory.

śliczny brzuchol;-)

ślicznie ;-)

to zakupy porobiłaś ;-)
Tez mam tyle w pepuszku;-), choć ostatnio po grillu urósł do 98 cm;-)

u mnie całą noc tez były potwierane okna i wentylatory na full włączne. Ale i tak jest mega goraco:'( oby dzisiaj już przyszedł chłód. Prosze Proszę

I tez nie mam pomysłu na obiad.
Dziewczyny macie jakieś fajne dania na takie upały ?;-)

[/COLOR]Dostalam właśnie wiadomości od kuriera ;-) Dzisiaj dostanę ta pościel . Mam nadzieję ,że będzie ładna.
Wstawie zdjęcia.

Dziś rano brzuch 93cm, takze nie jest zle. Juz sie nie waze i nie mierze wieczorem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110115075.jpg (124,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-06-11, 10:16   #4049
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Zaczarowana - cukry opanowałam, wiec się uspokoiłam, no ale dzisiaj niespodzianka na czczo 105 kurna, Może dlatego, że zamiast kanapki na nocny posiłek zjadłam arbuza. Był taki zimny i mokry

Za to wczoraj były ładne poniżej 120.

Była u Was w nocy burza?
u mnie byla ale taka ze az sie balam i tylko czekalam az TZ wroci z pracy
achh ty to z tymi cukrami masz

Cytat:

Właśnie dlatego koty do mnie nie przemawiają. Nie ufam kotom, a jak na mnie tak patrzą to mam wrażenie, ze zaraz na mnie skoczy i wydrapie oczy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-11, 10:16   #4050
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Papryczko - pochwal się koniecznie tą pościelą ;-)
Oczywiście ;-)

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Witam się w 33 tygodniu Byłam już dzisiaj na badaniach i na zakupach, na dworze znowu żar z nieba... Masakra!
Brawo kolejny tydzień coraz bliżej.

Kurcze martwię się trochę zaczął boleć. Mnie brzuch jak na okres. Muszę się położyć. :'(

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości